2024, 11 29, 13:46:34
Samsung F.A.Q.

Szerző Téma: 2.2 upgrade (CyanogenMod)  (Megtekintve 419284 alkalommal)

0 Felhasználó és 3 vendég van a témában

Nem elérhető gross76

• Navigáció / Navigation: iGo My Way 8.4.2 - Google Navigáció
  • PDA: Samsung I9100 S2
  • PDA ROM: Omega 19.1 XWLS8 - Dorimanx 7.44
Re: 2.2 upgrade (CyanogenMod)
« Reply #4025 Dátum: 2011, 05 11, 20:09:24 »
You are not allowed to view links. Register or Login
tom3q lassan elkészül a 2.6.38-as kernelével ami azt jelentheti, hogy egy igazán nagy áttörés lehet a Spica történelmében ha ez elkészül. Majd pedig ha elkészült folytatja a 3D drivert ahogy azt megigérte. Én biztos nem cserélek egy darabig még telefont tehát én örülök is neki nagyon, hogy készül minden!

Ennek én is örülök, jó lenne szinten tartani a Spicát, még egy évig szeretném használni, aztán valószínűleg lecserélem egy mostani csúcsmodellre, ami természetesen akkorra már csak középkategóriás lesz. :D

Nem elérhető Norbosz

• Nem: Férfi
  • Navigáció / Navigation: iGO, Sygic
  • PDA: LG G2 mini
  • PDA ROM: 4.4.2
« Reply #4026 Dátum: 2011, 05 11, 21:05:38 »
Hogy tudom beüzemelni a samdroidos apps2sdét?

Megnyitod a programok között a Samdroid tools-t azon belül bemész az apps2sd settings-be és ott bejelölöd mindkét szöveget, ezután pedig újra indítod a telefont és megvárod hogy elinduljon újra, ez lesz pár perc mire elindul. Ezután már működik. Ja és ez előtt particionáld az sd-d recovery advanced fül partition sd card ott 256 vagy 512mb rányomsz majd 32mb kiválaszt és kész.

Nem elérhető BlackZack

• Navigáció / Navigation: IGO
  • PDA: SPICA
  • PDA ROM: JH7+CM-6.1.1-Spica-a8.4_update+YONIP Kernel V.17A 24Bpp (2.6.32.9)+CAMERA640x480_fixed.zip
« Reply #4027 Dátum: 2011, 05 12, 14:04:39 »
Megnyitod a programok között a Samdroid tools-t azon belül bemész az apps2sd settings-be és ott bejelölöd mindkét szöveget, ezután pedig újra indítod a telefont és megvárod hogy elinduljon újra, ez lesz pár perc mire elindul. Ezután már működik. Ja és ez előtt particionáld az sd-d recovery advanced fül partition sd card ott 256 vagy 512mb rányomsz majd 32mb kiválaszt és kész.
esetleg kaphatok egy letöltési linket?
Neem, nem akarok Windowsos lélegeztetőgépet!

Nem elérhető rtitusz

• PDA: OnePlus One
« Reply #4028 Dátum: 2011, 05 12, 14:44:59 »
Ennek én is örülök, jó lenne szinten tartani a Spicát, még egy évig szeretném használni, aztán valószínűleg lecserélem egy mostani csúcsmodellre, ami természetesen akkorra már csak középkategóriás lesz. :D

Kacérkodtam egy darabig azon, hogy veszek egy másik készüléket, de egyszerűen nem fogok kiadni 100e ft-ot egy újabb készülékre. Ami viszont ilyen 40-50 körül van, az nem tud többet a Spicanál annyival, hogy ezért lecseréljem.
Motorola MicroTAC 5200 -> Mitsubishi Trium Astral -> Ericsson A1018s -> Siemens C25 -> Siemens ST60 -> Motorola V3 -> Samsung Galaxy Spica -> Samsung Galaxy S -> HTC One X -> Google Nexus 5 -> OnePlus One

Nem elérhető Norbosz

« Reply #4029 Dátum: 2011, 05 12, 15:20:51 »
esetleg kaphatok egy letöltési linket?

