2024, 12 18, 23:23:18

Szerző Téma: LG Optimus 2X tapasztalatok, általános beszélgetés  (Megtekintve 209840 alkalommal)

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában

Nem elérhető anzo

• ROMMER
  • Örökös tag
  • Navigáció / Navigation: Google maps
  • PDA: I9100 SGS 2
  • PDA ROM: LS8 Anzo MOD
Re: LG Optimus 2X tapasztalatok, általános beszélgetés
« Reply #175 Dátum: 2011, 05 18, 16:42:21 »
You are not allowed to view links. Register or Login
Sziasztok!

Már lassan egy hónapja van ilyen keszulekem és van egypár apró hibája ami eléggé zavaró.
A wifirol való netezes eléggé nehézkes mert 20 percenként ki meg be ke kell kapcsolni, mert egy oldalt se tölt be. Néha van hogy a wifi be se akár kapcsolni csak annyit ír hogy hiba.
A másik hogy terero gondok vannak más keszulekeken maxon van a terero 3gvel nekem meg semmi és csak telefon ki és bekapcsolasaval lehet megoldani ezt a problémát.
A böngésző se valami jó mert csak minden második érintése tölti az oldalt be még az opera is.
Viszonylag hamar lemerul ha a wifi megy éjfélkor 50%on volt reggel 10 re le is merült telje. meg is ijedtem hogy miért nem kapcsol be, beletellett 5 percbe mire rájöttem hogy talán le van merulve :D, de az én hibám nem a készüléke

De amúgy egész jó telefon ezektől eltekintve remélem javítják ezeket a hibákat hamar. Vagy ezek csak nálam jelentkeznek?

Eredetileg v10b akrmi volt rajta de lg suittal frissult v10cre.
Láttam hogy egyeseknek ez V10d de nekem nem frissit olyan verziora lehet hogy ez azért van mert telenoros vagyok?
A V10d nálunk hivatalosan nem elérhető az lg suittal azt nem tudod feltenni.
A frissítés után is megmaradtak ezek a hibák? Általában megszűntek ezek a gondok az firmwaréval.
A wifinél próbáld meg töröld a kapcsolatot és állítsd be újra.
A térerő problémára nézd meg a baseband verziódat a 0405-ös a legújabb de nem biztos, hogy az lesz a legjobb van akinek a 0218-as jobb eredményt hoz.
Akkumulátor már egy picit nehezebb dolog ez mindig problémás lesz az ilyen készülékeken nem fogsz tudni vele 3 napos üzemidőt elérni. Gondolj bele egy ekkora kijelzőt megvilágítani és egy 2 magos processzort meghajtani ahhoz kell némi energia és sajnos az akkumulátorok nem fejlődnek olyan ütemben mint ahogy a készülékek fogyasztása.
1-2 trükk: Ne legyen semmilyen monitor programod sem mert ezek folyamatosan használják az erőforrásokat. A Launcher Pro valamiért sokaknál okozott ilyen hibát, hogy megnőtt a fogyasztás. Állítsd 2G-re az adat kapcsolatot amikor nem netezel csak a háttér szinkronizálást használsz.
Talán tudod növelni ezekkel picit az üzemidőt de véleményem szerint ezeknél a kütyüknél az 1 napot használat már megfelelő éjjel úgyis fel tudod tenni töltőre.

Nem elérhető Artemon

• Nem: Férfi
  • Navigáció / Navigation: Google Nav
  • PDA: Galaxy S8
  • PDA ROM: Stock 7.0 Nougat
« Reply #176 Dátum: 2011, 05 18, 16:47:50 »
Találtam valami érdekeset!

A Beállításokban a Wireless beállításoknál, a Mobilhálózatoknál a Hálózat típus nekem GSM/WCDMA AUTO módra volt állítva.
Tegnap valami miatt ledobott a mobilnet és az istennek sem akart csatlakozni.
Átállítottam a preferált hálózattípust CSAK GSM -re. Mobilnet azonnal visszajött.
Reggel 7-kor vettem le töltőről kicsikét, most 16:44 perc van, és 85%-on van az akksim!
Beszéltem vele, vagy 10 percet, vagy 30 percet WhatsUp -oztam, Wfiztem...
Nem tudom, hogy ez csak véletlen most, vagy mi van, de így déélutánra már csak 45-50% körül szoktam lenni.
Valakinél tapasztalat ezzel kapcsolatban?

