2024, 11 29, 15:41:53
Samsung F.A.Q.

Szerző Téma: 2.2 upgrade (CyanogenMod)  (Megtekintve 419288 alkalommal)

0 Felhasználó és 3 vendég van a témában

Nem elérhető ghostpc

• Navigáció / Navigation: Igo8
  • PDA: SamsungGalaxySpica
  • PDA ROM: Cyanogen
Re: 2.2 upgrade (CyanogenMod)
« Reply #3975 Dátum: 2011, 05 07, 09:24:03 »
Még egy fontos kérdés a LiveWallpaper-t nem lehet engedélyezni,nincs a lehetőségek között.

Nem elérhető Norbosz

• Nem: Férfi
  • Navigáció / Navigation: iGO, Sygic
  • PDA: LG G2 mini
  • PDA ROM: 4.4.2
« Reply #3976 Dátum: 2011, 05 07, 18:58:46 »
You are not allowed to view links. Register or Login
Sziasztok!
Norbosz-tól szeretnék kérdezni a romjáról...de először a Voku kernelről nekem valami 3.0.1 vagy mi volt,úgy bekavart az egész rendszernek hogy  >:(fagyott,visszajött a 4 ablakos recovery,stb,vissza is tettem az LK-t,azzal minden ok.A romoddal eddig minden jó,csak az akksi,mintha sokkal hamarabb merülne,nem megy a wifi csak ha kell,2G,semmi plussz dolog,már csináltam battery calibration-t,de pl ma reggel feltöltöttem 100%-ra 1/2 óra múlva sleepbe volt végig és 92%.Ez normális vagy pár töltés után beáll?Gyári romhoz viszonyítom meg a CyanogenMod 6.1.0 RC-hoz ,tehát nem hiszem az akksi gyenge,meg mintha nem egyenletesen merülne ugyanolyan használatnál.Lemegy gyorsan 70-re,70-40-ig tovább bírja aztán megint gyorsan 20-30-ig lemegy ott megint bírja aztán töltés.
Még egy fontos kérdés a LiveWallpaper-t nem lehet engedélyezni,nincs a lehetőségek között.

Helló!

Voku kernelből sosem volt még 3.0.1, eddig 0.x-es verziók voltak. Voku kernelnél volt recovery ablakos gond, de az csak a 24bpp kerneleknél jött elő, a 16 Bpp kerneleknél nem volt ilyen gond. De ebben az új 1.1-es verzióban már nincs ilyen gond. Viszont ha feltetted újra a kernelt az olyankor pl. törli az ssswitchet és ezért gyorsabban merül a telefon,mert nincs beállítva a -50 vagy -100-as uv. LK alatt Lukiq kernelét érted? A V12 abból az utolsó stabil,de ott még elő fordult hogy egykét program nem kapott superuser jogosultságot mindig. Voku új kernelében minden kap mindig SU jogot. Szerintem ha ennyi probléma merült fel egyszerre a telefonnal hogy wifi akkor megy csak amikor ő gondolja,meg a 2g, akkor lehet érdemes újra rakni a romot. Bár az is lehet hogy a wifinek az alvó opcióját nem kapcsoltad ki. Ha wifi beállításokba vagy megnyomod bal fölső gombot a képernyő alatt és előjön hogy haladó itt pedig wifi alvó állapotba bemész és sohára állítod. Nekem ekkor sosem kapcsol ki, max ha nincs adatforgalom, ha van akkor nem kapcsol le. ssswitchben pedig állíts be powersave módot az kíméli legjobban az aksit, nekem abban a módban 2 nap alatt 2%-ot esett az aksi töltöttség úgy hogy csak pár másodpercre kapcsoltam be a képernyőt akkor azon a két napon. Mondjuk nekem -50 -es uv is van alvó állapot mellé beállítva. Külön extrák alatt nem tudom mit értesz. Én a fölösleges dolgokat kigyomláltam a rombol, attól ilyen gyors részben. Live Wallpapert is kiszedtem,mert az külön telepíthető. :) Meg sokan jelezték hogy még igyis vannak nekik benne fölösleges appok, bár mértékkel törlök azért.