Letöltési linket? :D Ott van a romomban benne nézd meg a programoknál, ott van hogy samdroid tools.

Nem elérhető BlackZack

• PDA ROM: JH7+CM-6.1.1-Spica-a8.4_update+YONIP Kernel V.17A 24Bpp (2.6.32.9)+CAMERA640x480_fixed.zip
« Reply #4030 Dátum: 2011, 05 12, 19:03:44 »
Letöltési linket? :D Ott van a romomban benne nézd meg a programoknál, ott van hogy samdroid tools.
Tetszik az uj romod :D Ebbe milyen kernel van pontosan?

Nem elérhető Norbosz

« Reply #4031 Dátum: 2011, 05 12, 19:10:13 »
Tetszik az uj romod :D Ebbe milyen kernel van pontosan?

Voku v.1.1 cfs 24bpp

Nem elérhető iroques71

• PDA: GT-I5700
  • PDA ROM: i570EXXJD1
« Reply #4032 Dátum: 2011, 05 12, 21:25:31 »
Szia!

Amikor újrarakod, a telót akkor visszaállítasz valami mentést? Mert, ha igen, akkor ne tedd.
Esetleg még azt tudnám javasolni, hogy amikor a google accot hozzáadod, akkor ne engedd neki, hogy visszaállítsa az adatokat. Az is jó, ha csak simán törlöd, a romból a google backup services-t.
Mindenesetre arra tudok csak gondolni, hogy valami "beragadt" a régi romodból, esetleg talán valami a google fiókodban nem stimmelhet, bár ez az opció elég kétséges.

Helló,

köszi a válaszod. Mostanra jutottam el oda, hogy visszaállítsam az eredeti állapotot a telómon, mert a feltett root és a progik sem akartak tökéletesen működni, de az más, mert nem az a fő probléma.

A kérdésedre válaszolva : kivettem az sd kártyát is a telóból és nem állítottam be a gmail-es fiókot sem amikor indult a telefon. visszaraktam rá az eredeti gyári romot, azzal indítottam.  Ezután megcsörgettem néhányszor, rendben ki is csörgött. Visszahívtam róla néhányszor a számot és pár másikat, rendben működött, majd hamarosan így is ugyanazt csinálta, mint amit megírtam előzőleg, azaz magától vette a hívást meg sem csörrent egyet sem, és amikor én hívtam, nyitott-zárt progikat, lapozta  a képernyőt és hasonló nyalánkságok.

Végem van ettől a telótól. Mit lehetne vele kezdeni ? Most a gyári állapota van beállítva és így sem jó. Valami egyéb ötlet ? Köszi bárkitől előre is. Üdv

Nem elérhető Norbosz

« Reply #4033 Dátum: 2011, 05 12, 22:23:38 »
Helló,

köszi a válaszod. Mostanra jutottam el oda, hogy visszaállítsam az eredeti állapotot a telómon, mert a feltett root és a progik sem akartak tökéletesen működni, de az más, mert nem az a fő probléma.

A kérdésedre válaszolva : kivettem az sd kártyát is a telóból és nem állítottam be a gmail-es fiókot sem amikor indult a telefon. visszaraktam rá az eredeti gyári romot, azzal indítottam.  Ezután megcsörgettem néhányszor, rendben ki is csörgött. Visszahívtam róla néhányszor a számot és pár másikat, rendben működött, majd hamarosan így is ugyanazt csinálta, mint amit megírtam előzőleg, azaz magától vette a hívást meg sem csörrent egyet sem, és amikor én hívtam, nyitott-zárt progikat, lapozta  a képernyőt és hasonló nyalánkságok.

