2024, 11 29, 09:24:55
Samsung F.A.Q.

Szerző Téma: Samsung Galaxy Ace általános beszélgetés  (Megtekintve 503975 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető Geengster

• PFC Fan
  • PDA: Samsung S5830
  • PDA ROM: 2.3.5
Re: Samsung Galaxy Ace általános beszélgetés
« Reply #2550 Dátum: 2012, 06 28, 16:20:00 »
Üdv mindenkinek!

A guruktól szeretném megkérdezni, hogy nincs-e arra megoldás, hogy ne 2-3 perc vagy esetenként még több idõ elteltével találjon csak a teló gps jelet...

Küldve az én GT-S5830-emről Tapatalk használatával.

Nem elérhető DjBIG

• Nem: Férfi
    • -=DesktopPC=-
  • Navigáció / Navigation: Waze
  • PDA: Samsung Galaxy Note 3 LTE
  • PDA ROM: N9005XXUGBNL8 Android 5.0
« Reply #2551 Dátum: 2012, 06 28, 16:29:26 »
You are not allowed to view links. Register or Login
Üdv mindenkinek!

A guruktól szeretném megkérdezni, hogy nincs-e arra megoldás, hogy ne 2-3 perc vagy esetenként még több idõ elteltével találjon csak a teló gps jelet...

de van :) GPSTest letölthető a Google Playből ingyenesen és a beállítások alatt frissítsd az a-GPS adatfájlt...így nekem 30 másodperc :) vagy annyi se :D
visitors can't see pics , please You are not allowed to view links. Register or Login or You are not allowed to view links. Register or Login

Nem elérhető Geengster

• PFC Fan
Re: Re: Samsung Galaxy Ace általános beszélgetés
« Reply #2552 Dátum: 2012, 06 29, 05:56:11 »
de van :) GPSTest letölthető a Google Playből ingyenesen és a beállítások alatt frissítsd az a-GPS adatfájlt...így nekem 30 másodperc :) vagy annyi se :D

Köszönöm szépen! Kipróbálom...

Nem elérhető Geengster

• PFC Fan
« Reply #2553 Dátum: 2012, 06 29, 16:09:54 »

Az általad javasolt programot többször is teszteltem a nap folyamán és jól müködik. Mégegyszer köszönöm a tippet!

Nem elérhető DjBIG

• -=DesktopPC=-
« Reply #2554 Dátum: 2012, 06 29, 16:27:03 »
Az általad javasolt programot többször is teszteltem a nap folyamán és jól müködik. Mégegyszer köszönöm a tippet!

nagyon szívesen ;)
visitors can't see pics , please You are not allowed to view links. Register or Login or You are not allowed to view links. Register or Login

Nem elérhető begri

• Navigáció / Navigation: IGO
  • PDA: OMNIA LITE B7300
  • PDA ROM: B7300XXJA8
« Reply #2555 Dátum: 2012, 06 30, 08:06:43 »
sziasztok! kéne egy kis segítség hogyan tudom a leg egyszerűben függetleníteni  s5660 gió  fontos lenne esetleg van valami magyar link ahol le van írva  és program is van hozzá?

Nem elérhető DjBIG

• -=DesktopPC=-
« Reply #2556 Dátum: 2012, 06 30, 09:18:37 »
sziasztok! kéne egy kis segítség hogyan tudom a leg egyszerűben függetleníteni  s5660 gió  fontos lenne esetleg van valami magyar link ahol le van írva  és program is van hozzá?

bocsi de ez nem Gio topic...a megfelelő helyen tedd fel a kérdésed :)

Nem elérhető czifrajoco

• PFC Fan
  • Navigáció / Navigation: iGO My Way
  • PDA: Galaxy Ace
  • PDA ROM: mindig más :)
« Reply #2557 Dátum: 2012, 07 04, 14:12:14 »
Sziasztok!

Headset használattal kapcsolatban lenne kérdésem.
Van-e olyan alkalmazás, ami azt vezérli, hogy a headset csatlakoztatásakor elnémítja a készülék hangszóróját és csak a fülesen hallható pl. a hívás?

Főleg a cyano romoknál ez működik, csatlakoztatáskor megjelenik egy fülhallgató felül, de ezt le lehet-e érni valahogy gyári romoknál?

Nem elérhető DjBIG

• -=DesktopPC=-
« Reply #2558 Dátum: 2012, 07 04, 17:50:46 »
Sziasztok!

