2024, 11 30, 00:36:12
Samsung F.A.Q.

Szerző Téma: Samsung Galaxy Ace általános beszélgetés  (Megtekintve 504027 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető rubi91

• Nem: Férfi
  • PDA: Samsung Galaxy Note 3 / Note
  • PDA ROM: MK2 / ~
Re: Re: Samsung Galaxy Ace általános beszélgetés
« Reply #2175 Dátum: 2012, 01 29, 20:56:49 »
You are not allowed to view links. Register or Login
Úgy, hogy a nyelvet átállítja angolra és nem használ ékezetes karaktereket. (Illetve balra dőlő és hullámos, kalapos ékezetek mehetnek.)

Kösszi., megnézzük.!!  ;)

Nem elérhető csabics

• PDA: Samsung Galaxy S5
Re: Samsung Galaxy Ace általános beszélgetés
« Reply #2176 Dátum: 2012, 01 30, 13:49:43 »
Sziaszok .
Egy ismerősömnek segítenék .Kellene neki egy jól működő gyári rom root nélkűl,csak frissiteni.
Mi az amit ajánlanátok?
Estleg egy linket.
Hogyan kell feltenni?
Nekem S2-m van az megy de nem tudom ez mennyire különbözik.
Köszi előre is.

Nem elérhető kmarci

• Navigáció / Navigation: Google Maps Navigation
  • PDA: Samsung Galaxy Ace
  • PDA ROM: SGSII ICS v9
« Reply #2177 Dátum: 2012, 01 30, 13:59:53 »
Sziaszok .
Egy ismerősömnek segítenék .Kellene neki egy jól működő gyári rom root nélkűl,csak frissiteni.
Mi az amit ajánlanátok?
Estleg egy linket.
Hogyan kell feltenni?
Köszi előre is.

Nézz szét az Android 2.3.4 topikban, ott találsz egy részletes leírást a flashelés menetéről. Ha ez megvan, akkor pedig jön a sammobile.com (gondolom nem ismeretlen) és kikeresed a neked tetsző stock romot. Többen dicsérik a portugál 2.3.6-ot, de a holland 2.3.5-öt is. Ahány júzer, annyi féle jól bevált rom. Nehéz objektív véleményt mondani.

Nem elérhető szabox

• PDA: Galaxy S2
« Reply #2178 Dátum: 2012, 01 31, 11:19:53 »
Sziaszok .
Mi az amit ajánlanátok?
Estleg egy linket.
Hogyan kell feltenni?
Köszi előre is.

Én még egy gyári KPY 2.3.3-at is felvenném a listára, szervizben ezt tették fel rá, és most ezt használom inkább, persze vizuálisan nem annyira megkapó, mint a 2.3.5, de a hétköznapi használatra, most veszem észre, hogy elég stabil... 2.3.5 KS2-nél nálam a galéria fagyogatott és egy idő után elég zavaró volt már nekem...

Feltenni meg ugyanúgy kell, de nem az S2-ő Odinjával, mert ott PIT fájlt kér ACE esetében pedig OPS-fájl van. De a lépések uagyanazok. Betöltöd a cooper.ops-t, aztán kiválasztod, hogy ONE PACKAGE, re-particionálni nem kell. Aztán betallózod a romot alul a ONE PACKAGE részbe aztán indít...

Ha nem indul be a telefon, mert bootloop van, akkor recoveryben egy wipe data/reset meg szokta oldani a problémát... :)

Nem elérhető mayer05

• PFC Fan
  • PDA: Samsung Galaxy ace
  • PDA ROM: android 2.3.6
« Reply #2179 Dátum: 2012, 01 31, 13:41:38 »
sziasztok!

