2024, 11 30, 07:31:47
Samsung F.A.Q.

Szerző Téma: Samsung Galaxy Ace általános beszélgetés  (Megtekintve 504049 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető szabox

• PDA: Galaxy S2
Re: Samsung Galaxy Ace általános beszélgetés
« Reply #2050 Dátum: 2011, 12 30, 22:21:11 »
You are not allowed to view links. Register or Login
Sziasztok!

Mi a véleményetek a 2.3.6-os firmware-ről? A SamMobile oldalon találtam, országra azt írja Nord countries. Magyar nyelv lehet benne? T-mobilos 2.3.3-as ROM-ra felszabad rakni?

Magyar nyelv van benne, fel lehet rakni, de a szépen csengő verziószám ne tévesszen meg. Ha lesz több kiadás is, pl európai, én akkor raknék fel 2.3.6-ot... Nekem nem jött be! Lassú volt nekem... Egy másik fórumon valakinek bejött, de ő CM7-et telepített rá... :)

Nem elérhető szabox

« Reply #2051 Dátum: 2011, 12 30, 22:25:32 »
Azt meg tudná nekem mondani valaki, hogy a cwm v1.80 az most akkor melyik cwm is, 3,4 vagy 5?

Ilyenről én még nem hallottam, szóval a magam "számteches logikájából" kiindulva, az 1.80-az az 1.80 és a 3,4,5 meg magasabb, tovább fejlesztett verziók... :)

Nem elérhető AceER

• PFC Fan
  • Navigáció / Navigation: IGO
  • PDA: Samsung Galaxy Ace
  • PDA ROM: S5830XWKB7 - 2.2.1 Froyo
« Reply #2052 Dátum: 2011, 12 30, 22:27:27 »
Köszi a választ! Akkor nem kísérletezem vele. Igazából a 2.3.4-est akartam felrakni, ami a SamMobile oladlon van. (S5830XWKPY ##    2.3.4    2011 September    S5830OXXKPA    Hungary)  Tök jó lenne, de mikor letöltöttem, s megpróbáltam kicsomagolni, nem sikerült. Beírtam a jelszót (samfirmware.com) de kiírta hogy a jelszó hibás? Pedig 2db ## van a ROM verzió után, tehát ennek a jelszónak jónak kellett volna lennie. Beírtam a másikat is (samsung-firmwares.com) de az sem jó.  :(

Nem elérhető Benjoe70

• Nem: Férfi
  • PFC Fan
  • PDA: HTC One X
  • PDA ROM: 4.2.2 Sense 5.0
Re: Re: Samsung Galaxy Ace általános beszélgetés
« Reply #2053 Dátum: 2011, 12 31, 10:03:44 »
Érdekes, mert nekem sosem volt ilyen gondom... Más fórumon olvastam a megoldást. Szívesen! :)
Miért, neked nem kapcsol ki a képernyő hívás közben? Mert máskülönben el sem tudom képzelni, hogy hogyan lehet, hogy még nem okozott gondot? Mivel ahhoz, hogy befejezzem a hívást, nem elég egy gombot megnyomni, hanem legalább kettőt kell és a főképernyő visszahozása a bekapcsoló gombbal kb 2 mp alatt történik meg, szóval kissé kányás a dolog. Tudod, nekem ez az első érintőképernyős telóm ezt még valahogy nehezen emésztem. Lehet, hogy másoknak már természetes, hogy ilyenekkel kell  censored akodni. Még egyszer köszi a választ. A kisegítő lehetőségeknél beállítottam, hogy a bekapcsoló gombbal tudjam letenni a hívást.

