2024, 11 30, 20:36:51
Samsung F.A.Q.

Szerző Téma: 2.3 Gingerbread  (Megtekintve 122796 alkalommal)

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában

Nem elérhető Náhó

• Portál szerkesztő
  • Nem: Férfi
  • PDA: iPhone 7 Plüss
  • PDA ROM: iOS 11.3
Re: 2.3 Gingerbread
« Reply #25 Dátum: 2011, 04 03, 22:05:54 »
jelenleg ez egy állóviz... tom3q fejleszti rá a kernelt, ami 2-3 hét még szerinte. utána elkezdik a rom fejlesztését is... szal kb 1.5-2 hónap mire lesz valami
Aláírás

Nem elérhető neo14

• PDA: ZTE SKATE
  • PDA ROM: ROM: ICE ARMOR III. || CyanogenMod-7.2.0-Remastered kelzsoca&appelme
« Reply #26 Dátum: 2011, 04 03, 22:14:41 »
Hm. köszi az infót akkor addig flesselgetek az új főzött romokon:) bár már nagyon várom:D

Nem elérhető RGida85

• PDA: Samsung i5700 Galaxy Spica
  • PDA ROM: CM8.3.2 by:Norbosz :) & LukiqqV7AIO+All2Ext2 by:Norbosz :)
« Reply #27 Dátum: 2011, 05 04, 17:05:22 »
Hmmm.... Bedohosodott itt a levegő! Nyitna valaki egy ablakot?  :D
Amúgy valami fejlemény?

Nem elérhető Boonen007

• Navigáció / Navigation: iGO My way 2009 (8.4.2.124036)
  • PDA: ZTE Blade
  • PDA ROM: CyanogenMod 7.1 RC Kang + 2.6.35.7 Kernel
« Reply #28 Dátum: 2011, 05 04, 18:55:55 »
Tom3q dolgozik a kernelen amivel elvileg menni fog a 2.3.

Nem elérhető pomszi5

• Navigáció / Navigation: Navigon Select
  • PDA: Lg Optimus Black P970
« Reply #29 Dátum: 2011, 05 28, 22:15:10 »
You are not allowed to view links. Register or Login  :D valami készülődik
khe?

Nem elérhető RGida85

• PDA: Samsung i5700 Galaxy Spica
  • PDA ROM: CM8.3.2 by:Norbosz :) & LukiqqV7AIO+All2Ext2 by:Norbosz :)
« Reply #30 Dátum: 2011, 05 31, 11:23:08 »
Valaki próbálta már? Érdemes feldobni? Gyors?

Nem elérhető Náhó

• Portál szerkesztő
« Reply #31 Dátum: 2011, 05 31, 12:11:34 »
You are not allowed to view links. Register or Login
Valaki próbálta már? Érdemes feldobni? Gyors?
ááá, dehogy érdemes! még bőven fejlesztés alatt áll, kb használhatatlan a mindennapi életben, mertiszonyatgyorsan lemerül vele az akku, mivel átírták benne az alvás módot, így koknkrétan nem is alszik a telefon. nem működik se a kamera se a mobilnet... szóval  :ima:
Aláírás

Nem elérhető pomszi5

« Reply #32 Dátum: 2011, 06 04, 18:31:37 »
fórum alapján egész működőképes kompozició már :taps:
khe?

Nem elérhető willowfield

• Navigáció / Navigation: iGo 8
  • PDA: Samsung Galaxy W GT-I8150
  • PDA ROM: Stock ROM /amíg nem alkotnak vmi Custom ROM-ot/ :D
« Reply #33 Dátum: 2011, 06 06, 10:18:11 »
fórum alapján egész működőképes kompozició már :taps:

És kipróbáltad már? Én feltettem, elsőre felment, de mivel felrakás előtt belenyúltam, nem ment rendesen. Újra fel akartam rakni Recoveryből de akkor már az "eredeti módosítatlant" akkor viszont percekig írja a recovery h "copying files" de nem megy tovább. Mennyi idő míg felmegy ez a rom normális esetben?

Esetleg az nem kavar be neki hogy ext2-re/ext4-re vannak formázva a "rendszerpartícióim"?
!!!T!€$T04€V€R!!!

