2024, 12 18, 19:10:39

Szerző Téma: Kernelek, romok  (Megtekintve 247070 alkalommal)

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában

Nem elérhető marosige

• Nem: Férfi
  • PDA: HTC One (M7)
  • PDA ROM: stock
Re: Kernelek, romok
« Reply #125 Dátum: 2011, 02 02, 17:13:24 »
You are not allowed to view links. Register or Login
A programokat amiket internetről szedle le a telefonhoz hova másoljam rakjam be? és persze hogyan?
bárhova a .apk filet és Market->Astro val pl tudod telepíteni. (Rá kell kattintani)
Szükséges hozzá:
Settings -> Applications -> Unknown sources kipipálása (Bocsi csak angolul tudom, mert úgy használom, de könnyű lesz kitalálni mi kell)
Üdv.: Gergő

Nem elérhető nteeb

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
  • PDA: IPhone 11 Pro Max
  • PDA ROM: 13.2.3
« Reply #126 Dátum: 2011, 02 02, 17:30:31 »
A programokat amiket internetről szedle le a telefonhoz hova másoljam rakjam be? és persze hogyan?
Amit a Marketről szedsz le az automatikusan települ,neked nem kell hozzá beavatkozni.A Froyo lehetővé teszi ugyan, hogy egy-két alkalmazást a kártyára tegyél, de erre csak utólag van lehetőséged.Nem kell vele foglalkozni, nekem kb 70 apk van fenn és még nagyon sok hely van!
Ha "találsz" valami más forrást, azt tedd a kártyádra valahová, aztán indítsd el.Ehhez kell a már említett Beáll.>Alkalmazások>Ismeretlen forrásokat kipipálni, de erre úgyis figyelmeztet telepítés közben...

Nem elérhető ViTaZi

• PDA: HTC Desire HD
  • PDA ROM: MIUI 1.4.22 v.3: Freshly Squeezed Edition™ with Cattleprod's 1.8Ghz Cyano Kernel
« Reply #127 Dátum: 2011, 02 02, 17:57:30 »
Szóval Core CEll Hd v 2.3 van fent és nincs wifi hibát ír ki. Se hálózatot hozzáadni nem tudok se semmit. Valami ötlet?

Nem elérhető nteeb

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #128 Dátum: 2011, 02 02, 18:00:58 »
Szóval Core CEll Hd v 2.3 van fent és nincs wifi hibát ír ki. Se hálózatot hozzáadni nem tudok se semmit. Valami ötlet?
Kernelt frissítettél?

Nem elérhető ViTaZi

• PDA ROM: MIUI 1.4.22 v.3: Freshly Squeezed Edition™ with Cattleprod's 1.8Ghz Cyano Kernel
« Reply #129 Dátum: 2011, 02 02, 18:03:22 »
Igen ha minden igaz. azt hogyan tudom ellenőrizni?

Nem elérhető ViTaZi

« Reply #130 Dátum: 2011, 02 02, 18:10:14 »
Megvan: frissítve van. Most mi legyen?

Nem elérhető nteeb

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #131 Dátum: 2011, 02 02, 18:25:04 »
Megvan: frissítve van. Most mi legyen?
Új radio is kéne, az felel mndenért, ami adás és vétel. A kernelről csak annyit, hogy a modulokat feltetted-e a végén?

Nem elérhető ViTaZi

« Reply #132 Dátum: 2011, 02 02, 18:27:34 »
Új radio is kéne, az felel mndenért, ami adás és vétel.
Értem. honnan és hogyan rakom fel?

A kernelről csak annyit, hogy a modulokat feltetted-e a végén?
Öhm... mit?

Nem elérhető nteeb

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #133 Dátum: 2011, 02 02, 18:49:38 »
Új radio is kéne, az felel mndenért, ami adás és vétel.
Értem. honnan és hogyan rakom fel?