Nem elérhető dobolson

• PFC Fan
  • PDA: Samsung Galaxy S Advance
  • PDA ROM: XXLE1
« Reply #2054 Dátum: 2011, 12 31, 10:20:44 »
Ilyenről én még nem hallottam, szóval a magam "számteches logikájából" kiindulva, az 1.80-az az 1.80 és a 3,4,5 meg magasabb, tovább fejlesztett verziók... :)

Igazad van amúgy, én is így gondoltam, csak egy másik fórumon is megkérdezte ezt valaki, és a válasz akkor cwm 4 volt.:) és ez bekavart kicsit. :) Ugye nekem ez a cwm a kernelpiszkával települt fel, szóval ha szedek le frissebbet, akkor azt simán csak felteszem recoveryben, és cserélni, igaz? És köszi.:)

Nem elérhető kmarci

• Navigáció / Navigation: Google Maps Navigation
  • PDA: Samsung Galaxy Ace
  • PDA ROM: SGSII ICS v9
Re: Re: Re: Samsung Galaxy Ace általános beszélgetés
« Reply #2055 Dátum: 2011, 12 31, 10:21:24 »
Miért, neked nem kapcsol ki a képernyő hívás közben? Mert máskülönben el sem tudom képzelni, hogy hogyan lehet, hogy még nem okozott gondot? Mivel ahhoz, hogy befejezzem a hívást, nem elég egy gombot megnyomni, hanem legalább kettőt kell és a főképernyő visszahozása a bekapcsoló gombbal kb 2 mp alatt történik meg, szóval kissé kányás a dolog. Tudod, nekem ez az első érintőképernyős telóm ezt még valahogy nehezen emésztem. Lehet, hogy másoknak már természetes, hogy ilyenekkel kell  censored akodni. Még egyszer köszi a választ. A kisegítő lehetőségeknél beállítottam, hogy a bekapcsoló gombbal tudjam letenni a hívást.

Miért kell két tető a letevéshez? Elveszed a füledtől, kijelzőn megnyomod a nagy piros gombot, és ennyi. Nálam így megy. :)

Nem elérhető limahl

• Support-ER
  • Örökös tag
  • PDA: Samsung note 10 +
Re: Re: Samsung Galaxy Ace általános beszélgetés
« Reply #2056 Dátum: 2011, 12 31, 14:40:18 »
Miért, neked nem kapcsol ki a képernyő hívás közben? Mert máskülönben el sem tudom képzelni, hogy hogyan lehet, hogy még nem okozott gondot? Mivel ahhoz, hogy befejezzem a hívást, nem elég egy gombot megnyomni, hanem legalább kettőt kell és a főképernyő visszahozása a bekapcsoló gombbal kb 2 mp alatt történik meg, szóval kissé kányás a dolog. Tudod, nekem ez az első érintőképernyős telóm ezt még valahogy nehezen emésztem. Lehet, hogy másoknak már természetes, hogy ilyenekkel kell  censored akodni. Még egyszer köszi a választ. A kisegítő lehetőségeknél beállítottam, hogy a bekapcsoló gombbal tudjam letenni a hívást.

market ,,,one call end,,,,és nem kell megnyomnod semmit,,,,vissza megy mágátol a föképernyöre,,,ha leteszik ,,,vagy te teszed le ;)

Nem elérhető mobilman

• Navigáció / Navigation: IGO 8.4.2.139242
  • PDA: Samsung GT-I9000 Galaxy S
  • PDA ROM: 2.3.4 I9000XXJVQ
« Reply #2057 Dátum: 2012, 01 01, 22:51:10 »
Hali.. Kérdeznék tőletek valamit. Van egy Galaxy Ace-em.. És az a problémám lenne vele hogy valami iszonyat lassu,,   Beküldtem egy kis idővel ezelőtt szervizbe akkor 1-2nap után megint belassult..  Akkor én is frissítettem rajta romot sammobile.com-ról, ugyanígy belassul 1-2 nap alatt.   Használunk tisztító progikat is, talán túlzásba is viszem, akkor kipróbáltam vírusírtót, de ugyanez.. Szerintetek mi lehet a gond?? Egyre idegesítőbb már ez a lassulás ezért kérdezném.. Nektek milyen?, elvileg 800mhz es proci van benne nem kéne akadozni.. Az O2-m nem akadozott, meg fagyott ennyire pedig ott aztán még wm volt..   

