2024, 11 29, 13:34:44
Samsung F.A.Q.

Szerző Téma: 2.2 upgrade (CyanogenMod)  (Megtekintve 419282 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető g.janosh

• TOPIKGAZDA
  • Nem: Férfi
  • Drs.
    • Twitter
  • Navigáció / Navigation: Google Maps
  • PDA: Galaxy S8| iPhone 6
Re: 2.2 upgrade (CyanogenMod)
« Reply #4000 Dátum: 2011, 05 09, 13:26:03 »
You are not allowed to view links. Register or Login
Szia Norbosz!Este tervezem a romod tesztelését :ok: de azt szeretném kérdezni,hogy most nagyon jól működő Mod-X van rajta Yonippal.Mi a biztos mentési módszer a romra,beállításokra,mindenre,hogy ha valami nem jó vagy csak vissza akarom rakni,minden úgy legyen ahogy most van.
Szia!
Én már sok mindennel próbálkoztam mentés kapcsán, de általában azt csinálom, hogy recoveryben mindenről tar backup + telepítés után visszarakom (csak az adatokat!!!) a titanuim backup-al. Nekem eddig bejött.
Üdv!

Nem elérhető Boonen007

• Navigáció / Navigation: iGO My way 2009 (8.4.2.124036)
  • PDA: ZTE Blade
  • PDA ROM: CyanogenMod 7.1 RC Kang + 2.6.35.7 Kernel
« Reply #4001 Dátum: 2011, 05 09, 14:21:31 »
Ti milyen memória takarítót ajánlotok ATK Froyo? GenKiller ha azt valaki az .apk-t tudná csatolni valahogy?

Nem elérhető mersich

• Navigáció / Navigation: iGO
  • PDA: Samsung Galaxy Spica
  • PDA ROM: CM-6.1.1-Spica-a8.2_update
« Reply #4002 Dátum: 2011, 05 09, 14:29:09 »
Huha, elnéztem bocsi, most látom csak a zipbe hogy a külön installálós részben ebben a zipben nincs benne ez. :( Voku az uj romjában rakta bele. Feltöltöm szerintem most az új romom ha érdekel. Abban benne van az ssswitch ssscfg-s terminal emulatoros cucc. Ebben sajnos nincs amit leszedtél, de ettől független nem kéne merülnie olyan gyorsan a telefonnak. Aku mennyire fiatal?:)

VOKU-kernel_v1.1_cfs_24bpp_(AIO+ssswitch).zip , a bfs verzióban nekem hibák voltak, többek között nem jelezte sokszor ha hívnak.

Hát most májusba 1 éves a telóm ha erre gondolsz az akku fiatalsága alatt :D 2.8-ál egész jól birta még anno na de majd felrakom 7végén az új rom-od megnézem azzal milyen 7közbe sajna nem sok időm van de ha lesz időm akk felrakom minél előbb!!
Am milyen lett az új rom-od jó minden? :D Camera driver benne van a 640x480as? :D

Nem elérhető g.janosh

• TOPIKGAZDA
  • Drs.
    • Twitter
« Reply #4003 Dátum: 2011, 05 09, 14:32:17 »
Ti milyen memória takarítót ajánlotok ATK Froyo? GenKiller ha azt valaki az .apk-t tudná csatolni valahogy?
tessék  :)
remélem nem warez...

bár én most az ActiveApps-ot használom; beállítottam a Home gomb hosszan nyomásával előjön, és két fokozatban takarítja a ramot.

Nem elérhető Norbosz

• Navigáció / Navigation: iGO, Sygic
  • PDA: LG G2 mini
  • PDA ROM: 4.4.2
« Reply #4004 Dátum: 2011, 05 09, 14:55:11 »
Szia Norbosz!Este tervezem a romod tesztelését :ok: de azt szeretném kérdezni,hogy most nagyon jól működő Mod-X van rajta Yonippal.Mi a biztos mentési módszer a romra,beállításokra,mindenre,hogy ha valami nem jó vagy csak vissza akarom rakni,minden úgy legyen ahogy most van.Meg szerinted miért lehet,hogy Wipe factory reset után felrakok másik romot és az előző romból látom maradtak dolgok,ugyanúgy ott vannak pl programok,pedig abba a romba nincs megnéztem.Mintha nem törölne mindent,mondjuk ezek az sd-n voltak,de attól miért rakja fel magától az új romba is mikor nem kértem.Bajnak nem olyan nagy baj csak furcsa,mint mikor Winre rátelepít valaki és összekutyulódik a régivel az új.Valmi ilyesmi lehet?De akkor mit rontok el?Mert ahogy olvasgatok semmit...mégis.