Nem elérhető anzo

• ROMMER
  • Örökös tag
« Reply #177 Dátum: 2011, 05 18, 16:50:02 »
Találtam valami érdekeset!

A Beállításokban a Wireless beállításoknál, a Mobilhálózatoknál a Hálózat típus nekem GSM/WCDMA AUTO módra volt állítva.
Tegnap valami miatt ledobott a mobilnet és az istennek sem akart csatlakozni.
Átállítottam a preferált hálózattípust CSAK GSM -re. Mobilnet azonnal visszajött.
Reggel 7-kor vettem le töltőről kicsikét, most 16:44 perc van, és 85%-on van az akksim!
Beszéltem vele, vagy 10 percet, vagy 30 percet WhatsUp -oztam, Wfiztem...
Nem tudom, hogy ez csak véletlen most, vagy mi van, de így déélutánra már csak 45-50% körül szoktam lenni.
Valakinél tapasztalat ezzel kapcsolatban?
Ez egy természetes jelenség hiszen nem fogja a 3G tornyokat keresni állandóan hanem csak 2G-n csatlakozik de az előbbi hozzászólásomban írtam is. :)

Nem elérhető Artemon

« Reply #178 Dátum: 2011, 05 18, 16:56:54 »
Ez egy természetes jelenség hiszen nem fogja a 3G tornyokat keresni állandóan hanem csak 2G-n csatlakozik de az előbbi hozzászólásomban írtam is. :)

Magyarul lassabb lesz a mobilnetem? Vagy mit érzek ebből? Most pl valami E betű van a 3G helyett...Az mit jelent? Edge?
Bocsi a sok hülye kérdésért,csak számomra ez nem tiszta..:(

Nem elérhető anzo

• ROMMER
  • Örökös tag
« Reply #179 Dátum: 2011, 05 18, 16:59:15 »
Magyarul lassabb lesz a mobilnetem? Vagy mit érzek ebből? Most pl valami E betű van a 3G helyett...Az mit jelent? Edge?
Bocsi a sok hülye kérdésért,csak számomra ez nem tiszta..:(
Pontosan ahogy mondod.  :ok: Akkor érdemes átállítani ha nem netezel csak a háttérben kell a net ilyenkor annyira mindegy, hogy 0,5 vagy 2 mp alatt frissül az időjárás vagy az email. :)

Nem elérhető bitdomo

• PDA: LG OPTIMUS 2X
  • PDA ROM: V10D + 0725 baseband
« Reply #180 Dátum: 2011, 05 18, 17:19:08 »
A frissítés után is megmaradtak ezek a hibák? Általában megszűntek ezek a gondok az firmwaréval.
A wifinél próbáld meg töröld a kapcsolatot és állítsd be újra.
A térerő problémára nézd meg a baseband verziódat a 0405-ös a legújabb de nem biztos, hogy az lesz a legjobb van akinek a 0218-as jobb eredményt hoz.
Akkumulátor már egy picit nehezebb dolog ez mindig problémás lesz az ilyen készülékeken nem fogsz tudni vele 3 napos üzemidőt elérni. Gondolj bele egy ekkora kijelzőt megvilágítani és egy 2 magos processzort meghajtani ahhoz kell némi energia és sajnos az akkumulátorok nem fejlődnek olyan ütemben mint ahogy a készülékek fogyasztása.
1-2 trükk: Ne legyen semmilyen monitor programod sem mert ezek folyamatosan használják az erőforrásokat. A Launcher Pro valamiért sokaknál okozott ilyen hibát, hogy megnőtt a fogyasztás. Állítsd 2G-re az adat kapcsolatot amikor nem netezel csak a háttér szinkronizálást használsz.
Talán tudod növelni ezekkel picit az üzemidőt de véleményem szerint ezeknél a kütyüknél az 1 napot használat már megfelelő éjjel úgyis fel tudod tenni töltőre.

