2024, 11 22, 16:26:21

Szerző Téma: TEGRAK Lagfix kernel (build 19, Voodoo sound 7)  (Megtekintve 33803 alkalommal)

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában

Nem elérhető marcedli

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
  • Nem: Férfi
  • Navigáció / Navigation: waze
  • PDA: LG G3+SGS III+SGS+Concorde Tab ONE+iMito MX1
  • PDA ROM: melyiken mi...
TEGRAK Lagfix kernel (build 19, Voodoo sound 7)
« Dátum: 2011, 02 14, 11:08:58 »
Tegrak lagfix kernel

Leírás

Használata könnyű, nem igényel sok jártasságot, azonban bizonyos tényezők miatt azoknak, akik nem romoltak még, illetve az angol nyelvvel komoly problémáik támadnak, nem javasolt.

-Voodoo 8 hang beépítve
-EXT4 fájlrendszer támogatás
-ONENAND lagfix mód (jelenlegi leggyorsabb a lagfix kernelek közt)
-Könnyű lagfix / root-unroot állítás alkalmazásból
-Egyéni recovery
-Backup/restore recoveryből
-Hardcore tweakek a kernel scheduler kivételével beépítve (már hc is kiszedte a kerneléből)
-remek üzemidő ONENAND alatt vagy anélkül
-CWM recovery kis körüljárással megoldható

Ami nincs még benne
-BLN (nem is lesz, kompatibilitási problémák)
-FM rádió voodoo tweak (folyamatban)
-CWM, 2e (de megoldható, leírás lentebb)

Telepítés

1. módszer
Letöltöd a kernelt, kitömöríted majd odinnal flasheled

2. módszer
Letöltöd a kernelt, kitömöríted, majd SGS Kernel Flasher progival flasheled (első reboot során előfordul rezgés, majd újraindulás, de aztán betölti)

Figyelmeztetés!
Ha Tegrak kernelt cserélsz másra, akkor MINDENKÉPP állítsd le a ONENAND lagfixet, különben jöhet az odin repartitionnel...

Lagfix, rootolás

1. Marketből letöltöd a Tegrak Lagfix nevű progit, majd abban beállítod, mit is szeretnél

A fájlrendszer konverziókat és a rootolás menetét nem részletezném, értelemszerűek.

ONENAND lagfix

Na igen, a kernel igazi ereje. Ennek során minden partíció ext4 fájlrendszert kap, valamint a /system partíció helyet cserél a /data partícióval, ezáltal a gyorsabb chipen futva nagyon gyors lesz a rendszer (quad őrülteknek: 1800-1900 között).

Figyelmeztetés! A ONENAND LAGFIX csak akkor használható, ha a /data mérete 300 MB alatt van!!!
(Nyilván, hiszen a kicserélt /system is kb. akkora méretre van limitálva.) Ezt a root explorerben meg tudod nézni.
A limit csak erre az egy lagfix megoldásra vonatkozik, a kernelt lehet használni lagfix nélkül is, vagy bármely másik lagfix móddal akkor is, ha nagyobb a data 300 Mb-nál.

Stock ROM:
visitors can't see pics , please You are not allowed to view links. Register or Login or You are not allowed to view links. Register or Login

ONENAND Lagfix:
visitors can't see pics , please You are not allowed to view links. Register or Login or You are not allowed to view links. Register or Login

Recovery használata

A recovery elérése kétféleképp történhet

1. Elindítod az SGS-t, majd 3 mp-en belül megnyomod a home gombot. Ez a Tegrak Recovery. Itt tudsz backupolni, frissítéseket telepíteni, és wipeolni. Ha itt rányomsz az Exit recoveryre, akkor továbblép a 3e (vagy ha már flashelted, akkor), 2e vagy CWM recoverybe

2. 3 gombos módszer, vagy Quickboot progi, ez a 3e/2e/CWM recoverybe visz egyenesen.

