2024, 11 26, 04:29:13
Samsung F.A.Q.

Szerző Téma: [ROM] Kyrillos' ROM v9.7.1 JPU (Frissítve: 2013.04.07.)  (Megtekintve 134243 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető krausz

• PDA: Samsung Galaxy 3
  • PDA ROM: XXJPF
Re: [ROM] Kyrillos' ROM v3.3 Extreme Edition
« Reply #175 Dátum: 2011, 03 23, 20:25:28 »
Ezt a rész nem nagyon értem:

2) run the mad_team_app2sd (intergrated in the rom), select the size you want (check the recommended values below) and click partition. The phone will reboot in recovery. Wipe data and cache, and reboot. Then when the phone boots (maybe your phone says that your sd is corrupted, ignore it), open adb or terminal emulator and type the commands.
adb shell (if you are using terminal emulator type "su" instead of "adb shell")
mkfs.vfat /dev/block/mmcblk0p1 (and wait ~30 secs)
reboot

valaki segítene?

Nem elérhető elfLord

• DOUBLE CLUB
  • Nem: Férfi
  • Jedi Mester :D
  • Navigáció / Navigation: Waze
  • PDA: Samsung Galaxy S4 I9505
  • PDA ROM: AP/CP: I9505XXUGNG8 ; CSC: I9505BTUGNG2
« Reply #176 Dátum: 2011, 03 23, 20:56:43 »
You are not allowed to view links. Register or Login
Ezt a rész nem nagyon értem:

2) run the mad_team_app2sd (intergrated in the rom), select the size you want (check the recommended values below) and click partition. The phone will reboot in recovery. Wipe data and cache, and reboot. Then when the phone boots (maybe your phone says that your sd is corrupted, ignore it), open adb or terminal emulator and type the commands.
adb shell (if you are using terminal emulator type "su" instead of "adb shell")
mkfs.vfat /dev/block/mmcblk0p1 (and wait ~30 secs)
reboot

valaki segítene?

A helyzet a következő:

Amikor felteszed a Kyrillos ROM-ot (mindegy, hogy 3.0, 3.1, 3.2 vagy 3.3, bár utóbbit javaslom inkább), célszerű a memkártyáról is leszedni/lementeni mindent, majd leformázni a telefonnal.

Ha fent van a ROM, akkor lesz a programok között egy MadTeam... nevű program. Elindítod. Ahonnan ezt beszúrtad, lennie kell egy leírásnak, hogy meghatározott méretű kártyához mekkora partíciókat kell ebbe a MAD... programba beírni. 8GB-s kártya esetén a bal oldalra 1000, a jobb oldalra 200.
Ha leokéztad, akkor a telefon újraindul "recovery" módban. Itt 3 lehetőség van : reboot now, wipe data, wipe cache.
A leírás szerint tehát először rámész a wipe data feliratra, majd a középső gombot megnyomod (le-fel mozogni a hangerő gombokkal tudsz), ha készen van (a piros feliratokkal, ha vannak, nem kell foglalkozni), akkor pedig a wipe cache feliratra mész, szintén középső gomb.
Ha minden készen van, akkor reboot now.

Ha elindul a készülék ezután, akkor ki fogja írni, hogy a memóriakártya valószínű sérült, mert (alapból) értelmezhetetlen számára az újonnan készített ext4 partíció.
Ez után kell azt csinálni, hogy:
 - Telefont ráküldöd a gépre USB kábelen keresztül úgy, hogy az USB hibakeresés (Debug) be legyen kapcsolva
 - Ha van, a root program (SOC 1.7 fuse) mappájában nyitsz egy dos parancssort, amibe bírod ezt:

adb shell (enter)
su (enter--> ekkor meg kell, hogy jelenjen a készülék képernyőjén a SuperUser engedélykérő ablaka, tehát ALLOW)
mkfs.vfat /dev/block/mmcblk0p1 (enter, itt kell várni kb fél percet)
reboot (enter-->ekkor újraindul a telefon)

Ha mindent jól csináltál, akkor elvileg amikor elindul a készülék, már nem fogja hibásnak látni a kártyát, és az új partíciók közül a nagyobbat úgy fogja kezelni, mintha a telefon belső memóriája lenne...

Ha valami nem világos, akkor kérdezz nyugodtan. Remélem nem sikerült még jobban összezavarnom! :D
"Remember... The Force will be with you... Always..."