Igen ezek frissítés után jelentkeztek, de most megfigyeltem hogy a térerő gond akkor van mikor a 3g-s hálózat megszűnék(mert vidéken lakok) és csak sima 2g-es hálózatra kéne átállnia, de nem teszi és ncisn trérerő csak ha kikapcsolom bekapcsolom.

A másik dolog amiben segíhetnétek, hogy lehet ezeket a cellainformációs üzeneteket kikapcsolni? Mert itt házon belül ha mászkálok telefonnal kapom sorra az üzeneteket, hogy Göd. Szóval lemegyek földszintre telefonnal kapok egy üzenetet hogy Göd, vissza az emeletre a szobámba kapok egy üzenetet Göd, és így egy nap alatt kapok vagy 10et.

Nem elérhető Artemon

« Reply #181 Dátum: 2011, 05 18, 17:40:13 »
Pontosan ahogy mondod.  :ok: Akkor érdemes átállítani ha nem netezel csak a háttérben kell a net ilyenkor annyira mindegy, hogy 0,5 vagy 2 mp alatt frissül az időjárás vagy az email. :)

Köszönöm szépen Anzo!

Nem elérhető safizoo

• PDA: P990
  • PDA ROM: MIU 1.9.30. - 1035.21_20110725 - 2.6.32.45
« Reply #182 Dátum: 2011, 05 18, 18:46:32 »
cm7 -nél hogyan lehet bemenni a titkos menübe? tudja vki?
1809#*990#
ezzel nem megy...

Nem elérhető anzo

• ROMMER
  • Örökös tag
« Reply #183 Dátum: 2011, 05 18, 19:48:11 »
cm7 -nél hogyan lehet bemenni a titkos menübe? tudja vki?
1809#*990#
ezzel nem megy...
Sehogy mert az egy LG program ami nem megy a CM7-en.

Nem elérhető safizoo

• PDA: P990
  • PDA ROM: MIU 1.9.30. - 1035.21_20110725 - 2.6.32.45
« Reply #184 Dátum: 2011, 05 18, 23:44:43 »
Lehet, hogy valamit nem jól csináltam, de a flash tartalmak nem jelennek meg, azt mondja frissitsem. Majd elvisz a marketra, ahol azt mondja friss, de de banner de vidék...
cm7 legújabb, de már korábban elment, tobb frissitessel korábban

Nem elérhető bedarob

• PDA: LG Optimus 2x P990
  • PDA ROM: V20L - 0725
« Reply #185 Dátum: 2011, 05 18, 23:47:49 »
Igen ezek frissítés után jelentkeztek, de most megfigyeltem hogy a térerő gond akkor van mikor a 3g-s hálózat megszűnék(mert vidéken lakok) és csak sima 2g-es hálózatra kéne átállnia, de nem teszi és ncisn trérerő csak ha kikapcsolom bekapcsolom.

A másik dolog amiben segíhetnétek, hogy lehet ezeket a cellainformációs üzeneteket kikapcsolni? Mert itt házon belül ha mászkálok telefonnal kapom sorra az üzeneteket, hogy Göd. Szóval lemegyek földszintre telefonnal kapok egy üzenetet hogy Göd, vissza az emeletre a szobámba kapok egy üzenetet Göd, és így egy nap alatt kapok vagy 10et.

Ugyanez a hálózat para nálam is, én is ezt vettem észre, mint Te és nem értem miért van ez. Haveromnak is egy LG készüléke van, egy sima optimus 2.1-es verziójú androiddal és nála nincsenek ilyen hibák. Most akkor mivel van a gond? Készülék vagy os?

