2024, 12 18, 13:07:21

Szerző Téma: MIO A501 - Problémák - megoldások  (Megtekintve 125427 alkalommal)

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában

Nem elérhető frici

• ADMIN
  • Örökös tag
    • pdafanclub.com
  • Navigáció / Navigation: én, mint a denevér... :)
  • PDA: Poco F1, Asus ZF2, OV Yard, SGS2, SGT7.0, SO2, HTC P3600, Palm Zire71
Re: MIO A501 - Problémák - megoldások
« Reply #50 Dátum: 2010, 02 14, 18:05:09 »
You are not allowed to view links. Register or Login
Sziasztok!
Nekem van egy a501-es készülékem /még garanciás/ és szeretném eladni!
Ha valakit érdekel a dolog írjon!

Te meg ha el szeretnéd adni, ide írjál You are not allowed to view links. Register or Login ;)
Az élet olyan, mint a nádszál:
Ma még vidáman kacagsz,
De holnap jön Pipacs bácsi a konyhakéssel...
                                            /Rejtő Jenő/

Nem elérhető karesz

• PDA: HTC One X
« Reply #51 Dátum: 2010, 02 14, 18:40:15 »
Köszi!! :)

Nem elérhető Viev

• PDA: mio A501
  • PDA ROM: R57.3.108
« Reply #52 Dátum: 2010, 02 17, 12:49:56 »
SZIASZTOK
2 gigás sd kártyám van , igo8 8.3.2.124260 softwerel.
ha 1000km nél hosszabb utat tervezek akkor általában az utvonal számolása eléggé lelassul, söt van hogy meg is áll és azt irja hogy nincs elég memoriaterület a számításhoz. ez miért van?
tegnap bevittem a boltba ahol vettem, aztmondta a kiscsaj hogy roszul van felrakva a program, vagy rossz a program, vagy valami ilyesmit, és 6000-ért rátesz egy stabilabbat:)
elöre is köszönöm a válaszokat.

Nem elérhető frici

• ADMIN
  • Örökös tag
    • pdafanclub.com
« Reply #53 Dátum: 2010, 02 17, 21:10:55 »
SZIASZTOK
2 gigás sd kártyám van , igo8 8.3.2.124260 softwerel.
ha 1000km nél hosszabb utat tervezek akkor általában az utvonal számolása eléggé lelassul, söt van hogy meg is áll és azt irja hogy nincs elég memoriaterület a számításhoz. ez miért van?
tegnap bevittem a boltba ahol vettem, aztmondta a kiscsaj hogy roszul van felrakva a program, vagy rossz a program, vagy valami ilyesmit, és 6000-ért rátesz egy stabilabbat:)
elöre is köszönöm a válaszokat.

Ez a legfrissebb és ráadásul jól működő verziója az iGO-nak.
Az A501-től pedig ne várj csodát se processzorsebesség, se memória terén! Nézd meg mi van a Miodban és hogy manapság miket építenek a PDA-kba!
Ma még vidáman kacagsz,
                                            /Rejtő Jenő/

Nem elérhető sokkk

• Navigáció / Navigation: igo 8 mio map v1,3
  • PDA: mitac mio a501
  • PDA ROM: r57.3.108
« Reply #54 Dátum: 2010, 02 18, 12:17:47 »
üdv mindenkinek.. meginta naykamra szakadt aza mitac mio amit próbálok megszerkeszteni hogy működjön..mivel a gombsora még mindig nem működik.. próbáltam ahard resetet de érekes módon nem egészem az sikerült amit szerettem volna de viszont bebootholt a készülék.. most jelenleg működik de.nem tudom még mindig angol menüs.. de miért azt nem tudom.szeretnék romot frissíteni rajta le is töltögettema szükséges dolgokat de.. hoyg a .. lehet elindítani hogy fel lehessn telepíteni? az active sync látja akészüléket le is tudja kezelni..müködik de szerintem jobb lenne egy másik rom hozzá mert az előző gazdája valéamit nem tudom mit kitörölt,, trmészetesen a wm 6 ra gondoltam de ha nem válik be akkor megvan a wm 5 is..de hoyg lehet feltenni? köszi előre is..

