2024, 12 19, 23:14:37

Szerző Téma: ROOT, S-OFF, Clockwork Recovery, Custom ROM, Radio ROM telepítés, vissza 1.32-re  (Megtekintve 235080 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető enginev3.0

• Nem: Férfi
  • Navigáció / Navigation: WayteQ
  • PDA: HTC One x
  • PDA ROM: Stock
Helló

Desire HD telefonom van nekem is, és szeretném garanciával visszavinni T-mobilba
Természetesen nekem is főzött romom volt stb...
visszaraktam ezt
RUU_Ace_HTC_WWE_1.32.405.6_Radio_12.28b.60.140e_26.03.02.26_M_release_155891_signed
Vissza állítottam az S-on-t
Viszont nekem Tmobilos volt eredetileg, és most független mivel voda-s kártyával használom.

Két kérdésem lenne
az baj ha független marad és úgy viszem vissza?
Illetve a CID-et mire állítsam? Sajnos nem tudom mi volt az eredeti  :oops: :(

Elnézést hogy két topicba is leírtam, utólag jöttem rá, hogy valószínűleg ez a topic lesz a nekem való

Nem elérhető nteeb

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
  • PDA: IPhone 11 Pro Max
  • PDA ROM: 13.2.3
You are not allowed to view links. Register or Login
Helló

Desire HD telefonom van nekem is, és szeretném garanciával visszavinni T-mobilba
Természetesen nekem is főzött romom volt stb...
visszaraktam ezt
RUU_Ace_HTC_WWE_1.32.405.6_Radio_12.28b.60.140e_26.03.02.26_M_release_155891_signed
Vissza állítottam az S-on-t
Viszont nekem Tmobilos volt eredetileg, és most független mivel voda-s kártyával használom.

Két kérdésem lenne
az baj ha független marad és úgy viszem vissza?
Illetve a CID-et mire állítsam? Sajnos nem tudom mi volt az eredeti  :oops: :(

Elnézést hogy két topicba is leírtam, utólag jöttem rá, hogy valószínűleg ez a topic lesz a nekem való
Mikor vetted?Jó sokáig független,lock nélküli DHD-t árult a T-Mob.
Szerintem-főleg,ha helyben javítható-nem gond,ha a legutóbbi gyári szoftverrel küldöd el,függetlenként.

Nem elérhető enginev3.0

Mikor vetted?Jó sokáig független,lock nélküli DHD-t árult a T-Mob.
Szerintem-főleg,ha helyben javítható-nem gond,ha a legutóbbi gyári szoftverrel küldöd el,függetlenként.

2011.05.10-én lett véve, és biztos hogy tmobil függő volt, elég sokat szenvedtem hogy voda-sat is elfogadja.
Nagyobb gondom még mindig a CID lenne, a memkártyán megvannak az elvileg s-offkor készült fájlok, azokkal mit kezdjek? Azokban nincs benne hogy eredetileg milyen CID-es volt?

Nem elérhető nteeb

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
2011.05.10-én lett véve, és biztos hogy tmobil függő volt, elég sokat szenvedtem hogy voda-sat is elfogadja.
Nagyobb gondom még mindig a CID lenne, a memkártyán megvannak az elvileg s-offkor készült fájlok, azokkal mit kezdjek? Azokban nincs benne hogy eredetileg milyen CID-es volt?
You are not allowed to view links. Register or Login mit mutat most?
Másik lehetőség:
1.Az eredeti (Radio S-OFF előtti) CID lekérdezése(Fontos, hogy az az sd-kártya legyen a pda-ban, ami a Radio S-OFF futtatásakor is benne volt.)Két módszer van:
 a.Kösd össze "Csak töltés"-módban a DHD-t a pc-vel.Total Commanderrel navigálj az Easy Radio Tool könyvtárba, nyisd meg, majd a TC alsó parancssorába írd be ezt:
  adb shell getprop ro.cid  (üss egy Enter-t)
 b.Terminal Emulatorba (Market) írd be:
    getprop ro.cid
Mindkét módszer végeredményeként kapsz egy kódot(valami ehhez hasonlót: HTC___032).Jegyezd fel, ez volt a Radio S-OFF előtt a gyári CID-d.

