2024, 12 24, 06:09:12

Szerző Téma: LG Optimus 2X tapasztalatok, általános beszélgetés  (Megtekintve 210012 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető viola

• PFC Fan
  • Navigáció / Navigation: nincs
  • PDA: LG Optimus 2x
  • PDA ROM: alap
Re: LG Optimus 2X tapasztalatok, általános beszélgetés
« Reply #525 Dátum: 2011, 08 20, 15:21:59 »
Sziasztok! 2. napja van meg a készülék 3 év garanciával, kártyafüggetlen. Kb. naponta 3szor random kikapcsol és csak aksi ki-szed betesz segít, az lenne a kérdésem hogy bármelyik rom segít ezen a problémán?

Nem elérhető FlyMehigh

• Nem: Férfi
  • PDA: Samsung Galaxy S8+
« Reply #526 Dátum: 2011, 08 21, 11:57:00 »
You are not allowed to view links. Register or Login
Sziasztok! 2. napja van meg a készülék 3 év garanciával, kártyafüggetlen. Kb. naponta 3szor random kikapcsol és csak aksi ki-szed betesz segít, az lenne a kérdésem hogy bármelyik rom segít ezen a problémán?

Szia!
Igen, segít a problémán. Olvass vissza egy kicsit. A 20. oldalon írtam egy összefoglalót. Ha azt megcsinálod, jó eséllyel megszűnnek a problémáid.  ;)

Üdv

Nem elérhető Lazika

• PFC Fan
  • PDA: LG OPTIMUS 2X
  • PDA ROM: LGE V10B
« Reply #527 Dátum: 2011, 08 21, 16:26:14 »
Sziasztok!

kb két hete van meg a telefonom. Ma probáltam frissiteni az lg software updates progival és azt irja ki h probléma van a kommunikácioval a telefon és a gép kozott. Szedjem ki az akksit és csatlakoztassaam ujra a géphez és nyomjak egy restartot. Ezt csináltam és folyamatosan kidobja ezt az uzenetet. Most mi tévo legyek? Vissza lehet valahogy állitani a telefont gyárira....? Nem igen értek az androidhoz mert elotte iphoneom volt. Légyszi segitsetek.

Köszönöm elore is a válaszokat!

Nem elérhető Lazika

• PFC Fan
« Reply #528 Dátum: 2011, 08 21, 18:28:19 »
Próbáltam ujra a frisstést a szoftver frisstovel most meg azt irja ki h nem támogatott ez a készulék... A telefont amikor meg bekapcsolom egy olyan uzenet fogad,h várjak amig befejezodik a frisstés de kozbe nem csinál semmit.... Probáltam hard resetet és semmi... nem tom mit csináljak....

Nem elérhető viola

• PFC Fan
« Reply #529 Dátum: 2011, 08 22, 08:34:46 »
Szia!
Igen, segít a problémán. Olvass vissza egy kicsit. A 20. oldalon írtam egy összefoglalót. Ha azt megcsinálod, jó eséllyel megszűnnek a problémáid.  ;)

Üdv

Szia!
Köszi a választ!
Megpróbáltam meg csinálni, nem nagyon értek hozzá, de azt írtad hogy a baseband frissítésénél kell két fájl egy fls és egy bin. A bin fájl nincs sehol, nincs az fls-sel egy helyen, a többi dolog meglenne ,de ezt a problémát én már nem tudom megoldani. :(

Nem elérhető baro

• PFC Fan
  • PDA: LG optimus 2X
  • PDA ROM: 1035.21_20110725 2.6.32.9-HP_2x_Xtreme_Sr1 MoDaCo Custom ROM for the LG p990 Gr4 (LGP990-V20j)
« Reply #530 Dátum: 2011, 08 22, 09:11:39 »
Szia!
Köszi a választ!
Megpróbáltam meg csinálni, nem nagyon értek hozzá, de azt írtad hogy a baseband frissítésénél kell két fájl egy fls és egy bin. A bin fájl nincs sehol, nincs az fls-sel egy helyen, a többi dolog meglenne ,de ezt a problémát én már nem tudom megoldani. :(

Szia,

Annó ez engem is megzavart, de az írásban van utalás arra ha nincs sebaj ami van azt a megfelelő helyre beírni és kész.
Egyébként a LG hivatalos frissítése nekem sem működött, vagy 3. próbálkozásra frissített, de a frissítés után nem volt benne magyar nyelv, így FlyMehigh fórumtárs leírását alapul véve frissítettem (ismét csak köszönet :-) ) a telefont. Azóta korrekten működik, nincs fagyás, nem szakadozik a vonal és tiszta hangok, üzemidő remek.

