Köszönöm a választ FlyMehigh ! Még ilyen t, hogy egy garantáltan legálisan frissített szoftver ne működjön rendesen?! Inkább ne nyúltam volna hozzá! A baj az, hogy sík hülye vagyok az androidhoz.Olvasgatom a fórumokat, olyan dolgokat olvasok amiket nem is értek!Amiket írtál pl,...Fr19,...baseband 6.22...stb. nem tudom mik ezek? Honnan lehet letölteni ezeket, csak root-olt telónál működnek, vagy a gyári szoftvernél is?Bocs, de tényleg sötét még nekem ez!
Sajnos ez van! A telenoros romok nem az igaziak, de ez inkább az LG összes 2.2-es romjára is igaz.
Gyorsan leírom neked, hogy hogyan tedd üzembiztossá a telefonod.
Elöljáróban annyit, hogy mindent úgy fogok leírni ahogyan Én is csináltam, de ha ennek ellenére mégis téglát csinálsz a telefonodból ne engem szidj és ne akard megvetetni velem (úgy sem fogom)...
Telepítsd fel a számítógépedre az LG Pc Suite 4 programot. LG honlapjáról le tudod tölteni.
Elsőnek is a basebandet kell frissítened. Töltsd le a következő fájlokat:
Baseband: You are not allowed to view links.
Register or
LoginSmartflash: You are not allowed to view links.
Register or
LoginSmartflashdriver: You are not allowed to view links.
Register or
Login- csomagold ki a Baseband zip-et
- telepítsük a smartflash alkalmazást majd indítsuk el SmartFlashTool_P990.exe-t
- kapcsoljuk ki a telefont és vegyük ki belőle az akkumulátort
- csatlakoztassuk a telefont az USB kábellel a számítógéphez miközben folyamatosan nyomva tartjuk a „hangerő le” gombot. Ekkor a telefon képernyőjén meg fog jelenni egy „szoftver frissítés” üzenet, miközben a futtatott smartflash program COM ablakában az adatok betöltődnek
- válasszuk ki a „ROM Copy D/L” fület és ezen belül a „Normal Mode”-ot. Az ’ERASE CAL” ne legyen kiválasztva
- az előzőleg letöltött és kicsomagolt rom .fls részét illeszük be a CP bin sorba, míg a .bin részét az AP bin sorba
- kattintsunk a start ikonra és várjuk meg amíg az új rom flash-elése megtörténik
- a folyamat végén a telefon képernyőjén az LG felirat fog villogni
- csatlakoztassuk le a telefont a számítógépről, tegyük vissza az akkumulátort és indítsuk újra.
(Itt csak 1 fájl lesz a zip-ben, értelemszerűen oda illeszd be ahova fentebb írtam)
Utána rootold a telefont, hogy be tudj lépni a cwm-be.
Root:
- először telepítjük a programot a Superoneclick.exe futtatásával
- a készüléket a számítógéphez csatlakoztatjuk
- a telefonon az adattár használatot és a beállítások/alkalmazások/fejlesztés/USB hibaelhárítás opciót engedélyezni kell
- katt a root gombra
Az egész folyamat nem tart tovább pár másodpercnél. A root-olással települ a Superuser nevű alkalmazás, ami bizonyos később telepített programoknál rendszergazdai engedélyt fog kérni azok futtatásához.
Mindkét program telepítése szükséges:
superoneclick You are not allowed to view links.
Register or
LoginLG united driver You are not allowed to view links.
Register or
LoginEzután telepítsd fel a cwm-et:
ClockWorkMod Recovery
Ahhoz, hogy a root-olt telefonra custom romot telepítsünk szükségünk lesz még a cwmr programra, melynek segítségével be tudunk majd lépni a recovery menübe.
- a telefont csatlakoztassuk a számítógéphez
- a fájl kicsomagolása után futtassuk a .bat kiterjesztésűt. Egy fekete hátterű ablak fog megjelenni, körülbelül 10-20 másodperc alatt a telepítés befejeződik.
- a telefont leválaszthatjuk a számítógépről
cwmr You are not allowed to view links.
Register or
LoginEzután mehet fel a MoDaCo Fr19-es rom.
Fr19 rom: You are not allowed to view links.
Register or
LoginAhogy letöltötted ezt a fájlt másold át az sd kártyára (fizikai sd, nem a telefon belső tárhelye)
- kapcsoljuk ki a telefont
- újraindításkor a power és a „hangerő le” gombok egyidejű és hosszan tartó megnyomásával tudunk a recovery menübe belépni. Egész addig kell a gombokat nyomva tartani amíg a képernyőn meg nem jelenik egy apró „android” felirat
- a hangerő és a power gombokkal tudunk navigálni
- a rom telepítése előtt végezzük el a „wipe data/factory reset” és a „wipe dalvik cache” műveleteket, ezek gyakorlatilag leformázzák a belső adattárat
- ha mindezekkel végeztünk akkor válasszuk az „install zip from sd card” opciót majd keressük meg a menüből elérhető könyvtárban az előzőleg már a microSD kártyára másolt romot amit telepíteni kívánunk
- végezzük el a telepítést aminek a végén válasszuk a "reboot system now" opciót
- a telefon újra fog indulni, immáron az új rommal.
Ha mindent úgy csinálsz ahogy írtam akkor nem lehet baj, és lesz egy gyors és stabil telefonod!
Sok sikert a romoláshoz
(Az itt leírtak nagy részét biglion összeválogatásából idéztem! Nagy nagy köszönet neki!
)