Nekem egy olyan kérdésem lenne hogy valaki szokta használni az easy battery saver alkalmazást:https://market.android.com/details?id=com.easy.battery.saver  ?
ha igen mi a legjobb beállítása és tényleg hatékony az akumlátor kímélés szempotjából?
én most jelenleg ezt használom: You are not allowed to view links. Register or Login

vagy ha valaki tud mégjobb akumlátor kímélő és memória felszabadító programot kérem írja le?

Előre is köszi!
Üdv mindenkinek!

Nem elérhető szabox

« Reply #2180 Dátum: 2012, 01 31, 15:50:39 »
sziasztok!

Nekem egy olyan kérdésem lenne hogy valaki szokta használni az easy battery saver alkalmazást:https://market.android.com/details?id=com.easy.battery.saver  ?
ha igen mi a legjobb beállítása és tényleg hatékony az akumlátor kímélés szempotjából?
én most jelenleg ezt használom: You are not allowed to view links. Register or Login

vagy ha valaki tud mégjobb akumlátor kímélő és memória felszabadító programot kérem írja le?

Előre is köszi!
Üdv mindenkinek!

Tippek akkumulátor kímélésre:

- ha van mobil interneted, akkor kikapcsolod, hogy amikor nem kell ne használja (market: apn switcher pl, vagy valami ilyesmi néven/neveken)
- kikapcsolás menüben is van 2g/3g kapcsoló
- Leveszed kijelző fényerejét (nekem 0-án van és egész jó, persze napfénybe felveszem maxra)
- kikapcsolod a gps-t (ha megy, bár, elvileg az nem eszik áramot, csak ha megy)
- lejjebb veszed a proci sebességét (no-frills cpu control) - bár, ettől szaggathat és lassulás lehet - ez akkor lehet hasznos akksi merülés szempontjából, ha widgetek vagy háttérben futó alkalmazások sokat pörgetik maxon a procit)
- megszabadulsz a nagy erőforrást igénylő aktív programoktól - widgetektől... pl.

Nem elérhető esabet

• Navigáció / Navigation: WAYTEQ x990
  • PDA: Samsung Galaxy S I9000
  • PDA ROM: I90000XXJVU, Gamerz+Semaphore
« Reply #2181 Dátum: 2012, 01 31, 18:18:14 »
Sziasztok. Hogyan tudom megnézni az ACE gyártási idejét? Van erre valami kód?

Nem elérhető hellfire

• DOUBLE CLUB
  • Navigáció / Navigation: IGO, Navigon
  • PDA: SG S6 Edge. G925F
  • PDA ROM: XXU3COI9 5.1.1
« Reply #2182 Dátum: 2012, 02 01, 19:16:09 »
Sziasztok!
Tudtok nekem ajánlani egy olyan romot, amiben nem merül az akksi cefetül?? Úgy hogy a kezemben tartottam a telót és néztem a képernyőt 5mp alatt 8%-ot esett az akksi szint. :shock: Ez szvsz. nem annyira normális. Majd ezek után 48-ról 2perc alatt 60%-ra feltöltötte. Össze vissza ugrál.
XXKP8 van rajta.
Előre is köszi.

Na nem segített a kalibrálás. Azt hiszem marad a rom csere. Csak még azt nem tudom melyiket. A portugált láttam, hogy esetleg, vagy tudtok jobbat??

Nem elérhető dobolson

• PFC Fan
  • PDA: Samsung Galaxy S Advance
  • PDA ROM: XXLE1
« Reply #2183 Dátum: 2012, 02 01, 19:51:36 »
Na nem segített a kalibrálás. Azt hiszem marad a rom csere. Csak még azt nem tudom melyiket. A portugált láttam, hogy esetleg, vagy tudtok jobbat??

Hát a portugál az egy jó rom szerintem, és nem is csak szerintem. Én nem tapasztalok ennyire szélsőséges aksimerülést. Van még egy bizonyos holland 2.3.5-ös, arról is csak szinte jókat olvastam.

