2024, 11 28, 03:12:28
Samsung F.A.Q.

Szerző Téma: Samsung Galaxy Ace általános beszélgetés  (Megtekintve 503875 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető zolee7

• DOUBLE CLUB
  • Nem: Férfi
  • Navigáció / Navigation: Google, waze
  • PDA: SGS3
  • PDA ROM: egyelőre gyári
Re: Re: Samsung Galaxy Ace általános beszélgetés
« Reply #3150 Dátum: 2013, 07 12, 18:47:58 »
You are not allowed to view links. Register or Login
SZiasztok!

SOS ben kellene egy kis segítség!

A 2.3.5re ráraktam egy 4.2.2 maclav JB-t.
Futott is szépen. Gondoltam kipróbálok mást is és egy fact után feltelepítettem sd ről egy GingerCreamV2-öt.
Felrakta majd ujrainditás után sötét képernyő és azóta se downloand mod se factory!

Megöltem?
Próbáld ki JIG-gel.
Ha azzal sem tudod download-ba tenni, akkor jó eséllyel megölted.

Tapatalk 4 Bétával küldve GT-I9300-ről

Nem elérhető drmotto

• FÓRUMGAZDA
  • Örökös tag
  • Márklár
  • Navigáció / Navigation: Waze
  • PDA: LG G4 / Tab2 7.0 (2x)
  • PDA ROM: Stock V10e / Stock 4.1.2
Re: Samsung Galaxy Ace általános beszélgetés
« Reply #3151 Dátum: 2013, 07 13, 21:41:47 »
Sziasztok!

XWKT7 T-s rom van a kollégám telefonján, csak rootolva, semmi egyéb, és GPS probléma adódott.
Nem akar működni. Be van kapcsolva a GPS Status szerint is, és 1-2 műhold meg is jelenik a listájában, de nem kapcsolódik hozzájuk. Töltöttük már le újra az adatokat, próbáltuk magas házban az ablakban, kertben, utcán, de semmi.
Volt már wipe, csak FR nem.
Van vala mi ötletetek, mielőtt csinálunk egy visszaállítást?
Köszi.
"A pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt."
"Csak a Puffin ad neked erőt, és mindent lebíró akaratot!"

Nem elérhető czifrajoco

• PFC Fan
  • Navigáció / Navigation: iGO My Way
  • PDA: Galaxy Ace
  • PDA ROM: mindig más :)
« Reply #3152 Dátum: 2013, 07 15, 17:06:54 »
Sziasztok!

1000 bocs, ha nem jó helyen teszem fel a kérdésem, ez a topik tűnt a leglátogatottabbnak.

Egy kollégám Gio készülékéhez keresek JB romot. ezzel nincs is baj, az XDA-n számtalan megtalálható.
Viszont több helyen úgy tűntetik fel őket, hogy Ace/Gio. Ez azt jelenti, hogy mindkettőhöz megfelelő a ROM?

Tömörebben: az Ace és Gio romok megegyeznek ???

Nem elérhető DjBIG

• -=DesktopPC=-
  • PDA: Samsung Galaxy Note 3 LTE
  • PDA ROM: N9005XXUGBNL8 Android 5.0
« Reply #3153 Dátum: 2013, 07 16, 16:18:59 »
Sziasztok!

1000 bocs, ha nem jó helyen teszem fel a kérdésem, ez a topik tűnt a leglátogatottabbnak.

Egy kollégám Gio készülékéhez keresek JB romot. ezzel nincs is baj, az XDA-n számtalan megtalálható.
Viszont több helyen úgy tűntetik fel őket, hogy Ace/Gio. Ez azt jelenti, hogy mindkettőhöz megfelelő a ROM?

Tömörebben: az Ace és Gio romok megegyeznek ???

