2024, 12 18, 19:53:15

Szerző Téma: LG Optimus 2X tapasztalatok, általános beszélgetés  (Megtekintve 209832 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető anzo

• ROMMER
  • Örökös tag
  • Navigáció / Navigation: Google maps
  • PDA: I9100 SGS 2
  • PDA ROM: LS8 Anzo MOD
Re: LG Optimus 2X tapasztalatok, általános beszélgetés
« Reply #125 Dátum: 2011, 05 12, 02:40:04 »
You are not allowed to view links. Register or Login
Sziasztok!

Én is frissítettem a telót az LG PC Suittal. A fura az az, hogy itt mindenki frissítés után V10d romot kapott, nekem pedig V10c-re frissítette magát a teló, és a Pc Suit azt írja ki, hogy nincs több elérhető frissítés. Mondjuk 1035.21_20110405 lett az alapverzió. Ennek lehet valami jelentősége, hogy nem d hanem c?

Illetve frissítés (Szombat) óta azt veszem észre, hogy az eddig is elég gyengén teljesítő akkumulátor még gyengébben muzsikál. Ma délelőtt 11 körül vettem le a töltőről (fullon volt) és este 6-kor már csak 24%-os volt a töltöttség, pedig még wifit meg gps-t sem használtam, és még csak nem is nyomkorásztam (időhiány miatt). Kb. 3 db 5 percnél rövidebb telefonhívásom volt mindössze ezen idő alatt, a többi készenléti állapot.  :(

Valaki tudna valami jó megoldást vagy ötletet erre a problémára?

Köszi
Magyarországon a hivatalos legújabb a 10c a MoDaCo-n vagy az XDA-n találsz 10d-t de azt nem tudod a PC-Suite-al frissíteni.
Használsz valamilyen task managert vagy monitor programot? Ezek folyamatosan pörgetik a procit ezáltal romlik az üzemidőd.

Nem elérhető FlyMehigh

• Nem: Férfi
  • PDA: Samsung Galaxy S8+
« Reply #126 Dátum: 2011, 05 12, 07:58:42 »
Magyarországon a hivatalos legújabb a 10c a MoDaCo-n vagy az XDA-n találsz 10d-t de azt nem tudod a PC-Suite-al frissíteni.
Használsz valamilyen task managert vagy monitor programot? Ezek folyamatosan pörgetik a procit ezáltal romlik az üzemidőd.

Köszönöm szépen a gyors választ! Akkor egyelőre jó lesz a 10c is.  :D Remélem hamarosan jön a Gingerbread frissítés.
Nem használok semmilyen task managert vagy monitor programot. Azt olvastam felesleges. Viszont használok egy progit Turn Silent a neve és most néztem az akkuhasználat menüben, hogy az ette a legtöbbet, legalábbis a teló szerint. Nyomtam rá egy uninstallt. Majd ma kiderül mi az igazság.  ;)

Nem elérhető anzo

• ROMMER
  • Örökös tag
« Reply #127 Dátum: 2011, 05 12, 08:46:01 »
Köszönöm szépen a gyors választ! Akkor egyelőre jó lesz a 10c is.  :D Remélem hamarosan jön a Gingerbread frissítés.
Nem használok semmilyen task managert vagy monitor programot. Azt olvastam felesleges. Viszont használok egy progit Turn Silent a neve és most néztem az akkuhasználat menüben, hogy az ette a legtöbbet, legalábbis a teló szerint. Nyomtam rá egy uninstallt. Majd ma kiderül mi az igazság.  ;)
A task programok valóban teljesen feleslegesek az androidon csak sokunknak még a WinMo-s beidegződés jelen van, hogy a memóriát figyelni kell és ki kell lőni a felesleges programokat, szerencsére itt ezzel már nem kell foglalkozni. Amúgy várj meg 2-3 teljes töltési ciklust és utána van értelme nézni az üzem időt.

