2024, 12 21, 04:31:19

Szerző Téma: LG Optimus 2X tapasztalatok, általános beszélgetés  (Megtekintve 209916 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető dawyd17

• Nem: Férfi
  • PFC Fan
  • PDA: LG Optimus 2x
  • PDA ROM: Gingerbread 2.3.4
Re: LG Optimus 2X tapasztalatok, általános beszélgetés
« Reply #1025 Dátum: 2012, 03 15, 14:06:21 »
Sziasztok!
Egy olyan kérdésem lenne, hogy a cyanogenmod oldalán fenn levő frissítések
( You are not allowed to view links. Register or Login ) ezek már cm 7.1 vagy csak cm7, mert ha fenn átváltok stable-ra akkor cm 7.1.0 van kiírva.
( You are not allowed to view links. Register or Login )
Köszi a választ!
Üdv: Dávid

Nem elérhető joebacsi74

• joebácsi74
  • Navigáció / Navigation: Sygic Full Earth
  • PDA: LG v30 64GB H930
  • PDA ROM: Stock
« Reply #1026 Dátum: 2012, 03 15, 19:06:13 »
You are not allowed to view links. Register or Login
Sziasztok!
Egy olyan kérdésem lenne, hogy a cyanogenmod oldalán fenn levő frissítések
( You are not allowed to view links. Register or Login ) ezek már cm 7.1 vagy csak cm7, mert ha fenn átváltok stable-ra akkor cm 7.1.0 van kiírva.
( You are not allowed to view links. Register or Login )
Köszi a választ!
Üdv: Dávid
Hali,
Az első link az ÖSSZES verziót mutatja (a fejlesztői/kísérleti), míg a második az utolsó stabil, azaz a 7.1 verziót. Nekem a második linken szereplő van fent: You are not allowed to view links. Register or Login
Üdv,
 Joe
iPAQ hx2490b (Stock WMo5)
LG G7 Thinq (Stock 9.0)
LG v30 (Stock 9.0)
Thinkpad 380ED (W98+DOS6.22) + HP x360 14" (W10H)

Nem elérhető Sanyacarp

• Navigáció / Navigation: igo8
  • PDA: Samsung Galaxy S4
« Reply #1027 Dátum: 2012, 03 16, 18:35:27 »
Sziasztok!

Annyi kérdésem lenne a hozzáértőkhöz hogy hogyan lehetne a fényképezőgép képén javitani mert szintelen élettelen fényképet csinál. Bármilyen ötletet vagy programot illetve javaslatot szívessen fogadok:)

köszönöm és üdv: Sanya

Nem elérhető toca

• Navigáció / Navigation: Asus MyPal A626, iGO8
  • PDA: lg optimus 2x
  • PDA ROM: lgp990-v20r, Android v2.3.4
« Reply #1028 Dátum: 2012, 03 16, 21:09:50 »
Sziasztok!

Annyi kérdésem lenne a hozzáértőkhöz hogy hogyan lehetne a fényképezőgép képén javitani mert szintelen élettelen fényképet csinál. Bármilyen ötletet vagy programot illetve javaslatot szívessen fogadok:)

köszönöm és üdv: Sanya
Sajnos ilyen. Ha van kedved, utólag Photoshoppal, vagy hasonlóval barkácsolhatsz, de csodát ne várj. Szeretném hinni, hogy igaz, amit mondanak (mármint hogy szoftverbéli hiányosság), de ha így van, akkor mért nem adtak már ki javítást? Automatán szinte használhatatlan, de manuális módban is tré.
Videót viszont - ha nincsenek extrém fényviszonyok - elfogadhatóan rögzít.

