2024, 12 21, 06:11:30

Szerző Téma: MIO A701 - Problémák - megoldások  (Megtekintve 216013 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető roland556

• Navigáció / Navigation: Omnia i900 Igo 2008 / Mio A701 Igo 2006 plusz
  • PDA: Samsung Omnia i900 / Mio A 701
  • PDA ROM: xdhk3 / R64
Re: MIO A701 - Problémák - megoldások
« Reply #800 Dátum: 2010, 02 03, 11:18:25 »
You are not allowed to view links. Register or Login
702-est még nem fogtam a kezembe de van egy olyan sanda gyanum, hogy tuti megoldották úgy, hogy egy 1mm-es kis pöcök miatt ne lehessen megoldani...
Hali!

Lehet, mert akkor még egy darabig jó kis készülék maradna az a 701-es.
Ha megoldható lenne, de van benne igazság.Tuti belepiszkáltak a kamera csatlakozójába.
Azért jó volt kacérkodni a gondolattal :D

Nem elérhető djmorphy

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
  • Nem: Férfi
  • Navigáció / Navigation: Sony Xperia Z3 Dual
  • PDA: Sony Xperia Z3 Dual
  • PDA ROM: Android 5.0.2
« Reply #801 Dátum: 2010, 02 03, 15:22:31 »
Hali!

Lehet, mert akkor még egy darabig jó kis készülék maradna az a 701-es.
Ha megoldható lenne, de van benne igazság.Tuti belepiszkáltak a kamera csatlakozójába.
Azért jó volt kacérkodni a gondolattal :D
Azt nem modntam egy szóval sem, hogy rossz ötlet volt. De mondjál legalább egy olyan példált amikor meg lehetne így oldani. Mármint hogy egyel jobb modelbe ne piszkálnának bele... >:(
Egy off csapattaggal, hogy lehet a legjobban kiszúrni? Ha moderátor lesz by mqmeszi

Nem elérhető roland556

« Reply #802 Dátum: 2010, 02 03, 15:29:15 »
Azt nem modntam egy szóval sem, hogy rossz ötlet volt. De mondjál legalább egy olyan példált amikor meg lehetne így oldani. Mármint hogy egyel jobb modelbe ne piszkálnának bele... >:(
Sajnos nincs példám erre :D

Nem elérhető hulk

• PDA: LG L70
  • PDA ROM: 4.4.2
« Reply #803 Dátum: 2010, 02 03, 23:10:48 »
Egy gondolatom támadt.
A mio a 701 és a Mio a702 kamerájának a csatlakozása ugyan olyan mert ha igen akkor az megoldható, ha 702 ből átültetni a 701 be???
Csak eljátszottam azon,hogy  mi lenne ha.
De a hülyeség az ötlet akkor nem szóltam :D

És ha még a lencsét ki is lehetne cserélni,a sofware-s résszel mi lenne?
mert gondolom attól még nem lenne autófókuszos,...stb
De nem kötekedni akarok :D ;)

Nem elérhető zsaru

• PDA: HTC Sensation
  • PDA ROM: 2.3.4
« Reply #804 Dátum: 2010, 02 03, 23:20:34 »
Helló.

Az én problémám a következő lenne: Olvasgattam a fórumon hogy hogyan is tudnám rávenni a miokámat arra hogy elfogadjon 2 Gb-os kártyánál nagyobbat. Nekem van egy Sandisk 8 Gb SDHC class 2-es kártyám, és próbátam több drivert is hozzá, de vagy nem ismerte fel a kártyát, vagy max csak a felét az az 4 Gb-t. Tudna valaki segiteni abban hogy felismerje mind a 8 Gb-t?

Nem elérhető hulk

« Reply #805 Dátum: 2010, 02 03, 23:27:53 »
Helló.

Az én problémám a következő lenne: Olvasgattam a fórumon hogy hogyan is tudnám rávenni a miokámat arra hogy elfogadjon 2 Gb-os kártyánál nagyobbat. Nekem van egy Sandisk 8 Gb SDHC class 2-es kártyám, és próbátam több drivert is hozzá, de vagy nem ismerte fel a kártyát, vagy max csak a felét az az 4 Gb-t. Tudna valaki segiteni abban hogy felismerje mind a 8 Gb-t?
Én is próbáltam 8gb sdhc-t és nekem is csak 4-t látott,de mondjuk én heverét próbáltam. nekem 4gb-s van benn,az nekem bőven elég.Én sajna nem tudok többet segíteni.

