2024, 11 28, 12:41:49

Szerző Téma: iGo8  (Megtekintve 607540 alkalommal)

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában

Nem elérhető gomboc-artur

• PDA: galaxy s IV i9505 galaxy tab2 7"
  • PDA ROM: mkf
Re: iGo8
« Reply #2050 Dátum: 2009, 09 22, 11:31:51 »
You are not allowed to view links. Register or Login
pedig ha jól emlékszem a forumon található tmc fut 6.1.4en.

jah a TMC az fot csak az IGO 8.0 nem szereti de ha van ötleted akkor halgatom

ga

Nem elérhető nabis

• Support-ER
  • Örökös tag
  • PDA: HTC M8, iPad Mini
  • PDA ROM: Revolution HD 53.1, 6.12.401.4-es build
« Reply #2051 Dátum: 2009, 09 22, 12:58:54 »
jah a TMC az fot csak az IGO 8.0 nem szereti de ha van ötleted akkor halgatom

ga
miután beállítottál minden portot stb, akkor bp-en a 948000-ra kell állítani a tmc-t, majd elindítani az igo-t, úgy, hogy fut a háttérben a tmc. ekkor elvileg automatikusan fel kell ismernie az igonak. itt a fórumon van valahol egy variáció, cheppy tollából, h mit hova kell másolni, variálni fájlokat, ha mégsem jönnének az adatok
DROPBOX HASZNÁLATI LEÍRÁS (HOGY NE KELLJEN KÉTNAPONTA TÖBB EZER FÁJLT VISSZAÁLLÍTANUNK)

Nem elérhető patience

• ADMIN
  • Örökös tag
  • Nem: Nő
    • i900.eoldal.hu
  • Navigáció / Navigation: Waze
  • PDA: Iphone 5SE
  • PDA ROM: 9.3.1
« Reply #2052 Dátum: 2009, 09 22, 13:03:58 »
miután beállítottál minden portot stb, akkor bp-en a 948000-ra kell állítani a tmc-t, majd elindítani az igo-t, úgy, hogy fut a háttérben a tmc. ekkor elvileg automatikusan fel kell ismernie az igonak. itt a fórumon van valahol egy variáció, cheppy tollából, h mit hova kell másolni, variálni fájlokat, ha mégsem jönnének az adatok
van valahol.... Nem itt véletlenül? You are not allowed to view links. Register or Login
Keresem a következő szavak jelentését:  leszeret, felszeret, kiakar, leakar, beakar, lelehet, fellehet

Nem elérhető gomboc-artur

• PDA: galaxy s IV i9505 galaxy tab2 7"
  • PDA ROM: mkf
« Reply #2053 Dátum: 2009, 09 22, 13:21:57 »

igen igen ezeken már túl vagyok de jó az a rész , hogy "elvileg"
jah elvileg nekem is működik :) csak gyakorletilag nem
de ugyan ezt a problémát felrakatam a tmc topicba is képekkel illiusztrálva :)

ga

ui: cheppy dat átvariálását megcsináltam

Nem elérhető winters123

• Navigáció / Navigation: iGO 8
  • PDA: Omnia
  • PDA ROM: Windows Mobile 6.1.4. DXID1
« Reply #2054 Dátum: 2009, 09 23, 09:05:56 »
Nos a tegnapi kellemetlenségek után, mára teljesen újrapakoltam az egészet, és pillanatok alatt csatlakozik már műholdhoz a GPS, úgyhogy lehet mégse vele volt a baj.

Viszont még mindig pontatlan, ugrál a nyíl navigáció közben előre-hátra.

Olvastam i900.eoldal.hu -n, hogy a GPSGate progi elvileg ezen segíthet, illetve a GPSGate fórumán is javasolták Omniához ezt a programot (gondolom ebből az okból).

Valakinek van már tapasztalata vele? Tényleg jobb/pontosabb tőle a GPS?

Előre is köszi a választ!

Nem elérhető sanyoka123

• DOUBLE CLUB
  • Navigáció / Navigation: iGO8.3.2, Navitel, Garmin
  • PDA: Samsung Omnia i900
  • PDA ROM: ROM:DXIF1/ Phdee Windows7 UI. i900 Omnia WM6.5.3. Build 23699.5.3.10
« Reply #2055 Dátum: 2009, 09 23, 09:55:54 »
Valakinek van már tapasztalata vele? Tényleg jobb/pontosabb tőle a GPS?
Előre is köszi a választ!
Szerintem elvileg nem kellene használnod azt a progit mert simán kellene müködnie. Ha mégsem megy akkor vagy szerviz vagy probálj meg egy Rom frissitést és azon probáld meg.

