2024, 12 18, 20:08:17

Szerző Téma: LG Optimus 2X tapasztalatok, általános beszélgetés  (Megtekintve 209834 alkalommal)

0 Felhasználó és 3 vendég van a témában

Nem elérhető Balassa12

• DUBLE CLUB
  • PDA: Galaxy S8+, LG V20, Xiaomi Note 2,OnePlus3T,OP5
  • PDA ROM: Custom
Re: LG Optimus 2X tapasztalatok, általános beszélgetés
« Reply #150 Dátum: 2011, 05 15, 21:20:46 »
You are not allowed to view links. Register or Login
Rosszul fejeztem ki magam.
Tudom hogy a SGS-nek jobb a képe mivel az S. Amoled. Inkább az a kérdésem, hogy ennek sokkal rosszabb vagy azért nem olyan nagy a különbség?
Tényleg neked kellene döntened,egy olyan helyen ahol mindkettő kapható,ott objektíven tudsz dönteni.
Ha elég hosszan kopogtatsz a pokol kapuján,előbb vagy utóbb valaki ajtót nyit....

Nem elérhető anzo

• ROMMER
  • Örökös tag
  • Navigáció / Navigation: Google maps
  • PDA: I9100 SGS 2
  • PDA ROM: LS8 Anzo MOD
« Reply #151 Dátum: 2011, 05 16, 02:21:40 »
Rosszul fejeztem ki magam.
Tudom hogy a SGS-nek jobb a képe mivel az S. Amoled. Inkább az a kérdésem, hogy ennek sokkal rosszabb vagy azért nem olyan nagy a különbség?
Szó sincs arról, hogy az O2X-nek rossz lenne a kijelzője tökéletesen megállja a helyét ezen a téren. Amiben más az SGS élénkebb színek (van aki azt mondja, hogy túlságosan is túl szaturált és nem élethű ez relatív számomra) a betekintési szög tehát oldalról jobban látni, fogyasztás (ezt én nem tudom eldönteni de a paraméterek szerint kisebb) polaroidos napszemüvegben állítólag jobban látni az amoledet (nincsen ilyenem ezért nem tudom :( ).
Véleményem szerint napsütésben is jól látható, kellő fénye van.
Egyszóval valóban az van, hogy ezt csakis úgy lehet eldönteni ha mindegyiket megtudod nézni lehetőleg egyszerre. Még úgysem biztos, hogy jó döntést hozol mert elképzelhető, hogy később kijön egy újabb kernel vagy rom az egyik készülékhez ami megnöveli a használhatóságot és máris más lehet a gyerek fekvése. Egy biztos ha az egyik vagy másik mellett döntesz utána már nem szabad nézegetni a másiknak az árát meg különösebben róla szóló híreket. :)
Sok sikert a választáshoz.

Nem elérhető safizoo

• PDA: P990
  • PDA ROM: MIU 1.9.30. - 1035.21_20110725 - 2.6.32.45
« Reply #152 Dátum: 2011, 05 16, 09:17:04 »
Nagyon koszonom a segitseget,  feltettem a cm7-et es nagyon tetszik.
Javaslom mindenkinek. Eddig modacom volt.
A boldogsagomhoz meg egy dolog hianyzik, az a magyar szotar a gingerbred billentyuzethez,  vagy vegulis barmihez amit tudtok javasolni ...
Ezert irtam ekezet nelkul:)

Nem elérhető patience

• ADMIN
  • Örökös tag
  • Nem: Nő
    • i900.eoldal.hu
  • Navigáció / Navigation: Waze
  • PDA: Iphone 5SE
  • PDA ROM: 9.3.1
« Reply #153 Dátum: 2011, 05 16, 09:20:15 »
A boldogsagomhoz meg egy dolog hianyzik, az a magyar szotar a gingerbred billentyuzethez,  vagy vegulis barmihez amit tudtok javasolni ...
You are not allowed to view links. Register or Login + You are not allowed to view links. Register or Login.
Keresem a következő szavak jelentését:  leszeret, felszeret, kiakar, leakar, beakar, lelehet, fellehet

Nem elérhető anzo

• ROMMER
  • Örökös tag
« Reply #154 Dátum: 2011, 05 16, 09:24:29 »

Az LG bill -t is fel tudod tenni.

Benne a magyar szótár. Két dolog van vele kapcsolatban.
1. Az androidos billentyűzet nem használható.
2. A rezgést nem szabad bekapcsolni a bilentyűzetnél mert akkor FC-zik.