Nem elérhető hulk

« Reply #806 Dátum: 2010, 02 03, 23:58:33 »
Én is próbáltam 8gb sdhc-t és nekem is csak 4-t látott,de mondjuk én heverét próbáltam. nekem 4gb-s van benn,az nekem bőven elég.Én sajna nem tudok többet segíteni.
Mondjuk én kipróbálnám,hogy telerakom a kártyát és lát-e minden adatot,és kezeli -e.Nekem volt olyan kártya 4gb-s hogy 2gb-t írt ki,de mindet kezelte.

Nem elérhető djmorphy

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #807 Dátum: 2010, 02 04, 00:38:18 »
Lehet, hogy msotmár kevem a dolgokat hogy nem folyok bele annyira már a Mios dolgokba de a WM 6.1 vagy 6.5 kezeli tudtommal a 4gb nagyobb kártyát.
Egy off csapattaggal, hogy lehet a legjobban kiszúrni? Ha moderátor lesz by mqmeszi

Nem elérhető IstvánO

• Navigáció / Navigation: 20 csatornás SIRFstar III
  • PDA: Mitac Mio A701
  • PDA ROM: R45.3.101.0210.1
« Reply #808 Dátum: 2010, 02 04, 06:41:49 »
Sziasztok!
Tegnap másodszor fordult elő  MIO-val, hogy bekepcsolás után nem tudtam kihozni a képernyőkikapcsolásból. A zöld led villog a tetején, de csak akuumlátor ki-be után tudom újraindítani. akkor sem kapcsol a képernyő, ha ilyenkor töltőre dugom. Ez már a második eset volt. Ma is kipróbáltam, mert gyanús volt valami és ugyan úgy jártam. De rájöttem, hogy valószínűleg azért csinálja, mert valamikor hajnalban kapcsolom be (6 óra előtt). Esetleg van valamilyen beállítás ami ezt okozhatja? Mindhárom eset így fordult elő. Ha később kapcsolom be semmi promléma vele.
István

Nem elérhető djmorphy

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #809 Dátum: 2010, 02 04, 08:21:57 »
Sziasztok!
Tegnap másodszor fordult elő  MIO-val, hogy bekepcsolás után nem tudtam kihozni a képernyőkikapcsolásból. A zöld led villog a tetején, de csak akuumlátor ki-be után tudom újraindítani. akkor sem kapcsol a képernyő, ha ilyenkor töltőre dugom. Ez már a második eset volt. Ma is kipróbáltam, mert gyanús volt valami és ugyan úgy jártam. De rájöttem, hogy valószínűleg azért csinálja, mert valamikor hajnalban kapcsolom be (6 óra előtt). Esetleg van valamilyen beállítás ami ezt okozhatja? Mindhárom eset így fordult elő. Ha később kapcsolom be semmi promléma vele.
István
Nekem is csinált valami ilyesmit. Szerintem S2U2 csinálja vagy a power settingsbe kell állítani.

Nem elérhető hulk

« Reply #810 Dátum: 2010, 02 04, 08:58:23 »
Sziasztok!
István

Akkor szokott még ilyent csinálni,ha nincs kipipálva a háttárvilágítás beállításainál a feléledés gombnyomásra....

Nem elérhető djmorphy

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #811 Dátum: 2010, 02 04, 09:06:02 »
Akkor szokott még ilyent csinálni,ha nincs kipipálva a háttárvilágítás beállításainál a feléledés gombnyomásra....
Ilyesmire gondoltam a power settingsbe csak kávé nélkül nem megy a fogalmazás :D

Nem elérhető Blackness

• PDA: Mio A701
  • PDA ROM: R64
« Reply #812 Dátum: 2010, 02 04, 10:30:06 »
Sziasztok!
Nincs igazából rutinom PDA ügyben... A mio az első, ezért szeretném a segítségeteket kérni... Szval az Igo8 van fenn a mio-n, de sztem vmi nem kóser. Működik normálisan, de a programok közt az uninstal igo8 ikon van fenn, nem a program indító ikon, ill. a navi billentyűre nem is tudom ráilleszteni az igo8 indítóját...

