2024, 11 23, 04:54:08

Szerző Téma: Motorola Defy általános  (Megtekintve 166792 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

xanadu

• Vendég
Re: Motorola Defy általános
« Reply #175 Dátum: 2011, 07 19, 19:51:46 »
You are not allowed to view links. Register or Login
Le irnad magyarul,hogy mit kell csinalni. Az angol tudasom gyer. Meg koszonnem.
Mondjuk németül van, de ha meg sem nyitod a linket, honnan tudnád. >:(

Nem elérhető nbukta77

• Nem: Férfi
  • PDA: Samsung Galaxy S II
  • PDA ROM: 4.0.3. CM9 ICS
« Reply #176 Dátum: 2011, 07 19, 22:47:33 »
Mondjuk németül van, de ha meg sem nyitod a linket, honnan tudnád. >:(

Bocs nem neked szántam. Látom német,de ez működhet az én romomal is? Elvileg nem lehet vissza térni róla.
Segits légyszi. Kösz

xanadu

• Vendég
« Reply #177 Dátum: 2011, 07 20, 08:17:08 »
Bocs nem neked szántam. Látom német,de ez működhet az én romomal is? Elvileg nem lehet vissza térni róla.
Segits légyszi. Kösz
Ahogy a linkben is le van írva, így lehet visszatérni olyanoknak, akik ba**tak elolvasni a figyelmeztetést kiszivárgott GB felrakása előtt, és feltolták a full sbf-et a fixed (Cg31 és Cg39 nélküli) helyett.
A lényege magyarul (semmiféle felelősséget nem vállal senki, ha megint elqurod):
Mielőtt nekiállnál, töltd fel az akkut 100%-ra, és a linkeken lévő cuccokat töltsd le

1. menj  bootloader módba (power+hangerő fel) és flesseld rá  rsd lite-tal ezt: You are not allowed to view links. Register or Login
 2. várj, míg a  defy újraindul, mindenképpen addig, amíg az rsd lite "PASS" és utána "FINISHED"et mutat!
 3. menj stock recovery-be  (újraindításkor a"hangerő le" benyomva tartva)
 4. ez a régebbi recovery még nem a hangerőgombokkal megy, hanem a képernyő jobb alsó sarkának érintésével.
 5. hangerő gombokkal választ a wipe-okat, a bal alsó "OK" érintésével
 6. cache wipe és utána factory reset (tehát cache/data wipe)!
 7. újraindítás és az  usb-kabel bele rootoláshoz (usb-debugging bekapcsolása és ismeretlen források engedélyezése, rootolás ezzel: You are not allowed to view links. Register or Login(!!!!) ne próbálkozz újabb verziókkal, mert nem fog menni visitors can't see pics , please You are not allowed to view links. Register or Login or You are not allowed to view links. Register or Login)
 8. ez se megy egyszerűen, többször reklamál a SOC, de nyomj rá ismét.
 9. újraindítás, ha sikerült a rootolás
 10. jöhet a 2ndinit 1.4.2 telepítése innen: You are not allowed to view links. Register or Login
 11. újabb ellenőrzés, hogy az usb-debugging be van-e kapcsolva (az ember sose tudhatja visitors can't see pics , please You are not allowed to view links. Register or Login or You are not allowed to view links. Register or Login) majd futtasd a 2ndinit-et
 12. kattints az "install recovery" sorra, erősítsd meg mindkétszer a root jogosultságot, és várj, amíg kiírja, hogy sikerült, ekkor a led is kizöldül.
 13. Indítsd újra a cuccot normál módban
 14. menj újra a 2ndinitbe és a "reboot into recovery"-t nyomd (vagy indítsd megint újra, és a "Custom recovery-t válaszd visitors can't see pics , please You are not allowed to view links. Register or Login or You are not allowed to view links. Register or Login)
 15. ekkor a  recovery 2.5.8 jön be, innen a menüből válaszd a "restore" fület és válaszd a kártyáról a letöltött és a sd/clockworkmod/backup mappába másolt könyvtárat, amiből előtte az "android_secure.img-t kitörölted a CWM-be lépés előtt: You are not allowed to view links. Register or Login (ez a 3.4.2-179-2 cee)
 16. Amikor a "restore" megtörtént, wipe-olj mindent megint alaposan  (dalvik, cache, data és battery stats) majd indítsd újra a cuccot bootloader módban
 17. Ekkor a képernyőn a  "ready to program" kéne, hogy legyen
 18. usb-kábel be, rsd-lite-tal a következő fixed sbf-et ráflesselni: You are not allowed to view links. Register or Login (ez a  4.5.1-128, de jó a 4.5.1-134-re is)
 19. Ha minden rendben lement, akkor teljes funkcionalitású froyo (cee verzió) bootol és onnantól azt csinálsz, amit akarsz,  (cm7, miui, vagy akár gingerbread megint mehet rá visitors can't see pics , please You are not allowed to view links. Register or Login or You are not allowed to view links. Register or Login)

