Szerző Téma: HTC 7 Trophy  (Megtekintve 229971 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető erdoke

• ALAPÍTÓ TAG
  • Örökös tag
  • Nem: Férfi
  • Hádé Tádé
    • Tweets
  • Navigáció / Navigation: iGO primo & Sygic
  • PDA: iPhone 6/128, iPad Air2/64
  • PDA ROM: iOS latest
HTC 7 Trophy
« Dátum: 2010, 11 18, 19:58:05 »
Az első körben megjelent WP7-es készülékek közül talán a Trophy a legkevésbé érdekes, vagy mondhatjuk úgy is, a leginkább átlagos. Nézzük a specifikációkat:

Qualcomm Snapdragon SoC (1 GHz, Adreno 200 GPU)
3,8" kapacitív, multitouch WVGA TFT kijelző, 16 M szín
576 MB RAM, 512 MB ROM
8 GB-os microSD elrejtve a készülék belsejében
GSM 850/900/1800/1900 MHz
HSPA/WCDMA: 900/2100 MHz (7,2 Mbps le, 2 Mbps fel)
1300 mAh Li-Ion akkumulátor
118,5 x 61,5 x 11,96 mm
140 g

Mindaz, ami kötelező a WP7 készülékeknek, ahogy azt a Snapdragon támogatja:
Gravitációs-, fény- és közelség érzékelő, digitális iránytű.
5 MP-es fényképezőgép (720p videó 24 fps)
WiFi (b/g/n), Bluetooth (2.1 + EDR), belső GPS antenna

You are not allowed to view links. Register or Login

visitors can't see pics , please You are not allowed to view links. Register or Login or You are not allowed to view links. Register or Login

visitors can't see pics , please You are not allowed to view links. Register or Login or You are not allowed to view links. Register or Login

Nem elérhető erdoke

• ALAPÍTÓ TAG
  • Örökös tag
  • Hádé Tádé
    • Tweets
Re: HTC 7 Trophy
« Reply #1 Dátum: 2010, 11 20, 17:20:42 »
Benyomás a vasról az első fél nap után: Egy kilapított HD mini, amin pár dolgot azért megváltoztattak, leginkább előnyére. A kamera első blikkre nagyon ratyinak tűnik, viszont a kapacitív előlapi gombok valamivel jobbak az általam vártnál. Szerencsére az állapotjelző LED-et nem spórolták ki.

Nem elérhető Poc-OK

• Portál szerkesztő
  • Navigáció / Navigation: iGo, Sygic
  • PDA: Xiaomi Redmi Note 4G/ iPhone 5 / LG G3S / SGS / i8000 / SG3 / HTC One 7
« Reply #2 Dátum: 2010, 11 21, 00:25:15 »
Benyomás a vasról az első fél nap után: Egy kilapított HD mini, amin pár dolgot azért megváltoztattak, leginkább előnyére. A kamera első blikkre nagyon ratyinak tűnik, viszont a kapacitív előlapi gombok valamivel jobbak az általam vártnál. Szerencsére az állapotjelző LED-et nem spórolták ki.

Eddig egyezünk! :)
"Amikor bejött az élet, én rögtön kimentem!"

Nem elérhető erdoke

• ALAPÍTÓ TAG
  • Örökös tag
  • Hádé Tádé
    • Tweets
« Reply #3 Dátum: 2010, 11 21, 10:08:24 »
Eddig egyezünk! :)

