Mivel még 22 hónap garanciám van, ezért nem szívesen nyúlnék a romhoz ( mivel ugye akkor ugrik a garancia).
Egyébként HR után vagyok és csak azt tettem fel ami kell.
Ahogy néztem az Interwrite zabál sokat, de bármit telepítek mindenképpen csökken az alapmemória, hiába nem a fő memóriába telepítek.
Volt már, hogy a fényképező el sem indult, mert 5 mega alá ment a szabad hely.
Tisztázzunk valamit, van kétfajta memória, amibe telepíteni lehet, és egy külön, amiből futáskor használnak a programok. Plusz még az SD kártya, de azt hagyjuk most.
Telepítésnél választhatsz, hogy a 8 gigás My Storage-ra telepítesz, vagy a készülékmemóriába (Device), ami kb 100 Mb, nekem ebből olyan 50-60 szabad HR után, most nem emlékszem. A készülékmemóriába talán azokat érdemes telepíteni, amik folyamatosan futnak, vagy rendszerprogramok, mint magyarítás, billentyűzetek, ilyesmi. (Mondjuk én mindent, amit használok ide telepítek, és még így is szabad vagy 20 mega...)
A programfuttatáshoz szükséges memóriának mindehhez nincs köze, abból akkor fogy, amikor elindulnak a programok. Ezt a két utóbbi memóriamennyiséget kísérheted figyelemmel, ha a Beállítások/Memória(?) (Settings/Memory) programot elindítod, balra a telepítésre még kihasználható Storage, jobbra a futtatáshoz rendelkezésre álló Program memória kihasználtsága látható. Ha ez elfogy, akkor nem indul pl a fotóprogram, vagy az iGo.
A későbbi ROMok jobban kezelik a memóriát, érdemes frissíteni. Az, hogy a garancia időtartama alatt nem akarsz még 22 hónapig, az érdekes vélemény, mert eddig akikről én hallottam, hogy frissítés közben elaludt az Omniájuk, garanciában mind javították a készüléküket, thebiker emlékszik egyvalakire a pdamaniáról, akinek talán nem. Tehát a helyzet az, hogy az odafigyelő emberek kis százalékának nem sikerül a ROMfrissítés, és ezekből egy volt eddig talán, akinek nem javították garanciában a készülékét.
Te döntesz természetesen, és a ROMfrissítésnél a felelősség a Tied, de ha azért nem frissítesz, mert tuti elromlik, és akkor tuti nem javítják garanciában, akkor szerintem nem helyesen, de kétségtelenül nagyon óvatosan és pesszimistán gondolkodsz.
Gondold végig ezt is: ha most elromlik valami, jó eséllyel javítják ingyen, ha 22 hónap után romlik el frissítéskor, akkor viszont tuti nem javítják garanciában.