Headset használattal kapcsolatban lenne kérdésem.
Van-e olyan alkalmazás, ami azt vezérli, hogy a headset csatlakoztatásakor elnémítja a készülék hangszóróját és csak a fülesen hallható pl. a hívás?

Főleg a cyano romoknál ez működik, csatlakoztatáskor megjelenik egy fülhallgató felül, de ezt le lehet-e érni valahogy gyári romoknál?

elvileg ott is így működik...max annyi eltéréssel hogy a hangszóróból azért halkan szól a csengőhang

Nem elérhető czifrajoco

• PFC Fan
« Reply #2559 Dátum: 2012, 07 04, 18:10:11 »
Ok, de létezik olyan app, amely meg tudja ezt oldani?

Tapatalk 2-vel küldve az én GT-S5830-ről

Nem elérhető DjBIG

• -=DesktopPC=-
« Reply #2560 Dátum: 2012, 07 04, 20:38:21 »
Ok, de létezik olyan app, amely meg tudja ezt oldani?

nem...állítsd csak rezgőre és max annyit tudsz tenni hogyha épp zenét hallgatsz és csörög a telód akkor elhallgat a zene jobb ötletem nincs

Nem elérhető czifrajoco

• PFC Fan
« Reply #2561 Dátum: 2012, 07 05, 08:05:13 »
Köszi a választ, nem adom fel a dolgot, mert nem létezik, hogy csak én szeretnék ilyet ;)

Nem elérhető Dzsek

• PFC Fan
  • PDA: Samsung Galaxy Ace
  • PDA ROM: Gingerbread 2.3.5
« Reply #2562 Dátum: 2012, 07 07, 16:40:05 »
Sziasztok!

Olyan problémám lenne, hogy "beakadt egy sms"... ha kapok valakitől egy új szöveges üzenetet, megjelenik mellette egy másik is, amit még a bankom küldött múlt hónapban, de az sosem érkezett meg a telefonomra. Ha az értesítési sávon rányomok, akkor új üzenetet szeretne küldeni a készülékem...

Valakinek van valamilyen ötlete a megoldáshoz?

Nem elérhető szabox

• PDA: Galaxy S2
« Reply #2563 Dátum: 2012, 07 07, 17:39:16 »
Sziasztok!

Olyan problémám lenne, hogy "beakadt egy sms"... ha kapok valakitől egy új szöveges üzenetet, megjelenik mellette egy másik is, amit még a bankom küldött múlt hónapban, de az sosem érkezett meg a telefonomra. Ha az értesítési sávon rányomok, akkor új üzenetet szeretne küldeni a készülékem...

Valakinek van valamilyen ötlete a megoldáshoz?

milyen romot használsz? gyári vagy főzött? mentés után egy factory reset után is ezt csinálja?

Nem elérhető DjBIG

• -=DesktopPC=-
« Reply #2564 Dátum: 2012, 07 08, 08:32:39 »
Megérkezett a hivatalos 2.3.6-os T-Mobile frissítés :))))

Nem elérhető szegecs77

• Navigáció / Navigation: igo8
  • PDA: Desire HD
  • PDA ROM: Virtuous Unity v1.26.0 ace
« Reply #2565 Dátum: 2012, 07 08, 15:00:39 »
Sziasztok. Nem tudjátok hogy lehet megcsinálni,hogy a home gombbal lehessen a bejövő hívást fogadni?

Nem elérhető Dzsek

• PFC Fan
« Reply #2566 Dátum: 2012, 07 08, 18:15:53 »
milyen romot használsz? gyári vagy főzött? mentés után egy factory reset után is ezt csinálja?
Jelenleg gyári romot (vodás 2.3.5), de szeretnék főzöttet feltenni.
(ebből fakad egy másik kérdés: melyiket érdemes erre a telóra?)

Nem elérhető szabox

« Reply #2567 Dátum: 2012, 07 08, 20:29:05 »
Jelenleg gyári romot (vodás 2.3.5), de szeretnék főzöttet feltenni.
(ebből fakad egy másik kérdés: melyiket érdemes erre a telóra?)

Sok mindentől függ... Én szeretem az alap rombeli dolgokat és kinézetet, így a StockLite7.1-et raktam fel, van benne battery extender, amivel elég jól bírja, persze, én annyira nem nyúzom... :)

AZ CM9 (ICS) véleményem szerint vastag erre a telefonra, meg még telis tele van hibával...