Nem elérhető plazy

• Privát honlap
  • Navigáció / Navigation: AirisT620
  • PDA: LG O2X (P990)
  • PDA ROM: 4.0.4, bb: 1035.21_20121130 IMM76L.LG-P990-P99030A.1211302332
« Reply #1029 Dátum: 2012, 03 18, 12:03:07 »
Sajnos ilyen. Ha van kedved, utólag Photoshoppal, vagy hasonlóval barkácsolhatsz, de csodát ne várj. Szeretném hinni, hogy igaz, amit mondanak (mármint hogy szoftverbéli hiányosság), de ha így van, akkor mért nem adtak már ki javítást? Automatán szinte használhatatlan, de manuális módban is tré.
Videót viszont - ha nincsenek extrém fényviszonyok - elfogadhatóan rögzít.
nagyjából egyetértek. Ha a vakut nem használod akkor szerintem jobb képek lesznek még kis fényben is mint automata vakuval.... Valamint az automata módról le kell szokni.
A videó szerintem nem hogy "elfogadhatóan rögzít" hanem meglehetősen jó minőségben....

Nem elérhető kalmandavid174

• TWD Fan
  • PDA: LG Optimus 2X
  • PDA ROM: ICS
« Reply #1030 Dátum: 2012, 03 20, 09:24:54 »
Nekem szoftverfrissítés után sem talál jelet a GPS IGO -val. Ezt hogyan oldhatom meg?
The Walking Dead

• TWD Fan
« Reply #1031 Dátum: 2012, 03 21, 21:58:25 »
Sziasztok. Régebbi gyári 2.3 -as verziójú androidot hogyan tehetem vissza a telefonra? Az újabb frissített verzió nagyon gyorsan eszi az akkut és nem jó. Nem emlékszem rá, hogy hogyan kellett ezt megoldani. Tudnál benne segíteni?
The Walking Dead

Nem elérhető joebacsi74

• joebácsi74
« Reply #1032 Dátum: 2012, 03 24, 12:05:06 »
Sziasztok. Régebbi gyári 2.3 -as verziójú androidot hogyan tehetem vissza a telefonra? Az újabb frissített verzió nagyon gyorsan eszi az akkut és nem jó. Nem emlékszem rá, hogy hogyan kellett ezt megoldani. Tudnál benne segíteni?
smartflash a program neve. Lesz időm, beidézem, hogy honnan, mit hogyan.
LG G7 Thinq (Stock 9.0)
LG v30 (Stock 9.0)

Nem elérhető galandras90

• PFC Fan
  • Navigáció / Navigation: férfi
  • PDA ROM: 2.3.4
« Reply #1033 Dátum: 2012, 03 26, 15:37:13 »
sziasztok. tudok 2x-re főzött ics rom-ot, ami jól működik? és abban is segítséget szeretnék, hogy hogyan tegyem fel..előre is köszi :)

Nem elérhető plazy

• Privát honlap
« Reply #1034 Dátum: 2012, 03 27, 08:36:53 »
sziasztok. tudok 2x-re főzött ics rom-ot, ami jól működik? és abban is segítséget szeretnék, hogy hogyan tegyem fel..előre is köszi :)
Szerintem elég megnélzni a hozzászólók profiljában hogy mi van beírva. Valszeg a  censored  romokat senki sem használja tartósan, így a profiljában sem "henceg" vele.
Én ezt használom:

Telepítés a fórum elején szépen le van írva. Root, recovery, install zip from sd.... nagyjából ennyi.

Nem elérhető prebuds

• PFC Fan
  • PDA: Samsung Galaxy Note 2
« Reply #1035 Dátum: 2012, 04 02, 22:05:06 »
Sziasztok!

Nekem HTC Desire-m van, az volna a kérdésem, hogy az amoledhez képest miben másabb ez az IPS-kijelző, ami ebben az LG-ben van? Mik a tapasztalatok, napfényben hogy láthatók? Ugyanolyan jól, mint egy szobában, vagy szarabbul, vagy ugyanolyan szarul, mint egy amoledes?

