Ha van még rajtam kívül olyan, aki 2 SIM-kártyával szeretné használni a telefont, annak tudom ajánlani ezt az oldalt:
You are not allowed to view links.
Register or
Login Foglalkoznak vele többfelé is neten fórumokban, gondoltam itt is érdekes lehet.
Én a 28th GEN PLUS non-cut verziót használom az SGS2-vel. Félreértések elkerülésére: dual-SIM, de csak single stand-by, azaz egszerre csak az egyik kártya él (hiszen a telefonkészülékben csak egy modem van hozzá).
DE: beállítható, hogy bizonyos időközönként váltson a 2 SIM között. Az épp nem aktív SIM-re beállítható, hogy a "jelenleg nem elérhető" szöveget hallja a hívó.
Én spec. a privát számom bejövőit átirányítottam a céges kártyára (így minden hívás bejön, ha keresnek) és csak akkor váltok a két kártya között, ha vmi miatt mindenképp a privátról akarok kifelé telefonálni. 3G is megy mindkét kártyáról (3G Watchdog PRO) külön is tudja mérni az adatforgalmukat!). Váltás megy STK-ból (automatikusan megjelenik az appok közt) vagy 007 módra váltva tárcsázó kóddal is.
SIM-váltás után a GSM rész azonnal él (azaz hívások és SMS), de az adathálózathoz kell egy repülőmód be és ki, hogy cserélődjenek az APN adatok.
Létezik már ugyanerre (2 SIM-kártyás használat) Gmate bluetooth dual sim adapter is, de az elég borsos áron elérhető (~20000 Ft) igaz, az már dual standby plusz egy kütyü árán, amit szintén tölteni és cipelni kell; ez viszont egy kis kompromisszum árán jóval olcsóbb (~7000 Ft) és igazából csak a telót kell ugyanúgy cipelni.
Ha kérdésetek van, amire nem találtok választ, keressetek nyugodtan.