Horse-t már én is próbáltam,tényleg gyors,3-4 fps-el többet tud,de igen nekem is a grafikával voltak gondok pl.Live wallpaper szétesett...és vele együtt a teló is fagyott.

Kimondott rom mentés sajnos nem létezik, az adatokat tudod lementeni titanium backuppal, mint pl. sms, meg hasonlók. "Meg szerinted miért lehet,hogy Wipe factory reset után felrakok másik romot és az előző romból látom maradtak dolgok,ugyanúgy ott vannak pl programok,pedig abba a romba nincs megnéztem." Erre az a válaszom, hogy a romom telepítése előtt nyomj egy format sd cardot is. :) Mivel az app2sd átámsolja sd-re a programokat és ha felrakod az új romot beolvassa onnan az átrakott programokat, aztán összeakadhatnak a programok meg tényleg kusza lesz minden. Wipe factory reset, majd rögtön bemész advancedbe ott formatálod sd-t majd utána be mountolod az sd-t recoveryből és rárakod a romom majd elkezded a telepítést.

Szia!
Nem indítanál egy külön topicot a romoknak? Mert így egy kissé kusza :)
Rövid leírás, mi van benne, mi nincs; esetleg néhány kép, használható témák  +egy teljes frissítési leírás, hogy ne kelljen már minden oldalra belinkelni valakinek  :D

Gondoltam már rá. :D De nem tudom kinek kell ezt jelezzem pontosan itt a fórumon, mert gondolom csak úgy topikot nyitni nem lehet. Amúgy nem kell belinkelni senkinek sem, aláírásomban ott van mindig a legfrissebb link. :)

Hát most májusba 1 éves a telóm ha erre gondolsz az akku fiatalsága alatt :D 2.8-ál egész jól birta még anno na de majd felrakom 7végén az új rom-od megnézem azzal milyen 7közbe sajna nem sok időm van de ha lesz időm akk felrakom minél előbb!!
Am milyen lett az új rom-od jó minden? :D Camera driver benne van a 640x480as? :D

Nekem is kb 1 éves. :) Nincs gond a romommal, eddig nem szóltak hogy hibát találtak volna benne, meg gyorsabb mint a 2.9 szerintem,meg már mások szerint is. Camera driver benne van.

Nem elérhető g.janosh

• TOPIKGAZDA
  • Drs.
    • Twitter
« Reply #4005 Dátum: 2011, 05 09, 14:58:00 »
én konkrétan a 2.2.-re frissítés menetére gondoltam :) mostanában szinte minden oldalon megkérdezni valaki

Nem elérhető Norbosz

« Reply #4006 Dátum: 2011, 05 09, 15:05:53 »
én konkrétan a 2.2.-re frissítés menetére gondoltam :) mostanában szinte minden oldalon megkérdezni valaki

Ja, hát annak nem ártana egy topik, vagy ilyen általános információs topikba beleírni, vagy ide az első oldalra kitenni. De ebben nem én vagyok a főnök.:D

Nem elérhető makii1992

• Navigáció / Navigation: típus
  • PDA: GT-I5700
  • PDA ROM: JH7 + CyanogenMod 8.3 + AlltoExt2 + Intercept 3D + YONIP Kernel CFS V.10A 24Bpp
« Reply #4007 Dátum: 2011, 05 09, 15:49:42 »
Hali!
Tudtok arra megoldást h nem tudnak elérni a telefonon én tudok mindenkit hívni de másoknak kisípol mikor engem akarnak hívni! Nem először jelentkezik ez a probléma néha van h megjavul és el tudnak érni de ez a ritkábbik eset. Telefonomon: Yonip kernel BFS V.12 4Bpp van CyanogenMod-6.1.1-Spica-alpha8.3.2-es van.
Előre is köszönöm a segítségeket:)

Nem elérhető netcore

• PDA: galaxy spica
  • PDA ROM: 2.2
« Reply #4008 Dátum: 2011, 05 09, 17:07:27 »
ezt próbálta már valaki ??

