2024, 12 26, 07:54:45

Szerző Téma: LG Optimus 2X tapasztalatok, általános beszélgetés  (Megtekintve 210190 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető FlyMehigh

• Nem: Férfi
  • PDA: Samsung Galaxy S8+
Re: LG Optimus 2X tapasztalatok, általános beszélgetés
« Reply #700 Dátum: 2011, 10 10, 17:26:06 »
You are not allowed to view links. Register or Login
Üdv
lenne egy kérdésem
az a problémám hogy a lg-m full térerő mellett nem fogadja a hívásokat többféle simmel is kiprobáltam minden max a térerő de amikor hívom nem elérhető 10/8 szor
mi lehet a baj?
előre is köszi

Milyen rom van a telefonodon, és milyen baseband? Nekem a gyári 2.2-essel voltak ilyen problémáim, meg a 0622-es előtti basebandekkel. Szerintem itt van a hiba, de ha írsz egy pontos rom és bb verziót akkor lehet, hogy többet tudok segíteni.  :)

Nem elérhető gaabbaa

• PDA: Samsung Omnia II --- LG Optimus 2X
  • PDA ROM: WinMo: Sense: JI1 (6.5.3) --- Android 2.3.4 (baseband 1035.21_20110725 ; kernel: 2.6.32.9-NeoBlaze ; rom: V20e)
« Reply #701 Dátum: 2011, 10 10, 22:42:03 »
Kinek mi a tapasztalata a custom romokkal? Én jelenleg csak annyit tudok a saját romomról hogy android 2.3.4-es veziójú, ill a kernel típusa 2.6.32.9-NeoBlaze

Már így vettem a telefont, de elég sokat olvastam és kezdek "belejönni" az android válágába, és persze specifikusan az LG készülékébe....

Leszdtem egy Miui android romot (1.10.8) de nem tudom hogy merjem a feltenni... sajna nem találtam róla túl sok adatot, pl. nem tudom milyen bug-ok vannak benne....

A mostani romomat már belaktam, és egyészen jól teljesít, tudom húzni a procit, stb... Le is mentettem külső sd-re szóval elvileg vissza is tudom állítani majd....

De lenne egy kérdésem: Ha nyomok majd egy wipe-ot (data és dalvik cache) akkor is minden vissza fog majd jönni a rom restore során, vagy ami a belső sd-n volt az teljesen elvész?

Csak azért kérdem mert elvileg a programok amik fel vannak telepítve, azok meg kéne hogy maradjanak,gondolom nem csak az üres rom lett a backup során lementve... VAGY tévednék? Nekem elég sok progi a belső sd-re van telepítve, illetve a az alkalmazások külön is le vannak mentve az App backup and restore programmal, de az is a belső sd-re van mentve.... ígyhát nem tudom hogy ha csutkára letakarítom a wipe-al a telefont akkor a rom restore vissza hozza e a dolgaimat..... Szerintetek?   :hmm:
Márpedig, babrálni állandóan kell valamit!

Nem elérhető gaabbaa

• PDA ROM: WinMo: Sense: JI1 (6.5.3) --- Android 2.3.4 (baseband 1035.21_20110725 ; kernel: 2.6.32.9-NeoBlaze ; rom: V20e)
« Reply #702 Dátum: 2011, 10 10, 22:48:20 »
Még egy kérdés, lehet láma, de még nem olvastam róla :p ! A kernel az a rommal együtt frissül amikor telepítek egy új romot vagy azt külön kell frissíteni??