Nem elérhető ghostpc

« Reply #3977 Dátum: 2011, 05 07, 19:30:16 »
Lehet én írtam félreérthetően,akkor bocs...nincs gond se a wifivel,se a 2g-vel,azt nem úgy értettem,hanem hogy csak néha kapcsolom be és 2g használok,csak az akkumerülés volt gyanúsan gyors,de akkor te tudod mi lehet a gond,csak én nem tudom mi az :shock:/ssswitch /azt hol kell beállítani?A 3.0.1 meg a build-hoz volt írva mikor feltettem a Voku-t,de már látom van külön kernel sor és build/bár oda is kernel van írva,most Yonip/Lk kernelnél ezt tettem fel előtte/i5700_LK2-08_PDA/.Közben megtaláltam mégis a ssswitch beállítást.Köszi  a segítséget,mert erre eddig nem gondoltam.

Nem elérhető Norbosz

« Reply #3978 Dátum: 2011, 05 07, 20:39:19 »
Lehet én írtam félreérthetően,akkor bocs...nincs gond se a wifivel,se a 2g-vel,azt nem úgy értettem,hanem hogy csak néha kapcsolom be és 2g használok,csak az akkumerülés volt gyanúsan gyors,de akkor te tudod mi lehet a gond,csak én nem tudom mi az :shock:/ssswitch /azt hol kell beállítani?A 3.0.1 meg a build-hoz volt írva mikor feltettem a Voku-t,de már látom van külön kernel sor és build/bár oda is kernel van írva,most Yonip/Lk kernelnél ezt tettem fel előtte/i5700_LK2-08_PDA/.Közben megtaláltam mégis a ssswitch beállítást.Köszi  a segítséget,mert erre eddig nem gondoltam.

Akkor én értettelek félre, azt hittem azzal van a gond. :) Megtévesztő a számozás, mert mindkettőt voku csinálja a romot is amiből az én romom készítettem meg a az ssswitchet is meg most már kernelt is. :D Elég multifunkciós fickó lehet és jól tolja. Kernel előtt nem szükséges feltenni a i5700_LK2-08_PDA-t az végül is csak simán root, azt a gyári jh7 rom után kell feltenni egyszer aztán nem kell csak ha újra flasheled előröl a romot. :) Akit esetleg még érint, szóval az ssswitch beállításokat a terminal emulatorban az ssscfg szó beírásával lehet előhozni, onnan angolul navigál mit hogy. Szerintem meg fog oldódni a problémád,mert ilyen merülési hibát még senki sem jelzett nekem, meg használtam én sokat azt a romot, most az új biuldeket próbálgatom, meglátom miből mit tudnék kihozni.

Nem elérhető ghostpc

« Reply #3979 Dátum: 2011, 05 07, 20:54:55 »
Megoldottam ;)szerintem,majd kiderül,viszont ez nem tiszta:"Kernel előtt nem szükséges feltenni a i5700_LK2-08_PDA-t az végül is csak simán root, azt a gyári jh7 rom után kell feltenni egyszer aztán nem kell csak ha újra flasheled előröl a romot."Tehát feltettem a jh7-es romot,utána LK2, főzött rom...aztán ha ki akarok próbálni másik romot előröl kell az egész vagy csak recovery-ből a zippet felrakom Wipe factory reset és kész?Mert akkor én lehet nem jól csere-berélek romokat :shock:mert sd format ext2,aztán a rom recoveryből  és wipe.Ez akkor nem is jó kell a gyári rom is mindíg előtte+root/LK2/?

