Fűtött a vágy, így rávettem magam, hogy kipróbáljam a Gingerbread-et, és jelentem, a dolog
MŰKÖDIK! A portolás hihetetlenül gyors, ugyanolyan kb., mint a normál Froyo.
Ami
NEM működik:
- GPS
- Wi-Fi
- A kapacitív gombok (és a Home), bár ezen nincs miért csodálkozni
- Kamera
- Mobilhálózat (az én SIM kártyámat nem ismerte fel, lehet, hogy más szerencsével jár)
- hangvezérlés
Ami
működik:
- Főképernyő
- Widgetek
- Hangerőállítás
- Beállítások
- A Menü a LauncherPro-ból már jól ismert 3D-s megoldást alkalmazza, nagyon baró
- A Market elvileg bejön, de net híján ugye nem tudom kipróbálni
- Lockscreen
- Notifibar a redőnnyel együtt
- ... és sok más
Ahogy kikapcsol a kijelző, az egyszerűen hihetetlen, nagyon baró!
Mint egy régi televízió...
Mint említettem, a gyorsaságra abszolút nem lehet panasz, úgy pörög, mint a rakéta. El sem hittem.
A back gomb hiánya miatt az alkalmazásokból NEM lehet kilépni, csak az adb-vel.
MAGYAR - BŐVÍTETT - LEÍRÁS (Azoknak, akik esetleg nem boldogulnak az angollal):
Amikre szükséged lesz:
Root, Ext4-es lagfix, 3-gombos módok, Android SDK, USB-hibakeresés bekapcsolása, busybox Egyik sem hagyható ki!
Lépések:
1. Töltsed ezt a You are not allowed to view links.
Register or
Login, és másold fel a BELSŐ SD-re!
2. Legyen bekapcsolva az USB-Hibakeresés, és csatlakoztasd az SGS-t a géphez! NE válassz ki semmilyen kapcsolódási módot (pl. Kies, háttértár, stb.)
3. TC (Total Commander) segítségével lépj be az
android-sdk-windows/tools mappába.
4. Nyiss egy DOC Parancssort! (Parancsok / DOC Parancssor)
5. Gépeld be
pontosan, melléütés nélkül ezeket a parancsokat:
adb shell
su
cd /data
mkdir gingerbread
cd gingerbread
busybox tar zxvf /sdcard/system-dump-as-root.tar.gz
mkdir data
busybox cp -a /efs efs
sync
reboot download
Amit itt megemlítenék: az "su" parancs után a Superuser-ben (magán a készüléken) ENGEDÉLYEZD a hozzáférést! A "busybox tar zxvf" parancs kiadása és az "mkdir data" után VÁRJ egy kicsit, ameddig az összes szöveg lefut a DOS ablakban, és megjelenik a # vagy # # jel.
7. Töltsed le You are not allowed to view links.
Register or
Login a nsonsgs.tar.zip névre hallgató fájlt, nyissad meg WinRAR-ral, és a benne található nsonsgs.tar fájlt másold ki valahova, pl. az Asztalra.
8. Húzd ki az USB-kábelt a készülékedből.
9. Nyiss Odin-t, PDA-t pipáld be és tallózd be a 7)-es pontban kicsomagold nsonsgs.tar fájlt! NE LEGYEN BEPIPÁLVA A RE-PARTITION, és NE ALKALMAZZ SEMMILYEN .PIT FÁJLT!
10. Tedd vissza az USB kábelt a telefonba. Ha az Odin felismerte az SGS-t, akkor örülünk, ha nem, akkor ismét szedd ki a kábelt, vedd ki az akkut, majd tedd vissza, és bootolj Download módba a 3-gombos megoldással. Ekkor már biztosan felismeri az Odin a készüléked.
11. Klikkelj a Start-ra, és várd meg, míg befejeződik a KERNEL feltelepítése. Ha ez sikerült, az SGS automatikusan újraindul.
Ha az Odin sokat időzik a zImage felírásánál, akkor ismételd meg a 9)-10)-11)-es pontot!
Nézz, és csodálkozz, ahogy a GB elindul a drágaságon!
Nem kell megijedni, a boot-képernyő olyan, amilyen, ez majd biztosan ki lesz cserélve a közeljövőben.
Mivel a Vissza gomb nem működik, így tudsz kilépni egy alkalmazásból:
Csatlakoztasd az SGS-t USB-Debugging módban, majd a TC-vel a már említett [...]/tools mappában nyiss parancssort és pötyögd be az alábbiakat:
adb shell
ps - ezzel tudod megnézni, melyik alkalmazást akarod bezárni
kill ####
A #### az adott programnak a kódja. Fontos, hogy a gépen telepítve legyenek a megfelelő illesztők, különben az adb nem fogja felismerni a készüléket. Mivel külön telepíthető driverek egyelőre nincsenek, ez a művelet csak Windows 7 vagy Vista alatt fog sikerülni.
Visszatérés az eredeti ROM-odra:Töltsed le az előzőleg használt kerneled, majd Odinnal, re-partition nélkül a fent említett módszerrel telepítsed vissza. Ezután minden úgy fog működni, ahogy eredetileg is műkdött!