Üdv.: Csabi

Nem elérhető viola

• PFC Fan
« Reply #531 Dátum: 2011, 08 22, 17:15:42 »
Üdv!
Köszönöm a segítséget FlyMehigh-nak meg baro -nak meg úgy mindenkinák, már nem állt le a mobilom. :taps:

Nem elérhető mikkamakka-old

• PDA: Note
  • PDA ROM: 4.3 bougmk3
« Reply #532 Dátum: 2011, 08 22, 20:37:55 »
Sziasztok.

Mától én is boldog? tulaja vagyok egy ilyen gépállatnak. Telenoros, de független. Használtan vettem, 1 hónapos, sérülés nyom nincs rajta, V10d rom van rajta.
Következő a bibim. Több helyen, menü, beállitások, stb, nyomkodok, fogja magát és spontán benyomja képernyőzárat. 30sec, 1, 2 percre állitva, akkor is. 2x- 3x is egymás után.
Ez szoftveres gond lenne? Mit lehet tenni ennek orvoslására?
A 12.? oldalon leírtak nem nullázák a garanciát?

Nem elérhető BrandonXXV

• PFC Fan
  • PDA: LG Optimus 2X
  • PDA ROM: LGP990-V10b
« Reply #533 Dátum: 2011, 08 23, 08:42:46 »
Sziasztok!

Teljesen új és kezdő vagyok Android terén. Aug.8.-a óta vagyok birtokosa egy LG Optimus 2X-nek, ami nagyon bejön. Előtte rövid ideig kb.1,5 hétig volt nálam egy Samsung Galaxy S, ami kézben tartva olyan játék telefonnak tűnt. Mindig attól féltem, összetörik a kezemben  :D Azonban javára váljon, hogy mintha stabilabban működött volna mint az LG  :hmm: Eddig a bevezetés.
A kérdésem, meglepődve vettem észre egy éjszakai filmnézés közben a telefon kijelzőjén, hogy a bal alsó sarok felé mintha lenne egy világos pötty. Csak és kizárólag fekete alapon látszik, nem fehér, hanem inkább amolyan világos szürkés. Nem feltűnő, világosban nem is látni, de sötétben ki lehet szúrni. Mi a teendőm, vigyem vissza és garanciában cserélik, vagy csak javítják? Egyátalán 1 pötty miatt kezdenek vele valamit? Amúgy Telenor függő, Telenoros garival, de benne van a gyári LG gari papír is. Mindegyik ki lett töltve, pecsételve, de az IMEI számokat nem ragasztották bele, azért, ha később garanciával akarok élni, eldönthessem melyiket használom. JA, amúgy melyik garit érdemes jelen esetben használnom?
A telefon teljesen szűz, gyári állapotú, mert totál nem értek a romoláshoz és egyéb nyalánkságokhoz. Persze informálódom és előbb utóbb neki is esek, vannak itt jó leírások hozzá. Ha már itt tartunk, olvasgatok mindenféle romokról, de konkrétan nem találtam választ arra, melyiket érdemes feltenni,hosszú távra melyik lesz megbízható és aránylag hiba mentes. Bocsi, hogy ilyen hosszúra sikerült, de kezdőként talán belefér.
Üdv mindenkinek!

Nem elérhető bitdomo

• PDA ROM: V10D + 0725 baseband
« Reply #534 Dátum: 2011, 08 23, 09:09:23 »

A kérdésem, meglepődve vettem észre egy éjszakai filmnézés közben a telefon kijelzőjén, hogy a bal alsó sarok felé mintha lenne egy világos pötty. Csak és kizárólag fekete alapon látszik, nem fehér, hanem inkább amolyan világos szürkés. Nem feltűnő, világosban nem is látni, de sötétben ki lehet szúrni.

Nekem is van ilyen pötty a képernyőm közepén, és szintúgy csak fekete alapon látszik. Olyan mintha vagy az üveg lenne megsérülve hátulról vagy magán a kijelzőn lenne valami folt.

Nem elérhető plazy

• Privát honlap
  • Navigáció / Navigation: AirisT620
  • PDA: LG O2X (P990)
  • PDA ROM: 4.0.4, bb: 1035.21_20121130 IMM76L.LG-P990-P99030A.1211302332
« Reply #535 Dátum: 2011, 08 23, 10:34:19 »
Ha full gyári állapotban van, van rá garancia, minden rendben a papírokkal akkor én visszavinném.

