2024, 12 21, 09:47:41

Szerző Téma: Kernelek, romok  (Megtekintve 247317 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető cowi83

• Nem: Férfi
  • PDA: Samsung i9300
  • PDA ROM: gyári 4.1.2
Re: Re: Kernelek, romok
« Reply #2850 Dátum: 2011, 08 07, 15:34:54 »
You are not allowed to view links. Register or Login
Arra még figyelj, hogy ha RomManagerből frissítesz, jelöld ki minden frissítéskor a GoogleApps-ot is, mert ha csak a Nightlyt szeded le,a gugli alkalmazásai nem települnek-függetlenül attól, hogy  data wipe-ot nem is csináltál.Nem fog minden alkalommal a Gapps új helyre letöltődni-csak felülírja a régit.És így legalább mindig a legfrissebb van fenn abból is... ;)

Okés, meglesz majd.  :ok:

Nem elérhető tompoo

• Navigáció / Navigation: Sygic Aura, Waze!
  • PDA: HTC Desire HD/Tab: Huawei S7 slim
  • PDA ROM: DHD:ViperDHD v2.1.3, Kernel:3.0.16-PachaRX-VS4-2.0 Radio:12.69a.60.29U_26.17.14.11_M / Tab:Froyo 2.2.3 PFC 4.0.3 v5#Lawrence74
Re: Kernelek, romok
« Reply #2851 Dátum: 2011, 08 17, 20:23:22 »
Nem tudom, hogy valaki más használja-e ezt: NDT MIUI GINGER V8.0, de én erre azt mondom, hogy nagyon jó rom.

Boot Managerrel tettem fel slot1-re és szépen megy így is. Nincs akadás, fc ilyesmi. Azt mondjuk hozzá kell tennem, hogy nem pakoltam tele mindenféle appal(egyelőre), inkább előszőr megpróbálom jól megismerni...és azt kell mondanom, hogy elég jól testreszabható mindenféle külön app nélkül is.
Nem kell Juice Defender, ami a wifit, és a mobil adatot kapcsolgatja ki-be, valamint az akku időt próbálja meg javítani (pedíg megvettem és sense-s romoknál használom is)  menüből beállítható nagyjából minden ami fontos lehet.  Nem kell aksi figyelő progi, bent van a romban, és elég jó.

Személyes beállításokban kiválóan beállíthatóak a hangok, rezgés, kijelző, a villogó értesítési ledet is többféleképpen lehet testre szabni.
Témamenedzserben olyan bootanimációt, billentyűzárat, ikonokat, háttérképeket, betűtipusokat, tárcsázókat, állítunk be külön-külön, amilyent akarunk és ez el is menthető.

Lehet egyébként, hogy ezek a lehetőségek csak nekem újdonságok de jelenleg ez nálam a favorit rom. :taps:

Nincs benne daemon overlocking és még a setcpu-t sem tettem fel hozzá, így is akadásmentesen fut, még sd-ről is. (slot1)
Egyedül a battery monitor "akkumulátorhasználat részletei"-ben vettem észre akadozást görgetés gözben, de az látványos.
Quadrant érték set cpu, és sd booster nélkül nálam 2100-2200 körül mozog.

Ebben a verzióban már jóval kevesebb hiba van...én eddíg csak egyet találtam:Battery monitorban, ha a statistics-re tapizok akkor leáll a progi.

Tegnap már észrevettem az xda-n egy ehez való frissítést is: DHD NDT MIUI GINGER V8.1 Galaxy Multi-languages[GINGER 2.3.5], csak nem tudom mit takar az a "Galaxy" a nevében. (ha valaki tudja szóljon)

Szóval összességében jól sikerült rom...érdemes kipróbálni.

Próbáltam már másik MIUI romokat is de eddíg ez tetszik a legjobban. Valószínű azért is mert ez multilang vagyis magyar nyelv is van benne, ami nálam előny.

Egy picit hiányzik a sense felület az igaz, de ha már nagyon hiányozni fog akkor Bootmanager-el simán átváltok virtuous unity-re.

