2024, 12 19, 08:42:13

Szerző Téma: ROOT, S-OFF, Clockwork Recovery, Custom ROM, Radio ROM telepítés, vissza 1.32-re  (Megtekintve 235059 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető kavics86

• Nem: Férfi
  • PDA: Samsung Galaxy S4
Re: Visszaállítás 1.72-ből 1.32-re
« Reply #375 Dátum: 2011, 01 16, 17:58:50 »
You are not allowed to view links. Register or Login
Itt is van egy kis pontatlanság a leírásban.. :oops:
Ha benn vagy a bootloaderben, nyomj még egy bekapcsot!ASkkor már fogja keresni a zip-et!!!
Némi segítség:a bootloaderben a hangerő gombokkal tudsz navigálni, és a bekapcs az "Enter"
A Reboot-tal indulsz újra... :)

Jaa értem. (nincs véletlenül egy aktuális leírás arról hogy mit hogy csináljak? :))Na most így csináltam, valami egy fél másodperc alatt végig futott (elolvasni se tudtam) vártam, de nem történt semmi.
Megcsináljam újra a total commanderes műveletet?

Nem elérhető kosturica

• Music man
  • Navigáció / Navigation: Sygic, IGO
  • PDA: Xiaomi MI 5S Plus 6GB/128GB
  • PDA ROM: MIUI8.7.3.2 dev Global
Szvsz te nem olvastad el, hogy egyszer már teljesen visszabutítottam a készüléket nteeb javaslatára, de úgy sem ment...  :D
Nem hiszek Neked :D! Viccet félretéve, valamit mégiscsak nem csináltál jól (de lehet, hogy én tévedek :) ), mert nekem ezzel a két downgrade-el simán sikerült, sőt Sharp-nak is!
visitors can't see pics , please You are not allowed to view links. Register or Login or You are not allowed to view links. Register or Login

Nem elérhető nteeb

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
  • PDA: IPhone 11 Pro Max
  • PDA ROM: 13.2.3
« Reply #377 Dátum: 2011, 01 16, 18:03:43 »
Jaa értem. (nincs véletlenül egy aktuális leírás arról hogy mit hogy csináljak? :))Na most így csináltam, valami egy fél másodperc alatt végig futott (elolvasni se tudtam) vártam, de nem történt semmi.
Megcsináljam újra a total commanderes műveletet?
A PD98IMG.zip maga a rom!Ha benne van az sd gyökerében, akkor a bootloader automatikusan felismeri és megkérdezi, hogy akarod-e telepíteni.Erre kell a yes-t nyomni.Ha nem így történt, akkor valamit rosszul csináltál...

Nem elérhető kavics86

« Reply #378 Dátum: 2011, 01 16, 18:17:36 »
A PD98IMG.zip maga a rom!Ha benne van az sd gyökerében, akkor a bootloader automatikusan felismeri és megkérdezi, hogy akarod-e telepíteni.Erre kell a yes-t nyomni.Ha nem így történt, akkor valamit rosszul csináltál...

Ellenőriztem, nincs rajta pedig felmásoltam :D Na most újra. Sikerült, bár ahogy frissíti ott volt három ([8]TP meg 9, 10 ahol nem ok-ot írt hanem Bypassed-et. Az baj?

Nem elérhető nteeb

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #379 Dátum: 2011, 01 16, 18:21:33 »
Ellenőriztem, nincs rajta pedig felmásoltam :D Na most újra. Sikerült, bár ahogy frissíti ott volt három ([8]TP meg 9, 10 ahol nem ok-ot írt hanem Bypassed-et. Az baj?
Nem hinném...Most mi a helyzet?Végigfutott?Újraindítás után ellenőrizd a szoftververziót!
Ha 1.32-t látsz, nyertél, jöhet a root stb... ;)

staca

• Vendég
Próbálgatom a win7-et felfeszegetni a Desire HD-ra .....
HTC HD2-őn kipróbáltam... gyorsabb az androidnál.... undorító a kinézete.... nen testreszabható...
Ha a telepítőprogram, vagy a boot megfelelően van moddolva, abban az esetben telepíthető op rendszerek desire HD-ra:
Android, Ununtu Win.6.5.5, Win7, Meego !!!!!

Nem elérhető mrmarkus

• Freedom of Information
    • Dobókocka
  • Navigáció / Navigation: Sygic, Google Maps
  • PDA: HTC Desire r/w s-off
  • PDA ROM: Device: HTC Desire PVT4 .:.| S-OFF |.:. HBOOT: AlphaRev STOCK 6.93.1002 Radio: 32.56.00.32U_5.17.05.23 ROM: [WIP][JB]unoffical CyanogenMod10 [15. August]
Nem hiszek Neked :D ! Viccet félretéve, valamit mégiscsak nem csináltál jól (de lehet, hogy én tévedek :) ), mert nekem ezzel a két downgrade-el simán sikerült, sőt Sharp-nak is!