Nem elérhető petikeke

• Support-ER
  • PDA: Samsung Galaxy S5; Galaxy S3; Lumia 532
  • PDA ROM: S5 stock, S3 Temasek CM12.1
« Reply #703 Dátum: 2011, 10 11, 09:24:09 »
Az sd tartalom nem fog eltűnni a wipe során, mert azt nem bántja a recovery. Viszont nem tudom mi lesz ha az új romot felrakod és felpattintod az eredetileg az sd-n lévő progikkal...én soha nem teszek át semmit, mindig 1,2 gb szabad hely van rajta. :) De ha egy progival lementetted az sd-re, az tuti visszahozza. :)

A miui-t tudom ajánlani. Az fm rádió nem megy, meg a hdmi-vel vannak problémák és nem megy az a2dp, minden más nagyon jó benne és minden működik. A másik a CM 7...szerintem ennél gyorsabb és frissebb rom (2.3.7) nem létezik. Ebben sincs fm rádió, és nagy bitrate-nél akad a tv-re kirakott kép, viszont máködik az a2dp.
Minden rom-ban van kernel, de a flash után is bármikor cserélheted ha nem tetszik. CM 7 és miui esetében a vorkkernel az ajánlatos. Én is azt használom. :)
You are not allowed to view links. Register or Login   <-- magyar miui
You are not allowed to view links. Register or Login   <--legfrissebb CM 7
You are not allowed to view links. Register or Login  <--vorkkernel

Minden rom csere előtt ments le mindent a telódról (mybackup root, vagy a titanium backup) utána recovery-ben is csinálj backup-t, csak ezekután állj neki a flash-nek. :)
Nem értek hozzá, csak egy szakbarbár vagyok, aki sokat olvas :)
Kezdőknek: You are not allowed to view links. Register or Login

Nem elérhető gaabbaa

« Reply #704 Dátum: 2011, 10 11, 12:02:38 »
Az sd tartalom nem fog eltűnni a wipe során, mert azt nem bántja a recovery. Viszont nem tudom mi lesz ha az új romot felrakod és felpattintod az eredetileg az sd-n lévő progikkal...én soha nem teszek át semmit, mindig 1,2 gb szabad hely van rajta. :) De ha egy progival lementetted az sd-re, az tuti visszahozza. :)

A miui-t tudom ajánlani. Az fm rádió nem megy, meg a hdmi-vel vannak problémák és nem megy az a2dp, minden más nagyon jó benne és minden működik. A másik a CM 7...szerintem ennél gyorsabb és frissebb rom (2.3.7) nem létezik. Ebben sincs fm rádió, és nagy bitrate-nél akad a tv-re kirakott kép, viszont máködik az a2dp.
Minden rom-ban van kernel, de a flash után is bármikor cserélheted ha nem tetszik. CM 7 és miui esetében a vorkkernel az ajánlatos. Én is azt használom. :)
You are not allowed to view links. Register or Login   <-- magyar miui
You are not allowed to view links. Register or Login   <--legfrissebb CM 7
You are not allowed to view links. Register or Login  <--vorkkernel

Minden rom csere előtt ments le mindent a telódról (mybackup root, vagy a titanium backup) utána recovery-ben is csinálj backup-t, csak ezekután állj neki a flash-nek. :)

Jó, köszi, értem. Viszont a kernel még mindig nem tiszta! ezt külön is lehet cserélgetni? Nincs beépítve a romba, hanem külön kell feltenni?

Ha mondjuk felteszem a CM 7 -et akkor a vorkkernel is megy vele fel automatikusan, vagy azt külön kell telepíteni?

És ha külön kell akkor hogy? mert rom felpakolást elvileg tudom, de a kernel-t azt nem!

Nem elérhető petikeke

• Support-ER
« Reply #705 Dátum: 2011, 10 11, 12:11:46 »

Jó, köszi, értem. Viszont a kernel még mindig nem tiszta! ezt külön is lehet cserélgetni? Nincs beépítve a romba, hanem külön kell feltenni?

Ha mondjuk felteszem a CM 7 -et akkor a vorkkernel is megy vele fel automatikusan, vagy azt külön kell telepíteni?