Nem elérhető axxon

• Navigáció / Navigation: Igo
  • PDA: Samsung Google Nexus S (9023)
  • PDA ROM: SuperOSR ROM
« Reply #128 Dátum: 2011, 05 12, 17:32:04 »
sziasztok!

beléptem én is a 2x csapatba.
első gondom, hogy a pc suittal nem tudom csatlakoztatni, mert csak az adattár csatlakozik, nem tudom a csatlakozás fajtáját állítani.

a súgó ezt írja:

A telefon [Beállítások] menüjében válassza ki a [Csatlakozás] elemet.
Válassza az [USB csatlakozási mód] lehetőséget.
Ellenőrizze, hogy be van-e jelölve a [Mindig kérdezzen rá] opció

csak hogy nekem nincs csatlakozás menü....
(Készülék telenor-os)

Nem elérhető Artemon

• Navigáció / Navigation: Google Nav
  • PDA: Galaxy S8
  • PDA ROM: Stock 7.0 Nougat
« Reply #129 Dátum: 2011, 05 14, 11:31:32 »
Találtam egy kis tweaket a GPS lock idejének csökkentésére (Credit @MoDaCo)
Bármellyik ROM-on működik!
Vasbeton szerkezetes házban belül, úgy, hogy nem mentem az ablakhoz 7 holdat 6 másodperc alatt talált meg, és meg is volt a pozíció, szerintem tegyétek fel, érdemes! A titok annyi, hogy át kell állítani a GPS supl szervereit a Google-ról a Nokia szervereire. (adatkapcsolat szükséges!)

A beállítás menete a következő:
1. Bemész a rejtett menübe tárcsázod a következőt: 1809#*990#
2. GPS Test
3. System Settings
4. MOLR Protocol (User-Plane)
5. SULP Setting -> SLP Server Setting, menü gomb add, név: nokia (amúgy tökmindegy) slp address: supl.nokia.com, port: 7275,  a többi beállítást üresen hagyod, menü gomb SAVE!
6. SLP Auto Provision -t bepipálod, hogy legyen aktiválva.

Használod, Örülsz. Nem kell restart. :-)

Nem elérhető Balassa12

• DUBLE CLUB
  • PDA: Galaxy S8+, LG V20, Xiaomi Note 2,OnePlus3T,OP5
  • PDA ROM: Custom
« Reply #130 Dátum: 2011, 05 14, 13:21:24 »
Találtam egy kis tweaket a GPS lock idejének csökkentésére (Credit @MoDaCo)
Bármellyik ROM-on működik!
Vasbeton szerkezetes házban belül, úgy, hogy nem mentem az ablakhoz 7 holdat 6 másodperc alatt talált meg, és meg is volt a pozíció, szerintem tegyétek fel, érdemes! A titok annyi, hogy át kell állítani a GPS supl szervereit a Google-ról a Nokia szervereire. (adatkapcsolat szükséges!)

A beállítás menete a következő:
1. Bemész a rejtett menübe tárcsázod a következőt: 1809#*990#
2. GPS Test
3. System Settings
4. MOLR Protocol (User-Plane)
5. SULP Setting -> SLP Server Setting, menü gomb add, név: nokia (amúgy tökmindegy) slp address: supl.nokia.com, port: 7275,  a többi beállítást üresen hagyod, menü gomb SAVE!
6. SLP Auto Provision -t bepipálod, hogy legyen aktiválva.

Használod, Örülsz. Nem kell restart. :-)
Működik,THX!!!
Ha elég hosszan kopogtatsz a pokol kapuján,előbb vagy utóbb valaki ajtót nyit....

Nem elérhető safizoo

• PDA: P990
  • PDA ROM: MIU 1.9.30. - 1035.21_20110725 - 2.6.32.45
« Reply #131 Dátum: 2011, 05 14, 13:54:39 »
Működik nekem is...
a nokia szerverei jobbak? Vagy mi?
Köszi

Nem elérhető bedarob

• PDA: LG Optimus 2x P990
  • PDA ROM: V20L - 0725
« Reply #132 Dátum: 2011, 05 14, 17:15:58 »
Köszi a GPS-es dolgot, nekem is sokkal gyorsabb! ;)

Viszont még mindig van egy olyan problémám, hogy valami oknál fogva a wifi néha "beakad". Azaz most is az van amit legutóbb írtam, hogy bekapcsolom és egyetlen hálózatot sem lát, csak felugrik egy ablak, hogy új hálózatot tudok hozzáadni, pedig tutira látnia kell, mert a laptopom is az itthoni hálózatra csatlakozik, úgy írom a hsz-t, de a telefon mégsem látja. Miért? :( Nem akarom újraindítani, mert akkor megoldódik és nem fogok rájönni a hiba okára, esetleg van valakinek valami ötlete? Ja amúgy létezik valami restart app androidra?

