v30a? ..ha többet írnál róla, megköszönném!!egyelőre Nekem ez nem mond semmit :-)
Rossz hírem van: jelenleg nincs olyan ICS alapú ROM, ami MINDEN készüléken stabilan működne. Ennek az oka - nálam sokkal hozzáértőbbek szerint - az, hogy az O2X hardveresen elég nagy szórást mutat. Ez magyarázza (na meg az LG "Le
om a vásárlóimat" hozzáállása) azt is, hogy miért kellett ennyi időnek eltelnie, amíg a ferdeszeműek elő mertek hozakodni egy általuk vállalhatónak ítélt ICS ROM-mal. De ez volt a helyzet a GB-del is, még emlékszel, ugye?
A v30A a jelenlegi hivatalos JB Rom verziószáma. Frissíteni rá akár a gyári programmal is lehet, de ha függő a telefonod, akkor legfrisebb verziónak még valószínűleg a v20s-t fogja adni, mivel a szolgáltatók szeretnek tökölni a saját frissítéseikkel egy kicsit. Azért esélyes, hogy heteken belül kijönnek ők is valamivel (hogy lesz-e benne köszönet, majd meglátjuk).
Akár függő a készüléked, akár nem, a kdz-s Europe Open, vagy Hungary verzióra minden további nélkül frissíthetsz, ha előzőleg nem pakoltál fel valami olyan főzött ROM-ot, ami megpiszkálta a rendszerpartíciót. A telepítés menete sok helyen le vagyon írva, gugli segít. A leírás MINDEN pontját be kell tartani (rendszergazdi jog, alaplapi usb, stb.), különben nem fog menni. Félni nem kell, ezt a telefont nemigen lehet "téglásítani" - hogy valami jót is mondjak róla.
A kdz-s telepítésnek a viszonylagos egyszerűség mellett az is az előnye, hogy az adataid megmaradnak - már ha nem csinálsz előtte gyári visszaállítást.
Hogy jó lesz-e Neked a v30A, az sajnos csak telepítés után derül ki, ráadásul jó eséllyel nem is azonnal. Hallotam már olyanról, aki ismer valakit, aki látta, hogy egy ismerősének tökéletesen működött. Szerintem ő az LG agitprop osztályán dolgozik.
Nekem először tetszett, azt hittem, lett egy használható telefonom, de nem lett. Eleinte minden OK volt, a neuralgikus dolgok (hívás, fogadás, wifi, bluetooth, gps) mind szépen működtek, nem volt extrém akkumerülés sem, mint sokaknál. Aztán 2 nap után BSOD, random újraindulások, wifi eldobálása, horror lassulások - szépen mind előjöttek, és azóta is folyamatosan megvannak, pedig full wipe után újratelepítettem a gyárit. Most ott tartunk, hogy nem tudok hívást fogadni, mert csak rezeg, nem lehet felvenni, úgy belassul. A telefonkönyv előcsalogatása - nem vicc, lemértem ma du. - 72 másodperc. Ja, közben nem futott semmi, amit én indítottam vonla el.
Már régen meg akartam szabadulni tőle, de adtam még egy esélyt, hátha az ICS segít rajta, gyereknek jó lesz, de nem szívatom vele a kölköt. Azt hiszem, megvárom a következő Nexust, remélhetőleg nem az LG gyártja majd. Addig meg telefonálok a régi Nokiámmal, azzal legalább lehet. Hordozható okosságnak meg ott van az Asus TF300.
A főzött ROM-okról pedig annyit, hogy általában telefonálásra alkalmatlanok, mivel nem is a P990 gyári forráskódján alapulnak, hanem a su660-én, mondjuk nem értem, miért, hiszen aZ LG végre már kiadta a P990-ét is. Amelyik meg P990-es, és telefonál, az kb. ugyanazokat a bugokat, hozza, mint a gyári.
Nade a lepényhal meg utoljára, reménykedjünk, hogy valamelyik CM-es ficsúr felfújja a pofáját és rittyent nekünk karácsonyra még egy stabil és működő ICS-t, vagy JB-t.
Bocs a regényért!