És ha külön kell akkor hogy? mert rom felpakolást elvileg tudom, de a kernel-t azt nem!
Minden rom-ban van kernel, mert anélkül nem menne. A cm 7-ben cm kernel van, de bármikor tudsz újat rakni...pl a vorkkernel. A kernel csere ugyanúgy megy mint a rom csere (wipe nem kell, recovery-ben alkalmazod az update.zip-et)

Nem elérhető gaabbaa

« Reply #706 Dátum: 2011, 10 11, 12:25:07 »
Minden rom-ban van kernel, mert anélkül nem menne. A cm 7-ben cm kernel van, de bármikor tudsz újat rakni...pl a vorkkernel. A kernel csere ugyanúgy megy mint a rom csere (wipe nem kell, recovery-ben alkalmazod az update.zip-et)

Értem, köszönöm az infót!  Hát nem tudom válsak e, nekem az fm rádió fontos, mint az sd kártya is, az  a2dp az nem annyira...

Gyári romok most hol tartartanak? van már gyári 2.3 mézeskalács?

Nem elérhető Syd69

• Support-ER
  • PDA: LG Nexus 4
  • PDA ROM: gyári - gondolom :D
« Reply #707 Dátum: 2011, 10 11, 12:41:51 »

Gyári romok most hol tartartanak? van már gyári 2.3 mézeskalács?
Sehol: 2.1 a "legújabb" (2.3-gyári inkább a "sose lesz" kategória)

Úúúúúú, ezt benéztem, "Spicaba" gondoltam! 2.2 a jelenlegi :oops:
You are not allowed to view links. Register or Login or You are not allowed to view links. Register or Login

Nem elérhető gaabbaa

« Reply #708 Dátum: 2011, 10 11, 12:58:05 »
Sehol: 2.1 a "legújabb" (2.3-gyári inkább a "sose lesz" kategória)

Ajjaj ez nem jó hír... de mind1, még jó hogy vannak főzelékek!  :D :D

Nem elérhető petikeke

• Support-ER
« Reply #709 Dátum: 2011, 10 11, 13:11:00 »
Ajjaj ez nem jó hír... de mind1, még jó hogy vannak főzelékek!  :D :D
Próbáld ki ezt. Jelenleg ez a legfrissebb gyári rom.

Nem elérhető baro

• PFC Fan
  • PDA: LG optimus 2X
  • PDA ROM: 1035.21_20110725 2.6.32.9-HP_2x_Xtreme_Sr1 MoDaCo Custom ROM for the LG p990 Gr4 (LGP990-V20j)
« Reply #710 Dátum: 2011, 10 11, 14:19:12 »
Szia Petikeke!

Akkor ha jól értem, mondjuk felteszem a MIUI rom-ok egyikét (1.10.8), majd, hogy pöpec legyen a gép felteszem a workKernelt (mint frissítést). Majd ha a MIUI rom-ból kijön egy frissítés amit szintén telepítek, akkor utána ismét fel kell tennem a workKernelt?

Segítségedet előre is köszönöm.

Nem elérhető petikeke

• Support-ER
« Reply #711 Dátum: 2011, 10 11, 15:14:29 »
Szia Petikeke!

Akkor ha jól értem, mondjuk felteszem a MIUI rom-ok egyikét (1.10.8), majd, hogy pöpec legyen a gép felteszem a workKernelt (mint frissítést). Majd ha a MIUI rom-ból kijön egy frissítés amit szintén telepítek, akkor utána ismét fel kell tennem a workKernelt?

Segítségedet előre is köszönöm.
Igen. :)
Miui mellé ajánlatos owain tweak-jét is feltenni. Itt a link: You are not allowed to view links. Register or Login
Telepítés menete:Miui rom, owain tweak, vorkkernel. :)

Nem elérhető baro

• PFC Fan
  • PDA ROM: 1035.21_20110725 2.6.32.9-HP_2x_Xtreme_Sr1 MoDaCo Custom ROM for the LG p990 Gr4 (LGP990-V20j)
« Reply #712 Dátum: 2011, 10 11, 15:20:18 »
Igen. :)
Miui mellé ajánlatos owain tweak-jét is feltenni. Itt a link: You are not allowed to view links. Register or Login
Telepítés menete:Miui rom, owain tweak, vorkkernel. :)

Köszi a segítséget  :taps:

Nem elérhető baro

• PFC Fan
« Reply #713 Dátum: 2011, 10 13, 10:51:25 »
Sziasztok!