CM7.2-kről nincs véleményem, kipróbáltam, nem tetszett, mert sok minden hibás volt..bár azóta lehet jobb a helyzet az új kiadással.

Sok moddolt rom van még az XDA-n, ha fontos a külalak, akkor válogathatsz, hogy melyik tetszik. Plusz, a romoknál láthatsz leírást, hogy mi van benne (javarészt ugyanazok) vagy mi nem működik...

Alapvetően pontosabb állásfoglalást nem tudok nyújtani az ügyben, mert annyi romot nem próbáltam, ill. minden romolós ace tulajnak más a fontos egy romban...

Nem elérhető Dzsek

• PFC Fan
« Reply #2568 Dátum: 2012, 07 08, 20:38:06 »
Köszönöm a választ, utánanézek.

Egyébként kipróbáltam a factory reset-et és azzal eltűnt az sms illetve minden programom és telefonszámom is :D Persze, csináltam biztonsági mentést, de annak visszaállítása az sms-t is előtúrta :)

Nem elérhető szabox

« Reply #2569 Dátum: 2012, 07 08, 21:07:50 »
Köszönöm a választ, utánanézek.

Egyébként kipróbáltam a factory reset-et és azzal eltűnt az sms illetve minden programom és telefonszámom is :D Persze, csináltam biztonsági mentést, de annak visszaállítása az sms-t is előtúrta :)

Telószámokat ki lehet tenni SIM-re, sms-eket le lehet menteni (van rá a marketen program - keresésnél: sms backup) - programokat meg le lehet újra tölteni marketról és/vagy telóról(apk fájlok esetén)

Én régen backup master-t használtam, volt, hogy trükközve lehetett csak visszaállítani vele a dolgokat, de egy idő után nem éltem vele... telszámok sim-en, programok nagy része sd-n :) sms-ek "dédelgetéséről" meg már egy ideje lemondtam... :)

Nem elérhető Redmond

• Navigáció / Navigation: Samsung Galaxy Ace S5830
  • PDA: Samsung Galaxy Ace S5830
  • PDA ROM: S5830DDKQ8 2.3.6 Spanyol ROM+Stocklite v6
« Reply #2570 Dátum: 2012, 07 08, 21:35:18 »
Sziasztok!

A telómra kb. egy hete tettem fel rá a 2.3.6- os Spanyol ROM- ot és a Stocklite v6- ot. Eddig csak ódákat tudtam zengeni a felfrissült telómról, gyors mint a veszedelem... legalábbis a gyári 2.3.3- as ROM- hoz képest tutira!
Sajnos az akksi mintha jobban merülne a romcsere óta, de ma feltelepítettem a Battery Calibration progit (amit itt a pdafanclub fórumon  olvastam), hátha javít valamit.
Szóval nem lenne semmi gond, ha a GPS vétel ne vacakolna. Valamikor 5 percig sem talál GPS jelet, régebben ez az alap 2.3.3 ROM- al kb. 10 mp. volt, de 20 mp- nél sohasem tartott tovább.
Szerintetek mi lehet a gond? Találtam egy ilyen topic- ot: You are not allowed to view links. Register or Login ez segíthet a problémámon?
Feljebb ajánlottátok a GPS Test programot, mely egy-két napig meg is oldotta a problémámat az a-GPS adatfájl frissítéssel, de nem 100%- os valamikor még így sem talál jelet 5 percig. Nem szeretnék visszafrissíteni 2.3.3 ROM- ra mert ez a Stocklite az ext4- es fájlrendszerrel, a Link2SD általi programátrakásokkal minden várakozásomat felülmúlja amit elvártam ettől a telótól, csak a GPS működne rendesen…
Előre is köszi a segítséget!

Nem elérhető szabox

« Reply #2571 Dátum: 2012, 07 08, 21:52:50 »
Sziasztok!