Nem elérhető plazy

• Privát honlap
« Reply #1036 Dátum: 2012, 04 03, 14:08:09 »
Én néztem már mindenféle már mindenféle telefont napsütésben, egyik olyan mint a másik.. Mindegyiknél hunyorogni kell, persze a napszemüveget le kell általában venni (valami polár szűrő vagy akármi hatás miatt, de én nem nagyon látok egy telefonon se semmit napszemüvegben, persze lehet hogy az 700ft-os kijelzővédő-fólia teszi :-) Persze szabad szemmel tökéletes, és a fólia szinte láthatatlan).

AZ elején én is azt hittem hogy fontos szempont ez a "napfényben hogy látszik"-balhé, de mára kiderült hogy századlagos szempont. Viszont a napokban láttam egy samu note-ot és annak fantasztikusan szép a kijelzője és ez szerintem csakis a felbontásnak köszönhető (1280x800 hd super amoled) Viszont az már akkora mint egy pin-pong ütő (5,3" asszem) :-) Zsebben elfér de kétkezes, nem egykezes. De visszatérve a kijelzőre, szerintem csak a felbontást és a kívánt méretet tartsd szem előtt ne a technológiát. Nekem az a fontos hogy 4"-nál ne legyen nagyobb a fizikai mérete, de a felbontása legyen minél nagyobb (lehetőleg a "kisebbik" oldal legyen min. 800px. Talán majd a következő telefonomnál :-P )... DE ez csak az én privát véleményem a kijelzőkről.

Nem elérhető bkvbusz

• Navigáció / Navigation: IGO 8
  • PDA ROM: LG-P990, Android 2.3.4, 1035.21_20110725
« Reply #1037 Dátum: 2012, 04 05, 17:10:58 »
OTA-n keresztül frissült V20Q-ra  :D

Tiszteletem!
Ha ezt feltelepítem egy V20L-re, akkor megmarad a magyar nyelv benne?

Nem elérhető punto76

• PFC Fan
« Reply #1038 Dátum: 2012, 04 05, 17:32:26 »
HELP HELP!
Nem indul a telcsim csak Clockworkmod-ban.
Bármit felrakok restart után visszalép a Clockworkmod-ba és ezeket írja.

E: Can't mount /cachee/recovery/command
E: Can't mount /cache/recovery/log
E: Can't open /cache/recovery/log
E: Can't mount /cache/recovery/last_log
E: Can't open /cache/recovery/last_log

Köszi előre is.

Nem elérhető Syd69

• Support-ER
  • PDA: LG Nexus 4
  • PDA ROM: gyári - gondolom :D
« Reply #1039 Dátum: 2012, 04 05, 19:39:21 »
Tiszteletem!
Ha ezt feltelepítem egy V20L-re, akkor megmarad a magyar nyelv benne?
Igen. Egyedül nekem a 3D(?) óraidőjáráswidget túnt el. Play-ről pótolható hasonló
You are not allowed to view links. Register or Login or You are not allowed to view links. Register or Login

Nem elérhető toca

« Reply #1040 Dátum: 2012, 04 07, 21:57:07 »
Sziasztok!
Hogyan lehet telepíteni a v20q-t cwm-mel? (Nem akarom leszedni, újrarakni, lustaság = 1/2 egészség.)
OTA-n keresztül újraindításkor ugye a recovery-be tesz vissza, és így nem települ.
Előre is kösz!

Nem elérhető Kircsi28

• PFC Fan
« Reply #1041 Dátum: 2012, 04 09, 11:31:39 »
Sziasztok!
Van valami hír mikortól lesz elérhető hivatalosan az ICS rom?

