2024, 12 18, 22:51:12

Szerző Téma: LG Optimus 2X ROMok, kernelek, moddok - MÉLYVÍZ  (Megtekintve 117107 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető Syd69

• Support-ER
  • Nem: Férfi
  • PDA: LG Nexus 4
  • PDA ROM: gyári - gondolom :D
Re: LG Optimus 2X ROMok, kernelek, moddok - MÉLYVÍZ
« Reply #250 Dátum: 2012, 09 25, 10:56:23 »
You are not allowed to view links. Register or Login
A témába vág, hogy kíváncsiságból kipróbáltam a Domination ICS rom-ot. (80) Hát  censored  volt.
Aztán most feltettem a NOVA HD-t (3.0.3). ez jobb, már-már használható.
Az elsőnél az volt a baj hogy minden de minden lassú volt. Vártam vele egy hétig, hogy hátha majd "belejön", optimalizálja a programokat a helyet, a memóriát és használható lesz, de nálam nem akarta az igazságot.
Most a Nova az már jobb, bár elég fura hogyha úgy érem el a kamerát ahogy eddig szoktam (galéria a főoldalon, majd ott a felső sarokra nyomok) akkor az jóval lassabb mint előtte a CM7-nél, de még a használhatóságon belül van.

Persze videózás nincs, a fényképezés pont olyan censored "jó" mint előtte (tehát a nagy várt minőségjavulásnak híre-hamva sincs). A felület kicsit gördülékenyebb, de minden program mintha egy picit lassabb lenne mint előtte, legyen szó böngészőről, játékról, g:hu-ról vagy akármiről. Az akkuidő nem változott nálam, szóval este 10-re 20-30%-körül marad. Stabil, nem fagy, mint ahogy eddig sem, a hangminőség szerintem jobb lett de ez talán az újra felfedezett GetRIL app-nak és a RIL frissítésnek köszönhető.

HA valakinek van 5lete hogy mit próbáljak még ki akkor szívesen megteszem, de én a magam szórakoztatására már nem fogok játszani, megvárom míg kijön a gyári. Valamikor szerintem úgy 2013 közepén :-) ha csak nem lesz vége a világnak mint ahogy a maják megjósolták...
Persze ha valakinek bejött valamelyik rom akkor árulja el a titkot hátna nekem is bejön.

Szerintem a CM7 minden igényt ki tud elégíteni...
pal
Mostanában a hybrid ROM-okat dícsérgetik

Ezt:http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1464986
You are not allowed to view links. Register or Login or You are not allowed to view links. Register or Login

Nem elérhető plazy

• Privát honlap
  • Navigáció / Navigation: AirisT620
  • PDA: LG O2X (P990)
  • PDA ROM: 4.0.4, bb: 1035.21_20121130 IMM76L.LG-P990-P99030A.1211302332
« Reply #251 Dátum: 2012, 09 25, 11:51:56 »
Köszi de ICS előtti verzióból nekem megfelelt a sima CM7-is tökéletesen és ha jól látom ez is arra épül. (ill. a cm7.2-re)

Nem elérhető hgabor1985

• PFC Fan
  • Navigáció / Navigation: LG Optimus 2x P990
  • PDA: LG Optimus 2x P990
  • PDA ROM: V20s
« Reply #252 Dátum: 2012, 10 16, 22:03:34 »
Sziasztok!

Annyi lenne a kérdésem hogy a proci gyárilag beállított 1000Mhz sebességét hogy tudom feljebb emelni melyik program kell hozzá rom csere nélkül.
Telo root olva van rom ot nem szeretnék cserélni.

Program kellene amit telepítek és egy progi ami beállitja a romban a dolgokat a proci hoz.

Segtségeteket előre is köszönöm!