Minden további flesselésnél ügyelni kell rá, hogy a korábbi elqurást nem lehet teljesen visszacsinálni, tehát a fixed.sbf-re mindig szükség lesz, egyébként bootloopban maradsz, mert pár fájl az elqurt GB-felrakásodból kitörölhetetlen, valamint a garit is elbuktad (ha észreveszik).

Nem elérhető nbukta77

« Reply #178 Dátum: 2011, 07 20, 09:10:54 »
Ahogy a linkben is le van írva, így lehet visszatérni olyanoknak, akik ba**tak elolvasni a figyelmeztetést kiszivárgott GB felrakása előtt, és feltolták a full sbf-et a fixed (Cg31 és Cg39 nélküli) helyett.
A lényege magyarul (semmiféle felelősséget nem vállal senki, ha megint elqurod):
Mielőtt nekiállnál, töltd fel az akkut 100%-ra, és a linkeken lévő cuccokat töltsd le

1. menj  bootloader módba (power+hangerő fel) és flesseld rá  rsd lite-tal ezt: You are not allowed to view links. Register or Login
 2. várj, míg a  defy újraindul, mindenképpen addig, amíg az rsd lite "PASS" és utána "FINISHED"et mutat!
 3. menj stock recovery-be  (újraindításkor a"hangerő le" benyomva tartva)
 4. ez a régebbi recovery még nem a hangerőgombokkal megy, hanem a képernyő jobb alsó sarkának érintésével.
 5. hangerő gombokkal választ a wipe-okat, a bal alsó "OK" érintésével
 6. cache wipe és utána factory reset (tehát cache/data wipe)!
 7. újraindítás és az  usb-kabel bele rootoláshoz (usb-debugging bekapcsolása és ismeretlen források engedélyezése, rootolás ezzel: You are not allowed to view links. Register or Login(!!!!) ne próbálkozz újabb verziókkal, mert nem fog menni visitors can't see pics , please You are not allowed to view links. Register or Login or You are not allowed to view links. Register or Login)
 8. ez se megy egyszerűen, többször reklamál a SOC, de nyomj rá ismét.
 9. újraindítás, ha sikerült a rootolás
 10. jöhet a 2ndinit 1.4.2 telepítése innen: You are not allowed to view links. Register or Login
 11. újabb ellenőrzés, hogy az usb-debugging be van-e kapcsolva (az ember sose tudhatja visitors can't see pics , please You are not allowed to view links. Register or Login or You are not allowed to view links. Register or Login) majd futtasd a 2ndinit-et
 12. kattints az "install recovery" sorra, erősítsd meg mindkétszer a root jogosultságot, és várj, amíg kiírja, hogy sikerült, ekkor a led is kizöldül.
 13. Indítsd újra a cuccot normál módban
 14. menj újra a 2ndinitbe és a "reboot into recovery"-t nyomd (vagy indítsd megint újra, és a "Custom recovery-t válaszd visitors can't see pics , please You are not allowed to view links. Register or Login or You are not allowed to view links. Register or Login)
 15. ekkor a  recovery 2.5.8 jön be, innen a menüből válaszd a "restore" fület és válaszd a kártyáról a letöltött és a sd/clockworkmod/backup mappába másolt könyvtárat, amiből előtte az "android_secure.img-t kitörölted a CWM-be lépés előtt: You are not allowed to view links. Register or Login (ez a 3.4.2-179-2 cee)
 16. Amikor a "restore" megtörtént, wipe-olj mindent megint alaposan  (dalvik, cache, data és battery stats) majd indítsd újra a cuccot bootloader módban
 17. Ekkor a képernyőn a  "ready to program" kéne, hogy legyen
 18. usb-kábel be, rsd-lite-tal a következő fixed sbf-et ráflesselni: You are not allowed to view links. Register or Login (ez a  4.5.1-128, de jó a 4.5.1-134-re is)
 19. Ha minden rendben lement, akkor teljes funkcionalitású froyo (cee verzió) bootol és onnantól azt csinálsz, amit akarsz,  (cm7, miui, vagy akár gingerbread megint mehet rá visitors can't see pics , please You are not allowed to view links. Register or Login or You are not allowed to view links. Register or Login)

Minden további flesselésnél ügyelni kell rá, hogy a korábbi elqurást nem lehet teljesen visszacsinálni, tehát a fixed.sbf-re mindig szükség lesz, egyébként bootloopban maradsz, mert pár fájl az elqurt GB-felrakásodból kitörölhetetlen, valamint a garit is elbuktad (ha észreveszik).