Nem elérhető hulk

« Reply #813 Dátum: 2010, 02 04, 11:21:38 »
Sziasztok!
Nincs igazából rutinom PDA ügyben... A mio az első, ezért szeretném a segítségeteket kérni... Szval az Igo8 van fenn a mio-n, de sztem vmi nem kóser. Működik normálisan, de a programok közt az uninstal igo8 ikon van fenn, nem a program indító ikon, ill. a navi billentyűre nem is tudom ráilleszteni az igo8 indítóját...
mind a két ikonnak fenn kellene lennie.akkor hogyan indítottad el? :shock:
Navi billentyűre :gombok menüben lehet kiválasztani a programokat.Ha még sincs a programok között,akkor felrakod a total commandert a miora,és bemész a windows/startmenü/programok mappába és ott hozol létre egy parancsikont vele.akkor ott lesz

Nem elérhető Blackness

« Reply #814 Dátum: 2010, 02 04, 11:37:39 »
mind a két ikonnak fenn kellene lennie.akkor hogyan indítottad el? :shock:
Navi billentyűre :gombok menüben lehet kiválasztani a programokat.Ha még sincs a programok között,akkor felrakod a total commandert a miora,és bemész a windows/startmenü/programok mappába és ott hozol létre egy parancsikont vele.akkor ott lesz

A memóriakártyán van az IGO, és intézőbe az \IGO8\IGO8.exe indítófile-lal! :)
Szval van rajta TotalCommander (Igaz nem én tettem fel), Ott odaléptem a \windows\startmenü\programok mappába, ott nyomtam egy menüt, parancsfájl létrehozása, kitallóztam az IGO8 mappát, és utána írtam, hogy igo8.exe.... De nem csinált semmit! :(

Nem elérhető hulk

« Reply #815 Dátum: 2010, 02 04, 11:48:26 »
A memóriakártyán van az IGO, és intézőbe az \IGO8\IGO8.exe indítófile-lal! :)
Szval van rajta TotalCommander (Igaz nem én tettem fel), Ott odaléptem a \windows\startmenü\programok mappába, ott nyomtam egy menüt, parancsfájl létrehozása, kitallóztam az IGO8 mappát, és utána írtam, hogy igo8.exe.... De nem csinált semmit! :(
nem az sd-n,hanem a mio programfajlok köztt is kell lennie  igo8 mappának. ha nincs akkor az sd-n  kell lenni egy 2577 mappának,abban van egy autorun azt futtasd,az mindent megold!!!

Egyébként a totalcommandernál nem kell beírni semmit (" és utána írtam, hogy igo8.exe..")

Nem elérhető Blackness

« Reply #816 Dátum: 2010, 02 04, 12:06:48 »
nem az sd-n,hanem a mio programfajlok köztt is kell lennie  igo8 mappának. ha nincs akkor az sd-n  kell lenni egy 2577 mappának,abban van egy autorun azt futtasd,az mindent megold!!!

Egyébként a totalcommandernál nem kell beírni semmit (" és utána írtam, hogy igo8.exe..")

Sikerült! :)  :taps: Nagyon szépen köszönöm! Egyébként lenne arra mód, hogy vhogy ilyen trükkel beszúrjam a "mai nap" menühöz is?
Jah... Még egy kérdés: Ha használom az IGo -t a kép elsötétül egy idő után. Ez rendbe is lenne, de nem tudom, hogy hol lehet beállítani, hogy ha be van kapcsolva a GPS, (Akksiról vagy töltöről ) Ne sötétedjen el, ill. ne kapcsoljon ki a mio..

Nem elérhető hulk

« Reply #817 Dátum: 2010, 02 04, 12:29:53 »
Sikerült! :)  :taps: Nagyon szépen köszönöm! Egyébként lenne arra mód, hogy vhogy ilyen trükkel beszúrjam a "mai nap" menühöz is?
Jah... Még egy kérdés: Ha használom az IGo -t a kép elsötétül egy idő után. Ez rendbe is lenne, de nem tudom, hogy hol lehet beállítani, hogy ha be van kapcsolva a GPS, (Akksiról vagy töltöről ) Ne sötétedjen el, ill. ne kapcsoljon ki a mio..

start menü/mainap/tételek kipipálod az igot. De vannak programok erre You are not allowed to view links. Register or Login  ilyen és sok más.
másik: igoban a készülékbeállítások között neked most energiatakarékoson,vagy használja a készülékbeállításokat-on van,állítsd mindig világítra

Nem elérhető Blackness

« Reply #818 Dátum: 2010, 02 04, 13:22:13 »
start menü/mainap/tételek kipipálod az igot. De vannak programok erre You are not allowed to view links. Register or Login  ilyen és sok más.
másik: igoban a készülékbeállítások között neked most energiatakarékoson,vagy használja a készülékbeállításokat-on van,állítsd mindig világítra

Köszi!  :D Az Igo beállítása is megtörtént! :)
De a windows\start menu\mainap nincs meg... Ha meg csak simán klikkelek, start, mai nap, opciók, ott nem sorolja fel az igo-t... :(
A progitelepítést is le tudnád írni?
Illetve, hogy lehet az, h ha megnézem a memória adatokat (ott ahol a futó alkalmazásokat könnyedén be lehet zárni), a memória karira látja, h 2Gb-os, de kiírja, h Haszn:508.38 Szabad: 427.25.... Ez hogy ad ki 2GB-ot?