SE X10 mini pro Root/xRecovery/app2SD/JIT telepítési segédlet You are not allowed to view links. Register or Login

Nem elérhető krausz

• PDA: Samsung Galaxy 3
  • PDA ROM: XXJPF
« Reply #177 Dátum: 2011, 03 23, 21:31:55 »
A helyzet a következő:

Amikor felteszed a Kyrillos ROM-ot (mindegy, hogy 3.0, 3.1, 3.2 vagy 3.3, bár utóbbit javaslom inkább), célszerű a memkártyáról is leszedni/lementeni mindent, majd leformázni a telefonnal.

Ha fent van a ROM, akkor lesz a programok között egy MadTeam... nevű program. Elindítod. Ahonnan ezt beszúrtad, lennie kell egy leírásnak, hogy meghatározott méretű kártyához mekkora partíciókat kell ebbe a MAD... programba beírni. 8GB-s kártya esetén a bal oldalra 1000, a jobb oldalra 200.
Ha leokéztad, akkor a telefon újraindul "recovery" módban. Itt 3 lehetőség van : reboot now, wipe data, wipe cache.
A leírás szerint tehát először rámész a wipe data feliratra, majd a középső gombot megnyomod (le-fel mozogni a hangerő gombokkal tudsz), ha készen van (a piros feliratokkal, ha vannak, nem kell foglalkozni), akkor pedig a wipe cache feliratra mész, szintén középső gomb.
Ha minden készen van, akkor reboot now.

Ha elindul a készülék ezután, akkor ki fogja írni, hogy a memóriakártya valószínű sérült, mert (alapból) értelmezhetetlen számára az újonnan készített ext4 partíció.
Ez után kell azt csinálni, hogy:
 - Telefont ráküldöd a gépre USB kábelen keresztül úgy, hogy az USB hibakeresés (Debug) be legyen kapcsolva
 - Ha van, a root program (SOC 1.7 fuse) mappájában nyitsz egy dos parancssort, amibe bírod ezt:

adb shell (enter)
su (enter--> ekkor meg kell, hogy jelenjen a készülék képernyőjén a SuperUser engedélykérő ablaka, tehát ALLOW)
mkfs.vfat /dev/block/mmcblk0p1 (enter, itt kell várni kb fél percet)
reboot (enter-->ekkor újraindul a telefon)

Ha mindent jól csináltál, akkor elvileg amikor elindul a készülék, már nem fogja hibásnak látni a kártyát, és az új partíciók közül a nagyobbat úgy fogja kezelni, mintha a telefon belső memóriája lenne...

Ha valami nem világos, akkor kérdezz nyugodtan. Remélem nem sikerült még jobban összezavarnom! :D

Teljesen érthető ! Köszi, sikerült ;)

Nem elérhető elfLord

• DOUBLE CLUB
« Reply #178 Dátum: 2011, 03 24, 13:38:51 »
Teljesen érthető ! Köszi, sikerült ;)

Örülök... Már aggódtam... :D

Szóval akkor melyiket tetted fel? Csak mert a profilod szerint még JPF-en vagy... Én most túrom fel a 3.3-at egy JPF-re történő visszafrissítést követően. Sajnos a gyári JPM-ben előjött a "kamera hiba", így kénytelen vagyok váltani, mivel a Kyrillosban az legalább ment. A2sd+ nem játszik nálam, elég a hely mindennek, aminek meg nem és támogatja, az úgyis átmegy alapból a kártyára. Ha meg nem, akkor így jártam...

Várom a véleményed...

SE X10 mini pro Root/xRecovery/app2SD/JIT telepítési segédlet You are not allowed to view links. Register or Login

Nem elérhető lajcsi2

• PDA: samsung i9300
  • PDA ROM: 4.3,3.0.31-2303192 dpi@DELL338#1
« Reply #179 Dátum: 2011, 03 24, 17:19:11 »
Örülök... Már aggódtam... :D

Szóval akkor melyiket tetted fel? Csak mert a profilod szerint még JPF-en vagy... Én most túrom fel a 3.3-at egy JPF-re történő visszafrissítést követően. Sajnos a gyári JPM-ben előjött a "kamera hiba", így kénytelen vagyok váltani, mivel a Kyrillosban az legalább ment. A2sd+ nem játszik nálam, elég a hely mindennek, aminek meg nem és támogatja, az úgyis átmegy alapból a kártyára. Ha meg nem, akkor így jártam...

Várom a véleményed...
Nekem a 3.3-as verzió van fent,eddig semmi hibát nem érzékeltem vele,bár én JPD ROM-ra tettem fel,az a legfrissebb alap ROM.
Sok sikert!