Köszi

Nem elérhető toca

« Reply #1042 Dátum: 2012, 04 09, 22:26:08 »
Jó hír - ha már (még egyelőre  ;)) nincs ICS -, hogy meghozta a nyuszi az official v20r romot kedvenc telefonunkra - na, nem OTA, "csak" kdz-ben most még.
Ha netán valaki olthatatlan vágyat érezne arra, hogy telepítse, itt egy közérthető leírás hozzá:
You are not allowed to view links. Register or Login (a 21359-es sz. beszólásban találjátok).
Természetesen utána nincs root, van viszont egyszerű eszköz hozzá, ebben a cikkben megtaláljátok hozzá az útmutatót (ugyanezzel a programocskával természetesen unrootolni is lehet, ha gar. szervizbe kéne menni):
Nekem már fent van. Tapasztalatok (nem egészen 1 nap használat után):
A telepítés egyszerű (win7 64 bit, - rendszergazdai jogról jó nem elfelejtkezni). V20l után _sokkal_ gördülékenyebben (gyorsabban) működik a telefon, bár ebben szerepet játszhat az is, hogy újabb felesleges rendszerprogramokat szedtem le TB-vel. (Több esetben ugyanazzal a verziószámmal is duplán voltak meg a programok, arról nem is beszélve, hogy u.az a program három különböző verzióban is szerepelt - ez konkrétan a gyári zenelejátszó volt >:() Nekem ugyan nem hiányzott, de kapjuk vele a gyári G+ klienst is. Wifi, bluetooth, gps rendben. Akkuidőről nem tudok beszámolni, ahhoz még túlzottan friss az élmény.
Összegezve: v20l után érdemes volt felpakolni.

@Kircsi: Hivatalosan: 2012 Q2. Optimisták ezt el is hiszik.

Nem elérhető bkvbusz

• Navigáció / Navigation: IGO 8
  • PDA ROM: LG-P990, Android 2.3.4, 1035.21_20110725
« Reply #1043 Dátum: 2012, 04 20, 03:12:15 »
A V20R ROM alapján szerintem jobb lett a készülék akkumulátor teljesítménye. Az is jó hír, hogy a készülék mostmár nem tűnik el az éterből minden zokszó nélkül.
Ellenben egy új és érdekes hibajelenségre lettem figyelmes: Hívás közben elkezd szakadozni a vonal, először csak szakadozottan hallani a túlsó hangot majd teljesen megszűnik a kommunikációs csatorna. Láthatóan el is megy a térerő, ami van amikor 1 percig sem jön vissza, de utána általában lehet újra hívást kezdeményezni mely után már nem is szakadozik a vonal. Ez számomra elég zavaró dolog, de bízzunk a legjobbakban, hogy hamarosan egy frissítéssel működni fog.
Internetről csak annyit, hogy hajlamos elmenni a térerő akár a rádióantenna mellett is, ezen sajna nekem még a ki-be kapcsolás sem segített. GPS-ről nem tudok nyilatkozni.
Pont a házunk falán van a Telenor antennája, de nem számít neki.
Viszont a zenei alékalmazások tudása jó irányban módisítva lett, nekem eddig bejön ez az új frissítés.
Én már annak is örülök, hogy nem tűnik el az éterből az egész telefon.

• TWD Fan
« Reply #1044 Dátum: 2012, 04 30, 14:19:35 »
Ha a V20R rom alatt a legújabb Ginger frissítést értitek, akkor nekem nagyon nem javult az akku állapota, épp ellenkezőleg. Olyan rohamosam merül, hogy az nem emberi, egy óráig, ha hozzá sem nyulok, magától 100% -ról 95 % -ra csökken, ha pötyögöm, akkor pedig csak úgy szaladnak lefelé a százalékok. Ellenben a legelső Ginger ROM -mal pedig egyszerűen kíválóan teljesíett akkumlátor terén. Személyes használat szerint az előző ROM -mal egy töltéssel három-négy napot bírt, az újjal pedig egyetlen napot. Számomra az előző ROM kitűnően működött. Ezért is szeretném visszatenni a régebbi ROM -ot, a frissebbet pedig letörölni. Remélem az ICS -sel minden probléma megoldódik.

Jut eszembe ICS. Optimus 2X -nél hallottam valami olyasmit, hogy az ICS nem fogja kihasználni a telefon erejét, vagy valami hasonlót. Valaki képbe hozna, hogy mi is a helyzet vele? :D
The Walking Dead

Nem elérhető toca

« Reply #1045 Dátum: 2012, 05 01, 12:32:41 »
A v20r-ben tudtommal a gps teljesítményét javították. Ezt saját tapasztalat alapján is megerősíthetem. Szó szerint másodpercek alatt jelet fog. :ok: Nekem előtte v20l volt, azzal általában percek teltek el (nem 1-2, hanem sokszor 10), mire belőtte magát. Győrből indulva az M1-en Bábolna környékén, pl.