Nem elérhető anzo

• ROMMER
  • Örökös tag
« Reply #133 Dátum: 2011, 05 14, 20:08:08 »
Köszi a GPS-es dolgot, nekem is sokkal gyorsabb! ;)

Viszont még mindig van egy olyan problémám, hogy valami oknál fogva a wifi néha "beakad". Azaz most is az van amit legutóbb írtam, hogy bekapcsolom és egyetlen hálózatot sem lát, csak felugrik egy ablak, hogy új hálózatot tudok hozzáadni, pedig tutira látnia kell, mert a laptopom is az itthoni hálózatra csatlakozik, úgy írom a hsz-t, de a telefon mégsem látja. Miért? :( Nem akarom újraindítani, mert akkor megoldódik és nem fogok rájönni a hiba okára, esetleg van valakinek valami ötlete? Ja amúgy létezik valami restart app androidra?
Igen van restart, mellékelem.

Nem elérhető bedarob

• PDA: LG Optimus 2x P990
  • PDA ROM: V20L - 0725
« Reply #134 Dátum: 2011, 05 15, 00:52:36 »
Igen van restart, mellékelem.

köszönöm, wifi problémához valami ötlet?

Nem elérhető zeharom

• Szélvédőjavítás
« Reply #135 Dátum: 2011, 05 15, 08:58:26 »
Sziasztok!
2. kérdésem lenne.

I. Rootolni hogy kell?
II. Call recorder ami az MP3 tudja.

Hd2 lecseréltem LG2x re...
GH198->D180->2110I->R320->Z1->6110->T68i->7110->8310->9210->7650-> P800->P900->K800I->P1->X1->Omina->HD->Iphone3GS>HD2>Iphone4>LG2X>Ipad1>I9100>Ipad2>SG2>Note>SG3

Nem elérhető anzo

• ROMMER
  • Örökös tag
« Reply #136 Dátum: 2011, 05 15, 10:26:48 »
Sziasztok!
2. kérdésem lenne.

I. Rootolni hogy kell?
II. Call recorder ami az MP3 tudja.

Hd2 lecseréltem LG2x re...
Üdv!

Rootolni ezzel tudod:

Call recordert még nem próbáltam egyelőre nincsen rá szükségem esetleg nézz körül a marketben, hogy melyik működik az O2X-el.

Nem elérhető train

• PDA: O2x
  • PDA ROM: v10b
« Reply #137 Dátum: 2011, 05 15, 11:08:46 »
Tiszteletem !
Holnap vennék ilyen PDA-t a Galaxy S után! Egy pár sort kérnék az akku üzem időről az SGS-hez viszonyítva!
Magyarul: Kevesebbet vagy többet bír mert a tesztek homlokegyenest ellentmondóak !!
Köszönöm.
A Medve nem játék....... !

Nem elérhető anzo

• ROMMER
  • Örökös tag
« Reply #138 Dátum: 2011, 05 15, 11:14:50 »
Tiszteletem !
Holnap vennék ilyen PDA-t a Galaxy S után! Egy pár sort kérnék az akku üzem időről az SGS-hez viszonyítva!
Magyarul: Kevesebbet vagy többet bír mert a tesztek homlokegyenest ellentmondóak !!
Köszönöm.
Nekem is volt-van SGS-em és az üzemidő véleményem szerint gyakorlatilag ugyanolyan nálam a Samsung sem bírt 1 napnál többet annyit pedig az O2X is kibír.
Ugyanakkor itt is igaz az ami az összes andoidos készüléknél, hogy egy rom vagy kernel frissítés után kell várni 2-3 töltési ciklust ahhoz, hogy tudjunk üzemidőről beszélni.

landor

• Vendég
wlan
« Reply #139 Dátum: 2011, 05 15, 12:43:22 »
köszönöm, wifi problémához valami ötlet?

nekem ugyan így szórakozott más androidos telefonomnál is
szvsz android 2.x bug.. reméljük 2.3ban megoldódik..