Végem van ettől a telótól. Mit lehetne vele kezdeni ? Most a gyári állapota van beállítva és így sem jó. Valami egyéb ötlet ? Köszi bárkitől előre is. Üdv

Hmm, ilyet még nem tapasztaltam. Nem biztos hogy lehetséges, de lehet hogy valami vírus? Elvileg van már androidra is. Én a helyedbe sd-t formáznám recoveryben első lépésként, majd ha továbbra is csinálja akkor újra raknám a gyári romot úgy hogy odinban a debug only-t bepipálom és ott amik kijönnek opciók,mind pipáld be, ez teljesen letakarítsa a telefont, tehát formázza is az rfs partíciót meg a bootot,mindent. Ha ezután is gond lenne akkor viszont lehet az érintőképernyő lett rossz, valamiért azt érzékelheti hogy nyomkodod, holott nem is, ilyennel viszont már találkoztam de az még régen volt és nagyon gagyi kijelzőnél, a spicáé azért nem gagyi. :)

Nem elérhető BlackZack

« Reply #4034 Dátum: 2011, 05 13, 00:14:56 »
Hmm, ilyet még nem tapasztaltam. Nem biztos hogy lehetséges, de lehet hogy valami vírus? Elvileg van már androidra is. Én a helyedbe sd-t formáznám recoveryben első lépésként, majd ha továbbra is csinálja akkor újra raknám a gyári romot úgy hogy odinban a debug only-t bepipálom és ott amik kijönnek opciók,mind pipáld be, ez teljesen letakarítsa a telefont, tehát formázza is az rfs partíciót meg a bootot,mindent. Ha ezután is gond lenne akkor viszont lehet az érintőképernyő lett rossz, valamiért azt érzékelheti hogy nyomkodod, holott nem is, ilyennel viszont már találkoztam de az még régen volt és nagyon gagyi kijelzőnél, a spicáé azért nem gagyi. :)
felraktam az ujromod... a qqplayer és az quickpi nem indul el . van valam iötlet hogy mi lehet a hiba?

Nem elérhető Norbosz

« Reply #4035 Dátum: 2011, 05 13, 13:38:04 »
felraktam az ujromod... a qqplayer és az quickpi nem indul el . van valam iötlet hogy mi lehet a hiba?

Sejtem a hiba okát. Mikor először be kapcsolt a spica, utána nyomtál neki wipe-ot? Mert ha igen, nem szabad, első indítás után ki kell kapcsolni a telefont és újra bekapcsolni és várni míg elindul újra. Mivel ekkor másolja be a qqplayer és a quickpic számára fontos fájlokat.

Nem elérhető iroques71

• PDA: GT-I5700
  • PDA ROM: i570EXXJD1
« Reply #4036 Dátum: 2011, 05 13, 14:56:52 »

Köszi a választ. Kipróbáltam amit leírtál, de sajnos már az első hívásnál kicsöngés nélkül fogadta a hívást. Az sd-t bele sem tettem, anélkül a debug bekapcsolásával újraraktam a romot, de nem változtatott a lényegen sajnos.

Egyébként csak hívásnál, illetve tárcsázásnál szórakozik, minden más program rendesen fut, nincs vele gond. A hívás indításnál, fogadásnál önállósítja magát, megbolondul.

Még1x köszi a választ, sajna, hogy nem lett vele jó. Üdv

Nem elérhető BlackZack

« Reply #4037 Dátum: 2011, 05 13, 16:48:52 »
Sejtem a hiba okát. Mikor először be kapcsolt a spica, utána nyomtál neki wipe-ot? Mert ha igen, nem szabad, első indítás után ki kell kapcsolni a telefont és újra bekapcsolni és várni míg elindul újra. Mivel ekkor másolja be a qqplayer és a quickpic számára fontos fájlokat.
Újra inditottam most akad  quickpic és a video lejátszás a qqplayeren.

