Sziasztok URAIM!
1 hete vettem o2x-et. A készülék nekem áttérés WM6.5-ról, droidra. Gyári V30a van fenn. Kellene egy telefon barát rom, amivel elég sokáig bírja az akku. Autóvillannyal foglalkozom reggeltől későig. Fontos lenne egy ütősebb akku idő. (Email, pdf, fényképezés, bazi sok tel hívás, wifi, Blue ). Szóval kapja az ívet rendesen. Olvastam sokat, nekem nem dísz, nem játékszer. Rom csere-bere, én erre kevésbé érek rá. Olyat javallanátok nekem ami golyóálló, és helyt állna!?
Rendelte 2800mA akkut is, nem soká meg is kapom.
A segítséget mindenkinek ellőre megköszönöm. Főleg a pozitív hozzámállást.
Üdv. Szép napokat.
Szerintem majdnemhogy lehetetlent kérsz. :-) A gyári v30a szerintem elég jó ebből a szempontból (is), és a majdnem dupla kapacitású akksi is sokat fog dobni az időn.
Vannak funkciók amik nagyon energiaigényesek, és ezen egy rom se nagyon tud segíteni. Ilyen pl a nagy kijelző, a wifi, a bluetooth, gps, mobil-adatkommunikácó, 3g (főleg a hálózatkeresés miatt) és a többi nagy processzorterhelést igénylő dolgok. Ha ezeket használod akkor nagyon merülnek. Én úgy gondolom hogy a fentiekből a bluetooth és a gps a leginkább akksigyilkos, de sokan esküsznek rá hogy ha a a 3g-t kikapcsolták akkor másfélszerese lett az akkuidő.
Gondolom a telefon optimalizálásán már túl vagy (kisebb fényerő, kikapcsolt blue, kikapcsolt gps stb.), valszeg minden csak akkor van bekapcsolva mikor kell. Konkrét rom-ban majd a többiek segítenek ha tudnak ilyenről, én azt tudom hogy amelyik rom nálam lényegesen akku-barátabb volt az csak azért volt mert a teljesítménye jelentősen korlátozva volt, de azt nem ajánlom senkinek jószívvel.
Én vettem egy külső akkist anno, és ha sokáig nem kerülök szivargyújtó vagy konnektor közelébe, és tudom hogy nagyon kell gyötörni a telefont (pl. geocaching, sport/track logger, vagy régebben ingress, vagy navigálás) akkor viszem magammal és arról töltöm. (a gyári 1500mAh-s akksit kb 8%/10perc "sebességgel" tudja feltölteni, de lehet hogy vannak ennél már modernebb töltők is).
Szerintem nem segítettem túl sokat, de tőlem most ennyi tellett.
Üdv
plazy.