Nem elérhető elfLord

• DOUBLE CLUB
« Reply #180 Dátum: 2011, 03 24, 17:27:07 »
Feltettem, megnéztem, nálam sem volt hiba igazán, csak "zavart" a recovery-ben az a sok piros szöveg. Biztos nem véletlenül volt ott! :D Tudom, hogy figyelmen kívül kell hagyni, de akkor is.

Leszedtem, visszatettem a JPM-et. Nem tetszik, hogy lecsupaszítva is csak 110MB szabad hely marad a programoknak. JPM alatt ez durván 170, és akkor ha még nem is töröltem semmit sem.

Egyelőre marad a JPM, persze más kameraprogrammal és képnézővel. A Stock-Lock probléma is megoldódott, így teljes az öröm. Majd ha jobban ráérek, akkor szánok időt másra. Egyébként is lehet, hogy jön a gyári 2.2, kíváncsi vagyok arra is. Ha az sem jó, akkor megy valami custom, addig meg eldöcögünk a JPM-mel...

Nem elérhető Poc-OK

• Portál szerkesztő
  • Navigáció / Navigation: iGo, Sygic
  • PDA: Xiaomi Redmi Note 4G/ iPhone 5 / LG G3S / SGS / i8000 / SG3 / HTC One 7
« Reply #181 Dátum: 2011, 03 30, 12:05:09 »
Sziasztok!

Lenne egy kis kérdésem... feltettem az barátnőm SG3-jára a JPF ROM-ot és rátoltam a Kyrillos 2.2-t normálba...

Nincsennek gyári samsungos appok... pl gmaps... merre találom? Előre is köszi! :)

szerk: simán market? :D
"Amikor bejött az élet, én rögtön kimentem!"

Nem elérhető gunyo

• Navigáció / Navigation: IGO / IGO primo
  • PDA: Samsung Galaxy S2 / S4
  • PDA ROM: CM10.1 spitya mod / Torrente777 v.3.0
« Reply #182 Dátum: 2011, 03 30, 12:42:17 »
Sziasztok!

Lenne egy kis kérdésem... feltettem az barátnőm SG3-jára a JPF ROM-ot és rátoltam a Kyrillos 2.2-t normálba...

Nincsennek gyári samsungos appok... pl gmaps... merre találom? Előre is köszi! :)

szerk: simán market? :D

Pontosan. Kigyomlalta a keszito rendesen az appokat.

Nem elérhető Poc-OK

• Portál szerkesztő
« Reply #183 Dátum: 2011, 03 30, 15:36:19 »
Hali!

Van egy kis gondom... a profilban látható rom van fent..

Fénykép készítése után az app kifagy vagy nemtudom... de csak fekete háttér van... Home gombra hosszan reagál így tudom bezárni...

van valakinek ötlete mit csináljak vele?

szerk: tovább megyek nincs galéria (letöltöttem) és a kamera se fokuszál szerintem :S

Nem elérhető lajcsi2

• PDA: samsung i9300
  • PDA ROM: 4.3,3.0.31-2303192 dpi@DELL338#1
« Reply #184 Dátum: 2011, 03 31, 22:32:54 »
Hali!

Fénykép készítése után az app kifagy vagy nemtudom... de csak fekete háttér van... Home gombra hosszan reagál így tudom bezárni...

szerk: tovább megyek nincs galéria (letöltöttem) és a kamera se fokuszál szerintem :S
Szeva!
Tld fel a telóra a 3.3-at,én azt használom mióta kijött,bár én JPM-re toltam fel,s 1-2 ujraindulástól eltekintve stabilan működik,meg minden funkció jó rajat(legalábbis nálam nem volt probléma).
Remélem segítettem ezzel.

Nem elérhető elfLord

• DOUBLE CLUB
« Reply #185 Dátum: 2011, 03 31, 22:51:37 »
Hali!

Nálam is volt ilyen probléma, viszont nálam a "gyári" JPM-mel is. Annyit tettem, hogy kikapcsoltam a GPS-t, amikor fényképezek, így működik. Egy próbát megér.

Szeva!
Tld fel a telóra a 3.3-at,én azt használom mióta kijött,bár én JPM-re toltam fel,s 1-2 ujraindulástól eltekintve stabilan működik,meg minden funkció jó rajat(legalábbis nálam nem volt probléma).
Remélem segítettem ezzel.