Szerintem inkább a 2 teló hardware-einek egy része egyezik meg ìgy nem kell sokat bajlódni a 2 teló romolásával.2 legyet 1 csapásra.Meg se próbáld a Giora feltolni az Ace romot!!!! Tégla veszély!!! :)

visitors can't see pics , please You are not allowed to view links. Register or Login or You are not allowed to view links. Register or Login

Nem elérhető Sanctus

• PFC Fan
  • Navigáció / Navigation: Igo Primo v9.6
  • PDA: Samsung Galaxy S Plus
  • PDA ROM: ADC Team - Rel.6 / Kernel 3.4.60
« Reply #3154 Dátum: 2013, 07 16, 20:02:13 »
Sziasztok! S5830 telója van a barátnőmnek. Ám időnként fagyogat (nem lehet alvó képernyőből ébreszteni).
A kérdésem az lenne, hogy 2.3.4 van jelenleg rajta. CWM-mel fel tehetem rá a 2.3.6-ot? Ha igen, ekkor is kell elé a 2.2.1?
Előre is köszönöm a segítségeteket!

Nem elérhető DjBIG

• -=DesktopPC=-
« Reply #3155 Dátum: 2013, 07 16, 20:29:57 »
Sziasztok! S5830 telója van a barátnőmnek. Ám időnként fagyogat (nem lehet alvó képernyőből ébreszteni).
A kérdésem az lenne, hogy 2.3.4 van jelenleg rajta. CWM-mel fel tehetem rá a 2.3.6-ot? Ha igen, ekkor is kell elé a 2.2.1?
Előre is köszönöm a segítségeteket!

Ha a 2.3.6 főzött és nem gyári akkor mehet nyugodtan.2.2.1 csak akkor kell ha gyári romra akarsz vissza térni :)

visitors can't see pics , please You are not allowed to view links. Register or Login or You are not allowed to view links. Register or Login

Nem elérhető Sanctus

• PFC Fan
« Reply #3156 Dátum: 2013, 07 16, 20:39:46 »
Ha a 2.3.6 főzött és nem gyári akkor mehet nyugodtan.2.2.1 csak akkor kell ha gyári romra akarsz vissza térni :)
Köszi!
Nem főzött! Teljesen szűz ROM van rajta. Legfeljebb a 2.3.6 lesz rootolva!
Apropó! Erről jut fejembe: szeretnék ext2-3 vagy 4 partíciót készíteni a memkarijára, hogy az alkalmazások kényelmesebben elférjenek. Melyiket érdemesebb hozzá készíteni? 3-at vagy 4-et?

Nem elérhető DjBIG

• -=DesktopPC=-
Re: Re: Re: Samsung Galaxy Ace általános beszélgetés
« Reply #3157 Dátum: 2013, 07 16, 20:51:53 »
Köszi!
Nem főzött! Teljesen szűz ROM van rajta. Legfeljebb a 2.3.6 lesz rootolva!
Apropó! Erről jut fejembe: szeretnék ext2-3 vagy 4 partíciót készíteni a memkarijára, hogy az alkalmazások kényelmesebben elférjenek. Melyiket érdemesebb hozzá készíteni? 3-at vagy 4-et?

Nem a jelenlegi főzött-e hanem amit fel akarsz pakolni? Hät ha mindenképpen akarsz particionálni akkor ext4et...de úgy tudom hogy a partícionálások rövidítik az èlet tartamát a kártyának....de az is lehet hogy csak a swap partició :D már pontosan nem tudom

Nem elérhető Sanctus

• PFC Fan
Re: Re: Re: Samsung Galaxy Ace általános beszélgetés
« Reply #3158 Dátum: 2013, 07 16, 21:02:55 »
Nem a jelenlegi főzött-e hanem amit fel akarsz pakolni? Hät ha mindenképpen akarsz particionálni akkor ext4et...de úgy tudom hogy a partícionálások rövidítik az èlet tartamát a kártyának....de az is lehet hogy csak a swap partició :D már pontosan nem tudom
Ami felmegy rá, az is gyári, csak annyira lesz megfőzve, hogy kap egy root-ot. :)
Ha rövidíti, így járt! Mindegy szerintem hogy 20 évéből csak 10-et él meg. 2 év múlva úgyse ér egy kanyi vasat sem az a 8Gb-os memkártya! ;)

