2024, 12 18, 20:01:18

Szerző Téma: LG Optimus 2X tapasztalatok, általános beszélgetés  (Megtekintve 209833 alkalommal)

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában

Nem elérhető plazy

• Nem: Férfi
    • Privát honlap
  • Navigáció / Navigation: AirisT620
  • PDA: LG O2X (P990)
  • PDA ROM: 4.0.4, bb: 1035.21_20121130 IMM76L.LG-P990-P99030A.1211302332
Re: LG Optimus 2X tapasztalatok, általános beszélgetés
« Reply #1225 Dátum: 2012, 12 05, 08:55:12 »
You are not allowed to view links. Register or Login
A villogás megoldva,köszönet érte.
Másik problémám,amit nem igazán értek,hogy miért lassú a telefon,nincs sok alkalmazás,program stb.rajta.
2.3.4-es android,V20q LGE verzió van fent.
Tudok csinálni vele valamit,hogy ne legyen lassú?

Köszönöm előre is a segítségeket.

Hát szerintem nézz körül a futó alkalmazások és  futó szolgáltatások között. Esetleg négg valami cpu usage loggert (márha létezik egyáltalán ilyesmi, de miért ne lenne...)

Nem elérhető gumimaci

• Navigáció / Navigation: .....
  • PDA: LG Optimus2x
  • PDA ROM: ....
« Reply #1226 Dátum: 2012, 12 06, 19:46:03 »
Köszönöm. :)

Nem elérhető kalmandavid174

• TWD Fan
  • PDA: LG Optimus 2X
  • PDA ROM: ICS
« Reply #1227 Dátum: 2012, 12 08, 14:25:37 »
Hogyan frissíthetem a telót? Milyen programmal, hogyan?
The Walking Dead

Nem elérhető gumimaci

• Navigáció / Navigation: .....
  • PDA: LG Optimus2x
  • PDA ROM: ....
« Reply #1228 Dátum: 2012, 12 09, 17:51:34 »
Hogyan frissíthetem a telót? Milyen programmal, hogyan?

Lg honlapján megkeresed a telefonod típusát és letöltöd a hozzá tartozó "illesztő"progit.
Csatlakozásnál kiírja,hogy van e újabb verzió.

Nem elérhető zuzimo

• PDA: Note 4.
  • PDA ROM: SM-N910F
« Reply #1229 Dátum: 2012, 12 09, 19:16:54 »
Lg honlapján megkeresed a telefonod típusát és letöltöd a hozzá tartozó "illesztő"progit.
Csatlakozásnál kiírja,hogy van e újabb verzió.

Na ez az ami nekem sem, meg sok másnak sem jött be még pénteken mert a v20q-t akarta frissíteni :shock:

Nem elérhető Syd69

• Support-ER
  • PDA: LG Nexus 4
  • PDA ROM: gyári - gondolom :D
« Reply #1230 Dátum: 2012, 12 09, 21:47:02 »
Na ez az ami nekem sem, meg sok másnak sem jött be még pénteken mert a v20q-t akarta frissíteni :shock:
Tegnap se... :shock:
You are not allowed to view links. Register or Login or You are not allowed to view links. Register or Login

• TWD Fan
« Reply #1231 Dátum: 2012, 12 10, 21:04:46 »
Meg ma se  :shock:
De nekem a V20S -t telepítette fel :D
The Walking Dead

Nem elérhető Syd69

• Support-ER
« Reply #1232 Dátum: 2012, 12 11, 06:50:28 »

A v20s nem egy akkora durranás, ráadásul nekem kb párnaponta újra kell indítani, mert:
1. Belassul, féligmeddig lefagy
2. Nem talál WiFi-t
You are not allowed to view links. Register or Login or You are not allowed to view links. Register or Login

Nem elérhető zuzimo

« Reply #1233 Dátum: 2012, 12 11, 10:56:35 »
Rakd fel a v30a-t ahogy leírtam a mélyvízben....20 perc és kalibrálhatod :ok:

Nem elérhető plazy

• Privát honlap
« Reply #1234 Dátum: 2012, 12 12, 12:14:55 »
Most nálam is az van. nem rossz, de a cm 10 nél nem érzem hogy jobb lenne. A quadrant több pontot ad rá de érzetre semmi. Meg azt már kifejtettem hogy a quadrantban nem nagyon bízom, meg különben sem érdekel.

