2024, 11 23, 08:40:23

Szerző Téma: Motorola Defy általános  (Megtekintve 166795 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető podorbence

• PDA: Motorola Defy
  • PDA ROM: Android 2.2.2
Re: Motorola Defy általános
« Reply #125 Dátum: 2011, 06 19, 11:16:39 »
MEGOLDOTTAM

Nem elérhető jamesbond691

• Nem: Férfi
  • PDA ROM: Android 2.3.4 CM7 RC1
« Reply #126 Dátum: 2011, 06 22, 00:01:03 »
Sziasztok!

Mint uj Defy tulaj jelentkezem! :) egyelőre megvagyok vele elegedve viszont egy kerdesem meg is lenne. MP3 zenet be lehet allitani valahogy csengohangnak? Ha igen, hogy?

Nem elérhető jamesbond691

• PDA ROM: Android 2.3.4 CM7 RC1
« Reply #127 Dátum: 2011, 06 22, 13:50:10 »
Megoldottam! :) Meg egy kerdes: Amikor csatlakoztatjatok a geppel a Defy-t nektek nem csipog ossze vissza? Gondoltam SD kartya hiba... fogtam teloba leformaztam, de ugyan az a csipogas fogad ha abba a modba dugom ossze a PC-vel ahol bongeszni tudom a kartyat. Olyan mint aki nem tud elbol kapcsolodni a kartyahoz valamiert. Vegeredmenyben latja a PC az SD-t, modositani is tudom az adatokat rajta csak nem tudom mi ez a kinlodas! Azota van ez miota egyszer osszedugtam a geppel USB kapcsolatoknal kivalasztottam probakepp a legfelso pontot (ha megkoveztek sem jut eszembe mi annak a neve a pda-n) es akkor automatikusan megnyitotta ezt a Motorola Phone Portalt. Ki akartam probalni, soha nem tudott kapcsolodni es akkor kezdett el pittyegni a telefon. Remelem az SD kartya akar be censored ni es nem a masfel napja kihozott telomat kell szervizbe vinni...

Nem elérhető koczka_pm

• PDA: vf 845
  • PDA ROM: Mr.Edition
« Reply #128 Dátum: 2011, 06 23, 12:58:46 »
Sziasztok!
Most tervezem egy Defy beszerzését. Korábbi hsz-ekben olvastam, hogy T-nél függetlenül árulják(ták). Ez még mára is vonatkozik? Ha nem hogy tudom függetlenítei? Lehetséges? Macerás?
Előre is köszi a válaszokat!

üdv: pm^^

Nem elérhető tcbobo

• PDA ROM: 2.2.2 Froyo jorem-u3
« Reply #129 Dátum: 2011, 06 24, 22:43:42 »
sziasztok!

újdonsült ketyeretulaj vagyok. Tmobileos a történet, fel is frissítettem 2.2.2 Froyora.
Ezután jöttek a gondok, ugyanis 1-2 progit kikaptam a rendszerből (titanium backuppal), pl dlna, phone portal stb. persze backup nélkül. sajna mégiscsak szükség lenne 1-1 progira a gyomláltak közül viszont ha a recoveryben nyomok neki megint factory resetet ezek a progik továbbra sincsenek meg.

vmi 5let h hogyan tudom visszavarázsolni az frissített 2.2.2 maradéktalanul?

Nem elérhető koczka_pm

• PDA: vf 845
  • PDA ROM: Mr.Edition
« Reply #130 Dátum: 2011, 06 24, 23:25:25 »
Kedves tcbobo!
Ha frissen vásároltad a készüléket, meg tudnád mondani független-e? Fontos lenne.
Válaszod előre is köszönöm!

üdv: pm

Nem elérhető Killer

• Navigáció / Navigation: mikor mi
  • PDA: SE X1,S7 EDGE, stb.
  • PDA ROM: Mostanában mindig gyári
« Reply #131 Dátum: 2011, 06 25, 22:23:21 »
You are not allowed to view links. Register or Login
Kedves tcbobo!
Ha frissen vásároltad a készüléket, meg tudnád mondani független-e? Fontos lenne.

