Root-oltam, de nem volt egyszerű.
Hogy esetleg más ne szenvedjen ennyit, kis segítség:
bekapcsolás után a telefon azonnal frissített android 2.3.1 -re.
Először is ajánlom ezt a topicot, én itt találtam megoldást a problémámra:
You are not allowed to view links.
Register or
LoginItt megtalálja az ember a GRH78 és GRH55 Build number változathoz is az egyklikkes root-ot.
Először viszont drivert kell telepíteni a gépre. Ez nekem csak úgy sikerült, hogy telepítettem az Android SDK-t.
Register or
LoginJó hosszú folyamat, a frissítéseknél töltsd le a Google USB drivert. Először normál módon csatlakoztasd a telefont a számítógéphez, (USB hibakeresés bekapcsolva: Settings-Applications-Development) telepítsd a drivereket, az "android-sdk-windows" benne "google-usb_driver" könyvtárból.
Viszont ha (folyamatosan a hangerő fel + a bekapcsoló gombbal bekapcsolás) recovery módban csatlakoztattam, rögtön elvesztette a gép a telefont. Az eszközkezelőben az Android 1.0 mellett ott figyelt a kis sárga felkiáltójel.
Megoldást az elsőnek linkelt topicból kaptam.
Telepítettem a
Register or
Loginhelyről az oprendszernek megfelelő PdaNet for Android (Built 9/2/2010) programot.
Ezeket az utasításokat betartva:
Register or
LoginMagyarul telepítsd a telefon csatlakoztatása nélkül, ne foglalkozz a figyelmeztetésekkel, majd ezután csatlakoztasd a telefont hang fel+ bekapcs (recovery) módban, majd az illesztő programot. A megfelelő driver a Program Files, PdaNet for Android, usbwin könyvtárban található.
Ha minden igaz, most van egy recovery módban csatlakoztatott és ténylegesen felismert telefonod.
Mivel valószínüleg nem fejlesztői telefonod van, először unlock-kolni kell.
Start, Minden program, Kellékek, Parancssor.
Itt a cd paranccsal keresd meg azt a mappát amiben a "fastboot-windows.exe" program van.
("cd.." egy mappa vissza, "cd mappanév" belép a mappanév mappába)
Indítsd el a fastboot-windows.exe (egyszerűen írd be a nevét) és
írd be "fastboot-windows oem unlock".
Ezzel kinyílt a telefonod, lehet root-olni.
Azt pedig ugyanitt a "install-superboot-windows.bat" paranccsal tudod.
A telefon újraindul, öröm boldogság.
Bocs amiért túl szájbarágós lett.