Két dologra jöttem rá:
 -  a fényképek minősége összehasonlíthatatlanul jobb lesz ha leveszem a hátlapot! :-) (mellesleg ezert egyszer már kinevettem valakit itt a fórumon akik így most szeretnék megkövetni.) Egyébként nincs makro mód így a közeli vakus képek olyanok mintha kiégett volna a film.. :-)
 - van valami szoftevr-frissítés ellenőrzése. na ez azt írja hogy nincs beregisztrálva az eszköz. vagy vmi hasonlót.

plazy

• TWD Fan
« Reply #1235 Dátum: 2012, 12 15, 16:50:19 »
Sziasztok!

Már nyílván ezerszer elhangzott, hogy mit hogyan kell, de túl alacsony az agyi kapacitásom, hogy megértsem a telepítés folyamatát.

S most láttam az imént, hogy a Hungary -s verziójú v30a is kijött. Ez amúgy miben tér el az Europe open verziótól?

S hogyan telepíthetem fel akkor egyszerűen és könnyedén? :)

Köszönöm a segítséget előre :)
The Walking Dead

Nem elérhető plazy

• Privát honlap
« Reply #1236 Dátum: 2012, 12 19, 10:03:38 »
kalmandavid174
A másik topicban ez meg lett válaszolva.

Én most azt akarnám megtudni hogy akinek van képe az mirt rossz felbontású? Még nem figyeltem meg rendesen hogy mi alapján de van akinek jó és van akainek rossz minőségben látszik a képe híváskor, és egyik kép sem egy általam készített kép hanem jön gondolom a google profilból vagy a facebookról vagy akárhonnan. Van 5let hogy miért rossz a felbontás és hogy lehetne jóra állítani? A hívásbeállításoknál néztem de nem találtam.

Nem elérhető knimail

• PFC Fan
  • PDA: pékilenckilencven LG
  • PDA ROM: "Mézesmadzag"
« Reply #1237 Dátum: 2012, 12 19, 16:29:13 »
Sziasztok! Tudtok olyan ROM-ot, ICS vagy JB, ami tuti jól működik a 2x-en?!
A telót nem olyan rég root-oltam és amiket találok, azok mind hibás romok és elég gyalázatosan működik a szoftver!
Ti ebben jobban otthon vagytok, Én meg most kezdtem a "főzést és nem tudom , hogy honnan tudok stabil ROM-ot letölteni!
Amit már próbáltatok Ti is és jó a véleményetek, olyan kell!!
Linkelhettek is, majd leszedem!

Köszönöm!

Nem elérhető Syd69

• Support-ER
« Reply #1238 Dátum: 2012, 12 19, 18:58:16 »
Sziasztok! Tudtok olyan ROM-ot, ICS vagy JB, ami tuti jól működik a 2x-en?!
A telót nem olyan rég root-oltam és amiket találok, azok mind hibás romok és elég gyalázatosan működik a szoftver!
Ti ebben jobban otthon vagytok, Én meg most kezdtem a "főzést és nem tudom , hogy honnan tudok stabil ROM-ot letölteni!
Amit már próbáltatok Ti is és jó a véleményetek, olyan kell!!
Linkelhettek is, majd leszedem!

Köszönöm!
v30A ?