Mennyire stabil a rendszer? A2SD-t vagy hasonlót is használsz? Ha igen, akkor működik rendesen?
"Natúr" JPM-ről váltanék valami értelmesre, mert egy tucat gyári szemetet kitöröltem, de még így is kevés a hely...

Nem elérhető Poc-OK

• Portál szerkesztő
« Reply #186 Dátum: 2011, 04 01, 09:59:04 »
Nálam is volt ilyen probléma, viszont nálam a "gyári" JPM-mel is. Annyit tettem, hogy kikapcsoltam a GPS-t, amikor fényképezek, így működik. Egy próbát megér.

Kikapcsolt GPS-szel tényleg semmi gond nincs de az időjárás frissítéshez meg kéne a GPS is.. na hátha a hivatalos 2.2 vagy az abból főzöttek :)

Nem elérhető elfLord

• DOUBLE CLUB
« Reply #187 Dátum: 2011, 04 01, 10:07:18 »
Kikapcsolt GPS-szel tényleg semmi gond nincs de az időjárás frissítéshez meg kéne a GPS is.. na hátha a hivatalos 2.2 vagy az abból főzöttek :)

Helyzetfüggőre tetted az időjárást? Melyik progit? Nem merül gyorsabban, ha folyamatosan be van kapcsolva? Egyébként a másik megoldás, hogy magában a fényképezőgép programban kapcsolod ki a geotagging-et.

Tehát:
Kikapcsolod a GPS-t --> kamera elindít --> geotag kikapcsolása --> kilépés a kamerából (akár le is gyilkolhatod valamilyen taskkiller-rel) --> GPS visszakapcsol --> kamera elindít

Ha működik így is, akkor a gond a geotag-gal lehet, viszont ha kikapcsolod, akkor a kamera is megy és a GPS-es időjárás is. Kecske és káposzta esete...

Várom az eredményt... :D

Nem elérhető Poc-OK

• Portál szerkesztő
« Reply #188 Dátum: 2011, 04 01, 10:13:01 »
Helyzetfüggőre tetted az időjárást? Melyik progit? Nem merül gyorsabban, ha folyamatosan be van kapcsolva? Egyébként a másik megoldás, hogy magában a fényképezőgép programban kapcsolod ki a geotagging-et.

Tehát:
Kikapcsolod a GPS-t --> kamera elindít --> geotag kikapcsolása --> kilépés a kamerából (akár le is gyilkolhatod valamilyen taskkiller-rel) --> GPS visszakapcsol --> kamera elindít

Ha működik így is, akkor a gond a geotag-gal lehet, viszont ha kikapcsolod, akkor a kamera is megy és a GPS-es időjárás is. Kecske és káposzta esete...

Várom az eredményt... :D

Ez oké... gondoltam rá én is köszi! De nincs geotaggelés a menüben :S vagy csak én nem találom :S Ha meglesz kipróbálom...

Nem elérhető lemcsi

• Navigáció / Navigation: Sygic - HOX
  • PDA: Note Edge / HTC One X / SGS3
  • PDA ROM: Stock / ViperX 3.3.5 / S5 Mini 11 Lite
« Reply #189 Dátum: 2011, 04 01, 10:52:54 »
Ez oké... gondoltam rá én is köszi! De nincs geotaggelés a menüben :S vagy csak én nem találom :S Ha meglesz kipróbálom...

Nekem sincs nyugodj meg.
Legutoljára a gyáriban leltem meg valahol.
lemcsi

Nem elérhető Poc-OK

• Portál szerkesztő
« Reply #190 Dátum: 2011, 04 01, 11:32:01 »
Nekem sincs nyugodj meg.
Legutoljára a gyáriban leltem meg valahol.

Akkor viszont kezdem érteni az akadás okát... :S azt viszont nem, hogy a gyári JPM miért csinálja... abban sincs benne a beállításokban? :O Olyan nincs... :D

Nem elérhető elfLord

• DOUBLE CLUB
« Reply #191 Dátum: 2011, 04 01, 11:41:32 »
Akkor viszont kezdem érteni az akadás okát... :S azt viszont nem, hogy a gyári JPM miért csinálja... abban sincs benne a beállításokban? :O Olyan nincs... :D

Megnéztem, nálam sincsen. Tuti. Pedig "gyári" JPM. Szóval akkor passz... ;D

Nem elérhető Poc-OK

• Portál szerkesztő
« Reply #192 Dátum: 2011, 04 03, 23:01:46 »
Hali!

3.0-át hogy kell feltolni? két részből áll a rom?  :shock:

Mizu a 4.0 RC-vel? Próbálta már valaki?

