Sziasztok.Nemrég kaptam egy htc desire HD készüléket. Szeretném rootolni a készüléket csak nem tudom hogyan kell . Néztem a leírást a fórum első oldalán, értem is csak szeretném tudni hogy nincs valami rövidebb megoldás ..gingerbread van a telefonon...Ja és még valami hogyan tudom majd visszaállítani teljesen gyárira hogy frissíteni is tudjam ... Ne maradjon 1.3 as verzión?
1.Az a kérdés,hogy miért akarsz rootolni?
Főzött romokat akarsz kipróbálni?Ahhoz nyilván kötelező,s-offokkal,recovery-vel együtt.
Netán csak bizonyos,root-jogot kérő alkalmazásokat szeretnél futtatni,de gyári szoftveren maradnál?Erről lebeszélnélek,nem sok értelme van!
Ha már rootoltál,ne foglalkozz a gyári romokkal/frissítésekkel!Sokkal hamarabb hozzájutsz a legújabb szoftverekhez főzött rommal.Itt egy péda:
Jelenleg a 2.50-es Gingerbread a legfrissebb HTC-s firmware a DHD-ra.Ezen Sense 2.1-es kezelői felület fut.Van már azóta Sense 3.0 is.Custom romokban már jó ideje elérhető.Sőt!Van Sense 3.5 is.Természetesen ez is elérhető a főzöttekkel.Ráadásul a főzött romok a legfrissebb gyári romokból készülnek.Az 1.32-es csak az ugródeszka,nem azt fogod használni.
Szóval felejtsd el a gyári frissítéseket,azokra csak akkor lesz szükséged,ha szervizbe kell vinni a készüléket.
2.Jelenlegi szoftveredet figyelembe véve, a helyes sorrend:
-Downgrade 1.32-re
-Root
-radio S-OFF,Enghboot S-OFF
-CWM Recovery
-Custom rom-flash,radio-flash
-Egyéb opcionális "kellékek" flashelése(másik kernel,téma...)
Az első négy lépés egy programmal is végrehajtható.UMT a neve.Írtam róla eleget a GYIK-ban,de az INDEX-ben is ott van:You are not allowed to view links.
Register or
Login Használd!
3.Visszaállítás gyárira:
csak akkor kell, ha szervizbekell vinned a DHD-t,esetleg el akarod adni
Menete:
-1.32-es RUU futtatása(ez törli a root-ot,az Enghboot S-off-ot és a custom recoveryt-de a radio s-offot NEM!).
-Temproot(Visionary)
-Radio S-O-FF visszaállítása "gyári" S-ON-ra
-A készülékről innen már frissíthető a gyári szoftver a legújabbra.
Olvass(ld.az aláírásomban szereplő linkeket!) sokat és kérdezz nyugodtan!