2024, 11 23, 20:48:11

Szerző Téma: ROM, ROOT, RECOVERY - ZTE Blade  (Megtekintve 181163 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető mio180

• Nem: Férfi
  • PDA: O2Droid | CM6 β1
  • PDA ROM: RapidAIJH1
Re: ROM, ROOT, RECOVERY - ZTE Blade
« Reply #150 Dátum: 2011, 03 23, 18:22:17 »
Hmm. Elakadtam.
tudná valaki pontosítani ezt nekem?
Mekkorák legyenek a partíciók?

Vettem egy nagyobb kártyát bele. Hogyan "praktikus" formázni egy esetleges 2.2-es felrakása előtt.
Köszönöm!

3. Letörlöd a jelenlegi particiót az sd-ről, majd létrehozol egy primary fat32-es particiót először, majd egy primary ext2 (custom kernel esetén lehet ext3 is) particiót másodszor! Fontos a sorrend, és fontos hogy mindegyik partició primary legyen! Ha van custom kernel-ed és swap-et is akarsz, akkor az a 3. partició legyen! Szintén primary de ez linux swap tipusú legyen! Ezt le kell okézni és kész a kártya!
O2Droid CM6 β1 | RapidAIJH1 | JJ1 | XEHJG5
ZTE Blade | Mio180 | ZT-180

Nem elérhető api29

• Navigáció / Navigation: ZTE Blade
  • PDA: ZTE blade
  • PDA ROM: 2.2 froyo
« Reply #151 Dátum: 2011, 03 23, 20:49:26 »
You are not allowed to view links. Register or Login
Hmm. Elakadtam.
tudná valaki pontosítani ezt nekem?
Mekkorák legyenek a partíciók?

Vettem egy nagyobb kártyát bele. Hogyan "praktikus" formázni egy esetleges 2.2-es felrakása előtt.
Köszönöm!

3. Letörlöd a jelenlegi particiót az sd-ről, majd létrehozol egy primary fat32-es particiót először, majd egy primary ext2 (custom kernel esetén lehet ext3 is) particiót másodszor! Fontos a sorrend, és fontos hogy mindegyik partició primary legyen! Ha van custom kernel-ed és swap-et is akarsz, akkor az a 3. partició legyen! Szintén primary de ez linux swap tipusú legyen! Ezt le kell okézni és kész a kártya!

SWAP nem kell!Ext-nek 384Mb maximálisan elég!
ZTE BLADE+IGO AMIGO?+SYGIC DRIVE 10+NDRIVE 10+COPILOT LIVE 8+NAVIGON SELECT 3.5+SYGIC AURA

Nem elérhető api29

« Reply #152 Dátum: 2011, 03 23, 20:52:16 »
Szasztok!
Segítene valaki abban hogy most melyik az a rom amit hivatalosan fel lehet rakni a blade-re??
Bocs de nincs most időm végig keresgélni. :oops: :oops:

Köszi előre is!!!

Hivatalosan csak a gyári rom létezik!!!Nem hivatalosan,a 2.2 hegyekben áll!Ajánlottak MCR(paul) r11-r12, FLB r10,Svéd2.2 ezek mind tudnak magyarul,és jól működnek!
ZTE BLADE+IGO AMIGO?+SYGIC DRIVE 10+NDRIVE 10+COPILOT LIVE 8+NAVIGON SELECT 3.5+SYGIC AURA

Nem elérhető mio180

« Reply #153 Dátum: 2011, 03 23, 21:59:45 »
SWAP nem kell!Ext-nek 384Mb maximálisan elég!

Köszönöm!
Kicsit szőkés vagyok ;)
Tehát adjak neki egy 384MB-os ext(2?3?) partíciót, a maradék pedig egyben kapjon fat32-t és kész?
Mindegy, hogy melyiket csinálom előbb?
Cluster size... default?

Nem elérhető api29

« Reply #154 Dátum: 2011, 03 23, 22:31:09 »

Köszönöm!
Kicsit szőkés vagyok ;)
Tehát adjak neki egy 384MB-os ext(2?3?) partíciót, a maradék pedig egyben kapjon fat32-t és kész?
Mindegy, hogy melyiket csinálom előbb?
Cluster size... default?

A sorrend:a fat legyen az első az ext a második,mindkettő PRIMARY legyen ez fontos!!!.Én ext2-t használok .