Nem elérhető Norbosz

« Reply #3980 Dátum: 2011, 05 08, 11:32:35 »
Megoldottam ;)szerintem,majd kiderül,viszont ez nem tiszta:"Kernel előtt nem szükséges feltenni a i5700_LK2-08_PDA-t az végül is csak simán root, azt a gyári jh7 rom után kell feltenni egyszer aztán nem kell csak ha újra flasheled előröl a romot."Tehát feltettem a jh7-es romot,utána LK2, főzött rom...aztán ha ki akarok próbálni másik romot előröl kell az egész vagy csak recovery-ből a zippet felrakom Wipe factory reset és kész?Mert akkor én lehet nem jól csere-berélek romokat :shock:mert sd format ext2,aztán a rom recoveryből  és wipe.Ez akkor nem is jó kell a gyári rom is mindíg előtte+root/LK2/?

Azt úgy értettem hogy főzött rom után nem kell feltenni az LK-t, csak gyári jh7 rom után. :) Az is elég ha új főzött rom után mielőtt felrakod nyomsz egy wipe factory resetet és dalvik cachet, majd utána telepíted recoveryből a főzött romot, tehát nem feltétlenül szükséges teljesen előröl kezdeni a folyamatot. Ha a rom már tartalmazza az ext2-re konvertálást vagy már át van neked konvertálva, azt nem kell ugyancsak újra megcsinálni.

Nem elérhető BlackZack

• Navigáció / Navigation: IGO
  • PDA: SPICA
  • PDA ROM: JH7+CM-6.1.1-Spica-a8.4_update+YONIP Kernel V.17A 24Bpp (2.6.32.9)+CAMERA640x480_fixed.zip
« Reply #3981 Dátum: 2011, 05 08, 12:59:43 »
Tudna valaki egy gyári t-mobilos packot feltenni? Nagyon fontod lenne a gari miatt előre is köszönöm!!!
Neem, nem akarok Windowsos lélegeztetőgépet!

Nem elérhető Leslie2006

• PDA: Samsung Galaxy Spica I5700
  • PDA ROM: CM-6.1.1-8.3.2+YONIP CFSV.10A 24 Bpp
« Reply #3982 Dátum: 2011, 05 08, 13:18:45 »

Ha megfelel

Nem elérhető asuscrew

• PDA: Samsung Galaxy Spica
  • PDA ROM: /i570EXXJD1/ CM-6.1.1-Spica-alpha8.3-Lukiqq Kernel V9 AiO
« Reply #3983 Dátum: 2011, 05 08, 13:39:46 »
Valahogy még lehet tornázni a spica grafikus teljesítményén? vagy ez a plafon amit tud?

Nem elérhető mersich

• Navigáció / Navigation: iGO
  • PDA ROM: CM-6.1.1-Spica-a8.2_update
« Reply #3984 Dátum: 2011, 05 08, 18:39:21 »
Akkor én értettelek félre, azt hittem azzal van a gond. :) Megtévesztő a számozás, mert mindkettőt voku csinálja a romot is amiből az én romom készítettem meg a az ssswitchet is meg most már kernelt is. :D Elég multifunkciós fickó lehet és jól tolja. Kernel előtt nem szükséges feltenni a i5700_LK2-08_PDA-t az végül is csak simán root, azt a gyári jh7 rom után kell feltenni egyszer aztán nem kell csak ha újra flasheled előröl a romot. :) Akit esetleg még érint, szóval az ssswitch beállításokat a terminal emulatorban az ssscfg szó beírásával lehet előhozni, onnan angolul navigál mit hogy. Szerintem meg fog oldódni a problémád,mert ilyen merülési hibát még senki sem jelzett nekem, meg használtam én sokat azt a romot, most az új biuldeket próbálgatom, meglátom miből mit tudnék kihozni.

Nekem is a 2.9 romod van fent Norbosz abba tudom h Yonip v12 van alapba de én felraktam a v17 de nekem is gyorsan merül vmi miatt!Nem állítottam én semmit (lehet ez a gond) neked most melyik kernel van fent?És mit kell pontosan állítani Terminal Emulatorba?

Nem elérhető Norbosz

« Reply #3985 Dátum: 2011, 05 08, 19:03:36 »
Nekem is a 2.9 romod van fent Norbosz abba tudom h Yonip v12 van alapba de én felraktam a v17 de nekem is gyorsan merül vmi miatt!Nem állítottam én semmit (lehet ez a gond) neked most melyik kernel van fent?És mit kell pontosan állítani Terminal Emulatorba?