Ha rootoltad és utána szedted ki akkor csak a rom frissitésel kerülne vissza a programok amiket kiszedtél az FR. nem segít.  :)

Nem elérhető Keckix

• PDA ROM: Android 2.3.4 Gingerbread Cyanogen Mod 7 RC1 Magyar
« Reply #132 Dátum: 2011, 06 27, 09:10:44 »
Motorola Defy Frissítés Android 2.3.4 Gingerbread Cyanogen Mod 7 RC1 Magyar!!!!

Jelenlegi Rom: Hivatalos CEE 2.2.2
!!Figyelem!!
Csak saját felelősségedre csináld végig a leírtakat, ha valamit rosszul csinálsz, akkor elromolhat a telefon, amiért természetesen nem vállalok felelősséget!
Garanciavesztéssel járhat a ROM csere!
Az itt leírt módszert végigcsináltam, de ez nem jelenti azt, hogy nálad is probléma nélkül menni fog!
Gondold át még egyszer, hogy szükséged van-e erre!

1. Teljesen feltölteni a telefont, és lementeni a fontos adatokat!!
2. Rootoltod a super one click progival a telefont (Garanciavesztés!!!!!!!!)
1. Letöltötd a rom-ot + google apps-t:
2. Sd kártya format
3. A két zip-et felmásol az sd kártyára
4. Telefon gyári alapra visszaállítás
5. Market-röl letöltöd a Defy 2ndInit programot, elindítod van 3db lehetőség a legfelsőt válaszd, kétszer fogja megkérdezni a jogosultságot természetesen elfogadod, a végén pedig kiírja hogy Succes.
6. Telefon újraindítod bekapcsoló gomb + a le gombot nyomva tartod, bejön a android a felkiáltó jel fel-le gomb megnyom egyszerre, Wipe data/factory reset + Wipe cache partition
7. Reboot megjelenik a Motorola logó majd a led kivillan akkor a le gombot megnyomod, és már a ClockWork-os BootMenü jön elő.
8. Recovery->Custom Recovery->Wipe cache partition->Yes + Wipe data/factory reset->Yes
9. Install zip from sd card->choose zip from sdcard->cm7.1.0-RC1-jordan-signed.zip-> Yes
10. Install zip from sd card->choose zip from sdcard->gapps-gb-20110613-signed.zip->Yes
11. Go back->reboot system now
12. Ha mindent jól csináltál, akkor Motorola logó megjelenik, majd kb 1-2 perc múlva (de lehet kicsit több időt vesz igénybe) a CM7 fog betöltődni, de ha kb. 10 perc után sem jelenik meg a Cyanogen Mod logó, akkor kezdhetsz aggódni. Először próbáld meg az akksi ki/akksi be módszert. Ha ez nem segített, akkor a legjobb, ha onnan kezded újra, hogy Froyo ROM feltétele. Sajnos előfordulhat az ilyen, nálam is előfordult, és csak akkor lett jó, ha mindent elkezdtem elölről. Ezért is fontos, hogy teljesen fel legyen töltve az akksi, mert úgy kibír 2-3 ilyen próbálkozást, és nem kell másik akkumulátorért szaladgálnod.

Gratulálok! Most már Android 2.3.4 (Gingerbread) van a telefonodon. Apró meglepetés, hogy most már magyar nyelven is használhatod a Defyt, persze nem ez a legnagyobb előnye a CM7-nek.

Én így frissítettem és tökéletesen működik! :)

Extra Segítség ha elakadtál: You are not allowed to view links. Register or Login

Nem elérhető ivcsi

• PDA: QTEK 9000
  • PDA ROM: WM6
« Reply #133 Dátum: 2011, 06 27, 14:15:21 »
Kedves tcbobo!

Nem elérhető ivcsi

« Reply #134 Dátum: 2011, 06 27, 14:18:43 »
Sziasztok!

Vodánál szeretnék venni egy ilyen kis aranyost. Vajon még most is függetlenül árulják?
Hátha valaki tudja. :ima:

köszi:

ivcsi

Nem elérhető sleepless187

• PDA: omnia 2
  • PDA ROM: windows 6.1
« Reply #135 Dátum: 2011, 06 30, 00:57:14 »
Sziasztok!
Szeretném megtudni miért is érdemes 2.2-re frissíteni?!
Tudom az új jobb,gyorsabb stb.De konkrétan ha valaki leírná mik lennének az új dolgok,valószínűleg rá is vinne a lélek :)
Mezei user vagyok,annyira nem merültem el a témában.Persze a lehetséges hibák is érdekelnének.
Válaszaitokat előre is köszönöm!