Ha frissítést (update.zip-et) telepítesz:

1. módszer (v17-től)
1. A zipet beteszed a /tegrak/update mappába
2. Tegrak Recoveryben: UPDATE: from zip package

2.módszer (teljes témák flashelésére nem alkalmas)
1. Letöltöd a zipet, amit flashelni akarsz
2. Kitömöríted a belső vagy külső (!) sd kártya tegrak/update/00 mappába (ha nincs, hozd létre, 00-05-ig mehet)
3. Tegrak recovery -> update from internal/external sd, megadod a mappát és kész.

Témák, romok telepítése ha épp ONENAND módban vagy

1. Letöltöd a zipet, amit fel akarsz rakni.
2. Total Commanderrel megkeresed (nem kitömöríted!) a zipben a \META-INF\com\google\android\updater-    script fájlt, majd nyomsz egy F4-et.
3. Kitörölsz minden sort, amiben mount/unmount szerepel (ez lehet busybox parancs, vagy sima mount/unmount parancs)
4. Bezárod az editort, ekkor a TC visszacsomagolja a fájlt (ha kérdez, nyomj IGEN-t).
5. És innentől az 1-módszert használd (ld. fentebb).

Linux guruknak:

1. UPDATE from internal sdcard
/sdcard/tegrak/update/00 ~ 05
Run shell script automatically after copying.
Script file name must be "update.sh"

Sample code
/sdcard/tegrak/update/00/update.sh
Kód: You are not allowed to view links. Register or Login
#!/system/bin/sh
chown root.root /system/xbin/busybox
echo "line1"
echo "line2"
echo "line3"
exit 0

CWM injektálása a kernelbe

1. Letöltöd a 2e recovery zip-et You are not allowed to view links. Register or Login.
2. Kitömöríted a tartalmát a tegrak/update/00 mappába (így fog kinézni:/sdcard/tegrak/update/00/system/)
3. Belépsz a Tegrak recoverybe, majd update a 00 mappából.
4. Újraindítás után töltsd le a Marketről a Rom Manager-t.
5. Az alkalmazásból flasheld a CWM-et.
6. Leállítod, 3 gombos recovery.
7. Ha bent vagy a 2e-ben, akkor apply update.zip (2-szer kell)
8. Készen vagy, mostantól használhatod azt is.

Bővebben angolul részletesen You are not allowed to view links. Register or Login.

Megjegyzés:
Teljesen fölösleges a CWM, mivel teljes romot és témát az sem tud még flashelni rendesen tegrak kernel alatt.

És akkor a végén a kernel elérhetősége, letöltés

You are not allowed to view links. Register or Login

illetveYou are not allowed to view links. Register or Login is megtalálható a kerneleknél

Mindenkinek sok sikert, jó szórakozást kívánok vele.
You are not allowed to view links. Register or LoginYou are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login

Nem elérhető marcedli

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
Re: TEGRAK Lagfix kernel - haladóknak
« Reply #1 Dátum: 2011, 02 14, 12:39:30 »
Még mielőtt megijedne valaki, semmivel sem nehezebb a használata, mint a speedmodé, csak ezt még nem ismerjük annyira, szóval inkább szokatlan.

Nyugodtan nekifuthattok, segítek, ha valaki elakadna, bár inkább flash előtt kérdezzetek, mint közben :)

You are not allowed to view links. Register or LoginYou are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login

bezke

• Vendég
« Reply #2 Dátum: 2011, 02 14, 17:26:07 »
Még mielőtt megijedne valaki, semmivel sem nehezebb a használata, mint a speedmodé, csak ezt még nem ismerjük annyira, szóval inkább szokatlan.

Nyugodtan nekifuthattok, segítek, ha valaki elakadna, bár inkább flash előtt kérdezzetek, mint közben :)

Tudnál bővebben mondani valamit a rendszer működéséről? Akku érezhetően jobb?, lagfixxel nem lagol a másolás mint más kerneleken?,mennyit mutat a quadrant? lagfix nélkül is van olyan jó mint a többi?