Nem elérhető Pufi

• TOPIKGAZDA
    • Samsung Galaxy Ace Gy.I.K.
  • PDA: Apple iphone 11
  • PDA ROM: ios 15
« Reply #2184 Dátum: 2012, 02 02, 10:54:38 »
Halihó!

Muszáj lesz vennem egy tokot a telefonomhoz. Ti milyet használtok? Mindenképpen gumit vagy műanyagot szeretnék és olyat ami átöleli a telefont. Most ahogy nézegettem, vannak már hibrid tokok is. Ezek annyival jobban, hogy szilikon/polikarbonát tok? Irnátok nekem véleményeket?:) Előre is köszönöm. Pufi
Itt mindent megtalálsz!: You are not allowed to view links. Register or Login
Ha mégsem, kérlek az oda tartozó topicba tedd fel a kérdésed. Ezzel megkönnyíted a többi segítségre szoruló ember dolgát is. Előre köszönöm.
visitors can't see pics , please You are not allowed to view links. Register or Login or You are not allowed to view links. Register or Login

Nem elérhető dobolson

• PFC Fan
« Reply #2185 Dátum: 2012, 02 02, 11:51:30 »
Halihó!

Muszáj lesz vennem egy tokot a telefonomhoz. Ti milyet használtok? Mindenképpen gumit vagy műanyagot szeretnék és olyat ami átöleli a telefont. Most ahogy nézegettem, vannak már hibrid tokok is. Ezek annyival jobban, hogy szilikon/polikarbonát tok? Irnátok nekem véleményeket?:) Előre is köszönöm. Pufi

Nekem van egy szilikon tokom, ami a védelmi funkcióját egy toknak kitűnően ellátja szerintem. Ugyebár a hátulját és a sarkait teljesen védi, meg kicsit a kijelző fölé emelkedik, ezáltal azt is védi, ha pofával lefelé van a telefon. Sajna bumszli lesz tőle a kecses ace, ezért én nem is használom.:)

Nem elérhető Pufi

• TOPIKGAZDA
« Reply #2186 Dátum: 2012, 02 02, 12:34:32 »
Nekem van egy szilikon tokom, ami a védelmi funkcióját egy toknak kitűnően ellátja szerintem. Ugyebár a hátulját és a sarkait teljesen védi, meg kicsit a kijelző fölé emelkedik, ezáltal azt is védi, ha pofával lefelé van a telefon. Sajna bumszli lesz tőle a kecses ace, ezért én nem is használom.:)

Mert van ilyen is:    You are not allowed to view links. Register or Login
A sárga-fekete jobban bejön :) Ez olyan kombó szilikon/polikarbonát tok. Köszi az infót, de ettől talán annyira nem robosztus a telefon :)
Ha mégsem, kérlek az oda tartozó topicba tedd fel a kérdésed. Ezzel megkönnyíted a többi segítségre szoruló ember dolgát is. Előre köszönöm.
visitors can't see pics , please You are not allowed to view links. Register or Login or You are not allowed to view links. Register or Login

Nem elérhető dobolson

• PFC Fan
« Reply #2187 Dátum: 2012, 02 02, 12:52:49 »
Mert van ilyen is:    You are not allowed to view links. Register or Login
A sárga-fekete jobban bejön :) Ez olyan kombó szilikon/polikarbonát tok. Köszi az infót, de ettől talán annyira nem robosztus a telefon :)

Uhh, na ettől aztán még inkább az.:DD Szépnek szép, tényleg, csak nekem így már olyan nemtom...nagy na.:) De a védelmi szempontok alapján biztosan tökéletes.

Nem elérhető szabox

« Reply #2188 Dátum: 2012, 02 02, 21:34:12 »
Uhh, na ettől aztán még inkább az.:DD Szépnek szép, tényleg, csak nekem így már olyan nemtom...nagy na.:) De a védelmi szempontok alapján biztosan tökéletes.