Ez a bootmanager is kiváló találmány csak még arra nem jöttem rá, hogy ha nem sikerül a slot1,2,3,4 re való telepítés és nem indul el a sloton lévő rom akkor mit lehet csinálni. Csak úgy tudtam eddíg életet lehelni a dhd-ba, hogy akku ki, újraindítás recoveryben és restore rom. És a 8GB-os sd-m is kicsinek bizonyul hozzá, de egy slotot legalább tudok használni.

Szép estét mindenkinek!

Nem elérhető Lobi

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
  • Navigáció / Navigation: IGO
  • PDA: Galaxy S8+
« Reply #2852 Dátum: 2011, 08 17, 20:46:12 »
Nem tudom, hogy valaki más használja-e ezt: NDT MIUI GINGER V8.0, de én erre azt mondom, hogy nagyon jó rom.

Pár napja Én is MIUI romot használok, bár nem az általad említettet, de az alapja mindegyiknek ugyan az.
Lehet hozzá telepíteni Multilang Pack csomagot, amibe benne van a magyar nyelv is.
Nekem is nagyon tetszik a rendszer!

Viszont egy dolog zavar benne!
A saját tárcsázója nem teszi lehetővé a gyors hívásokat, ha felteszek egy külső tárcsázót  ( pl. Rocket Dial), beállítom a gyors hívást,  nyomva tartom a számot amihez hozzárendeltem a kontaktot, kifagy a készülék és újra indul! >:(

Nem elérhető tompoo

• PDA ROM: DHD:ViperDHD v2.1.3, Kernel:3.0.16-PachaRX-VS4-2.0 Radio:12.69a.60.29U_26.17.14.11_M / Tab:Froyo 2.2.3 PFC 4.0.3 v5#Lawrence74
« Reply #2853 Dátum: 2011, 08 17, 21:27:22 »
Pár napja Én is MIUI romot használok, bár nem az általad említettet, de az alapja mindegyiknek ugyan az.
Lehet hozzá telepíteni Multilang Pack csomagot, amibe benne van a magyar nyelv is.
Nekem is nagyon tetszik a rendszer!

Viszont egy dolog zavar benne!
A saját tárcsázója nem teszi lehetővé a gyors hívásokat, ha felteszek egy külső tárcsázót  ( pl. Rocket Dial), beállítom a gyors hívást,  nyomva tartom a számot amihez hozzárendeltem a kontaktot, kifagy a készülék és újra indul! >:(

Igen. Erről beszéltünk, hogy nagyon bosszantó dolog mikor nem tudjuk feltenni mellé a megszokott appjainkat.

Most kipróbáltam én is rocket dial-t, nálam is kifagy, újraindul, de nem csak gyorstárcsázáskor, hanem bármilyen tárcsázott hívás esetén is.

Ez tényleg nem jó...

Nem elérhető zoli77

• Navigáció / Navigation: iGO My Way
  • PDA: LG G4 Genisys Rom 4.3
« Reply #2854 Dátum: 2011, 08 17, 23:20:06 »
Vituous Unity 2.33.0 Beta verzio!

Android Revolution HD 5.2.5

Nem elérhető uby40

• Navigáció / Navigation: IGO/Sygic
  • PDA: N960F/DS+128GB SD CL10
  • PDA ROM: PIE
« Reply #2855 Dátum: 2011, 08 18, 08:31:05 »

Ez a bootmanager is kiváló találmány csak még arra nem jöttem rá, hogy ha nem sikerül a slot1,2,3,4 re való telepítés és nem indul el a sloton lévő rom akkor mit lehet csinálni. Csak úgy tudtam eddíg életet lehelni a dhd-ba, hogy akku ki, újraindítás recoveryben és restore rom. És a 8GB-os sd-m is kicsinek bizonyul hozzá, de egy slotot legalább tudok használni.

Szép estét mindenkinek!
[/quote]

Ez a bootmanager tényleg jó, de ezzel a dologgal én is találkoztam már, és én is csak a nandban lakó rom újra flashelésével tudtam megoldani. Azonban mostanában egy sokkal zavaróbb dolgot tapasztalok: megfigyeltem, hogy a kártyára pakolt romok között tetszőlegesen válthatok, és a romok is jól , FC mentesen futnak szinte semmi akadás, de... ha a kártyáról szeretnék újra a telefon romjára váltani nem sikerül. 10-ből tízszer bent ragad a bootba, és természetesen csak az újra flash segít >:( Szerintem ez csak az óta van mióta frissült . marketről a Bootmanager. Másnak hasonló tapasztalata?
"Persze, hogy tudtam! Csak nem sejtettem!"

