2024, 12 18, 19:55:49

Szerző Téma: ROOT, S-OFF, Clockwork Recovery, Custom ROM, Radio ROM telepítés, vissza 1.32-re  (Megtekintve 235017 alkalommal)

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában

bodger89

• Vendég
You are not allowed to view links. Register or Login
Töröld le a PD98IMG.zip-et az sd-ről és kezdd újra.Ha így sem megy,akkor esetleg másik sd!
Még valami:ugye nincs a bootloadered unlockolva(Downgrade Image Won't Flash
If the downgrade image won't flash from hboot, it is because you did not read above. Relock your bootloader by typing fastboot oem lock into a terminal/cmd prompt, then rerun the kit)?
Na végre mególdodott. Vettem egy másik sd-t és azzal egyből megcsinálta. Nagyön köszönöm a segítséged.

Nem elérhető nteeb

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
  • Nem: Férfi
  • PDA: IPhone 11 Pro Max
  • PDA ROM: 13.2.3
Na végre mególdodott. Vettem egy másik sd-t és azzal egyből megcsinálta. Nagyön köszönöm a segítséged.
Szívesen.Sokkal több ötletem nem is lett volna... :D

Nem elérhető romboy

• PFC Fan
  • PDA: HTC Desire HD
  • PDA ROM: Android 2.3
Sziasztok!
Olyan problémám van, hogy a dhd-m kijelzője teljesen félre van kalibrálva.
Hard reset után van. A nyelvet ki tudom választani a varázslóban, amikor indul a telefon, de a Next gombra már nem tudok rámenni. :'(
Tudtok erre valamilyen programot, amivel  számítógépről be tudom állítani a kijelzőjét?
Előre is köszönöm a segítséget!

Nem elérhető 007

• Bond, James Bond ;-)
Sziasztok!

Van egy HTC DHD-m, a HTC oldalán, hivatalosan nyitottam ki a bootloadert. Sajnálatos módon S-ON-on van továbbra is, gondolom emiatt nem megy a legtöbb rom és a rádiót sem tudom flashelni így. Ez még nem is lenne nagy gond, mert a revolution 6.3.3 ROM megy rajt frankón csak újabban az a probléma, hogy a telefon lefagyogat ha hívni akarok vagy hívást fogadnék. Olyan mintha nem tudná megnyitni vagy a hangkártyát vagy a rádiót, mivel ilyenkor általában a kihangosító ikonja inaktív mintha "vak" gomb lenne.

Volna-e valakinek ötlete a hibára, esetleg megoldás az S-OFF-ra?

A telefonról pár adat:
ACE PVT SHIP S-ON RL
HBOOT-2.00.0029
MICROP-0438
RADIO-26.14.04.28_M
eMMC-boot
Dec 22 2011, 14:28:19

Nem elérhető Ifa666

• Navigáció / Navigation: iGO
  • PDA: Samsung Galaxy S3
Sziasztok!

Van egy HTC DHD-m, a HTC oldalán, hivatalosan nyitottam ki a bootloadert. Sajnálatos módon S-ON-on van továbbra is, gondolom emiatt nem megy a legtöbb rom és a rádiót sem tudom flashelni így. Ez még nem is lenne nagy gond, mert a revolution 6.3.3 ROM megy rajt frankón csak újabban az a probléma, hogy a telefon lefagyogat ha hívni akarok vagy hívást fogadnék. Olyan mintha nem tudná megnyitni vagy a hangkártyát vagy a rádiót, mivel ilyenkor általában a kihangosító ikonja inaktív mintha "vak" gomb lenne.

A telefonról pár adat:
ACE PVT SHIP S-ON RL
HBOOT-2.00.0029
MICROP-0438
RADIO-26.14.04.28_M
eMMC-boot

Nem elérhető nteeb

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
  • PDA: IPhone 11 Pro Max
  • PDA ROM: 13.2.3
Sziasztok!

A telefonról pár adat:
ACE PVT SHIP S-ON RL
HBOOT-2.00.0029
MICROP-0438
RADIO-26.14.04.28_M
eMMC-boot
Az AAHK előtt zárj vissza!
Bootloader fastboot módban:
Kód: You are not allowed to view links. Register or Login
fastboot oem lockUtána mehet az AAHK. ;)

Nem elérhető johnwillow

• Navigáció / Navigation: Navigon / IGO
  • PDA: HTC Desire HD A9191
  • PDA ROM: 1.32.405.3
pls Segítsetek!