A kernelről csak annyit, hogy a modulokat feltetted-e a végén?
Öhm... mit?
Kernelcsere:
Szedd le ezt(Kernel Update Utility):
Csomagold ki valahová a pc-re.
Töltsd le azt a kernelt, amire szükséged van(cwm formátum kell).
Buzz  1.22Ghz: You are not allowed to view links. Register or Login
Buzz  1.51Ghz: You are not allowed to view links. Register or Login
Tedd a zip-et a Kernel Update Utility(KUI) mappába
-Nyisd meg a KUI-ban a hasonló nevű exe-t(kövesd a számozott utasításokat).
-Fogadd el a figyelmeztetést:Next
-Select cwm zip>tallózd be a kernelt
-Go to fastboot:várd meg, amíg a dhd bootlodaerben/fastbootban újraindul,majd
-Flash
-Ha készen van, akkor Next, várd meg amíg a dhd felépül(teljesen), majd
-Apply modules
-Finish(beállításokban a wifit újra kell indítanod!)

Az utolsó 2 sornál mennek fel a modulok,előtte bootloaderből indul újra a dhd, várj, amíg teljesen felépül...

RadioFlash:
Ajánlott Radio.img-k:
-Radio_12.28e.60.140f_26.04.02.17_M2_SF( You are not allowed to view links. Register or Login )
-Radio_12.39.60.19_26.06.04.06_M( You are not allowed to view links. Register or Login ) Nekem ez utóbbi van.

-Töltsd le ezt(Radio Flash.zip):http://forum.xda-developers.com/attachment.php?attachmentid=497542&d=1295790967
-Csomagold ki aRadioFlash.zip-et a pc-re, ahová tetszik
-Tedd a korábban letöltött radio.img filet a RadioFlash mappába
-Katt a Start Here.bat-ra
-A feljövő DOS-parancssorba(minden sor után Enter) :
   -adb reboot bootloader(várj, amíg bejön a bootloader képernyő)
   -fastboot flash radio radio.img(várj, amíg lefut a flash, majd:)
   -fastboot reboot
Ennyi.

Nem elérhető ViTaZi

« Reply #134 Dátum: 2011, 02 02, 19:56:41 »
Az elejétől kezdve újracsináltam az egészet. Mindent felraktam amit írtál és a wifi jó! És minden más is!

Köszönöm!

Következő kérdés:  :D

SetCPU-t hogyan kell beállítani?

Hogyan tudom megcsinálni azt a kinézetet ami a Core Droid forum-on van? itt az első pont:

Milyen programokat ajánlott felrakni?

egyelőre ennyi! :ima:

Nem elérhető nteeb

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #135 Dátum: 2011, 02 02, 20:04:31 »
Az elejétől kezdve újracsináltam az egészet. Mindent felraktam amit írtál és a wifi jó! És minden más is!

Köszönöm!

Következő kérdés:  :D

SetCPU-t hogyan kell beállítani?

Hogyan tudom megcsinálni azt a kinézetet ami a Core Droid forum-on van? itt az első pont:

Milyen programokat ajánlott felrakni?

egyelőre ennyi! :ima:
SetCpu beállításairól írtam korábban, megpróbálom előásni, bár itt van a fórumon...
Folder Organizer(Market)

Nem elérhető nteeb

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #136 Dátum: 2011, 02 02, 20:20:07 »
SetCpu, eredeti, nagyon jóóó:
Sajnos még nem jöttem rá, hogy hol és mikor írtam róla jó sokat, majd egyszer nekiállok még1x, ma már nem megy... :(

Nem elérhető Lobi

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
  • Navigáció / Navigation: IGO
  • PDA: Galaxy S8+
« Reply #137 Dátum: 2011, 02 02, 20:25:13 »
Sajnos még nem jöttem rá, hogy hol és mikor írtam róla jó sokat, majd egyszer nekiállok még1x, ma már nem megy... :(

Segíthetek?