Várom válaszokat..   Üdv: Robi  :ima: :)
mobilman

Nem elérhető szabox

« Reply #2058 Dátum: 2012, 01 01, 23:21:25 »
Hali.. Kérdeznék tőletek valamit. Van egy Galaxy Ace-em.. És az a problémám lenne vele hogy valami iszonyat lassu,,   Beküldtem egy kis idővel ezelőtt szervizbe akkor 1-2nap után megint belassult..  Akkor én is frissítettem rajta romot sammobile.com-ról, ugyanígy belassul 1-2 nap alatt.   Használunk tisztító progikat is, talán túlzásba is viszem, akkor kipróbáltam vírusírtót, de ugyanez.. Szerintetek mi lehet a gond?? Egyre idegesítőbb már ez a lassulás ezért kérdezném.. Nektek milyen?, elvileg 800mhz es proci van benne nem kéne akadozni.. Az O2-m nem akadozott, meg fagyott ennyire pedig ott aztán még wm volt..   

Várom válaszokat..   Üdv: Robi  :ima: :)

Szoftveres elgondolásom:
- Csináltál vele olyat, hogy wipe data/reset, meg mindenféle cache törlés, aztán egy tök tiszta romot (pl 2.3.5 - ks2 vagy, ami szimpi * ) felraksz? Én most raktam újra tök csupasz romra a telefont és elég jó a sebessége is... Eddig mindig rátelepítettem a rajtalévő rendszerre és sok sok sok szemét volt rajta...

- XDA-n vannak ramscriptek, elvileg azzal is lehet gyorsítani a telefont...

Más ötletem nincs, ha meg hardware-es, akkor meg pláne nincs... :)

* = - új 2.3.6 tapasztalatom szerint lassú volt, meg a régebbi 2.3.3-ak, amik anno jónak érzékeltem, most ehhez a KS2-höz lassabbak voltak... bár, ez a telefon is látott már sok mindent rom szempontjából :)

Nem elérhető Pufi

• TOPIKGAZDA
    • Samsung Galaxy Ace Gy.I.K.
  • PDA: Apple iphone 11
  • PDA ROM: ios 15
« Reply #2059 Dátum: 2012, 01 02, 20:19:36 »
Köszi a választ! Akkor nem kísérletezem vele. Igazából a 2.3.4-est akartam felrakni, ami a SamMobile oladlon van. (S5830XWKPY ##    2.3.4    2011 September    S5830OXXKPA    Hungary)  Tök jó lenne, de mikor letöltöttem, s megpróbáltam kicsomagolni, nem sikerült. Beírtam a jelszót (samfirmware.com) de kiírta hogy a jelszó hibás? Pedig 2db ## van a ROM verzió után, tehát ennek a jelszónak jónak kellett volna lennie. Beírtam a másikat is (samsung-firmwares.com) de az sem jó.  :(

A kód: samfirmware.com
Nem kell a 2db #!
Itt mindent megtalálsz!: You are not allowed to view links. Register or Login
Ha mégsem, kérlek az oda tartozó topicba tedd fel a kérdésed. Ezzel megkönnyíted a többi segítségre szoruló ember dolgát is. Előre köszönöm.
visitors can't see pics , please You are not allowed to view links. Register or Login or You are not allowed to view links. Register or Login

Nem elérhető dobolson

• PFC Fan
« Reply #2060 Dátum: 2012, 01 03, 15:39:40 »
Galaxy Ace Plus! Ráncfelvarrták az Ace-t! :)

Nem elérhető szabox

« Reply #2061 Dátum: 2012, 01 03, 16:23:17 »
Galaxy Ace Plus! Ráncfelvarrták az Ace-t! :)

Galaxy W is valami ilyesmi, csak egy kicsivel ütősebb/erősebb... Nagyjából hasonló adottságokkal is.

Nem elérhető dobolson

• PFC Fan
« Reply #2062 Dátum: 2012, 01 03, 16:41:55 »
Galaxy W is valami ilyesmi, csak egy kicsivel ütősebb/erősebb... Nagyjából hasonló adottságokkal is.