Nem elérhető pedro7

• PDA: Samsung S6 Edge
« Reply #2056 Dátum: 2009, 09 23, 15:22:19 »
Hali !
Én is szenvedek a iGo feltelepítésével.Átolvastam már az előforduló problémákat és szükséges kiegészítőket,de az én hibámra nem találtam utalást.
GPS vevő csatlakozik.Xtra data letöltve, és a földgömbön nem látok semmilyen holdat, de még pirosat sem.Egyáltalán nincs a földön megjelenítve műhold, ebből kifolyólag nem is tud besárgulni, vagy zöldülni.
Mi lehet ez a hiba.
A korábbi pda-mon nem volt semmi ilyen gond.

Nem elérhető nhunor

• PDA: samsung omnia i900
  • PDA ROM: DXID1 6.1 Romovics
« Reply #2057 Dátum: 2009, 09 23, 17:28:25 »
Vki tudna segíteni ebben, tapasztalatok, ötletek?

"

Felraktam az iGO-t, minden jól ment. Kiléptem, Garmint elindítottam, csúnyán lefagyott. Olvastam, hogy kilépés után fogja a GPS portot.

You are not allowed to view links. Register or Login - itt a leírás. Meg is ejtettem a módosítást, ám azóta nincs GPS jel iGO-ban. Másnál is ez van? Ha nem ejtenm meg a módosítást, akkor gondolom jobban merül a [NEM TELCSI!], hisz működik a gps kilépés után - vagy csak más programoknak nem engedi hozzáférni? Az utóbbi azért elviselhetőbb lenne...
Nav N Go iGO8 v8.3.2.83157 - verziót használok.
"

Nem elérhető sanyoka123

• DOUBLE CLUB
« Reply #2058 Dátum: 2009, 09 23, 18:09:16 »

"

Felraktam az iGO-t, minden jól ment. Kiléptem, Garmint elindítottam, csúnyán lefagyott. Olvastam, hogy kilépés után fogja a GPS portot.

You are not allowed to view links. Register or Login - itt a leírás. Meg is ejtettem a módosítást, ám azóta nincs GPS jel iGO-ban. Másnál is ez van? Ha nem ejtenm meg a módosítást, akkor gondolom jobban merül a [NEM [NEM TELCSI!]!], hisz működik a gps kilépés után - vagy csak más programoknak nem engedi hozzáférni? Az utóbbi azért elviselhetőbb lenne...
"
A save mappát törölted a backup mappából töröltél minden bejegyzést azután, hogy megcsináltad a módosításokat.?

Nem elérhető patience

• ADMIN
  • Örökös tag
    • i900.eoldal.hu
« Reply #2059 Dátum: 2009, 09 23, 18:11:13 »

"

You are not allowed to view links. Register or Login - itt a leírás. Meg is ejtettem a módosítást, ám azóta nincs GPS jel iGO-ban. Másnál is ez van? Ha nem ejtenm meg a módosítást, akkor gondolom jobban merül a [NEM [NEM [NEM TELCSI!]!]!], hisz működik a gps kilépés után - vagy csak más programoknak nem engedi hozzáférni? Az utóbbi azért elviselhetőbb lenne...
"
Másik megoldás a GPS elengedésére, hogy nyomsz egy soft resetet igo után, vagy más GPS program előtt.
Igen, az utóbbiról van szó, megfogja és a más programok nem látják.
Keresem a következő szavak jelentését:  leszeret, felszeret, kiakar, leakar, beakar, lelehet, fellehet

Nem elérhető nhunor

« Reply #2060 Dátum: 2009, 09 23, 18:31:44 »
A save mappát törölted a backup mappából töröltél minden bejegyzést azután, hogy megcsináltad a módosításokat.?

Tört verziót használok, úgy igazándiból nem is települt - nincs ott a telepített programok listájában, bár első indításnál be kellett állítani dolgokat, gondolom a registrybe is rakott ezt-azt akkor. Kipróbáltam az iGO-t, aztán töröltem az egész mappát az SD kártyáról, számítógépen megejtettem a módosítást, felmásoltam az egészet, elindítottam - ismét néhány beállítás először, de holdakat nem lát.

Backup mappa: az SD kártyán van egy backup mappa, erre gondolsz? Ez üres.

Save mappa az iGO könyvtárán belül - ezt töröljem, és indítsam el így a progit?

köszi!

Nem elérhető patience

• ADMIN
  • Örökös tag
    • i900.eoldal.hu
« Reply #2061 Dátum: 2009, 09 23, 18:33:18 »
Tört verziót használok, úgy igazándiból nem is települt - nincs ott a telepített programok listájában, bár első indításnál be kellett állítani dolgokat, gondolom a registrybe is rakott ezt-azt akkor. Kipróbáltam az iGO-t, aztán töröltem az egész mappát az SD kártyáról, számítógépen megejtettem a módosítást, felmásoltam az egészet, elindítottam - ismét néhány beállítás először, de holdakat nem lát.