Nem elérhető tompoo

« Reply #2856 Dátum: 2011, 08 18, 13:49:25 »

Szép estét mindenkinek!

Ez a bootmanager tényleg jó, de ezzel a dologgal én is találkoztam már, és én is csak a nandban lakó rom újra flashelésével tudtam megoldani. Azonban mostanában egy sokkal zavaróbb dolgot tapasztalok: megfigyeltem, hogy a kártyára pakolt romok között tetszőlegesen válthatok, és a romok is jól , FC mentesen futnak szinte semmi akadás, de... ha a kártyáról szeretnék újra a telefon romjára váltani nem sikerül. 10-ből tízszer bent ragad a bootba, és természetesen csak az újra flash segít >:( Szerintem ez csak az óta van mióta frissült . marketről a Bootmanager. Másnak hasonló tapasztalata?
Én tudom valtani slotrol phonera. Nalam olyan volt miutan marketbol lefrissult, hogy magat a bootmanager nem indult el utanna. Csak sokadszori bootmanager ujratelepites oldotta mèg Ezt a gondot, ès csak Ugy sikerult, hogy a Virtuous ROM app mappabol telepitettem ujra a regebbi apk-t. Ha neked egyeltalan nem megy, akkor te is megprobalhatnad egy korabbi bootmanager apk-rol felrakni, persze uninstall utan ès Ugy megprobalni, hogy inditja-e a phone romot.

Sent from my Desire HD using Tapatalk

Nem elérhető mrzed

• PDA: HTC Desire HD
  • PDA ROM: Virtuous Unity v1.29 Radio: 26.09.04.11_M2
« Reply #2857 Dátum: 2011, 08 20, 11:11:13 »
Az új Core Droid-okat próbálta már valaki?
Sikerült visszaszereznie valamennyit a régi fényéből?

ancurka

• Vendég
« Reply #2858 Dátum: 2011, 08 21, 16:59:58 »
Tényleg nem idevaló, hiszen egy androidos topikba írtáé, a készülékedrn pedig windows mobile oprendszer fut...
Inkább itt kellene próbálkoznod: You are not allowed to view links. Register or Login
  :hmm:

Nem elérhető nteeb

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
  • PDA: IPhone 11 Pro Max
  • PDA ROM: 13.2.3
« Reply #2859 Dátum: 2011, 08 21, 17:53:49 »

?!

Nem elérhető tompoo

« Reply #2860 Dátum: 2011, 08 21, 19:43:15 »
Nem tapasztalta valaki, hogy a virtuous unity 1.31.0 hosszabb idő után elkezd belassulni, és akadozni?
Hosszabb időt itt most 8-10 napra értem. (kinek mi a hosszú  :D )

Alapon hagytam a virtuous daemon appban is mindent, de ha feljebb állítom egy idő után akkor is elkezd belassulni.

Ilyenek vannak pl, hogy rátapizok a főképernyőn egy appra és egy másodpercig is kijelölve marad az app, és csak ez után nyílik meg az aktuális program.

Főképernyők közötti lapozáskor is észre lehet venni laggolást, és még a tapatalk, facebook lapozása közben is észre lehet venni akadozásokat.

Nem tudom miért csinálja.  De ha átváltok bootmanagerben slot1:Ginger Miui-ra, az meg simán, akadásmentesen megy.

Van valakinek ötlete?  Full wipe-al ment fel a virtuous rom.

nteeb! Látom a profilodban, hogy lepattintottad a bootmanagert. Nem vált be?

Nem elérhető nteeb

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #2861 Dátum: 2011, 08 21, 20:47:27 »
Nem tapasztalta valaki, hogy a virtuous unity 1.31.0 hosszabb idő után elkezd belassulni, és akadozni?