Rájöttem, sajna én a radiot nem léptettem vissza...  >:(
Asus emachines E525 Widows 7
HTC Desire r/w s-off
Nokia 9300
Nokia E50

Nem elérhető kavics86

« Reply #382 Dátum: 2011, 01 16, 18:50:22 »
Nem hinném...Most mi a helyzet?Végigfutott?Újraindítás után ellenőrizd a szoftververziót!
Ha 1.32-t látsz, nyertél, jöhet a root stb... ;)

Nyertem! :) Holnap folytatom :) Köszi srácok!

Nem elérhető nteeb

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #383 Dátum: 2011, 01 16, 18:58:17 »
Nyertem! :) Holnap folytatom :) Köszi srácok!
Megy ez Neked!Gratula! :ok: :D

Nem elérhető Balassa12

• DUBLE CLUB
  • PDA: Galaxy S8+, LG V20, Xiaomi Note 2,OnePlus3T,OP5
  • PDA ROM: Custom
Na ez hogy jött össze?
Ha elég hosszan kopogtatsz a pokol kapuján,előbb vagy utóbb valaki ajtót nyit....

Nem elérhető Balassa12

• DUBLE CLUB
Na ez hogy jött össze?
A lényeg lemaradt, CID-HTC 032   elvileg nem lett volna szabad felmennie az új rádió romnak,vagy rosszul tudom?
Ha elég hosszan kopogtatsz a pokol kapuján,előbb vagy utóbb valaki ajtót nyit....

Nem elérhető nteeb

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
A lényeg lemaradt, CID-HTC 032   elvileg nem lett volna szabad felmennie az új rádió romnak,vagy rosszul tudom?
Igen, rosszul ;)
Nincs ebben semmi rendkívüli...
Radio-t frissíteni radio s-off nélkül is tudsz, elég hozzá a "sima" s-off.
Azonban a radio s-off ajánlott radio frissítéshez, továbbá downgradelni nem fogsz tudni nélküle...
Olvass egy kicsit vissza.
Vagy, tudod mit? Itt van, amit írtam:
Az S ugye security-t jelent.Azt, hogy a system, recovery r/w lehet-e, a HBOOT(bootloader) ellenőrzi le, mintha megkérdezné a radio-t:S-ON , vagy S-Off van bekapcsolva?
Ha a radio azt feleli, hogy S-ON, akkor tiltva vagy...
Kétféle mód van arra, hogy ezen változtassunk:
1.Hackelni kell a bootloadert(EngHBOOT), hogy a kérdést "ne tegye fel"...Ez a "sima" S-OFF lényege.Ettől a radio még S-ON marad(!), de az előbb említett jogaid meglesznek.
Hátránya,hogy nem végleges.Pl. az első dolog, ami egy újabb gyári firmware felrakásakor történik, hogy az törli a hackelt bootloadert.A HBOOT "recovery és system read only" módba vált,és máris benne vagyunk a lekvárban, van egy új, csak olvasást engedő bootloaderünk, a régi firmware-rel:Lock!
Arról nem szólva, hogy a HBOOT-hack sohasem teljesen veszélytelen játék...
2.A Radio S-OFF ezzel szemben-hogy a szemléltetésnél maradjak-azt válaszolja a HBOOT-nak, hogy S-OFF van, tehát szabad a gazda, csinálhatsz,amit akarsz...pl.új RUU feltehető anélkül a veszély nélkül, hogy "beragadnál" valamelyikbe.
Végleges marad, csak az Easy Radio Tool-lal lehet visszaállítani.És-nem utolsó sorban-veszélytelen!
Miért fontos ez a gyakorlatban?
Az, hogy legyen-e Radio S-OFF, az nem lehet kérdés: a sáját biztonságod érdekében IGEN!Pl.ez adja meg a lehetőségét annak, hogy vissza tudj állni egy elhamarkodottan elkövetett OTA-frissítésből...(A már kidolgozott 1.72>1.32 Downgrade-nek is ugyanaz a célja:visszaállítani a rendszert abba az állapotba, ahonnan a Radio S-OFF elvégezhető.)
Ettől függetlenül kell a "sima" S-OFF(EngHBOOT) is, mivel csak ennek segítségével tudsz Fastboot-parancsokkal dolgozni, ez pedig elengedhetetlen pl. a Radio flasheléséhez.
Az s-offal tudsz updatelni romot, radiot, de a downgrade-et csak a radio s-offal tudod megtenni.
Remélem, most már tiszta... :)
Ja és van egy rossz hírem is:kicsit körülményes lesz a Radio S-OFF elérése, olvasd csak vissza a tegnapi történéseket... :hmm:

