2024, 12 18, 16:57:55

Szerző Téma: LG Optimus 2X tapasztalatok, általános beszélgetés  (Megtekintve 209826 alkalommal)

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában

Nem elérhető Mordon

• PDA: Galaxy Note 3, iPad 3
  • PDA ROM: 4.4.2 (ENB4)
Re: LG Optimus 2x tapasztalatok
« Reply #100 Dátum: 2011, 05 03, 13:25:23 »
Idézet
"Tehát a korrekt válasz az, hogy ha a készüléken már nincs élő (nem lejárt) hűségszerződés, illetve a vásárláskor nem kötötték ki külön (feltöltőkártyás készülékek), akkor a telefon szolgáltató-függetlenítése nem törvénytelen,"

Hatályos jogszabályok szerint bűncselekmények számít. A szolgáltató, vagy a készülék gyártójának szervize hivatalosan függetlenítheti, de te nem (az más kérdés, hogy ha nem űzöl belőle ipart és csak a saját készülékedet függetleníted, akkor ezzel senki nem foglalkozik).
Idézet
"1. Olvasd el a szerződésed. Ha az ott megállapodott hűségidő lejárt, akkor a készülék teljes jogú tulajdonosává válsz a szerződött díjak megfizetésével. "

Tévedés.
Teljes jogú tulajdonosa kizárólag a készülék hardverének leszel, a szoftver SOHA nem kerül a tulajdonodba, csupán használati jogot szerzel rá a vásárlással. Ezt a használati jogot a szoftver EULA-ja szabályozza, ezen jogok nem évülnek el sem a készülék garanciájának, sem a hűségszerződés lejártának dátumával. Vagyis mindennemű szoftveres beavatkozás (SIM függetlenítés, rootolás, a gyártó saját szoftvereinek módosítása, a készülék bootloaderének megváltoztatása stb.) a magyar jogrend alapján bűncselekménynek minősül (nem elírás, valóban annak deklarálják, nem szabálysértésnek).

Nem elérhető Linkin

• Nem: Férfi
  • PDA: Samsung Galaxy S/SII+Nexus 7
  • PDA ROM: JB
Re: LG Optimus 2X tapasztalatok, általános beszélgetés
« Reply #101 Dátum: 2011, 05 06, 16:41:12 »
Még az lenne a kérdésem hogy mik azok a dolgok amikben a telefon gyengélkedik? ha van ilyen :D :D
In these promises broken
Deep below
Each word gets lost in the echo
So one last lie I can see through
This time I finally let you
Go, go, go.

Nem elérhető plazy

• Privát honlap
  • Navigáció / Navigation: AirisT620
  • PDA: LG O2X (P990)
  • PDA ROM: 4.0.4, bb: 1035.21_20121130 IMM76L.LG-P990-P99030A.1211302332
« Reply #102 Dátum: 2011, 05 08, 11:31:16 »
A homályos (vagy nevezzük csak matt-nak)  fényképekre van megoldás?

landor

• Vendég
« Reply #103 Dátum: 2011, 05 08, 11:37:17 »
You are not allowed to view links. Register or Login
Még az lenne a kérdésem hogy mik azok a dolgok amikben a telefon gyengélkedik? ha van ilyen :D :D

talán hogy nem oled a kijelző... az feketébb volt.. na meg persze nem gorilla glass...

Nem elérhető Balassa12

• DUBLE CLUB
  • PDA: Galaxy S8+, LG V20, Xiaomi Note 2,OnePlus3T,OP5
  • PDA ROM: Custom
« Reply #104 Dátum: 2011, 05 08, 11:50:18 »
talán hogy nem oled a kijelző... az feketébb volt.. na meg persze nem gorilla glass...
Az üveg legjobb tudomásom szerint Gorilla Glass az Lg-n.
Ha elég hosszan kopogtatsz a pokol kapuján,előbb vagy utóbb valaki ajtót nyit....

