2024, 11 28, 09:47:20

Szerző Téma: [ROM] Gyári/Samfirmware romok - SGS 2  (Megtekintve 388796 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető Macika

• Support-ER
  • Örökös tag
  • Nem: Férfi
  • PDA: OnePlus 6
  • PDA ROM: OxygenOS 5.1.8
Re: [ROM] Gyári/Samfirmware romok - SGS 2
« Reply #3275 Dátum: 2012, 02 19, 21:42:10 »
You are not allowed to view links. Register or Login
Idézet:   

"Kis apróság

A Független és a Vodafone leírásban használt I9100XWKI4_I9100OXXKI2_I9100XXKI1 rom jelenleg /2010.02.15./ a legfrissebb elérhető magyar rom. Így szinte biztosan mondhatom, hogy elvégezhető ezzel a rommal a frissítés a Telenor vagy a T-mobile készülékeivel is, csak a megfelelő product kódot kell beállítani, hiszen mint a fenti KIES képekből is látszik, náluk is pontosan ez a rom a legfrissebb!!!"

Ezt le tudtam tölteni, de ezzel nem megy  :), mármint a KIES,  nem hiszem el...... valahogy megoldom  :D

Jöhet a LINK  köszi
Nem tudom, kitől idéztél, de kicsit tévedett.

Letöltöttem mindet, binárisan összehasonlítottam őket. A T-mobile egyedül, ami más, a nyelvi (CSC) fájl eltérő. A többi három binárisan teljesen megegyezik!

T-mobile: I9100XWKI4/I9100TMHKI1/I9100XXKI1/I9100XWKI4
Telenor:  I9100XWKI4/I9100OXXKI2/I9100XXKI1/I9100XWKI4
Vodafone:  I9100XWKI4/I9100OXXKI2/I9100XXKI1/I9100XWKI4
Független:  I9100XWKI4/I9100OXXKI2/I9100XXKI1/I9100XWKI4

Ennek ellenére nem szerencsés ezt felrakni ODIN-nal, jobb, ha a KIES rakja fel, mi eggyel korábbira frissítjük.
"A legjobb érv a demokrácia ellen egy ötperces beszélgetés egy átlagos szavazóval."
Sir Winston Churchill

Nem elérhető yager01

• PDA: HUAWEI P6
  • PDA ROM: Aktuális gyári ROM - csak Root
« Reply #3276 Dátum: 2012, 02 19, 21:58:16 »
Ezt láttátok már?

I9100XWKK2   2.3.6   2012 February   I9100OJVKK1   Turkey

Tapasztalat?  :shock:

Nem elérhető doongoo

• JB Fan
  • Navigáció / Navigation: 3 betűs, Google Maps
  • PDA: Jiayu G4 Advanced
  • PDA ROM: etotalk, rooted
« Reply #3277 Dátum: 2012, 02 20, 21:25:58 »
Ezt láttátok már?

I9100XWKK2   2.3.6   2012 February   I9100OJVKK1   Turkey

Tapasztalat?  :shock:

Sztem inkább próbáld meg az XWLA4-et egy régi bootloaderrel feldobva. Az tuti és JKAY is erre fejleszt egyelőre...

Nem elérhető yager01

Re: Re: [ROM] Gyári/Samfirmware romok - SGS 2
« Reply #3278 Dátum: 2012, 02 20, 21:46:58 »
Sztem inkább próbáld meg az XWLA4-et egy régi bootloaderrel feldobva. Az tuti és JKAY is erre fejleszt egyelőre...

Ez nem,az a hibás német ROM ami felől érdeklődtem pár napja?

Küldve az én GT-I9100-emről Tapatalk használatával.

Nem elérhető Macika

• Support-ER
  • Örökös tag
« Reply #3279 Dátum: 2012, 02 20, 22:00:53 »

Van már LA4 Szlovéniának is, szolgáltatós, Mobitel.
"A legjobb érv a demokrácia ellen egy ötperces beszélgetés egy átlagos szavazóval."
Sir Winston Churchill

Nem elérhető doongoo

• JB Fan
« Reply #3280 Dátum: 2012, 02 21, 21:23:55 »

én is utánaérdeklődtem pl. XDA-n is. Letöltötte a németet (amúgy ez az újabb, a szlovén volt korábban), kicseréltem benne Macika útmutatója szerint a bootloadert és feltettem így. Így semmi gond vele, sőt. Amúgy xda-n írták, hogy amúgy sem volt vele gond, nem tudom honnan jött a rémhír (már ha rémhír volt). Volt valakinek személyes tapasztalata?