Nem elérhető marcedli

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #3 Dátum: 2011, 02 14, 23:05:33 »
Tudnál bővebben mondani valamit a rendszer működéséről? Akku érezhetően jobb?, lagfixxel nem lagol a másolás mint más kerneleken?,mennyit mutat a quadrant? lagfix nélkül is van olyan jó mint a többi?

hát érdekes kérdés ez az akksi... a v15 érezhetően jobb volt, mint a v16, de nálam ezzel is kibírja reggel 6 tól kb éjfélig, ami nekem elég. Persze az sm jobb volt akksi időben, ugyanakkor zavartak benne az apró megakadások az app drawerben, progikban görgetéskor.... ezzel semmi ilyen nincs se lagfixszel, se anélkül. Gyors és sima a futása.

Quadrant 1800 és 1900 között mozog onenand esetén, anélkül 1200 környéke.

A rom bootolás kb feleannyi idő, mint bármely más kernel esetén, és a mediascanner is kb feleannyi idő alatt lefut., ami durva érzés.... mindenképp javaslom kipróbálni, izgalmas kernel.

A doc teszt csapat jó része már ezt használja, mert érdemes.

Lagfixszel vagy anélkül is jobb, mint a többi szerintem. Persze ez attól függ, mit vársz el egy kerneltől.

Nem elérhető htzs

• TOPIKGAZDA
  • PDA: SGS i9000
  • PDA ROM: CM10.1 - vagy bármi más JB 4.2
« Reply #4 Dátum: 2011, 02 14, 23:43:11 »
hát érdekes kérdés ez az akksi... a v15 érezhetően jobb volt, mint a v16, de nálam ezzel is kibírja reggel 6 tól kb éjfélig, ami nekem elég. Persze az sm jobb volt akksi időben, ugyanakkor zavartak benne az apró megakadások az app drawerben, progikban görgetéskor.... ezzel semmi ilyen nincs se lagfixszel, se anélkül. Gyors és sima a futása.

Quadrant 1800 és 1900 között mozog onenand esetén, anélkül 1200 környéke.

A rom bootolás kb feleannyi idő, mint bármely más kernel esetén, és a mediascanner is kb feleannyi idő alatt lefut., ami durva érzés.... mindenképp javaslom kipróbálni, izgalmas kernel.

A doc teszt csapat jó része már ezt használja, mert érdemes.

Lagfixszel vagy anélkül is jobb, mint a többi szerintem. Persze ez attól függ, mit vársz el egy kerneltől.
Nnnno, eezel is megvolnánk! Minden napra egy mese.
Lagfix nélkül is nagyon simán megy minden, egyedül az Astro gondolkodott egy kicsit, amikor egy alkalmazásokkal teli mappába mentem, de az nem is csoda, dongolom a tumbnale-ekkel volt elfoglalva. Tudom, senkit nem érdekli, csak magamnak: quadrant 1139/1244/1215

Kétszer is újrabootoltam Lagfix után, nekem maga a boot nem túnt gyorsabbnak, és a médiakeresést is látni véltem még jó ideig, de összességégben nagyon gyorsan harcrakész állapotba került, és persze lassabb sem lett... És amit már tényleg senki nem fog elolvasni: 1539/1717/1707 quadrant.

Így ahogy van szuper lenne, nem is romolnék vagy két napig, de az a fránya akksikijelző töltés közben még mindig vacakol. A múltkor írtam, hogy ismét előjött a régi nóta, csak az első számjegy jelenik meg, erősen piros színben, de most új jelenséggel találkoztam: töltése közben 3%-kal kevesebbet jelenít meg, mint anélkül. Többször kihúztam-bedugtam, és fel alá mászkált a töltés. Na erre varrjon gombot valaki. VALAKIIII!!! Bezkére gondoltam, mint téma-gazdára...  :D

Kösz Marcedli a tippet, érdekes volt a mai feladat!
A CWM injektálást most nem csináltam meg, mert több nep, mint kolbász  :D