Nem elérhető Linkin

• PDA: Samsung Galaxy S/SII+Nexus 7
  • PDA ROM: JB
« Reply #105 Dátum: 2011, 05 08, 11:57:22 »
Én is úgytudom  hogy az van rajta
In these promises broken
Deep below
Each word gets lost in the echo
So one last lie I can see through
This time I finally let you
Go, go, go.

landor

• Vendég
GG
« Reply #106 Dátum: 2011, 05 08, 20:37:59 »
Én is úgytudom  hogy az van rajta

Oh, tényleg!
Régebben még nem volt fent ez az info a gsmarenán, azért gondoltam hogy nem az.. ettől függetlenül azért továbbra is vigyázok rám, mert a Galaxy S-t is össze lehetett ám karcolni :D

Nem elérhető Artemon

• Navigáció / Navigation: Google Nav
  • PDA: Galaxy S8
  • PDA ROM: Stock 7.0 Nougat
« Reply #107 Dátum: 2011, 05 09, 11:27:57 »
Találtam egy pici bugot az LG Contacts programban.
Ha felveszek egy új partnert a telefonban, akkor az az LG Phone Contacts csoportba kerül, ami nem kerül szinkronizálásra a Gmail-es címlistával. Legalábbis nekem. (a csoportot nem tudom változtatni kontakt felvételnél, és később sem)
Ha viszont a Google címtárban veszem fel az új kontaktot, azonnal leszinkronizálja a telefonnal és bekerül a címlistámba :-)
Találkozott már valaki ezzel a problémával?

Nem elérhető safizoo

• PDA: P990
  • PDA ROM: MIU 1.9.30. - 1035.21_20110725 - 2.6.32.45
« Reply #108 Dátum: 2011, 05 09, 11:39:00 »
Én talalkoztam vele, mindig automatikusan  at is allitom gmailre.

Nem elérhető anzo

• ROMMER
  • Örökös tag
  • Navigáció / Navigation: Google maps
  • PDA: I9100 SGS 2
  • PDA ROM: LS8 Anzo MOD
« Reply #109 Dátum: 2011, 05 09, 12:17:28 »
Találtam egy pici bugot az LG Contacts programban.
Ha felveszek egy új partnert a telefonban, akkor az az LG Phone Contacts csoportba kerül, ami nem kerül szinkronizálásra a Gmail-es címlistával. Legalábbis nekem. (a csoportot nem tudom változtatni kontakt felvételnél, és később sem)
Ha viszont a Google címtárban veszem fel az új kontaktot, azonnal leszinkronizálja a telefonnal és bekerül a címlistámba :-)
Találkozott már valaki ezzel a problémával?
Igen, ez nem LG sajátosság mindegyik készüléknél így működik.

Nem elérhető Artemon

• Navigáció / Navigation: Google Nav
  • PDA: Galaxy S8
  • PDA ROM: Stock 7.0 Nougat
« Reply #110 Dátum: 2011, 05 09, 13:32:21 »
Értem, köszönöm szépen a válaszokat!

Nem elérhető freeman

• PDA: LG O2X
  • PDA ROM: 1035.21_20110405 2.6.32.9-dirty
« Reply #111 Dátum: 2011, 05 09, 17:05:27 »
Sziasztok!

Találkozott már valaki olyan hibával hogy nem bontja a vonalat a telefon?
Ez előfordul akkor is ha a hívó fél bontotta a vonalat, de akkor is ha én akarok bontani.
10-ből 2-3-szor előfordul. Ilyenkor csak a kikapcsolás segít rajta.
A haveromnak is csinálja a drágaszág, Telenoros hálózaton vagyunk.

Köszönöm!

Nem elérhető anzo

• ROMMER
  • Örökös tag
« Reply #112 Dátum: 2011, 05 09, 17:30:36 »
Sziasztok!

Ez előfordul akkor is ha a hívó fél bontotta a vonalat, de akkor is ha én akarok bontani.

Köszönöm!
Nem tudom, hogy a gyári romban van e olyan lehetőség a beállítások között, hogy Kisegítő lehetőségek/A bekapcsoló gomb megszakítja a hívást.

Nem elérhető freeman

• PDA: LG O2X
  • PDA ROM: 1035.21_20110405 2.6.32.9-dirty
« Reply #113 Dátum: 2011, 05 09, 17:46:45 »
A Beállítások/Hozzáférési beállítások között bújt meg a bekapcsoló gombra történő hívásbefejezés.
Kipróbálom majd hátha segít.