Nem elérhető enginev3.0

You are not allowed to view links. Register or Login mit mutat most?
Másik lehetőség:
1.Az eredeti (Radio S-OFF előtti) CID lekérdezése(Fontos, hogy az az sd-kártya legyen a pda-ban, ami a Radio S-OFF futtatásakor is benne volt.)Két módszer van:
 a.Kösd össze "Csak töltés"-módban a DHD-t a pc-vel.Total Commanderrel navigálj az Easy Radio Tool könyvtárba, nyisd meg, majd a TC alsó parancssorába írd be ezt:
  adb shell getprop ro.cid  (üss egy Enter-t)
 b.Terminal Emulatorba (Market) írd be:
    getprop ro.cid
Mindkét módszer végeredményeként kapsz egy kódot(valami ehhez hasonlót: HTC___032).Jegyezd fel, ez volt a Radio S-OFF előtt a gyári CID-d.

CID getter most HTC_001-et ír, mivel arra állítottam, UMT-vel

Ezekkel az eredeti CID nézésekkel meg az a gondom, hogy mindig az éppen aktuálisat mutatja. Legalább is a második, ha T-MOB007-et írok akkor azt mutatja, ha HTC_032-t akkor azt. Az első megoldás pedig nem sikerült, de majd megpróbálom újra
Elvileg nem az van benne amivel GOLD cardot csináltam, de mindent átmásoltam az akkori memkártyámról a mostanira, így még megvannak azok a fájlok, hboot_eng meg part vagy nem is tudom milyen fájlokat olvastam.

Egyébként a telefon T-mobilos webshop-ból lett véve

Nem elérhető HUNited

• Informatikus kockafej
    • DuraSoft
  • PDA: LG V10 H960A
  • PDA ROM: Gyári V20c-EUR-XX
Sziasztok!

Elmúlt egy éves a DHD-m, így ideje lesz megnézni, mit tud alternatív szoftverekkel kezdeni. Viszont nekem nagyon nem egyértelmű, hogy hogy lehet szoftvercserét csinálni, főleg úgy, hogy adatvesztéssel ne járjon (pl a játékokban a mentések, progi beállítások, stb).

Szoftverszámom 3.12.405.1

Igazából a kérdésem az lenne, hogy lenne e itt valaki haladó felhasználó, aki skypeon, vagy egyéb "live" kommunikációs módon (mivel pécsi vagyok, a személyes valószínűleg kizárt) segítene, hogy mit kell csinálni.

Ilyenek mocorognak a fejemben, hogy vissza lehessen állítani a mostani állapotot, ki lehessen szedni azokat a memóriazabáló dolgokat, amiket nem szeretnék használni, meg eleve milyen romot érdemes feltenni (ICS + Sense), stb.

Van valaki, aki hajlandó lenne segíteni ebben?
>> LG V10 H960A <<
ROM: Gyári V20c-EUR-XX

Nem elérhető Mate996

• PFC Fan
  • PDA: Samsung Galaxy Note II
  • PDA ROM: Stock 4.1.2
Sziasztok!

Elmúlt egy éves a DHD-m, így ideje lesz megnézni, mit tud alternatív szoftverekkel kezdeni. Viszont nekem nagyon nem egyértelmű, hogy hogy lehet szoftvercserét csinálni, főleg úgy, hogy adatvesztéssel ne járjon (pl a játékokban a mentések, progi beállítások, stb).

Igazából a kérdésem az lenne, hogy lenne e itt valaki haladó felhasználó, aki skypeon, vagy egyéb "live" kommunikációs módon (mivel pécsi vagyok, a személyes valószínűleg kizárt) segítene, hogy mit kell csinálni.

Ilyenek mocorognak a fejemben, hogy vissza lehessen állítani a mostani állapotot, ki lehessen szedni azokat a memóriazabáló dolgokat, amiket nem szeretnék használni, meg eleve milyen romot érdemes feltenni (ICS + Sense), stb.

Szia! Én segítek neked, de sajnos full adatvesztéssel jár( minden adat). Ha így is segítsek akkor folytassuk e-mailen és ott mindent leírok :)

Nem elérhető nteeb

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
Sziasztok!