"Lépj be a SetCpu-ba.Minden kernel és romcsere után érdemes a Menu>Device Selection>Autodetect Speeds Recommended menüt lefuttatni.
Main:A csúszkát a max-nál húzd a legnagyobbra, min.-nál hagyd a legkisebbre!
Scaling legyen Interactive(kicsit nagyobb teljesítmény), vagy Smartass(kicsit jobb fogyasztás):én az interactive scalinget szeretem jobban...
Profiles:Enable-t pipáld ki
Nyomj egy +-t!
Legördülőből válaszd a Screen Off-ot:Itt a csúszkán a max. órajelet visszaveheted akár a minimumra.A min.órajel mindenhol a legkisebb értéken legyen(245760)! A Profile-scaling ebben az esetben legyen smartass, vagy conservative.Prioritást nem szoktam állítani.
Hasonlóan létrehozhatsz beállításokat alacsony akkuszintre(Battery), itt be lehet állítani, hogy mekkora %-os értéknél kapcsoljon át erre a profilra(pl.<15%), én itt nem szoktam az órajelet a minimumra visszahúzni, valahol félúton elég lesz,de persze lehet kísérletezgetni...
Több profile-t nem kell beállítani-de ez is rajtad múlik. van lehetőség Töltés(általános),Hálózati töltés,USB töltés,Túl magas hőmérséklet profoilokra is...Szerintem nem sok hasznuk van...
Röviden arról van szó, hogy ebben a beállításban, magas cpu-teljesítményt ígérő műveleteknél akár hirtelen is fel tud ugrani a maximumra az órajel, de ha nem kell, akkor a scaling automatikusan visszavesz(ez alól csak a Performance scaling a kivétel, ez folyamatosan max.-on tartja a frekvenciát)
Kikakpcsolt képrnyőnél(alacsony akkuszintnél) pedig akár minimumra áll vissza a teljesítmény és vele együtt a fogyasztás.
Így akár ugyanolyan, vagy alacsonyabb fogyasztás is elérhető, mint gyári kernel esetében!"

nteeb tollából  ;)

Nem elérhető nteeb

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #138 Dátum: 2011, 02 02, 20:35:07 »
Segíthetek?

"Lépj be a SetCpu-ba.Minden kernel és romcsere után érdemes a Menu>Device Selection>Autodetect Speeds Recommended menüt lefuttatni.
Main:A csúszkát a max-nál húzd a legnagyobbra, min.-nál hagyd a legkisebbre!
Scaling legyen Interactive(kicsit nagyobb teljesítmény), vagy Smartass(kicsit jobb fogyasztás):én az interactive scalinget szeretem jobban...
Profiles:Enable-t pipáld ki
Nyomj egy +-t!
Legördülőből válaszd a Screen Off-ot:Itt a csúszkán a max. órajelet visszaveheted akár a minimumra.A min.órajel mindenhol a legkisebb értéken legyen(245760)! A Profile-scaling ebben az esetben legyen smartass, vagy conservative.Prioritást nem szoktam állítani.
Hasonlóan létrehozhatsz beállításokat alacsony akkuszintre(Battery), itt be lehet állítani, hogy mekkora %-os értéknél kapcsoljon át erre a profilra(pl.<15%), én itt nem szoktam az órajelet a minimumra visszahúzni, valahol félúton elég lesz,de persze lehet kísérletezgetni...
Több profile-t nem kell beállítani-de ez is rajtad múlik. van lehetőség Töltés(általános),Hálózati töltés,USB töltés,Túl magas hőmérséklet profoilokra is...Szerintem nem sok hasznuk van...
Röviden arról van szó, hogy ebben a beállításban, magas cpu-teljesítményt ígérő műveleteknél akár hirtelen is fel tud ugrani a maximumra az órajel, de ha nem kell, akkor a scaling automatikusan visszavesz(ez alól csak a Performance scaling a kivétel, ez folyamatosan max.-on tartja a frekvenciát)
Kikakpcsolt képrnyőnél(alacsony akkuszintnél) pedig akár minimumra áll vissza a teljesítmény és vele együtt a fogyasztás.
Így akár ugyanolyan, vagy alacsonyabb fogyasztás is elérhető, mint gyári kernel esetében!"

nteeb tollából  ;)
Köszi, Rád mindig számíthat az ember! :taps:

Nem elérhető ViTaZi

« Reply #139 Dátum: 2011, 02 02, 20:42:43 »
Köszönöm szépen mind2 sikerült mindent beállítani mostmár jöhetne valami csinosítgatás.