Nem elérhető mio180

« Reply #155 Dátum: 2011, 03 25, 20:17:51 »
A sorrend:a fat legyen az első az ext a második,mindkettő PRIMARY legyen ez fontos!!!.Én ext2-t használok .
Köszönöm!
Van jelentősége az android (vagy bármi más) szempontjából, hogy fat32-t csináltam?
Most látom hogy az eredeti kártya fat16-os.

Nem elérhető api29

« Reply #156 Dátum: 2011, 03 26, 04:37:33 »
Köszönöm!
Van jelentősége az android (vagy bármi más) szempontjából, hogy fat32-t csináltam?
Most látom hogy az eredeti kártya fat16-os.

Én fat32-re formáztam.és semmi gondom nincs vele!

Nem elérhető cs.lacus64

• Navigáció / Navigation: Panasonic
  • PDA: ZTE Blade
  • PDA ROM: 2.1
« Reply #157 Dátum: 2011, 03 27, 13:52:27 »
 :'(Hy All, Én olyan béna vagyok, hogy nem tudom megcsinálni a ROOTolást és a 2.2 Froyo frissítést!
Nem tudtok valakit aki +csinálná nekem????????????

Nem elérhető hellfire

• DOUBLE CLUB
  • Navigáció / Navigation: IGO, Navigon
  • PDA: SG S6 Edge. G925F
  • PDA ROM: XXU3COI9 5.1.1
« Reply #158 Dátum: 2011, 03 28, 09:22:33 »
Sziasztok!!
Valaki megtudja mondani, miképpen lehet ezt a k...a usb drivert kicsomagolni?? Állandóan azt mondja, hogy sérült vagy ismeretlen!!  >:( >:( >:(

Nem elérhető atimar87

• PDA: zte blade
  • PDA ROM: android 2.1
« Reply #159 Dátum: 2011, 03 28, 16:42:57 »
Sziasztok!

Szükségem lenne egy kis segítségre. Nem rég vettem androidos telefont és olvasgattam, hogy az android 2.2 Froyo nagyon jó. Fel is raknám de nem tudom hogy kell  :(
Nagyon megköszönném ha valaki írna egy leírást (laikusok részére :)
hogy hogyan kell lecserélni.
Előre is köszi!
(elnézést a hozzánemértéshez)

Nem elérhető gabes

• Örökös tag
  • sentinel
  • Navigáció / Navigation: motonav
  • PDA: Nexus One, SGS3, Nexus7
  • PDA ROM: CM-7 Nightly / XXDLI5 (rooted)
« Reply #160 Dátum: 2011, 03 29, 10:12:40 »
Sziasztok!

Szükségem lenne egy kis segítségre. Nem rég vettem androidos telefont és olvasgattam, hogy az android 2.2 Froyo nagyon jó. Fel is raknám de nem tudom hogy kell  :(
Nagyon megköszönném ha valaki írna egy leírást (laikusok részére :)
hogy hogyan kell lecserélni.
Előre is köszi!
(elnézést a hozzánemértéshez)
Ezzel mi a gond? :hmm: You are not allowed to view links. Register or Login
 ;)
Azt értem,hogy gőzgép! De mi hajtja? :hmm:

You are not allowed to view links. Register or Login or You are not allowed to view links. Register or Login

Nem elérhető hattori

• PDA ROM: Cyanogenmod RC 4
« Reply #161 Dátum: 2011, 03 29, 15:50:06 »
Haliho
Vettem egy Blade-t egy hete de nem sikerűl a rootolás sajna a hangfel + a bekapcsgomb + menu gomb vagy anélkül sem marad a kis zöld adroid mindig betölt.
Megpróbáltam az universal androot-tal eljutottam addig h állítólag root-olta aztán azán lelövi néha a wifit ha nem akkor Rom manager Flash ClockworkMod ott kiválasztottam a ZTE Blade-et és ezt írta ki
" An error occurred while attempting to run privileged commands !" Aztán ennyi :(

Valaki tud segíteni??? Előre is megköszönöm.

Nem elérhető mio180

« Reply #162 Dátum: 2011, 03 30, 15:24:02 »
Kösz api29,

Már csak erőt kell gyűjtenem a Froyo-ra. Egy epadra már felmókoltam, de a Blade az asszonyé, most még nem bolygatom, boldog így is. ;)  (tényleg van köze a ZTE-nek a ZT-hez?)
Más: tudtok olyan hívásblokkolót, ami nem foglaltat jelez, vagy lehalkít - mint a legtöbb - hanem azt mondja, hogy ezen a számon előfizető (jelenleg) nem kapcsolható?