A telómra kb. egy hete tettem fel rá a 2.3.6- os Spanyol ROM- ot és a Stocklite v6- ot. Eddig csak ódákat tudtam zengeni a felfrissült telómról, gyors mint a veszedelem... legalábbis a gyári 2.3.3- as ROM- hoz képest tutira!
Sajnos az akksi mintha jobban merülne a romcsere óta, de ma feltelepítettem a Battery Calibration progit (amit itt a pdafanclub fórumon  olvastam), hátha javít valamit.
Szóval nem lenne semmi gond, ha a GPS vétel ne vacakolna. Valamikor 5 percig sem talál GPS jelet, régebben ez az alap 2.3.3 ROM- al kb. 10 mp. volt, de 20 mp- nél sohasem tartott tovább.
Szerintetek mi lehet a gond? Találtam egy ilyen topic- ot: You are not allowed to view links. Register or Login ez segíthet a problémámon?
Feljebb ajánlottátok a GPS Test programot, mely egy-két napig meg is oldotta a problémámat az a-GPS adatfájl frissítéssel, de nem 100%- os valamikor még így sem talál jelet 5 percig. Nem szeretnék visszafrissíteni 2.3.3 ROM- ra mert ez a Stocklite az ext4- es fájlrendszerrel, a Link2SD általi programátrakásokkal minden várakozásomat felülmúlja amit elvártam ettől a telótól, csak a GPS működne rendesen…
Előre is köszi a segítséget!

Kint van már a 7.1-es is, asszem SL-ből, és ha jól láttam, akkor van patch-es - változat is, hogy ne kelljen újratenni... Az ebben lévő battery extender (1.3-as vagy 1.3.1-es talán, nem tudom pontosan) elég jó, bár 20%-tól nagyon gyorsan merül...

Nekem ez a gps fix szokott fent lenni, ha nagyon vacakol, egy próbát megér:
Légyszi mond el, hogy változott e a műhold találási idő vagy nem... Egyébként, először sokáig keres, őláne, ha új rom van fent, mert ugye az előző beállítások elszálltak... Szerintem, ennél a fix-nél is várható első hosszabb felállási idő, szerintem.. már nem emlékszem. :)
(ui: nem tudom, hogy meddig lesz fent a zip)

Nem elérhető Dzsek

• PFC Fan
« Reply #2572 Dátum: 2012, 07 09, 08:22:05 »
Telószámokat ki lehet tenni SIM-re, sms-eket le lehet menteni (van rá a marketen program - keresésnél: sms backup) - programokat meg le lehet újra tölteni marketról és/vagy telóról(apk fájlok esetén)

Én régen backup master-t használtam, volt, hogy trükközve lehetett csak visszaállítani vele a dolgokat, de egy idő után nem éltem vele... telszámok sim-en, programok nagy része sd-n :) sms-ek "dédelgetéséről" meg már egy ideje lemondtam... :)

Az a fura, hogy a programok nekem is sd kártyán vannak, mégsem láttam a programkezelőben őket factory reset után o.O

Nem elérhető szabox

« Reply #2573 Dátum: 2012, 07 09, 14:59:43 »
Az a fura, hogy a programok nekem is sd kártyán vannak, mégsem láttam a programkezelőben őket factory reset után o.O

Nem is fogod, mert azt a rendszer pakolássza át... :) Nekem a telepíthető programok(apk-j) vannak sd-n egy mappába, aztán szépen egyesével telepítem fel, ami kell vagy töltöm le a marketből. Bocsi, pontatlanul fogalmaztam... :)

Nem elérhető Redmond

• Navigáció / Navigation: Samsung Galaxy Ace S5830
  • PDA: Samsung Galaxy Ace S5830
  • PDA ROM: S5830DDKQ8 2.3.6 Spanyol ROM+Stocklite v6
« Reply #2574 Dátum: 2012, 07 09, 21:51:50 »
Kint van már a 7.1-es is, asszem SL-ből, és ha jól láttam, akkor van patch-es - változat is, hogy ne kelljen újratenni... Az ebben lévő battery extender (1.3-as vagy 1.3.1-es talán, nem tudom pontosan) elég jó, bár 20%-tól nagyon gyorsan merül...

Nekem ez a gps fix szokott fent lenni, ha nagyon vacakol, egy próbát megér:
Légyszi mond el, hogy változott e a műhold találási idő vagy nem... Egyébként, először sokáig keres, őláne, ha új rom van fent, mert ugye az előző beállítások elszálltak... Szerintem, ennél a fix-nél is várható első hosszabb felállási idő, szerintem.. már nem emlékszem. :)
(ui: nem tudom, hogy meddig lesz fent a zip)

Kössz a segítséget! Ma olvastam az xda oldalon, hogy t_droid hamarosan elkészíti a 7.5- ös verziószámú SL- t amiben rágyúr többek között a battery problémára. Úgy döntöttem ezt szabadidő hiányában megvárom, de a biztonság kedvéért letöltöttem a zip- et, amit feltöltöttél. Ha mégsem bírom addig a GPS vacakolást, akkor ezt a gpsfix- et hogy kell felraknom a telóra?