Nem elérhető plazy

• Privát honlap
  • Navigáció / Navigation: AirisT620
  • PDA: LG O2X (P990)
  • PDA ROM: 4.0.4, bb: 1035.21_20121130 IMM76L.LG-P990-P99030A.1211302332
« Reply #140 Dátum: 2011, 05 15, 14:00:56 »
A homályos (vagy nevezzük csak matt-nak)  fényképekre van megoldás?
Erre megoldás?

A másik hogy van valaki akit privátban (vagy emailban) zaklathatnék root, backup restore témában?

Nem elérhető safizoo

« Reply #141 Dátum: 2011, 05 15, 14:09:26 »
Töröld még használat előtt a lencset. 
A Modacon pontos leírás van rootolashoz, en amatőr vagyok, de meg tudtam onnan csinálni.
Ezt a kernel ügyet +64 rammal  sem értem, mit hova kell...

Nem elérhető anzo

• ROMMER
  • Örökös tag
« Reply #142 Dátum: 2011, 05 15, 15:58:37 »
A Modacon pontos leírás van rootolashoz, en amatőr vagyok, de meg tudtam onnan csinálni.
Ezt a kernel ügyet +64 rammal  sem értem, mit hova kell...
Mit nem értesz a +64MB -os kernellel kapcsolatban?
Letöltöd, felmásolod a külső SD-re, recoveryből telepíted.
A settings/A telefonról/Mem infó/ 245 MB/ 436 MB valami hasonló értékeket kell látnod a 372 MB helyett.
Úgy tudom egyelőre csak CM7 -en működik megbízhatóan tehát 2.2-re még ne rakjátok fel, igaz le is vette a készítő a linket.

Nem elérhető plazy

• Privát honlap
  • Navigáció / Navigation: AirisT620
  • PDA: LG O2X (P990)
  • PDA ROM: 4.0.4, bb: 1035.21_20121130 IMM76L.LG-P990-P99030A.1211302332
« Reply #143 Dátum: 2011, 05 15, 17:28:26 »
:-)))) Na ezzel most feldobtad a napom... Érdekes hogy hd-s videó készítése előtt nem kell megtörölni és mégis élénkek lesznek a színek. Ezért is gondoltam inkább egy szoftveres megoldásra.

A rootolás meg nem okozott gondot (minthogy "egy szuper kattintás" a program neve.) Az már okoz fejtörést, de majd utána olvasok, hogy a titanium backup-nál minden alkalmazást érdemes lementeni vagy csak a felhasználóit vagy éppen ellenkezőleg csak a rendszert, vagy a cwm-es backup és restore mit is ment le egész pontosan, mit és mivel mentsek hogy a mostani "kvázi" gyári állapotot vissza tudjam állítani szükség esetén, vagy ha felteszek egy új romot és kijön a következő gyári akkor lesz ota frissítés (és ha igen akkor azt csak egyszerűen el-skip-elem) és ehhez hasonló kérdéseim lettek volna, de majd google barátomat kifaggatom.

Thx. Szép hétvégét
(egyébként sincs més sd kártya í]y a backuppolás is várat magára...)

Nem elérhető safizoo

« Reply #144 Dátum: 2011, 05 15, 17:58:47 »
A lencsét mindig érdemes megtörölni, annyira kicsi az “objektív“ és az érzékelőlapka , hogy egy törléssel látványos javulást lehet elérni.
Olvasgatom amiket írtok, próbálom tartani a tempót.  Az oké, hogy fél tudtam tenni egy fr15 öt,
mostmár megtudtam, azt is,  a kernelt hogyan kell feltenni, de azt meg mindig nem látom, hogy a cm7 az most 2.3-e és érdemes e azt inkább feltennem?
próbálok nem sokat kérdezni, és rakeresni mindenre....

Nem elérhető KRISS

• PDA: LG Optimus 2X P990
  • PDA ROM: LGP990-V10c 1035.21_20110405
« Reply #145 Dátum: 2011, 05 15, 19:11:58 »
Szasztok.

Tervezem egy ilyen ketyere vásárlását csak nem tudom eldönteni, hogy ez vagy Galaxy S legyen.
Problémám a kijelző.
Élőben még egyiket sem láttam csak teszt videókat néztem, leírásokat olvastam. De nem egyértelmű számomra, hogy melyiknek szebb a képe, jobban látható. Látom itt több "kollégának" is van, volt mind a kettő.