Nem elérhető frici

• ADMIN
  • Örökös tag
    • pdafanclub.com
« Reply #55 Dátum: 2010, 02 18, 13:53:19 »
üdv mindenkinek.. meginta naykamra szakadt aza mitac mio amit próbálok megszerkeszteni hogy működjön..mivel a gombsora még mindig nem működik.. próbáltam ahard resetet de érekes módon nem egészem az sikerült amit szerettem volna de viszont bebootholt a készülék.. most jelenleg működik de.nem tudom még mindig angol menüs.. de miért azt nem tudom.szeretnék romot frissíteni rajta le is töltögettema szükséges dolgokat de.. hoyg a .. lehet elindítani hogy fel lehessn telepíteni? az active sync látja akészüléket le is tudja kezelni..müködik de szerintem jobb lenne egy másik rom hozzá mert az előző gazdája valéamit nem tudom mit kitörölt,, trmészetesen a wm 6 ra gondoltam de ha nem válik be akkor megvan a wm 5 is..de hoyg lehet feltenni? köszi előre is..

Pedig nem kell messzire menni a leírásért :whistle: You are not allowed to view links. Register or Login
Ma még vidáman kacagsz,
                                            /Rejtő Jenő/

Nem elérhető gretzky

• Navigáció / Navigation: IGO 2008
  • PDA: mio A-501
  • PDA ROM: ARM926T OMAP850
« Reply #56 Dátum: 2010, 02 22, 21:45:31 »
Sziasztok.Tudna nekem valaki abban segíteni,hogy hol lehet kikapcsolni ,hogy a navigálás közben ,ne hibernálodjon aaz a 501-es?

Nem elérhető frici

• ADMIN
  • Örökös tag
    • pdafanclub.com
« Reply #57 Dátum: 2010, 02 22, 22:28:39 »
Sziasztok.Tudna nekem valaki abban segíteni,hogy hol lehet kikapcsolni ,hogy a navigálás közben ,ne hibernálodjon aaz a 501-es?

Melyik programban? Elég sokféle programot használunk navira. :hmm:
Ma még vidáman kacagsz,
                                            /Rejtő Jenő/

Nem elérhető sokkk

« Reply #58 Dátum: 2010, 04 02, 08:33:19 »
üdv ismét.. nos aza mio amit szerkesztgettem  ..megnézte egy szerelő hogy mia a baja neki.az alsó billentyűzethez vezető kábel a csatlakozóval együtt nem volt benne.. azért sem működött a reset..de a reset nélkül is lehet telepítést végrehajtani.. visszaadtam neki..kipróbáltam mind  a3 romot.. a kínait is.. meg az angolt is.. szerintem jók..az angol full zöld és majdnem iphone  kinézetű.. szerintem jó. de a paragon az nem alegjobb választás magyarítáara mert ne 100% ban fordít..jobbik esetben a rosszabikban meg nem bootol be  a pda.. tapsztaltam ellenben asunnysoft.. azt nem tudom hogy működne e wm 6 on..
de. mivel a tulaj szerzett egy mobilnetes ketyerét hozzá.. szóval hgy lehet vele netezni? mobilnetes kártyával hgy lehet és alapjában is hogy lehet vele netezni?
köszi...

Nem elérhető vitom

• Navigáció / Navigation: MIOMAP
  • PDA: Mio501
  • PDA ROM: ?
« Reply #59 Dátum: 2010, 05 06, 13:31:10 »
Ha gondod van programmal, vagy beállítással, kérdezz, segítünk !
Sziasztok!Az a gondom hogy bekapcsolom az 501-esemet és nem indul el csak a narancssárga háttér van a mio felirattal,mit tegyek?(próbáltam reset,hardreset)köszi

Nem elérhető frici

• ADMIN
  • Örökös tag
    • pdafanclub.com
« Reply #60 Dátum: 2010, 05 06, 18:00:54 »
Sziasztok!Az a gondom hogy bekapcsolom az 501-esemet és nem indul el csak a narancssárga háttér van a mio felirattal,mit tegyek?(próbáltam reset,hardreset)köszi

Olvasd el a rom frissitesi topikot! Hasonlo hibara van megoldas a vegen.
Ma még vidáman kacagsz,
                                            /Rejtő Jenő/

Nem elérhető peu405

• PDA: Mio A501
  • PDA ROM: R57.3.108
« Reply #61 Dátum: 2010, 05 06, 20:52:46 »
Sziasztok!
Nem rég vettem használtan egy Mio A501-et, papírjai meg vannak, de már nem garis. Eleinte tökéletesen működött, de elkezdett fagyogatni, ezért sokszor reset-elni kellett, később jött a "master reset", hátha megjavul. De nem. Most ott tart a dolog, hogy ha bekapcsolom, vagy reset-elem, mindíg  megáll a "narancssárga képernyőnél, (amikor a rom verziót írja ki), de nem megy tovább. Itt olvastam a romfrissítésről, de így, hogy nem kapcsol be, ezt sem tudom megcsinálni rajta. Találkozott már valamelyikőtök ilyennel, vagy esetleg tudnátok rá valamilyen megoldást? Nagyon megköszönném a segítséget, mert pillanatnyilag úgy néz ki a dolog, hogy van egy formás papírnehezékem...
Köszi.