Nem elérhető safizoo

« Reply #155 Dátum: 2011, 05 16, 09:45:32 »
Szuper és bocsánat de még egy, a fényképezés nem valami bíztató, fotózok vele egyet, aztán nem menti el a képet. Tudom, hogy a camera bugos, de remélem azért még lehet használni, vagy megoldás érkezik rá, mert szükségem lenne rá.
Köszi

Nem elérhető anzo

• ROMMER
  • Örökös tag
« Reply #156 Dátum: 2011, 05 16, 09:48:04 »
Szuper és bocsánat de még egy, a fényképezés nem valami bíztató, fotózok vele egyet, aztán nem menti el a képet. Tudom, hogy a camera bugos, de remélem azért még lehet használni, vagy megoldás érkezik rá, mert szükségem lenne rá.
Köszi
Melyik romot tetted fel milyen kernellel? Ezzel a buggal csak a videókameránál találkoztam és csak a +64-es kernelnél de már ott is javítva van.

Nem elérhető safizoo

« Reply #157 Dátum: 2011, 05 16, 10:09:24 »
2.6.32.40
elvileg az utolso...

Nem elérhető safizoo

« Reply #158 Dátum: 2011, 05 16, 12:10:24 »
Na mint kiderült, megint én voltam a hülye. Az idot kellettjol beállítani. mostmar fotózik rendesen
A +64 ramos kernel van rajta. A video nem megy, ami kicsit zavaró. Remélem megoldódik hamarosan.
köszi megeccer

Nem elérhető gumimaci

• Nem: Férfi
  • Navigáció / Navigation: .....
  • PDA: LG Optimus2x
  • PDA ROM: ....
Re: LG Optimus 2x tapasztalatok
« Reply #159 Dátum: 2011, 05 16, 20:27:41 »
Nálam állandó e-mail kapcsolat,rengeteg telefon mellett egy nap kiforgatja az aksi lelkét.De igazából nem izgat,mert napközben az autóba töltőn van állandóan.

Üdv.

Azt szeretném megkérdezni,hogy milyen autós töltőt használsz?
Én is szerettem volna egyet venni,de sajna azt mondták,hogy még gyári nem kapható..
Egy kompatibilis töltőt kipróbáltam,de sajna nem volt jó..
Akadozott a telefon,lefagyás gyanus volt.
Eladó nem tanácsolta a használatát..
Elég sokat vezetek-telefonálok,nekem is jól jönne egy mobil töltő.

Nem elérhető modosdani

• Navigáció / Navigation: LgO2X-Sygic
  • PDA: Lg Optimus 2X / Samsung Galaxy S2
  • PDA ROM: CyanogenMod 7-10112011 O2X / I9100BOKG2
« Reply #160 Dátum: 2011, 05 16, 21:20:59 »
Hi

En pl egy samsung autos toltot hasznalok, meg a spica utan maradt meg :) Tokeletesen mukodik...

Nem elérhető sz.gery

• PDA: lg optimus 2x
  • PDA ROM: Stock V20Q
« Reply #161 Dátum: 2011, 05 16, 22:29:54 »
Találtam egy kis tweaket a GPS lock idejének csökkentésére (Credit @MoDaCo)
Bármellyik ROM-on működik!
Vasbeton szerkezetes házban belül, úgy, hogy nem mentem az ablakhoz 7 holdat 6 másodperc alatt talált meg, és meg is volt a pozíció, szerintem tegyétek fel, érdemes! A titok annyi, hogy át kell állítani a GPS supl szervereit a Google-ról a Nokia szervereire. (adatkapcsolat szükséges!)

A beállítás menete a következő:
1. Bemész a rejtett menübe tárcsázod a következőt: 1809#*990#
2. GPS Test
3. System Settings
4. MOLR Protocol (User-Plane)
5. SULP Setting -> SLP Server Setting, menü gomb add, név: nokia (amúgy tökmindegy) slp address: supl.nokia.com, port: 7275,  a többi beállítást üresen hagyod, menü gomb SAVE!
6. SLP Auto Provision -t bepipálod, hogy legyen aktiválva.

Használod, Örülsz. Nem kell restart. :-)
Sziasztok! Én is kipróbáltam, de valamiért nem igazán működött, ezért vissza akartam állítani mindent, a server settingsre kattintva ezt kaptam:process com.android.locmgrpd váratlanul leállt. Restart nem segített, valakinek ötlet? jelenleg nem lassú a GPS hanem nem működik :'(
Remélem tudtok segíteni, előre is köszi!

Nem elérhető safizoo

« Reply #162 Dátum: 2011, 05 16, 22:56:39 »
Ahogy látom nincs custom romod, mert akkor lenne visszaállítható backupod...
javaslom a cm7-et.  én tegnap est raktam fel, mostanra osszeraktam, hogy fullos legyen minden.
hallottatok már az :warez:

Administrator Comment Kerüld a warez említését a fórumon!

Nem elérhető sz.gery

« Reply #163 Dátum: 2011, 05 16, 23:10:41 »
Mivel garivesztéssel jár, nem is szeretnék. Nem lehet valahol letölteni a gyárit?(nem frissítés) abból talán vissza lehetne állítani.. Az egészben csak azt nem értem, hogy mitől szállt el..

