2024, 11 28, 19:41:02
Samsung F.A.Q.

Szerző Téma: 2.2 upgrade (CyanogenMod)  (Megtekintve 419251 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető Norbosz

• Nem: Férfi
  • Navigáció / Navigation: iGO, Sygic
  • PDA: LG G2 mini
  • PDA ROM: 4.4.2
Re: 2.2 upgrade (CyanogenMod)
« Reply #4425 Dátum: 2011, 08 15, 21:58:29 »
You are not allowed to view links. Register or Login
Eddig nekem nagyon stabil, bár marketről még semmit nem tudtam letölteni mert hibát ír ki, de megpróbálom kiküszöbölni. Addig is megosztom a romot. Beletettem a juwee ram script-t, az új kamera és átállítottam a gps servereket magyarra. Megosztom, hátha kell vkinek. A HP12-es kernel nincs benne, azt tegyétek fel külön. :)
Konvertáljátok át a fájlrendszert ext2-re!!!!

A gps server magyarra állításával kapcsolatban lenne egy kérdésem, hátha te jobban értesz hozzá. :) Ha át írom a romomba magyarra ezek után és mondjuk elutazom messze Magyarországtól, akkor nem fog késni mondjuk spanyolba vagy messzebb ha megy valaki a műhold vétel? Mert néztem minden országnak van saját gps servere, de az általános az europe. Van asia is, meg hasonlók. Én még nem voltam külföldön messze, de aki már volt és esetleg magyar gps servert használ azt szívesen meghallgatnám ha megosztaná a fejleményeket velünk. :) Mert ha neki nem volt gond messze külföldön ebből akkor én is átírom bátran. Régebben mod-x romba is ha jól emlékszem lengyel szerver volt beállítva aztán vissza változtatta europe-ra voku. Szóval nem tudom befolyásol ez valamit is ha az ember messze megy külföldre és mondjuk szeretne gps-t használni. Nekem amugy market szépen megy de clean install volt előtte, amikor csak ugy rányomtam update módba recoveryből akkor nekem sem ment a market. Minden esetre ahogy írtam is annyi hiba van ezzel a v11 hp kernellel nálam hogy mindenképp v12-re építek majd, kíváncsi leszek azzal jó lesz e minden. :)

Nem elérhető petikeke

• Support-ER
  • PDA: Samsung Galaxy S5; Galaxy S3; Lumia 532
  • PDA ROM: S5 stock, S3 Temasek CM12.1
« Reply #4426 Dátum: 2011, 08 15, 22:26:37 »
A gps server magyarra állításával kapcsolatban lenne egy kérdésem, hátha te jobban értesz hozzá. :) Ha át írom a romomba magyarra ezek után és mondjuk elutazom messze Magyarországtól, akkor nem fog késni mondjuk spanyolba vagy messzebb ha megy valaki a műhold vétel? Mert néztem minden országnak van saját gps servere, de az általános az europe. Van asia is, meg hasonlók. Én még nem voltam külföldön messze, de aki már volt és esetleg magyar gps servert használ azt szívesen meghallgatnám ha megosztaná a fejleményeket velünk. :) Mert ha neki nem volt gond messze külföldön ebből akkor én is átírom bátran. Régebben mod-x romba is ha jól emlékszem lengyel szerver volt beállítva aztán vissza változtatta europe-ra voku. Szóval nem tudom befolyásol ez valamit is ha az ember messze megy külföldre és mondjuk szeretne gps-t használni. Nekem amugy market szépen megy de clean install volt előtte, amikor csak ugy rányomtam update módba recoveryből akkor nekem sem ment a market. Minden esetre ahogy írtam is annyi hiba van ezzel a v11 hp kernellel nálam hogy mindenképp v12-re építek majd, kíváncsi leszek azzal jó lesz e minden. :)
Voltam már messze külföldön, de akkor nem volt átállítva magyar szerverre, szóval nem tudom biztosan, de logikusan gondolkozva az van, hogy akkor is megtalálja a jelet, csak lassabban. Mindig az a legjobb ha a legközelebbi szerverre állítod. Ha sokat mászkálsz Európában akkor nyílván eu-ra állítsd, de mondtad, hogy ez rád nem jellemző ezért állítsd nyugodtan magyarra.
Közben kicsit még pofoztam a romot és áttettem a smart kb-t a romodból, meg kitöröltem pár számomra felesleges google app-t a romból. Akit érdekel itt letöltheti: You are not allowed to view links. Register or Login
Ezt használom és már a market is jó, valamint nagyon gyors a HP12-vel (ez nincs benne a romban, nem tom hogy lehet kicserélni a kernelt, valamint nincs ext2-re konvertálva, mert ez se tom).
Próbáld ki a romom Norbosz és nyugodtan moddold meg, ahogy jónak látod. :)
Nem értek hozzá, csak egy szakbarbár vagyok, aki sokat olvas :)
Kezdőknek: You are not allowed to view links. Register or Login