A V17 nekem is gyorsan merítette és még SOD-ot is csinált meg egyéb gondok voltak nekem vele. Rakd fel a Voku 1.1-es uj kernelét, abban uj ssswitch is van. Azon belül meg pl uv-t érdemes állítani éber módban nem fontos de alvóban én egy -100 uv-t szoktam neki beállítani, procit meg conservativ módban használom, de ondemand sem rossz. Mondjuk quadrantban ez a voku 1.1 -es cucca 712 körül van nekem, viszont nagyon gyors. Hamarosan elkészítem az uj romot,tegnap volt időm jobban pakolgatni, új romban már qqplayert rakom bele a demos rockplayer helyett,meg lesznek benne újítások. Többek között LP State sense ez a htc óráját és időjárását rakja ki ha úgy akarod widgetnek, meg genkiller amivel kilőheted a beragadt appokat, QuickPic a 3d gallery helyett, xm notes, új voice recorder, gyári böngésző helyett dolphin mini stb... igazából a nextgeneration és a mod-x romokból építettem össze egy másikat. :) Most éppen tesztelem de ha jól működik holnapig és nem veszek észre hibát benne feltöltöm és tesztelheted, meg más is.

Nem elérhető mersich

« Reply #3986 Dátum: 2011, 05 08, 19:10:41 »
A V17 nekem is gyorsan merítette és még SOD-ot is csinált meg egyéb gondok voltak nekem vele. Rakd fel a Voku 1.1-es uj kernelét, abban uj ssswitch is van. Azon belül meg pl uv-t érdemes állítani éber módban nem fontos de alvóban én egy -100 uv-t szoktam neki beállítani, procit meg conservativ módban használom, de ondemand sem rossz. Mondjuk quadrantban ez a voku 1.1 -es cucca 712 körül van nekem, viszont nagyon gyors. Hamarosan elkészítem az uj romot,tegnap volt időm jobban pakolgatni, új romban már qqplayert rakom bele a demos rockplayer helyett,meg lesznek benne újítások. Többek között LP State sense ez a htc óráját és időjárását rakja ki ha úgy akarod widgetnek, meg genkiller amivel kilőheted a beragadt appokat, QuickPic a 3d gallery helyett, xm notes, új voice recorder, gyári böngésző helyett dolphin mini stb... igazából a nextgeneration és a mod-x romokból építettem össze egy másikat. :) Most éppen tesztelem de ha jól működik holnapig és nem veszek észre hibát benne feltöltöm és tesztelheted, meg más is.

Oks Köszi ;)
Amúgy mielőtt felraknám a voku 1.1-et előtte kell vmi cisnálni Recoverybe vagy csak simán rakjam fel?

Nem elérhető Norbosz

« Reply #3987 Dátum: 2011, 05 08, 19:24:15 »
Oks Köszi ;)
Amúgy mielőtt felraknám a voku 1.1-et előtte kell vmi cisnálni Recoverybe vagy csak simán rakjam fel?

Egy wipe dalvik cache nem árt neki előtte recoverybe. :) Aztán egyből mehet föl.

Nem elérhető ghostpc

« Reply #3988 Dátum: 2011, 05 08, 20:04:56 »
Én is várom a romod :taps: tesztelni jó!!!Más...létezik olyan,már pedig így jártam hogy ext3-ra formázta a recovery az sd-t?Win7-be jöttem rá miért nem megy az A2SD,mert ext3 volt,átraktam ext2-re és megy .De miért csinálta ext3-ra?Én nem arra állítottam/nem is volt rá lehetőség/.Amúgy köszi a segítséget Norbosz :ok:

Nem elérhető lipee83

• PDA: Galaxy S4
  • PDA ROM: Gyári 4.2
« Reply #3989 Dátum: 2011, 05 08, 20:25:17 »
Sziasztok