Nem elérhető FlyMehigh

• PDA: Samsung Galaxy S8+
« Reply #164 Dátum: 2011, 05 17, 10:13:21 »
Sziasztok!

Szeretnék egy párat kérdezni, mert úgy látom ti itt aztán értitek a szakmát.  :)
Ha rootolom a telót az garancia vesztéssel jár? Telenornál vettem.
Illetve az ilyen különböző romok cserélgetésével, rootolással, és egyéb itt leírt praktikákkal ki lehet nyírni úgy a készüléket, hogy az örökre megadja magát? Nem vagyok nagyon járatos ebben az Android témában még. Régebben volt egy Samsung Galaxy 3-am. Azt orrba-szájba frissítgettem, meg romoltam, meg rootoltam, de hát azért az csak nem ér annyit mint az O2X.  :D

Előre is köszi a válaszokat.

Nem elérhető anzo

• ROMMER
  • Örökös tag
« Reply #165 Dátum: 2011, 05 17, 11:45:51 »
Sziasztok!

Szeretnék egy párat kérdezni, mert úgy látom ti itt aztán értitek a szakmát.  :)
Ha rootolom a telót az garancia vesztéssel jár? Telenornál vettem.
Illetve az ilyen különböző romok cserélgetésével, rootolással, és egyéb itt leírt praktikákkal ki lehet nyírni úgy a készüléket, hogy az örökre megadja magát? Nem vagyok nagyon járatos ebben az Android témában még. Régebben volt egy Samsung Galaxy 3-am. Azt orrba-szájba frissítgettem, meg romoltam, meg rootoltam, de hát azért az csak nem ér annyit mint az O2X.  :D

Előre is köszi a válaszokat.
Érdekes kérdés mindig ez a garancia. Amennyiben meghibásodna a készülék akkor vissza rakod a gyári romot és viheted a szervizbe, ha úgy állna meg, hogy nem lehet életre kelteni, hogy vissza tedd a gyárit akkor a szervizben sem tudják megállapítani azt, hogy milyen rom volt rajt tehát ettől nem kell félned. De a hivatalos álláspont az az, hogy igen garancia vesztéssel jár.
A másik kérdésed, hogy meg lehet e ölni. Az androidos készülékeket sokkal nehezebb kinyírni mint pl. a WinMo-s társaikat mert recoveryből vagy fastbootból az esetek nagyon nagy százalékában van javítási lehetőség. Akkor szokott előfordulni baleset ha eleve hibás egy készülék és pl egy rom frissítés olyan területre próbál írni ami ezt nem veszi jó néven de ez előbb utóbb amúgyis megállna, a másik, hogy ha valaki nem figyel eléggé és pl a modemet flasheli a pda-hoz de ez egyértelműen user hiba.

Nem elérhető FlyMehigh

• PDA: Samsung Galaxy S8+
« Reply #166 Dátum: 2011, 05 17, 12:28:41 »
Érdekes kérdés mindig ez a garancia. Amennyiben meghibásodna a készülék akkor vissza rakod a gyári romot és viheted a szervizbe, ha úgy állna meg, hogy nem lehet életre kelteni, hogy vissza tedd a gyárit akkor a szervizben sem tudják megállapítani azt, hogy milyen rom volt rajt tehát ettől nem kell félned. De a hivatalos álláspont az az, hogy igen garancia vesztéssel jár.
A másik kérdésed, hogy meg lehet e ölni. Az androidos készülékeket sokkal nehezebb kinyírni mint pl. a WinMo-s társaikat mert recoveryből vagy fastbootból az esetek nagyon nagy százalékában van javítási lehetőség. Akkor szokott előfordulni baleset ha eleve hibás egy készülék és pl egy rom frissítés olyan területre próbál írni ami ezt nem veszi jó néven de ez előbb utóbb amúgyis megállna, a másik, hogy ha valaki nem figyel eléggé és pl a modemet flasheli a pda-hoz de ez egyértelműen user hiba.

Köszönöm szépen a gyors választ. Kicsit nagyobb önbizalommal állok így neki a rom(b)olásnak.  ;)
Viszont elég sok olyan kifejezést használtok itt, amivel úgy érzem nem ártana tisztába lennem, mielőtt elkezdek "téglásítani"   :D
Pl.: CWM, Recovery, fastboot, és még sok minden más, ami valószínű jó dolog lehet.  :D

Hol tudok ezekről olvasni valami bővebb tájékoztató anyagot magyar nyelven? 

