2024, 12 01, 07:20:46
Samsung F.A.Q.

Szerző Téma: GalaxyS 2 - Tapasztalatok  (Megtekintve 1020514 alkalommal)

0 Felhasználó és 20 vendég van a témában

Nem elérhető limahl

• Support-ER
  • Örökös tag
  • Nem: Férfi
  • PDA: Samsung note 10 +
Re: Re: Re: Re: GalaxyS 2 - Tapasztalatok
« Reply #14150 Dátum: 2013, 12 19, 14:15:04 »
You are not allowed to view links. Register or Login
Szerintem azt kihagyom. Más fórumokon látom, hogy 4.4 -en már ez sem megy, meg az sem megy. A programfejlesztők is arra panaszkodnak, hogy az új Android verziók több korlátozást hoznak, mint lehetőséget. Nem temetni akarom az Androidot, de jó lenne, ha jönne már valami konkurencia, hogy apu észhez térjen és ne akarjon robotból almát csinálni.
marhaság, ;) nálam 4,4,2 van fent és még nem találkoztam,olyannal ami nem megy.

Nem elérhető Lajovial

• Navigáció / Navigation: CNS Globe HD - Primo 2 Truck
  • PDA: SGS2 / ST15i Xperia Mini / Imito MX1 / Measy U2C
  • PDA ROM: Wanam 14.1-Dori 8.43 / CM9 / gyári 4.1.1 / Finless 1.7c
Re: Re: Re: Re: Re: GalaxyS 2 - Tapasztalatok
« Reply #14151 Dátum: 2013, 12 19, 18:11:13 »
marhaság, ;) nálam 4,4,2 van fent és még nem találkoztam,olyannal ami nem megy.
Beágyazott flash videók Dolphin nélkül, avagy kliens oldali renderelés a böngészőben?

Nem elérhető bossi

• PDA: Samsung Omnia, Samsung Galaxy S2
  • PDA ROM: i900BSHI1/BSHI1,
Re: GalaxyS 2 - Tapasztalatok
« Reply #14152 Dátum: 2013, 12 25, 09:27:59 »
Sziasztok!

Olyan problémával fordulnék hozzátok, hogy lefrissítettem a telefonomat 4.1.2-re. Na most azóta azt vettem észre, hogy lassabban indulnak el az alkalmazások, és szaggat a telefonom. Meglehetősen zavar ez a dolog. Anno míg a 2.3.4 volt rajta, minden vaj simán ment. A készülék T-mobil függő sajnos. Mit javasoltok?
Alapsáv verziója:I9100XXMS3
Kernelverzió:3.0.31-1211311
Build száma:JZO54K.I9100XWLSW

Köszönöm

Nem elérhető szemesi69

• PDA: Galaxy A3 5.0.2
  • PDA ROM: Galaxy A3 5.0.2
« Reply #14153 Dátum: 2013, 12 25, 09:41:10 »
Sziasztok!

Olyan problémával fordulnék hozzátok, hogy lefrissítettem a telefonomat 4.1.2-re. Na most azóta azt vettem észre, hogy lassabban indulnak el az alkalmazások, és szaggat a telefonom. Meglehetősen zavar ez a dolog. Anno míg a 2.3.4 volt rajta, minden vaj simán ment. A készülék T-mobil függő sajnos. Mit javasoltok?
Alapsáv verziója:I9100XXMS3
Kernelverzió:3.0.31-1211311
Build száma:JZO54K.I9100XWLSW

Köszönöm

Mentés a fontos dolgokról aztán egy gyári visszaállitás, utána jó lesz.

Nem elérhető bossi

• PDA: Samsung Omnia, Samsung Galaxy S2
  • PDA ROM: i900BSHI1/BSHI1,
« Reply #14154 Dátum: 2013, 12 25, 09:53:57 »
Mentés a fontos dolgokról aztán egy gyári visszaállitás, utána jó lesz.

Köszönöm szépen a segítségedet, próbálkozom.