Alapon hagytam a virtuous daemon appban is mindent, de ha feljebb állítom egy idő után akkor is elkezd belassulni.

Ilyenek vannak pl, hogy rátapizok a főképernyőn egy appra és egy másodpercig is kijelölve marad az app, és csak ez után nyílik meg az aktuális program.

Főképernyők közötti lapozáskor is észre lehet venni laggolást, és még a tapatalk, facebook lapozása közben is észre lehet venni akadozásokat.

Nem tudom miért csinálja.  De ha átváltok bootmanagerben slot1:Ginger Miui-ra, az meg simán, akadásmentesen megy.

Van valakinek ötlete?  Full wipe-al ment fel a virtuous rom.

nteeb! Látom a profilodban, hogy lepattintottad a bootmanagert. Nem vált be?
Sense-es romoknál gyakran jártam így én is...CM-nél viszont soha! :D
Bootmanagert nem szedtem le, csak nem használom.Elég nekem a Nightly. 

Nem elérhető Bencee7

• PDA: Samsung Galaxy Note
« Reply #2862 Dátum: 2011, 08 21, 21:31:17 »
Srácok!

Másnál is előfordult már, hogy ha bekapcsolta a wifit és felcsatlakozott a hálózatra, akkor elmegy a térerő?

Virtuos Unity 1.31, Radio:  26.09.04.11_M2

lehet h radiot kellene cserélnem?  :hmm:

Nem elérhető tompoo

« Reply #2863 Dátum: 2011, 08 21, 22:07:36 »
Sense-es romoknál gyakran jártam így én is...CM-nél viszont soha! :D
Bootmanagert nem szedtem le, csak nem használom.Elég nekem a Nightly.

A napokban gondolkoztam én is, hogy felteszem a CM7 Nightly-t, de egyelőre várok még vele picit mert semmit nem tudok róla.

Másik romokról sokat olvasgattam, mielőt feltettem , és utána is figyelemmel kísértem a hozzászólásokat itt, és az xda fórumon is.

Tudom, hogy eddíg nagyon sokan leragadtak a CM romoknál akik kipróbálták, de többen vissza is tértek, mert hiányzott a sense felület.

Én most Miui, és sense romot használok felváltva (mikor milyen kedvem van), de mondjuk ha nagyobb lenne az sd kártyám akkor slot2-n biztos ott lenne egy CM7 rom, legalább picit beletapogatnék, hogy milyen.

De azt hiszem Te mondtad ezt nteeb, hogy aki egyszer felrak egy romot a készülékére az utána nem fogja tudni megállni, hogy ne cserélgesse.  :D

Hát ez tényleg így van. Február óta (azóta van meg a dhd) én is már számos romot flasheltem a készülékemre, és biztosan fogok is a jövőben....és tuti, hogy a Nightly is fent lesz egyszer.  :taps:

Nem elérhető tompoo

« Reply #2864 Dátum: 2011, 08 21, 22:22:01 »
Valaki feltette már a virtuous_unity-2.33.0-BETA-t? Van tapasztalat?

Nem elérhető TpS

• PDA: Huawei Medipad X2
« Reply #2865 Dátum: 2011, 08 21, 22:32:03 »
Úgy tűnik, van egy kis erőforrás szivárgás a sense romokban, így időnként újra kell indítani. Nálam kb. 2-3 hét alatt szokott bizonyos mérvű lassulás beállni.

Nem elérhető nteeb

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #2866 Dátum: 2011, 08 22, 08:01:15 »
Úgy tűnik, van egy kis erőforrás szivárgás a sense romokban, így időnként újra kell indítani. Nálam kb. 2-3 hét alatt szokott bizonyos mérvű lassulás beállni.
Cache,Dalvik Cache wipe néha nem árt.Teleszemeteli a rendszer magát aztán lelassul...

staca

• Vendég
« Reply #2867 Dátum: 2011, 08 22, 08:14:56 »
Cache,Dalvik Cache wipe néha nem árt.Teleszemeteli a rendszer magát aztán lelassul...

ez gááz, kezd windows mobil betegségre hasonlítani...