Nem elérhető Náhó

• Portál szerkesztő
  • PDA: iPhone 7 Plüss
  • PDA ROM: iOS 11.3
« Reply #4038 Dátum: 2011, 05 14, 12:40:01 »
Na ez azért keményen adja! ilyen magas szinten már látszik a processzor húzása!
Aláírás

Nem elérhető rtitusz

« Reply #4039 Dátum: 2011, 05 14, 14:24:59 »
Úgy érzem, hogy eljött az ideje, hogy felrakjak egy úgy modX-et egy voku kernellel, mert kezd használhatatlanul lassú lenni a telefon. Quadrantban most mértem egyet és ott is csak 506 pontot hozott, pedig mikor új volt a rendszer akkor 740-et súrolta.
Motorola MicroTAC 5200 -> Mitsubishi Trium Astral -> Ericsson A1018s -> Siemens C25 -> Siemens ST60 -> Motorola V3 -> Samsung Galaxy Spica -> Samsung Galaxy S -> HTC One X -> Google Nexus 5 -> OnePlus One

Nem elérhető Munez

• Navigáció / Navigation: Neverloss N627/IGO Primo
  • PDA: i9505
« Reply #4040 Dátum: 2011, 05 14, 14:56:19 »
Nálam 400 is alig van.. :D

Nem elérhető g.janosh

• TOPIKGAZDA
  • Drs.
    • Twitter
  • Navigáció / Navigation: Google Maps
  • PDA: Galaxy S8| iPhone 6
« Reply #4041 Dátum: 2011, 05 14, 15:01:53 »
Én az alap sgmbeta 2.1-et használom, több, mint egy hónapja; de még soha nem ment a quadrant 650 alá  :)
számomra is meglepő, mert eddig szinte minden romnál tapasztaltam lassulást egy hét után, de ezzel semmi. Igaz, az alap kernelt használom, mert eddig ez bizonyult a legmegbízhatóbbnak .

Nem elérhető rtitusz

« Reply #4042 Dátum: 2011, 05 14, 15:56:11 »
Viszont nem tudom elkezdeni az újratelepítést, mert a SU nem adja meg a root jogot a Titanium Backupnak, úgyhogy egyelőre ezzel küzdök.

Vagy ha megadja, akkor meg a program fagy le:(

Nem elérhető g.janosh

• TOPIKGAZDA
  • Drs.
    • Twitter
« Reply #4043 Dátum: 2011, 05 14, 16:02:07 »
Viszont nem tudom elkezdeni az újratelepítést, mert a SU nem adja meg a root jogot a Titanium Backupnak, úgyhogy egyelőre ezzel küzdök.

Vagy ha megadja, akkor meg a program fagy le:(
ilyen már nekem is előfordult, egyszerűen genlillerrel kilőttem mindent (su-t is) aztán újra kezdtem a Titanium Backuppal;  vagy TB-nél van olyan hogy reload application és utána már megkapja a root jogot.

Nem elérhető rtitusz

« Reply #4044 Dátum: 2011, 05 14, 18:12:01 »
Újraindítás után elkezdte lementeni, de kaptam egy hívást és most meghalt megint.

Nem elérhető Norbosz

« Reply #4045 Dátum: 2011, 05 14, 23:04:12 »
Újra inditottam most akad  quickpic és a video lejátszás a qqplayeren.

Quickpicnek nem szabadna akadni,nekem 3d gallerynél tízszer olyan gyorsan tölti be a képeket mint az. A qqplayer akadás meg azért lehet mert sajnos alapból nem támogatja a divx videokat a spica és ez a program szoftveresen dekódolná, de nem egy izom gép sajnos ez a spica és szoftveresen hiába akarná ezért dekódolni, lassú neki. Próbáld ki a moboplayert avval gyorsabban játssza a videókat, de azért nagy felbontásnál azon is akad,meg mindenen sajnos.