Nem elérhető Norbosz

« Reply #4009 Dátum: 2011, 05 09, 19:18:34 »
ezt próbálta már valaki ??

Egy oldallal visszább irtunk róla. :) Elolvashatod mik a vélemények.

Nem elérhető ghostpc

• Navigáció / Navigation: Igo8
  • PDA: SamsungGalaxySpica
  • PDA ROM: Cyanogen
« Reply #4010 Dátum: 2011, 05 09, 22:26:15 »
Feltettem a romod Norbosz,eddig nagyon gyors ,800mhz en olyan vagy gyorsabb,mint más rommal kernel-el 1066-on. :taps: Quadrant-nál pedig az eddigi leggyorsabb amit eddig próbáltam,a többi rommal 450-500 körül volt,ezt most mértem 660!!Eddig nem találtam hibát csak 1 picit,de lehet csak nálam és véletlen,meg nem is lényeg a QuickPic  JNI lib failed-el nem indul.De mindegy ennyi legyen a legnagyobb baja ;)Köszi!Eddig meggyőzött...

Nem elérhető Norbosz

« Reply #4011 Dátum: 2011, 05 09, 23:50:40 »
Feltettem a romod Norbosz,eddig nagyon gyors ,800mhz en olyan vagy gyorsabb,mint más rommal kernel-el 1066-on. :taps: Quadrant-nál pedig az eddigi leggyorsabb amit eddig próbáltam,a többi rommal 450-500 körül volt,ezt most mértem 660!!Eddig nem találtam hibát csak 1 picit,de lehet csak nálam és véletlen,meg nem is lényeg a QuickPic  JNI lib failed-el nem indul.De mindegy ennyi legyen a legnagyobb baja ;)Köszi!Eddig meggyőzött...

Hmm, azért érdekes a quickPic probléma nálad. Eskü kipróbáltam miután felraktam azt a programot is és nem száll el nekem, tökéletesen működik. :) Lehet más lesz ott a gond, de nem tudom megmondani hogy mi. Örülök hogy tetszik. :)

Nem elérhető Pracli

• Pracli Ubuntu
  • Navigáció / Navigation: Igo
  • PDA: Samsung Galaxy S
  • PDA ROM: Bezke Innovation 5.1 + DarkCore 4.0
« Reply #4012 Dátum: 2011, 05 10, 09:28:07 »
Hali!
Tudtok arra megoldást h nem tudnak elérni a telefonon én tudok mindenkit hívni de másoknak kisípol mikor engem akarnak hívni! Nem először jelentkezik ez a probléma néha van h megjavul és el tudnak érni de ez a ritkábbik eset. Telefonomon: Yonip kernel BFS V.12 4Bpp van CyanogenMod-6.1.1-Spica-alpha8.3.2-es van.
Előre is köszönöm a segítségeket:)

Szia!

Ahogy látom elég "régi" konfigod van nekem, annő még 8.2-nél volt ilyen hiba, javaslom próbálj felrakni egy cm 8.4-et egy voki 1.1 cfs kernellel, azzal nem lesz ilyen gondod.

Nem elérhető makii1992

• Navigáció / Navigation: típus
  • PDA: GT-I5700
  • PDA ROM: JH7 + CyanogenMod 8.3 + AlltoExt2 + Intercept 3D + YONIP Kernel CFS V.10A 24Bpp
« Reply #4013 Dátum: 2011, 05 10, 12:53:39 »
Pracli:
Köszönöm szépen akkor majd nemsokára meg is csinálom. Amúgy ez a kernel gyors is meg stabil?

Nem elérhető Boonen007

« Reply #4014 Dátum: 2011, 05 10, 14:05:25 »
Szerintetek gyári progikat szabad törölni? (Gugli Maps és társai) Vagy milyen hatással van a telóra? Alkalmazás ikonokat hogy lehet cserélni?

Nem elérhető BlackZack

• Navigáció / Navigation: IGO
  • PDA: SPICA
  • PDA ROM: JH7+CM-6.1.1-Spica-a8.4_update+YONIP Kernel V.17A 24Bpp (2.6.32.9)+CAMERA640x480_fixed.zip
« Reply #4015 Dátum: 2011, 05 10, 14:19:47 »
Sziasztok nagy bajban vagyok a kis usb csatlakozom elszállt vele együtt az egész telefon. Így nem merem vissza vinni a t-mobilba mert nem tudtam vissza rakni rá a gyári dolgokat. Fogalmam sincs hogy mit csináljak... valakinek valami ötlete? Gyakorlatilag most az egész telefon nem akar bekapcsolni...
Neem, nem akarok Windowsos lélegeztetőgépet!