Nem elérhető jato27

• PDA: acer liquid s100
  • PDA ROM: 2.1
« Reply #253 Dátum: 2012, 10 20, 02:25:00 »
sziasztok! tudna nekem segiteni lg optiums 2x romok terén?
olyan gondom lenne hogy meguntam a gyári rendszert ami rajta van, meg

idegesitett hogy lefagy, nincs térerő, lassú... stb.
mikor megjelent a frissités hozzá azt én frissitettem is.
de nem jártadol vele jobban sms-t kész gyötrelem vele irni, gondol

egyett és hibát ir ki vagy nem látom hogy mit is irok.
akkor gondoltam egyett és tettem rá másik romot.
nagyon sokat ki próbáltam valamelyikkel nem is müködött volt amelyikkel

igen olyan is volt ami nagyon megtetszett müködött minden rendesen

ahogy kell nem zabálta az aksit szép volt a menüje stb.
csak egy gond mégis volt velük hogy a sim kártyát nem ismerte fel

"teljesen" ez abban merült ki hogy felismerte a hálózatot csak éppen

nem azt ami nekem kellett volna és azt irta ki hogy nincsenek

telefonszámok a kártyán.
én kanadában élek a FIDO nevü szolgáltatónál vagyok előfizetéssel.

esetleg ha függetlenitem akkor lehet hogy müködne?
ha bárki van aki tud segiteni az irjon akár az email cimemre is:

a segitséget elöre is köszönöm.

Nem elérhető zuzimo

• PDA: Note 4.
  • PDA ROM: SM-N910F
« Reply #254 Dátum: 2012, 10 28, 10:12:26 »
sziasztok! tudna nekem segiteni lg optiums 2x romok terén?
olyan gondom lenne hogy meguntam a gyári rendszert ami rajta van, meg

idegesitett hogy lefagy, nincs térerő, lassú... stb.
mikor megjelent a frissités hozzá azt én frissitettem is.
de nem jártadol vele jobban sms-t kész gyötrelem vele irni, gondol

egyett és hibát ir ki vagy nem látom hogy mit is irok.
akkor gondoltam egyett és tettem rá másik romot.
nagyon sokat ki próbáltam valamelyikkel nem is müködött volt amelyikkel

igen olyan is volt ami nagyon megtetszett müködött minden rendesen

ahogy kell nem zabálta az aksit szép volt a menüje stb.
csak egy gond mégis volt velük hogy a sim kártyát nem ismerte fel

"teljesen" ez abban merült ki hogy felismerte a hálózatot csak éppen

nem azt ami nekem kellett volna és azt irta ki hogy nincsenek

telefonszámok a kártyán.
én kanadában élek a FIDO nevü szolgáltatónál vagyok előfizetéssel.

esetleg ha függetlenitem akkor lehet hogy müködne?
ha bárki van aki tud segiteni az irjon akár az email cimemre is:

a segitséget elöre is köszönöm.

Hát nem egyszerű :taps:

Én is sok romot próbáltam már de mindig visszaraktam a gyárit még ha lassabb is de stabil volt :ok:
Most azt skinezgetem amíg lehet és várom a csodát...illetve az ICS-t.
Nekem ez a tapasztalatom másfél év után.

Nem elérhető zuzimo

« Reply #255 Dátum: 2012, 10 28, 10:15:00 »
Mostanában a hybrid ROM-okat dícsérgetik

Ezt:http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1464986

Syd nem tudod véletlenül,hogy ez multilang-os rom vagy angol?

Nem elérhető Syd69

• Support-ER
« Reply #256 Dátum: 2012, 10 28, 11:11:57 »
Syd nem tudod véletlenül,hogy ez multilang-os rom vagy angol?
Passzolom
You are not allowed to view links. Register or Login or You are not allowed to view links. Register or Login

Nem elérhető zuzimo

« Reply #257 Dátum: 2012, 11 01, 08:52:17 »
Nem lesz nekünk a büdös életben ICS romunk.....ezt azért nem gondoltam volna az LG-ről >:(

Nem elérhető csonti168

• PFC Fan
  • PDA: Lg optimus 2x
  • PDA ROM: android 4.1.2 CM
« Reply #258 Dátum: 2012, 11 02, 09:53:53 »
Hello! Én két napja használok 2x-en Jelly Bean romot,működik a kamera,lehet videót felvenni,gps minden.Annyi volt a gond eleinte 1x 2x fagyott kikapcsolásnál.Érdemes kipróbálni,szerintem király!

Nem elérhető MrVarga

• PFC Fan
  • Navigáció / Navigation: Mio Moov 360
  • PDA: LG Optimus 2X
  • PDA ROM: CyanogenMod 7.2.0
« Reply #259 Dátum: 2012, 11 02, 12:35:11 »
Sziasztok!