Nem elérhető pomszi5

« Reply #34 Dátum: 2011, 06 06, 12:47:29 »
Még nem próbáltam,mert amig nincs 3d driver,addig nem akartam felrakni,mert most elég stabil a rendszerem. Hát, amúgy az ext2/ext4 nem kavarhat be neki,mert ahogy olvastam a fórumban, a GB nem megy RFS-en. Nem tudom mennyi időt vehet igénybe a telepítés,de mindkét alkalommal CI-t csináltál? Ha netán még próbálkozol vele és sikerül,akkor írhatnál egy kisebb beszámolót:)
khe?

Nem elérhető willowfield

« Reply #35 Dátum: 2011, 06 06, 13:35:06 »
Még nem próbáltam,mert amig nincs 3d driver,addig nem akartam felrakni,mert most elég stabil a rendszerem. Hát, amúgy az ext2/ext4 nem kavarhat be neki,mert ahogy olvastam a fórumban, a GB nem megy RFS-en. Nem tudom mennyi időt vehet igénybe a telepítés,de mindkét alkalommal CI-t csináltál? Ha netán még próbálkozol vele és sikerül,akkor írhatnál egy kisebb beszámolót:)

Most ki fogsz röhögni, de mi az a CI? Tegnap óta van Spicám, előtte ZTE Blade-em volt, úgyhogy még nem nagyon vágom ezt a telót. A ZTE-t egyszerűbb volt moddolni, ezzel együtt egyszerűbb volt tönkre vágni is.

Tuti hogy még fogok próbálkozni, mert a Blade-en 2.3-as Cyanogenem volt már rég óta és nagyon hiányzik:D

A filerendszerem így néz ki:

System: ext2
                      Data:     ext4
                      Cache:   ext2

Szerinted ez így jó?

Még egy kérdés, ami igaz nem ide tartozik, de hátha tudsz segíteni. A Blade-en újra lehetett partícionálni az előbb felsorolt "meghajtókat", tehát a gyári méreteket meg lehetett változtatni. Nekem az 512Mb belső méret így volt felosztva:

System: 136 Mb
                       Data:     302 Mb
                       Cache:   2 Mb (mivel a CM automatikusan a RAMba helyezte a Cache-t)

A lényeg az hogy Spicán nem lehet valahogy megoldani hogy több hely legyen a telón a progiknak?

Bocsi ha hosszúra sikeredett:D

!!!T!€$T04€V€R!!!

Nem elérhető pomszi5

« Reply #36 Dátum: 2011, 06 06, 14:27:50 »
Nos,a CI, az Clean Install...vagyis tökre újra raksz mindent odinból...jh6 vagy jh7-es rom,utána LK2-08-pda,és utána mehet a cm7 meg az ext2...ez az egész menet ha jól tudom a 2.2 topicban részletesen le van irva.
Hát ezt a belső particionálást nem tudom,ahhoz nem értek,talán az általános topicban próbálkozz vele. Amúgy spicánál úgy szokták csinálni,hogy a memóriakártyán recoveryben lehet másodlagos particiót csinálni(több féle méretben) és utána rendesen bekapcsolt állapotban a SamdroidTools-ban be kell kapcsolni az app2sd-t és átpakolja a feltelepitett alkalmazásokat az sd-re a következő újrainditásnál. Célszerűbb a samdroidos app2sd-t használni,minthogy a fájltelepitéses menüben átállitani a telepités helyét külső memóriár. Az egyetlen baj ezzel csak akkor van,ha működés közben akarod kivenni a memóriakártyát (hot swap) mert akkor nem tudod használni az utólag telepitett alkalmazásokat. Amik a romban vannak alapból,azokat asszem nem teszi át sd-re. Remélem segitettem;)
khe?

Nem elérhető willowfield

« Reply #37 Dátum: 2011, 06 06, 14:36:11 »
Nos,a CI, az Clean Install...vagyis tökre újra raksz mindent odinból...jh6 vagy jh7-es rom,utána LK2-08-pda,és utána mehet a cm7 meg az ext2...ez az egész menet ha jól tudom a 2.2 topicban részletesen le van irva.
Hát ezt a belső particionálást nem tudom,ahhoz nem értek,talán az általános topicban próbálkozz vele. Amúgy spicánál úgy szokták csinálni,hogy a memóriakártyán recoveryben lehet másodlagos particiót csinálni(több féle méretben) és utána rendesen bekapcsolt állapotban a SamdroidTools-ban be kell kapcsolni az app2sd-t és átpakolja a feltelepitett alkalmazásokat az sd-re a következő újrainditásnál. Célszerűbb a samdroidos app2sd-t használni,minthogy a fájltelepitéses menüben átállitani a telepités helyét külső memóriár. Az egyetlen baj ezzel csak akkor van,ha működés közben akarod kivenni a memóriakártyát (hot swap) mert akkor nem tudod használni az utólag telepitett alkalmazásokat. Amik a romban vannak alapból,azokat asszem nem teszi át sd-re. Remélem segitettem;)