A hétköznapi használatban, szerintem, nem érzékenyek/törékenyek ennyire a telefonok vagy ez a telefon, hogy olyan robusztus tok kelljen rá, mint a fenti képen. Vettem én is egy tokot rá, de az hordozásra van, szivacsos, frankó. Itthon annyira nem kell rá, kocsiba meg zavaró, ott megint nem volt rajta, ezért "leszoktam" a használatáról.

Nem elérhető Pufi

• TOPIKGAZDA
« Reply #2189 Dátum: 2012, 02 02, 23:09:56 »
A hétköznapi használatban, szerintem, nem érzékenyek/törékenyek ennyire a telefonok vagy ez a telefon, hogy olyan robusztus tok kelljen rá, mint a fenti képen. Vettem én is egy tokot rá, de az hordozásra van, szivacsos, frankó. Itthon annyira nem kell rá, kocsiba meg zavaró, ott megint nem volt rajta, ezért "leszoktam" a használatáról.

Koszi:) Csak ma is leejtettem pofaval lefele a jarolapra. Nem lett baja szerencsere, altalaban nagyon vigyazom ra, de most keson kapcsoltam...

Sent from my GT-S5830 using Tapatalk

Nem elérhető ssas

• PFC Fan
  • PDA: Samsung Galaxy S4 Mini
  • PDA ROM: I9195XXUCNE6
« Reply #2190 Dátum: 2012, 02 03, 07:08:54 »
Koszi:) Csak ma is leejtettem pofaval lefele a jarolapra. Nem lett baja szerencsere, altalaban nagyon vigyazom ra, de most keson kapcsoltam...

Szerintem ha kicsit is oda figyel rá az ember akkor egy fólia elég rá.Le ejtetted a járó lapra,legközelebb jobban figyelsz és nem esik le.Én munkába is hordom,pedig nem irodában dolgozom.

Nem elérhető Pufi

• TOPIKGAZDA
Re: Re: Re: Samsung Galaxy Ace általános beszélgetés
« Reply #2191 Dátum: 2012, 02 03, 07:29:21 »
Szerintem ha kicsit is oda figyel rá az ember akkor egy fólia elég rá.Le ejtetted a járó lapra,legközelebb jobban figyelsz és nem esik le.Én munkába is hordom,pedig nem irodában dolgozom.
Persze, 1ev alatt ez volt a masodik esese. Meloba en is beszoktam vinni, en se irodaba dolgozom.. :)

Nem elérhető dobolson

• PFC Fan
« Reply #2192 Dátum: 2012, 02 03, 20:48:40 »

Egyetértek.:) Ezen a telón egyébként pont különösen tetszik a hátlap fogása, meg az egész külseje, nem akarom elrontani az összképet egy tokkal. Nekem is esett már, de eddig megúszta.

Nem elérhető lorinczi.sanyi

• PFC Fan
  • PDA: samsung galaxi 3
  • PDA ROM: android 2.2
« Reply #2193 Dátum: 2012, 02 05, 10:33:55 »
Sziasztok!
Lehet, hogy csak nekem gond, de miért nem engedi a NOD, hogy letöltsem a superoneclick-et?
Tényleg vírusos lenne?

Nem elérhető Pufi

• TOPIKGAZDA
« Reply #2194 Dátum: 2012, 02 05, 13:06:24 »
Sziasztok!
Lehet, hogy csak nekem gond, de miért nem engedi a NOD, hogy letöltsem a superoneclick-et?
Tényleg vírusos lenne?