1.: A Htc hivatalos bootloader unlock-ja pontosan mit csinál? Ha megcsinálom, akkor szabadon romolhatok, radiot cserélhetek... Root,Radio S-OFF??? (gari lejárt, így nem gond, ha nem állítható vissza)

2.: Ha nem működne a hangerő hw gombom, (márpedig nem működik) érdemes nekiálljak romolni? Feltétlen szükség lesz hangerő fel/le parancsra?

3. OTA legfrisebb verzió minden. Melyik módszer a legegyszerűbb módja a rom cseréjének? Elfogadnék egy jó magyar nyelvű linket. Esetleg ez? : You are not allowed to view links. Register or Login

előre thx

Nem elérhető 007

• Bond, James Bond ;-)

Köszi a választ, de azért a HTC-nél nyitottam ki korábban is a telefont mert az AAHK elhaslat már a downgradenél. Magyarul leszedte a PD98IMG.zip-et felmásolta, nem flashelte vissza, újrabootolt és semmit nem csinált. Valahol olvastam hogy januári OTA upgrade után elképzelhető, hogy nem működik és nekem pont január közepén frissült a rendszerem a szolgáltató által. Szóval passzolom a kérdést.

Nem elérhető 007

• Bond, James Bond ;-)
pls Segítsetek!

1.: A Htc hivatalos bootloader unlock-ja pontosan mit csinál? Ha megcsinálom, akkor szabadon romolhatok, radiot cserélhetek... Root,Radio S-OFF??? (gari lejárt, így nem gond, ha nem állítható vissza)

2.: Ha nem működne a hangerő hw gombom, (márpedig nem működik) érdemes nekiálljak romolni? Feltétlen szükség lesz hangerő fel/le parancsra?

3. OTA legfrisebb verzió minden. Melyik módszer a legegyszerűbb módja a rom cseréjének? Elfogadnék egy jó magyar nyelvű linket. Esetleg ez? : You are not allowed to view links. Register or Login

előre thx

Szevasz.
A HTC-nél úgy tudod kinyitni a bootloadert, hogy lemondasz a garanciáról, kapsz egy kódot beadod a telefonnak és a loadert kinyitottad. Én is ezt csináltam. Viszont az S-OFF maradni fog. Így a rádiót nem tudod flashelni emiatt pedig több ROM fel sem megy. Pont ez a szitu nálam is! Viszont a Revolution rommal 2x-re nőtt az akkuidőm! Szóval már megérte...

A hangerő hw-es hiba egy HTC jelenség, takarítani kell az érintkezőket és megoldódik. NEM szoftveres probléma! Bármelyik szervizben 10 perc alatt megcsinálják ha nincsenek megfelelő szerszámaid.

Az OTA rom-al kapcsolatban passzolok. Én a Revoluton és a LeeDrioid romból csináltam egy Hibridet. így egy csomó feature átkerült de gyakorlatilag a Revolution megy.

Nem elérhető 007

• Bond, James Bond ;-)

Igazad volt, bár az AAHK valamiért nem tudta megcsinálni most sem. Szóval kézzel és az ATM szoftver segítségével downgradeltem, majd ezután futtattam az AAHK-t. Így megcsinálta teljesen ahogy kell.

Nem elérhető Cabrio

• PDA: Z Ultra
  • PDA ROM: 4.4.4
Sziasztok!
Annyit olvashattam itt a fórumban, hogy teljesen összezavarodtam már.
Legfrissebb gyári sw-t szeretném rootolni Visionaryvel és úgy látom ehhez downgrade kell. Viszont a megadott dropboxos linken már nincs fent a downgrades PD98img.zip.
Vagy van más amivel rootolni is tudom egyszerűen?

Nem elérhető Cabrio

• PDA: Z Ultra
  • PDA ROM: 4.4.4
Huhh bocs, elég sügér kérdés volt, látom itt kell visszaolvasni 2oldalt...
Sorry!
Megpróbálom ezzel az AAHK-val, remélem sikerül elsőre összehozni.