Koszi a leirast. Ha haza erek megcsinalom es irok,hogy sikeres volt e.

Nem elérhető nbukta77

« Reply #179 Dátum: 2011, 07 21, 04:39:28 »
Koszonom sikerult!

xanadu

• Vendég
« Reply #180 Dátum: 2011, 07 21, 08:41:12 »
Koszonom sikerult!
Örülök, hogy sikerült, bár lustaságból csak a lényegét fordítottam le az android-hilfe.de anyagnak; de ezzel a leírással (értelemszerűen az sbf, SOC, 2ndinit aktualizálása után) más romok felpakolása is megy.

Nem elérhető nbukta77

« Reply #181 Dátum: 2011, 07 22, 10:20:01 »
Örülök, hogy sikerült, bár lustaságból csak a lényegét fordítottam le az android-hilfe.de anyagnak; de ezzel a leírással (értelemszerűen az sbf, SOC, 2ndinit aktualizálása után) más romok felpakolása is megy.

Még egy kérdés! Ha CM7-et akarok felrakni akkor is a linkelt fixed sfb kell?

Nem elérhető Caaabi

• PDA: HTC ONE
« Reply #182 Dátum: 2011, 07 22, 10:46:21 »
sziasztok, a másik szobába irtam csak ott senki nem reagál sajnos, de ahogy látom nektek 2.3.4 es rom van rajta megtenné valaki hogyaz ott feltett kérdéseimre válaszolna ?:$ :)

Nem elérhető nbukta77

« Reply #183 Dátum: 2011, 07 22, 11:43:08 »
CM7-el az aksi mennyit bír?

xanadu

• Vendég
« Reply #184 Dátum: 2011, 07 22, 22:44:39 »
CM7-el az aksi mennyit bír?
kb. 5 órát. hótt hülyéknek többé nem válaszolok, caaabi is beletartozik, ahogy te is, mi a faxért írtam le pár napja már?

Nem elérhető nbukta77

« Reply #185 Dátum: 2011, 07 22, 22:48:16 »
kb. 5 órát. hótt hülyéknek többé nem válaszolok, caaabi is beletartozik, ahogy te is, mi a faxért írtam le pár napja már?

Figyu! Ha le hulyezed a masikat akkor inkabb ne valaszolj. Kultura az hianyzik. Azert koszonom a valaszod.

Nem elérhető robagp

• PDA: sgs2, Moto G
  • PDA ROM: gyári 4.1.2 XWLSS, gyári 4.3
« Reply #186 Dátum: 2011, 07 25, 18:17:57 »
Hello!
Tudna valaki segíteni, hogy a telefonszámokat hogyan tudom elmenteni?
Nincs outlook-om!
Előre is köszönöm!

Nem elérhető Hellboy69

• PDA: Motorola Defy
  • PDA ROM: 2.3.4
« Reply #187 Dátum: 2011, 07 25, 20:33:06 »
Hali!
Megpróbáltam a fentebb leírást és még az sem segített.... ugyanúgy nem bootol be.... Nbukta77 neked simán elsőre be bootolt ezzel a szoftverrel: JORDN_U3_97.21.51?

Nem elérhető nbukta77

« Reply #188 Dátum: 2011, 07 25, 20:39:30 »
Hali!
Megpróbáltam a fentebb leírást és még az sem segített.... ugyanúgy nem bootol be.... Nbukta77 neked simán elsőre be bootolt ezzel a szoftverrel: JORDN_U3_97.21.51?

Másodszorra sikerült. Amig nem csináltam meg az sd ezeket a mappákat sd/clockworkmod/backup és nem ebbe másoltam be a backup file-t addig nem telepítette rendesen.

Nem elérhető Hellboy69

• PDA: Motorola Defy
  • PDA ROM: 2.3.4
« Reply #189 Dátum: 2011, 07 25, 23:23:10 »
Persze mire lehet h lenne megoldás lemerült az akksim.... -.-  majd ha vhogy sikerül életet varázsolnom bele megpróbálom!