Nem elérhető Norbosz

« Reply #4427 Dátum: 2011, 08 16, 10:16:43 »
Voltam már messze külföldön, de akkor nem volt átállítva magyar szerverre, szóval nem tudom biztosan, de logikusan gondolkozva az van, hogy akkor is megtalálja a jelet, csak lassabban. Mindig az a legjobb ha a legközelebbi szerverre állítod. Ha sokat mászkálsz Európában akkor nyílván eu-ra állítsd, de mondtad, hogy ez rád nem jellemző ezért állítsd nyugodtan magyarra.
Közben kicsit még pofoztam a romot és áttettem a smart kb-t a romodból, meg kitöröltem pár számomra felesleges google app-t a romból. Akit érdekel itt letöltheti: You are not allowed to view links. Register or Login
Ezt használom és már a market is jó, valamint nagyon gyors a HP12-vel (ez nincs benne a romban, nem tom hogy lehet kicserélni a kernelt, valamint nincs ext2-re konvertálva, mert ez se tom).
Próbáld ki a romom Norbosz és nyugodtan moddold meg, ahogy jónak látod. :)

Okés, kifogom próbálni. :) A hp v12 kernelt beletenni egyszerű amúgy. Amit leszedtél zipben lévő kernelt meg mindenféle fájlt amit zipben találsz felülírod a romban lévővel, ssswitchet kitakarítod minden fájljával együtt és még egy sort be kell másolni a meta-inf/com/google/android/update-script fájlba. Végül is ez fut le installáláskor. Ezt a mappát meg minden zipben köztük a hp kernel zipjében is megtalálod. Ezek után meg csak meg kell nézni mi fut le a hp kernel zipjében telepítés közben és be hegeszteni a romban lévő update-script fájlba na meg a fájlokat a helyükre másolni meg ssswitchet és a hozzá való fájlokat törölni. :) De ha dos parancssorhoz értesz akkor ezt is megtalálod az update-scriptben hogy mit kell kitörölni, mert ott úgy írja hogy DEL xy fájl, azt törölni kell ha van olyan. Sajnos jobban nem tudom elmondani, lehet nem hangzik mégsem túl egyszerűnek.

Nem elérhető ghostpc

• Navigáció / Navigation: Igo8
  • PDA: SamsungGalaxySpica
  • PDA ROM: Cyanogen
« Reply #4428 Dátum: 2011, 08 16, 15:44:19 »
Sziasztok!
Norbosz...sajnos a romodnál nálam is jelentkezik a video felvétel gond,a végén lefagyott a kamera,a videót nem mentette el.
Mi lehet?Írta nemrég más is...

Nem elérhető Norbosz

« Reply #4429 Dátum: 2011, 08 16, 22:13:46 »
Sziasztok!
Norbosz...sajnos a romodnál nálam is jelentkezik a video felvétel gond,a végén lefagyott a kamera,a videót nem mentette el.
Mi lehet?Írta nemrég más is...

Nem tudom sajnos, nálam elsőre felvett mindent a kamera, el is mentette. Clean installal raktad fel?

