Sziasztok!
Még új vagyok az I9000-es tulajok közt (még 1 napos se:D).
Ez előtt egy spicám volt, de ez most lényegtelen.
Olvasom itt a fórumon a FAQ-t, próbálom kimazsolázni belőle a dolgokat, de nekem még egy kicsit nagyon zavaros spica után, ezért szeretnék tőletek profiktól kérdezni.
Mivel a spicámat sikeresen imei 0-áztam mentés nélkül:S(ezért is kérdezek tőletek), ezért a legfontosabb számomra az, hogy a jelenlegi gyári állapotot ROM-ot /EFS-t MINDENT le tudjak menteni, úgy, hogyha bármi van vissza tudjam állítani a teljes gyári állapotot, tehát root és recovery mentesre tudjam hozni.
Kérdéseim:
1) Hogyan lehetséges lementeni a fentebb említett dolgokat? Mindenképpen kell ehhez ROOT? Illetve ha kell root akkor ha visszaállítom akkor is benne lesz a root?
2) Ha már megvagyok a mentéssel, mit ajánlotok Darky vagy esetleg MIUI?
3) úgy hallottam hogy jobban járok ha 2.3.3-ál maradok mert még a 2.3.4 nem stabil és vannak benne bugok, igaz ez?
4) Spicából tudok csak kiindulni, ezért azt is megkérdezném, hogyha felrakok egy Custom Romot, akkor nem fogom bukni a divx-es támogatást meg hasonlókat?
Előre is elnézést kérek, ha esetleg olyan, dolgot kérdezek, ami benne van a faq-ban, használom tisztességgel a CTRL+F kombót és rengeteget olvastam tegnap óta, de vagy nem találtam meg amit kerestem, vagy számomra nem teljesen egyértelmű a dolog és bizonytalan vagyok a dolgomban.
A jelenlegi gyári infókat balra láthatjátok a nevem alatt.
Köszönöm előre is az időtöket és segítő szándékotokat.
Üdv.: Pracli
Szia! Elsőként hadd üdvözöljelek a klubban, remélem, jól fogod magad itt érezni!
Amiket kérdeztél, azok nagyon jó kérdések, és öröm látni, hogy valaki nem rohan egyből úgy ROM-ot frissíteni, hogy közben nem gondoskodik az óvintézkedésekről!
1.) Nem, nem szükséges root a gyári állapot lementéséhez. Annyit kell tenned, hogy Odinnal feltelepítesz egy, a ROM-odnak megfelelő SpeedMod kernelt - hogy hogyan, azt megtalálod mind a FAQ-ban, mind a nagy ROM-frissítéses topikban is! A lényeg, hogy se a re-partition ne legyen bepipálva, és .PIT fájlt sem kell alkalmazni - csak beteszed a kernel .tar fájlját a PDA részbe, majd hozzákötöd az SGS-t a géphez, s ha az Odin felismerte, elindítod a telepítést. Ehhez előtte fel kell rakni a megfelelő mobilos drivereket, ha Windows 7-ed van, ez automatikusan végbemegy.
2.) Attól függ, hogy mit szeretnél! Ha különlegességre vágysz, akkor MIUI, ha jó akkuidőre, de inkább standard Androidra, akkor Darky.
3.) Ez nem teljesen így van, a 2.3.4-es kiadás is teljesen jó.
4.) Legtöbb esetben nem, de ez a ROM-tól is függ. MIUI és Darky alatt működik a DivX, ez egészen biztos.
Az /efs mappa lementéséhez több módszer is alkalmazható, de szerintem az a legegyszerűbb, ha felteszed a már említett SpeedMod kernelt, mert azzal élből root jogokat szerzel. Ezután feltelepítesz egy Root Explorert, vagy hasonló programot, amely képes látni a rendszermappákat, és egy laza mozdulattal kimented egy biztonságos helyre!
Remélem, tudtam segíteni. Ha valami nem világos még, nyugodtan kérdezz!