Nem elérhető Sharp

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
    • SchmidtShop portál
  • PDA: Samsung Galaxy S9+

Rosszul, nekem is felment. :)

Nem elérhető Balassa12

• DUBLE CLUB
Ja és van egy rossz hírem is:kicsit körülményes lesz a Radio S-OFF elérése, olvasd csak vissza a tegnapi történéseket...
Nyomon követem a fejleményeket,de így esténként használhatatlanná válik a fórum,és elég nehéz a hozzászólás.Az az érzésem hogy én megvárom az One Click verziót.(remélem nem csak vágyálom marad)

Nem elérhető kosturica

• Music man
Ja és van egy rossz hírem is:kicsit körülményes lesz a Radio S-OFF elérése, olvasd csak vissza a tegnapi történéseket...
Nyomon követem a fejleményeket,de így esténként használhatatlanná válik a fórum,és elég nehéz a hozzászólás.Az az érzésem hogy én megvárom az One Click verziót.(remélem nem csak vágyálom marad)
Nahát, nem ismerek rád! És hol marad akkor a kihívás :)? Egyébként az egész nagyon gyorsan megy. visszaraksz pl. egy 1.2-es Leedroidot, a staca féle ARU-val visszatolod a régi radiót. Ezután radio S-off. Nand backup vissza, radio vissza és kész is! Ne várj vele :D!
visitors can't see pics , please You are not allowed to view links. Register or Login or You are not allowed to view links. Register or Login

Nem elérhető nteeb

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
Nahát, nem ismerek rád! És hol marad akkor a kihívás :)? Egyébként az egész nagyon gyorsan megy. visszaraksz pl. egy 1.2-es Leedroidot, a staca féle ARU-val visszatolod a régi radiót. Ezután radio S-off. Nand backup vissza, radio vissza és kész is! Ne várj vele :D!
Így van, már kitapostátok az utat neki... :D

Nem elérhető nteeb

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
Ne várd meg, csináld azt, amit Kosturica írt!
1.Nandroid Backup a mostani romról
2.1.32-es CUSTOM rom(ne RUU-t futtass, mert az ugyan egyben a radio-t is cserélné, de utána kezdhetnéd a root-tól...A custom rom meghagyja a root-od és az EngHBOOT-od is,de a radiot természetesen nem cseréli le.Ez a következő lépés lesz...)
3.Android Rom Managerrel fel a régi rádio(26.03.02.26_M )
4.Radio S-OFF, az Easy Radio Tool-lal : You are not allowed to view links. Register or Login
5.Android Rom Managerrel vissza az új radio(26.04.02.17_M2)
6.Nandroid Restore....ennyi.
 Az Android Rom Managert leszedheted innen is: You are not allowed to view links. Register or Login , csak cseréld ki a rom.zip-ben található radio.img-t(az a legújabb, 26.04.02.17_M2-es, ezt majd visszaállításkor tudod használni) erre:
You are not allowed to view links. Register or Login (26.03.02.26_M )
Hajrá! ;)

staca

• Vendég
Van tapasztalatotok az új rádiókal kapcsolatban ???
Nekem eddig a legjobb üzemidő Radio_12.35a.60.140f_26.04.03.30_M rádióval van.

Nem elérhető nteeb

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
Van tapasztalatotok az új rádiókal kapcsolatban ???
Nekem eddig a legjobb üzemidő Radio_12.35a.60.140f_26.04.03.30_M rádióval van.
Ja, ami kínai romhoz való( HTC CHN 1.75.1400.4)...
Én is próbáltam, de nem éreztem különbséget, aztán meg visszaraktam az 1.72-höz kiadottat (26.04.02.17_M2_SF)
A RIL miatt...
"...each ROM contains specific ril's (Radio Interface Layer's), using a "non matched" radio could have a negative effect on... "

Nem elérhető Balassa12

• DUBLE CLUB
Ne várd meg, csináld azt, amit Kosturica írt!
1.Nandroid Backup a mostani romról
2.1.32-es CUSTOM rom(ne RUU-t futtass, mert az ugyan egyben a radio-t is cserélné, de utána kezdhetnéd a root-tól...A custom rom meghagyja a root-od és az EngHBOOT-od is,de a radiot természetesen nem cseréli le.Ez a következő lépés lesz...)
3.Android Rom Managerrel fel a régi rádio(26.03.02.26_M )
4.Radio S-OFF, az Easy Radio Tool-lal : You are not allowed to view links. Register or Login
5.Android Rom Managerrel vissza az új radio(26.04.02.17_M2)
6.Nandroid Restore....ennyi.
 Az Android Rom Managert leszedheted innen is: You are not allowed to view links. Register or Login , csak cseréld ki a rom.zip-ben található radio.img-t(az a legújabb, 26.04.02.17_M2-es, ezt majd visszaállításkor tudod használni) erre:
You are not allowed to view links. Register or Login (26.03.02.26_M )
Hajrá! ;)
Csak addig cseszegettek,hogy ma meg lesz csinálva a Radio S-OFF!  :D

Nem elérhető nteeb

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
Csak addig cseszegettek,hogy ma meg lesz csinálva a Radio S-OFF!  :D
Na ez már beszéd!!! :taps: :D

Nem elérhető kavics86

Sziasztok!