Benyomás a szoftverről az első nap után:
Minden teljesen egyértelmű, és az alapvető funkciók használatához nem hiányzik gyakorlatilag semmi. Telefonálás kifogástalan, üzenet kezelés szintén, zenehallgatás pöpec sztereó BT-on is (bár a HTC-s hangbuzgerálóra nem nagyon van szükség), netezés, játékok simán futnak. Beállítgatni gyakorlatilag semmit nem kell, WiFi-nél a jelszót adod meg, BT-nél kiválasztod az eszközt, mobil netnél pedig beírod az APN-t, minden más teljesen automatikusan, beavatkozás nélkül megy.
Amikor haladó felhasználóként nyúlok hozzá, akkor már szembesülök hiányosságokkal és furcsaságokkal, de biztos vagyok benne, hogy a nagy többséget ezek nem fogják zavarni.
Régió váltásakor újraindult, ezen kívül nincs említésre méltó dolog az alapvető működésben, se lassulás, se fagyás, semmi. Kicsit iPhone szerű érzés, kicsomagolod, magától értetődően használod, osztjóvan. A felület az "app launcher" felfogástól érdekesebb, de minél több alkalmazást pakolok fel, annál inkább zavaróvá kezd válni az ABC sorrendben való görgetés. Itt nem árt majd valami könyvtár struktúrát bevezetni, tulajdonképpen a játékoknál most is megy, azok külön, az XBOX Live/Games alatt tanyáznak.
Fizetős Marketplace ugyan látszik, de magyar hitelkártyát nem fogad el amerikai címmel, úgyhogy vásárolni egyelőre nem tudtam. :(
Bár nem ide tartozik, de ma pont egy hónapja debütált a rendszer, és jelenleg ~2600 alkalmazás van a boltban.

Nem elérhető Artemon

• Navigáció / Navigation: Google Nav
  • PDA: Galaxy S8
  • PDA ROM: Stock 7.0 Nougat
« Reply #4 Dátum: 2010, 11 22, 15:56:49 »
Tudtok mondani hosszabb távú tapasztalatot?
Üzemidő, használhatóság, kijelző?

Nem elérhető erdoke

• ALAPÍTÓ TAG
  • Örökös tag
  • Hádé Tádé
    • Tweets
« Reply #5 Dátum: 2010, 11 22, 16:44:57 »
Tudtok mondani hosszabb távú tapasztalatot?
Üzemidő, használhatóság, kijelző?

A kijelző átlagos. A kontraszt kifejezetten jó, a betekintési szög viszont elég gyenge, de nem nagyon zavaró.
Használhatóság tekintetében szerintem hozza a WP7 átlagot, itt ugye a kijelző mérete és érzékenysége a lényeg. Üzemidő ügyben egyelőre nem tudok mit mondani. Reggel óta megy három mail fiók (válaszoltam is néhányra), engedélyeztem a hely meghatározást, volt egy kis net, és még bőven 50 % fölött van. Viszont nem beszéltem rajta semmit. Talán holnap megpróbálok teljesen átköltözni rá, és akkor többet tudok mondani.
Szerencsére a hitelesítést igénylő Exchange szerverrel is gond nélkül összekapcsolódott, valószínűleg engedélyezték az OS-t, vagy egyszerűen WinMo-t riportol magáról. Fizetős Marketplace-t nem tudtam megoldani, külföldi címmel nem fogad el magyar hitelkártyát. Az ingyenes progik települnek gond nélkül.
A virtuális billentyűzet az egyik legjobb, amit eddig próbáltam.
A HTC hub szerintem nem passzol a WP7-hez, kínai bóvli hatása van, ha huzamosabb WP7 hazsnálat után elindítod. Viszont a HTC-s számológép elég jó lett a Metro UI-hoz passzintva, de funkcionalitásban is. A tőzsde is a szokásos színvonalú, de a megjelenése nem igazán passzol a többihez. A HTC-s elemlámpa jól működik.
Kamerát még nem nagyon teszteltem, az első benyomásom alapján elég gyenge még mobilos vonalon is.

Nem elérhető Artemon

• Navigáció / Navigation: Google Nav
  • PDA: Galaxy S8
  • PDA ROM: Stock 7.0 Nougat
« Reply #6 Dátum: 2010, 11 23, 19:03:55 »
Köszönöm szépen!
Csak tesztelésre van nálad, vagy sajátod lett?

Nem elérhető erdoke

• ALAPÍTÓ TAG
  • Örökös tag
  • Hádé Tádé
    • Tweets
« Reply #7 Dátum: 2010, 11 23, 20:49:39 »
Csak tesztelésre van nálad, vagy sajátod lett?

Tesztelésre van nálam. HD2 után saját részre jobb vasat is szeretnék, nem elég az új OS.

