2024, 11 23, 02:52:06

Szerző Téma: Motorola Defy általános  (Megtekintve 166791 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető mrmarkus

• Nem: Férfi
  • Freedom of Information
    • Dobókocka
  • Navigáció / Navigation: Sygic, Google Maps
  • PDA: HTC Desire r/w s-off
  • PDA ROM: Device: HTC Desire PVT4 .:.| S-OFF |.:. HBOOT: AlphaRev STOCK 6.93.1002 Radio: 32.56.00.32U_5.17.05.23 ROM: [WIP][JB]unoffical CyanogenMod10 [15. August]
Re: Motorola Defy általános
« Reply #200 Dátum: 2011, 08 04, 19:52:25 »
You are not allowed to view links. Register or Login
elvileg van olyan fajta defy ami nem vízálló. hogyan tudom megnézni az enyémen hogy a vízálló fajtából való-e anélkül hogy vízbe teszem? elvileg a zöld lencsések nem vízállóak ellenben a piros lencsésekkel. de én azt sem tudom hogy ez mit jelent. tudna valaki segíteni??? fontos lenne!!!

Elvileg lehet, hogy van, de gyakorlatilag a Motorola csak egyféle Defy-t dobott piacra...
Hacsak a kicsinyke kínai manufaktúrák valamelyikének keze be nem tette ide is a lábát?!  :D

:olvass: :olvass: :olvass:  a Motorola hivatalos honlapját!

Asus emachines E525 Widows 7
HTC Desire r/w s-off
Nokia 9300
Nokia E50

Nem elérhető gvoczelka

• Navigáció / Navigation: Waze
  • PDA: Sony Xperia S+iPhone 5C
  • PDA ROM: SXS:4.1.2(.96), i5C:7.1
« Reply #201 Dátum: 2011, 08 07, 02:06:08 »
nem csak egyfélét dobott piacra a Motorola, mert vannak az első (nulla) szériás modellek, amik még zöld kamera lencsével készültek, és vannak a piros lencsések. Zöld lencsésből kevés van mert pár hét után váltottak piros lencsére, hát nekem sikerült mégis kifognom egy zöld lencséset :D
Pda kronológia:
HTC Artemis (tégla) -> Omnia i900 (Anzo ROM) -> SG Spica (Anzo ROM) -> X10minipro (Gyári 2.1) -> X10i (Gyári 2.1) -> Moto Defy (CM9, 4.0.4 Epsylon3) -> Xperia S (Gyári Jelly Bean .96)+iPhone 5C (iOS 7.1)

Nem elérhető zsoca34

• PFC Fan
  • PDA: Sony Xperia S
  • PDA ROM: JB 4.1.2
« Reply #202 Dátum: 2011, 08 07, 08:01:19 »
Hali!
Az enyém is zöld lencsés,pedig tegnap előtt vettem! :D

Nem elérhető nbukta77

• PDA: Samsung Galaxy S II
  • PDA ROM: 4.0.3. CM9 ICS
« Reply #203 Dátum: 2011, 08 07, 08:13:03 »
Hali!
Az enyém is zöld lencsés,pedig tegnap előtt vettem! :D

Az enyem is az es 1 honapos. Ez szerintem egy hulyeseg. Ezen varialni.

Nem elérhető zsoca34

• PFC Fan
  • PDA: Sony Xperia S
  • PDA ROM: JB 4.1.2
« Reply #204 Dátum: 2011, 08 08, 19:32:36 »
Sziasztok!
Segítséget kérnék a 3G beállításhoz,már szinte mindent kipróbáltam.De nem akar működni!Piroséknál vagyok előfizetéssel.Előre is kösz! :ima:

Nem elérhető joe30

• PFC Fan
  • PDA: motorola defy
  • PDA ROM: froyo 2.2.2
« Reply #205 Dátum: 2011, 08 09, 09:11:27 »
Sziasztok!
Esetleg akit érdekel Froyo 2.2.2-es ROM magyarítása.. :) Az alábbi linken eléri.
Üdv.

Nem elérhető JoinR

• asztal
  • PDA: Motorola Defy
  • PDA ROM: 2.2.2
« Reply #206 Dátum: 2011, 08 10, 19:40:34 »
Sziasztok!