Köszi

Nem elérhető anzo

• ROMMER
  • Örökös tag
« Reply #167 Dátum: 2011, 05 17, 12:43:23 »
Köszönöm szépen a gyors választ. Kicsit nagyobb önbizalommal állok így neki a rom(b)olásnak.  ;)
Viszont elég sok olyan kifejezést használtok itt, amivel úgy érzem nem ártana tisztába lennem, mielőtt elkezdek "téglásítani"   :D
Pl.: CWM, Recovery, fastboot, és még sok minden más, ami valószínű jó dolog lehet.  :D

Köszi
Sajnos nekem nincsen erőm csinálni egy részletes FAQ-t.  :(
Itt elég jól összeszedték az alapokat: You are not allowed to view links. Register or Login

Nem elérhető patience

• ADMIN
  • Örökös tag
  • Nem: Nő
    • i900.eoldal.hu
  • Navigáció / Navigation: Waze
  • PDA: Iphone 5SE
  • PDA ROM: 9.3.1
« Reply #168 Dátum: 2011, 05 17, 13:13:00 »

Köszi
A rövidítéseket mi is összegyűjtögettük: You are not allowed to view links. Register or Login
Keresem a következő szavak jelentését:  leszeret, felszeret, kiakar, leakar, beakar, lelehet, fellehet

Nem elérhető gumimaci

• Navigáció / Navigation: .....
  • PDA: LG Optimus2x
  • PDA ROM: ....
« Reply #169 Dátum: 2011, 05 17, 13:53:18 »
Hi

En pl egy samsung autos toltot hasznalok, meg a spica utan maradt meg :) Tokeletesen mukodik...

Köszi a választ,annyit még,hogy milyen samsung?
Vagy általában egyforma?
Nem volt samsung telefonom,emiatt nem tudom..

Nem elérhető sz.gery

« Reply #170 Dátum: 2011, 05 17, 15:29:32 »
Sziasztok! A fenti problémámmal kapcsolatban tudna valaki segíteni? :ima:
Pl. nem tudjátok, h mi ez a process com.android akármi? Nem lehetne csak ezt "újratelepíteni"?

Nem elérhető train

• PDA: O2x
  • PDA ROM: v10b
« Reply #171 Dátum: 2011, 05 17, 17:33:05 »
Hali....
Ez a nokia GPS hókusz-pókusz nagyon bejött :)))) Köszönet érte !
A Medve nem játék....... !

Nem elérhető modosdani

• Navigáció / Navigation: LgO2X-Sygic
  • PDA: Lg Optimus 2X / Samsung Galaxy S2
  • PDA ROM: CyanogenMod 7-10112011 O2X / I9100BOKG2
« Reply #172 Dátum: 2011, 05 17, 21:07:20 »
Köszi a választ,annyit még,hogy milyen samsung?
Vagy általában egyforma?
Nem volt samsung telefonom,emiatt nem tudom..
Hi

Szerintem ebben a toltoben semmi extra nincs. Autos tolto szabvany microusb kimenettel. Ha kicsit korulnezel akkor szerintem olyat is talalsz amin sima usb csatlakozo van, arra meg ra tudod dugni a kabelt amit a “telohoz“ kaptal...

Nem elérhető safizoo

« Reply #173 Dátum: 2011, 05 18, 08:08:03 »
Én a médiamárktban vettem egy noném töltőt , persze jól kiválogattam melyiket vegyem.
A lényeg, hogy látványosan jól van összeszerelve, nem kotyog, lötyög és 800 mA-val tölt legalább (a gyári töltője 1000 mA)
kb1500 volt

Nem elérhető bitdomo

• PDA: LG OPTIMUS 2X
  • PDA ROM: V10D + 0725 baseband
« Reply #174 Dátum: 2011, 05 18, 15:24:21 »
Sziasztok!

Már lassan egy hónapja van ilyen keszulekem és van egypár apró hibája ami eléggé zavaró.
A wifirol való netezes eléggé nehézkes mert 20 percenként ki meg be ke kell kapcsolni, mert egy oldalt se tölt be. Néha van hogy a wifi be se akár kapcsolni csak annyit ír hogy hiba.
A másik hogy terero gondok vannak más keszulekeken maxon van a terero 3gvel nekem meg semmi és csak telefon ki és bekapcsolasaval lehet megoldani ezt a problémát.
A böngésző se valami jó mert csak minden második érintése tölti az oldalt be még az opera is.
Viszonylag hamar lemerul ha a wifi megy éjfélkor 50%on volt reggel 10 re le is merült telje. meg is ijedtem hogy miért nem kapcsol be, beletellett 5 percbe mire rájöttem hogy talán le van merulve :D, de az én hibám nem a készüléke

De amúgy egész jó telefon ezektől eltekintve remélem javítják ezeket a hibákat hamar. Vagy ezek csak nálam jelentkeznek?

Eredetileg v10b akrmi volt rajta de lg suittal frissult v10cre.
Láttam hogy egyeseknek ez V10d de nekem nem frissit olyan verziora lehet hogy ez azért van mert telenoros vagyok?