Nem elérhető g.janosh

• TOPIKGAZDA
  • Drs.
    • Twitter
« Reply #4016 Dátum: 2011, 05 10, 14:42:44 »
Szerintetek gyári progikat szabad törölni? (Gugli Maps és társai) Vagy milyen hatással van a telóra? Alkalmazás ikonokat hogy lehet cserélni?
Szia!
Anno, mikor nem volt mobilnetem én rendszeresen töröltem a maps-t, a gtalk-ot, emailt meg más egyebeket is; de probléma sohasem volt belőle!

Nem elérhető Norbosz

« Reply #4017 Dátum: 2011, 05 10, 14:49:02 »
Sziasztok nagy bajban vagyok a kis usb csatlakozom elszállt vele együtt az egész telefon. Így nem merem vissza vinni a t-mobilba mert nem tudtam vissza rakni rá a gyári dolgokat. Fogalmam sincs hogy mit csináljak... valakinek valami ötlete? Gyakorlatilag most az egész telefon nem akar bekapcsolni...

Helló!

Hogy érted hogy elszállt? Kitört, vagy nem ismeri fel a géped a telefont? Downloading módba tudod rakni?

Nem elérhető BlackZack

• PDA ROM: JH7+CM-6.1.1-Spica-a8.4_update+YONIP Kernel V.17A 24Bpp (2.6.32.9)+CAMERA640x480_fixed.zip
« Reply #4018 Dátum: 2011, 05 10, 16:55:15 »
Helló!

Hogy érted hogy elszállt? Kitört, vagy nem ismeri fel a géped a telefont? Downloading módba tudod rakni?
Megoldódott a probléma egy fém forgács rövidre zárta az usbén keresztül
és ezért nem működött semmi sem.

Nem elérhető Boonen007

« Reply #4019 Dátum: 2011, 05 11, 05:52:29 »
tom3q lassan elkészül a 2.6.38-as kernelével ami azt jelentheti, hogy egy igazán nagy áttörés lehet a Spica történelmében ha ez elkészül. Majd pedig ha elkészült folytatja a 3D drivert ahogy azt megigérte. Én biztos nem cserélek egy darabig még telefont tehát én örülök is neki nagyon, hogy készül minden!

Nem elérhető ghostpc

« Reply #4020 Dátum: 2011, 05 11, 06:56:42 »
Szia Norbosz!Tőled szeretnék kérdezni,hátha van jó ötleted.2 napja feltettem a romod úgy ahogy mondtad,recovery reset,sd format/ez is érdekes nekem mert ext3-ra formázza/és utána a rom azóta is ugyanolyan gyors sehol egy röccenést sem venni észre,akksi is jó lett/ssscfg config/.De mondtam előtte is az sd-re előtte felrakott progik ott voltak egy másik romba is,erre mondtad format és úgy rakjam fel a tied,megvolt,most nem is maradt rajta semmi,viszont most meg olyat csinál,hogy amit utána sd-re ,marketből,vagy a gépemről feltelepítek addig megy csak míg ki nem veszem az sd-t.Utána problem blalbla és nincs ott a widgetek között se ,újra kell rakni,akkor megy megint.Az sd-t viszont becsatolja rendesen és gyorsan.Légyszi mondj valamit mert már megőrülök :'(Az a2sd-t hol kapcsoljam be arra melyik a jó megoldás ,mert arra gondoltam nem jó helyen teszem.Lehet ugye a samdroidtoolsba,a cyanogenmod beállításokba,én próbáltam már külön is együtt is,sehogy nem jó.Válaszod vagy bárkiét előre is köszönöm.

Nem elérhető Munez

• Navigáció / Navigation: Neverloss N627/IGO Primo
  • PDA: i9505
« Reply #4021 Dátum: 2011, 05 11, 07:25:09 »
Marketről letöltött app2sd?

Nem elérhető ghostpc

« Reply #4022 Dátum: 2011, 05 11, 07:29:53 »
Az se jó,van másik a2sd-m is 2.5.1.