Korábban (MODACO FR19) a nem fogadott hívás, vagy üzenet érkezése esetében a LG 2X/Black/3D Notifications programot használtam, ami a LED sort villogtatta. Amióta a MIUI rom felkerült ez a program nem akarja jelezni ezeket az eseményeket. Ti tapasztaltatok hasonlót, van rá gyógymód? Vagy ha tudtok alternatív megoldást ami működik azt is megköszönöm.

Üdv.:

Nem elérhető petikeke

• Support-ER
« Reply #714 Dátum: 2011, 10 13, 12:37:16 »
Sziasztok!

Korábban (MODACO FR19) a nem fogadott hívás, vagy üzenet érkezése esetében a LG 2X/Black/3D Notifications programot használtam, ami a LED sort villogtatta. Amióta a MIUI rom felkerült ez a program nem akarja jelezni ezeket az eseményeket. Ti tapasztaltatok hasonlót, van rá gyógymód? Vagy ha tudtok alternatív megoldást ami működik azt is megköszönöm.

Üdv.:
Én úgy emlékszem nekem az 1.9.30-as miui jelezte magától, max be kellett állítanom vmit...de lehet keverem a cm-mel. :D

Nem elérhető baro

• PFC Fan
« Reply #715 Dátum: 2011, 10 13, 14:41:26 »
Én úgy emlékszem nekem az 1.9.30-as miui jelezte magától, max be kellett állítanom vmit...de lehet keverem a cm-mel. :D

Nem emlékszel rosszul valóban alapból van benne, de az a trackball-t villogtatja. Egyébként próbáltam bekapcsolni, de nem reagált a led sor.

Üdv.:

Nem elérhető bedarob

• PDA: LG Optimus 2x P990
  • PDA ROM: V20L - 0725
« Reply #716 Dátum: 2011, 10 13, 14:53:05 »
Ezt próbálta már valaki? Vélemények? Köszi!  ;)

Próbáld ki ezt. Jelenleg ez a legfrissebb gyári rom.

Nem elérhető gaabbaa

« Reply #717 Dátum: 2011, 10 14, 09:14:37 »
Ezt próbálta már valaki? Vélemények? Köszi!  ;)

én még nem, egyelőre maradtam a jelenlegi romomnál....

Nem elérhető petikeke

• Support-ER
« Reply #718 Dátum: 2011, 10 14, 20:54:58 »
Ezt próbáljátok ki, Paul azt mondja, hogy ezzel igazán jó lesz a teló. Ha ő mondja, akkor biztos. :)

Nem elérhető toca

• Navigáció / Navigation: Asus MyPal A626, iGO8
  • PDA: lg optimus 2x
  • PDA ROM: lgp990-v20r, Android v2.3.4
« Reply #719 Dátum: 2011, 10 17, 10:12:31 »
Talán vagyunk néhányan, akik nem feltétlenül szeretnénk root-olni, főzött ROM-okat telepítgetni (bár - gondolom - kétségkívül izgalmas lehet). Bőven megelégednénk egy jól működő gyári rendszerrel.
Az ilyen kevésbé vállalkozó kedvű (lusta, tehetetlen, láma, stb. - nem kívánt rész törlendő ;)) júzereket viszont jól itthagyta az LG a kakiban ezzel a leginkább β állapotúnak nevezhető Froyo-val.
Hallhattunk persze félig sem hivatalos információkat arról, miért is nem érkezik meg időre (értsd: nyárra), vagy akár egyáltalán bármikorra a mézeskalácsos verzió - gondolok itt pl. a Nvidiára mutogatásra a Tegra processzorok hiányzó driver-támogatása miatt, közben pedig már itt van a fagyiszendvics is.
Ezzel kapcsolatban egy reményem van csupán: az, hogy úgy ugrik verziót az LG, hogy kihagyja a Gingerbread-et, és kijön az IceCream-mel, a kétmagos processzorok rendszerszintű támogatása úgyis csak ebben jelenik meg. Ebben az esetben nagy duzzogva talán meg tudnék bocsátani ezeknek a vágott szeműeknek. Ha nem, akkor tényleg marad a főzőcskézés.
Azt mindenesetre nagyon meggondolom, hogy a következő telefonálásra is alkalmas számítógépem   :ima: LG lesz-e. Ui. nem minden a terméktámogatás, de fontos, és sok mindent elárul a gyártóról.
Bocs, akit untattam, de ez kikívánkozott ;)