Nektek mi van fent? Mi ajánlotok?

Nem elérhető Balassa12

• DUBLE CLUB
  • PDA: Galaxy S8+, LG V20, Xiaomi Note 2,OnePlus3T,OP5
  • PDA ROM: Custom
« Reply #140 Dátum: 2011, 02 02, 20:56:39 »
Na pontosan az ilyen helyzetek elkerülése végett kellene nyitni egy FAQ fiókot a hozzáférő embereknek,és a hasznos dolgokat oda össze lehetne gyűjteni.Gondolom Sharp kolléga tud ebben segíteni,a bemásolásokban aztán ilyen mezei ember is mint én tud segíteni,már csak azért is hogy tényleg ne keljen túl sok időt elcseszni a keresésekkel.Pati ezt nagyon jól megcsinálta az SGS fórumba.
Ha elég hosszan kopogtatsz a pokol kapuján,előbb vagy utóbb valaki ajtót nyit....

Nem elérhető uby40

• Navigáció / Navigation: IGO/Sygic
  • PDA: N960F/DS+128GB SD CL10
  • PDA ROM: PIE
« Reply #141 Dátum: 2011, 02 02, 21:02:08 »

Várjuk!!! :ok:
Más...Azt nem tudod véletlenül, hogy a marketről letöltött app-okat hol tárolja a HDH? Egyszer véletlenül megleltem, de nem jegyeztem meg az elérési utat.
"Persze, hogy tudtam! Csak nem sejtettem!"

Nem elérhető Sharp

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
    • SchmidtShop portál
  • PDA: Samsung Galaxy S9+
« Reply #142 Dátum: 2011, 02 02, 21:02:30 »
Na pontosan az ilyen helyzetek elkerülése végett kellene nyitni egy FAQ fiókot a hozzáférő embereknek,és a hasznos dolgokat oda össze lehetne gyűjteni.Gondolom Sharp kolléga tud ebben segíteni,a bemásolásokban aztán ilyen mezei ember is mint én tud segíteni,már csak azért is hogy tényleg ne keljen túl sok időt elcseszni a keresésekkel.Pati ezt nagyon jól megcsinálta az SGS fórumba.

Semmi probléma, megcsinálom a FAQ témát, mondjuk az első 2 hozzászólást fenntartom tartalomjegyzéknek, viszont oda nem kellene írni mást, csak szigorúan a leírásokat. A kérdések meg továbbra is itt legyenek feltéve. Vagy lezárom a FAQ-t és csak a jogosultak írhatnak oda. Hogy legyen?

Nem elérhető marosige

« Reply #143 Dátum: 2011, 02 02, 21:09:17 »
Köszönöm szépen mind2 sikerült mindent beállítani mostmár jöhetne valami csinosítgatás.

Nektek mi van fent? Mi ajánlotok?
Nekem a téma (Skin) az a "Music Lover" a TC hub-ból.
Market -> Elixir-el rakom ki programokat asztalra.
Market -> Apps Organizer (olyan mint folder organizer csak kevesebb jogot kér) rendezem a programokat.

Ennyi van nekem fent ami kinézetet befolyásolja.