Átolvastam a forumot, köszönöm a segítségeket. Felraktam Norbosz 2.9-es romját. Olvastam itt, viszont most nem találom azt, hogy hol tudom beállítani, hogy a számítógép lássa az sd kártyám tartalmát. Tudnátok ebben segíteni?
Meg az érdekelne még, hogy erre a csomagra melyik kernelt célszerű frissíteni a v17-est, vagy
VOKU-kernel_v1.1_cfs_24bpp_(AIO+ssswitch).zip
VOKU-kernel_v1.1_cfs_16bpp_(AIO+ssswitch).zip
VOKU-kernel_v1.1_bfs_24bpp_(AIO+ssswitch).zip
VOKU-kernel_v1.1_bfs_16bpp_(AIO+ssswitch).zip
vagy ezekből valamelyiket?

Nem elérhető mersich

« Reply #3990 Dátum: 2011, 05 08, 20:36:29 »
Felraktam a voku 1.1et tényelg jó egész gyors :D
Márcsak azt akarom kérdezni hogy az UV-t meg a procit conversativ módba hol kell ezt beállítani? :$
TE-be az ssscfg-re not found-ot ír!

Kösszi

Nem elérhető lipee83

• PDA: Galaxy S4
  • PDA ROM: Gyári 4.2
« Reply #3991 Dátum: 2011, 05 08, 20:53:16 »
Sziasztok

Átolvastam a forumot, köszönöm a segítségeket. Felraktam Norbosz 2.9-es romját. Olvastam itt, viszont most nem találom azt, hogy hol tudom beállítani, hogy a számítógép lássa az sd kártyám tartalmát. Tudnátok ebben segíteni?
Meg az érdekelne még, hogy erre a csomagra melyik kernelt célszerű frissíteni a v17-est, vagy
VOKU-kernel_v1.1_cfs_24bpp_(AIO+ssswitch).zip
VOKU-kernel_v1.1_cfs_16bpp_(AIO+ssswitch).zip
VOKU-kernel_v1.1_bfs_24bpp_(AIO+ssswitch).zip
VOKU-kernel_v1.1_bfs_16bpp_(AIO+ssswitch).zip
vagy ezekből valamelyiket?

A kártya "becsatolása" sikerült, már csak a kernel frissítés érdekelne, hogy melyikkel kéne...

Nem elérhető Norbosz

« Reply #3992 Dátum: 2011, 05 08, 21:22:50 »
Felraktam a voku 1.1et tényelg jó egész gyors :D
Márcsak azt akarom kérdezni hogy az UV-t meg a procit conversativ módba hol kell ezt beállítani? :$
TE-be az ssscfg-re not found-ot ír!

Kösszi

Huha, elnéztem bocsi, most látom csak a zipbe hogy a külön installálós részben ebben a zipben nincs benne ez. :( Voku az uj romjában rakta bele. Feltöltöm szerintem most az új romom ha érdekel. Abban benne van az ssswitch ssscfg-s terminal emulatoros cucc. Ebben sajnos nincs amit leszedtél, de ettől független nem kéne merülnie olyan gyorsan a telefonnak. Aku mennyire fiatal?:)

A kártya "becsatolása" sikerült, már csak a kernel frissítés érdekelne, hogy melyikkel kéne...

VOKU-kernel_v1.1_cfs_24bpp_(AIO+ssswitch).zip , a bfs verzióban nekem hibák voltak, többek között nem jelezte sokszor ha hívnak.

Nem elérhető Norbosz

« Reply #3993 Dátum: 2011, 05 08, 21:33:13 »
Akit érdekel, kitettem az új romom. :) Teszteltem már eleget, hibát nem találtam benne, de több szem többet lát. Akinek meg az új launcher pro kéne, az jelezze privátba és elküldöm neki azt a patchet amivel rá varázsolhatja az újat. Azért nem az újat raktam bele, mert nekem valahogy ez a régebbi 0.8.3 gyorsabbnak tűnik mint az új. Link ahonnan a romom letölthető, az aláírásomban szerepel.