Nem elérhető kleingy

• Support-ER
  • Navigáció / Navigation: Waze
  • PDA: OnePlus 5, TabS 8.4
« Reply #136 Dátum: 2011, 06 30, 07:58:09 »
Szeretném megtudni miért is érdemes 2.2-re frissíteni?!
Tudom az új jobb,gyorsabb stb.De konkrétan ha valaki leírná mik lennének az új dolgok,valószínűleg rá is vinne a lélek :)
You are not allowed to view links. Register or Login. Eclair-ről Froyo-ra nagyon megéri váltani.

Nem elérhető sleepless187

• PDA: omnia 2
  • PDA ROM: windows 6.1
« Reply #137 Dátum: 2011, 07 01, 02:24:52 »
You are not allowed to view links. Register or Login. Eclair-ről Froyo-ra nagyon megéri váltani.
Köszönöm,meggyőztél  :ok:

Nem elérhető djtid

• PDA: Samsung I9000/I8910HD
« Reply #138 Dátum: 2011, 07 02, 09:05:37 »
Sziasztok!
Sikerül megszoftvereznem a defyt Cyanogenmod 7EL fel is raktam a google app et de mégsem megy a market se wifiről sem 3g ről megcsináltam adat törléseket gtalk is be van jelentkezve de még sem jó! Remélem tudtok segíteni köszi F.Laci

Nem elérhető xedamen

• PDA: Galaxy S4 i9505
  • PDA ROM: XXUBMH1
« Reply #139 Dátum: 2011, 07 02, 14:09:21 »
Motorola Defy Frissítés Android 2.3.4 Gingerbread Cyanogen Mod 7 RC1 Magyar!!!!

Jelenlegi Rom: Hivatalos CEE 2.2.2
!!Figyelem!!
Csak saját felelősségedre csináld végig a leírtakat, ha valamit rosszul csinálsz, akkor elromolhat a telefon, amiért természetesen nem vállalok felelősséget!
Garanciavesztéssel járhat a ROM csere!
Az itt leírt módszert végigcsináltam, de ez nem jelenti azt, hogy nálad is probléma nélkül menni fog!
Gondold át még egyszer, hogy szükséged van-e erre!

1. Teljesen feltölteni a telefont, és lementeni a fontos adatokat!!
2. Rootoltod a super one click progival a telefont (Garanciavesztés!!!!!!!!)
1. Letöltötd a rom-ot + google apps-t:
2. Sd kártya format
3. A két zip-et felmásol az sd kártyára
4. Telefon gyári alapra visszaállítás
5. Market-röl letöltöd a Defy 2ndInit programot, elindítod van 3db lehetőség a legfelsőt válaszd, kétszer fogja megkérdezni a jogosultságot természetesen elfogadod, a végén pedig kiírja hogy Succes.
6. Telefon újraindítod bekapcsoló gomb + a le gombot nyomva tartod, bejön a android a felkiáltó jel fel-le gomb megnyom egyszerre, Wipe data/factory reset + Wipe cache partition
7. Reboot megjelenik a Motorola logó majd a led kivillan akkor a le gombot megnyomod, és már a ClockWork-os BootMenü jön elő.
8. Recovery->Custom Recovery->Wipe cache partition->Yes + Wipe data/factory reset->Yes
9. Install zip from sd card->choose zip from sdcard->cm7.1.0-RC1-jordan-signed.zip-> Yes
10. Install zip from sd card->choose zip from sdcard->gapps-gb-20110613-signed.zip->Yes
11. Go back->reboot system now
12. Ha mindent jól csináltál, akkor Motorola logó megjelenik, majd kb 1-2 perc múlva (de lehet kicsit több időt vesz igénybe) a CM7 fog betöltődni, de ha kb. 10 perc után sem jelenik meg a Cyanogen Mod logó, akkor kezdhetsz aggódni. Először próbáld meg az akksi ki/akksi be módszert. Ha ez nem segített, akkor a legjobb, ha onnan kezded újra, hogy Froyo ROM feltétele. Sajnos előfordulhat az ilyen, nálam is előfordult, és csak akkor lett jó, ha mindent elkezdtem elölről. Ezért is fontos, hogy teljesen fel legyen töltve az akksi, mert úgy kibír 2-3 ilyen próbálkozást, és nem kell másik akkumulátorért szaladgálnod.