Nem elérhető Feci40

• PDA: LG Optimus 2x
  • PDA ROM: 2.2.2 v10b Független
« Reply #186 Dátum: 2011, 05 19, 10:38:46 »
Sziasztok!
Figyelemmel kísérem párnapja fórumot de nekem még nagyon sok minden kinai mer Symbianos telcsim van és most váltatom Androidra.
Idáig a tapasztalatom pozitív a telcsivel kapcsolatban gyors a netre ami nem tetszik az a hangszórója ami nagyon gyenge.
Eddigi hibák egyszer kikapcsolt a telcsim reggelre pedig nem volt lemerülve. Nekem még v10b van fent , nem merem frissíteni, tartok attól nem lesz magyar nyelv Vip - xxx gsm-nél vásároltam.
Tudja valaki mi határozza meg a frissítést ,át lehet írni mint a Nokiánál NSU programmal?

Nem elérhető bitdomo

« Reply #187 Dátum: 2011, 05 19, 11:16:52 »
Ugyanez a hálózat para nálam is, én is ezt vettem észre, mint Te és nem értem miért van ez. Haveromnak is egy LG készüléke van, egy sima optimus 2.1-es verziójú androiddal és nála nincsenek ilyen hibák. Most akkor mivel van a gond? Készülék vagy os?

Te is telenoros vagy?

Nem elérhető tamasgal

• Navigáció / Navigation: IGO
  • PDA ROM: Android
« Reply #188 Dátum: 2011, 05 19, 11:47:23 »
Találtam egy kis tweaket a GPS lock idejének csökkentésére (Credit @MoDaCo)
Bármellyik ROM-on működik!
Vasbeton szerkezetes házban belül, úgy, hogy nem mentem az ablakhoz 7 holdat 6 másodperc alatt talált meg, és meg is volt a pozíció, szerintem tegyétek fel, érdemes! A titok annyi, hogy át kell állítani a GPS supl szervereit a Google-ról a Nokia szervereire. (adatkapcsolat szükséges!)

A beállítás menete a következő:
1. Bemész a rejtett menübe tárcsázod a következőt: 1809#*990#
2. GPS Test
3. System Settings
4. MOLR Protocol (User-Plane)
5. SULP Setting -> SLP Server Setting, menü gomb add, név: nokia (amúgy tökmindegy) slp address: supl.nokia.com, port: 7275,  a többi beállítást üresen hagyod, menü gomb SAVE!
6. SLP Auto Provision -t bepipálod, hogy legyen aktiválva.

Használod, Örülsz. Nem kell restart. :-)

Artemon, nagyon szépen köszönjük, nem vicc 3 másodperc alatt talál jelet :)

Mindenki végezze el ezt a beállítást, megéri!

Tomi

Nem elérhető Feci40

• PDA ROM: 2.2.2 v10b Független
« Reply #189 Dátum: 2011, 05 19, 11:52:16 »
Artemon, nagyon szépen köszönjük, nem vicc 3 másodperc alatt talál jelet :)

Mindenki végezze el ezt a beállítást, megéri!

Tomi

És minek a rejtek menüjébe ?

Nem elérhető tamasgal

• Navigáció / Navigation: IGO
  • PDA ROM: Android
« Reply #190 Dátum: 2011, 05 19, 12:03:34 »
És minek a rejtek menüjébe ?

Ha ezt a kódot beirod a tárcsázóba akkor jutsz a rejtett menübe: 1809#*990#

Tomi

Nem elérhető Skynet

• Andro-ID blog - játékok, programok, fórum
  • Navigáció / Navigation: Bluepanther Opal
  • PDA: Samsung Galaxy SII
  • PDA ROM: I9100XXKH3
« Reply #191 Dátum: 2011, 05 19, 19:18:44 »

Annyit helyesbítenék, hogy de, a V10d hivatalosan feltehető az LG update progin keresztül, nekem Telenoros készülékem van, V10b-ről frissítette d-re...  ;)
Az első készülékem (amiben meghalt az SD chip) nekem is csak c-re frissült, de ez már nem (tegnap toltam rá az update-et).

Nem elérhető anzo

• ROMMER
  • Örökös tag
« Reply #192 Dátum: 2011, 05 19, 20:55:30 »
Az 50e Ft-os különbséget észrevenni szerintetek? A játék kinálatról nem is beszélve. :)

Nem elérhető bitdomo

« Reply #193 Dátum: 2011, 05 19, 21:28:34 »
Annyit helyesbítenék, hogy de, a V10d hivatalosan feltehető az LG update progin keresztül, nekem Telenoros készülékem van, V10b-ről frissítette d-re...  ;)
Az első készülékem (amiben meghalt az SD chip) nekem is csak c-re frissült, de ez már nem (tegnap toltam rá az update-et).
Nekem nem engedi dre pedig telenoros vagyok én is. Wifi és terero gondok vannak az új verzioval?