A közelmúltban vettem egy Motorola Defy-t amivel nagyon meg vagyok elégedve (bár első okostelefon, úgyhogy sok viszonyítási alapom nincs), és ahogy olvasgattam elég sokan erőltetik ezt a root-olásos dolgot, amivel nem vagyok tisztában, hogy mire is való. Sokat utánaolvastam már, kb. fejből tudom mit kell csinálni :D
Tudom, hogy kb. annyi, hogy teljes a jogot kapunk a gép felett, de az nem tiszta, hogy ezzel mit is lehet pontosan elérni, miért lesz nekem jó.

Alapvető célom a programok törlése és automatikus futtatásuk, illetve a különböző szolgáltatások kiiktatása a hosszabb üzemidő (és gyorsabb működés, bár ez másodlagos) reményében. Érdemes belekezdenem a root-olásba, vagy van valamilyen alternatíva, hogyan tudnék megszabadulni a rengeteg szeméttől a telefonomon?

Nem elérhető joe30

• PFC Fan
« Reply #207 Dátum: 2011, 08 11, 08:36:22 »
Alapvető célom a programok törlése és automatikus futtatásuk, illetve a különböző szolgáltatások kiiktatása a hosszabb üzemidő (és gyorsabb működés, bár ez másodlagos) reményében. Érdemes belekezdenem a root-olásba, vagy van valamilyen alternatíva, hogyan tudnék megszabadulni a rengeteg szeméttől a telefonomon?
Szia!
Igazából pont erre való a rootolás, például a beépített programok eltávolítása, amire neked nincs szükséged...(ezzel csak óvatosan)
A rootolás egyébként vissza is állítható (unroot) de gondolom akkor már ezt is olvastad... :)
Szerintem érdemes rootolni...
Üdv.

Nem elérhető nbukta77

• PDA: Samsung Galaxy S II
  • PDA ROM: 4.0.3. CM9 ICS
« Reply #208 Dátum: 2011, 08 11, 08:41:00 »
Nekem csak egy gyors kérdésem lenne.
Csak azért,mert sok fórumon erről megy a vita.
Kell e használni auto task killert vagy nem. Azt is olvastam,hogy 2.1 felett nem tesz jót a rendszernek.

Nem elérhető JoinR

• asztal
« Reply #209 Dátum: 2011, 08 11, 09:52:14 »
Szia!
Igazából pont erre való a rootolás, például a beépített programok eltávolítása, amire neked nincs szükséged...(ezzel csak óvatosan)
A rootolás egyébként vissza is állítható (unroot) de gondolom akkor már ezt is olvastad... :)
Szerintem érdemes rootolni...
Üdv.

Igen, bár az még nem teljesen világos, hogy mivel is tudok teljes rendszert menteni (egyébként már most is 2.2-es Android van fent, hivatalos Motorola szoftverrel frissítettem - most vajon élne még a garancia?),

illetve a másik dolog, hogy ezek a ROM-ok honnan vannak, házi barkács? Láttam Jordan (nahjó ezt nem biztos hogy itt), Froyo, CM7, MIUI... - nekem ezek semmit nem mondanak, hogy mi a különbség, vagy melyiket érdemes felrakni, ehhez valahol van leírás?

Nem elérhető joe30

• PFC Fan
« Reply #210 Dátum: 2011, 08 11, 09:56:52 »
Nekem csak egy gyors kérdésem lenne.
Csak azért,mert sok fórumon erről megy a vita.
Kell e használni auto task killert vagy nem. Azt is olvastam,hogy 2.1 felett nem tesz jót a rendszernek.
Szia!
Erről nagyon megoszlanak a vélemények, de íme egy leírás: You are not allowed to view links. Register or Login
Üdv.