Nem elérhető yager01

Re: Re: Re: [ROM] Gyári/Samfirmware romok - SGS 2
« Reply #3281 Dátum: 2012, 02 21, 21:25:39 »
én is utánaérdeklődtem pl. XDA-n is. Letöltötte a németet (amúgy ez az újabb, a szlovén volt korábban), kicseréltem benne Macika útmutatója szerint a bootloadert és feltettem így. Így semmi gond vele, sőt. Amúgy xda-n írták, hogy amúgy sem volt vele gond, nem tudom honnan jött a rémhír (már ha rémhír volt). Volt valakinek személyes tapasztalata?
a Macika féle bootloader csere leírása itt van valahol a fórumon?

Nem elérhető doongoo

• JB Fan
Re: Re: Re: [ROM] Gyári/Samfirmware romok - SGS 2
« Reply #3282 Dátum: 2012, 02 21, 21:35:32 »
a Macika féle bootloader csere leírása itt van valahol a fórumon?

na erre most nem emlékszem. Vagy itt, vagy a másikon, ahol még szokott fórumozni ;)

Nem elérhető yager01

Re: Re: Re: Re: [ROM] Gyári/Samfirmware romok - SGS 2
« Reply #3283 Dátum: 2012, 02 21, 21:36:54 »
na erre most nem emlékszem. Vagy itt, vagy a másikon, ahol még szokott fórumozni ;)
akkor te hogy csináltad? :-)

Nem elérhető doongoo

• JB Fan
Re: Re: Re: Re: [ROM] Gyári/Samfirmware romok - SGS 2
« Reply #3284 Dátum: 2012, 02 21, 21:44:23 »
akkor te hogy csináltad? :-)

Hát én olvasva az ő leírását :) Ha jól emlékszem, akkor valami ilyesmi volt:
total commanderben egyik ablakban megnyitottam a letöltött ROM-ot, amiben az új bootloader van. Másik ablakban egy olyan régi ROM-ot, amiben tutira a régi van benne. A régiből át kell másolni az újba egy fájlt, talán s2bl, vagy ilyesmi volt, aminek a készítési dátuma vmikor 2011.08.12. A töbi fájl ennél mind újabb volt. Ezután az új fájlt még át kellett nevezni tar.md5-ről sima .tar-ra és amikor kiléptem a tc-ből, akkor az automatikusan újracsomagolta a Zip-et.

Valami ilyesmi volt. Kiszíneztem, ahol nem pontosan emlékszem a dologra. Keress rá mindenképpen (XWLA4 biztos szerepelt a hozzászólásomban, amire Macika válaszolt), mielőtt belekezdesz.

EDIT: közben meg is találtam az eredeti leírást, egész jól emlékeztem

"Te is meg tudod csinálni.

Total Commander.
Egyik oldalon kinyitod a ROM fájlt (előtte csinálj belőle mentést!), a másik oldalra pedig megkeresed az old bootloadert.
Ezek után sima F5-tel belemásolod a ROM-ba a régi sbl.bin-t, ami felülírja az újat.
Felcsukod a ROM oldalán a kinyitott tar-t és készen is vagyunk, lehet ROM-olni Odinnal (akár mobil odinnal is).
Arra figyelj, hogy az md5 kiterjesztést vedd le a végéről, mert annak az ellenőrzésnek már nem felelne meg, mert változott a tartalom, hibát jelezne. Ettől függetlenül hibátlanul fel fog menni!"

Nem elérhető yager01

Re: Re: Re: Re: Re: [ROM] Gyári/Samfirmware romok - SGS 2
« Reply #3285 Dátum: 2012, 02 21, 21:46:23 »
Valami ilyesmi volt. Kiszíneztem, ahol nem pontosan emlékszem a dologra. Keress rá mindenképpen (XWLA4 biztos szerepelt a hozzászólásomban, amire Macika válaszolt), mielőtt belekezdesz.

Ok....holnap. ;-)

Nem elérhető doongoo

• JB Fan
Re: Re: Re: Re: Re: [ROM] Gyári/Samfirmware romok - SGS 2
« Reply #3286 Dátum: 2012, 02 21, 21:49:40 »
Ok....holnap. ;-)

Szerkesztettem a korábbi hozzászólásom! macika eredetije 2012.02.15 13:59-nél található, most csak idéztem

Nem elérhető Macika

• Support-ER
  • Örökös tag
« Reply #3287 Dátum: 2012, 02 22, 09:14:48 »
Igen, tisztelttel, én keltettem a "rémhírt".
Saját tapasztalatom volt. Nem volt sem DL, sem Rec mode, és a JIG-re sem reagált.
Miután kicseréltem a bootloadert a jól beváltra (amit le is írtam), már nem volt gond tovább.