Nem elérhető thebiker

• ALAPÍTÓ TAG
  • Navigáció / Navigation: térkép
  • PDA: OPPO Find 7
  • PDA ROM: 5.0.2
« Reply #194 Dátum: 2011, 05 19, 22:19:48 »
Sziasztok,

Jó hír! Kezd alakulni a kapcsolat az LG Mo-al. Felajánlották, hogy ha kell segítenek az LG tulajoknak mert a végfelhasználokon van a fókusz. Próbálok valami használható mail címet szerezni. Addig is ha vannak kérdések írjátok meg nekem.

Nem elérhető bitdomo

« Reply #195 Dátum: 2011, 05 19, 22:26:28 »
Skynet most végig néztem a verziókat és Magyarországon a telenornak NINCS v10d csak a vodafonnak, nem tudom hogy tetted rá nekem nem engedi azt mondja ez a legfrissebb a v10c

Nem elérhető Skynet

« Reply #196 Dátum: 2011, 05 19, 22:43:05 »
Skynet most végig néztem a verziókat és Magyarországon a telenornak NINCS v10d csak a vodafonnak, nem tudom hogy tetted rá nekem nem engedi azt mondja ez a legfrissebb a v10c

Ja, nekem is Vodás APN-eket rakott be frissítés után... valami eléggé érdekes ebben a frissítésben, kinek ez megy, kinek az... :D Ettől még tény marad, hogy pár embernek a v10d van rajta - LG Updater után. ;)

thebiker: nekem van kontaktom az LG-hez (is, meg a PR cégükhöz is), ha kell tudok segíteni. ;)

Nem elérhető thebiker

• ALAPÍTÓ TAG
  • Navigáció / Navigation: térkép
  • PDA: OPPO Find 7
  • PDA ROM: 5.0.2
« Reply #197 Dátum: 2011, 05 19, 23:02:03 »
thebiker: nekem van kontaktom az LG-hez (is, meg a PR cégükhöz is), ha kell tudok segíteni. ;)

Ok értem. Csak gondoltam megosztom Veletek a jó hírt. Írtam egy PÜ-t :)

Nem elérhető bitdomo

« Reply #198 Dátum: 2011, 05 20, 17:43:14 »
Holnap megy vissza a telefon :(, megörjt hogy sosincsen térerő. Pedig látja a hálózatot, de azt irja hiba nem lehet csatlakozni próbáljam meg újra, vagy nem lát semmilyen hálózatot se és annyit Ir hogy Nem lehet kapcsolódni és ir egy hibakódot hogy 21602 vagy 21601 nem emlékszem rá pontosan. Kár érte pewdig nagyon jó telefon :(

Nem elérhető Skynet

« Reply #199 Dátum: 2011, 05 20, 17:50:27 »
Holnap megy vissza a telefon :(, megörjt hogy sosincsen térerő. Pedig látja a hálózatot, de azt irja hiba nem lehet csatlakozni próbáljam meg újra, vagy nem lát semmilyen hálózatot se és annyit Ir hogy Nem lehet kapcsolódni és ir egy hibakódot hogy 21602 vagy 21601 nem emlékszem rá pontosan. Kár érte pewdig nagyon jó telefon :(

Várjál még ezzel egy kicsit, mert én is pont ma borultam ki, ugyanilyen hibaüzeneteket kaptam, PH-n beírtam, erre kiderült, hogy többeknek gond van ma a hálózattal (gondolom Telenoros vagy te is). Nekem pl. a térerőm jó volt, csak a mobilnet nem akart működni, de már helyreraktam (nem azokat a beállításokat alkalmaztam amik a Telenor oldalán vannak, hanem You are not allowed to view links. Register or Login).  ;)