Tegnap este rootoltam a telefonom ez alapján:

A kérdésem az lenne, hogy van-e valahol valami hasonló, könnyen érthető leírás az új CM10-es rom felrakásáról, illetve tud-e valaki nekem ebben segíteni? Még csak most ismerkedek a fogalmakkal (rom, kernel, custom recovery...), így nem tudom pontosan, hogy mire van hozzá szükségem...

Köszönöm!

Nem elérhető zuzimo

« Reply #260 Dátum: 2012, 11 02, 20:08:07 »
Hello! Én két napja használok 2x-en Jelly Bean romot,működik a kamera,lehet videót felvenni,gps minden.Annyi volt a gond eleinte 1x 2x fagyott kikapcsolásnál.Érdemes kipróbálni,szerintem király!

Aksi használatra figyelj mert nekem nagyon zabálta!
Megkérdezhetem melyik romot használod?

THX

Nem elérhető plazy

• Privát honlap
« Reply #261 Dátum: 2012, 11 03, 14:37:08 »
Sziasztok!

Tegnap este rootoltam a telefonom ez alapján:

A kérdésem az lenne, hogy van-e valahol valami hasonló, könnyen érthető leírás az új CM10-es rom felrakásáról, illetve tud-e valaki nekem ebben segíteni? Még csak most ismerkedek a fogalmakkal (rom, kernel, custom recovery...), így nem tudom pontosan, hogy mire van hozzá szükségem...

Köszönöm!
Szia.
HA megcsináltad, akkor fel kellett tenned a ClockworkMod (CWM-et). HA ez fent van akkor viszonylag egyszerű az ügy.: Letöltesz a zip-et pl innen: You are not allowed to view links. Register or Login (ezek custom rom-ok. A cyanogenmod "termékei" ezért CM-el van jelölve. Van egy "verzió szám", a legutolsó a 10 ami a jelly bean-ra (azaz android 4.1-re) épített custom rom-ot jelöli. A névben szerepel még a kiadás dátuma: 20121102 és benne vagy hogy milyen rom: stable (stabil), nightly (szinte minden éjszaka van egy kis változtatás ezekben), rc (relaese candidate azaz kiádsra jelölt...) stb )
Szóval egyet leszedsz, felmásolod a külső memóriakártyádra (vannak cwm-ek amik engedi a belső memóriát is erre a célra használni.) Szóval felmásolod a kártyára a zip-et, elindítod recovery módban (vagy újraindításkor kiválasztod hogy recovery-ben induljon el vagy kikapcsolás után úgy kapcsolod be hogy nyomod a bekapcsológombot+a hangerő lefele gombot amíg a recovery-be nem kerülsz) aztán ott már csak ki kell választani hogy Instal zip from sd-card. Utána choice zip-el betallózod majd rányomod hogy install. AZtán vársz, majd nyomod a reboot menüt. Hát nagyjából ennyi.
(a recoveryben a hangerőgombokkal lehet fel le menni és a bekapcsológomb az "enter").

Én is a nightlyket teszem fel sorra, az elsőben volt hanghiba (mikrofon le lett némítva hanghívás közben, de pl. skype-kor jó volt.) most a legutolsó csak zabálja az akksit... Lesz ez még jobb is de már most is összehasonlíthatatlanul jobb, csak ezt az akksi-zabálást kéne megfogni.

plazy

Nem elérhető zuzimo

« Reply #262 Dátum: 2012, 11 03, 17:08:14 »
Szia.
HA megcsináltad, akkor fel kellett tenned a ClockworkMod (CWM-et). HA ez fent van akkor viszonylag egyszerű az ügy.: Letöltesz a zip-et pl innen: You are not allowed to view links. Register or Login (ezek custom rom-ok. A cyanogenmod "termékei" ezért CM-el van jelölve. Van egy "verzió szám", a legutolsó a 10 ami a jelly bean-ra (azaz android 4.1-re) épített custom rom-ot jelöli. A névben szerepel még a kiadás dátuma: 20121102 és benne vagy hogy milyen rom: stable (stabil), nightly (szinte minden éjszaka van egy kis változtatás ezekben), rc (relaese candidate azaz kiádsra jelölt...) stb )
Szóval egyet leszedsz, felmásolod a külső memóriakártyádra (vannak cwm-ek amik engedi a belső memóriát is erre a célra használni.) Szóval felmásolod a kártyára a zip-et, elindítod recovery módban (vagy újraindításkor kiválasztod hogy recovery-ben induljon el vagy kikapcsolás után úgy kapcsolod be hogy nyomod a bekapcsológombot+a hangerő lefele gombot amíg a recovery-be nem kerülsz) aztán ott már csak ki kell választani hogy Instal zip from sd-card. Utána choice zip-el betallózod majd rányomod hogy install. AZtán vársz, majd nyomod a reboot menüt. Hát nagyjából ennyi.
(a recoveryben a hangerőgombokkal lehet fel le menni és a bekapcsológomb az "enter").