(beírtam még egy qurvahosszú szöveget, de inkább kiszedtem...)

ui.: nem lehet hogy a gyári fólián van valami kis hólyagosodás? VAgy csak én vagyok olyan hogy nem szedtem le a gyárit a kijelzőről?

Nem elérhető FlyMehigh

« Reply #536 Dátum: 2011, 08 23, 10:44:00 »
Sziasztok.

Mától én is boldog? tulaja vagyok egy ilyen gépállatnak. Telenoros, de független. Használtan vettem, 1 hónapos, sérülés nyom nincs rajta, V10d rom van rajta.
Következő a bibim. Több helyen, menü, beállitások, stb, nyomkodok, fogja magát és spontán benyomja képernyőzárat. 30sec, 1, 2 percre állitva, akkor is. 2x- 3x is egymás után.
Ez szoftveres gond lenne? Mit lehet tenni ennek orvoslására?
A 12.? oldalon leírtak nem nullázák a garanciát?

Szia!

Milyen programok vannak telepítve a telefonra. A helyzet ami írsz ismerős. Nekem akkor csinálta ezt a teló amikor telepítettem a Phonelocator nevezetű alkalmazást.
Ha ez nincs neked rajta, akkor passz. Csinál egy gyári beállítások visszaállítását, és szerintem el fog múlni a probléma. Ezt tuti valami telepített alkalmazás okozhatja. Remélem.
sok sikert!   ;)

Nem elérhető BrandonXXV

• PFC Fan
« Reply #537 Dátum: 2011, 08 23, 11:56:01 »
Ha full gyári állapotban van, van rá garancia, minden rendben a papírokkal akkor én visszavinném.

(beírtam még egy qurvahosszú szöveget, de inkább kiszedtem...)

ui.: nem lehet hogy a gyári fólián van valami kis hólyagosodás? VAgy csak én vagyok olyan hogy nem szedtem le a gyárit a kijelzőről?

Full gyári állapotú még... Azt hiszem ma be is nézek randomra a szervizbe és megkérdem mit tudnak tenni vele. A gyári fóliát én is rajta hagytam elöl-hátul egyaránt :) Majd,ha az lejön, akkor teszek rá újat, mégpedig egy inviseble shield-et, amit vaterán láttam fenn, nem is annyira brutál drágán.

Nem elérhető csabio

• PDA: SGS2
  • PDA ROM: Gyári
Video bitrata
« Reply #538 Dátum: 2011, 08 23, 14:24:13 »
Sziasztok!

Vasarlas elott allok, mivel fontos nekem a video, szeretnem megkerdezni, hogy a kulonbozo egyedi ROM-ok eseten javul-e a minoseg (esetleg romlik), hiszen a gyari bitrata nagyon alacsony, 720p eseten 4Mbit, 1080p esten 10Mbit-et olvastam tesztben (vs. Galaxy S II: 17 Mbit/s, 25 fps, MP4). Szoval ez hogy alakul custom ROM esten?

Ha esetleg van valahova feltoltve (nem youtube) MP4 file custom ROM-rol, annak orulnek.

Köszönöm!

« Reply #539 Dátum: 2011, 08 23, 17:45:48 »
Szia!

Milyen programok vannak telepítve a telefonra. A helyzet ami írsz ismerős. Nekem akkor csinálta ezt a teló amikor telepítettem a Phonelocator nevezetű alkalmazást.
Ha ez nincs neked rajta, akkor passz. Csinál egy gyári beállítások visszaállítását, és szerintem el fog múlni a probléma. Ezt tuti valami telepített alkalmazás okozhatja. Remélem.
sok sikert!   ;)

Semmi. Tök kopasz volt. Nyomtam egy HR-t, utána semmi nem változott.  Azóta felment APN widget, Angry birds, 2 opera, Led light, 3g watchdog, Norton utilites, Astrofile m.

Átálitottam a képernyő kikapcs idejét 30 percre, most a Telefon, Üzenet, Menühöz érve nem volt ilyen gond. Igaz, a menübe, tárcsázóba lépve elfeketedik a képernyő, de nem marad lezárt állapotban.
Az üzeneteken belül, névjegyzéken belül viszont igen. Egy telszám 4 képernyőzár. :'(

Most a 10d van fent, ha esetleg újra feltolnám rá, csak ahhoz nem az LG pcsuite 4 kellene, nem?
Ha nem jó a 10c-t érdemes megpróbálni?