Nem elérhető zsaru

• PDA: HTC Sensation
  • PDA ROM: 2.3.4
« Reply #819 Dátum: 2010, 02 04, 16:11:15 »
Mondjuk én kipróbálnám,hogy telerakom a kártyát és lát-e minden adatot,és kezeli -e.Nekem volt olyan kártya 4gb-s hogy 2gb-t írt ki,de mindet kezelte.

Nos elszomoritalak, nem működik. Az én 8Gb-os kártyám tele van, és sok dolgot nem talál vagy nem ismer rajta.

Lehet, hogy msotmár kevem a dolgokat hogy nem folyok bele annyira már a Mios dolgokba de a WM 6.1 vagy 6.5 kezeli tudtommal a 4gb nagyobb kártyát.

Igen, kezeli, WM 6.5-t használtam ez előt, de mivel sok volt a hibája és több minden nem működött rajta megfelelően, ezért tértem vissza a WM 5-re, és reméltem hogy kapok valami megoldást erre a problémára.

Nem elérhető frici

• ADMIN
  • Örökös tag
    • pdafanclub.com
  • Navigáció / Navigation: én, mint a denevér... :)
  • PDA: Poco F1, Asus ZF2, OV Yard, SGS2, SGT7.0, SO2, HTC P3600, Palm Zire71
« Reply #820 Dátum: 2010, 02 04, 18:16:51 »
Sziasztok!
István

A rom ami neked van a miokán, talán a legelső. Én is R45-el vettem még 2006-ban. Nagyon sok bugja volt annak a romnak. Rendszeresen fagyott le vele a mio, minden ok nélkül. >:( You are not allowed to view links. Register or Login Annál a legkisebb a kockázata, hogy valamit elronts. ;)
Az élet olyan, mint a nádszál:
Ma még vidáman kacagsz,
De holnap jön Pipacs bácsi a konyhakéssel...
                                            /Rejtő Jenő/

Nem elérhető IstvánO

• Navigáció / Navigation: 20 csatornás SIRFstar III
  • PDA: Mitac Mio A701
  • PDA ROM: R45.3.101.0210.1
« Reply #821 Dátum: 2010, 02 05, 07:07:08 »
Üdv mindenkinek!
Más is tapasztalta már, hogy az aksi kikapcsolt állapotban is jelentősen merül? Este mindig kikapcsolom a MIO-t. Reggel bekapcsoláskor jelentősen, olykor 1/4-el is kevesebbet mutat a töltésjelző. Lehet aksit kellene cserélnem?

Nem elérhető djmorphy

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #822 Dátum: 2010, 02 05, 13:37:13 »
Üdv mindenkinek!
Más is tapasztalta már, hogy az aksi kikapcsolt állapotban is jelentősen merül? Este mindig kikapcsolom a MIO-t. Reggel bekapcsoláskor jelentősen, olykor 1/4-el is kevesebbet mutat a töltésjelző. Lehet aksit kellene cserélnem?
Hali!
Ha ki van kapcsolva akkor is merül de nagyon kicsit.
1/4-el azért nem hiszem, hogy merülne.
És napi használat mellet mennyire merül?

Nem elérhető roland556

« Reply #823 Dátum: 2010, 02 05, 14:09:24 »
Hali!!
Nálam akkor szokót kikapcsolni a képernyőm.Mikor nem autóra van beállítva, hanem gyalogos vagy biciklis közlekedésre.
Talán még akkor is ha háttérben fut és megnyitom az IGO-t.

Nem elérhető roland556

« Reply #824 Dátum: 2010, 02 05, 14:15:48 »
Üdv mindenkinek!
Minden akkumulátor merül, kikapcsolt állapotban.
Én is észre vettem a Mio-n, hogy ha kivan kapcsolva akkor, nem bír annyit mikor közvetlen feltöltés után.Hirtelen lemerül/lefekszik a Mio .
Ezért szoktam takarékoskodni az energiával. Pl: fényerő, CPU használat, billentyűzet világítás ki stb....