Backup mappa: az SD kártyán van egy backup mappa, erre gondolsz? Ez üres.

Save mappa az iGO könyvtárán belül - ezt töröljem, és indítsam el így a progit?

köszi!
Mi nem ismerünk tört verziót, így ebben nem tudunk segíteni. :warez:

Nem elérhető nhunor

« Reply #2062 Dátum: 2009, 09 23, 18:36:23 »
Mi nem ismerünk tört verziót, így ebben nem tudunk segíteni. :warez:

Csak kipróbáltam, megtetszett, úgyhogy meg is vettem gyorsan potom harminc ezerért :) Ám a helyzet ugyanaz, a módosítás után nem látja a holdat  ;) Vmelyik újabb verzióban már orvosolták esetleg ezt a problémát?

Köszi!

Nem elérhető erdoke

• ALAPÍTÓ TAG
  • Örökös tag
  • Nem: Férfi
  • Hádé Tádé
    • Tweets
  • Navigáció / Navigation: iGO primo & Sygic
  • PDA: iPhone 6/128, iPad Air2/64
  • PDA ROM: iOS latest
« Reply #2063 Dátum: 2009, 09 23, 20:15:40 »
Én is szenvedek a iGo feltelepítésével.Átolvastam már az előforduló problémákat és szükséges kiegészítőket,de az én hibámra nem találtam utalást.
GPS vevő csatlakozik.Xtra data letöltve, és a földgömbön nem látok semmilyen holdat, de még pirosat sem.Egyáltalán nincs a földön megjelenítve műhold, ebből kifolyólag nem is tud besárgulni, vagy zöldülni.
Mi lehet ez a hiba.
A korábbi pda-mon nem volt semmi ilyen gond.

A portok beállítását ellenőrizd. Néha segít, ha az iGO beállításainál kiveszed a pipát a vevő mellől, aztán mikor panaszkodik, hogy elveszett, visszateszed.

Nem elérhető sanyoka123

• DOUBLE CLUB
« Reply #2064 Dátum: 2009, 09 23, 20:24:15 »
A portok beállítását ellenőrizd. Néha segít, ha az iGO beállításainál kiveszed a pipát a vevő mellől, aztán mikor panaszkodik, hogy elveszett, visszateszed.
A 3-as porton 4800-as sebességgel megy az Omniákban. Szerintem a sys.txt-be be lehet irni és az nem  :warez:

Nem elérhető pedro7

« Reply #2065 Dátum: 2009, 09 23, 20:51:55 »

De nem dobja el a GPS vevőt, az végig meg van de nincs semmi műhold jelölve.Olyan miintha nincs mit keressen.És valószínüleg keres is, mert a műholdak skálájánál legalul egy zöld csík folyamatosan mozog.

És ha a GPS kapcsolat megszűnne Moha bá egyből szólna.

Nem elérhető Lampard19

• Navigáció / Navigation: Omnián az igo
  • PDA: Samsung i900 Omnia
  • PDA ROM: 28205_HUN_Final
« Reply #2066 Dátum: 2009, 09 23, 21:05:07 »
Pont most akartam panaszkodni, de visszaolvasva teljesen ugyanaz a problémám mint pedronak. Semmi műholdat nem lát így nincs mire rákapcsolódni, gps kapcsolat pedig van 3-ason 4800. Minden stimm az xtra is letöltve.

Elég régóta ilyen is, csak eddig nem írtam.

De már nagyon idegesítő hogy a gps-es omnián nem lehet gps-t használni.

Nem elérhető pedro7

« Reply #2067 Dátum: 2009, 09 23, 21:26:00 »
Pont most akartam panaszkodni, de visszaolvasva teljesen ugyanaz a problémám mint pedronak. Semmi műholdat nem lát így nincs mire rákapcsolódni, gps kapcsolat pedig van 3-ason 4800. Minden stimm az xtra is letöltve.

Elég régóta ilyen is, csak eddig nem írtam.

De már nagyon idegesítő hogy a gps-es omnián nem lehet gps-t használni.

Ahogy látom neked is gyári rom van fennt.Lehet, hogy ez a 6.1-es csinálja.

Nem elérhető nhunor

« Reply #2068 Dátum: 2009, 09 23, 22:11:36 »
Még egy kérdés, ezt olvasom a mobilaréna tesztjében:

"A készülékben található GPS-vevő, mely a cellainformációkat is felhasználja a pozicionáláshoz. Ennek híján elég lassan talál jelet (SIM kártya nélkül is próbáltam ugyanis), ha viszont engedélyezzük, hogy letöltse a netről az aktuális adatokat, akkor villámgyorsan megtalálja a műholdakat."