Nem elérhető Lajovial

« Reply #14155 Dátum: 2013, 12 25, 13:46:28 »
Ha hosszabb tétlenség (mondjuk 1óra) után bekapcsolom a kijelzőt, akkor rövid idő múlva kiírja, hogy csatlakozott X wifi hálózathoz. Ezek szerint, kikapcsolt kijelzőnél nem a wifit használja hálózati kommunikációra? Ez másnál is így van, vagy ez valami Wanam, vagy Dori beállítás? Keresgéltem, de egyikben sem találtam erre utaló, bekapcsolt opciót.

Nem elérhető Georgie9117

• TOPIKGAZDA
  • Navigáció / Navigation: iGO Primo 2.4
  • PDA: SAMSUNG Galaxy S5 [SM-G900FD]
  • PDA ROM: ALEXANDR deodexed BOF1
Re: Re: GalaxyS 2 - Tapasztalatok
« Reply #14156 Dátum: 2013, 12 26, 08:59:16 »
Ha hosszabb tétlenség (mondjuk 1óra) után bekapcsolom a kijelzőt, akkor rövid idő múlva kiírja, hogy csatlakozott X wifi hálózathoz. Ezek szerint, kikapcsolt kijelzőnél nem a wifit használja hálózati kommunikációra? Ez másnál is így van, vagy ez valami Wanam, vagy Dori beállítás? Keresgéltem, de egyikben sem találtam erre utaló, bekapcsolt opciót.

Szia!

Több eset is lehetséges szerintem. Az egyik, hogy a WiFi-beállításokban energiatakarékosság céljából be van jelölve, hogy tétlenség estén kapcsolja ki a WiFi-t. Az másik a Dori-kernel beállításaiban keresendő, ugyanis az is tudja ugyanezt.

Üdv

G.
Amikor Bell feltalálta a telefont, Chuck Norrisnak már volt két nem fogadott hívása.

Nem elérhető atravel

• PDA: SGS2
  • PDA ROM: CM10.1
« Reply #14157 Dátum: 2013, 12 26, 09:42:28 »
ajaj, korábbi elégedett írásod miatt most terveztem wanam ROM ot felrakni. Lehet, hogy mégsem jó ötlet?
 (Frissítettem a Neat-et, de valahogy nem az igazi.
A memória kártyát átmountolja  csak olvashatónak, apk-t nem enged telepíteni, wifi látszólag stabil, de nincs folyamatos adatforgalom)

Valakinek valami tuti gyors, stabil és lehetőleg takarékos ROM, kernel páros?

Tapatalk 2, NeatROM Lite v5.5

Nem elérhető nyzoli72

• PFC Fan
  • Navigáció / Navigation: Waze, Sygic, Google Maps
  • PDA: OnePlus 7T Pro
Re: Re: Re: GalaxyS 2 - Tapasztalatok
« Reply #14158 Dátum: 2013, 12 26, 09:51:15 »
ajaj, korábbi elégedett írásod miatt most terveztem wanam ROM ot felrakni. Lehet, hogy mégsem jó ötlet?
 (Frissítettem a Neat-et, de valahogy nem az igazi.
A memória kártyát átmountolja  csak olvashatónak, apk-t nem enged telepíteni, wifi látszólag stabil, de nincs folyamatos adatforgalom)

Valakinek valami tuti gyors, stabil és lehetőleg takarékos ROM, kernel páros?

Tapatalk 2, NeatROM Lite v5.5
nekem már nagyon rég a cm van fent most már dori Vál. Szerintem a legjobb.

Tapatalk-kal küldve az én GT-I9100-el

Nem elérhető atravel

« Reply #14159 Dátum: 2013, 12 26, 11:47:53 »
nekem már nagyon rég a cm van fent most már dori Vál. Szerintem a legjobb.

Köszi a tippet.
Egyelőre feltettem a Wanam Lite 14.6-ot a belepakolt Philz kernellel, mert már be volt készítve :)
De azért betáraztam egy CM 10.1 Stable verziót (2013.09.23) egy GAPPS társaságában, ha esetleg a Wanam nem jönne be.
Hétfőig most van némi lehetőségem tesztelgetni :)

Nem elérhető nyzoli72

• PFC Fan
« Reply #14160 Dátum: 2013, 12 26, 14:31:37 »
Köszi a tippet.
Egyelőre feltettem a Wanam Lite 14.6-ot a belepakolt Philz kernellel, mert már be volt készítve :)
De azért betáraztam egy CM 10.1 Stable verziót (2013.09.23) egy GAPPS társaságában, ha esetleg a Wanam nem jönne be.
Hétfőig most van némi lehetőségem tesztelgetni :)
nyugodtan mehet az új nightly. Jobb a stable  verziónál. Azt tedd fel majd.