J á n o s   h á r o m   t i z e n h a t

Nem elérhető Kromosome

• [HelpDesk] + [Editor]
  • Navigáció / Navigation: Google Maps
  • PDA: Samsung Galaxy Note;Apple iPhone 4S; Apple iPad 2 3G
  • PDA ROM: Gyári Android 2.3.3 // iOS 5.0.1 JB (9A406) // iOS 5.0.1 JB (9A405)
Re: TEGRAK Lagfix kernel
« Reply #5 Dátum: 2011, 02 14, 23:45:39 »
Namost ha Nekem jelenleg a /data 1.2GB-os, akkor az Onenand módot felejtsem is el?  :hmm: Vagy hogy van ez? Ezt az egy részét nem értem igazán, pedig szívesen kirpóbálnám!  :(
Changes the world... again. - iPhone 4S

Note infók: Stock 2.3.3, Superuser, busybox 1.18.4, CWM

Nem elérhető marcedli

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #6 Dátum: 2011, 02 15, 00:02:46 »
Namost ha Nekem jelenleg a /data 1.2GB-os, akkor az Onenand módot felejtsem is el?  :hmm: Vagy hogy van ez? Ezt az egy részét nem értem igazán, pedig szívesen kirpóbálnám!  :(

mármint nem a partíció mérete kell, hanem a rajta lévő fájlok a data mappa mérete...
mássz bele rótt explorerrel, és a lap tetején kiírja, hogy mennyi a 'used'.... Na Az legyen 270 (300) alatt.
Ma írta tegrak, hogy próbálkozik a 300 as data limitet 600 ra emelni, nemsokára bétázunk vele :)

valahogy sejtettem, hogy htzs meg te elsők között lesztek errefelé :D

Nem elérhető Kromosome

• [HelpDesk] + [Editor]
« Reply #7 Dátum: 2011, 02 15, 00:12:14 »
mármint nem a partíció mérete kell, hanem a rajta lévő fájlok a data mappa mérete...
mássz bele rótt explorerrel, és a lap tetején kiírja, hogy mennyi a 'used'.... Na Az legyen 270 (300) alatt.
Ma írta tegrak, hogy próbálkozik a 300 as data limitet 600 ra emelni, nemsokára bétázunk vele :)

Ezer köszönet a segítségért, most már minden világos.  :taps: Bár azt se nagyon értem, hogy eddig miért nem volt az... elvégre nem a data "üres" részét teszi a /system helyére, hanem a fájlokat, mappákat, amelyek benne vannak.
Viszont nálam az "used" rész egy pár törlés után még mindig 480 MB...  :hmm: Töröljek még? Vagy várjak a 600-as verzióra?  :D

Idézet

Hát... nyitottak vagyunk az újra!  :D Meg már nem is "félünk" annyira tőle!  :D

Nem elérhető htzs

• TOPIKGAZDA
« Reply #8 Dátum: 2011, 02 15, 00:16:46 »
Te vagy a hibás, meg se próbáld áthárítani a felelősséget.
Ha Te nem ugrasztasz be, még mindíg a gyári a eclair-en nyomulnék! Vagy valami ilyesmi... :D

Nem elérhető marcedli

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #9 Dátum: 2011, 02 15, 00:30:41 »
Ezer köszönet a segítségért, most már minden világos.  :taps: Bár azt se nagyon értem, hogy eddig miért nem volt az... elvégre nem a data "üres" részét teszi a /system helyére, hanem a fájlokat, mappákat, amelyek benne vannak.
Viszont nálam az "used" rész egy pár törlés után még mindig 480 MB...  :hmm: Töröljek még? Vagy várjak a 600-as verzióra?  :D

Hát... nyitottak vagyunk az újra!  :D Meg már nem is "félünk" annyira tőle!  :D

hú vazze.... hány appot használsz belőle???
nekem 192 mega 54 progival....

a onenand akkor is csak 300 lesz max, az új lagfix neve 2x lesz

Szóval törölj inkább... csak nem darkyyról jössz? :D

Nem elérhető marcedli

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #10 Dátum: 2011, 02 15, 00:33:31 »
Te vagy a hibás, meg se próbáld áthárítani a felelősséget.
Ha Te nem ugrasztasz be, még mindíg a gyári a eclair-en nyomulnék! Vagy valami ilyesmi... :D

nehéz is volt meggyőzni.... :)
még most is azt pihenem ki... közben néha eltévelyegsz, de a tékozló azért végül úgyis hazaér....