Nem elérhető gabes

• Örökös tag
  • sentinel
« Reply #163 Dátum: 2011, 03 30, 18:37:57 »

Más: tudtok olyan hívásblokkolót, ami nem foglaltat jelez, vagy lehalkít - mint a legtöbb - hanem azt mondja, hogy ezen a számon előfizető (jelenleg) nem kapcsolható?
Olyat nem hiszem, hogy tudna, mert azt a szolgáltató automatája mondja de itt átmegy a hívás és ezek a progik csak közvetlenül blokkolnak a telefonon! Remélem nem írtam nagy baromságot! :oops: :D

You are not allowed to view links. Register or Login or You are not allowed to view links. Register or Login

Nem elérhető atimar87

• PDA: zte blade
  • PDA ROM: android 2.1
« Reply #164 Dátum: 2011, 03 30, 23:29:57 »
Ezzel mi a gond? :hmm: You are not allowed to view links. Register or Login
 ;)
:D már én is megtaláltam, ez tökéletes!
Köszönöm!

Nem elérhető mio180

« Reply #165 Dátum: 2011, 03 31, 18:15:09 »
OFF
Olyat nem hiszem, hogy tudna, mert azt a szolgáltató automatája mondja de itt átmegy a hívás és ezek a progik csak közvetlenül blokkolnak a telefonon! Remélem nem írtam nagy baromságot! :oops: :D
Logikus és én is így gondolom, de úgy rémlik, mintha valahol pár hete megakadt volna a szemem valami olyasmin, hogy választhatsz, hogy silent/busy/service (temporarily) unavailable... lehet, hogy csak képzelődtem, de nagyon rémlik. Gondoltam hátha valaki használ ilyesmit. Ez utóbbi azért elveszi a kedvét a hívó félnek. Természetesen másik szám, vagy letiltott számkijelzés esetén ez sem hatásos.
Bocs az OFF-ért

Nem elérhető gabes

• Örökös tag
  • sentinel
« Reply #166 Dátum: 2011, 04 02, 07:21:30 »
OFFLogikus és én is így gondolom, de úgy rémlik, mintha valahol pár hete megakadt volna a szemem valami olyasmin, hogy választhatsz, hogy silent/busy/service (temporarily) unavailable... lehet, hogy csak képzelődtem, de nagyon rémlik. Gondoltam hátha valaki használ ilyesmit. Ez utóbbi azért elveszi a kedvét a hívó félnek. Természetesen másik szám, vagy letiltott számkijelzés esetén ez sem hatásos.
Bocs az OFF-ért
Ha találsz, szólj kérlek, nekem is jól jönne néha! ;)

Nem elérhető hattori

« Reply #167 Dátum: 2011, 04 04, 18:17:40 »
Üdv mindenki!

Ha megkérlek titeket mondanátok vélemény ezekről a Cyanogen mod-okról?

Nem elérhető hattori

« Reply #168 Dátum: 2011, 04 04, 19:10:14 »
Üdv!

Segítséget szeretnék kérni azzal kapcsolatban hogy felraktam A Kelzsóca féle rom linkje: You are not allowed to view links. Register or Login romot és feláll a rendszer meg minden de a touch meghal ilyenkor mit tudok csinálni???

Nem elérhető Norbosz

• Navigáció / Navigation: iGO, Sygic
  • PDA: LG G2 mini
  • PDA ROM: 4.4.2
« Reply #169 Dátum: 2011, 04 05, 10:43:12 »
Sziasztok!

Egyik barátomnak ma kellene frissítenem zte blade telefont egy 2.2-es főzött romra és érdeklődni szeretnék, hogy ki melyik főzött 2.2-s romra esküszik jelenleg hogy az a legjobb? Quadrant, stabilitás meg gyorsaság terén is a legjobbat szeretném neki feltenni. De zte romokban nem vagyok jártas. Ha valaki tud segíteni annak megköszönöm. :) Ha tud adni hozzá esetleg letöltő linket az is szuper lenne.

Nem elérhető Borote

• PDA: HTC Desire
  • PDA ROM: [CoolSense] Cool Droid v3 2.3.4
« Reply #170 Dátum: 2011, 04 05, 13:20:38 »
Sziasztok!

Egyik barátomnak ma kellene frissítenem zte blade telefont egy 2.2-es főzött romra és érdeklődni szeretnék, hogy ki melyik főzött 2.2-s romra esküszik jelenleg hogy az a legjobb? Quadrant, stabilitás meg gyorsaság terén is a legjobbat szeretném neki feltenni. De zte romokban nem vagyok jártas. Ha valaki tud segíteni annak megköszönöm. :) Ha tud adni hozzá esetleg letöltő linket az is szuper lenne.