Nem elérhető rtitusz

« Reply #4046 Dátum: 2011, 05 14, 23:19:02 »
Quickpicnek nem szabadna akadni,nekem 3d gallerynél tízszer olyan gyorsan tölti be a képeket mint az. A qqplayer akadás meg azért lehet mert sajnos alapból nem támogatja a divx videokat a spica és ez a program szoftveresen dekódolná, de nem egy izom gép sajnos ez a spica és szoftveresen hiába akarná ezért dekódolni, lassú neki. Próbáld ki a moboplayert avval gyorsabban játssza a videókat, de azért nagy felbontásnál azon is akad,meg mindenen sajnos.

Az a vicces, hogy 2.1 alatt simán vitte az ilyen 6xx szer 4xx-es divx videókat.

Nem elérhető Norbosz

« Reply #4047 Dátum: 2011, 05 14, 23:28:57 »
Az a vicces, hogy 2.1 alatt simán vitte az ilyen 6xx szer 4xx-es divx videókat.

Hmm, ez tényleg érdekes. bevallom én a 2.1-t kb egy hónapig ha használtam, utána váltottam 2.2-re. Aztán amíg 2.1 volt nekem azon akkor még nem néztem videót. :) De ha ez valóban igaz akkor az lehet csak a gond szerintem hogy míg 2.1 alapjait gyári romra fektették, a 2.2 rom gyárilag nem jött ki, minden egyes részletét odahaza emberek fejlesztgették, és valószínű ezért nem hozza videólejátszásban azt amit egy gyári 2.1-es romra épített mondjuk anzó rom. Minden esetre a moboplayert én feltettem, azzal egész barátságos a lejátszás. :) Gondolkozom is következő romba a qqplayert benn hagyam e,mert úgy vagyok vele hogy akinek nincs nete és videót akar nézni az nem tudja marketből leszedni a mobo-t, és azt nem tehetem meg hogy minden videolejátszót kiszedek belőle ezért. De a rock player ami meg benne volt na az nekem minden fájlra majdnem azt írta ki hogy not supported, ezért is gyilkoltam ki belőle. A mobot meg valamiért nem engedi normálisan beletenni a romba, mert kipróbáltam minap és a kodek packot ami kell hozzá hiába építem a romba ő akkor is kéri hogy töltsem le marketből. Itt meg visszakanyarodok ahhoz hogy nem mindenkinek van nete. :) Szóval nehéz ügy ez, de majd ha rájövök hogy tudom a kodeket beépíteni hogy mennyen a mobo rendesen akkor nyert ügy lesz.

Nem elérhető csiriman

• PDA: samsung galaxy spica
  • PDA ROM: 2.2.1
« Reply #4048 Dátum: 2011, 05 15, 11:14:58 »
Sziasztok.olyanban szeretnem kerni a segitsegeteket,h van egy rootolt 2.1 es spicam.szeretnem rarakni a cmet,de csak addig jut el frissites kozben,h kiirja a cm et plusz gordeszkas figura,majd mire belepne ujraindul a telo folyamatosan.ez mitol lehet?tobb verziot is megprobaltam.elore is koszi

Nem elérhető g.janosh

• TOPIKGAZDA
  • Drs.
    • Twitter
« Reply #4049 Dátum: 2011, 05 15, 11:36:29 »
Sziasztok.olyanban szeretnem kerni a segitsegeteket,h van egy rootolt 2.1 es spicam.szeretnem rarakni a cmet,de csak addig jut el frissites kozben,h kiirja a cm et plusz gordeszkas figura,majd mire belepne ujraindul a telo folyamatosan.ez mitol lehet?tobb verziot is megprobaltam.elore is koszi
Szia! Nekem is ez volt, mikor CM-re váltottam. Valami valószínűleg beakadt az előző romból valami; nekem csak az segített, hogy clean installal felraktam a 2.1-et aztán rá a CM-et (vagy esetleg az odinban bepipálhatod a debug only opciót is).
Egyébként én a SpicagenMod-ot ajánlom, jelenleg ez a legújabb - és egyéni véleményem alapján :) - a legjobb is.
Sok sikert!