Nem elérhető DjBIG

• -=DesktopPC=-
Re: Re: Re: Re: Samsung Galaxy Ace általános beszélgetés
« Reply #3159 Dátum: 2013, 07 16, 22:03:58 »
Ami felmegy rá, az is gyári, csak annyira lesz megfőzve, hogy kap egy root-ot. :)
Ha rövidíti, így járt! Mindegy szerintem hogy 20 évéből csak 10-et él meg. 2 év múlva úgyse ér egy kanyi vasat sem az a 8Gb-os memkártya! ;)

ha gyárira gyárit tolsz akkor nem kell a 2.2.1 de cwmel nem fog felmenni mert tar fájl...ahhoz Odin kell

Nem elérhető szegfericsy

• PFC Fan
  • PDA: s5830ixxmc1
  • PDA ROM: s5830ioxxll1
« Reply #3160 Dátum: 2013, 07 26, 15:08:55 »
Én a StockLite 7.1-et javaslom... Én azt használok, megy benne minden, de azért mégis az egyedi romok "tulajdonságaival" ... You are not allowed to view links. Register or Login - akksija jól bírja, de 20%-ról nagyon hamar lemerül.. van már fent új battery extender, de azt nem próbáltam még.

Itt az ilyen-olyan kernelt nem Odin alól kell feltolni, hanem Recovery alól. Ahhoz, hogy egyedi romot tudjál feltenni, ahhoz szükséged lesz erre: You are not allowed to view links. Register or Login
Tedd rá SD-re, indítsd újra recovery-ben: ezt installáld fel... Ez lecseréli az alap recovery cwm-re. Ekkor tolhatsz fel minden romot, ami tetszik, de gondolom ismered a másik telódról...

Ha mégis gyári romot akarsz rátenni, akkor:
Odin: You are not allowed to view links. Register or Login
OPS: You are not allowed to view links. Register or Login
(Ez olyan, mint a pit fájl, csak "sima" ace-re (GT-SS5830 - és nem az "i".s verzióra - jobb gomb > cél mentése másként-tal érdemes letölteni)

A "How To" meg itt érhető el: You are not allowed to view links. Register or Login (pl 1 fájlos rom telepítés, meg ilyenek). A főzött romokba meg már alapból benne a root.

ez a kernel s ez a rom az "i" re is jó?

Nem elérhető zoli333333

• PFC Fan
  • Navigáció / Navigation: lg
  • PDA: Samsung
  • PDA ROM: cm
« Reply #3161 Dátum: 2013, 07 30, 21:27:12 »
sziasztok lenne egy olyan problémám hogy nagyon gyorsan merül a telefonom van hogy 1 perc alatt 20%-ot esik valaki tud esetleg valami megoldást?

Nem elérhető fercsi007

• PFC Fan
  • PDA: LG G2
  • PDA ROM: 4.4.2 D80220b-216-70
« Reply #3162 Dátum: 2013, 08 01, 11:38:54 »
Szeretnem felfrissíteni a telomon a firmware-t de nem tudom melyik ROM lenne a tuti. Természetesen a samfirmware.com-rol tölteném le de nem tudom melyik ország melyik verziója lenne a legmegfelelőbb van valakinek valamilyen tapasztalata esetleg valami tanács, hogy melyiket érdemes feltenni?

Nem elérhető gyurkahurka

• PDA: Samsung galaxy S2
  • PDA ROM: I9100XXLS8
« Reply #3163 Dátum: 2013, 08 03, 23:22:48 »
Légyszi segítsetek. Semmi életjelet nem ad a telefonom. Gt-s5830. Bekapcsolásra nem reagál, soft reset, hard reset semmi. Egyébként hard resetet olvastam szerviz elötti utolsó megoldásnak de amit azzal kapcsolatban találtam az csak a recovery eéőhívó gombkombináció. Talán a recoveryben kellene keresni de sajnos minden probléma ott kezdödőtt, hogy a recovery nem jött be de akkor még a download is bejött és a telefon is elindult. Erre a problémára próbáltam orvosságot keresni miképpen a marketből az elözőleg rootolt telefonra rátelepítettem egy rom managert aminek segítségével aztán a telefonon keresztűl az odin kihagyásával telepítettem a cwm-et vagy legalább is azt hittem azt teszem. Igazából a rom manager csak ezután bootolt be teljesen és nyűgözött le a tudásával de kihasználni már esélyem sem volt mert a telefon lefagyott és se kép se hang. a töltő kábel bedugására sem csinál semmit és az adat kábeles csatlakozás is kipróbálva. szerviz vagy van megoldás??????????????