Nem elérhető gaabbaa

« Reply #720 Dátum: 2011, 10 17, 12:57:36 »
Talán vagyunk néhányan, akik nem feltétlenül szeretnénk root-olni, főzött ROM-okat telepítgetni (bár - gondolom - kétségkívül izgalmas lehet). Bőven megelégednénk egy jól működő gyári rendszerrel.
Az ilyen kevésbé vállalkozó kedvű (lusta, tehetetlen, láma, stb. - nem kívánt rész törlendő ;)) júzereket viszont jól itthagyta az LG a kakiban ezzel a leginkább β állapotúnak nevezhető Froyo-val.
Hallhattunk persze félig sem hivatalos információkat arról, miért is nem érkezik meg időre (értsd: nyárra), vagy akár egyáltalán bármikorra a mézeskalácsos verzió - gondolok itt pl. a Nvidiára mutogatásra a Tegra processzorok hiányzó driver-támogatása miatt, közben pedig már itt van a fagyiszendvics is.
Ezzel kapcsolatban egy reményem van csupán: az, hogy úgy ugrik verziót az LG, hogy kihagyja a Gingerbread-et, és kijön az IceCream-mel, a kétmagos processzorok rendszerszintű támogatása úgyis csak ebben jelenik meg. Ebben az esetben nagy duzzogva talán meg tudnék bocsátani ezeknek a vágott szeműeknek. Ha nem, akkor tényleg marad a főzőcskézés.
Azt mindenesetre nagyon meggondolom, hogy a következő telefonálásra is alkalmas számítógépem   :ima: LG lesz-e. Ui. nem minden a terméktámogatás, de fontos, és sok mindent elárul a gyártóról.
Bocs, akit untattam, de ez kikívánkozott ;)

Igazad van, Én is így gondolom, de szerencsére nem zárkózom el a főzött romoktól... sőt  :D Én még nem láttam egy olyan gyári romot se (semelyik telefonnál) ami jó lett volna.... csak a főzelékek vannak megfelelően optimalizálva!  :ok:

Én is várom már a jégkrémet, remélem lesz főzött rom is belőle!  ;)

Nem elérhető plazy

• Privát honlap
  • Navigáció / Navigation: AirisT620
  • PDA: LG O2X (P990)
  • PDA ROM: 4.0.4, bb: 1035.21_20121130 IMM76L.LG-P990-P99030A.1211302332
« Reply #721 Dátum: 2011, 10 17, 13:20:56 »
Ezzel kapcsolatban egy reményem van csupán: az, hogy úgy ugrik verziót az LG, hogy kihagyja a Gingerbread-et, és kijön az IceCream-mel, a kétmagos processzorok rendszerszintű támogatása úgyis csak ebben jelenik meg.

Hát erre ne fogadj nagy tétben... bár lenne így...