Nem elérhető gunyo

« Reply #193 Dátum: 2011, 04 04, 06:23:56 »
Hali!

3.0-át hogy kell feltolni? két részből áll a rom?  :shock:

Mizu a 4.0 RC-vel? Próbálta már valaki?

Szia,

A 4.0 meg nincs kint, legalabbis en nem talaltam ...
Miert nem a 3.3 -ast teszed fel ?
Most tettem fel asszony telefonjara es teljesen megvagyunk elegedve vele.
( alap JPD rom, utana odinnal a 3.3 -as a PDA reszhez es kesz. Elso bootolaskor recoverybe fog menni, ott wipe data/cache es reboot.)

Nem elérhető elfLord

• DOUBLE CLUB
« Reply #194 Dátum: 2011, 04 04, 08:26:33 »
Szia,

A 4.0 meg nincs kint, legalabbis en nem talaltam ...
Miert nem a 3.3 -ast teszed fel ?
Most tettem fel asszony telefonjara es teljesen megvagyunk elegedve vele.
( alap JPD rom, utana odinnal a 3.3 -as a PDA reszhez es kesz. Elso bootolaskor recoverybe fog menni, ott wipe data/cache es reboot.)

Az a2sd/d2sd részét is megcsináltátok? Vagy csak natúrban van fent a ROM?
A másik kérdésem, hogy milyen sd kártyátok van? Class 4 vagy 6? Milyen az írási sebessége ezzel a ROM-mal, ha debug módban a gépre dugod és csatlakoztatod a kártyát és adatokat teszel rá? Nem akad meg?

Köszi szépen!

Nem elérhető gunyo

« Reply #195 Dátum: 2011, 04 04, 10:51:12 »
Az a2sd/d2sd részét is megcsináltátok? Vagy csak natúrban van fent a ROM?
A másik kérdésem, hogy milyen sd kártyátok van? Class 4 vagy 6? Milyen az írási sebessége ezzel a ROM-mal, ha debug módban a gépre dugod és csatlakoztatod a kártyát és adatokat teszel rá? Nem akad meg?

Köszi szépen!

Azt is termeszetesen, utana a titanium backup progival atmozgattam a cuccokat az sd -re. Igy most kb 150 MB szabad hely van a telcsin. 4GB -s Class 4 -es kartya van benne es nem akad meg. Ha jol emlekszem 10 MB/s koruli a sebessege.

Nem elérhető elfLord

• DOUBLE CLUB
« Reply #196 Dátum: 2011, 04 04, 17:00:18 »
Azt is termeszetesen, utana a titanium backup progival atmozgattam a cuccokat az sd -re. Igy most kb 150 MB szabad hely van a telcsin. 4GB -s Class 4 -es kartya van benne es nem akad meg. Ha jol emlekszem 10 MB/s koruli a sebessege.

Biztatóan hangzik, lehet, hogy megpróbálkozom vele újból!
Köszi szépen!

Nem elérhető staggg

• PDA: Galaxy S
  • PDA ROM: Teamhacksung's ICS Port
« Reply #197 Dátum: 2011, 04 05, 15:27:15 »
Sziasztok,

a fiam Galaxy 3-asára feltettem a Kyrillos' ROM v3.3 Extreme Edition romot. Mivel olyan nagy gyorsulás nem volt tapasztalható, felmerült bennem, hogy az új rom magától konvertál ext4-be, vagy ezt menuálisan kell megtenni? A recoveryben nem láttam ilyesmit.
Előre is köszönöm.

Nem elérhető gunyo

« Reply #198 Dátum: 2011, 04 05, 16:25:02 »
Sziasztok,

a fiam Galaxy 3-asára feltettem a Kyrillos' ROM v3.3 Extreme Edition romot. Mivel olyan nagy gyorsulás nem volt tapasztalható, felmerült bennem, hogy az új rom magától konvertál ext4-be, vagy ezt menuálisan kell megtenni? A recoveryben nem láttam ilyesmit.
Előre is köszönöm.

Szia,

Magatol megcsinalja elso bootolaskor.

Nem elérhető staggg

• PDA: Galaxy S
  • PDA ROM: Teamhacksung's ICS Port
« Reply #199 Dátum: 2011, 04 05, 16:36:30 »
Szia,

Magatol megcsinalja elso bootolaskor.

Ok, köszönöm, akkor a 340 körüli quadrant rendben van ugye? Tudom hogy csak mérőszámnak jó, de mégis.  :)