Ja, ilyesmi végül is, csak ott a cpu asszem 1.4, kijelző 800*480, meg talán aksiban is erősebb. Egyszóval kőne! :)

Nem elérhető szabox

« Reply #2063 Dátum: 2012, 01 03, 16:50:55 »
Ja, ilyesmi végül is, csak ott a cpu asszem 1.4, kijelző 800*480, meg talán aksiban is erősebb. Egyszóval kőne! :)

:D Igen, nekem is... csak annyi zsé most speicel nincs csak telefonra. Ha meg vennék, akkor valami "jót" vennék, ami talán "fél évig" csúcsmodell vagy a közeli állapotú lenne.. pl SII.

Ha megnézel Galaxy W tesztet, hol a kijelzőjét egy amoled mellé teszik, igen csak kiábrándító... de lehet a sima Ace is olyan (lenne), csak megszoktam és nem érdekel... :)

Nem elérhető dobolson

• PFC Fan
« Reply #2064 Dátum: 2012, 01 03, 16:54:50 »
:D Igen, nekem is... csak annyi zsé most speicel nincs csak telefonra. Ha meg vennék, akkor valami "jót" vennék, ami talán "fél évig" csúcsmodell vagy a közeli állapotú lenne.. pl SII.

Ha megnézel Galaxy W tesztet, hol a kijelzőjét egy amoled mellé teszik, igen csak kiábrándító... de lehet a sima Ace is olyan (lenne), csak megszoktam és nem érdekel... :)

Na ebben igazad van, most már ace után nem vennék én sem amolyan "átmeneti" telefont. Tényleg nagyon jó lenne egy w is ez után, de akkor már inkább gyűjtök és ja, veszek egy fél évig csúcsmodellt.:)
Tesómnak s2 van, és gyűlölöm érte, imádom azt a gépet. :D

Nem elérhető szabox

« Reply #2065 Dátum: 2012, 01 03, 17:11:54 »
Na ebben igazad van, most már ace után nem vennék én sem amolyan "átmeneti" telefont. Tényleg nagyon jó lenne egy w is ez után, de akkor már inkább gyűjtök és ja, veszek egy fél évig csúcsmodellt.:)
Tesómnak s2 van, és gyűlölöm érte, imádom azt a gépet. :D

na, igen... az átmeneti telefonok... Megvettem anno a Galaxy3-at 1 éve valamikor így januárban... Egy kisebb vagyon volt a büdzsémhez képest... Aztán 2-3 hónapra rá jött be az Ace - téptem az arcom... Persze, addig tepertem, amíg valahogy összevakartam rá a pénzt... :) Most ez van, de egy időbe rajtam volt, hogy vegyek valami jobbat... mert mindig van jobb. De, aztán arra jutottam, hogy ez az Ace is teljesen jó most... Az SII se sokkal tud többet mint ez, csak erősebb, meg nagyobb.

Középkategóriába, véleményem szerint, ennek van a "legjobb" kamerája, ahogy néztem a különböző teszteket. Nekem most szempont még, pláne a vaku miatt, hogy lehet lámpának használni, ami olykor nem hátrány. Emiatt esett ki pl a galaxy s a lehetéges telefonok listájáról.

Persze, kijelző, meg proci az nem a legjobb az Ace-ben, de telefonál, zenét játszik akadozás nélkül, netezhetek rajta, trükkel még filmet is nézhetek, egy rakás 3d játék portolva van rá, flash player is megoldható, hát akkor meg?! :)

Én most úgy vagyok, hogy "kijátszottam" magam... Régen, nyavalyogtam a flash player miatt, hogy nincs... megcsináltam egy CM-es kernellel. Ment. Pipa! Párszor használtam, most már vissza se raktam, minek?! Nem használom! Régen, amikor még csak G3-am volt, akkor nyavalyogtam, hogy mi szép, 3d-s játékok vannak. Nekem is kell a telefonomra, pedig tudtam, hogy nem megy... Épp ezért "vágytam" rá.
Játszottam a nagy részével, ami érdekelt és Ace-re portolták/megírták... Megúntam! Pipa! Kielégítettem ezen "vágyamat"... Most, perpillanat nagyobb elvárásom nincs a telóval szemben, mert amit akartam elérhetővé vált ezen is és kész, tételek kipipálva...