Aki jól működő gyári rendszert akar annak az apple a megfelelő. Nekem (is) az android kellett, az almával szemben, pont azért hogy, meglegyen az a szabadságom (vagy inkább lehetőségem) hogy pl. rom-ot cseréljek, vagy bármilyen szoftvert feltehessek, akár azzal a kockázattal hogy ezek rontják a teljesítményét/használhatóságát a telefonomnak. (ugyanis szerintem a hibák nagy többségéért a nem megfelelően tesztelt szoftverek a felelősek. Kezdve a hívás eldobásától, az ébresztés "elfelejtésén" át az újraindulásokig). Ha valaki nem akarja/meri/tudja felvállalni a kockázatokat azért hogy legyen SZABAD telefonja,  akkor az válassza az almás termékeket.  Én is időnként megtörök, és már-már az iphone felé kacsingatok, de nehezen lennék meg bluetooth fileküldés nélkül, vagy nehezen tűrném hogy csak olyan programokat használhassak amit az az apple jóváhagyott. (és itt nem csak a 18+os strip-pókerról van szó hanem a wifi scannerektől kezdve a flash-en át sok másik.) Még akkor sem fogadnám el ezeket a megkötöttségeket hogy tudnám, hogy amik letölthetők az apple store-ból azok tuti hogy jól futnak, mert le vannak tesztelve, optimalizálva vannak és nem rontják el a telefonom más funkcióit. (lásd fentebb.)

Az új verzióra (és LG esetében a régire is) még várni kell, de szerintem is az lesz amit gaabbaa is ír, hogy kijön a gyári, és abból 1-2-3 hónap elteltével kijön egy főzött ami jobb, szebb, gyorsabb okosabb lesz, de a megbízhatósága (központi szakértői ellenőrzés hiányában) soha nem lesz akkora mint az ájfónnak.

plazy.
ui.: nem az ájfónt akartam fényezni, ez talán kiderült mindenki számára csak el akartam mondani hogy "hogyan is állunk a rozsdával" (gyk.: az idézet a  Kelly hőseiből van)

Nem elérhető gaabbaa

« Reply #722 Dátum: 2011, 10 17, 13:26:56 »
Ezt próbáljátok ki, Paul azt mondja, hogy ezzel igazán jó lesz a teló. Ha ő mondja, akkor biztos. :)

feltette már valaki? épp most húztam le, amint feltölt a kicsikém akksija ki is próbálom! 725-ös basebandet használ valaki? azt hogy kell felpakolni? hol tudom megnézni hogy jelenleg melyik van fenn a telefonon?

Nem elérhető plazy

• Privát honlap
  • Navigáció / Navigation: AirisT620
  • PDA: LG O2X (P990)
  • PDA ROM: 4.0.4, bb: 1035.21_20121130 IMM76L.LG-P990-P99030A.1211302332
« Reply #723 Dátum: 2011, 10 17, 15:04:16 »

feltette már valaki? épp most húztam le, amint feltölt a kicsikém akksija ki is próbálom! 725-ös basebandet használ valaki? azt hogy kell felpakolni? hol tudom megnézni hogy jelenleg melyik van fenn a telefonon?

Settings-> a telefonról -> Alap verzió.
Kb így néz ki:

Nekem az van de most látom hogy a profilom nem 100%-os, mindjárt javítom is.

Hogy hogy kell eltenni annak olvass utána, fejből nem tudom, de én is innen szedtem a tudásom.

p.

ui.: cm7.1-ben nincs magyar nyelv jól látom? You are not allowed to view links. Register or Login

Nem elérhető gaabbaa

« Reply #724 Dátum: 2011, 10 17, 15:26:31 »
Settings-> a telefonról -> Alap verzió.
Kb így néz ki:

Nekem az van de most látom hogy a profilom nem 100%-os, mindjárt javítom is.

Hogy hogy kell eltenni annak olvass utána, fejből nem tudom, de én is innen szedtem a tudásom.

p.

ui.: cm7.1-ben nincs magyar nyelv jól látom? You are not allowed to view links. Register or Login

ok, köszi, most már megvan, nekem is a 725-ös baseband van fenn. Akkor csak a rom csere lesz hátra! Én is frissítem a profilom  :D