Köszömön

Nem elérhető csabili

• PDA: SAMSUNG GALAXY S
  • PDA ROM: DXIA5
« Reply #114 Dátum: 2011, 05 09, 18:02:30 »
Sziasztok. Függőt függetlené lehet tenni? Van már rá megoldás?

landor

• Vendég
« Reply #115 Dátum: 2011, 05 10, 11:31:39 »
Sziasztok. Függőt függetlené lehet tenni? Van már rá megoldás?

Még ha lenne mód, akkor sem mondhatnánk el ezen fórum keretein belül!  :google:

Nem elérhető Bagoly81

• PDA: omnia
  • PDA ROM: i900dxia5/omina
« Reply #116 Dátum: 2011, 05 10, 11:32:13 »
van létezik müködik  egy kodot kell beirni a megfelelő helyre nemolcso de ez van,  nemtudok segiteni, keressél a neten  unlock szerver   telefonáljál külföldivel nefoglalkozzál,  nemtudnak segiteni ha nemjó

landor

• Vendég
« Reply #117 Dátum: 2011, 05 10, 11:37:41 »
van létezik müködik  egy kodot kell beirni a megfelelő helyre nemolcso de ez van,  nemtudok segiteni, keressél a neten  unlock szerver   telefonáljál külföldivel nefoglalkozzál,  nemtudnak segiteni ha nemjó

na most komolyan elgondolkodtam, hogy ez nem egy spambot hizzászólás-e... ;D

landor

• Vendég
USB dokk
« Reply #118 Dátum: 2011, 05 10, 11:43:10 »
Na megérkezett (meglepően hamar - 17 nap alatt- ) az You are not allowed to view links. Register or Login csíkszemországból  :taps:
visitors can't see pics , please You are not allowed to view links. Register or Login or You are not allowed to view links. Register or Login

Kínai, de a célnak megfelel :)

Nem elérhető Bagoly81

• PDA: omnia
  • PDA ROM: i900dxia5/omina
« Reply #119 Dátum: 2011, 05 10, 14:05:12 »
na most komolyan elgondolkodtam, hogy ez nem egy spambot hizzászólás-e... ;D

jah vágom összefolyt az írásom nem kicsit :D  helyesírásból nagyon rossz vagyok bocs ez jobb nemlesz.

meg kapkodtam is meg ez van és kész :D   majd legközelebb jobban odafigyelek!

Nem elérhető bedarob

• PDA: LG Optimus 2x P990
  • PDA ROM: V20L - 0725
« Reply #120 Dátum: 2011, 05 10, 17:20:13 »
Sziasztok!

Köszönöm!

Nálam is elég gyakran előfordul ugyanez, eldobálja a hálózatot, ilyenkor, ha hívás közben történik nem lehet letenni a telefont, a kapcsolat gondolom nem él, de mivel - gondolom - visszajelzés nincs, azt jelzi, h a vonal még él. Ilyenkor percekig nem tudok beszélni. :S néha még a restart sem segít, továbbá ugyanez a helyzet, ha nem hívás közben történik. Ja és szintén telenor

A másik nagy problémám, hogy néha nem talál wifit. Rábökök a wifi bekapcsra, mikor lehúzom a felső "tálcát" bevillan az ikon aztán el is alszik, ilyenkor hibaüzenet, h valami nem kóser, a másik eset, amikor nincs hibaüzenet, csak feldob egy ablakot, hogy új wifit tudok csak létrehozni. Ilyenkor a restart segít, újraindítom és már látja a hálózatot. Fontos, h nem mindenféle ingadozó szabadtéri wifiről van szó, hanem itthoni, elvileg mindig látnia kéne, ha amiatt nem menne, ha a routerrel lenne gond, arról tudnék.

És a legkomolyabb legégetőbb probléma... FAGYOGAT :S nem igazán értem miért... :S ma pl.zh közben kinéztem volna "pár dolgot" :) előtte direkt letettem a háttérbe az adobe readert meg a képgallériát is, h bármikor simán át tudjak váltani. Kijelző kialszik, eddig okés, rányomok a bekapcs gomra, h lássam a puskát és megfagy, semmi nem működik és semmire sem reagál, csak a lockscreent látom.

Némi tanácsot had kérjek a fentebb említett hibákkal kapcsolatban. Előre is köszönöm!