Nem elérhető zolee7

• DOUBLE CLUB
« Reply #3164 Dátum: 2013, 08 04, 21:48:39 »
Légyszi segítsetek. Semmi életjelet nem ad a telefonom. Gt-s5830. Bekapcsolásra nem reagál, soft reset, hard reset semmi. Egyébként hard resetet olvastam szerviz elötti utolsó megoldásnak de amit azzal kapcsolatban találtam az csak a recovery eéőhívó gombkombináció. Talán a recoveryben kellene keresni de sajnos minden probléma ott kezdödőtt, hogy a recovery nem jött be de akkor még a download is bejött és a telefon is elindult. Erre a problémára próbáltam orvosságot keresni miképpen a marketből az elözőleg rootolt telefonra rátelepítettem egy rom managert aminek segítségével aztán a telefonon keresztűl az odin kihagyásával telepítettem a cwm-et vagy legalább is azt hittem azt teszem. Igazából a rom manager csak ezután bootolt be teljesen és nyűgözött le a tudásával de kihasználni már esélyem sem volt mert a telefon lefagyott és se kép se hang. a töltő kábel bedugására sem csinál semmit és az adat kábeles csatlakozás is kipróbálva. szerviz vagy van megoldás??????????????
Esetleg egy JIG dugó segíthet.
Ha az sem, akkor szerviz.

Tapatalk 2-vel küldve az én GT-I9300-ről

Nem elérhető gyurkahurka

« Reply #3165 Dátum: 2013, 08 05, 17:25:47 »
További kutakodás után én is a JIG dugóban láttam csak a mentsvárat. Gyorsan beszereztem a micro usb dugót, az ellenállásokat összefűztem (300+1), ki is mértem azért a biztonság kedvéért. Remegő kézzel bíztam benne, hogy újra használatba vehetem a mások által elavultnak tartott, nekem mégis kedves kis mobilom.  Beraktam a dugót, de őszintén bevallom nem forrasztottam rá az ellenállást csak kézzel próbálkoztam a helyes csatira érinteni de tökre nem történt semmi. Közben azt is olvastam, hogy ne fogjam meg az ellenállás végeit, mondjuk úgy elég nehéz hozzáérinteni. Lehet, hogy a kudarc oka az, hogy belezavarok az áramkörbe azzal, hogy fogom a drótot? Most, hogy ki lett rootolva a kis masina és az alkalmazásokat is át tudtam rakni a memória kártyára egész beleszerettem. Sőt találtam olyan romot is ami szabadon hagyja mind az 500 valahány memóriát mert úgy formatálja le az sd kártyát és a rendszert is odateszi. Nagyon nagy lehetőség lett volna hisz számomra ez az egy negatívuma volt ennek a kütyünek, hogy hamar megtelt a belső mem. És most mikor megtetszik most dobjam a kukába? Csak van valami megoldás...