Szia
Először is azt kell kideríteni, hogy Gen1 vagy Gen2 a telefonja. Nem tudom, hogy Mo-n van-e már Gen2, nem valószínű, de érdemes megpróbálni: erre való az Ask Mr Pigfish -> You are not allowed to view links. Register or Login
Ha Gen1-es (ez a valószínűbb), és rootolt is, akkor a köv 3 ROM-ot tudom javasolni:

Modaco féle r12-es: You are not allowed to view links. Register or Login
- haveromnak ezt tettem föl, szépen, egészen megbízhatóan működik.

FLB Froyo G2: You are not allowed to view links. Register or Login
- ezt is sokan szeretik, még nem próbáltuk, de azt mondják kifejezetten jó

Swedish Spring RLS4: You are not allowed to view links. Register or Login
- még ez is egy jó alternatíva lehet, ez az első 2.2-es európai ROM-on alapszik, fórumosok szerint sokkal kevesebb bug van benne, mint a fenti kettőben

Szóval ezzel a hárommal lehet próbálkozni :) Ha a svéddel próbálkozol, azt kérlek írd meg, hogy milyen, mert gondolkozom, hogy lakótársaméra azt teszek.

Nem elérhető dilajoska

• Navigáció / Navigation: Igo my way
  • PDA: Zte Blade
  • PDA ROM: Kelzsoc FLB-R10 Full
« Reply #171 Dátum: 2011, 04 05, 13:35:30 »
sziasztok.kelzsoc féle flb-10 full romot használok.tudnátok olyan kernelt ajállani hozzá ami teljesen jól működik vele,működik az rds rádió is és lehet húzni a procit is mert az alap kernellel sűrűn kifagy ha húzom a procit.azt tudom hogy max 710 mhz-ig lehet húzni.előre is köszönöm.

Nem elérhető Norbosz

« Reply #172 Dátum: 2011, 04 06, 08:52:21 »
Szia
Először is azt kell kideríteni, hogy Gen1 vagy Gen2 a telefonja. Nem tudom, hogy Mo-n van-e már Gen2, nem valószínű, de érdemes megpróbálni: erre való az Ask Mr Pigfish -> You are not allowed to view links. Register or Login
Ha Gen1-es (ez a valószínűbb), és rootolt is, akkor a köv 3 ROM-ot tudom javasolni:

Modaco féle r12-es: You are not allowed to view links. Register or Login
- haveromnak ezt tettem föl, szépen, egészen megbízhatóan működik.

FLB Froyo G2: You are not allowed to view links. Register or Login
- ezt is sokan szeretik, még nem próbáltuk, de azt mondják kifejezetten jó

Swedish Spring RLS4: You are not allowed to view links. Register or Login
- még ez is egy jó alternatíva lehet, ez az első 2.2-es európai ROM-on alapszik, fórumosok szerint sokkal kevesebb bug van benne, mint a fenti kettőben

Szóval ezzel a hárommal lehet próbálkozni :) Ha a svéddel próbálkozol, azt kérlek írd meg, hogy milyen, mert gondolkozom, hogy lakótársaméra azt teszek.

Köszönöm a segítséget! Sajnos elakadtam a rootolási folyamat elején. :( Első oldalon lévő leírást követve elkezdtem a telefont beüzemelni úgy hogy megnyomtam a hangerő fel gombot az oldalán és ekkor megnyomtam a bekapcsoló gombot a tetején, majd nyomva tartottam a hangerő fel gombot és ekkor ott volt a zöld androidos képernyő, tartom nyomva a gombot továbbra is, miközben a parancssorba beírtam a cd c:\fastboot szöveget majd enter és utána be is lépett a fastboot mappába, ezután beírtam hogy fastboot-windows flash boot boot.blade.superboot.mcri.r3.img majd enter, ekkor kiírta hogy waiting device connect szóval hogy várja a csatlakozást a készülékhez. Ekkor a zöld robot eltűnt a kijelzőről és megjelent a zte szöveg majd előjött a sim kárty kód kérés, szóval bebootolt a telefon, ekkor vártunk még 5 percet barátommal de nem történt semmi. :( Mit szúrtunk el? A drivert amit leszedtem sajnos nem azt telepítette fel hanem elkezdte netről leszedni a drivereket a telefonhoz, de mindent feltelepített. Nem tudom ez lehet a baj? Magát azt a drivert amúgy hogy lehet feltenni? Van benne fastboot nevezetű parancsfájl amit megnyitva nekem win7 alatt rögtön be is záródik. Kérem segítsen valaki hogy meg mint lehetne ezt összehozni,mert ez a zte még elég új nekem. :( Köszönöm.

