Tesztelésem eredménye ezidáig:
Előzmény:
Egy SM kernel CWM-es frissítése során fél tégla lett a Telenoros JS7-el felvértezett SGS.
Másik kernel és egy 1 fájlos rom odinnal sem oldotta meg a problémát.
Már nézegettem ezt az Ultimate romot, gondoltam most itt az alkalom.
Nincs viszonyítási alapom, mert eddig nálam Telenoros rom futott SM kernellel.
Telepítés:
3 fájlos JS7, 512 pit és repartition (samfirmware.csom) + FR + DamianGTO 1.2 kernel + Ultimate ROM
Tesztidő:
1 hét
Tapasztalatok:
Alapból a Sony Ericsson-os launcher fogad, ami eléggé tetszetősnek tűnt, de ez ízlés dolga. Miután kezdtem belakni, akkor vettem észre, hogy az óra, amit adott hozzá, nem magyar. Lehet, hogy még van egy-két ilyen program (nem néztem végig), de egy téma megoldja a nyelvi gondokat rom függetlenül.
Kapunk egy Ultimate addon appot, ami sok gyári samsungos appot tartalmaz, többek között egy TW launchert, órát, stb. Az innen leszedett óra már a jól megszokott kinézetű, magyarul beszélő óra volt.
Ha főzött romot teszel fel, mindig legyen legalább két launchered, mert ugye az ördög nem alszik Nekem 4 volt fent. Leszedtem a TW-t az ultimate appról és a szokásos kettőt a marketről (ADW és LauncherPro).
Szóval az első benyomásom, hogy nagyon gyors volt. Az összes használt appom gyorsabban töltődött be, nem volt gondolkodási idő. A market is gyors volt, azonnal betöltődött.
A gps valami hihetetlen. Kikapcsolt állapotból aktiválva és az A-GPS adok letöltésével együtt is 15 mp-en belül fogott legalább 8 holdat. Ha nem kell letölteni adatokat, akkor 5 mp. Ki is próbáltam Motonav-val, jelet nem dobálja, fixen tartja. Zsííííír…
Kamerát kipróbáltam, működött rendesen.
Mivel nincs wifim, így azt nem teszteltem, de máshol se olvastam olyat, hogy baj lenne vele.
Másoknál voltak olyan tapasztalatok, hogy töltés közben kikapcsol, amikor kicsit megfeszül a kábel, de ez is elmúlt, ha clean installal tette újra a romot. Mivel én eleve így jártam el, így én ezt nem tapasztaltam, hiába próbáltam elérni.
Az aksi kicsivel többet fogyaszt, mint a telenoros rom sm kernellel. Saját használatnál, a gyári rommal estére marad kb 30 %, míg ezzel az Ultimate rommal csak 10-15%. Teszem hozzá rögtön, hogy délelőttönként nem nagyon nyúlok a telefonomhoz, max 1-2 rövid hívás, délután viszont sok hívás, net, skype… és a gps folyamatosan aktív.
Talán ez az egy dolog, amiben icipicit alul teljesített a gyári romhoz képest, de viszont jóval gyorsabb lett.
Quadrant
Telenor+SM kernel: 950-1070 között (lagfix nélkül)
Ultmate+damianGTO: 1100-1200 között (lagfix nélkül) 1450-1550 (lagfixel)