Használd az You are not allowed to view links. Register or Login-t.Adatvesztéssel fog járni a Te szoftververziód esetén,de legalább nyom nélkül visszaállítható(unroot,s-on,gyári szoftver)A leírást kövesd,nem hinném,hogy bonyolult.Aztán mehet a főzőcske... ;)

Nem elérhető HUNited

• Informatikus kockafej
    • DuraSoft
Használd az You are not allowed to view links. Register or Login-t.Adatvesztéssel fog járni a Te szoftververziód esetén,de legalább nyom nélkül visszaállítható(unroot,s-on,gyári szoftver)A leírást kövesd,nem hinném,hogy bonyolult.Aztán mehet a főzőcske... ;)

De mikorra állítható vissza? Most hoztam ki a boltból állapotra, vagy feltelepített progikkal, beállításokkal, játékmentésekkel, wifi és egyéb jelszavakkal, stb?

Nincs valami mód rá, hogy "temproot"-olni valahogy a telefont, hogy fellehessen telepíteni valami root jogot kérő komplett mentést készítő szoftvert? Pl You are not allowed to view links. Register or Login. Igazából nem is az érdekel, hogy a 2.3-at vissza tudjam tenni (nyilván biztonsági okokból fontos lehet), hanem hogy a progik beállításait, és legfőképpen a játékmentéseket tudjam visszapakolni (ott is igazából egy játékról van szó, amit bár felnőtt apuka vagyok, szívesen töltök vele pár percet naponta - You are not allowed to view links. Register or Login a neve).

Na meg az is kérdés még, hogy gyorsabb lesz e a telefon egy ICS rom után.
>> LG V10 H960A <<

Nem elérhető HUNited

• Informatikus kockafej
    • DuraSoft
Szia! Én segítek neked, de sajnos full adatvesztéssel jár( minden adat). Ha így is segítsek akkor folytassuk e-mailen és ott mindent leírok :)

A profilodban az van, hogy eredeti 2.3.5 verziót használsz. Megkérdezhetem, hogy ha amúgy vágod a softolás rejtelmeit (tehát bármikor le tudnád cserélni), miért ragaszkodsz a gyári beállítású szoftverhez? Nem nyújtanak az alternatív ROM-ok számodra hozzáadott értéket?
>> LG V10 H960A <<

Nem elérhető nteeb

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
De mikorra állítható vissza? Most hoztam ki a boltból állapotra, vagy feltelepített progikkal, beállításokkal, játékmentésekkel, wifi és egyéb jelszavakkal, stb?

Nincs valami mód rá, hogy "temproot"-olni valahogy a telefont, hogy fellehessen telepíteni valami root jogot kérő komplett mentést készítő szoftvert? Pl You are not allowed to view links. Register or Login. Igazából nem is az érdekel, hogy a 2.3-at vissza tudjam tenni (nyilván biztonsági okokból fontos lehet), hanem hogy a progik beállításait, és legfőképpen a játékmentéseket tudjam visszapakolni (ott is igazából egy játékról van szó, amit bár felnőtt apuka vagyok, szívesen töltök vele pár percet naponta - You are not allowed to view links. Register or Login a neve).

Na meg az is kérdés még, hogy gyorsabb lesz e a telefon egy ICS rom után.
A 3.12-est nem lehet temprootolni.

Nem elérhető HUNited

• Informatikus kockafej
    • DuraSoft
A 3.12-est nem lehet temprootolni.

Ez az oldal mit csinál?
>> LG V10 H960A <<

Nem elérhető Mate996

• PFC Fan
A profilodban az van, hogy eredeti 2.3.5 verziót használsz. Megkérdezhetem, hogy ha amúgy vágod a softolás rejtelmeit (tehát bármikor le tudnád cserélni), miért ragaszkodsz a gyári beállítású szoftverhez? Nem nyújtanak az alternatív ROM-ok számodra hozzáadott értéket?

Igen az van kiírva, de jelenleg váltogatom a ROM-okat. Én szeretem a Primo-S-t, de az ARHD is nagyon jó.  :D

Nem elérhető Mate996

• PFC Fan

Ez az oldal mit csinál?