Én is a nightlyket teszem fel sorra, az elsőben volt hanghiba (mikrofon le lett némítva hanghívás közben, de pl. skype-kor jó volt.) most a legutolsó csak zabálja az akksit... Lesz ez még jobb is de már most is összehasonlíthatatlanul jobb, csak ezt az akksi-zabálást kéne megfogni.

plazy

Plazy...valahol azt olvasta hogy a 30-adikai a legjobb idáig és azzal a legkevesebb baj....ez így van?
Mi a véleményed?

Zuzi

Nem elérhető Syd69

• Support-ER
« Reply #263 Dátum: 2012, 11 03, 17:30:50 »

Plazy...valahol azt olvasta hogy a 30-adikai a legjobb idáig és azzal a legkevesebb baj....ez így van?
Mi a véleményed?

Zuzi
Ugyan nem nekem, de igaz! Az újabbakkal van egy csomó nyűg.

Nem elérhető MrVarga

• PFC Fan
« Reply #264 Dátum: 2012, 11 03, 17:47:33 »
Köszönöm a választ, ez így tényleg nem tűnik bonyolultnak. Még annyi kérdésem lenne, hogy szükséges-e előtte a belső memóriakártya formázása, illetve a recovery-ben a különféle egyéb "műveletek" közül kell-e valamelyiket futtatni az install-t megelőzően? xda fórumon írnak valmit arról, hogy kell csinálni wipe/factory resetet és wipe cache partition-t. Ezek mit jelentenek? Nekem 5.0.2.7-es recovery van fent, kell ezt frissítenem 5.0.2.8-ra? Amennyiben kell, akkor azt hogyan? Elnézést a sok kérdésért, de nem szeretnék "vakon" nekimenni...

Nem elérhető plazy

• Privát honlap
« Reply #265 Dátum: 2012, 11 03, 17:48:52 »
Ugyan nem nekem, de igaz! Az újabbakkal van egy csomó nyűg.

Azé Nightly (vagyis éjszakai) mert valóbn vannak gyerekbetegségei. Az utolsónál most azt veszem észre ha nincs töltőn akkro a képernyőzár kb 3 percenként viszakcsol (mintha megnyomnám a bekapcs gombot de nem oldom ki) és néhány mp múlva kialszik. Talán ez okozza a gyorsabb merülést) Még nem olvastam utána hogy ez csak nálam jelentkező probléma vagy általános.
Ez a "szépsége" a dolognak. Olyan mintha az embere maga is tesztelőként részt venne a fejlesztésben... Persze csak IT-s vénával megáldatt birkatürelmüeknek való.

De az is való igaz hogy a nightliy-ben is vannak jobbak és rosszabbak és nem mindig az utolsó a legjobb... És ez még annyira friss hogy sok hiba és optimalizálatlanság lehet van benne...

Nem elérhető plazy

• Privát honlap
« Reply #266 Dátum: 2012, 11 03, 17:56:39 »
Köszönöm a választ, ez így tényleg nem tűnik bonyolultnak. Még annyi kérdésem lenne, hogy szükséges-e előtte a belső memóriakártya formázása, illetve a recovery-ben a különféle egyéb "műveletek" közül kell-e valamelyiket futtatni az install-t megelőzően? xda fórumon írnak valmit arról, hogy kell csinálni wipe/factory resetet és wipe cache partition-t. Ezek mit jelentenek? Nekem 5.0.2.7-es recovery van fent, kell ezt frissítenem 5.0.2.8-ra? Amennyiben kell, akkor azt hogyan? Elnézést a sok kérdésért, de nem szeretnék "vakon" nekimenni...