Nem elérhető baro

• PFC Fan
  • PDA: LG optimus 2X
  • PDA ROM: 1035.21_20110725 2.6.32.9-HP_2x_Xtreme_Sr1 MoDaCo Custom ROM for the LG p990 Gr4 (LGP990-V20j)
« Reply #540 Dátum: 2011, 08 23, 19:19:55 »
Semmi. Tök kopasz volt. Nyomtam egy HR-t, utána semmi nem változott.  Azóta felment APN widget, Angry birds, 2 opera, Led light, 3g watchdog, Norton utilites, Astrofile m.

Átálitottam a képernyő kikapcs idejét 30 percre, most a Telefon, Üzenet, Menühöz érve nem volt ilyen gond. Igaz, a menübe, tárcsázóba lépve elfeketedik a képernyő, de nem marad lezárt állapotban.
Az üzeneteken belül, névjegyzéken belül viszont igen. Egy telszám 4 képernyőzár. :'(

Most a 10d van fent, ha esetleg újra feltolnám rá, csak ahhoz nem az LG pcsuite 4 kellene, nem?
Ha nem jó a 10c-t érdemes megpróbálni?

Szia
Én nem próbálkoznék a LG PCsuite-val többet nekem sem működött rendesen. Én a modaco FR19-et használom teljes megelégedéssel. Ajánlani tudom FlyMehigh korábbi leírását a telepítéssel kapcsolatban.

Üdv.:

« Reply #541 Dátum: 2011, 08 23, 21:14:36 »
Szia
Én nem próbálkoznék a LG PCsuite-val többet nekem sem működött rendesen. Én a modaco FR19-et használom teljes megelégedéssel. Ajánlani tudom FlyMehigh korábbi leírását a telepítéssel kapcsolatban.

Üdv.:

Szia.
Smartflash-l feltoltam a gyári 10d-t, ha nem lesz jobb megy rá az uk 10d. Ha az se, megnézem a FR19-t :ok:

Nem elérhető BrandonXXV

• PFC Fan
« Reply #542 Dátum: 2011, 08 24, 09:35:04 »
Tegnap beugrottam a helyi hivatalos LG márkaszervizbe. A srác annyit tudott mondani, hogy ő nem vállalja be a cserét az miatt az 1 pixelhiba miatt, felküldi a központba, hogy ott eldöntsék. Mivel nem zavaró helyen van a hiba, így nem küldettem fel vele, várok még, hátha megjelenik több is és akkor tuti cserélik a kijelzőt. Ha továbbiakban nem jelenik meg rajta több pixelhiba, még akkor is vissza tudom vinni akár fél év múlva is, hogy nézzék meg. Addig is használom.
Na most, azt kérdezném a többiektől, hogy melyik romot érdemes feltenni, ami teljesen magyar és megbízhatóan működik?
Természetesen olvasgattam már a leírásokat, az alapján sztem menne a dolog. Viszont arra nem találtam egyértelmű választ, hogy ha root-olom a telót és új romot meg baseband-et rakok fel, azt utána hogyan tudom teljesen gyári állapotra vissza állítani, ha garancia miatt szeretném szervizbe vinni a telót?! 

Nem elérhető Sanyacarp

• Navigáció / Navigation: igo8
  • PDA: Samsung Galaxy S4
« Reply #543 Dátum: 2011, 08 24, 10:19:39 »
sziasztok!

ma frissitettem a telefonomat lg pc suiten keresztül, eltünt a magyar nyelv és a billentyüzet. a language-ban magyarra van állitva de angol a telefon nyelve továbbra is. A régi billentyüzetet hogyan tudom visszaállitani? gyarom rom van fent.

elöre is köszönöm és üdv Sanya

Nem elérhető plazy

• Privát honlap
« Reply #544 Dátum: 2011, 08 24, 11:17:00 »
miről frissítettél mire?
A beállítások-nyelvek részben nincs magyar nyelv? Vagy van és arra állítva is angol marad? Minga írt volna valami hasonlót előrébb asszem...

Billentyűzetet tudsz letölteni a marketből szerintem és azt is a beállítások nyelvekés billentyűzetek részben lehet beállítani. (bár az alapértelmezett lg-t nem tuti hogy megtalálod de van más.)

Nekem az lenne a kérdésem hogy különböző értesítésekhez hogy lehet különböző hangjelzéseket adni? Pl más legyen a hang ha email-jön, mintha gtalk, vagy sms stb.

szerkesztve:
Ja hogy milyen rom?! Én megelégedéssel használom az enyémet. 2.3 -ig szerintem nem is teszek fel másikat.