Nem elérhető nteeb

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #2868 Dátum: 2011, 08 22, 08:31:59 »
ez gááz, kezd windows mobil betegségre hasonlítani...
Anno az O2-t napi többször kellett újraindítani...Itt azért nem erről van szó. ;)

Nem elérhető uby40

« Reply #2869 Dátum: 2011, 08 22, 10:37:55 »
Én tudom valtani slotrol phonera. Nalam olyan volt miutan marketbol lefrissult, hogy magat a bootmanager nem indult el utanna. Csak sokadszori bootmanager ujratelepites oldotta mèg Ezt a gondot, ès csak Ugy sikerult, hogy a Virtuous ROM app mappabol telepitettem ujra a regebbi apk-t. Ha neked egyeltalan nem megy, akkor te is megprobalhatnad egy korabbi bootmanager apk-rol felrakni, persze uninstall utan ès Ugy megprobalni, hogy inditja-e a phone romot.

Sent from my Desire HD using Tapatalk

Mindent kipróbáltam, régebbi BootManagerrel, full wipe-al, leg újabb BootManagerrel, de egyszerűen nem bootol be ha kártyáról akarok telefon romra visszatérni. Feltettem az újabb beta Virtuózt is azzal sem. Próbából telepítettem egy CM7-es romot azzal meg simán lehet oda-vissza váltani. Ezekkel a Virtuóz romokkal lehet valami.... Kártyáról alpban nem indulnak nandba telepítve meg csak az első váltásig bírják. Ha csak simán kikapcsolom akkor OK, de ha előtte kártyáról futtatam egy romot és vissza akarok térni rá akkor bootban ragad :hmm: >:(

Nem elérhető tompoo

Re: Re: Re: Kernelek, romok
« Reply #2870 Dátum: 2011, 08 22, 16:31:35 »
Mindent kipróbáltam, régebbi BootManagerrel, full wipe-al, leg újabb BootManagerrel, de egyszerűen nem bootol be ha kártyáról akarok telefon romra visszatérni. Feltettem az újabb beta Virtuózt is azzal sem. Próbából telepítettem egy CM7-es romot azzal meg simán lehet oda-vissza váltani. Ezekkel a Virtuóz romokkal lehet valami.... Kártyáról alpban nem indulnak nandba telepítve meg csak az első váltásig bírják. Ha csak simán kikapcsolom akkor OK, de ha előtte kártyáról futtatam egy romot és vissza akarok térni rá akkor bootban ragad :hmm: >:(
Nekem nandon van a virtuous 1.31, es slot1en e ginger miui. Most barmikor at tudok valtani egyikrol a masikra. Nincs ilyen gondom mostmar, amiota
ujraraktam a bootmanagert.
Sent from my HTC Desire HD using Tapatalk

Nem elérhető TpS

• PDA: Huawei Medipad X2
« Reply #2871 Dátum: 2011, 08 22, 16:42:10 »
Valahol olvastam, csak nem emlékszem, hogy hol (lehet, hogy itt a fórumon  :D), hogy a virtuóz csak a telóról megy, sd-ről nem. De lehet, hogy rosszul emlékszem.

Nem elérhető Lobi

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
  • Navigáció / Navigation: IGO
  • PDA: Galaxy S8+
« Reply #2872 Dátum: 2011, 08 22, 16:57:51 »
Valahol olvastam, csak nem emlékszem, hogy hol (lehet, hogy itt a fórumon  :D), hogy a virtuóz csak a telóról megy, sd-ről nem. De lehet, hogy rosszul emlékszem.

Jól emlékszel, itt lett kitapasztalva!

Nem elérhető nteeb

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #2873 Dátum: 2011, 08 22, 17:11:57 »
Jól emlékszel, itt lett kitapasztalva!
You are not allowed to view links. Register or Login... ;)

Nem elérhető uby40

« Reply #2874 Dátum: 2011, 08 22, 17:30:52 »

Igen, ezt írtam én is. De nálam belső memóriából sem indul újra. Azóta a CM7 van a belső memóriában, és indul szépen, csak a WiFi szűnik meg "hiba" felirattal minden indítás után.  A ROM újra flashelése rendbe teszi. Lehet, hogy az én DHD-m nem szereti a bootmanagert?...