Nem elérhető robagp

• PDA: sgs2, Moto G
  • PDA ROM: gyári 4.1.2 XWLSS, gyári 4.3
« Reply #190 Dátum: 2011, 07 27, 09:27:06 »
HELP!!!
Pár napja frissítettem a Defy-m szoftverét /hivatalos motorola oldalról letölthető szoftverrel/ , és azóta fél napot sem bír az akksija, pedig se blue tooth, se wifi, semmi nincs bekapcsolva. Este töltöttem fel 100%-ra, és reggelre kikapcsolt :-( A régi szoftverrel 2 napig bírta!
Kérlek segítsetek, találkozott valaki hasonló hibával?
Ha nem, akkor mit tudok csinálni?

Nem elérhető nbukta77

« Reply #191 Dátum: 2011, 07 27, 18:59:36 »
HELP!!!
Pár napja frissítettem a Defy-m szoftverét /hivatalos motorola oldalról letölthető szoftverrel/ , és azóta fél napot sem bír az akksija, pedig se blue tooth, se wifi, semmi nincs bekapcsolva. Este töltöttem fel 100%-ra, és reggelre kikapcsolt :-( A régi szoftverrel 2 napig bírta!
Kérlek segítsetek, találkozott valaki hasonló hibával?
Ha nem, akkor mit tudok csinálni?

Milyen romot raktál fel?

Nem elérhető gvoczelka

• Navigáció / Navigation: Waze
  • PDA: Sony Xperia S+iPhone 5C
  • PDA ROM: SXS:4.1.2(.96), i5C:7.1
« Reply #192 Dátum: 2011, 07 28, 01:17:08 »
Sziasztok!
Az a nagy problémám van, hogy vízberakásnál bepárásodik az érintőpanelnak a belső fele, és ilyenkor használhatatlan a telefon. Néhányszor ez előfordult, kiszárítottam, és utána tökéletesen működött tovább. Most viszont az a problémám, hogy a legutolsó vizes kaland után (Balatonba videóztam vele), kiszárítottam, mert ismét párásodott, de azóta az érintőpanelnak a jobb alsó sarkában kb 1 hüvelykujjnyi részén nem érzékel a panel, vagy ha érzékel, akkor is pl billentyűzetnél feljebb érzékel és rossz betűt gépel. Azon gondolkoztam, hogy érintőpanelt cserélek, talált is egy jóbarátom amazonon nagyon olcsón. Szerintetek ez megoldja a problémámat, vagy szabaduljak meg a telefontól és vegyek másikat?
Azt hallottam, hogy az első szériás (zöld lencsés) Defy-k hajlamosak a beázásra, mert a csavaroknál engedi a vizet. Nekem sajnos zöld lencséset sikerült kifognom. Erről mit tudtok?
Előre is köszi a segítséget és a válaszokat!
Pda kronológia:
HTC Artemis (tégla) -> Omnia i900 (Anzo ROM) -> SG Spica (Anzo ROM) -> X10minipro (Gyári 2.1) -> X10i (Gyári 2.1) -> Moto Defy (CM9, 4.0.4 Epsylon3) -> Xperia S (Gyári Jelly Bean .96)+iPhone 5C (iOS 7.1)

Nem elérhető Zagor

• Portál szerkesztő
  • Navigáció / Navigation: GMaps, Waze, Igo
  • PDA: OnePlus One A0001 Bacon
  • PDA ROM: DirtyUnicorns 8.1.0
« Reply #193 Dátum: 2011, 07 28, 19:43:32 »
Sziasztok!
Az a nagy problémám van, hogy...
Hozzácsatolnám, hogy a kiszemelt érintőpanel:

Ha valaki jobban ért hozzá azon kívül, hogy átlátszó. :P

Kiegészíteném annyival GVoczelka kérdését, hogy annak van-e értelme, ha csak szétkapjuk és megringatunk minden kábelt benne.. Merthogy talán csak valami kosz került egy tized milliméteres részre valamelyik két érintkezési pont közé. Netán kapcsoljuk be a gps nyomkövetést és egy kis papírhajóban úsztassuk le a dunán, megnézni meddig jut, mert másra már úgysem lesz jó.... Várjuk a véleményeket.