Pont azt szeretném elkerülni hogy a memkarin legyenek az alkalmazások, mert elvileg a belső memóból gyorsabbak. Javíts ki ha tévedek:) Mindegy, ezzel együtt lehet élni, de szerintem jobban járok ha átrágom az alapokat ezzel a telóval kapcsolatban, mert ez a CI nekem magas.

Köszönöm a segítséged!
!!!T!€$T04€V€R!!!

Nem elérhető willowfield

« Reply #38 Dátum: 2011, 06 06, 15:24:46 »
Pont azt szeretném elkerülni hogy a memkarin legyenek az alkalmazások, mert elvileg a belső memóból gyorsabbak. Javíts ki ha tévedek:) Mindegy, ezzel együtt lehet élni, de szerintem jobban járok ha átrágom az alapokat ezzel a telóval kapcsolatban, mert ez a CI nekem magas.

Köszönöm a segítséged!

Háááát keresgélek, de sehol nem találok linkeket, esetleg nem tudnál linket ezekhez a cuccokhoz? Az odin megvan, csak a rom, meg pda vagy mi, szal ezek kellenének! Előre is köszi!
!!!T!€$T04€V€R!!!

Nem elérhető pomszi5

« Reply #39 Dátum: 2011, 06 06, 15:40:28 »
A lépések:
1) Telefon download módba (hang le + kamera gomb+bekapcsoló gomb)

2) Odinba rakd fel a jh7-es romot, vagy a jh6-ost (jh7 letöltése: You are not allowed to view links. Register or Login)
Zip kicsomagol és benne vannak a file-ok.

JH7 esetén be kell rakosgatni az odin ablakba jobb oldalt "alul" a boot, csc, pda, phone részeket, benne van a file nevekbe hogy melyiket hova. (One package-t nem kell kipipálni), majd start és várasz amíg be nem kapcsola készülék pin kód beírásáig.

3) Vissza download módba, majd megint Odinba- a pda részbe lk2.08-at berakni (CSAK A PDA RÉSZHEZ, a többi ÜRES) majd megint, start! (várás stb...)
lk2.08 letöltése itt: You are not allowed to view links. Register or Login

4)
Majd Rom letöltése és másold a memóriakártya gyökerébe a zip-et

5) Telefon kikapcs, recovery menübe belépés (hang le + felvesz + letesz gomb nyomva tartása amíg meg nem látod a recovery-t)

6) Recoveryben:
wipe->data/cache(factory reset)
wipe->dalvic cache

Install any zip from sd kard->megkeresed a cm7 romját nyomsz rá egy ok-t majd megnyomod a home gombot(Házikó) és vársz amíg ki nem írja hogy készen van. majd ha kész van akkor
leave recovery->reboot to system
khe?

Nem elérhető willowfield

« Reply #40 Dátum: 2011, 06 06, 15:56:06 »
Hálám örökké üldözni fog!!! Nah mindjárt neki is állok, aztán jelentkezem a fejleményekkel és ha minden rendben 1-2 nap használat után írok a rendszerről!

1000 Thx!
!!!T!€$T04€V€R!!!

Nem elérhető willowfield

« Reply #41 Dátum: 2011, 06 06, 16:15:46 »
Hálám örökké üldözni fog!!! Nah mindjárt neki is állok, aztán jelentkezem a fejleményekkel és ha minden rendben 1-2 nap használat után írok a rendszerről!

1000 Thx!

Még most töltöm a dolgokat, de már látom mi volt eddig a baj. A Blade-en flash előtt kellett Wipe-olni...És én ennél is így csináltam:D Az hogy lehet hogy nem engedi a Wipe Dalvik Cache-t?
!!!T!€$T04€V€R!!!