Nem elérhető kleingy

• Support-ER
  • Navigáció / Navigation: Waze
  • PDA: OnePlus 5, TabS 8.4
« Reply #14161 Dátum: 2013, 12 26, 15:33:30 »
Párom S2-jén CM 10.1 nightly van fenn jelenleg (20130708), LPS alapsáv

Fel lehet tenni wipe nélkül az legutolsó stable változatot (09/23) (vagy bármelyik mást, csak bírja a wipe nélküliséget) vajon anélkül, hogy összeomlana az egész utána?

Nem elérhető nyzoli72

• PFC Fan
« Reply #14162 Dátum: 2013, 12 26, 16:00:46 »
Párom S2-jén CM 10.1 nightly van fenn jelenleg (20130708), LPS alapsáv

Fel lehet tenni wipe nélkül az legutolsó stable változatot (09/23) (vagy bármelyik mást, csak bírja a wipe nélküliséget) vajon anélkül, hogy összeomlana az egész utána?
mindkettőtöknek mondom hogy már  10.2es cm van. És teljesen stabil a nightly is. Ne keverjétek mert más  gapps kell hozzá! Én ezért csinálnék egy full wipeot.

Nem elérhető kleingy

• Support-ER
« Reply #14163 Dátum: 2013, 12 26, 16:11:19 »
mindkettőtöknek mondom hogy már  10.2es cm van. És teljesen stabil a nightly is. Ne keverjétek mert más  gapps kell hozzá! Én ezért csinálnék egy full wipeot.
Pont azért szeretnék régebbit, hogy ne kelljen wipe-olni :) Egyszerűen iszonyatosan merül a telefon, de párom nem az a típus, aki teljesen újra be akarja lakni félévente... Akkor úgy kérdezem, hogy erre mit lehet feltenni wipe nélkül?

Nem elérhető Eva1021

• Support-ER
  • Nem: Nő
  • Szöszke
  • PDA: Apple iPhone 13 Product Red
  • PDA ROM: 15.4.1 (19E258)
« Reply #14164 Dátum: 2013, 12 26, 17:15:02 »
Pont azért szeretnék régebbit, hogy ne kelljen wipe-olni :) Egyszerűen iszonyatosan merül a telefon, de párom nem az a típus, aki teljesen újra be akarja lakni félévente... Akkor úgy kérdezem, hogy erre mit lehet feltenni wipe nélkül?
Szerintem wipe nélkül a mostani rom ami fent van neki, frissebb verzióját csak!(ha van...)  :oops:
"Ezt a világot tulajdonképpen az ördög teremtette egy olyan pillanatban, amikor Isten éppen nem figyelt oda."

Bertrand Russell

Nem elérhető atravel

« Reply #14165 Dátum: 2013, 12 27, 08:22:31 »
nyugodtan mehet az új nightly. Jobb a stable  verziónál. Azt tedd fel majd.

Köszi. Mire ezt olvastam, már fent volt a 10.1 stable és nagyon tetszik a konfigurálhatósága, illetve a fogyasztása tétlenül (éjszaka 7és fél óra alatt 8% wifivel, szinkronizálás nélkül).
Miben jobb a 10.2? Mivel sok mindent lehet állítgatni, tényleg sokáig tart belakni is, emiatt nem váltogatnék naponta. Egyelőre hibát nem találtam, így elégedett vagyok ezzel :)

Viszont a google mentett alkalmazások mind visszatelepültek, ami meg segíti a költözést, és tiszta telepítést (beállítások már Tibivel mentek vissza)

Tapatalk 4, CM10.1

Nem elérhető kleingy

• Support-ER
« Reply #14166 Dátum: 2013, 12 27, 10:20:41 »
Szerintem wipe nélkül a mostani rom ami fent van neki, frissebb verzióját csak!(ha van...)  :oops:
Hát ha tudnám, hogy az melyik, nem kérdeznék...  ;)
Bár most filózom, hogy a legújabb gyárit felrakom (pedig tetszik neki a CM nyújtotta extra funkciók), de kéne vinni szervizbe, mert a home gomb hol működik, hol jól, hol duplán érzékel... Szegényem t.könlövi magát, ha kétszer kell belaknia a telefont.  :(

Nem elérhető Lajovial

« Reply #14167 Dátum: 2013, 12 27, 17:21:56 »
Szia!