Hacsak azt nem számítjuk, hogy nekem többet fogyasztott a ROM, mint a KI4, így ment vissza a KI4.
Sir Winston Churchill

Nem elérhető olahsanya

• PFC Fan
  • PDA: Omnia 2
  • PDA ROM: winmo6.5
« Reply #3288 Dátum: 2012, 02 22, 13:19:06 »
Hello!
Lenne egy nagy kérdésem. Ha minden jól megy, akkor talán én is tulajdonosa leszek egy SGS2-nek és az a gondom, hogy a leendő SGS2-m T-mobilos én viszont Telenoros vagyok. Lehet valahogy függetleníteni rootolás nélkül? A gondom még az, hogy van rá T-s garancia és úgy szeretném ha az meg is maradna, viszont egy T-s szervizessel beszéltem és ő azt mondta, hogy ki tudják szűrni azt, hogy melyik telefon volt rootolva és hogy milyen rom került rá. Válaszotokat előre is köszönöm! Sanyi

Nem elérhető VeszkaGSM

• Navigáció / Navigation: SGS II.
  • PDA: I9300 GalaxyS III.
  • PDA ROM: Gyári..még..
« Reply #3289 Dátum: 2012, 02 22, 13:40:54 »
Hello!
Lenne egy nagy kérdésem. Ha minden jól megy, akkor talán én is tulajdonosa leszek egy SGS2-nek és az a gondom, hogy a leendő SGS2-m T-mobilos én viszont Telenoros vagyok. Lehet valahogy függetleníteni rootolás nélkül? A gondom még az, hogy van rá T-s garancia és úgy szeretném ha az meg is maradna, viszont egy T-s szervizessel beszéltem és ő azt mondta, hogy ki tudják szűrni azt, hogy melyik telefon volt rootolva és hogy milyen rom került rá. Válaszotokat előre is köszönöm! Sanyi

Lehet.
De azt is ki tudják szűrni, hogy nyitva van.. :)
Ha fontos a gari akkor keress meg, megoldjuk úgy hogy kecske is jól lakjon és te is örülj.
Nagy gáz, kis szerencse!

Nem elérhető Macika

• Support-ER
  • Örökös tag
« Reply #3290 Dátum: 2012, 02 22, 14:42:20 »
Hello!
Veszka leírta jól.

A lényeg (és ez mindenkinek szól, nem csak Neked), hogy minden szolgáltató látja (ha akarja), hogy milyen IMEI számú készülékben van az a SIM-kártya, amiről a hívást indítják. Ahogyan azt is, hogy milyen azonosítójú (216-01, 216-30 v. 216-70) a SIM-kártya a készülékben.

Ebből következik, hogy HA AKARNÁK (de egyelőre nem akarják), akkor minden egyes függetlenített készülékről meg tudnák állapítani, hogy idegen kártyával használják.
Hogy a példánál maradjak, legkésőbb akkor, amikor a T-mobil által forgalomba hozott készülékkel, benne mondjuk Telenoros kártyával telefonálnak a Telenor hálózatból a T-mobil hálózatba.

Tehát azt firtatni, hogy tudják-e, meg tudják-e állapítani, az értelmetlenség.

Foglalkozni pedig szerintem addig nem fognak az egész dologgal, míg kb. azonos számú - eredetileg - Vodafone-lockos, azonos számú - eredetileg - Telenor lockos és azonos számú - eredetileg - T-mobile lockos  készülék dolgozik a magyar hálózatokban.

De az elméleti lehetőség adott, bármiféle fejlesztés, jogszabályváltozás vagy hasonlók nélkül megtehetik.
A hűségszerződésben mindenki aláírja, hogy kizárólag a hűségben foglalt SIM-mel fogják használni a készüléket, így már elvileg a MultiSIM/TurboSIM is okot ad a szerződésbontásra.
Elméletileg!!!
Sir Winston Churchill

Nem elérhető galambos

• PFC Fan
  • Navigáció / Navigation: garmin gpsmap 60csx
  • PDA: SGS 2
  • PDA ROM: i9100xwkk5
« Reply #3291 Dátum: 2012, 02 22, 19:30:08 »
KL1 szerintem sem stabil. Tegnap feltettem (előtte KI4 volt fent, ami tényleg nagyon stabil.) Énnnekem nem is fogott hálózatot induláskor (SIM-lock problémája volt). Majd bizonyos kapcsolók (repülő üzemmód, wifi, stb,) nyomogatása után hol fogott hálózatot (Telenor-t), hol eldobta. Minden mást lehetett csinálni, csak pont telefonálni nem (ami egy telefonnál végül is nem előny). Le kellett az egészet KK5-re cserélnem. Ez utóbbi úgy tűnik hogy stabil.