Nem elérhető Kromosome

• [HelpDesk] + [Editor]
« Reply #11 Dátum: 2011, 02 15, 00:47:17 »
hú vazze.... hány appot használsz belőle???
nekem 192 mega 54 progival....
Ott a pont... rengeteg programom van, de kb. a 80%-t nem is használom. Úgyhogy holnpa kicsit szanálok.

Idézet
csak nem darkyyról jössz? :D

Fene se... tudod, hogy van ez!  :D Engem nem csábított el a sötét oldal. És nem is fog!  >:( Majd a végleges CM7...  :oops:  :D

Nem elérhető htzs

• TOPIKGAZDA
« Reply #12 Dátum: 2011, 02 15, 11:41:10 »
Marcedli,

Az xda-s TEGRAK oldalon a OneNAND bekapcsolását bemutató videon olyan bootanit látni, amitől leesett az állam. Az S alakú csillagkép előtt himbálózó szkafanderes droidka könnyeket csalt kérges szemembe.
Nemtod véletlenül, hol lehetne egy olyat beújítani?

Nem elérhető Kromosome

• [HelpDesk] + [Editor]
« Reply #13 Dátum: 2011, 02 15, 11:47:32 »
Marcedli,

Az xda-s TEGRAK oldalon a OneNAND bekapcsolását bemutató videon olyan bootanit látni, amitől leesett az állam. Az S alakú csillagkép előtt himbálózó szkafanderes droidka könnyeket csalt kérges szemembe.

Na ja, ezt én is kérdezni akartam. Ezek szerint nem véletlen, hogy a témában már rögtön az első hozzászólás a bootanimációra vonatkozik!  :D

Más: lassan kezdek megőrülni. Kiszórtam tényleg mindent, ami nem kell, és vajon hány MB az "used" rész nagysága? 300.30....  >:(

Nem elérhető marcedli

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #14 Dátum: 2011, 02 15, 11:52:55 »
Marcedli,

nem, de kérdezd meg tőle:)...vagy nincs a videó kommentjei között egy link esetleg?

Nem elérhető htzs

• TOPIKGAZDA
« Reply #15 Dátum: 2011, 02 15, 12:25:31 »
nem, de kérdezd meg tőle:)...vagy nincs a videó kommentjei között egy link esetleg?
Nnnna, ezt is nekem kell csinálnom!  :D
Írtam az xda-ra, hátva valaki megdob egy linkkel.

Nem elérhető Kromosome

• [HelpDesk] + [Editor]
« Reply #16 Dátum: 2011, 02 15, 12:31:08 »

Aki keres ugye... :D Tessék, használd egészséggel, remélem, hogy ez az  :oops: You are not allowed to view links. Register or Login

Nem elérhető marcedli

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #17 Dátum: 2011, 02 15, 12:33:37 »
Aki keres ugye... :D Tessék, használd egészséggel, remélem, hogy ez az  :oops: You are not allowed to view links. Register or Login

khm...Unfortunately, the link you have clicked is not available.

Nem elérhető marcedli

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #18 Dátum: 2011, 02 15, 12:36:26 »

jellemző...itt egy baromi jó kernel, izgi meg minden, erre te elkezdsz a bootanimmal foglalkozni...

majd beírom az 1. hszbe, hogy az érdemi párbeszéd az X. hsz után kezdődik a kernelről... :D

Nem elérhető Kromosome

• [HelpDesk] + [Editor]
« Reply #19 Dátum: 2011, 02 15, 12:40:51 »
khm...Unfortunately, the link you have clicked is not available.

Jellemző...  :hmm: Átvágott az XDA-s. Ellenőrizni viszont szokás szerint nem ellenőriztem, mert nekem jó az a bootanimáció is, ami most van.  :D Sokkal jobban foglalkoztat az, hogy végre 280 MB alá tornásszam a /data felhasznált részét, de nagyon nehezen megy.