Nem elérhető joe30

• PFC Fan
« Reply #211 Dátum: 2011, 08 11, 10:10:43 »
Igen, bár az még nem teljesen világos, hogy mivel is tudok teljes rendszert menteni (egyébként már most is 2.2-es Android van fent, hivatalos Motorola szoftverrel frissítettem - most vajon élne még a garancia?),

illetve a másik dolog, hogy ezek a ROM-ok honnan vannak, házi barkács? Láttam Jordan (nahjó ezt nem biztos hogy itt), Froyo, CM7, MIUI... - nekem ezek semmit nem mondanak, hogy mi a különbség, vagy melyiket érdemes felrakni, ehhez valahol van leírás?
Ha 2.2-re frissítettél, attól még természetesen él a garancia. És hogy mivel lehet teljes rendszert menteni, azt a recovery-ből nandroid backup-al.
Szóval CM7, MIUI, stb. ezek főzött ROM-ok, igazából itt is megoszlanak a vélemények, mivel egyes ROM-ok már meglévő magra építenek azt módosítják például a froyo 2.2.2-öt, itt inkább átformálásról beszélhetünk, míg vannak a teljesen új magra építők, itt már főzésről beszélhetünk....
Más android készüléken elég sok főzött ROM-ot kipróbáltam, sajnos mindnek volt bugja (kisebb-nagyobb)
Itt a Defynél már ki sem próbáltam egyet sem, így nem tudok véleményt mondani róluk. Egy linket azért neked is adnák, igaz angol, de azt hiszem itt megtalálható az "összes" ROM
Üdv.

Nem elérhető JoinR

• asztal
« Reply #212 Dátum: 2011, 08 11, 11:36:01 »
Köszi! Közben utánaolvastam, igen korrekt leírások vannak, hogyan is rakhatnék fel CM7-et. Tehát a Froyo 2.2(.2) az az a változat, amit hivatalosan tudok frissíteni (és korábban már meg is tettem).(?)
Ezzel a változattal is lehet (root-olás után nyilván) superuser jogokat szerezni? Mert akkor nem érdemes a CM7-ig elmenjek.

A garanciavesztés szükséges és elégséges feltétele a főzött ROM telepítése, vagy a rootolás magában?

Ha 2.2-re frissítettél, attól még természetesen él a garancia. És hogy mivel lehet teljes rendszert menteni, azt a recovery-ből nandroid backup-al.
Szóval CM7, MIUI, stb. ezek főzött ROM-ok, igazából itt is megoszlanak a vélemények, mivel egyes ROM-ok már meglévő magra építenek azt módosítják például a froyo 2.2.2-öt, itt inkább átformálásról beszélhetünk, míg vannak a teljesen új magra építők, itt már főzésről beszélhetünk....
Más android készüléken elég sok főzött ROM-ot kipróbáltam, sajnos mindnek volt bugja (kisebb-nagyobb)
Itt a Defynél már ki sem próbáltam egyet sem, így nem tudok véleményt mondani róluk. Egy linket azért neked is adnák, igaz angol, de azt hiszem itt megtalálható az "összes" ROM
Üdv.

Nem elérhető joe30

• PFC Fan
« Reply #213 Dátum: 2011, 08 11, 12:20:22 »
Köszi! Közben utánaolvastam, igen korrekt leírások vannak, hogyan is rakhatnék fel CM7-et. Tehát a Froyo 2.2(.2) az az a változat, amit hivatalosan tudok frissíteni (és korábban már meg is tettem).(?)
Ezzel a változattal is lehet (root-olás után nyilván) superuser jogokat szerezni? Mert akkor nem érdemes a CM7-ig elmenjek.

A garanciavesztés szükséges és elégséges feltétele a főzött ROM telepítése, vagy a rootolás magában?
Igen így van a 2.2.2 amire hivatalosan tudsz frissíteni. (ez nálad meg is történt) Természetesen igen ezen a ROM-on is rootolás után root jogokkal fogsz rendelkezni...(csak ezért nem érdemes főzött ROM-ot feltenni)
Garancia!
Itt is megoszlanak a vélemények, de ha nagyon precízek akarunk lenni, akkor már a ROOT-nál ugrik a garancia. (de sok függ a szerviztől, és persze a hibától is)

Nem elérhető bpm

• PDA: ZTE Grand X In
« Reply #214 Dátum: 2011, 08 11, 14:10:40 »
Sziasztok!

Használt már valaki hagyományos sztereo fejhallgatót a DEFY-vel? Ha a sima 3 pólusú jack dugót dugom bele, észre sem veszi, ugyanúgy a belső hangszóró megy tovább. Csak én vagyok ilyen szerencsés, vagy másnak is hasonlóan nem működik? (A négypólusú headsettel megy.)

Kocsiban szerettem volna hallgatni ról zenét. Eddig minden telefonommal ment, ez az első, ami szivat.