Nem kell formázni szerintem. (én legalábbis nem szoktam, de "egészségesebb" szűz partícióra telepíteni) A Wipe az ajánlott (egyfajta "minden felhasználói adat törlése" mint ahogy a factory reset is utal a "gyári állapot visszaállítására" persze ez így nem teljesen igaz) Ezek ajánlottak, de nem kötelezőek. Szokott egyfajta bootloop hiba előfordulni (azaz hogy a telefon bekapcsolás után folyamatosan újra indul), na ez wipe cache-val olvosolható az esetek 99%-ában.

A CWM-bol érdemes egy jól kiforrottat használni (bár pont ma olvastam itt a fórumon hogy ajánlott lecsereélni az egyik legújabbra You are not allowed to view links. Register or Login) Én próbáltam de elsőre nem sikerült aztán nem nagyon volt időm játszani vele azóta. nekem egy régebbi van ami enged mindenhonnan (külső belső SD-ről is) telepíteni. Valami ősrégi CWM 5.0.2.0

plazy

Nem elérhető MrVarga

• PFC Fan
« Reply #267 Dátum: 2012, 11 03, 18:02:23 »
Lassan neki is merek állni a project-nek, köszönöm! Talán még várok egy stabil, vagy stabilnak mondott verzióra a CM10-ből...

Nem elérhető Syd69

• Support-ER
« Reply #268 Dátum: 2012, 11 03, 19:47:45 »
Azé Nightly (vagyis éjszakai) mert valóbn vannak gyerekbetegségei. Az utolsónál most azt veszem észre ha nincs töltőn akkro a képernyőzár kb 3 percenként viszakcsol (mintha megnyomnám a bekapcs gombot de nem oldom ki) és néhány mp múlva kialszik. Talán ez okozza a gyorsabb merülést) Még nem olvastam utána hogy ez csak nálam jelentkező probléma vagy általános.

Általános :'(

Nem elérhető zuzimo

« Reply #269 Dátum: 2012, 11 03, 23:26:56 »
Lassan neki is merek állni a project-nek, köszönöm! Talán még várok egy stabil, vagy stabilnak mondott verzióra a CM10-ből...

Csak akkor tedd fel ha van időd szórakozni vele és bírod a gyűrődést mert rengeteg bug van még benne :taps:

Én már feladtam :'( Maradok a gyárinál amíg nem lesz gyári ICS! Bár úgy tűnik ez a nap soha nem jön el ;)
Próbáld meg a stabil verziókat akár CM-től vagy a MIUI-tól. Bár ezek 2.3-as androidok de jók és  minden nem kellő cuccot kipucoltak belőlük.
Sajnos ameddig nincs gyári ICS addig egy csomó hiba adott lesz a custom ICS vagy JB romoknál :(

Nem elérhető plazy

• Privát honlap
« Reply #270 Dátum: 2012, 11 04, 15:08:58 »
Általános :'(
a nov 3-án kiadott második nightylmintha már nem produkálná ezt a hibát és egyúttal az akksi is jobb (már-már elfogadható.)

Nem elérhető zuzimo

« Reply #271 Dátum: 2012, 11 04, 16:21:11 »
Én utoljára 2 hete hazánk fia Wajk romját tettem fel. 2.3.7-es volt már és nekem is csinálta ezt a fel-fel villanást :-X
Érdekes is volt....ezek után ment vissza megint a v20q :ok:

Nem elérhető MrVarga

• PFC Fan
« Reply #272 Dátum: 2012, 11 04, 17:17:22 »
Felraktam a november harmadikai második kiadást tegnap, ment minden simán! Eddig egy hibát tapasztaltam, azt viszont már másodszorra: töltés közben teljes fagyás, nem reagál semmire, csak az akksi ki-be kelti életre...

Nem elérhető MrVarga

• PFC Fan
« Reply #273 Dátum: 2012, 11 04, 18:03:06 »
Újabb fejlemény: kézszer is csinált olyat, hogy hívtak, felvettem, erre engem sem hallanak és én sem hallok semmit... Azt hiszem még várni kell a stabil verzióra egy darabig...

Nem elérhető Syd69

• Support-ER
« Reply #274 Dátum: 2012, 11 04, 18:30:11 »
Újabb fejlemény: kézszer is csinált olyat, hogy hívtak, felvettem, erre engem sem hallanak és én sem hallok semmit... Azt hiszem még várni kell a stabil verzióra egy darabig...
Tedd fel a 0218(?)-as BB-t, az általában javítja ezt a hibát. Ha emlékeim jók smartfash-el lehet.