Úgyhogy htzs akkor meg kell várnod tegrak válaszát... :p

Nem elérhető marcedli

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #20 Dátum: 2011, 02 15, 13:10:10 »
Tornáztattok itt engem....

MEGVAN!

én manuálisan írtam felül a fájlokat, nem mertem nekifutni az update.zipnek, mivel egyrészt a vibrant topicban volt, másrészt tegrak kernel, és kell a telcsi , nem érek rá újra flashelni most....de megvan!

elméletileg CWM-ből felmegy

xda thread hozzá: You are not allowed to view links. Register or Login

Nem elérhető htzs

• TOPIKGAZDA
« Reply #21 Dátum: 2011, 02 15, 13:50:04 »
Más: lassan kezdek megőrülni. Kiszórtam tényleg mindent, ami nem kell, és vajon hány MB az "used" rész nagysága? 300.30....  >:(
Szvsz le kellene minden alkalmazást backupolnod, felrakni egy wipe-ot, és csak azt és csak akkor visszatenni, amit ténylegesen használsz. "Opciókkal" van tele az ember pincéje, padlása, gardróbja, kamrája (kinek mije van) és újabban a telefonja is.
Valaki hónapokkal ezelőtt írta, hogy minden alkalommal egyre kevesebbet rak vissza, mondjuk ennek az is oka, hogy elég sok idő mindíg újra belakni.
Nekem olyan 60-65 alkalmazásom van a titaniumban, és mostanában már csak a 30-35 kerül vissza.
137 MB a /data.
Hajrá!

Nem elérhető htzs

• TOPIKGAZDA
« Reply #22 Dátum: 2011, 02 15, 14:02:09 »
jellemző...itt egy baromi jó kernel, izgi meg minden, erre te elkezdsz a bootanimmal foglalkozni...

majd beírom az 1. hszbe, hogy az érdemi párbeszéd az X. hsz után kezdődik a kernelről... :D
Ez azért nagyon durva volt, azonnal vondd vissza!
És hogy az xda-re meg felteszed a linket, az mindennek a teteje. Thx.
afaik - hm, megint tanultam valamit  :D

Nem elérhető Kromosome

• [HelpDesk] + [Editor]
« Reply #23 Dátum: 2011, 02 15, 14:06:03 »
Szvsz le kellene minden alkalmazást backupolnod, felrakni egy wipe-ot, és csak azt és csak akkor visszatenni, amit ténylegesen használsz. "Opciókkal" van tele az ember pincéje, padlása, gardróbja, kamrája (kinek mije van) és újabban a telefonja is.
Valaki hónapokkal ezelőtt írta, hogy minden alkalommal egyre kevesebbet rak vissza, mondjuk ennek az is oka, hogy elég sok idő mindíg újra belakni.
Nekem olyan 60-65 alkalmazásom van a titaniumban, és mostanában már csak a 30-35 kerül vissza.
137 MB a /data.
Hajrá!

Nem mondasz hüleséget, sőt. Vélhetően így cselekszem!  :ok: Kösz a tippet. Mondjuk most már végre sikerült 280 MB-ot csinálnom a 480-ból, úgyhogy elvileg mehetne a Tegrak, de minél kevesebb cucc van a /data-ban, annál jobb.

MEGVAN!

Vááá, du bist der Beste.  :taps: Már töltöm is lefelé, de lehet, hogy én is a manuális mód mellett maradok. Igaz, hogy még nincs Tegrak kernelem, de mindjárt lesz...  :D

Nem elérhető htzs

• TOPIKGAZDA
« Reply #24 Dátum: 2011, 02 15, 15:52:51 »
Tornáztattok itt engem....

ép testben ép lélek!

Én is maradtam a manuálisnál, CWM amúgy sincs még fenn.
Az a baj, hogy bazi gyors a boot, legalábbis az a része, amikor mozizni lehetne. Lehet, hogy leveszem a lagfixet, hogy tovább tartson.  :D :D :D
 A kikapcsolás is penge.