Nem elérhető joe30

• PFC Fan
« Reply #215 Dátum: 2011, 08 11, 14:29:55 »
Sziasztok!

Használt már valaki hagyományos sztereo fejhallgatót a DEFY-vel? Ha a sima 3 pólusú jack dugót dugom bele, észre sem veszi, ugyanúgy a belső hangszóró megy tovább. Csak én vagyok ilyen szerencsés, vagy másnak is hasonlóan nem működik? (A négypólusú headsettel megy.)

Kocsiban szerettem volna hallgatni ról zenét. Eddig minden telefonommal ment, ez az első, ami szivat.
Szia!
Furcsa, akkor lehet hogy én vagyok a szerencsés, mert nálam működik a 3 pólusú jack-al. Bár maga a készülék nem írja ki hogy csatlakoztatva lett, de ettől függetlenül működik.
Üdv.

Nem elérhető devil2k

• Navigáció / Navigation: Motorola Defy
  • PDA ROM: cm7-rc1 v2
« Reply #216 Dátum: 2011, 08 11, 15:50:30 »
Itt is megoszlanak a vélemények, de ha nagyon precízek akarunk lenni, akkor már a ROOT-nál ugrik a garancia. (de sok függ a szerviztől, és persze a hibától is)

Bocs a láma kérdésért. A garancia nem a hardware-re szól?
Nekem hangszóró cserés volt e defym. Amikor leadtam a szervizbe, főzött 2.2 volt rajta.
Cserélték a hangszórót és persze felrakták az akkori legfrissebb romot.
Lehet csak szerencsém volt?!
Ez csak azért vetődött fel bennem, mert számítógép szervizben dolgozom és a hozzánk beérkező gépek sem veszítik el a garit, mert a tulaj legyalulta az előre telepített oprendszert és felrakott egy neki tetszőt, vagy az oprendszer nélkülire warezolt os-t rakott, majd elszállt az alaplapja.

Nem elérhető joe30

• PFC Fan
« Reply #217 Dátum: 2011, 08 11, 16:51:11 »
Bocs a láma kérdésért. A garancia nem a hardware-re szól?
Nekem hangszóró cserés volt e defym. Amikor leadtam a szervizbe, főzött 2.2 volt rajta.
Cserélték a hangszórót és persze felrakták az akkori legfrissebb romot.
Lehet csak szerencsém volt?!
Ez csak azért vetődött fel bennem, mert számítógép szervizben dolgozom és a hozzánk beérkező gépek sem veszítik el a garit, mert a tulaj legyalulta az előre telepített oprendszert és felrakott egy neki tetszőt, vagy az oprendszer nélkülire warezolt os-t rakott, majd elszállt az alaplapja.
Szia!
Ezért írtam hogy megoszlanak a vélemények.
Hardware-re és Szoftverre egyaránt szól a garancia. Ha szoftveres probléma van, akkor van olyan szerviz, aki megnézés nélkül ráküldi az új szoftvert (ilyenkor mindegy hogy mi volt a telefonon) és van olyan aki szépen átnézi a jelen állapotba....(na ekkor lehet a probléma) de ez ritkább...
Üdv.

Nem elérhető sadbas

• PDA: LG G2 D802
  • PDA ROM: D80220d-EUR-XX
« Reply #218 Dátum: 2011, 08 11, 18:16:47 »
valaki tudna segíteni abban hogy hogyan lehetne az akkuidőt kicsit meghosszabbítani? átlag használattal 1 napot bír ki a telefonom. gyári 2.2.2 van rajta, setVsellel underclockoltam a procit de szinte semmi változás az akkuidőben pedig sokkal lassabb lett... esetleg valamelyik főzött rommal többet kibír? (MIUI vagy CM) előre is kössz a segítséget... (:

Nem elérhető devil2k

« Reply #219 Dátum: 2011, 08 12, 07:27:55 »
Szia!
Ezért írtam hogy megoszlanak a vélemények.
Hardware-re és Szoftverre egyaránt szól a garancia. Ha szoftveres probléma van, akkor van olyan szerviz, aki megnézés nélkül ráküldi az új szoftvert (ilyenkor mindegy hogy mi volt a telefonon) és van olyan aki szépen átnézi a jelen állapotba....(na ekkor lehet a probléma) de ez ritkább...
Üdv.
Köszönöm!
Ezek szerint szerencsém volt.
Üdv.