Kinek mi a tapasztalata ezzel kapcsolatban?

Alapból ezt választanám. Előnyei (számomra):fényképezőnél van vaku, HDMI kimenet, gyorsabb, újabb, olcsóbb (Telenor).

Nem elérhető anzo

• ROMMER
  • Örökös tag
« Reply #146 Dátum: 2011, 05 15, 20:28:39 »
A lencsét mindig érdemes megtörölni, annyira kicsi az “objektív“ és az érzékelőlapka , hogy egy törléssel látványos javulást lehet elérni.
Olvasgatom amiket írtok, próbálom tartani a tempót.  Az oké, hogy fél tudtam tenni egy fr15 öt,
mostmár megtudtam, azt is,  a kernelt hogyan kell feltenni, de azt meg mindig nem látom, hogy a cm7 az most 2.3-e és érdemes e azt inkább feltennem?
próbálok nem sokat kérdezni, és rakeresni mindenre....

Igen a CM7 az 2.3.4 -es nincsenek benne LG-s alkalmazások csak az alap Google ezért ha ezekkel nem vagy elégedett akkor vagy keresel alternatívákat a marketben vagy megvárod a gyári 2.3-at. A CM7 még nem egy stabil rom ennek ellenére én ezt használom nincsen vele semmi problémám de szinte naponta jönnek hozzá újabb buildek. Csinálj egy nandroid backupot és tedd fel és el tudod dönteni tetszik e vagy sem.

Nem elérhető anzo

• ROMMER
  • Örökös tag
« Reply #147 Dátum: 2011, 05 15, 20:34:05 »
Szasztok.

Tervezem egy ilyen ketyere vásárlását csak nem tudom eldönteni, hogy ez vagy Galaxy S legyen.
Problémám a kijelző.
Élőben még egyiket sem láttam csak teszt videókat néztem, leírásokat olvastam. De nem egyértelmű számomra, hogy melyiknek szebb a képe, jobban látható. Látom itt több "kollégának" is van, volt mind a kettő.

Kinek mi a tapasztalata ezzel kapcsolatban?

Alapból ezt választanám. Előnyei (számomra):fényképezőnél van vaku, HDMI kimenet, gyorsabb, újabb, olcsóbb (Telenor).

Azt hiszem hiteles vagyok ezen a téren :) Nekem van mindkettő. Ennek ellenére ebben nem lehet tanácsot adni fogdosd meg mindkettőt és neked kell eldöntened. Azt tudom, hogy amióta meg van az O2X azóta at SGS csak addig volt bekapcsolva ameddig romoltam. Mindegyiknek vannak előnyei hátrányai mint ahogy te is írtad. Az összeszerelés és anyag használat is egyértelműen az LG mellett szól, A Samsung mellett pedig vitathatathanul a kijelző és a támogatottság.

Nem elérhető KRISS

• PDA: LG Optimus 2X P990
  • PDA ROM: LGP990-V10c 1035.21_20110405
« Reply #148 Dátum: 2011, 05 15, 21:01:09 »
Rosszul fejeztem ki magam.
Tudom hogy a SGS-nek jobb a képe mivel az S. Amoled. Inkább az a kérdésem, hogy ennek sokkal rosszabb vagy azért nem olyan nagy a különbség?

Nem elérhető Balassa12

• DUBLE CLUB
  • PDA: Galaxy S8+, LG V20, Xiaomi Note 2,OnePlus3T,OP5
  • PDA ROM: Custom
« Reply #149 Dátum: 2011, 05 15, 21:17:36 »
Azt hiszem hiteles vagyok ezen a téren :) Nekem van mindkettő. Ennek ellenére ebben nem lehet tanácsot adni fogdosd meg mindkettőt és neked kell eldöntened. Azt tudom, hogy amióta meg van az O2X azóta at SGS csak addig volt bekapcsolva ameddig romoltam. Mindegyiknek vannak előnyei hátrányai mint ahogy te is írtad. Az összeszerelés és anyag használat is egyértelműen az LG mellett szól, A Samsung mellett pedig vitathatathanul a kijelző és a támogatottság.
:ok:
Ha elég hosszan kopogtatsz a pokol kapuján,előbb vagy utóbb valaki ajtót nyit....