Nem elérhető zsandras

• PDA: Samsung Galaxy NOTE 2
« Reply #8 Dátum: 2010, 11 24, 17:41:27 »
Tesztelésre van nálam. HD2 után saját részre jobb vasat is szeretnék, nem elég az új OS.
Kiváncsian várom a teszt eredményeidet. A win7 ujdonságaitól eltekintve, gondolom felhasználó barátabb mint a WinMo6.5x.
Az is érdekelne hogyan viszonyúl a vas a HTC HD2 -höz. Elvileg a W7 -nek nagyobb a hardwer igénnye, de amennyire megtudom ítélni az általános adatok alapján, a HD2 is "valahol ott van" a Trophy teljesítményél. Az ütemidőt illetően, már az eddigi leírtak alapján, az AMOLED display ellenére kissé rövidnek vélem.
Model number: GT-N7100
Android version: 4.4.2
ROM: DN3v5 ROM XXUFND3 v5+
Baseband version: N7100XXUFND3
Kernel: Stock
Builld number: DN3v5+

Nem elérhető erdoke

• ALAPÍTÓ TAG
  • Örökös tag
  • Hádé Tádé
    • Tweets
« Reply #9 Dátum: 2010, 11 24, 17:59:20 »
Kiváncsian várom a teszt eredményeidet. A win7 ujdonságaitól eltekintve, gondolom felhasználó barátabb mint a WinMo6.5x.
Az is érdekelne hogyan viszonyúl a vas a HTC HD2 -höz. Elvileg a W7 -nek nagyobb a hardwer igénnye, de amennyire megtudom ítélni az általános adatok alapján, a HD2 is "valahol ott van" a Trophy teljesítményél. Az ütemidőt illetően, már az eddigi leírtak alapján, az AMOLED display ellenére kissé rövidnek vélem.

Akinek ez az első okostelefonja, vagy nem feszegette a korábbiak határait, maximálisan barátságos rendszer a WP7.
A HD2-vel teljesen megegyező vas az összes mostani WP7 készülék, ugyanaz a SoC, ugyanúgy WGA kijelző. Mivel a Trophy "csak" 3,8" átlójú (TFT, nem AMOLED), és az akksija még valamivel nagyobb kapacitású, mint a HD2-é, üzemidőben legalább annyit hoz. Nekem a fehér háttér jobban bejön a Start képernyőn is, de máshol amúgy is sok esetben van fehér alapon fekete szöveg, pl. email, böngészés, Office, stb. Ilyenkor az OLED észrevehetően többet fogyaszt, mint a TFT. Tesztekben a 3,8-as LCD-s WP7 készülékek azonos beállításokkal és használattal simán verik a 4" Samsung Focust és Omnia 7-et, pedig nem is fehér hátteret használtak.

Nem elérhető zsandras

« Reply #10 Dátum: 2010, 11 24, 18:52:16 »
Akinek ez az első okostelefonja, vagy nem feszegette a korábbiak határait, maximálisan barátságos rendszer a WP7.
A HD2-vel teljesen megegyező vas az összes mostani WP7 készülék, ugyanaz a SoC, ugyanúgy WGA kijelző. Mivel a Trophy "csak" 3,8" átlójú (TFT, nem AMOLED), és az akksija még valamivel nagyobb kapacitású, mint a HD2-é, üzemidőben legalább annyit hoz. Nekem a fehér háttér jobban bejön a Start képernyőn is, de máshol amúgy is sok esetben van fehér alapon fekete szöveg, pl. email, böngészés, Office, stb. Ilyenkor az OLED észrevehetően többet fogyaszt, mint a TFT. Tesztekben a 3,8-as LCD-s WP7 készülékek azonos beállításokkal és használattal simán verik a 4" Samsung Focust és Omnia 7-et, pedig nem is fehér hátteret használtak.
Köszönöm szépen az átfogó választ. A korábbi beharangozásokhoz képest, számomra sem a Trophy sem a W7 nem hozta a mérföldkő jellegű váltást. 
Kissé csalódott vagyok, :( úgy tünik egy darabig még maradok a a LEO mellet.