Nem elérhető devil2k

« Reply #220 Dátum: 2011, 08 12, 07:33:27 »
valaki tudna segíteni abban hogy hogyan lehetne az akkuidőt kicsit meghosszabbítani? átlag használattal 1 napot bír ki a telefonom. gyári 2.2.2 van rajta, setVsellel underclockoltam a procit de szinte semmi változás az akkuidőben pedig sokkal lassabb lett... esetleg valamelyik főzött rommal többet kibír? (MIUI vagy CM) előre is kössz a segítséget... (:

Hi!
Az underclock nem biztos hogy hozza a kívánt hatást. Inkább undervolt lenne a jobb.
20/300;  30/600;  48/1000 nálam így megy és átlagos használattal (kb 20 perc telefon, néhány video, kb 20-30 perc wifi naponta) több mint 2 napot bír.

Nem elérhető Rysy

• PFC Fan
  • Navigáció / Navigation: Sygic
  • PDA: Defy
« Reply #221 Dátum: 2011, 08 12, 17:39:32 »
Sziasztok!

Egy hete vettem meg a Defymet, tegnapig tudtam csatlakozni a netre 3g vel is, de tegnaptól egyszercsak nem megy. Ebben szeretném a segítségeteket kérni. Ritkán használtam így, mert wifi-n kapcwsolódok, de zavar, hogy nem megy, mert néha lehet jól jön a mobil net. Ahoz hogy sk úgy önkényesen ne mennyen fel, az APN on/off Widgetet használom, de most hiába kapcsolom be, nincs kapcsolat.
Előre is köszi a segítséget.
Amúgy jó kis teló, bár kicsit féltem tőle, movel nincs magyar menüje, de azért kezdek belejönni.

Nem elérhető xedamen

• PDA: Galaxy S4 i9505
  • PDA ROM: XXUBMH1
« Reply #222 Dátum: 2011, 08 15, 08:20:51 »
Tegnap strandon voltam Mórahalmon, csörgött a telefonom csajom bedobta nekem a vízbe és ennyi... Beázott!
Pedig elvileg 1m mélységig vízálló, nah hát a medence ilyen fekvő rész volt, kb volt 20-25 cm mély! Pedig csörgött, bedobta, felvettem, beszéltem, leraktam és aztán sötét kép! A kamera full párás, a kijelző is! Rendesen rajta volt a hátlap is meg minden! Máskor meg 60 cm mély medencébe dobáltam, de teljes erőből bele a vízbe stb és semmi baja nem volt!
visitors can't see pics , please You are not allowed to view links. Register or Login or You are not allowed to view links. Register or Login

Nem elérhető Rysy

• PFC Fan
  • Navigáció / Navigation: Sygic
« Reply #223 Dátum: 2011, 08 15, 15:41:08 »
Sziasztok!

Egy hete vettem meg a Defymet, tegnapig tudtam csatlakozni a netre 3g vel is, de tegnaptól egyszercsak nem megy. Ebben szeretném a segítségeteket kérni. Ritkán használtam így, mert wifi-n kapcwsolódok, de zavar, hogy nem megy, mert néha lehet jól jön a mobil net. Ahoz hogy sk úgy önkényesen ne mennyen fel, az APN on/off Widgetet használom, de most hiába kapcsolom be, nincs kapcsolat.
Előre is köszi a segítséget.
Amúgy jó kis teló, bár kicsit féltem tőle, movel nincs magyar menüje, de azért kezdek belejönni.

Köszi, de sikerült a problémát megoldani

Nem elérhető ubyegon

• PFC Fan
  • PDA ROM: 2.1
« Reply #224 Dátum: 2011, 08 18, 07:11:40 »
Sziasztok!
A tegnap frissítettem a Defy- t 2.2.2-re. Azt tapasztalom, hogy pilot módból visszakapcsolva PIN kóddal megy csak tovább, mint ha ki lett volna kapcsolva. Emiatt Autopilot widgetet sem tudom használni, 2.1 alatt nem csinálta ezt. Van ötletetek, hogy mit lehetne tenni, hogy ez a gond megszűnjön?
előre is köszönöm