Ha vennék is újat, akkor már csak azért, hogy csúcskészülékem legyen és egy jó darabig ne kelljen vele foglalkoznom, meg sóvárognom... :) De ismered az érzést, mert írod is... :)

Nem elérhető dobolson

• PFC Fan
« Reply #2066 Dátum: 2012, 01 03, 17:37:53 »
na, igen... az átmeneti telefonok... Megvettem anno a Galaxy3-at 1 éve valamikor így januárban... Egy kisebb vagyon volt a büdzsémhez képest... Aztán 2-3 hónapra rá jött be az Ace - téptem az arcom... Persze, addig tepertem, amíg valahogy összevakartam rá a pénzt... :) Most ez van, de egy időbe rajtam volt, hogy vegyek valami jobbat... mert mindig van jobb. De, aztán arra jutottam, hogy ez az Ace is teljesen jó most... Az SII se sokkal tud többet mint ez, csak erősebb, meg nagyobb.

Középkategóriába, véleményem szerint, ennek van a "legjobb" kamerája, ahogy néztem a különböző teszteket. Nekem most szempont még, pláne a vaku miatt, hogy lehet lámpának használni, ami olykor nem hátrány. Emiatt esett ki pl a galaxy s a lehetéges telefonok listájáról.

Persze, kijelző, meg proci az nem a legjobb az Ace-ben, de telefonál, zenét játszik akadozás nélkül, netezhetek rajta, trükkel még filmet is nézhetek, egy rakás 3d játék portolva van rá, flash player is megoldható, hát akkor meg?! :)

Én most úgy vagyok, hogy "kijátszottam" magam... Régen, nyavalyogtam a flash player miatt, hogy nincs... megcsináltam egy CM-es kernellel. Ment. Pipa! Párszor használtam, most már vissza se raktam, minek?! Nem használom! Régen, amikor még csak G3-am volt, akkor nyavalyogtam, hogy mi szép, 3d-s játékok vannak. Nekem is kell a telefonomra, pedig tudtam, hogy nem megy... Épp ezért "vágytam" rá.
Játszottam a nagy részével, ami érdekelt és Ace-re portolták/megírták... Megúntam! Pipa! Kielégítettem ezen "vágyamat"... Most, perpillanat nagyobb elvárásom nincs a telóval szemben, mert amit akartam elérhetővé vált ezen is és kész, tételek kipipálva...

Ha vennék is újat, akkor már csak azért, hogy csúcskészülékem legyen és egy jó darabig ne kelljen vele foglalkoznom, meg sóvárognom... :) De ismered az érzést, mert írod is... :)

Teljesen igazad van, én is ugyanígy voltam, vagyok.
Ami miatt egyszer mégis veszek egy prémium telót, az azért lesz, hogy ne a kiskapukkal legyenek elérhetőek a  censored a dolgok a telefonomra (kernel csere, kis tárhely miatt teszegetés sd-re stb.), hanem magától tudja és ne kelljen folyton mókerászni vele.  Bár az utóbbi időben pont hogy a mókerászások tetszenek. :D

Nem elérhető szabox

« Reply #2067 Dátum: 2012, 01 03, 17:55:11 »
Teljesen igazad van, én is ugyanígy voltam, vagyok.
Ami miatt egyszer mégis veszek egy prémium telót, az azért lesz, hogy ne a kiskapukkal legyenek elérhetőek a  censored a dolgok a telefonomra (kernel csere, kis tárhely miatt teszegetés sd-re stb.), hanem magától tudja és ne kelljen folyton mókerászni vele.  Bár az utóbbi időben pont hogy a mókerászások tetszenek. :D

Én meguntam a mókerászást... Báár, az move2sd enabler, kernelcsere, gps fix az alap, meg olykor ami xda-s nyalánkság tetszik, akkor azt is ki szoktam próbálni... :) Bár, ezt a telefont, ezek nélkül nem sűrűn tudnám elképzelni már, de még eljöhet az idő, hogy igen... :D

Nem elérhető mayer05

• PFC Fan
  • PDA: Samsung Galaxy ace
  • PDA ROM: android 2.3.6
« Reply #2068 Dátum: 2012, 01 05, 15:40:21 »
Sziasztok!