Üdv: Jóbarát ;)
Phonez history: ?; siemens c45; siemens a50; ?; Sony Ericsson k200; Sony Ericsson K750i(still have), Sony Ericsson K810i(still have); Samsung Omnia; Samsung Galaxy Spica; Nokia e71; Spica(dead); Spica; Sony Ericsson Xperia X10; Motorola Defy; Motorola Xoom Wifi+3G; Motorola Milestone 1; Milestone xt720; Motorola Defy; Samsung Galaxy S; Motorola Droid Razr(BEST); Huawei Ascend P6; HTC ONE M7; OnePlus 1; Oneplus 2; Oneplus 3(DEAD); Oneplus 1

Nem elérhető ktomyy

• PFC Fan
  • Navigáció / Navigation: nincs
  • PDA: defy
  • PDA ROM: Froyo
« Reply #194 Dátum: 2011, 07 28, 21:50:10 »
Sziasztok, olyan gondom lenne, hogy frissitettem a defy -t 2.2 -re és előjött a kamerás probléma, ahol elsötétül a kép fényképezéskor. Megcsináltam, amit mondtatok, de észrevettem, hogy rosszabb a képminőség vakuval mint a 2.1 -en. Csináltam egy factory resetet és tökéletetes lett. Aztán estére megint szar. van valami ötletetek, mert nincs kedvem naponta gyári állapotba rakni a telót. Ha beviszem a Vodafonehoz visszateszik a gyári 2.1 -t garanciában(hivatalos frissítést tettem fel)? mert nem ér annyit a 2.2, hogy a kamera rész pocsék képet csináljon.

Nem elérhető loituma69

• Navigáció / Navigation: WayteQ X960BT HD, Wayte X-tab 50, Nexus 7,
  • PDA: HTC Incredible S-->Xperia Neo-->Xperia Arc-->LG Optimus 4X HD fehér
  • PDA ROM: Android 4.0.3 - 4.1.2
« Reply #195 Dátum: 2011, 07 30, 20:20:17 »
htc desire hd készülék vásárlása előtt állok, használtan 78k körül tudnék venni, de nagy a dilemma inkább a motorola defy újonann 62k-ért vagy htc dhd használtan!?

Nem elérhető mrmarkus

• Freedom of Information
    • Dobókocka
  • Navigáció / Navigation: Sygic, Google Maps
  • PDA: HTC Desire r/w s-off
  • PDA ROM: Device: HTC Desire PVT4 .:.| S-OFF |.:. HBOOT: AlphaRev STOCK 6.93.1002 Radio: 32.56.00.32U_5.17.05.23 ROM: [WIP][JB]unoffical CyanogenMod10 [15. August]
« Reply #196 Dátum: 2011, 07 30, 20:23:57 »
htc desire hd készülék vásárlása előtt állok, használtan 78k körül tudnék venni, de nagy a dilemma inkább a motorola defy újonann 62k-ért vagy htc dhd használtan!?

Ha a defy topikjában kérdezed, akkor defy, ha a HD-ében, akkor HD a válasz...  ;)
Asus emachines E525 Widows 7
HTC Desire r/w s-off
Nokia 9300
Nokia E50

Nem elérhető nbukta77

« Reply #197 Dátum: 2011, 07 30, 20:24:37 »

En a dofyre szavazok.

Nem elérhető mrmarkus

• Freedom of Information
    • Dobókocka
  • Navigáció / Navigation: Sygic, Google Maps
  • PDA: HTC Desire r/w s-off
  • PDA ROM: Device: HTC Desire PVT4 .:.| S-OFF |.:. HBOOT: AlphaRev STOCK 6.93.1002 Radio: 32.56.00.32U_5.17.05.23 ROM: [WIP][JB]unoffical CyanogenMod10 [15. August]
« Reply #198 Dátum: 2011, 07 30, 20:25:07 »

Ez mindenképpen attól függ, hogy mire is szeretnéd használni!
Asus emachines E525 Widows 7
HTC Desire r/w s-off
Nokia 9300
Nokia E50

Nem elérhető sadbas

• PDA: LG G2 D802
  • PDA ROM: D80220d-EUR-XX
« Reply #199 Dátum: 2011, 08 04, 19:42:39 »
elvileg van olyan fajta defy ami nem vízálló. hogyan tudom megnézni az enyémen hogy a vízálló fajtából való-e anélkül hogy vízbe teszem? elvileg a zöld lencsések nem vízállóak ellenben a piros lencsésekkel. de én azt sem tudom hogy ez mit jelent. tudna valaki segíteni??? fontos lenne!!!