Több eset is lehetséges szerintem. Az egyik, hogy a WiFi-beállításokban energiatakarékosság céljából be van jelölve, hogy tétlenség estén kapcsolja ki a WiFi-t. Az másik a Dori-kernel beállításaiban keresendő, ugyanis az is tudja ugyanezt.

Üdv

G.
Köszi! A Dori -menüben tudok arról az opcióról, de nem aktív. Tulajdonképpen nem is zavarna a dolog, csak pár hónapja szembesültem azzal a jelenséggel, hogy ha MHL adapterrel kiadom a képet monitorra, akkor nincs wifi. Arra gondolok, hogy a két jelenség egy tőről fakad, mert egy screenoff programot használok, ami kikapcsolja a teló kijelzőjét, ha aktív az MHL kimenet. Lehet, hogy a wifikikapcsoló ezt standby -ként értelmezi.

Atravel:
Ez sztem nem kernel és nem rom hiba. Valamelyik beállítás, vagy valamelyik alkalmazásom kavar be. A véleményem nem változott sem a Wanamról, sem az új Doriról. Egy röccenésnyi hiba sem volt ezzel a konfiggal, pedig a teló soha nincs kikapcsolva.

Nem elérhető atravel

« Reply #14168 Dátum: 2013, 12 27, 19:37:02 »
Atravel:
Ez sztem nem kernel és nem rom hiba. Valamelyik beállítás, vagy valamelyik alkalmazásom kavar be. A véleményem nem változott sem a Wanamról, sem az új Doriról. Egy röccenésnyi hiba sem volt ezzel a konfiggal, pedig a teló soha nincs kikapcsolva.
Meglátjuk. Most tetszenek a CM "rejtett" funkciói, mint
Konfigurálható gombok és értelmes információ a lockscreenen, testreszabható gyorsbeállítások panel és modulkapcsolók.
Emellett ha nem használom, alig fogyaszt. Majd ha jönnek munkás hétköznapok, akkor reálisan fogom tudni összehasonlítani az üzemidőt. Ma úgy tűnik, hogy 13 órát bírt, amiből 2:35 óra a kijelző használat.

Tapatalk 4, i9100 CM10.1

Nem elérhető Lajovial

« Reply #14169 Dátum: 2013, 12 28, 12:44:13 »
Meglátjuk. Most tetszenek a CM "rejtett" funkciói, mint
Konfigurálható gombok és értelmes információ a lockscreenen, testreszabható gyorsbeállítások panel és modulkapcsolók.
Emellett ha nem használom, alig fogyaszt. Majd ha jönnek munkás hétköznapok, akkor reálisan fogom tudni összehasonlítani az üzemidőt. Ma úgy tűnik, hogy 13 órát bírt, amiből 2:35 óra a kijelző használat.

Tapatalk 4, i9100 CM10.1
Én gyakran használom az MHL -t. Ez a funkció nem működik CM -mel.
Általában nem szokott érdekelni az üzemidő, de kíváncsiságból eljátszogattam a lehetőségekkel. Automatizáló programmal elkezdtem letiltogatni az ébresztésben és ébrentartásban élenjáró programokat (pl. Tapatalk). Sajnos, a legfőbb bűnössel, a netmonitorozóval nem tudtam így eljárni, mert induláskor errort dobott a widgete, anélkül meg értelmetlen az alkalmazás. De szerencsére közben a fejlesztő is felismerte azt, hogy tök fölösleges a monitorozás kikapcsolt kijelzőnél és javította. Ezekkel a módosításokkal a használat nem változott (legfeljebb annyit, hogy csak e-mail -ben kapok értesítést Tapatalk üzenetről), viszont az üzemidő látványosan javult. Mindezt úgy, hogy a kernel beállításait nem piszkáltam.
Megtaláltam a wififelejtés okát is. Nem tudtam, hogy a wifi beállításoknál még van egy külön almenü. Ott vannak az ébrentartás opciói.