Nem elérhető Lobi

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
  • Navigáció / Navigation: IGO
  • PDA: Galaxy S8+
« Reply #144 Dátum: 2011, 02 02, 21:10:22 »
Várjuk!!! :ok:
Más...Azt nem tudod véletlenül, hogy a marketről letöltött app-okat hol tárolja a HDH? Egyszer véletlenül megleltem, de nem jegyeztem meg az elérési utat.

data/app

Nem elérhető Balassa12

• DUBLE CLUB
  • PDA: Galaxy S8+, LG V20, Xiaomi Note 2,OnePlus3T,OP5
  • PDA ROM: Custom
« Reply #145 Dátum: 2011, 02 02, 21:11:51 »
Semmi probléma, megcsinálom a FAQ témát, mondjuk az első 2 hozzászólást fenntartom tartalomjegyzéknek, viszont oda nem kellene írni mást, csak szigorúan a leírásokat. A kérdések meg továbbra is itt legyenek feltéve. Vagy lezárom a FAQ-t és csak a jogosultak írhatnak oda. Hogy legyen?
Szerintem is oda csak a megoldásokat,újításokat kellene kategorizálva berakni,de ez neked egy embernek elég sok munka lenne,szívem szerint van itt a fórumunkba egy két olyan ember,akinek van is joga zárt topicba írni,meg talán a munka megosztása gyanánt jogot is lehetne adni az arra érdemes emberkéknek.Attól tartok ha mindenki írhatna oda,akkor előbb utóbb káosz lenne ott is.Mintának nézd meg az SGS FAQ-t,azt Patiék nagyon jól megcsinálták.
Ha elég hosszan kopogtatsz a pokol kapuján,előbb vagy utóbb valaki ajtót nyit....

Nem elérhető nteeb

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #146 Dátum: 2011, 02 02, 21:22:54 »
Nagyon jó ötlet, ránk fér már...
Van pár leírásom elmentve...Úgy kéne megoldani, hogy könnyen aktualizálhatók legyenek, legalább a szerzőik és a jogosultak által.A jelenlegi topikok egyik-másik leírására is ráférne egy kis ráncfelvarrás, vagy még inkább mindent egy helyre, tematikusan,csak leírásokat, ahogy javasoltad.Támogatom és segítek, ha kell! :ok:

Nem elérhető Sharp

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
    • SchmidtShop portál
« Reply #147 Dátum: 2011, 02 02, 22:44:42 »
Szerintem is oda csak a megoldásokat,újításokat kellene kategorizálva berakni,de ez neked egy embernek elég sok munka lenne,szívem szerint van itt a fórumunkba egy két olyan ember,akinek van is joga zárt topicba írni,meg talán a munka megosztása gyanánt jogot is lehetne adni az arra érdemes emberkéknek.Attól tartok ha mindenki írhatna oda,akkor előbb utóbb káosz lenne ott is.Mintának nézd meg az SGS FAQ-t,azt Patiék nagyon jól megcsinálták.

Hasonlóan gondoltam én is megalkotni a FAQ-t. :)

Nem elérhető Sharp

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
    • SchmidtShop portál
« Reply #148 Dátum: 2011, 02 02, 22:48:51 »
Nagyon jó ötlet, ránk fér már...
Van pár leírásom elmentve...Úgy kéne megoldani, hogy könnyen aktualizálhatók legyenek, legalább a szerzőik és a jogosultak által.A jelenlegi topikok egyik-másik leírására is ráférne egy kis ráncfelvarrás, vagy még inkább mindent egy helyre, tematikusan,csak leírásokat, ahogy javasoltad.Támogatom és segítek, ha kell! :ok:

No akkor mivel elég sok mindenre válaszoltál már eddig, akkor gondolom azokra megvannak a leírások is. Azokat valami szép rendbe kellene szedni, hogy pofásan nézzenek ki és helyesírásilag is jók legyenek, aztán bemásolom őket. Illetve amik már le vannak itt írva valahol, azokat csak linkelem, ha valaki tudja a helyét.

Nem elérhető marosige

« Reply #149 Dátum: 2011, 02 02, 23:09:27 »
No akkor mivel elég sok mindenre válaszoltál már eddig, akkor gondolom azokra megvannak a leírások is. Azokat valami szép rendbe kellene szedni, hogy pofásan nézzenek ki és helyesírásilag is jók legyenek, aztán bemásolom őket. Illetve amik már le vannak itt írva valahol, azokat csak linkelem, ha valaki tudja a helyét.
:p :ok:
Segítek keresgélni majd. PÜben küldjem a Linket ha találok valamit?