Nekem 4x volt ilyennel szervizben egyszer másfél hónapot. most a negyedik alaplap van benne, de nem akarják kicserélni az egész készüléket és most járt le a garancia. Sajnos ezt rohadtúl bebuktam tulajdonsága, dobd messzire és felejtsd el. MIO- soha !!!

Nem elérhető sokkk

« Reply #62 Dátum: 2010, 05 10, 15:59:23 »
üdv.. van egy kis gondom.. szóval netell kapcsolatos..mivel atelefon t ..xx es cardal megy..
szóvala problémám akövetkező rendeltem rá netet .. xxx öszegért de engem nem a letöltés érdekel hanem  levelezés meg ilyesmi.. de.. a youtube-n avideókat nem tudom megnézni. ó prsze próbáltam a tcmp bla izét is.. de azzal sme megy rstpre  hivatkozik.. a tcpmp lejátszó.. szóval mit lehet tenni vele? a pluginos részét is feltelepítettem.. az adobe flash playert is.. de nem játszik youtubos videókat(flv )mi a probléma?

Nem elérhető patience

• ADMIN
  • Örökös tag
  • Nem: Nő
    • i900.eoldal.hu
  • Navigáció / Navigation: Waze
  • PDA: Iphone 5SE
  • PDA ROM: 9.3.1
« Reply #63 Dátum: 2010, 05 10, 20:02:55 »
üdv.. van egy kis gondom.. szóval netell kapcsolatos..mivel atelefon t ..xx es cardal megy..
szóvala problémám akövetkező rendeltem rá netet .. xxx öszegért de engem nem a letöltés érdekel hanem  levelezés meg ilyesmi.. de.. a youtube-n avideókat nem tudom megnézni. ó prsze próbáltam a tcmp bla izét is.. de azzal sme megy rstpre  hivatkozik.. a tcpmp lejátszó.. szóval mit lehet tenni vele? a pluginos részét is feltelepítettem.. az adobe flash playert is.. de nem játszik youtubos videókat(flv )mi a probléma?
A youtube player program nem megy a pda-don?

Keresem a következő szavak jelentését:  leszeret, felszeret, kiakar, leakar, beakar, lelehet, fellehet

Nem elérhető MalARkey480

• Navigáció / Navigation: Nav N Go iGo 8
  • PDA: Mio Digiwalker a501
  • PDA ROM: R37.3.108
« Reply #64 Dátum: 2010, 05 12, 12:04:25 »
Sziasztok, egy igen furcsa problémával fordulok hozzátok. Az a tényállás, hogy faterom vett egy A501-est már lassan 1 éve. Kb két hónappal ezelőtt leejtette, v megütötte, nemtudom..de akkor kikapcsolt, azóta nem lehet belépni a 'beállítások' menübe. Ha rákattintok olan, mintha egy üres mappába lépne be az ember..semmi sincs. Így most GPS-nek tudom használni a drágámat, meg papírnehezéknek.
Ezen kívül lenne egy kérdésem is, hogy van elérhető wm 6.1es, vagy 6.0ás verzió az 501-esre?Mert hátha frissiteném az oprendszerét, akkor megszűnne ez a mizéria a menüjében.
Ennyi lett volna a gondom bajom, előre is köszi a segítséget, remélem lehet vele vmit kezdeni. :)

U.I.: A rom verzióját pedig csak a netről irtam be, találtam egy képet vhol és onnan másoltam be egy verziószámot..mert ha jól tudom a Beállítások menüben lehet megnézni ennél a gépnél, h mi a verzió, viszont h oda nemtudok belépni, igy ez a lehetőség ugrott.. Ha tudnátok erre is vmi alternatív módot, h megtudhassam annak is örülnék. :)