Nem elérhető willowfield

« Reply #42 Dátum: 2011, 06 06, 17:25:10 »
"2) Odinba rakd fel a jh7-es romot, vagy a jh6-ost (jh7 letöltése: You are not allowed to view links. Register or Login)
Zip kicsomagol és benne vannak a file-ok.

JH7 esetén be kell rakosgatni az odin ablakba jobb oldalt "alul" a boot, csc, pda, phone részeket, benne van a file nevekbe hogy melyiket hova. (One package-t nem kell kipipálni), majd start és várasz amíg be nem kapcsola készülék pin kód beírásáig."

Van egy kis gond. Amiket linkeltél, azok mellé még kellene az odinnak valamilyen .ops kiterjesztésű file. Azt honnan lehetne beszerezni? Nem nagyon merek keresgélni, mert nem tudom hogy mire való és ha rosszat töltök le akkor bib van valszeg.

szerk.1***Elvileg megoldódott, nyomtam egy startot és aktívak lettek a *boot *csc stb. gombok.

szerk.2***Mégsem jó, anélkül nem indul el a flash. :(
!!!T!€$T04€V€R!!!

Nem elérhető rtitusz

• PDA: OnePlus One
« Reply #43 Dátum: 2011, 06 06, 17:35:44 »
Itt a új .ops file, ezt kell betallóznod. You are not allowed to view links. Register or Login
Motorola MicroTAC 5200 -> Mitsubishi Trium Astral -> Ericsson A1018s -> Siemens C25 -> Siemens ST60 -> Motorola V3 -> Samsung Galaxy Spica -> Samsung Galaxy S -> HTC One X -> Google Nexus 5 -> OnePlus One

Nem elérhető willowfield

« Reply #44 Dátum: 2011, 06 06, 17:37:06 »
Itt a új .ops file, ezt kell betallóznod. You are not allowed to view links. Register or Login

Köszi szépen!!!  :ok:
!!!T!€$T04€V€R!!!

Nem elérhető willowfield

« Reply #45 Dátum: 2011, 06 06, 18:44:53 »
Nah ez is megvolt, végre gond nélkül felment a cucc, eddig naggyon tetszik, villámgyors, amiket eddig piszkáltam minden műkszik, majd meglátjuk 1-2 napon belül mennyire használható!

Mindenkinek köszönöm a segítséget!
!!!T!€$T04€V€R!!!

Nem elérhető rtitusz

• PDA: OnePlus One
« Reply #46 Dátum: 2011, 06 06, 18:47:14 »
Kamera nem működik, meg a 3G sem, ha jól emlékszem:(
Motorola MicroTAC 5200 -> Mitsubishi Trium Astral -> Ericsson A1018s -> Siemens C25 -> Siemens ST60 -> Motorola V3 -> Samsung Galaxy Spica -> Samsung Galaxy S -> HTC One X -> Google Nexus 5 -> OnePlus One

Nem elérhető willowfield

« Reply #47 Dátum: 2011, 06 06, 18:51:55 »
Kamera nem működik, meg a 3G sem, ha jól emlékszem:(

Nos a kamera tényleg nem megy, de ez engem nem zavar mivel még soha nem használtam, viszont 3G-vel töltök most is a marketből!
!!!T!€$T04€V€R!!!

Nem elérhető Náhó

• Portál szerkesztő
« Reply #48 Dátum: 2011, 06 06, 18:54:38 »
Nos a kamera tényleg nem megy, de ez engem nem zavar mivel még soha nem használtam, viszont 3G-vel töltök most is a marketből!
Az veszélyes dolog! egy darabig megy aztán nagyon lassul a telefon majd végleg megfagy. mostanában több téglásítás is a túlzott bátorság miatt volt pont ebből a problémából. Ne használd a 3gt!
Aláírás

Nem elérhető willowfield

« Reply #49 Dátum: 2011, 06 06, 19:01:59 »
Az veszélyes dolog! egy darabig megy aztán nagyon lassul a telefon majd végleg megfagy. mostanában több téglásítás is a túlzott bátorság miatt volt pont ebből a problémából. Ne használd a 3gt!

Csak próbaképp nyomkodtam végig mindent, WiFi-vel szoktam netezni, csak akk használok 3G-t ha nem vok WiFi közelben! Köszönöm a jelzést!
!!!T!€$T04€V€R!!!