Nem elérhető ghostpc

• Navigáció / Navigation: Igo8
  • PDA: SamsungGalaxySpica
  • PDA ROM: Cyanogen
« Reply #4430 Dátum: 2011, 08 19, 06:38:16 »
Nem tudom sajnos, nálam elsőre felvett mindent a kamera, el is mentette. Clean installal raktad fel?
A CleanInstall az mikor Odinnal felteszek előtte egy gyári romot,mert akkor nem...csak sdről felraktam,de előtte is a te romod volt fent/az előző/ arra tettem fel,wipe törlésekkel.De már rájöttem nem úszom meg az sd teljes törlését,újra ext2re formázást,/az adataim miatt nem szoktam/most sem töröltem az android mappát meg a többit se az adataimon kívül amit létrehozott,valószínű az is bekavart.Nem egyszerű 8Gb-ot másolgatni :shock:Akkor sd format,aztán mehet,vagy Odin is kell?Amúgy TitaniumBackup is volt,hogy ne kelljen minden programot felrakni megint,az bekavarhat?

Nem elérhető DjBIG

• -=DesktopPC=-
  • Navigáció / Navigation: Waze
  • PDA: Samsung Galaxy Note 3 LTE
  • PDA ROM: N9005XXUGBNL8 Android 5.0
« Reply #4431 Dátum: 2011, 08 19, 12:23:51 »
You are not allowed to view links. Register or Login Ezt csak ajánlani tudom mindenkinek :D nagyon szép és stabil :)
visitors can't see pics , please You are not allowed to view links. Register or Login or You are not allowed to view links. Register or Login

Nem elérhető Norbosz

« Reply #4432 Dátum: 2011, 08 19, 12:42:14 »
A CleanInstall az mikor Odinnal felteszek előtte egy gyári romot,mert akkor nem...csak sdről felraktam,de előtte is a te romod volt fent/az előző/ arra tettem fel,wipe törlésekkel.De már rájöttem nem úszom meg az sd teljes törlését,újra ext2re formázást,/az adataim miatt nem szoktam/most sem töröltem az android mappát meg a többit se az adataimon kívül amit létrehozott,valószínű az is bekavart.Nem egyszerű 8Gb-ot másolgatni :shock:Akkor sd format,aztán mehet,vagy Odin is kell?Amúgy TitaniumBackup is volt,hogy ne kelljen minden programot felrakni megint,az bekavarhat?

Igen,clean install az amit írtál, odinnal fel minden elölről. A sok ujítás miatt bekavarhatott akkor is ha a régi romomra raktad fel, sokaknál bekavar ha csak sd-ről rakja fel. Biztos ami biztos clean install.

petikeke: 6.3-as mod-x romot használsz ugye? Segítség kellene hogy mennyire frissek ebbe a google appsok? Pl. gmail,youtube,maps. Mert ha marketből neked rá akar frissíteni, akkor én a romba már bele teszem a frisseket. Csak még nem raktam fel 6.3-t és ha tudnál segíteni ebben, fölöslegesen nem kéne kétszer felrakjam a romot, csak egyszer a frissített google appokkal. :)

Nem elérhető petikeke

• Support-ER
  • PDA: Samsung Galaxy S5; Galaxy S3; Lumia 532
  • PDA ROM: S5 stock, S3 Temasek CM12.1
« Reply #4433 Dátum: 2011, 08 20, 02:06:06 »
petikeke: 6.3-as mod-x romot használsz ugye? Segítség kellene hogy mennyire frissek ebbe a google appsok? Pl. gmail,youtube,maps. Mert ha marketből neked rá akar frissíteni, akkor én a romba már bele teszem a frisseket. Csak még nem raktam fel 6.3-t és ha tudnál segíteni ebben, fölöslegesen nem kéne kétszer felrakjam a romot, csak egyszer a frissített google appokkal. :)
Az azért erős túlzás, hogy használom, mert nekem van egy lg optimus 2x-m... :) de nekem a yt és a maps is tudott frissülni, szal cseréld le őket nyugodtan, viszont nem ajánlom az új market-t...még a 2x-men is rossz használni, nem hogy ezen... :S
Nem értek hozzá, csak egy szakbarbár vagyok, aki sokat olvas :)
Kezdőknek: You are not allowed to view links. Register or Login

Nem elérhető Norbosz

« Reply #4434 Dátum: 2011, 08 20, 15:45:07 »
Az azért erős túlzás, hogy használom, mert nekem van egy lg optimus 2x-m... :) de nekem a yt és a maps is tudott frissülni, szal cseréld le őket nyugodtan, viszont nem ajánlom az új market-t...még a 2x-men is rossz használni, nem hogy ezen... :S

Rendben,köszi, akkor a yt-t meg a mapsot is frissítem, a régi market lesz benne, újat én sem szeretem.