Nem elérhető gthomek

• Navigáció / Navigation: IGO 9.1
  • PDA: Samsung S3
  • PDA ROM: Imperium v26.0 Based on the last firmware XXEUGNA7 with Android 4.3
Sziasztok!
Ma vettem egy DHD-t romot akartam cserélni rajta, kinyitottam a bootloader a hivatalos módszerrel.
Itt tartok én is:
"A telefonról pár adat:
ACE PVT SHIP S-ON RL
HBOOT-2.00.0029
MICROP-0438
RADIO-26.14.04.28_M
eMMC-boot
Dec 22 2011, 14:28:19"

Az előző HBOOT a 3.12.405.1 volt a htcdev leírása alapján tettem bele a ezt: PD9810000_Ace_Sense30_S_hboot_2.00.0029
Majd a kapott kóddal nyitottam ki a fastboot segítségével, sajnos figyelmetlen voltam és a SHIP S-ON RL állapotban van a teló.
Vissza akartam tenni a gyári romot de az rögtön a képembe vágta hogy "Rendszertöltő verzióhiba ..." főzött rom egy sem bootolt még be rajta ...
A 3.13.xxx HBOOT gyári romok azzal a dumával hajtanak el hogy nem megfelelő régió kódú a készülék...

Ez a rom: Android Revolution HD with HTC Sense 3.0 felmegy úgy is hogy S-ON állapotban van a teló??
Most a 4EXT recovery van rajta, az SD gyökerébe felmásoltam a PD98IMG.zip fájt, a bootloader induláskor észre is veszi, először egy kék csík megy végig a készülék jobb oldalán majd egy sárga, de nem történik semmi :(
Hogyan vegyem rá a boot loadert hogy feltolja a PD98IMG.zip -et ?

Nem elérhető gthomek

Tudna valaki egy működő linket adni a megfelelő PD98IMG.zip letöltéséhez?
Eddig kettőt találtam a guglival de mindkettőnek más a mérete...

Nem elérhető gthomek

Letöltöttem ezt:

Main Version is older!

Ez mi a tököm ????

A bootloader így néz ki:

*** RELOCKED ***
ACE PVT SHIP S-ON RL
HBOOT-2.00.0029
MICROP-0438
RADIO-26.14.04.28_M
eMMC-boot
Dec 22 2011,14:28:19

Ehhez melyik PD98IMG.zip kell ??????

Nem elérhető gthomek

Így kellene csinálnom :

adb push psneuter /data/local/tmp
adb push misc_version /data/local/tmp
adb shell chmod 777 /data/local/tmp/psneuter
adb shell chmod 777 /data/local/tmp/misc_version
adb shell /data/local/tmp/psneuter
adb shell
If you got "#" in the result, you have temproot! Proceed:
cd /data/local/tmp
./misc_version -s 1.31.405.6

de sajnos:
E:\HTC Desire HD\Downgrade>adb push misc_version /data/local/tmp
error: device not found

persze hogy is találná, hiszen tök üres a telefon csak 4EXT recovery van rajta ...

Nem elérhető gthomek

Van valami megoldás arra hogy downgradeljem a HBOOT-ot ?
Olyan jó lenne már használni a telefont :)

Nem elérhető gthomek

Az a megoldás esetleg működhet hogy elindítom a 3.13 HBoot -os Asia WWE rom RUU telepítőt a temp könyvtárból kimásolom a rom.zip fájlt átnevezem PD98IMG.zip-nek felmásolom az sd kártyára és a HBoot-al telepítem ?

Nem elérhető tompoo

• Navigáció / Navigation: Sygic Aura, Waze!
  • PDA: HTC Desire HD/Tab: Huawei S7 slim
  • PDA ROM: DHD:ViperDHD v2.1.3, Kernel:3.0.16-PachaRX-VS4-2.0 Radio:12.69a.60.29U_26.17.14.11_M / Tab:Froyo 2.2.3 PFC 4.0.3 v5#Lawrence74
Az a megoldás esetleg működhet hogy elindítom a 3.13 HBoot -os Asia WWE rom RUU telepítőt a temp könyvtárból kimásolom a rom.zip fájlt átnevezem PD98IMG.zip-nek felmásolom az sd kártyára és a HBoot-al telepítem ?

Ezt az egészet szerintem inkább a gyikban leirt módszerrel csináld végig. Amiket eddig csináltál azok fölöslegesek voltak. Neked az AAHK kell. Próbáld meg azzal, az mindent megcsinál.

Olvasd el az AAHK-el kapcsolatos leírást, és utána csináld végig.

Tapatalk 2-vel küldve az én HTC Desire HD-ről

Nem elérhető gthomek

Köszi a választ.
A telefon jelenleg üres, csak a recovery 4EXT van rajta....