Nem elérhető erdoke

• ALAPÍTÓ TAG
  • Örökös tag
  • Hádé Tádé
    • Tweets
« Reply #11 Dátum: 2010, 11 24, 19:36:53 »
Köszönöm szépen az átfogó választ. A korábbi beharangozásokhoz képest, számomra sem a Trophy sem a W7 nem hozta a mérföldkő jellegű váltást. 
Kissé csalódott vagyok, :( úgy tünik egy darabig még maradok a a LEO mellet.

A rendszer maga kifejezetten jó szerintem, csak még pofozni kell rajta pár adagot. HD2-ről eleve akkor érdemes váltani, ha hardveresen is van előrelépés. Amit én célul tűztem ki magam elé:
- Még jobb SoC (magasabb teljesítmény és/vagy alacsonyabb fogyasztás).
- Jobb kijelző (minimum Super LCD).
- HDMI kimenet és/vagy DLNA.
Ezek nélkül nem akarok váltani.

Nem elérhető zsandras

« Reply #12 Dátum: 2010, 11 25, 09:38:39 »
A rendszer maga kifejezetten jó szerintem, csak még pofozni kell rajta pár adagot. HD2-ről eleve akkor érdemes váltani, ha hardveresen is van előrelépés. Amit én célul tűztem ki magam elé:
- Még jobb SoC (magasabb teljesítmény és/vagy alacsonyabb fogyasztás).
- Jobb kijelző (minimum Super LCD).
- HDMI kimenet és/vagy DLNA.
Ezek nélkül nem akarok váltani.
Tökéletesen egyetértek ezzel a gondolattal én nem gondolnám, hogy ezek elszált igények lennének. Amennyiben a vasat rendeltetés szerűen használnák azonnak kiderűl, hogy mennyire rövid az üzemidő.
Nagyon jó példa erre a " már használható" Android op rendszerek, most félretéve az egyéb negatív biztonsági dolgokat, érzékelhető, hogy mennyire kevés az a tartalék energia ami rendelkezésre áll.
Nyilván ennek nagyon sok oka lehet, op. rendszer kiforratlansága, adó tornyok  lefedettség, frekvencia problémák, netán hard perifériák, aksi... stb., de bár mik is legyenek azok a tényezők, való igaz, mi sem szeretnénk ha például a kapacitás növelés a robusztus külsővel párosodna. Ezért úgy vélem, hogy az elérhető piacokon, hd2-t is beleértve, még nincs erre az "igényre" megfelelően fejlet technika. 

Nem elérhető erdoke

• ALAPÍTÓ TAG
  • Örökös tag
  • Hádé Tádé
    • Tweets
« Reply #13 Dátum: 2010, 11 27, 14:46:13 »
Van egy reprodukálható fagyi, ami a HTC készülékeket biztosan érinti, a többit még tesztelni kell. Ha egy ismétlődő ébresztésnél hagyjuk végigmenni a tilinkózást (kb. 5 perc), aztán ki akarjuk nyitni a készüléket, a Dismiss gomb megnyomásával kifagy a zár képernyőn. Állítólag csak akkor, ha nincs töltőn, de másképp nem is próbáltam.

Nem elérhető Johnnycash

• PDA: i900
  • PDA ROM: taril
« Reply #14 Dátum: 2011, 03 04, 10:26:02 »
Üdv
Erre a telora hogy tudok felrakni bármit?(zene,kép)

Nem elérhető erdoke

• ALAPÍTÓ TAG
  • Örökös tag
  • Hádé Tádé
    • Tweets
« Reply #15 Dátum: 2011, 03 04, 17:26:19 »
Üdv
Erre a telora hogy tudok felrakni bármit?(zene,kép)

PC-ről Zune szoftverrel, Mac-ről WP7 Connector-ral.

Nem elérhető Johnnycash

« Reply #16 Dátum: 2011, 03 07, 09:21:12 »
Köszi a választ! Az tényleg igaz hogy nem tudok mp3-at berakni csengőhangnak?
Tényleg meg lehet ilyet csinálni egy 100+k s telefonnál?
Vicc

Nem elérhető erdoke

• ALAPÍTÓ TAG
  • Örökös tag
  • Hádé Tádé
    • Tweets
« Reply #17 Dátum: 2011, 03 07, 10:26:28 »
Az tényleg igaz hogy nem tudok mp3-at berakni csengőhangnak?
Tényleg meg lehet ilyet csinálni egy 100+k s telefonnál?
Vicc

Egyelőre csak a gyári zenék közül válogathatsz, és ez nem a készülék, hanem az OS hiányossága. Van már rá megoldás, de a héten érkező frissítés be fogja zárni a kiskaput.

