Sziasztok
Most ismerkednék az Android rejtelmeivel egy ZTE Blade-en keresztül. Haverok unszolására szeretnék egy CM romot felrakni a telóra. Gond ott kezdődik, hogy a rootolás elején a bekapcs+hangerő fel gomb kombinációval nekem sehogy sem sikerül megállítani a bekapcsolási folyamatot.
Van erre valami megoldás?Mit csinálok rosszúl?
Ott a gond, hogy először rootolni kell a telefont. Ez a z4root alkalmazással egyszerűen megtehető (letölthető innen: You are not allowed to view links.
Register or
Login ). Ezt felteszed telóra kicsomagolva az apk fájlt, majd telepíted, megnyitod, és rányomsz arra, hogy Root. Ezzel a rootolás kész is van. Marketről/Playről leszeded a ROM Managert (clockworkmod a gyártója), megnyitod, és az első menüre rámész (valami olyasmi, hogy Flash clockworkmod recovery). Ezután leszeded a ROM-ot, amit fel szeretnél tenni, és ugyanúgy, ahogy lejött, zippelve felteszed SD kártyára. Telefon kikapcs.
Következő lépésként hangerő le+ bekapcsoló gombokat nyomd hosszan, amíg be nem hozza a recovery menüt. Válaszd ki a data wipe-ot, a cache wipe-ot, meg az advanced menüben a dalvik cache wipe-ot (fel-le hangerő gombokkal léphetsz, home-mal kiválasztasz). Utána lépj vissza a főmenübe.
Ez a lépés kihagyható, mégis javaslom: backup készítése (hogy ha esetleg nem működne valami, vagy nem tetszene az új telepített ROM). Menj a Backup and Restore menüben a Backup pontra, és készítsd el a biztonsági mentést. Ha valami nem lenne később jó, az eredeti állapotot ugyanitt, a Restore pontot kiválasztva vissza tudod csinálni. Vissza a főmenübe.
Válaszd ki az Install zip from SD card menüpontot, és válaszd ki a felmásolt zipet. Ekkor feltelepíti neked szépen az új ROM-odat. Ha végzett, vissza a főmenübe, és Reboot system (első menüpont). Ezután elvileg, ha nincs semmi hibája, működnie kell az új romnak
Én is tegnap csináltam először, annyira egyszerű, hogy már fáj