Nem elérhető Norbosz

« Reply #4435 Dátum: 2011, 08 22, 20:42:16 »
Néztem éppen ezt a frissen kijött végleges v12-es HP kernelt és azt kell mondjam, mindenki panaszkodik rá hogy irtó gyorsan merül a telefonja vele. Amennyit értek belőle angolul a battery driverrel vannak gondok, így egyelőre nem akarom bele főzni az uj romba,mert gondolom senki sem örülne neki ha nagyon gyorsan lemerülne a telefonja. :( egyelőre várom a javítást és ha az megérkezik közre adok egy újabb hp-s romot.

Nem elérhető gross76

• Navigáció / Navigation: iGo My Way 8.4.2 - Google Navigáció
  • PDA: Samsung I9100 S2
  • PDA ROM: Omega 19.1 XWLS8 - Dorimanx 7.44
« Reply #4436 Dátum: 2011, 08 22, 22:24:37 »
Valaki segítene, hogyan tudnám telepíteni az új Maps-et? eddig 4.6 brut módot használtam a Navigáció miatt, most sem frissíteni nem tudok, sem telepíteni nem engedi az új 5.9-est. Próbáltam Recoveryből is, de semmi. Sima bemásolás system/app-ba sem működik. Csak ezért nem akarom újrarakni az egész rendszert, már 3 hónapja jól muzsikál.

Nem elérhető eftepe

• PDA: Samsung Galaxy S4 mini GT-I9195
  • PDA ROM: 4.2.2 I9195XXUAMJ1
« Reply #4437 Dátum: 2011, 08 23, 08:09:18 »
Néztem éppen ezt a frissen kijött végleges v12-es HP kernelt és azt kell mondjam, mindenki panaszkodik rá hogy irtó gyorsan merül a telefonja vele. Amennyit értek belőle angolul a battery driverrel vannak gondok, így egyelőre nem akarom bele főzni az uj romba,mert gondolom senki sem örülne neki ha nagyon gyorsan lemerülne a telefonja. :( egyelőre várom a javítást és ha az megérkezik közre adok egy újabb hp-s romot.
Ha jól értem ez az utolsó HP kernel, nem lesz több. Lehet, hogy  felesleges várni  :(

Nem elérhető Norbosz

« Reply #4438 Dátum: 2011, 08 23, 09:28:00 »
Ha jól értem ez az utolsó HP kernel, nem lesz több. Lehet, hogy  felesleges várni  :(

Ma azt írta a srác aki készíti ezt a kernelt hogy ezt még javítani fogja és a battery drivert lecseréli. Bízok benne hogy betartja az ígéretét. :)

Nem elérhető eftepe

« Reply #4439 Dátum: 2011, 08 23, 11:33:45 »
Ma azt írta a srác aki készíti ezt a kernelt hogy ezt még javítani fogja és a battery drivert lecseréli. Bízok benne hogy betartja az ígéretét. :)

"Úgy legyen"
Az SGM-froyo-BETA_2.1-ben működik a bluetooth headset??

"Problems:
- bluetooth headset problem is a problem of SpicaGenMod, we need to wait for someone to fix the problem in SGM, for now there is no fix!! -posted by Jay."

Nem elérhető fotoska

• Navigáció / Navigation: igo
  • PDA: omnia
  • PDA ROM: 6,1
« Reply #4440 Dátum: 2011, 08 26, 04:56:40 »
sziasztok.nekem ez van fent és dobálja a térerőt és telefon hibát ír sokszor:SGM-froyo-BETA2.1_Norbosz_ModXPack_v5.7

Nem elérhető rutyika68

• Navigáció / Navigation: iGo MyWay_Mobile Maps 10
  • PDA: Galaxy Spica
  • PDA ROM: i570EXXJD1
« Reply #4441 Dátum: 2011, 08 26, 13:16:02 »
sziasztok.nekem ez van fent és dobálja a térerőt és telefon hibát ír sokszor:SGM-froyo-BETA2.1_Norbosz_ModXPack_v5.7

Hali!