Nem elérhető knimail

• PFC Fan
  • PDA: pékilenckilencven LG
  • PDA ROM: "Mézesmadzag"
« Reply #1239 Dátum: 2012, 12 19, 21:37:40 »
v30a? ..ha többet írnál róla, megköszönném!!egyelőre Nekem ez nem mond semmit  :-)

Nem elérhető toca

• Navigáció / Navigation: Asus MyPal A626, iGO8
  • PDA: lg optimus 2x
  • PDA ROM: lgp990-v20r, Android v2.3.4
« Reply #1240 Dátum: 2012, 12 19, 23:01:24 »
v30a? ..ha többet írnál róla, megköszönném!!egyelőre Nekem ez nem mond semmit  :-)
Rossz hírem van: jelenleg nincs olyan ICS alapú ROM, ami MINDEN készüléken stabilan működne. Ennek az oka - nálam sokkal hozzáértőbbek szerint - az, hogy az O2X hardveresen elég nagy szórást mutat. Ez magyarázza (na meg az LG "Le censored om a vásárlóimat" hozzáállása) azt is, hogy miért kellett ennyi időnek eltelnie, amíg a ferdeszeműek elő mertek hozakodni egy általuk vállalhatónak ítélt ICS ROM-mal. De ez volt a helyzet a GB-del is, még emlékszel, ugye? ;)
A v30A a jelenlegi hivatalos JB Rom verziószáma. Frissíteni rá akár a gyári programmal is lehet, de ha függő a telefonod, akkor legfrisebb verziónak még valószínűleg a v20s-t fogja adni, mivel a szolgáltatók szeretnek tökölni a saját frissítéseikkel egy kicsit. Azért esélyes, hogy heteken belül kijönnek ők is valamivel (hogy lesz-e benne köszönet, majd meglátjuk).
Akár függő a készüléked, akár nem, a kdz-s Europe Open, vagy Hungary verzióra minden további nélkül frissíthetsz, ha előzőleg nem pakoltál fel valami olyan főzött ROM-ot, ami megpiszkálta a rendszerpartíciót. A telepítés menete sok helyen le vagyon írva, gugli segít. A leírás MINDEN pontját be kell tartani (rendszergazdi jog, alaplapi usb, stb.), különben nem fog menni. Félni nem kell, ezt a telefont nemigen lehet "téglásítani" - hogy valami jót is mondjak róla. :ok:
A kdz-s telepítésnek a viszonylagos egyszerűség mellett az is az előnye, hogy az adataid megmaradnak - már ha nem csinálsz előtte gyári visszaállítást.
Hogy jó lesz-e Neked a v30A, az sajnos csak telepítés után derül ki, ráadásul jó eséllyel nem is azonnal. Hallotam már olyanról, aki ismer valakit, aki látta, hogy egy ismerősének tökéletesen működött. Szerintem ő az LG agitprop osztályán dolgozik.:)
Nekem először tetszett, azt hittem, lett egy használható telefonom, de nem lett. Eleinte minden OK volt, a neuralgikus dolgok (hívás, fogadás, wifi, bluetooth, gps) mind szépen működtek, nem volt extrém akkumerülés sem, mint sokaknál. Aztán 2 nap után BSOD, random újraindulások, wifi eldobálása, horror lassulások - szépen mind előjöttek, és azóta is folyamatosan megvannak, pedig full wipe után újratelepítettem a gyárit. Most ott tartunk, hogy nem tudok hívást fogadni, mert csak rezeg, nem lehet felvenni, úgy belassul. A telefonkönyv előcsalogatása - nem vicc, lemértem ma du. - 72 másodperc. Ja, közben nem futott semmi, amit én indítottam vonla el.
Már régen meg akartam szabadulni tőle, de adtam még egy esélyt, hátha az ICS segít rajta, gyereknek jó lesz, de nem szívatom vele a kölköt. Azt hiszem, megvárom a következő Nexust, remélhetőleg nem az LG gyártja majd. Addig meg telefonálok a régi Nokiámmal, azzal legalább lehet. Hordozható okosságnak meg ott van az Asus TF300.
A főzött ROM-okról pedig annyit, hogy általában telefonálásra alkalmatlanok, mivel nem is a P990 gyári forráskódján alapulnak, hanem a su660-én, mondjuk nem értem, miért, hiszen aZ LG végre már kiadta a P990-ét is. Amelyik meg P990-es, és telefonál, az kb. ugyanazokat a bugokat, hozza, mint a gyári.
Nade a lepényhal meg utoljára, reménykedjünk, hogy valamelyik CM-es ficsúr felfújja a pofáját és rittyent nekünk karácsonyra még egy stabil és működő ICS-t, vagy JB-t.
Bocs a regényért!