Nem elérhető plazy

• Privát honlap
« Reply #545 Dátum: 2011, 08 24, 13:41:27 »
Nekem az lenne a kérdésem hogy különböző értesítésekhez hogy lehet különböző hangjelzéseket adni? Pl más legyen a hang ha email-jön, mintha gtalk, vagy sms stb.

A fenti részben megoldódott...

Nem elérhető Sanyacarp

• Navigáció / Navigation: igo8
  • PDA: Samsung Galaxy S4
« Reply #546 Dátum: 2011, 08 24, 17:22:50 »
miről frissítettél mire?
A beállítások-nyelvek részben nincs magyar nyelv? Vagy van és arra állítva is angol marad? Minga írt volna valami hasonlót előrébb asszem...

Billentyűzetet tudsz letölteni a marketből szerintem és azt is a beállítások nyelvekés billentyűzetek részben lehet beállítani. (bár az alapértelmezett lg-t nem tuti hogy megtalálod de van más.)

szerkesztve:
Ja hogy milyen rom?! Én megelégedéssel használom az enyémet. 2.3 -ig szerintem nem is teszek fel másikat.

v10a rol v10e re frissült a baseband pedig 0622 lett. marketrol szedtem le bill-t de nagyon gagyik, igazabol magyaritas kellene az lg billhez ha valaki segitene halas lennek.  a területi nyelvbeállitasban benne van a magyar de alkalmazni nem tudja,miért?

köszi és. üdv

Nem elérhető Lazika

• PFC Fan
« Reply #547 Dátum: 2011, 08 24, 20:52:12 »
Hali!

Irtam már pár nappal ezelott,de nem válaszolt senki sem....

Progbáltam a telot frissiteni és a frissitélapos kozbe kiirta h kommunikácios hiba van a telefon és a laptop kozott és h vegyem ki az akksit rakjam vissza és inditsam uja a frissitést,de nem ment... most nem mukodik a teleon... leszedtem egy smart flasht h azzal felrakjam a v10 f es szoftvert,de nem ismeri fel a telefont a program.. vagyis amikor bekapcsolom a telot akkor bejon,h Lg a kis csik és ennyi kész megáll.... légyszi ha valaki tud irjon!

Nem elérhető bostone

• Navigáció / Navigation: Google Maps
  • PDA: Samsung Galaxy S I9000
  • PDA ROM: I9000XWJVK
« Reply #548 Dátum: 2011, 08 24, 23:26:12 »
A driver-t telepítetted előtte?

Nem elérhető FlyMehigh

« Reply #549 Dátum: 2011, 08 25, 08:59:44 »
Hali!

Irtam már pár nappal ezelott,de nem válaszolt senki sem....

Progbáltam a telot frissiteni és a frissitélapos kozbe kiirta h kommunikácios hiba van a telefon és a laptop kozott és h vegyem ki az akksit rakjam vissza és inditsam uja a frissitést,de nem ment... most nem mukodik a teleon... leszedtem egy smart flasht h azzal felrakjam a v10 f es szoftvert,de nem ismeri fel a telefont a program.. vagyis amikor bekapcsolom a telot akkor bejon,h Lg a kis csik és ennyi kész megáll.... légyszi ha valaki tud irjon!

Szia!
Bocsi. Valahogy átsiklottam afelett amit írtál.  :oops:
Így csináltad?
"- telepítsük a smartflash alkalmazást majd indítsuk el SmartFlashTool_P990.exe-t
- kapcsoljuk ki a telefont és vegyük ki belőle az akkumulátort
- csatlakoztassuk a telefont az USB kábellel a számítógéphez miközben folyamatosan nyomva tartjuk a „hangerő le” gombot. Ekkor a telefon képernyőjén meg fog jelenni egy „szoftver frissítés” üzenet, miközben a futtatott smartflash program COM ablakában az adatok betöltődnek
- válasszuk ki a „ROM Copy D/L” fület és ezen belül a „Normal Mode”-ot. Az ’ERASE CAL” ne legyen kiválasztva
- az előzőleg letöltött és kicsomagolt rom .fls részét illeszük be a CP bin sorba, míg a .bin részét az AP bin sorba
- kattintsunk a start ikonra és várjuk meg amíg az új rom flash-elése megtörténik
- a folyamat végén a telefon képernyőjén az LG felirat fog villogni
- csatlakoztassuk le a telefont a számítógépről, tegyük vissza az akkumulátort és indítsuk újra."

Illetve telepítetted a drivert?
Smartflashdriver:    You are not allowed to view links. Register or Login

Így jónak kell lennie. Szerintem nincs nagy baj a telefonoddal.