Recovery menü/ wipe dalvik cache/ és utána engedd rá még1x a rom-ot.
Ha nincs javulás, csinálj egy tiszta telepítést, vagy próbálkozz esetleg másik rommal.

Nem elérhető Norbosz

« Reply #4442 Dátum: 2011, 08 30, 19:32:01 »
Elkészültem az új rommal. HP v12r kernelt raktam bele, legújabb go launcher ex és pár program frissítve mint pl. google appok 98%-a dolphin mini. GPS beállítva alapértelmezetten magyarra és európai szerverre egyaránt. Első helyen magyarország másodikon európa szerepel. Ezenkívül kivettem belőle a quadrant advanced programot. Innen letölthető a rom: You are not allowed to view links. Register or Login

Nem elérhető Boonen007

• Navigáció / Navigation: iGO My way 2009 (8.4.2.124036)
  • PDA: ZTE Blade
  • PDA ROM: CyanogenMod 7.1 RC Kang + 2.6.35.7 Kernel
« Reply #4443 Dátum: 2011, 08 30, 21:31:00 »
Mi az alap rendszered Norbosz?

Nem elérhető Norbosz

« Reply #4444 Dátum: 2011, 08 31, 00:28:48 »
Mi az alap rendszered Norbosz?

A ModX 6.3-as rom az alap, erre jön a gps módosítás,programok változtatása, meg a hp kernel bele integrálása.

Nem elérhető eftepe

« Reply #4445 Dátum: 2011, 08 31, 08:04:58 »
A ModX 6.3-as rom az alap, erre jön a gps módosítás,programok változtatása, meg a hp kernel bele integrálása.
Norbosz!
Ebben működik a bluetooth headset??

Nem elérhető Norbosz

« Reply #4446 Dátum: 2011, 08 31, 12:40:23 »
Norbosz!
Ebben működik a bluetooth headset??

Igen, úgy tudom működik, de nem tudtam ezt megnézni mert nincs bluetooth headsetem. Elvileg már az előző 5.7-es romomban is működött, legalábbis egy embertől azt a visszajelzést kaptam hogy neki működik.

Nem elérhető eftepe

« Reply #4447 Dátum: 2011, 08 31, 12:59:35 »
Igen, úgy tudom működik, de nem tudtam ezt megnézni mert nincs bluetooth headsetem. Elvileg már az előző 5.7-es romomban is működött, legalábbis egy embertől azt a visszajelzést kaptam hogy neki működik.

Köszi,  :D akkor este felteszem.

Nem elérhető Norbosz

« Reply #4448 Dátum: 2011, 08 31, 15:15:52 »
Egy hibát felfedeztem sajnos ebbe a romomba. :( Az a gond hogy az Andgry Birds rio-t nem indítja el amit marketből töltök le. Már kétszer próbáltam leszedni de semmi, mikor töltené be kilép a játékból. Megpróbálom majd orvosolni, bár szerintem kernel okozza. Aki feltette már a romot, annál mi a helyzet ezzel a játékkal? Elindul?

Nem elérhető Péterke

• Navigáció / Navigation: iGo my way
  • PDA: Samsung Galaxy Spica
  • PDA ROM: PDA: I570EXXJD2
« Reply #4449 Dátum: 2011, 08 31, 19:02:11 »
Sziasztok!
Gondolkozom,hogy egy 2.2-t fel kéne rakni a telefonra,de kicsit félek,mert amit eddig olvasgatok az az,hogy mindenki valamilyen hibát mond. Az lenne a kérdésem,hogy nem baj, ha picit régebbi,de olyan rom létezik, amin minden türhetően megy. a wifi, gps, bluetooth, a fényképezőgép, és ami fontos lenne, az sd-re telepítés lehetősége... a flash támogatásról ha jól tudom sajna mindenféle képpen le kell mondani,de ezek fontosak lennének,hogy stabilan menjenek (és amennyire lehet gyorsan) van ilyen?