Vettem egy samsung gyári fejhallgatót:
 Szerencsére az ára nem ennyi volt.

Az lenne vele a problémám h samsung galaxy ace-en nagyon rosszul szól és egy gagyi thomson fejhallgatóval pedig nagyon jól.

Szerintetek egy Rom frissítéssel megoldahtó lenne ez a probléma, vagy maga a telefon nem akar ehez a tipushoz igazodni, vagy van rá egyáltalán valami megoldás?

Válaszokat Előre is köszi!

Nem elérhető dobolson

• PFC Fan
« Reply #2069 Dátum: 2012, 01 05, 17:09:19 »
Sziasztok!

Az lenne vele a problémám h samsung galaxy ace-en nagyon rosszul szól és egy gagyi thomson fejhallgatóval pedig nagyon jól.

Szerintetek egy Rom frissítéssel megoldahtó lenne ez a probléma, vagy maga a telefon nem akar ehez a tipushoz igazodni, vagy van rá egyáltalán valami megoldás?

Korábban nekem samsung montém volt, ahhoz volt egy egész jó minőségű gyári füles, de az ace-hez nem jó. Monoban hallom a zenét, csak akkor szól rendesen, ha nyomom a fejhallgatón található gombot. Szóval samsung volt az is, meg ez is, de nem lett jó az ace-hez, pedig gyári samu füles.
A rom frissítés nem tudom, hogy megoldja-e, de nem hinném.

Nem elérhető szabox

« Reply #2070 Dátum: 2012, 01 06, 06:04:14 »
Sziasztok!

lehet venni már "mezei" sennheiser-eket 2-3000 Ft körül, pl MX170 - ezzel szépen szól... Régen nokia headsettel használtam, de nem volt valami fényes, ezért döntöttem, h veszek egy (szerintem)"normálisat".

Nem elérhető Pufi

• TOPIKGAZDA
« Reply #2071 Dátum: 2012, 01 06, 11:05:23 »
Sziasztok!

Eddig is megoszlottak erről is vélemények, mert ami jól és tisztán szól egyik embernél, nah akkor a másiknál tuti nem fog. Érdekes, mert én használtam aranyozott végű jack dugót is, az is szépen szólt. Én ezt használom: You are not allowed to view links. Register or Login
Ami elvárható azt tudja, szép magas, szép mély. Agyba dugós, így fel is fogja a külvilág zajait :)
Esetleg beviszed egy szervizbe? Ott lehet, h tudnak ezen segíteni, de szerintem ez sajnos nem oldható meg szoftveresen ..
Ha mégsem, kérlek az oda tartozó topicba tedd fel a kérdésed. Ezzel megkönnyíted a többi segítségre szoruló ember dolgát is. Előre köszönöm.
visitors can't see pics , please You are not allowed to view links. Register or Login or You are not allowed to view links. Register or Login

Nem elérhető mayer05

• PFC Fan
  • PDA: Samsung Galaxy ace
  • PDA ROM: android 2.3.6
« Reply #2072 Dátum: 2012, 01 06, 17:26:46 »
Sziasztok!

Valaki próbálta már galaxy acen divx,xvid, avi video fáljok lejátszását?
ha igen milyen programot töltsek le és még mit mellé hogy le tudja játszani?
Igazából azért szeretném mert nincs kedvem átkonvertálgatni a video fáljokat hogy lejátsza a telefonom.
Válaszokat köszi!

Nem elérhető Pufi

• TOPIKGAZDA
« Reply #2073 Dátum: 2012, 01 06, 18:10:00 »
Sziasztok!

Igazából azért szeretném mert nincs kedvem átkonvertálgatni a video fáljokat hogy lejátsza a telefonom.
Válaszokat köszi!

QQplayert használok, az viszi akadásmentesen.

Nem elérhető szabox

« Reply #2074 Dátum: 2012, 01 06, 18:35:34 »
Sziasztok!

Válaszokat köszi!

Bsplayer, Moboplayer... persze Arm6-os koddekkel is jó még...