Nem elérhető Johnnycash

« Reply #18 Dátum: 2011, 03 07, 15:29:10 »
És a héten érkező frissitésbe nem lesz benne ennek a támogatása?A másik hogy miért nem tudok normális képet csinálni?Az teljesen ok h ez nem fényképező nem is olyat képeket akarok de nekem elötte egy Touch diamond 2 volt és azzal kb 100x különb képeket csinálok.Ezzel meg nemtudok 1darab olyan képet csinálni amit ne mosna el
ÜDv

Nem elérhető erdoke

• ALAPÍTÓ TAG
  • Örökös tag
  • Hádé Tádé
    • Tweets
« Reply #19 Dátum: 2011, 03 07, 20:27:21 »
És a héten érkező frissitésbe nem lesz benne ennek a támogatása?A másik hogy miért nem tudok normális képet csinálni?Az teljesen ok h ez nem fényképező nem is olyat képeket akarok de nekem elötte egy Touch diamond 2 volt és azzal kb 100x különb képeket csinálok.Ezzel meg nemtudok 1darab olyan képet csinálni amit ne mosna el

Nem hallottam róla, hogy a csengőhang választást implementálták, de beszéltek 1-2 kellemes meglepetésről.
A fényképeket szerintem is túlságosan erősen zajszűri.

Nem elérhető Johnnycash

« Reply #20 Dátum: 2011, 03 08, 10:01:38 »
Hát ha én ilyen képet tudnék csinálni már örülnék!Nem tudom lehet el van állitva valami?Bár nem hinném...
Köszi azért a válaszokat..Ja még valami:Lenémtani se lehet?Mert ahogy nyomom az oldalsó hangerőszabájzót mikor teljesen leveszi átáll rezgőre.De ha én rezgést sem akarok?
Üdv

Nem elérhető Johnnycash

« Reply #21 Dátum: 2011, 03 08, 12:15:50 »
Ja és még valami:ha SMS-t kapok hogy lehet beálltani hogy ne rakja ki képernyőre egyből?

Nem elérhető erdoke

• ALAPÍTÓ TAG
  • Örökös tag
  • Hádé Tádé
    • Tweets
« Reply #22 Dátum: 2011, 03 12, 18:37:55 »
Hát ha én ilyen képet tudnék csinálni már örülnék!Nem tudom lehet el van állitva valami?Bár nem hinném...
Köszi azért a válaszokat..Ja még valami:Lenémtani se lehet?Mert ahogy nyomom az oldalsó hangerőszabájzót mikor teljesen leveszi átáll rezgőre.De ha én rezgést sem akarok?

December óta csak pár percig nyomogattam WP7 készüléket, de mintha a hangerő Le gomb nyomásakor a kijelzőn is előjönne valami sáv, ahol lehet némítani.

Nem elérhető Johnnycash

« Reply #23 Dátum: 2011, 03 13, 11:24:04 »
Nem tudsz véletlen egy mükődő forumot?

Nem elérhető laptoprepair247

• PDA: HTC HD2
  • PDA ROM: NexusHD2-Gingerbread V2.8
« Reply #24 Dátum: 2011, 05 16, 23:49:07 »
Sziasztok,

egy kicsit trollkodok - habar egy Mozart tulaj mar orul es az o ajanlasara jottem ide - , mert 25-en szervezunk egy kis android S-OFF bulit es oda johetnek olyan HTC Windows 7-es tulajok, akik szeretnek felszabaditani telefonukat a beklyokbol (SIM unlok/superCID hardveresen, nem koddal)

Akit esetleg erdekel az kuldjon uzenetet, akit meg nem, attol elnezest kerek.

Udv,
laptoprepair247
android S-OFF es fuggetlenites