Az akku fogyasztását tekintve sok panaszt lehet olvasni. Gondolom, ez az "ára" a jobb teljesítménynek. Erről nem tudok nyilatkozni, mert a v20r telepítése után szedtem le, vagy fagyasztottam TB-vel sok, számomra felesleges programot (CarHome, stock zenelejátszó, etc.). Így nekem nem fogyaszt többet, mint a v20l-lel.

Más probléma: Megjött a jó idő, innentől kezdve használhatatlan a masina navigációra. Kiteszem a műszerfalra, süti a nap, és perceken belül túlmelegedés miatt sipákol, és leállítja a töltést. Enélkül pedig navigálni... max. fél-háromnegyed óra. Más készülékeknek is ekkora baromi nagy kihívás ez?! >:(

ICS: Elvileg ez lesz az első, amelyik natívan támogatja a többmagos processzorokat. Sem a Froyo, sem a Mézeskalács nem tudta, tudja ezt. Így aztán inkább mondjuk azt: az ICS-ben megvan a potenciál arra, hogy felébressze az Optimus 2x-ben szunyókáló vadállatot :D. Aztán, hogy LG-ék hogyan herélik ki (vagy nem ;)) - ki tudja?

Nem elérhető Syd69

• Support-ER
  • PDA: LG Nexus 4
  • PDA ROM: gyári - gondolom :D
« Reply #1046 Dátum: 2012, 05 01, 20:21:34 »

Más probléma: Megjött a jó idő, innentől kezdve használhatatlan a masina navigációra. Kiteszem a műszerfalra, süti a nap, és perceken belül túlmelegedés miatt sipákol, és leállítja a töltést. Enélkül pedig navigálni... max. fél-háromnegyed óra. Más készülékeknek is ekkora baromi nagy kihívás ez?! >:(

Igen
You are not allowed to view links. Register or Login or You are not allowed to view links. Register or Login

Nem elérhető joebacsi74

• joebácsi74
« Reply #1047 Dátum: 2012, 05 07, 19:46:32 »
Igen
..és még egy igen.  :(
LG G7 Thinq (Stock 9.0)
LG v30 (Stock 9.0)

Nem elérhető joebacsi74

• joebácsi74
« Reply #1048 Dátum: 2012, 05 07, 19:58:11 »
én visszaálltam CM7.1-re, még mindig az jön be a legstabilabbra. A RIL-ekről nem is beszélve, ott egy 0725-ös van fent.
Várok, remélem kijön valami rendes hivatalos, és stabilabb. Sajnos a CM7.2RC nem igazán vált be, összezavarta Bluetooth-t a vele jövő RIL (vagy én raktam fel valamni sz.rt, már nem emlékszem). CM7.1-ben viszont nem megy a Videofelvétel, szóval kezd egy csalódás lenni a 2x, annak ellenére, hogy frankó szoftverrel egy nagyon jó készülék lenne.
Hiába na, eddig még mindig a Nexus One az ász. Stabil mint atom, és még mindig jól használható.
Üdv,
 Én
LG G7 Thinq (Stock 9.0)
LG v30 (Stock 9.0)

Nem elérhető balbence

• PFC Fan
  • PDA: galaxy ace
  • PDA ROM: CyanogenMod7.2 RC1 by vo-1 MIRACLE Edition V4,puremotive mod 2.0, ACE kernel beta 4.0
« Reply #1049 Dátum: 2012, 05 09, 08:02:56 »
Sziasztok!

Van egy bontatlan 2450mah-s gold battery-m.Teljesen új 0 perces.Ha érdekel valakit,keressen meg pü-ben.
További szép napot!