Nem elérhető atravel

« Reply #14170 Dátum: 2014, 01 02, 19:46:41 »
Egyre jobban tetszik a CM ROM :)
Ma volt egy bejövő hívásom kocsiban és egy A2DP headsetet használok. Korábbi ROMok nem kapcsolódtak automatikusan, csak bt kihangosítóval. Ez szépen megszólalt a fülesben és jelezte a hívást. (Híváskor a bt a Llama kapcsolja).
Viszont feltűnt, hogy a korábbi rezgésminta (hartbeat) helyett szimpla rezgés van. Így nehezebb felismerni, hogy milyen értesítést kapok. Lehetséges, hogy CMben nem választható a hívás rezgése? Ha mégis, akkor mi a titok?

Tapatalk 4, i9100 CM10.1

Nem elérhető fudejovagy

• PFC Fan
  • PDA: SGS2+SGS3+SGS4+SGS5 DUAL+G3 DUAL +NOTE 4
  • PDA ROM: STOCK!
« Reply #14171 Dátum: 2014, 01 15, 23:23:50 »
Hali! a telefon nem veszi fel a töltést régebben volt iylen kicserélték ezt a cuccot amit tettem képnek.. utána jó volt.. most megint ugyan azt csinálta, viszont lejárt a gari így én cseréltem ki de továbbra se veszi fel a töltést.. gondoltam h akkor marad az akksi de nem mert az jó megpróbáltam 1 másik s2 be az felveszi a töltést akkor mi lehet a baj? mindent jól raktam össze mert ugye ebbe van a mikrofon meg a hálózati antenna is és jó mind2 tehát amit vettem az jó.. mi lehet a gond? alaplapon vmi?
Moderator Comment Egy helyen elég ha megkérdezed!

Nem elérhető bence.bence2

• TOPIKGAZDA
  • GalaxyS kutató
  • Navigáció / Navigation: Navigon/Waze/Gmaps
  • PDA: S2,S5,S8+
  • PDA ROM: Stock 4.1.2,Alexandr pof9, stock 8.0
« Reply #14172 Dátum: 2014, 01 16, 11:57:45 »
Hali! a telefon nem veszi fel a töltést régebben volt iylen kicserélték ezt a cuccot amit tettem képnek.. utána jó volt.. most megint ugyan azt csinálta, viszont lejárt a gari így én cseréltem ki de továbbra se veszi fel a töltést.. gondoltam h akkor marad az akksi de nem mert az jó megpróbáltam 1 másik s2 be az felveszi a töltést akkor mi lehet a baj? mindent jól raktam össze mert ugye ebbe van a mikrofon meg a hálózati antenna is és jó mind2 tehát amit vettem az jó.. mi lehet a gond? alaplapon vmi?
usb csati?
visitors can't see pics , please You are not allowed to view links. Register or Login or You are not allowed to view links. Register or Login

Nem elérhető fudejovagy

• PFC Fan
  • PDA: SGS2+SGS3+SGS4+SGS5 DUAL+G3 DUAL +NOTE 4
  • PDA ROM: STOCK!
« Reply #14173 Dátum: 2014, 01 16, 13:41:37 »
usb csati?
ezt írtam h az lett cserélve az van a képen :) szóval az jó és az akksi is felveszi a töltést.. akkor mi lehet?

Nem elérhető bence.bence2

• TOPIKGAZDA
  • GalaxyS kutató
  • Navigáció / Navigation: Navigon/Waze/Gmaps
  • PDA: S2,S5,S8+
  • PDA ROM: Stock 4.1.2,Alexandr pof9, stock 8.0
« Reply #14174 Dátum: 2014, 01 16, 17:05:31 »
ezt írtam h az lett cserélve az van a képen :) szóval az jó és az akksi is felveszi a töltést.. akkor mi lehet?
pontosítok. Nem koszos az usb csati és a töltő tuti jó? :)
Ha ezek okésak, akkor próbáld meg újratenni, mert ugye a telefon kernel szinten állítja be a maximálisan felvehető töltési áramot...
visitors can't see pics , please You are not allowed to view links. Register or Login or You are not allowed to view links. Register or Login