Nem elérhető frici

• ADMIN
  • Örökös tag
    • pdafanclub.com
« Reply #65 Dátum: 2010, 05 12, 15:47:54 »
Sziasztok, egy igen furcsa problémával fordulok hozzátok. Az a tényállás, hogy faterom vett egy A501-est már lassan 1 éve. Kb két hónappal ezelőtt leejtette, v megütötte, nemtudom..de akkor kikapcsolt, azóta nem lehet belépni a 'beállítások' menübe. Ha rákattintok olan, mintha egy üres mappába lépne be az ember..semmi sincs. Így most GPS-nek tudom használni a drágámat, meg papírnehezéknek.
Ezen kívül lenne egy kérdésem is, hogy van elérhető wm 6.1es, vagy 6.0ás verzió az 501-esre?Mert hátha frissiteném az oprendszerét, akkor megszűnne ez a mizéria a menüjében.
Ennyi lett volna a gondom bajom, előre is köszi a segítséget, remélem lehet vele vmit kezdeni. :)

U.I.: A rom verzióját pedig csak a netről irtam be, találtam egy képet vhol és onnan másoltam be egy verziószámot..mert ha jól tudom a Beállítások menüben lehet megnézni ennél a gépnél, h mi a verzió, viszont h oda nemtudok belépni, igy ez a lehetőség ugrott.. Ha tudnátok erre is vmi alternatív módot, h megtudhassam annak is örülnék. :)

Először próbálj meg egy Hard resetet csinálni! Az mindent visszaállít alaphelyzetbe.
Ma még vidáman kacagsz,
                                            /Rejtő Jenő/

Nem elérhető fiqus

• PDA: mitac mio digiwalker A180
  • PDA ROM: 4.21.1088
« Reply #66 Dátum: 2010, 05 13, 08:38:55 »
Sziasztok!

Mitac Mio A180-asom van, de sajnos nincs ilyen topik, azért írok ide.

Akkucsere volt a gépben, és azóta a töltöttségi szintet mindig a maximálisnak jelzi. Még a vészjelzés sem működik, illetve csak akkor, amikor már olyan kevés szufla van benne, hogy csak egy pillanatra jelenik meg az alacsony akkufesz figyelmeztető üzenet, és már ki is kapcsolt a készülék. Sajnos ilyenkor minden törlődik a ramból, flashből, mindent újra kell telepíteni. Ha tudja valaki a jelenség okát, kérem ossza meg velem, előre is köszönöm.

A másik baja az, hogy időnként, elég gyakran nem lehet bekapcsolni. Próbálom nyomogatni a bekapcsoló gombot és a szoft reset gombot, de hosszú ideig nem reagál, majd váratlanul bekapcsol. Néha egy-két próbálkozás után sikerül, máskor 20 perc után sem, ekkor csak hard reset után használható, persze mindent újra kell telepíteni. Valahol olvastam, hogy ez a régi WM 2003 SE ismert hibája (ilyen oprendszer van a gépen), az upgrade megoldaná. Máshol meg azt olvastam, hogy az A180-ast nem lehet upgrade-elni. Nagyon várom a segítségeteket.
Ha mást nem, megbízható, olcsó budapesti szervizcím is megteszi.

Előre is köszönöm: Fiqus

Nem elérhető MalARkey480

• Navigáció / Navigation: Nav N Go iGo 8
  • PDA: Mio Digiwalker a501
  • PDA ROM: R37.3.108
« Reply #67 Dátum: 2010, 05 19, 20:38:03 »
Először próbálj meg egy Hard resetet csinálni! Az mindent visszaállít alaphelyzetbe.

Köszönöm, azóta nagyon jól szuperál a masina! :)

Márcsak egy apró pici problémám maradt. Lementettem elvileg a iGO 8-at a gépemre, ami rajta volt a pda-n, de a hard reset után, miután visszamásoltam az adatokat, nem látja a gép. olyan mintha rajta se lenne pedig ha visszadugom a számítógépre látom, hogy foglalja a helyet. Ilyenkor mi a teendő, vagy van más opció, hogy a pda-n tudhassam a iGO-t? :)

Nem elérhető frici

• ADMIN
  • Örökös tag
    • pdafanclub.com
« Reply #68 Dátum: 2010, 05 19, 21:28:29 »
Köszönöm, azóta nagyon jól szuperál a masina! :)

Márcsak egy apró pici problémám maradt. Lementettem elvileg a iGO 8-at a gépemre, ami rajta volt a pda-n, de a hard reset után, miután visszamásoltam az adatokat, nem látja a gép. olyan mintha rajta se lenne pedig ha visszadugom a számítógépre látom, hogy foglalja a helyet. Ilyenkor mi a teendő, vagy van más opció, hogy a pda-n tudhassam a iGO-t? :)

Az iGO adatai az SD kártyán vannak. Az minimális, amit telepítéskor a készülékre másol. Mikor beteszed az SD-t, el kell indulni a telepítőnek. Ha nem menne, futtasd az SD/2577 könyvtárból az autorun.exe-t!
Ma még vidáman kacagsz,
                                            /Rejtő Jenő/

Nem elérhető nemreg

• PDA ROM: r37.3.108
« Reply #69 Dátum: 2010, 06 04, 14:43:27 »
Sziasztok.