Nem elérhető Norbosz

« Reply #4023 Dátum: 2011, 05 11, 12:56:16 »
Szia Norbosz!Tőled szeretnék kérdezni,hátha van jó ötleted.2 napja feltettem a romod úgy ahogy mondtad,recovery reset,sd format/ez is érdekes nekem mert ext3-ra formázza/és utána a rom azóta is ugyanolyan gyors sehol egy röccenést sem venni észre,akksi is jó lett/ssscfg config/.De mondtam előtte is az sd-re előtte felrakott progik ott voltak egy másik romba is,erre mondtad format és úgy rakjam fel a tied,megvolt,most nem is maradt rajta semmi,viszont most meg olyat csinál,hogy amit utána sd-re ,marketből,vagy a gépemről feltelepítek addig megy csak míg ki nem veszem az sd-t.Utána problem blalbla és nincs ott a widgetek között se ,újra kell rakni,akkor megy megint.Az sd-t viszont becsatolja rendesen és gyorsan.Légyszi mondj valamit mert már megőrülök :'(Az a2sd-t hol kapcsoljam be arra melyik a jó megoldás ,mert arra gondoltam nem jó helyen teszem.Lehet ugye a samdroidtoolsba,a cyanogenmod beállításokba,én próbáltam már külön is együtt is,sehogy nem jó.Válaszod vagy bárkiét előre is köszönöm.

Egyszerre csak egy app2sd-t használj és célszerű a samdroid tools féle app2sd-t használni,mert az mindent átpakol az sd-re. Ha kiveszed közben az sd-t a telefonból akkor összeomlik sajnos,mivel minden az sd-n van, amit csináltál neki 256mb-os ext2 vagy 3 particiót, igazából mindkettővel mennie kell. Remélem jól értelmeztem a problémád. Ha kivetted az sd-t kapcsold ki a készüléket és rakd vissza az sd-t akkor vissza kell jöjjenek a pr9ogramok rendesen. Olyan ez mint amikor kiveszed a számítógépből  működés közben a winchestert akkor is összeomlik minden, de utána ha vissza rakod és elindítod ujra a gépet, vissza is jön minden. Ez is így kéne hogy működjön, újra telepíteni nem kell semmit mert ha kikapcsolod az app2sd-t ő vissza akarja másolni telefonra a cuccot, aztán ha ez a folyamat megszakad akkor előfordulhatnak gubancok. Tehát megfelelő eljárás hogy működés közben nem szabad kivenni az sd-t, ha mégis kivetted teló kikapcs és ujra berakod az sd-t majd mennie kell rendesen. Mondjuk én mindig is a samdroid tools féle app2sd-t használtam sosem használtam a másikat így arról nincs tapasztalatom az mennyi galibát tud okozni.

Nem elérhető BlackZack

« Reply #4024 Dátum: 2011, 05 11, 15:39:16 »
Egyszerre csak egy app2sd-t használj és célszerű a samdroid tools féle app2sd-t használni,mert az mindent átpakol az sd-re. Ha kiveszed közben az sd-t a telefonból akkor összeomlik sajnos,mivel minden az sd-n van, amit csináltál neki 256mb-os ext2 vagy 3 particiót, igazából mindkettővel mennie kell. Remélem jól értelmeztem a problémád. Ha kivetted az sd-t kapcsold ki a készüléket és rakd vissza az sd-t akkor vissza kell jöjjenek a pr9ogramok rendesen. Olyan ez mint amikor kiveszed a számítógépből  működés közben a winchestert akkor is összeomlik minden, de utána ha vissza rakod és elindítod ujra a gépet, vissza is jön minden. Ez is így kéne hogy működjön, újra telepíteni nem kell semmit mert ha kikapcsolod az app2sd-t ő vissza akarja másolni telefonra a cuccot, aztán ha ez a folyamat megszakad akkor előfordulhatnak gubancok. Tehát megfelelő eljárás hogy működés közben nem szabad kivenni az sd-t, ha mégis kivetted teló kikapcs és ujra berakod az sd-t majd mennie kell rendesen. Mondjuk én mindig is a samdroid tools féle app2sd-t használtam sosem használtam a másikat így arról nincs tapasztalatom az mennyi galibát tud okozni.
Hogy tudom beüzemelni a samdroidos apps2sdét?