Na ma akkor folytatom...

Tegnap (a segítségetekkel: kösziköszi) eljutottam idáig:
1. Visszaállítás 1.72-ből 1.32-re
2. ROOT
3. RADIO S-OFF
4. RECOVERY

Na innentől kezdve kérnék még segítséget mert androidban még nem igazán vagyok otthon, levél nehezékként meg nem igazán tudnám kihasználni a hátécét :)

Az első oldalon lévő leírást követhetem? Vagy van már benne olyan rész ami elavult, illetve frissebb programok vannak már rá azóta? Megköszönném ha valaki (lehetőleg szájbarágósan, ahogy az első oldalon van) leírná.

ROM: A többség milyen ROM-ot használ? Melyiket érdemes felrakni? A sense felülettel semmi bajom, így az szeretném ha maradna, de az aksi,kamera,hangszóró az gyatra..:/ ENGBOOT S-OFF-ot nem csináltam, ha jól láttam ehhez az nem szükséges. Korábbi oldalakon olvastam hogy a LeeDroidnál először fel kell rakni valami alapot és utána frissítésként a másikat. Most akkor ez hogy is van? (letöltési linkeket is megköszönném).

(Egyelőre nem annyira fontos még két kérdés: az angry birds-öt sehogy sem tudtam telepíteni, sem az 1,72, sem most root után sem. letölti, telepíti de hibát ír ki és nem települ. A másik pedig hogy I8910HD-ról hogy tudnám a legegyszerábben átmenteni a névjegyeket, sms-eket?)

Kicsit hosszú lett :shock: remélem nem gond, és köszi előre is!  :oops:

SZERK: 2.2 az android verzióm. Az jó vagy attól van frissebb?

Nem elérhető kosturica

• Music man
2.2 az android verzióm. Az jó vagy attól van frissebb?
Persze hogy van, a 2.2.1! Éppen az, amiről visszaflash-eltél :)!

Nem elérhető nteeb

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
Sziasztok!

Na ma akkor folytatom...

Tegnap (a segítségetekkel: kösziköszi) eljutottam idáig:
1. Visszaállítás 1.72-ből 1.32-re
2. ROOT
3. RADIO S-OFF
4. RECOVERY

Na innentől kezdve kérnék még segítséget mert androidban még nem igazán vagyok otthon, levél nehezékként meg nem igazán tudnám kihasználni a hátécét :)

Az első oldalon lévő leírást követhetem? Vagy van már benne olyan rész ami elavult, illetve frissebb programok vannak már rá azóta? Megköszönném ha valaki (lehetőleg szájbarágósan, ahogy az első oldalon van) leírná.

ROM: A többség milyen ROM-ot használ? Melyiket érdemes felrakni? A sense felülettel semmi bajom, így az szeretném ha maradna, de az aksi,kamera,hangszóró az gyatra..:/ ENGBOOT S-OFF-ot nem csináltam, ha jól láttam ehhez az nem szükséges. Korábbi oldalakon olvastam hogy a LeeDroidnál először fel kell rakni valami alapot és utána frissítésként a másikat. Most akkor ez hogy is van? (letöltési linkeket is megköszönném).

(Egyelőre nem annyira fontos még két kérdés: az angry birds-öt sehogy sem tudtam telepíteni, sem az 1,72, sem most root után sem. letölti, telepíti de hibát ír ki és nem települ. A másik pedig hogy I8910HD-ról hogy tudnám a legegyszerábben átmenteni a névjegyeket, sms-eket?)

Kicsit hosszú lett :shock: remélem nem gond, és köszi előre is!  :oops:

SZERK: 2.2 az android verzióm. Az jó vagy attól van frissebb?
1-EngHBOOT-ot csináld meg,fontos a radio felrakásához!
2.Tedd fel a legújabb radio-t, leírás az 1.oldalon
3.Ezek közül válassz:LeeDroid 1.4.1,Android Revolution 2.0.5,Core 2.1.Mindegyik 2.2.1-es ,1.72-alapú rom
(You are not allowed to view links. Register or Login )

Nem elérhető Balassa12

• DUBLE CLUB
Na ez már beszéd!!! :taps: :D
Jelentem a CID-em mind1!!!  :D :D :D