Tehát a-GPS van benne, az xtrát értem, látom, hol lehet bekapcsolni, de az a-GPS-t hol lehet? Más okostelefonon láttam erre beállítási lehetőséget, itt viszont nem. Jól tudom, hogy az a-GPS használata, hogy cellainfókat is felhasznál, pénzbe kerül? Minden szolgáltatónál így van? Mennyibe kerül kb.?

Köszi a választ!

Nem elérhető nhunor

« Reply #2069 Dátum: 2009, 09 23, 22:12:27 »
Ahogy látom neked is gyári rom van fennt.Lehet, hogy ez a 6.1-es csinálja.

Nekem is gyári rom van rajta, a GPS megy.

Nem elérhető pedro7

« Reply #2070 Dátum: 2009, 09 23, 22:35:52 »
Nekem is gyári rom van rajta, a GPS megy.

De nekünk, ha jól láttam HI1-es. Lehet hogy ez más.

Nem elérhető winters123

• Navigáció / Navigation: iGO 8
  • PDA: Omnia
  • PDA ROM: Windows Mobile 6.1.4. DXID1
« Reply #2071 Dátum: 2009, 09 24, 08:37:42 »
De nekünk, ha jól láttam HI1-es. Lehet hogy ez más.

hát ja, nekem is ilyen van, és én is panaszkodom, bár az én gondjaim nem ilyen jellegűek (nem tartja meg a műholdakat - ugrál a jel erősség, de nagyon).

Mindenesetre ma le is cserélem, úgyhogy estig megpróbálom kideríteni, hogy melyik az a ROM, amelyik javít a GPS-en valamelyest. Ha azután se lesz jó, akkor vissza az alap aztán beadom szervizbe.

Nem elérhető erdoke

• ALAPÍTÓ TAG
  • Örökös tag
  • Nem: Férfi
  • Hádé Tádé
    • Tweets
  • Navigáció / Navigation: iGO primo & Sygic
  • PDA: iPhone 6/128, iPad Air2/64
  • PDA ROM: iOS latest
« Reply #2072 Dátum: 2009, 09 24, 10:08:11 »
De nem dobja el a GPS vevőt, az végig meg van de nincs semmi műhold jelölve.Olyan miintha nincs mit keressen.És valószínüleg keres is, mert a műholdak skálájánál legalul egy zöld csík folyamatosan mozog.

És ha a GPS kapcsolat megszűnne Moha bá egyből szólna.

Ez most azt jelenti, hogy kipróbáltad, amit javasoltam, és nem működött? :hmm:

Egy éve én is HI1 ROM-mal kaptam a készüléket, és nem volt gond a navigálással, úgyhogy ez nem ROM probléma.

Nem elérhető pedro7

« Reply #2073 Dátum: 2009, 09 24, 16:05:44 »
Ez most azt jelenti, hogy kipróbáltad, amit javasoltam, és nem működött? :hmm:

Egy éve én is HI1 ROM-mal kaptam a készüléket, és nem volt gond a navigálással, úgyhogy ez nem ROM probléma.

Igen, kipróbáltam.Kivettem a pipát ,visszatettem .
Garantáltan megtalálja a GPS vevőt.
Egyébként ma frissítettem a gyári rom-ot.Ott is azt mondták a régi rommal voltak ilyaen problémák, de a legujabbal nincs.
Ezek után ugyanúgy produkálta a hibát.
Azt mondták valószínűleg a GPS antennájával lesz a probléma.Ez magyarázza,hogy kapcsolódik a GPS de ennek ellenére sem talál semmit.

Nem elérhető nhunor

« Reply #2074 Dátum: 2009, 09 25, 13:52:37 »
Még egy kérdés, ezt olvasom a mobilaréna tesztjében:

"A készülékben található GPS-vevő, mely a cellainformációkat is felhasználja a pozicionáláshoz. Ennek híján elég lassan talál jelet (SIM kártya nélkül is próbáltam ugyanis), ha viszont engedélyezzük, hogy letöltse a netről az aktuális adatokat, akkor villámgyorsan megtalálja a műholdakat."

Tehát a-GPS van benne, az xtrát értem, látom, hol lehet bekapcsolni, de az a-GPS-t hol lehet? Más okostelefonon láttam erre beállítási lehetőséget, itt viszont nem. Jól tudom, hogy az a-GPS használata, hogy cellainfókat is felhasznál, pénzbe kerül? Minden szolgáltatónál így van? Mennyibe kerül kb.?

Köszi a választ!

Vki erre tudna válaszolni? Nagyon érdekelne... Köszi.