Szia! Minden feltörő programot vírusként észlel a Nod. Igazából semmi panaszod nem lesz, ha addig kilövöd a vírusírtót míg rootolod a készüléket! :)

Nem elérhető opeles

• PDA ROM: Android 2.3.3
« Reply #2195 Dátum: 2012, 02 05, 15:41:33 »
Sziasztok !
Hogy tudnám kikapcsolni a készüléken a bejelentkező dallamot,hogy ne legyen bekapcsoláskor zene ?
(Samsung Galaxy Ace független teló 2.3.3)

Nem elérhető Pufi

• TOPIKGAZDA
« Reply #2196 Dátum: 2012, 02 05, 16:08:37 »
Sziasztok !
Hogy tudnám kikapcsolni a készüléken a bejelentkező dallamot,hogy ne legyen bekapcsoláskor zene ?
(Samsung Galaxy Ace független teló 2.3.3)

Szia!
először is, ehhez root kell. Utána fel kell hozzá telepítened a root explorer programot.
Majd abban meg kell keresned a system/etc mappát. Ebben lesz egy poweron.ogg fájl. Ez az a hang amit hallasz mikor elindul/kikapcsol a telefonod. Most vagy azt teszed, hogy ezt letörlöd, vagy átnevezed.  Sőőt, ha másik hangot szeretnél neki adni, akkor azt kell bemásolnod ennek a helyére ezzel a névvel és kiterjesztéssel.

Vagy:

Recoveryben ha telepíted ezt a fájlt: You are not allowed to view links. Register or Login akkor nem lesz hang.
Vissza pedig úgy tudod állítani ha ezt: You are not allowed to view links. Register or Login feltelepíted szintén a recoveryben.

Nem elérhető opeles

• PDA ROM: Android 2.3.3
« Reply #2197 Dátum: 2012, 02 05, 20:01:22 »
Szia!
először is, ehhez root kell. Utána fel kell hozzá telepítened a root explorer programot.
Majd abban meg kell keresned a system/etc mappát. Ebben lesz egy poweron.ogg fájl. Ez az a hang amit hallasz mikor elindul/kikapcsol a telefonod. Most vagy azt teszed, hogy ezt letörlöd, vagy átnevezed.  Sőőt, ha másik hangot szeretnél neki adni, akkor azt kell bemásolnod ennek a helyére ezzel a névvel és kiterjesztéssel.

Vagy:

Recoveryben ha telepíted ezt a fájlt: You are not allowed to view links. Register or Login akkor nem lesz hang.
Vissza pedig úgy tudod állítani ha ezt: You are not allowed to view links. Register or Login feltelepíted szintén a recoveryben.

Köszi Pufi , a válaszod ! :ok:
Kipróbálom az utóbbit.

Nem elérhető kmarci

• Navigáció / Navigation: Google Maps Navigation
  • PDA ROM: SGSII ICS v9
« Reply #2198 Dátum: 2012, 02 07, 08:17:36 »
Sziasztok!

Nézegettem erre-arra, és szeretném még egy kicsit kezelhetőbbé tenni a készülékemet, konkrétan kipróbálnám az xda-n található LagFree V3 script-et (You are not allowed to view links. Register or Login), viszont ehhez ext4 system fáljlrendszer kellene, ami nekem most a stock rom miatt nincsen. Erre is találtam megoldást, szintén az xda-n (You are not allowed to view links. Register or Login), az oldal közepe fele van egy Ext4 Manager nevű letölthető app, ami konvertálná a system rendszert ext4-re.
A kérdés az, hogy ha a jól belakott romon lefuttatom a konvertálást, akkor változik-e bármi? Nyilván készítek előtte egy mentést, meg az ördög sosem alszik :), de mégis: van ez irányú tapasztalatotok?

Nem elérhető johny_JDM

• Navigáció / Navigation: IGO
  • PDA: Galaxy Ace
  • PDA ROM: Gyári 2.3.3+flash
« Reply #2199 Dátum: 2012, 02 07, 09:02:34 »
Hali. nekem még spicán, főzött rom után, a recoveryből konvertáltam ext2-ről. Akkor semmi se változott, csak gyorsabb lett. (gyorsabban töltöttek be appok, kicsit laggmentesebb lett a játék. de stabilitási szempontból nem változott) A programról viszont nem tudok véleményt mondani. Elvileg nem kéne törölnie semmit.