S-OFF-ol, de ott jegyzik az IMEI számodat, és ha vissza kell vinni gariztatni, akkor elutasítják, mert S-OFF-olva volt. Ha viszont az AAHK-val csinálod, ott vissza tudod állítani( nem jegyzi az IMEI-t), így esetleges probléma esetén nem utasítják el a garancia kérelmed.

Nem elérhető HUNited

• Informatikus kockafej
    • DuraSoft
S-OFF-ol, de ott jegyzik az IMEI számodat, és ha vissza kell vinni gariztatni, akkor elutasítják, mert S-OFF-olva volt. Ha viszont az AAHK-val csinálod, ott vissza tudod állítani( nem jegyzi az IMEI-t), így esetleges probléma esetén nem utasítják el a garancia kérelmed.

Elmúlt a készülék egy éves. És mi is az az s-off? Ha ezt az utat választom, akkor tudom adatvesztés nélkül módosítani a szoftvert? (titanium backupot akarnék telepíteni lementeni a dolgaim, mielőtt módosítanám a szoftvert)
>> LG V10 H960A <<

Nem elérhető HUNited

• Informatikus kockafej
    • DuraSoft
HTC Desire HD 2.3.5 GRJ90

Itt olvastam róla, hogy ezzel is lehet rootolni?
>> LG V10 H960A <<

Nem elérhető nteeb

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
Az a baj,hogy még csak nem is S-OFF.
Azon kívül,hogy a HTC secuflag-gel adja ki a szoftvereit(S-ON),még újabban bootloader lockkal is zár.Ezt tudod a htcdev.com-on oldani.Arra jó,hogy azokra az új készülékere,amelyeket így is lockolt(a régebbi DHD-kat nem zárta!!!)lehessen recoveryt és főzött romokat flashelni.Komolyabb dolgokat(radio)nem,ahhoz S-OFF kell!
Ha újabb a készülék és a bootloaderben legfelül van egy olyan sor,hogy"locked",akkor zárt a bootloadered.Ha nincs,akkor nem... ;)
Szóval,ha itt nyitod,akkor nem lesz S-OFFod,továbbra sem,a készülék és a felső sorban "Unlocked" fog szerepelni.Később,ha vissza is zárod,már csak "RElocked" lesz a felirat.Innen bármit is teszel a szerviz tudni fogja mit tettél... :D
Arról nem beszélve,hogy ez is adatvesztéssel jár!
Szóval,szánd rá magad,csináld meg az AAHK-val a root-ot,s-offot,recovery-t és szabad  a gazda...és még a szerviz sem  fogja tudni,ha ugyanezzel a programmal visszaállsz az eredeti,gyári állapotra!

Nem elérhető nteeb

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
Elmúlt a készülék egy éves. És mi is az az s-off? Ha ezt az utat választom, akkor tudom adatvesztés nélkül módosítani a szoftvert? (titanium backupot akarnék telepíteni lementeni a dolgaim, mielőtt módosítanám a szoftvert)
Mi az S-OFF??
You are not allowed to view links. Register or Loginleírtam,olvasd el. ;)
Ha az AAHK-val megcsinálod a root-ot és a többit,akkor képes leszel ún.nandroid mentést készíteni az adott romodról(ez olyan mint egy tükörmásolat),továbbá Titanium Backup/MyBackup Pro-val le tudod menteni az adataidat,alkalmazásaidat(ÉS AZOK TÁROLT ADATAIT IS-ehhez kell a root!).

Nem elérhető Rizsi

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
  • Navigáció / Navigation: Google Maps
  • PDA: OnePlus 11
  • PDA ROM: Stock + Magisk
Sziasztok! Ice Cold Sandwich-et hasznalja valaki?
Most jott ki a 7.3-as verzio. A kamera felvetel meg mindig nem mukodik, de talan ez az ics rom all a leg kozelebb a tokeleteshez.