Nem elérhető tompoo

• PDA ROM: DHD:ViperDHD v2.1.3, Kernel:3.0.16-PachaRX-VS4-2.0 Radio:12.69a.60.29U_26.17.14.11_M / Tab:Froyo 2.2.3 PFC 4.0.3 v5#Lawrence74
Köszi a választ.
A telefon jelenleg üres, csak a recovery 4EXT van rajta....

Azt hogy érted, hogy üres?
4ext recovery ha rajta van akkor be tudnál menni a recoverybe és tudnál romot flashelni.

Tapatalk 2-vel küldve az én HTC Desire HD-ről

Nem elérhető gthomek

Gyorsan összefoglalom:

Tegnap vettem egy DHD-t, amire feltoltam ezt:
RUU_Ace_Sense30_S_HTC_WWE_3.12.405.1_Radio_12.65.60.29_26.14.04.28_M_release_225512_signed

Rootolni akartam és főzött romot tenni rá, csak rossz helyen keresgéltem...a HTCdev leírása alapján unlock-kóddal nyitottam a HBOOT-ot csak sajnos feltettem ezt:
PD9810000_Ace_Sense30_S_hboot_2.00.0029
rootoltam és a fastboot-al feltettem a 4EXT recoveryt, az sd kártyára másoltam a kinézett romot és elkezdtem telepíteni, full wipe majd rom telepítés, a telepítés végig futott majd a telefon újra indult majd megállt a HTC képernyőnél.
Vagyis a telefonon van egy főzött rom ami nem tud bootolni:
ACE PVT SHIP S-ON RL
HBOOT-2.00.0029
MICROP-0438
RADIO-26.14.04.28_M
eMMC-boot

Radio S-ON van :(

Itt tartok most.
Ha jól olvastam akkor az AAHK -hoz működő android kellene a telefonon :(

Nem elérhető tompoo

Gyorsan összefoglalom:

Tegnap vettem egy DHD-t, amire feltoltam ezt:
RUU_Ace_Sense30_S_HTC_WWE_3.12.405.1_Radio_12.65.60.29_26.14.04.28_M_release_225512_signed

Rootolni akartam és főzött romot tenni rá, csak rossz helyen keresgéltem...a HTCdev leírása alapján unlock-kóddal nyitottam a HBOOT-ot csak sajnos feltettem ezt:
PD9810000_Ace_Sense30_S_hboot_2.00.0029
rootoltam és a fastboot-al feltettem a 4EXT recoveryt, az sd kártyára másoltam a kinézett romot és elkezdtem telepíteni, full wipe majd rom telepítés, a telepítés végig futott majd a telefon újra indult majd megállt a HTC képernyőnél.
Vagyis a telefonon van egy főzött rom ami nem tud bootolni:
ACE PVT SHIP S-ON RL
HBOOT-2.00.0029
MICROP-0438
RADIO-26.14.04.28_M
eMMC-boot

Radio S-ON van :(

Itt tartok most.
Ha jól olvastam akkor az AAHK -hoz működő android kellene a telefonon :(

Pont a fentebbi hsz-okban van egy ilyen eset.

Olvass vissza pár hozzászólást!

Ott nteeb azt javasolta, hogy htcdev-en zárj vissza, aztán mehet az AAHK.

De mivel neked jelenleg nincs működő rendszered így lehet, hogy nem tudod megycsinálni.

Mit jelent nálad a full wipe? (nálam format system, format data, format boot, wipe dalvik, wipe cache, ezután wipe data/factory reset) és ezután mehet fel az új rom.

Ha így nem megy akkor már csak egy RUU-t tudsz megpróbálni.

itt van néhány RUU, amit pc-ről kell feltenni.:

A leírás végén találod meg.

Ha ez sem jön össze akkor nem tudom mit kell tenni...okosabb embert kell megkérdezni.

Nem elérhető tompoo

Arra még azért ügyelj, ha RUU-t futtatsz, hogy ne legyen másik RUU az sd kártyádon!!

Nem elérhető gthomek

A legfőbb probléma az htcdev boot unlock módszeréhez használt 3.13 -as HBOOT-al van.

Az a rom ami RUU-val feltehető 3.12.405.1 -es HBOOT-t tartalmaz és miközben elkezdi telepíteni a romot egyszer csak beszól:
RUU Error 140: Bootloader version error
Vagyis régebbi bootloader van a romban mint ami a telón van :(

Azok a RUU-val feltehető romok amikbe 3.13 -as vagy újabb bootloader van és le tudtam tölteni őket, mind ázsia verziók, és szintén nem mennek fel a telefonra :(