Gratulálok! Most már Android 2.3.4 (Gingerbread) van a telefonodon. Apró meglepetés, hogy most már magyar nyelven is használhatod a Defyt, persze nem ez a legnagyobb előnye a CM7-nek.

Én így frissítettem és tökéletesen működik! :)

Extra Segítség ha elakadtál: You are not allowed to view links. Register or Login

Van saját topicja, de nem baj :D
visitors can't see pics , please You are not allowed to view links. Register or Login or You are not allowed to view links. Register or Login

Nem elérhető ivcsi

« Reply #140 Dátum: 2011, 07 04, 18:39:33 »
Sziasztok!!!

Megvan a kis aranyos! Vodától vettem, de FÜGGETLEN!!!!!Lassan ismerkedem vele.

Egy kérdés!!

A hanghívást hol lehet beállítani?

Ivcsi

Nem elérhető Mano66

• PDA: HTC ONE
  • PDA ROM: Gyári
« Reply #141 Dátum: 2011, 07 05, 17:25:25 »
A fiamnak vettem egy Defyt.Frissitettem 2.2.2-re,de van egy hiba amit nem értek.Ha képet készit vakuval nagy fekete pacni.Nincs rajta semmi.Cseréltek egyet már garanciában,de az új készülék is azt csinálja.Másnál is jelentkezik ez a hiba.Vagy a 2.2.2 hibás,mert a 2.1-el müködött.

Nem elérhető Mano66

• PDA: HTC ONE
  • PDA ROM: Gyári
« Reply #142 Dátum: 2011, 07 06, 14:07:03 »
A fiamnak vettem egy Defyt.Frissitettem 2.2.2-re,de van egy hiba amit nem értek.Ha képet készit vakuval nagy fekete pacni.Nincs rajta semmi.Cseréltek egyet már garanciában,de az új készülék is azt csinálja.Másnál is jelentkezik ez a hiba.Vagy a 2.2.2 hibás,mert a 2.1-el müködött.
Válaszolok magamnak.Egy másik forumon kaptam a megoldást.
"Settings/Applications/Manage applications/All menüben érdemes a Camera alkalmazásra egy Clear data-t nyomni..."
És müködik.

Nem elérhető Zagor

• Portál szerkesztő
  • Navigáció / Navigation: GMaps, Waze, Igo
  • PDA: OnePlus One A0001 Bacon
  • PDA ROM: DirtyUnicorns 8.1.0
« Reply #143 Dátum: 2011, 07 08, 09:56:25 »
Nem olvastam végig, hogy megválaszolták-e, de többen kérdezték, azt látom. Igen, mindenhol Független T-nél Vodánál, ma is. :)
Phonez history: ?; siemens c45; siemens a50; ?; Sony Ericsson k200; Sony Ericsson K750i(still have), Sony Ericsson K810i(still have); Samsung Omnia; Samsung Galaxy Spica; Nokia e71; Spica(dead); Spica; Sony Ericsson Xperia X10; Motorola Defy; Motorola Xoom Wifi+3G; Motorola Milestone 1; Milestone xt720; Motorola Defy; Samsung Galaxy S; Motorola Droid Razr(BEST); Huawei Ascend P6; HTC ONE M7; OnePlus 1; Oneplus 2; Oneplus 3(DEAD); Oneplus 1

Nem elérhető loituma69

• Navigáció / Navigation: WayteQ X960BT HD, Wayte X-tab 50, Nexus 7,
  • PDA: HTC Incredible S-->Xperia Neo-->Xperia Arc-->LG Optimus 4X HD fehér
  • PDA ROM: Android 4.0.3 - 4.1.2
« Reply #144 Dátum: 2011, 07 10, 17:05:00 »
Sziasztok
Most vennék egy Motorola defy-t olcsón 50.000ft 4 hónapos, de az eladó írta nem jó a hangszoró, meg lehet ezt venni vagy valami gáz van ezzel! Garanciában cserélik, de nem akarja postán garanciáztatni, legalább is nekem ezt írta, ha esetleg garanciába nem javítják akkor mennyi lehet a javítás ára, ha egyáltalán foglalkozik vele valaki!?