Nem elérhető Syd69

• Support-ER
« Reply #1241 Dátum: 2012, 12 20, 07:05:17 »

Egyébként ez az "LG ICS-je"

Nem elérhető plazy

• Privát honlap
« Reply #1242 Dátum: 2012, 12 20, 19:31:06 »
 nekem is bejön...

Nem elérhető plazy

• Privát honlap
« Reply #1243 Dátum: 2012, 12 23, 14:44:41 »
A kíváncsiság furdalt hogy az egyes applikációk mennyire eszik a telefont, ezért bekapcsoltam a a fejlesztői eszközök között a cpu használat megjelenítését. Nekem folyamatos használat mellett sosem volt bajom a telefonnal de mikor felébresztem akkor mindig várakozott jóformán. Aztán minden gördülékeny lesz, addig amíg nyomogatom. Aztán a következő készenléti módból való felébresztésig minden ok, de akkor újra egy kis néhány másodperces várakozás, lassan indul minden, legyen szó galériáról vagy a tárcsázóról. Sokat dobna a felhasználói élményen ha ez nem lenne.
Szóval bekapcsoltam a cpu használat megjelenítését, ami folyamatosan látszik a kijelzőn. A gyanúm beigazolódott hogy készenléti módból való visszakapcsoláskor a load (a processzor leterheltsége) jóval 2-3 felett van (ami ugye két magos procinál 2 alatt elfogadható), és a használat folyamán szépen visszamegy 2 alá és emiatt már gördülékeny lesz a telefon. JA és az 1perces 5perces és a 15 perces load is magas. Már ha ugyan azt jelenti mint linuxon.
Kiírja hogy pontosan milyen processek futnak éppen, de ebben semmi gyanús nincs viszont a load túlzottan magas. És pont készenléti módban. Mi lehet az oka? van valakinek 5lete?

Üdv és ha addig nem találkoznánk (és ugyan miért találkoznánk :-) ) akkor kellemes karácsonyt és boldog (telefonos alkalmazásokban gazdag) új évet kívánok.
plazy

Nem elérhető zuzimo

« Reply #1244 Dátum: 2012, 12 23, 19:04:56 »
A kíváncsiság furdalt hogy az egyes applikációk mennyire eszik a telefont, ezért bekapcsoltam a a fejlesztői eszközök között a cpu használat megjelenítését. Nekem folyamatos használat mellett sosem volt bajom a telefonnal de mikor felébresztem akkor mindig várakozott jóformán. Aztán minden gördülékeny lesz, addig amíg nyomogatom. Aztán a következő készenléti módból való felébresztésig minden ok, de akkor újra egy kis néhány másodperces várakozás, lassan indul minden, legyen szó galériáról vagy a tárcsázóról. Sokat dobna a felhasználói élményen ha ez nem lenne.
Szóval bekapcsoltam a cpu használat megjelenítését, ami folyamatosan látszik a kijelzőn. A gyanúm beigazolódott hogy készenléti módból való visszakapcsoláskor a load (a processzor leterheltsége) jóval 2-3 felett van (ami ugye két magos procinál 2 alatt elfogadható), és a használat folyamán szépen visszamegy 2 alá és emiatt már gördülékeny lesz a telefon. JA és az 1perces 5perces és a 15 perces load is magas. Már ha ugyan azt jelenti mint linuxon.
Kiírja hogy pontosan milyen processek futnak éppen, de ebben semmi gyanús nincs viszont a load túlzottan magas. És pont készenléti módban. Mi lehet az oka? van valakinek 5lete?