Ismerosom DHD-je mar megint az e-carebe van. Most eppen jo a hangero panel csak a gomb esik ki a helyerol. Ez mar a 4. alkalom. Ezzel be is telik a garilap.:-D
Mondtam a helyes kis szoszinek, hogy tobbet nem szeretnem ezt a vasst visszahozni, ugyhogy ha megegyszer elromlik (ami lehetseges, mert decemberig meg sok viz lefolyik a dunan) cseret fogok kerni.

Nem elérhető HUNited

• Informatikus kockafej
    • DuraSoft
Mi az S-OFF??
You are not allowed to view links. Register or Loginleírtam,olvasd el. ;)
Ha az AAHK-val megcsinálod a root-ot és a többit,akkor képes leszel ún.nandroid mentést készíteni az adott romodról(ez olyan mint egy tükörmásolat),továbbá Titanium Backup/MyBackup Pro-val le tudod menteni az adataidat,alkalmazásaidat(ÉS AZOK TÁROLT ADATAIT IS-ehhez kell a root!).

Dühömben letöröltem a My Railway-t, így már nincs akadály a dolog előtt. Viszont olvasgattam hogy a főzött romokon egy csomó funkció (mint pl az általam sokat használt kamera) nem használható. Ez igaz?
>> LG V10 H960A <<

Nem elérhető tompoo

• Navigáció / Navigation: Sygic Aura, Waze!
  • PDA: HTC Desire HD/Tab: Huawei S7 slim
  • PDA ROM: DHD:ViperDHD v2.1.3, Kernel:3.0.16-PachaRX-VS4-2.0 Radio:12.69a.60.29U_26.17.14.11_M / Tab:Froyo 2.2.3 PFC 4.0.3 v5#Lawrence74
Sziasztok! Ice Cold Sandwich-et hasznalja valaki?
Most jott ki a 7.3-as verzio. A kamera felvetel meg mindig nem mukodik, de talan ez az ics rom all a leg kozelebb a tokeleteshez.

Ismerosom DHD-je mar megint az e-carebe van. Most eppen jo a hangero panel csak a gomb esik ki a helyerol. Ez mar a 4. alkalom. Ezzel be is telik a garilap.:-D
Mondtam a helyes kis szoszinek, hogy tobbet nem szeretnem ezt a vasst visszahozni, ugyhogy ha megegyszer elromlik (ami lehetseges, mert decemberig meg sok viz lefolyik a dunan) cseret fogok kerni.

Feltettem megnézni, hogy milyen.
Nem sokáig volt fennt, mert sense mentes :D de gyors és stabil volt amíg fennt volt.

Nem elérhető tompoo

• PDA ROM: DHD:ViperDHD v2.1.3, Kernel:3.0.16-PachaRX-VS4-2.0 Radio:12.69a.60.29U_26.17.14.11_M / Tab:Froyo 2.2.3 PFC 4.0.3 v5#Lawrence74
Dühömben letöröltem a My Railway-t, így már nincs akadály a dolog előtt. Viszont olvasgattam hogy a főzött romokon egy csomó funkció (mint pl az általam sokat használt kamera) nem használható. Ez igaz?

Ez csak az ICS romokra vonatkozik. ICS romokon kívűl mindegyikben működik a kamera.

Nem elérhető Rizsi

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
  • Navigáció / Navigation: Google Maps
  • PDA: OnePlus 11
  • PDA ROM: Stock + Magisk
Feltettem megnézni, hogy milyen.
Nem sokáig volt fennt, mert sense mentes :D de gyors és stabil volt amíg fennt volt.

Pontosan ezert gyors, mert sense mentes. En nekem nem letszukseglet a sense ui. A gyorsasag az fontosabb.

Nem elérhető HUNited

• Informatikus kockafej
    • DuraSoft
Ez csak az ICS romokra vonatkozik. ICS romokon kívűl mindegyikben működik a kamera.

És van értelme nem ICS romot feltenni, amikor pár hét és lesz gyári is? (reményeink szerint)
>> LG V10 H960A <<

Nem elérhető tompoo

Pontosan ezert gyors, mert sense mentes. En nekem nem letszukseglet a sense ui. A gyorsasag az fontosabb.

Ha nem kell a sense, és a videokamera, akkor Neked ez jó rom lehet!

Magamra nézve jegyeztem meg, hogy sense mentes...nekem kell a sense.  ;)