Nem elérhető VeszkaGSM

• Navigáció / Navigation: SGS II.
  • PDA: I9300 GalaxyS III.
  • PDA ROM: Gyári..még..
« Reply #145 Dátum: 2011, 07 10, 17:39:42 »
Sziasztok
Most vennék egy Motorola defy-t olcsón 50.000ft 4 hónapos, de az eladó írta nem jó a hangszoró, meg lehet ezt venni vagy valami gáz van ezzel! Garanciában cserélik, de nem akarja postán garanciáztatni, legalább is nekem ezt írta, ha esetleg garanciába nem javítják akkor mennyi lehet a javítás ára, ha egyáltalán foglalkozik vele valaki!?
Típus hiba, elvileg tényleg cserélik.
Nagy gáz, kis szerencse!

Nem elérhető Zagor

• Portál szerkesztő
« Reply #146 Dátum: 2011, 07 11, 20:48:47 »
Sziasztok
A garanciapapírra nézz rá erősen, hogy eredeti-e, ugyan az-e az IMEI szám a papíron, mint a telefonon, stbstb. Ha ezek stimmelnek akkor cserélik/javítják ingyen. Hol vette a telefont a srác? Én egy fórumtársunktól tmobilosat bettem, ha szükséges tudok mutatni egy példányt, hogy néz ki a tmobilos garanciapapír, és minek kell meglennie rajta.
Phonez history: ?; siemens c45; siemens a50; ?; Sony Ericsson k200; Sony Ericsson K750i(still have), Sony Ericsson K810i(still have); Samsung Omnia; Samsung Galaxy Spica; Nokia e71; Spica(dead); Spica; Sony Ericsson Xperia X10; Motorola Defy; Motorola Xoom Wifi+3G; Motorola Milestone 1; Milestone xt720; Motorola Defy; Samsung Galaxy S; Motorola Droid Razr(BEST); Huawei Ascend P6; HTC ONE M7; OnePlus 1; Oneplus 2; Oneplus 3(DEAD); Oneplus 1

Nem elérhető bandi26

• Navigáció / Navigation: IGO Primo
  • PDA: Toshiba TG01
  • PDA ROM: Clean 6.5.5 custom rom
« Reply #147 Dátum: 2011, 07 14, 17:57:04 »
Sziasztok!
Most vettem defy-t. WM-ről váltottam, kezdő vagyok android terén. Gyorsbolttól vettem és valami francia forrású 2.1-es android van rajta. Hogy tudom frissíteni hivatalos 2.2.2-re? Találtam ilyet a beállításoknál, hogy frissítés, de azt mondja, hogy up to date...

xanadu

• Vendég
« Reply #148 Dátum: 2011, 07 15, 16:45:09 »
Sziasztok!
Most vettem defy-t. WM-ről váltottam, kezdő vagyok android terén. Gyorsbolttól vettem és valami francia forrású 2.1-es android van rajta. Hogy tudom frissíteni hivatalos 2.2.2-re? Találtam ilyet a beállításoknál, hogy frissítés, de azt mondja, hogy up to date...
Az OTA-frissítések nem mindig és nem minden készüléken működnek. Legbiztosabb megoldás, ha letöltöd a
Motorola_End_User_Driver_Installation_5.1.0_32bit.msi-t: You are not allowed to view links. Register or Login vagy
Motorola_End_User_Driver_Installation_5.1.0_64bit.msi-t: You are not allowed to view links. Register or Login , telepíted, majd az
RSDLite5.3.1.msi-t is letöltöd: You are not allowed to view links. Register or Login , és telepíted.
Utána az RSDLite-tal fel tudod tenni bármelyik Froyot (én a Nordic-ot javasolnám: You are not allowed to view links. Register or Login).
Utána rootolhatod is a Superoneclick-kel: You are not allowed to view links. Register or Login
Ha magyarul akarod használni, fel tudod tenni utána a CM7-et: You are not allowed to view links. Register or Login
Recoveryből, amit a marketről le tudsz tölteni: You are not allowed to view links. Register or Login

Nem elérhető Zagor

• Portál szerkesztő
« Reply #149 Dátum: 2011, 07 16, 18:47:41 »
Az OTA-frissítések nem mindig és nem minden készüléken működnek. Legbiztosabb megoldás, ha...

Ha ezt az utasítást követed, rosszul nem járhatsz. :D Mini és mindenre kiterjedő leírás. Grat amúgy hozzá! :]