Nem elérhető Borote

• PDA: HTC Desire
  • PDA ROM: [CoolSense] Cool Droid v3 2.3.4
« Reply #173 Dátum: 2011, 04 06, 12:16:11 »
Köszönöm a segítséget! Sajnos elakadtam a rootolási folyamat elején. :( Első oldalon lévő leírást követve elkezdtem a telefont beüzemelni úgy hogy megnyomtam a hangerő fel gombot az oldalán és ekkor megnyomtam a bekapcsoló gombot a tetején, majd nyomva tartottam a hangerő fel gombot és ekkor ott volt a zöld androidos képernyő, tartom nyomva a gombot továbbra is, miközben a parancssorba beírtam a cd c:\fastboot szöveget majd enter és utána be is lépett a fastboot mappába, ezután beírtam hogy fastboot-windows flash boot boot.blade.superboot.mcri.r3.img majd enter, ekkor kiírta hogy waiting device connect szóval hogy várja a csatlakozást a készülékhez. Ekkor a zöld robot eltűnt a kijelzőről és megjelent a zte szöveg majd előjött a sim kárty kód kérés, szóval bebootolt a telefon, ekkor vártunk még 5 percet barátommal de nem történt semmi. :( Mit szúrtunk el? A drivert amit leszedtem sajnos nem azt telepítette fel hanem elkezdte netről leszedni a drivereket a telefonhoz, de mindent feltelepített. Nem tudom ez lehet a baj? Magát azt a drivert amúgy hogy lehet feltenni? Van benne fastboot nevezetű parancsfájl amit megnyitva nekem win7 alatt rögtön be is záródik. Kérem segítsen valaki hogy meg mint lehetne ezt összehozni,mert ez a zte még elég új nekem. :( Köszönöm.

Lehet, hogy a driverekkel volt gond, nem tudom, nekünk elsőre sikerült ez a módszer.
Viszont: a Modaco-s fórumon van egy sokkal egyszerűbb módszer is, csak én még nem próbáltam. De először is: megnéztétek hogy Gen1 v Gen2  a telefon? Ask Mr Pigfish nevű program az előző hsz-emből.
Ha Gen1-es akkor itt nézzétek meg: You are not allowed to view links. Register or Login
1. How to Install Clockwork using Recovery Manager - részt kell kereseni, de jobb, ha végigolvassátok az egészet. A lényeg, hogy szimplán a telefonnal, azaz gép nélkül rootolhattok. Elvileg :) Én még nem próbáltam, de így nehéz kárt tenni a készülékben.

Nem elérhető Norbosz

« Reply #174 Dátum: 2011, 04 06, 14:16:56 »
Lehet, hogy a driverekkel volt gond, nem tudom, nekünk elsőre sikerült ez a módszer.
Viszont: a Modaco-s fórumon van egy sokkal egyszerűbb módszer is, csak én még nem próbáltam. De először is: megnéztétek hogy Gen1 v Gen2  a telefon? Ask Mr Pigfish nevű program az előző hsz-emből.
Ha Gen1-es akkor itt nézzétek meg: You are not allowed to view links. Register or Login
1. How to Install Clockwork using Recovery Manager - részt kell kereseni, de jobb, ha végigolvassátok az egészet. A lényeg, hogy szimplán a telefonnal, azaz gép nélkül rootolhattok. Elvileg :) Én még nem próbáltam, de így nehéz kárt tenni a készülékben.

Köszi, ezt még megpróbáljuk, bár az itt leírt módszer számomra érthető, csak valamiért elakad az elején. Ha nyomom a hangerő fel gombot közben végig nyomni kell a bekapcsoló gombot is? Aztán ha rádugom a gépre és elindítom rögtön parancssorban a fastboot-windows flash boot boot.blade.superboot.mcri.r3.img parancsot, utána hány perc vagy másodperc míg élesíti a telefont? Meg még egy kérdésem lenne. Ezt a drivert amit első hsz-ből a leírásból letöltöttem (első link) majd kicsomagoltam az usb_driver mappát simán pl asztalra és indítanám el a fastboot.exe fájlt, hogy tudom rávenni hogy ne zárja be rögtön az ablakot? Vagy hogy kell telepíteni ezt a drivert? Biztos valami kis apró hiba van csak nem jövök rá mi, bár én is a driverre gyanakszom, hogy amit ő netről feltett az nem olyan driver ami erre a célra való.