Nem elérhető ghostpc

« Reply #3994 Dátum: 2011, 05 08, 21:53:19 »
Köszi a munkád,sajnos ma már nem,de holnap este kipróbálom a romod.Viszont lehet én töltöttem le előszőr. :ok:

Nem elérhető Norbosz

« Reply #3995 Dátum: 2011, 05 08, 22:10:58 »
Köszi a munkád,sajnos ma már nem,de holnap este kipróbálom a romod.Viszont lehet én töltöttem le előszőr. :ok:

Az nem elképzelhetetlen.  ;) Köszi, ha netán hibát észlelnél benne jelezd itt vagy privátba. Mert én eddig nem találtam benne, bár csak 2 napot teszteltem összességében.

Nem elérhető Boonen007

• Navigáció / Navigation: iGO My way 2009 (8.4.2.124036)
  • PDA: ZTE Blade
  • PDA ROM: CyanogenMod 7.1 RC Kang + 2.6.35.7 Kernel
« Reply #3996 Dátum: 2011, 05 09, 09:31:13 »
banjoo nem tudja javítani a dolgokat. Ezért egy időre megáll a fejlesztéssel, nem elég a tudása ahogy ő írta. Most várunk tom3q-ra Horsepower kernelre és Voku kernelekre.

Nem elérhető Norbosz

« Reply #3997 Dátum: 2011, 05 09, 12:19:46 »
banjoo nem tudja javítani a dolgokat. Ezért egy időre megáll a fejlesztéssel, nem elég a tudása ahogy ő írta. Most várunk tom3q-ra Horsepower kernelre és Voku kernelekre.

Horsepowert próbáltam minap és nagyon ígéretesnek tűnik. :) Grafikai problémákat láttam benne nem is keveset, de a quadrantban pl. 2-3 fps-el minden teszten többet futtat és nagyon gördülékeny kernel, csak még hibás. :(

Nem elérhető ghostpc

« Reply #3998 Dátum: 2011, 05 09, 12:31:45 »
Szia Norbosz!Este tervezem a romod tesztelését :ok: de azt szeretném kérdezni,hogy most nagyon jól működő Mod-X van rajta Yonippal.Mi a biztos mentési módszer a romra,beállításokra,mindenre,hogy ha valami nem jó vagy csak vissza akarom rakni,minden úgy legyen ahogy most van.Meg szerinted miért lehet,hogy Wipe factory reset után felrakok másik romot és az előző romból látom maradtak dolgok,ugyanúgy ott vannak pl programok,pedig abba a romba nincs megnéztem.Mintha nem törölne mindent,mondjuk ezek az sd-n voltak,de attól miért rakja fel magától az új romba is mikor nem kértem.Bajnak nem olyan nagy baj csak furcsa,mint mikor Winre rátelepít valaki és összekutyulódik a régivel az új.Valmi ilyesmi lehet?De akkor mit rontok el?Mert ahogy olvasgatok semmit...mégis.

Horse-t már én is próbáltam,tényleg gyors,3-4 fps-el többet tud,de igen nekem is a grafikával voltak gondok pl.Live wallpaper szétesett...és vele együtt a teló is fagyott.

Nem elérhető g.janosh

• TOPIKGAZDA
  • Drs.
    • Twitter
  • Navigáció / Navigation: Google Maps
  • PDA: Galaxy S8| iPhone 6
« Reply #3999 Dátum: 2011, 05 09, 13:23:26 »
Akit érdekel, kitettem az új romom. :) Teszteltem már eleget, hibát nem találtam benne, de több szem többet lát. Akinek meg az új launcher pro kéne, az jelezze privátba és elküldöm neki azt a patchet amivel rá varázsolhatja az újat. Azért nem az újat raktam bele, mert nekem valahogy ez a régebbi 0.8.3 gyorsabbnak tűnik mint az új. Link ahonnan a romom letölthető, az aláírásomban szerepel.
Szia!
Nem indítanál egy külön topicot a romoknak? Mert így egy kissé kusza :)
Rövid leírás, mi van benne, mi nincs; esetleg néhány kép, használható témák  +egy teljes frissítési leírás, hogy ne kelljen már minden oldalra belinkelni valakinek  :D