Nem elérhető zolee7

• DOUBLE CLUB
« Reply #3166 Dátum: 2013, 08 05, 19:04:51 »
További kutakodás után én is a JIG dugóban láttam csak a mentsvárat. Gyorsan beszereztem a micro usb dugót, az ellenállásokat összefűztem (300+1), ki is mértem azért a biztonság kedvéért. Remegő kézzel bíztam benne, hogy újra használatba vehetem a mások által elavultnak tartott, nekem mégis kedves kis mobilom.  Beraktam a dugót, de őszintén bevallom nem forrasztottam rá az ellenállást csak kézzel próbálkoztam a helyes csatira érinteni de tökre nem történt semmi. Közben azt is olvastam, hogy ne fogjam meg az ellenállás végeit, mondjuk úgy elég nehéz hozzáérinteni. Lehet, hogy a kudarc oka az, hogy belezavarok az áramkörbe azzal, hogy fogom a drótot? Most, hogy ki lett rootolva a kis masina és az alkalmazásokat is át tudtam rakni a memória kártyára egész beleszerettem. Sőt találtam olyan romot is ami szabadon hagyja mind az 500 valahány memóriát mert úgy formatálja le az sd kártyát és a rendszert is odateszi. Nagyon nagy lehetőség lett volna hisz számomra ez az egy negatívuma volt ennek a kütyünek, hogy hamar megtelt a belső mem. És most mikor megtetszik most dobjam a kukába? Csak van valami megoldás...
Esetleg egy rendes JIG?

Nem elérhető DjBIG

• -=DesktopPC=-
« Reply #3167 Dátum: 2013, 08 06, 13:14:34 »

De tényleg...miért nem vettél egy normälis JIG-et? O.o Itt a fórumon is találsz emberkét aki árulja "JIG a megmentő" topic néven...vagy vatera....sőt mivel szoktunk irkálni hogy kinek van és merre lakik még kölcsönbe is kaphatsz és nem is kell venned...de egyébként 600 forintér már kapsz...

Tapatalk 4 küldve GT-I9300-ről

Nem elérhető zlatan

• Navigáció / Navigation: IGO Primo
  • PDA: iPhone 7, iPad 2017
  • PDA ROM: Legújabb IOS :)
« Reply #3168 Dátum: 2013, 08 10, 08:52:12 »
Melyik az a rom?

Hülyékkel nem érdemes vitatkozni. Csak lesüllyedsz a szintjükre és ott legyőznek a rutinjukkal.

Nem elérhető Georgie9117

• TOPIKGAZDA
  • Navigáció / Navigation: iGO Primo 2.4
  • PDA: SAMSUNG Galaxy S5 [SM-G900FD]
  • PDA ROM: ALEXANDR deodexed BOF1
« Reply #3169 Dátum: 2013, 08 11, 10:27:26 »

Szia!

Egyszer nekem is sikerült tönkre tennem az ACE-t egy programmal, ami most szerepel is a "ne használjuk" topicban.  :D  Fogtam magam és elvittem szervizbe, ahol 2 nap alatt rendbe hozták.  Ám ha nem lenne menthető, lehet alaplapot cseréltetni benne, ha jól emlékszem, 6500 forintért (én kb. 1,5 éve cseréltettem, azóta is kifogástalan és megélt már vagy 40 ROM cserét).

Üdv

G.
Amikor Bell feltalálta a telefont, Chuck Norrisnak már volt két nem fogadott hívása.

Nem elérhető Georgie9117

• TOPIKGAZDA
« Reply #3170 Dátum: 2013, 08 11, 10:37:06 »
Hello!

Próbálkozom ACE-n a CM 10.1.3-mal. Gyors, stabil, testre szabható, de a memória korlátok ugyanúgy megmaradnak persze. A Link2SD-vel próbálkozom, amit régen pár ROM-nál már használtam. XDA-n találtam róla leírást, hogyan kell használni, milyen beállításokkal, hogyan formázzam az SD-kártya második partícióját, stb. A leírást követve a Titanuim Backup több, mint 1 GB belső memóriát mutatott. Most ugyanezt CM ROM-mal és a hozzá tartozó kernellel (ami támogatja az ext4-et is, de a FAT32-t mindenképp) nem tudom elérni. Ha meg így használom, akkor semmit nem helyez a második partícióra.

Próbálkozik valaki hasonlóval? Esetleg sikerült már elérnie valamit?

Üdv

G.
Amikor Bell feltalálta a telefont, Chuck Norrisnak már volt két nem fogadott hívása.

Nem elérhető Wortex

• PDA: Xperia Z / Galaxy S Advance
  • PDA ROM: MIUI 4.8.15 / Pure Vanilla 4.1.2
« Reply #3171 Dátum: 2013, 08 13, 13:13:58 »
Hello!