Nem elérhető anzo

• ROMMER
  • Örökös tag
« Reply #121 Dátum: 2011, 05 10, 18:36:47 »
Nálam is elég gyakran előfordul ugyanez, eldobálja a hálózatot, ilyenkor, ha hívás közben történik nem lehet letenni a telefont, a kapcsolat gondolom nem él, de mivel - gondolom - visszajelzés nincs, azt jelzi, h a vonal még él. Ilyenkor percekig nem tudok beszélni. :S néha még a restart sem segít, továbbá ugyanez a helyzet, ha nem hívás közben történik. Ja és szintén telenor

A másik nagy problémám, hogy néha nem talál wifit. Rábökök a wifi bekapcsra, mikor lehúzom a felső "tálcát" bevillan az ikon aztán el is alszik, ilyenkor hibaüzenet, h valami nem kóser, a másik eset, amikor nincs hibaüzenet, csak feldob egy ablakot, hogy új wifit tudok csak létrehozni. Ilyenkor a restart segít, újraindítom és már látja a hálózatot. Fontos, h nem mindenféle ingadozó szabadtéri wifiről van szó, hanem itthoni, elvileg mindig látnia kéne, ha amiatt nem menne, ha a routerrel lenne gond, arról tudnék.

És a legkomolyabb legégetőbb probléma... FAGYOGAT :S nem igazán értem miért... :S ma pl.zh közben kinéztem volna "pár dolgot" :) előtte direkt letettem a háttérbe az adobe readert meg a képgallériát is, h bármikor simán át tudjak váltani. Kijelző kialszik, eddig okés, rányomok a bekapcs gomra, h lássam a puskát és megfagy, semmi nem működik és semmire sem reagál, csak a lockscreent látom.

Némi tanácsot had kérjek a fentebb említett hibákkal kapcsolatban. Előre is köszönöm!
Mivel a profilodból nem derül ki a rom verziód ezért azt tudom javasolni, hogy vagy tedd fel a 10d gyári romot vagy a fr15 -ös MoDaCo romot véleményem szerint megoldódik minden problémád. Frissítsd a basebandot is a 405-re.

Nem elérhető Balassa12

• DUBLE CLUB
  • PDA: Galaxy S8+, LG V20, Xiaomi Note 2,OnePlus3T,OP5
  • PDA ROM: Custom
« Reply #122 Dátum: 2011, 05 10, 18:52:07 »
Mivel a profilodból nem derül ki a rom verziód ezért azt tudom javasolni, hogy vagy tedd fel a 10d gyári romot vagy a fr15 -ös MoDaCo romot véleményem szerint megoldódik minden problémád. Frissítsd a basebandot is a 405-re.
Nálam is a főzött rom oldotta meg a problémákat,azóta viszont semmi gond vele.
Ha elég hosszan kopogtatsz a pokol kapuján,előbb vagy utóbb valaki ajtót nyit....

Nem elérhető bedarob

• PDA: LG Optimus 2x P990
  • PDA ROM: V20L - 0725
« Reply #123 Dátum: 2011, 05 10, 23:56:33 »

Frissítettem az LG PC suite-tal a telefont, 0218-ról 0405-ösre, remélem már nem jönnek elő majd az említett hibák, köszi a segítséget!  ;)

Nem elérhető FlyMehigh

• PDA: Samsung Galaxy S8+
« Reply #124 Dátum: 2011, 05 11, 22:57:18 »
Sziasztok!

Én is frissítettem a telót az LG PC Suittal. A fura az az, hogy itt mindenki frissítés után V10d romot kapott, nekem pedig V10c-re frissítette magát a teló, és a Pc Suit azt írja ki, hogy nincs több elérhető frissítés. Mondjuk 1035.21_20110405 lett az alapverzió. Ennek lehet valami jelentősége, hogy nem d hanem c?

Illetve frissítés (Szombat) óta azt veszem észre, hogy az eddig is elég gyengén teljesítő akkumulátor még gyengébben muzsikál. Ma délelőtt 11 körül vettem le a töltőről (fullon volt) és este 6-kor már csak 24%-os volt a töltöttség, pedig még wifit meg gps-t sem használtam, és még csak nem is nyomkorásztam (időhiány miatt). Kb. 3 db 5 percnél rövidebb telefonhívásom volt mindössze ezen idő alatt, a többi készenléti állapot.  :(

Valaki tudna valami jó megoldást vagy ötletet erre a problémára?

Köszi