Üdv és ha addig nem találkoznánk (és ugyan miért találkoznánk :-) ) akkor kellemes karácsonyt és boldog (telefonos alkalmazásokban gazdag) új évet kívánok.
plazy

Neked is és Mindenkinek kellemes ünnepeket kívánok!
Kérdésedre szerintem csak a V30b hoz majd vigaszt ha egyáltalán még lesz frissítésünk :ok: :ok:

A CM 10-el még mindig vannak telefonálási hibák de már sokkal kevesebb és lehet hogy telefon függők.
Lényeg hogy úgy fest a gyári egyelőre a legstabilabb rom még a lassulásával és aksi zabálásával is. >:(

Nem elérhető plazy

• Privát honlap
« Reply #1245 Dátum: 2012, 12 27, 05:13:15 »
Lényeg hogy úgy fest a gyári egyelőre a legstabilabb rom még a lassulásával és aksi zabálásával is. >:(
Nekem az akksira nincs panaszom, pedig a BT kivételével mindig minden be van kapcsolva, és itthon még a térerő is ramaty szóval sok energiát fordít a telefon a folyamatos hálózatkeresésre.
A lassulás meg mint írtam csak felébresztés után van. A load kiírásban nem egyszer láttam felébresztés után 20-30-as (!) loadot ami kb. 1 percen belül lecsillapodott 2 környékére, ezzel párhuzamosan a telefon úgy működött mint ahogy elvárom.
pal.

• TWD Fan
« Reply #1246 Dátum: 2012, 12 27, 09:24:25 »
Üdvözlet :)

Antutu Benchmark -kal végeztem egy kis tesztet a Custom 2.3 -as, a CM7 -el és az új v30a ROM -mal, s igen érdekes eredmények születtek :)

2.3 ROM:

Total Score: 5214
CPU: 2257
GPU: 1838
RAM: 546
I/O: 573

CM7:

Total Score: 5641
CPU: 2448
GPU: 1977
RAM: 676
I/O: 540

v30a ICS:

Total Score: 7003
CPU: 2608
GPU: 2675
RAM: 978
I/O: 742

Az utóbbi alá még az van nekem odaírva, hogy "1200 MHz (x2) {480X800}", tehát 1,2 ghz. -en működik a készülék? :O

Amúgy maga a teljesítménye és az FPS szám is jelentősen megnövekedett :)
The Walking Dead

Nem elérhető Syd69

• Support-ER
« Reply #1247 Dátum: 2012, 12 27, 16:29:58 »

Az utóbbi alá még az van nekem odaírva, hogy "1200 MHz (x2) {480X800}", tehát 1,2 ghz. -en működik a készülék? :O

1. Igen :) - végre

2. És ez erősen észre is vehető - induláskor kicsit mintha szivatóval kezdene, de aztán... :taps:

• TWD Fan
« Reply #1248 Dátum: 2012, 12 28, 16:55:36 »
Brutális, nagyon jóóó lett így a telefon :shock:
Maradjon is így :) Nem zabálja az akkumat sem ééés végre működik a GPS is, meg minden :D
The Walking Dead

Nem elérhető plazy

• Privát honlap
« Reply #1249 Dátum: 2012, 12 28, 22:02:11 »
Üdvözlet :)

Antutu Benchmark -kal végeztem egy kis tesztet a Custom 2.3 -as, a CM7 -el és az új v30a ROM -mal, s igen érdekes eredmények születtek :)

2.3 ROM:

Total Score: 5214
CPU: 2257
GPU: 1838
RAM: 546
I/O: 573

CM7:

Total Score: 5641
CPU: 2448
GPU: 1977
RAM: 676
I/O: 540

v30a ICS:

Total Score: 7003
CPU: 2608
GPU: 2675
RAM: 978
I/O: 742

Mik az "igen érdekes" eredmények?
Még egy cm10 teszt nagyon klassz lenne, mert szerintem a v30a a cm10-el van partyban (legalábbis nekem ez volt a tapasztalatom)