Próbálkozom ACE-n a CM 10.1.3-mal. Gyors, stabil, testre szabható, de a memória korlátok ugyanúgy megmaradnak persze. A Link2SD-vel próbálkozom, amit régen pár ROM-nál már használtam. XDA-n találtam róla leírást, hogyan kell használni, milyen beállításokkal, hogyan formázzam az SD-kártya második partícióját, stb. A leírást követve a Titanuim Backup több, mint 1 GB belső memóriát mutatott. Most ugyanezt CM ROM-mal és a hozzá tartozó kernellel (ami támogatja az ext4-et is, de a FAT32-t mindenképp) nem tudom elérni. Ha meg így használom, akkor semmit nem helyez a második partícióra.

Üdv

G.

Szia!
A CM ROM-ok alapból nem kezelik az sd-ext partíciót, telepítened kell egy szkriptet, és azonnal jó lesz.

Üdv!

Üdv
W.

Nem elérhető Georgie9117

• TOPIKGAZDA
« Reply #3172 Dátum: 2013, 08 16, 17:07:42 »
Hello!

Üdv

G.

Sziasztok!

Megtaláltam a megoldást, röviden leírom, mi is a teendő (hátha másoknak segíthetek vele):

Recovery-ből telepítettem a CyanogenMod 10.1.3 modded [You are not allowed to view links. Register or Login] ROM-ot annak telepítési instrukciói szerint. Újraindítás előtt a következő lépések szükségesek: mount and storage-ban mount system, mount data, mount sd-ext. Utána telepítsük a script-et (letöltés: You are not allowed to view links. Register or Login, én az INT2EXT4+ script-et telepítettem, mivel EXT4-re formáztam a másodlagos partíciót és ez gyorsabb). Ezt követően újra mount and storage menüben unmount data és unmount sd-ext, majd format sd-ext. Ekkor jöhet az újraindítás. Megnéztem a Beállítások/Tárhely menüben a belső memóriát, 1 GB-os lett.  :)

Természetesen root-olt, custom recovery-vel rendelkező ACE kell hozzá.

Az XDA-n lévő leírásban [You are not allowed to view links. Register or Login] ajánlanak egy SD-kártya sebességnövelő programot is [You are not allowed to view links. Register or Login], de nekem elég jók voltak a ROM beállításai.

Köszönöm Wortex ajánlását!

Üdv

G.

Nem elérhető gyurkahurka

« Reply #3173 Dátum: 2013, 08 18, 11:15:14 »
Melyik az a rom?

Ha jól emlékszem ez volt az: † Apo-K-lypse XL_☺

Nem elérhető gyurkahurka

« Reply #3174 Dátum: 2013, 08 18, 11:26:54 »
Szia!

Egyszer nekem is sikerült tönkre tennem az ACE-t egy programmal, ami most szerepel is a "ne használjuk" topicban.  :D  Fogtam magam és elvittem szervizbe, ahol 2 nap alatt rendbe hozták.  Ám ha nem lenne menthető, lehet alaplapot cseréltetni benne, ha jól emlékszem, 6500 forintért (én kb. 1,5 éve cseréltettem, azóta is kifogástalan és megélt már vagy 40 ROM cserét).

Üdv

G.

köszönöm, de az biztos akkor volt amikor az a telefon még ért valamit a piacon, én már nem akartam erre 6500 at költeni de idegességemben vettem egy s2-t. Ami szintén nem élmezőny, de rájöttem miért mosolygtak meg mikor azt mondtam, hogy nagyon jó kis telefon az ace. Ez egy másik dimenzió. Minden ugyanaz mint azon csak itt minden úgy megy mint a vaj. Óriási élmény. Viszont állítom, hogy az ace az öt megapixelével sokkal szebb képet készített mint ez a nyolccal. Azért szerettem annyira az ace-t, hogy szeretnék megadni neki egy JIG dugós esélyt és ha más nem rendelek egyet az ebayről. De ha valakinek lenne eladó akkor dobjon már rám egy üzit és indulok is. III. ker i vagyok. Miskolc nem az első lesz akinek visszaüzenek...