Nem elérhető yager01

« Reply #3292 Dátum: 2012, 02 22, 20:01:10 »
KL1 szerintem sem stabil. Tegnap feltettem (előtte KI4 volt fent, ami tényleg nagyon stabil.) Énnnekem nem is fogott hálózatot induláskor (SIM-lock problémája volt). Majd bizonyos kapcsolók (repülő üzemmód, wifi, stb,) nyomogatása után hol fogott hálózatot (Telenor-t), hol eldobta. Minden mást lehetett csinálni, csak pont telefonálni nem (ami egy telefonnál végül is nem előny). Le kellett az egészet KK5-re cserélnem. Ez utóbbi úgy tűnik hogy stabil.

Ha a KI4 annyira jó akkor miért nem arra tértél vissza, miért a KK5-re?

Nem elérhető galambos

• PFC Fan
  • Navigáció / Navigation: garmin gpsmap 60csx
  • PDA: SGS 2
  • PDA ROM: i9100xwkk5
« Reply #3293 Dátum: 2012, 02 22, 20:19:01 »
Ha a KI4 annyira jó akkor miért nem arra tértél vissza, miért a KK5-re?

azért mert a 2.3.4-ről 2.3.6.-ra akartam frissíteni, és úgy tűnik hogy a KK5 a jól működő 2.3.6

Nem elérhető yager01

« Reply #3294 Dátum: 2012, 02 22, 20:23:13 »
azért mert a 2.3.4-ről 2.3.6.-ra akartam frissíteni, és úgy tűnik hogy a KK5 a jól működő 2.3.6

És pontosan mit raktál fel? Modem, kernel?

Nem elérhető TucsiGuy

• Navigáció / Navigation: Garmin Monterra
  • PDA: LG G3 32 Gb
  • PDA ROM: AndroidNow 10 SE
« Reply #3295 Dátum: 2012, 02 23, 13:07:09 »

XXLPH is tökéletes. Nem veszem észre, hogy van, csak minden működik.

Nem elérhető doongoo

• JB Fan
« Reply #3296 Dátum: 2012, 02 23, 13:57:18 »
Igen, tisztelttel, én keltettem a "rémhírt".
Saját tapasztalatom volt. Nem volt sem DL, sem Rec mode, és a JIG-re sem reagált.
Miután kicseréltem a bootloadert a jól beváltra (amit le is írtam), már nem volt gond tovább.

Hacsak azt nem számítjuk, hogy nekem többet fogyasztott a ROM, mint a KI4, így ment vissza a KI4.

OK, akkor nem rémhír volt, hanem egy személyes tapasztalat. Az XDA hozzászólások szerint viszont nem általános, azaz vmi frissítéskori hiba lehetett...

Nem elérhető doongoo

• JB Fan
« Reply #3297 Dátum: 2012, 02 23, 14:03:31 »

nálam nem volt semmi gond XWKL1-gyel, mondjuk én más modemmel használtam...

Nem elérhető Macika

• Support-ER
  • Örökös tag
« Reply #3298 Dátum: 2012, 02 23, 14:19:01 »
OK, akkor nem rémhír volt, hanem egy személyes tapasztalat. Az XDA hozzászólások szerint viszont nem általános, azaz vmi frissítéskori hiba lehetett...
Valami kellett legyen, ha visszavonták (pár nappal azután, hogy én leírtam a saját tapasztalatomat) a ROM-ot a Kiesből...
Nem hiszem, hogy olvastak volna a Samsungnál engem... :)

A legegyszerűbb megoldás, hogy kiderítsük, én voltam-e ügyetlen a 127. romolásommal, vagy a ROM a hibás tényleg!
Tedd fel próbából az eredeti német LA4-et, letölthető a tuti helyről és számolj be arról, Nálad van-e REC/DL mode és megy-e a JIG.

:)
Sir Winston Churchill

Nem elérhető yager01

« Reply #3299 Dátum: 2012, 02 23, 14:45:46 »
Valami kellett legyen, ha visszavonták (pár nappal azután, hogy én leírtam a saját tapasztalatomat) a ROM-ot a Kiesből...
Nem hiszem, hogy olvastak volna a Samsungnál engem... :)

A legegyszerűbb megoldás, hogy kiderítsük, én voltam-e ügyetlen a 127. romolásommal, vagy a ROM a hibás tényleg!
Tedd fel próbából az eredeti német LA4-et, letölthető a tuti helyről és számolj be arról, Nálad van-e REC/DL mode és megy-e a JIG.

:)

Egyébként ez az LA4 már lekerült az oldalról, vagy még mindig fent van? Csak azért kérdezem, mert pl  [ROM][XWLA4][2.3.6] CheckROM RevoHD™ V6 -nak is LA4 az alapja...csak nem tudom, hogy az említett hibás cucc, vagy valami javított. :hmm: