2024, 12 19, 08:45:17

Szerző Téma: Kernelek, romok  (Megtekintve 247101 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető nteeb

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
  • Nem: Férfi
  • PDA: IPhone 11 Pro Max
  • PDA ROM: 13.2.3
Re: Re: Kernelek, romok
« Reply #3500 Dátum: 2012, 05 09, 13:59:25 »
You are not allowed to view links. Register or Login
  nem nem tettem...de ahogy nézem mindig akkor fagy le amikor valamit meg akarok nézni ami az sd kártyán van pl képek.
Lehet, hogy az sd a hibás... Másikkal nem tudod kipróbálni?

From my H1X by Tapatalk

Nem elérhető kisvitti

• PFC Fan
  • PDA: HTC DesireHD
  • PDA ROM: 1.32
« Reply #3501 Dátum: 2012, 05 09, 19:17:11 »
Lehet, hogy az sd a hibás... Másikkal nem tudod kipróbálni?  hát azt próbáltam ki hogy kiszedtem az sd kártyát és úgy indítottam el de pár perc után ugyanaz történik.

From my H1X by Tapatalk

Nem elérhető jaffika89

• TOPIKGAZDA
    • Superlative Сasual Dating - Authentic Ladies
  • Navigáció / Navigation: Google maps / Waze / Apple Maps
  • PDA: iPhone 12 Pro
  • PDA ROM: Gyari OS
Re: Kernelek, romok
« Reply #3502 Dátum: 2012, 05 09, 20:12:46 »
nah rászántam magam hogy nekiállok és beletanulok a DHD romolásába:) megpróbálom ugy megcsinálni ahogy a GYIK-ba le van irva  viszont az lenne a kérésem hogy egy nektek jól bevált (gyorsaság szépség aksikímélö) romot linkeljen be valaki, meg ha még a sense 3.6ot is belinkelné azt nagyon nagyon meg köszönném!:)) Köszönöm előre is!:)

Módosítva:

Uhh ez nekem nagyon kínai:S valaki leírná nekem akár ide akár pübe hogy akkor lépésről lépésre mit is kellene csinálnom milyen programok kellene hozzá (linkel) valamint a rom és a sense linkjét is :$ jelenleg gyári a készülék
2.3.5 ös android, 3.0 sense, 3.12.405.1 szoftverszám, 2.6.35.10-g931a37e htc-kernel@and18-2#1 Wed Nov 9 14:04:03 CST 2011 kernel verzió, 3.12.405.1 CL199157 release-keys alapsáv verzió. Köszönöm szépen előre is!:)

Nem elérhető nteeb

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #3503 Dátum: 2012, 05 09, 21:45:00 »
nah rászántam magam hogy nekiállok és beletanulok a DHD romolásába:) megpróbálom ugy megcsinálni ahogy a GYIK-ba le van irva  viszont az lenne a kérésem hogy egy nektek jól bevált (gyorsaság szépség aksikímélö) romot linkeljen be valaki, meg ha még a sense 3.6ot is belinkelné azt nagyon nagyon meg köszönném!:)) Köszönöm előre is!:)

Módosítva:

Uhh ez nekem nagyon kínai:S valaki leírná nekem akár ide akár pübe hogy akkor lépésről lépésre mit is kellene csinálnom milyen programok kellene hozzá (linkel) valamint a rom és a sense linkjét is :$ jelenleg gyári a készülék
2.3.5 ös android, 3.0 sense, 3.12.405.1 szoftverszám, 2.6.35.10-g931a37e htc-kernel@and18-2#1 Wed Nov 9 14:04:03 CST 2011 kernel verzió, 3.12.405.1 CL199157 release-keys alapsáv verzió. Köszönöm szépen előre is!:)
-Root/S-OFF/Recovery>You are not allowed to view links. Register or Login
-Ha megvan,akkor a CWM Recovery-t cseréld le erre:You are not allowed to view links. Register or Login(ez fakultatív,de ajánlott)
-töltsd le a kiszemelt romot az sd-re
-Full format/wipe után telepítsd,leírás You are not allowed to view links. Register or Login
-érdemes a romnak megfelelő(vagy a legfrissebb radio-t is feltenni)>You are not allowed to view links. Register or Login>RadioFlash4(a többi módszer nem fog menni!!!)
-Ellenőrizd,hogy radio-nak megfelelő RIL van-e a romban(ez a rom része).Erre kiváló alkalmazás a You are not allowed to view links. Register or Login
Ha nem stimmel,tedd fel a hozzá illőt(recoveryből)
-Recoveryből telepítsd

Nem elérhető jaffika89

• TOPIKGAZDA
« Reply #3504 Dátum: 2012, 05 10, 07:48:19 »
-Root/S-OFF/Recovery>You are not allowed to view links. Register or Login
-Ha megvan,akkor a CWM Recovery-t cseréld le erre:You are not allowed to view links. Register or Login(ez fakultatív,de ajánlott)
-töltsd le a kiszemelt romot az sd-re
-Full format/wipe után telepítsd,leírás You are not allowed to view links. Register or Login
-érdemes a romnak megfelelő(vagy a legfrissebb radio-t is feltenni)>You are not allowed to view links. Register or Login>RadioFlash4(a többi módszer nem fog menni!!!)
-Ellenőrizd,hogy radio-nak megfelelő RIL van-e a romban(ez a rom része).Erre kiváló alkalmazás a You are not allowed to view links. Register or Login
Ha nem stimmel,tedd fel a hozzá illőt(recoveryből)
-Recoveryből telepítsd

Huhh köszönöm ez így elsőre érthetőbbnek tünik:) Melyik romot ajánlanád? ami sense 3.6al szerelt? és majd vissza tudom tenni ezt az eredetit ami most van hogy OTA-n tudjam majd frissíteni ha jön a gyári ICS a sensevel?:)
Meg azt mondták hogy némelyik romnál lehalhat az érintőpanel és ugy necces visszateni a régit ez igaz?

Nem elérhető jaffika89

• TOPIKGAZDA
« Reply #3505 Dátum: 2012, 05 10, 08:15:01 »
Vagy olyat lehet csinálni, hogy hagyom a mostani romot és csak a sense 3.6ot teszem fel? ha igen akkor azt hogy kell?:$ Bocsánat a sok buta kérdésért, de nincs bátorságom a romolásba belekezdeni, ez nekem nagyon magas:S (vagy csak hozzá vagyok szokva az egyszerü sgs-hez ahol letöltöm a filet odinba be start és már kész is:$) Bocsánat még 1szer a sok hülye kérdésért:$ és köszönöm a segítségeket!:)

Nem elérhető nteeb

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #3506 Dátum: 2012, 05 10, 10:10:11 »
Vagy olyat lehet csinálni, hogy hagyom a mostani romot és csak a sense 3.6ot teszem fel? ha igen akkor azt hogy kell?:$ Bocsánat a sok buta kérdésért, de nincs bátorságom a romolásba belekezdeni, ez nekem nagyon magas:S (vagy csak hozzá vagyok szokva az egyszerü sgs-hez ahol letöltöm a filet odinba be start és már kész is:$) Bocsánat még 1szer a sok hülye kérdésért:$ és köszönöm a segítségeket!:)
Gyári romra(Sense 3.0) nem lehet feltenni külön a Sense más verzióját...

Nem elérhető HUNited

• Informatikus kockafej
    • DuraSoft
  • PDA: LG V10 H960A
  • PDA ROM: Gyári V20c-EUR-XX
« Reply #3507 Dátum: 2012, 05 10, 10:16:28 »
Huhh köszönöm ez így elsőre érthetőbbnek tünik:) Melyik romot ajánlanád? ami sense 3.6al szerelt? és majd vissza tudom tenni ezt az eredetit ami most van hogy OTA-n tudjam majd frissíteni ha jön a gyári ICS a sensevel? :)
Meg azt mondták hogy némelyik romnál lehalhat az érintőpanel és ugy necces visszateni a régit ez igaz?

Ha a ROM-ban nem jó az érintőpanel, akkor a recoweryből másik romot telepítesz és kész.
Tudtommal 3.6-os sense-vel szerelt ROM nincs, csak 3.5-ös. Nekem ezt ajánlották, most is ez van fent, már kezdem megszokni: You are not allowed to view links. Register or Login Ebben Sense 3.5-van. 3.6 szerintem csak ONE-X ICS átiratokban van.
>> LG V10 H960A <<
ROM: Gyári V20c-EUR-XX

Nem elérhető nteeb

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #3508 Dátum: 2012, 05 10, 12:11:30 »
Ha a ROM-ban nem jó az érintőpanel, akkor a recoweryből másik romot telepítesz és kész.
Tudtommal 3.6-os sense-vel szerelt ROM nincs, csak 3.5-ös. Nekem ezt ajánlották, most is ez van fent, már kezdem megszokni: You are not allowed to view links. Register or Login Ebben Sense 3.5-van. 3.6 szerintem csak ONE-X ICS átiratokban van.
A OneX-en Sense4 UI van.
A jelentős hardverkülönbségek miatt a DHD-ra nem portolták. Tehát OneX-átirat DHD-re nincs. (Ellenben OneV természetesen van!)
A Sense3.5 javított változata a 3.6,ezt tették a Sensation ICS update-jébe. Míg tehát a 3.5 GB szoftverrel jött, addig a 3.6 ICS-sel. Mindkettőt portolták a fejlesztők a DHD-re.
Ha az érintőpanel hibás, akkor gond van (hardverhiba, nem romtól függ!)... Ugyanis akkor szervizbe kell vinni. Ott pedig nem szeretik a főzött romokat, a garancia ilyenkor ugrik... ;)

From my H1X by Tapatalk

Nem elérhető HUNited

• Informatikus kockafej
    • DuraSoft
« Reply #3509 Dátum: 2012, 05 10, 13:09:49 »
A OneX-en Sense4 UI van.
A jelentős hardverkülönbségek miatt a DHD-ra nem portolták. Tehát OneX-átirat DHD-re nincs. (Ellenben OneV természetesen van!)
A Sense3.5 javított változata a 3.6,ezt tették a Sensation ICS update-jébe. Míg tehát a 3.5 GB szoftverrel jött, addig a 3.6 ICS-sel. Mindkettőt portolták a fejlesztők a DHD-re.
Ha az érintőpanel hibás, akkor gond van (hardverhiba, nem romtól függ!)... Ugyanis akkor szervizbe kell vinni. Ott pedig nem szeretik a főzött romokat, a garancia ilyenkor ugrik... ;)

From my H1X by Tapatalk

Igen Ine V bocsánat. Na de nem is ez a lényeg, hanem hogy 3.6-os sense (butított 4-es) az nem nagyon van a 2.3.5-ös ROM-okhoz, csak 3.5-ös, legalábbis ahogy elnéztem. Egy ROM-ot találtam alpha1 halfsense 3.6-al, de az milyen állapotban lehet...
>> LG V10 H960A <<

Nem elérhető jaffika89

• TOPIKGAZDA
« Reply #3510 Dátum: 2012, 05 10, 13:22:07 »
Köszönöm szépen a segítséget és a válaszokat, szerintem megvárom én a gyári frissítést:) (nekem ez nagyon kínai, vagy csak tul egyszerü volt az sgs és azt nagyon megszoktam és már nem merek belekezdeni:D )

Nem elérhető nteeb

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #3511 Dátum: 2012, 05 10, 13:27:45 »
Igen Ine V bocsánat. Na de nem is ez a lényeg, hanem hogy 3.6-os sense (butított 4-es) az nem nagyon van a 2.3.5-ös ROM-okhoz, csak 3.5-ös, legalábbis ahogy elnéztem. Egy ROM-ot találtam alpha1 halfsense 3.6-al, de az milyen állapotban lehet...
Persze,hogy nincs.ICS-hez van.
A You are not allowed to view links. Register or Login-ben csportosítva látod a kínálatot-még ha nem is napra kész a dolog,de egyszer majd lesz időm és frissítem... :D
Blackout ICS XL v2.0 SUPER SMOOTH [4.0.3][Sense 3.6]
SmartBeat Supremacy XL | Android 4.0.3 | Sense 3.6

Nem elérhető HUNited

• Informatikus kockafej
    • DuraSoft
« Reply #3512 Dátum: 2012, 05 10, 13:55:34 »
Persze,hogy nincs.ICS-hez van.
A You are not allowed to view links. Register or Login-ben csportosítva látod a kínálatot-még ha nem is napra kész a dolog,de egyszer majd lesz időm és frissítem... :D
Blackout ICS XL v2.0 SUPER SMOOTH [4.0.3][Sense 3.6]

Csak ép a készüléken a dolgok fele nem működik (pl kamera) Ezért nem erőltetem még ICS-t.
>> LG V10 H960A <<

Nem elérhető HUNited

• Informatikus kockafej
    • DuraSoft
« Reply #3513 Dátum: 2012, 05 10, 13:57:38 »
Köszönöm szépen a segítséget és a válaszokat, szerintem megvárom én a gyári frissítést:) (nekem ez nagyon kínai, vagy csak tul egyszerü volt az sgs és azt nagyon megszoktam és már nem merek belekezdeni:D )

Ha egyszer AAHK-val végeztél, maga a rom változtatgatása már nagyon egyszerű (kb mint sgs-en, felteszed memkarira, és recoveryből telepíted kb 4 kattintással, a cache ürítést is beleszámítva).

Nekem messengeren segítettek, próbálj te is úgy segítséget kérni.
>> LG V10 H960A <<

Nem elérhető HUNited

• Informatikus kockafej
    • DuraSoft
« Reply #3514 Dátum: 2012, 05 10, 13:59:42 »
Valahol olvastam, hogy lehet egyszerre akár több ROM is egy telefonon, és Bootmenüvel lehet választani közülük. Érdekes lehet ez egy kezdőnek, aki mondjuk eljátszadozna különféle ROM-okkal úgy, hogy közben egy bevállt, beállított, for use ROM is van a telefonon, amihez bármikor vissza lehet térni? (tudom lehet teljes rendszermentést is csinálni, sőt kell is, de az idő  míg visszaáll)
>> LG V10 H960A <<

Nem elérhető nteeb

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #3515 Dátum: 2012, 05 10, 14:00:14 »
Csak ép a készüléken a dolgok fele nem működik (pl kamera) Ezért nem erőltetem még ICS-t.
Nem is érdemes,majd ha kiadják a hivatalos gyári ICS-t(+Sense 3.6),akkor arra is készül egy csomó főzött rom.Addig ott a jó öreg GB és a Sense 3.5.

Nem elérhető nteeb

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #3516 Dátum: 2012, 05 10, 14:14:56 »
Valahol olvastam, hogy lehet egyszerre akár több ROM is egy telefonon, és Bootmenüvel lehet választani közülük. Érdekes lehet ez egy kezdőnek, aki mondjuk eljátszadozna különféle ROM-okkal úgy, hogy közben egy bevállt, beállított, for use ROM is van a telefonon, amihez bármikor vissza lehet térni? (tudom lehet teljes rendszermentést is csinálni, sőt kell is, de az idő  míg visszaáll)
Próbálgattuk itt páran,de nem olyan egyszerű,mint gondolnád.De azért ki lehet próbálni.
You are not allowed to view links. Register or Login a neve.

Nem elérhető HUNited

• Informatikus kockafej
    • DuraSoft
« Reply #3517 Dátum: 2012, 05 10, 14:46:26 »
Próbálgattuk itt páran,de nem olyan egyszerű,mint gondolnád.De azért ki lehet próbálni.
You are not allowed to view links. Register or Login a neve.

Értem, akkor kihagyom.

Amikor nandroid backupot csinálsz, azt ha visszatöltöd olyan, mintha semmit sem csináltál volna? Tehát MINDEN, még a cache, hívásjegyzék, sms-ek, stb megmaradnak? (tehát egy aktuális 100%-os pillanatkép)

Mennyi idő amíg egy ilyen backupot visszatölt a rendszer? Az elkészítése nálam kb 3-4 perc volt, gondolom visszaállítani több idő.
>> LG V10 H960A <<

Nem elérhető HUNited

• Informatikus kockafej
    • DuraSoft
« Reply #3518 Dátum: 2012, 05 10, 14:51:42 »
Az ADB Shell parancssorból hogyan tudok terminal emulatort irányítani?
Pl ezt lefuttatni: cat /sys/devices/system/cpu/cpu0/cpufreq/scaling_available_frequencies

Most W7 cmd-ben adb parancsot kiadva csak egy hosszadalmas angol nyelvű súgó jön be.
>> LG V10 H960A <<

Nem elérhető nteeb

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #3519 Dátum: 2012, 05 10, 15:00:58 »
Értem, akkor kihagyom.

Amikor nandroid backupot csinálsz, azt ha visszatöltöd olyan, mintha semmit sem csináltál volna? Tehát MINDEN, még a cache, hívásjegyzék, sms-ek, stb megmaradnak? (tehát egy aktuális 100%-os pillanatkép)

Mennyi idő amíg egy ilyen backupot visszatölt a rendszer? Az elkészítése nálam kb 3-4 perc volt, gondolom visszaállítani több idő.
Igen.Totál pillanatkép.
Hosszabb.

Nem elérhető HUNited

• Informatikus kockafej
    • DuraSoft
« Reply #3520 Dátum: 2012, 05 10, 15:31:51 »

Ezt érdemes még csinálni? (Supercharger)
>> LG V10 H960A <<

Nem elérhető nteeb

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #3521 Dátum: 2012, 05 10, 15:37:54 »

Ezt érdemes még csinálni? (Supercharger)
A romodat már nem próbáltam ki,de szerintem jól jöhet hozzá.Nandroid Backup aztán miért ne? ;)

Nem elérhető HUNited

• Informatikus kockafej
    • DuraSoft
« Reply #3522 Dátum: 2012, 05 10, 15:43:26 »
A romodat már nem próbáltam ki,de szerintem jól jöhet hozzá.Nandroid Backup aztán miért ne? ;)

Van frissebb script is már az oldalon ([Script-U9RC8.2]), azt érdemesebb? Azt írja hogy minden android telefonhoz jó.
>> LG V10 H960A <<

Nem elérhető HUNited

• Informatikus kockafej
    • DuraSoft
« Reply #3523 Dátum: 2012, 05 10, 16:00:24 »
Daemon Overclockingot elrontottam. A ROM-om tartalmazza, de nem tudtam. Feltettem Gyikból, azóta leáll hibával. Eltávolítottam, visszatettem 3.3 beta3-at, amit el tudok képzelni, de nem megy. Nem tudom ezt valahogy manuálisan (ROM újratelepítés nélkül) javítani?
>> LG V10 H960A <<

Nem elérhető nteeb

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #3524 Dátum: 2012, 05 10, 16:06:35 »
Van frissebb script is már az oldalon ([Script-U9RC8.2]), azt érdemesebb? Azt írja hogy minden android telefonhoz jó.
Persze,mindig a legújabb kell.Már írtam,hogy sajnos nem túl naprakész a GYIK...