Mio 501-esem van és az a problémám vele, hogy nem rudok vele fényképezni, amikor belépek a fényképezőbe megnyomom a fényképező gombot akkor az élességet beállítja de elkattintani nem akrja. Feltettem az AEB Plust de evvel se tudtam rábírni hogy fényképezzen. (De lehet csak én állítottam be rosszul) Az lenne a kérdésem, hogy be lehet-e állítani valahol, hogy tudjak vele fényképezni, vagy hol lehetne hozzá fényképezó gombot kapni (Szerintem a gomb romlott el).
Előre is köszi a vélaszt.

Nem elérhető csabesz

• Navigáció / Navigation: Mio C520, Omnia iGO8
  • PDA: i900 Omnia
  • PDA ROM: 6.1.4
« Reply #70 Dátum: 2010, 06 27, 09:43:42 »
Sziasztok! Az a gondom, hogy van egy A501-es em gyári ROM-al "57.3.108" Feltettem rá az interwrite 9.1-et, de sok helyen nem lett magyar nyelvű, van erre megoldás? Köszi
A túlzásba vitt ROM frissítés mentálhigiénés problémákat okozhat, illetve szenvedélybetegség kialakulásához vezethet.

Nem elérhető t181

• PDA: ZTE Grand X IN
  • PDA ROM: Stock 4.0.4 - rooted
« Reply #71 Dátum: 2010, 07 09, 18:34:50 »
Üdv!
A 3 nem működő gombra van megoldás, és nem kell hozzá programot telepíteni!
Elminster kiadott egy patchet, ami előhozza őket. Ugyanúgy ott lesznek a settings/buttons menü alatt.
A registry fájlt importáljátok(én az SKTools registry explorerével importáltam), indítsátok újra a gépegységet, és működni fog! Az AEButtons-t kapcsoljátok ki.
Remélem segítettem, nekem működik.

Nem elérhető pitykuszik

• PDA: mio a501
  • PDA ROM: 5.0
« Reply #72 Dátum: 2010, 07 25, 19:01:15 »
Sziasztok!

A tulajdonomba került egy mio 501 és a következő a problémám vele... A telefon mikrofonjának nincs hangja, csak ha kihangosítom, gondoltam rossz a mikrofon. Ha hangjegyzetet készítek, visszahalgatva van hang, csak ebben az esetben nem tudom, hogy melyik mikrofont használja a kicsike ...

Lehet szoftverhiba, vagy valóban rossz a mikrofon?

Minden tanácsot, segítséget előre is köszönök.

Nem elérhető negro

• Nem: Férfi
  • PDA: ZTE-Blade
  • PDA ROM: 2.1
« Reply #73 Dátum: 2010, 07 29, 19:30:09 »
Szevasztok!
nekem az lenne a gondom, hogy ramot kellett frissítenem a gépemen és apiacon fellehető legújabbat raktam föl amit itt ajánlottak. Minden szép és jó csak az a bibi, hogy az interwrite az kéri a licensz kulcsot az előző romhoz találtam valami progit ami kiütte ezt a szutykot belőle de most megint szükségem lenne rá de már nem tudom hogy mi volt az így 3 év távlatából és azt szeretném kérni ha valaki tudna erre valami megoldást azt nagyon megköszönném  mert így csak 14 napos próbában tudom használni aztán kakukk :'( köszönöm előre is!

Nem elérhető papaferenc65

• Navigáció / Navigation: mio c320
  • PDA: mio c320
  • PDA ROM: B1U75M20891
« Reply #74 Dátum: 2010, 07 30, 09:10:47 »
MIO C320-ra szeretnék kérni rendszerfrisitést,ha tud valaki segitsen! telepitö cd nincs hozá, leformáztam a belsö memoriáját mert lasu volt,és utána bármilyen gps programot tetem rá nemindul. Aki tud segitsen! Elöre-is köszönöm!