2024, 11 29, 17:43:36
Samsung F.A.Q.

Szerző Téma: 2.2 upgrade (CyanogenMod)  (Megtekintve 419297 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető gross76

• Navigáció / Navigation: iGo My Way 8.4.2 - Google Navigáció
  • PDA: Samsung I9100 S2
  • PDA ROM: Omega 19.1 XWLS8 - Dorimanx 7.44
Re: 2.2 upgrade (CyanogenMod)
« Reply #3925 Dátum: 2011, 04 30, 22:37:40 »
Felraktam Norbosz romját, saját kiegészítésekkel, nagyon kellemes. :)
Azt hiszem azt felejtjük elmondani mindig, hogy legyen vagy 3-400 Mb szabad hely az SD kártyán, mert hanem bugosan települ fel a cucc. Nekem pl. ez volt a hiba eddig. A másik gyakori hiba, hogy a hibás rendszer Titanium mentését restore-olják az emberek, ezt sem szabad, csak a programokat telepítsétek vissza a backupból.

Nem elérhető ghostpc

• Navigáció / Navigation: Igo8
  • PDA: SamsungGalaxySpica
  • PDA ROM: Cyanogen
« Reply #3926 Dátum: 2011, 05 01, 07:04:07 »
Sziasztok!
Valaki legyen szives válaszoljon már...kérdeztem már 1szer,olvasgattam is,de nem találok választ.Kernelt lehet csak simán rom nélkül is cserélgetni?Tehát csak a kernelt,zipből felteszem recovery-ből és kész,nem lesz a romba kár,változás?
Köszönöm előre is a választ.

Nem elérhető gunyo

• Nem: Férfi
  • Navigáció / Navigation: IGO / IGO primo
  • PDA: Samsung Galaxy S2 / S4
  • PDA ROM: CM10.1 spitya mod / Torrente777 v.3.0
« Reply #3927 Dátum: 2011, 05 01, 07:44:28 »
You are not allowed to view links. Register or Login
Sziasztok!
Valaki legyen szives válaszoljon már...kérdeztem már 1szer,olvasgattam is,de nem találok választ.Kernelt lehet csak simán rom nélkül is cserélgetni?Tehát csak a kernelt,zipből felteszem recovery-ből és kész,nem lesz a romba kár,változás?
Köszönöm előre is a választ.

Ahogy mondod. Nyugodtan cserelgethetsz kernelt.

Nem elérhető ghostpc

« Reply #3928 Dátum: 2011, 05 01, 08:41:43 »
Végre,köszi a választ...és esetleg még abba tudsz segíteni,hogy milyen romot érdemes felrakni?Most ez van CyanogenMod 6.1.0 RC ,gondolom nem a legfrissebb és nem is a leggyorsabb.Ja és Froyo alapú még nincs olyan ami tökéletes igaz?Ahogy olvastam,vannak hiányosságok,tehát 2.1-es kéne.

Nem elérhető gunyo

• Navigáció / Navigation: IGO / IGO primo
  • PDA: Samsung Galaxy S2 / S4
  • PDA ROM: CM10.1 spitya mod / Torrente777 v.3.0
« Reply #3929 Dátum: 2011, 05 01, 08:50:59 »
Végre,köszi a választ...és esetleg még abba tudsz segíteni,hogy milyen romot érdemes felrakni?Most ez van CyanogenMod 6.1.0 RC ,gondolom nem a legfrissebb és nem is a leggyorsabb.Ja és Froyo alapú még nincs olyan ami tökéletes igaz?Ahogy olvastam,vannak hiányosságok,tehát 2.1-es kéne.

Igaz regen volt mar spicam, de ahogy emlekszem, a spicagenmod volt a legjobb.
Itt mindent megtalalsz: You are not allowed to view links. Register or Login

Stock froyo nincs es nem is lesz. Javasolt egy JH1, JH6 vagy JH7 felrakasa alapnak. (tokmindegy melyiket valasztod) Utana LK2-08 kernel odinnal es mehet ra a custom rom. Ezekkel kvazi 2.2.1 -es lesz az androidod.
A tobbiek biztosan bovebb informacioval rendelkeznek az epp aktualis legjobb kernel+rom+patch kombinaciokrol.

Nem elérhető ghostpc

« Reply #3930 Dátum: 2011, 05 01, 08:59:49 »
A rootolás és JH6 megvolt,Cyanogen előtt,mindig kell másik rom előtt gyári romot rakni?Vagy azt csak egyszer kell az elsőnél?Mert akkor ha jól olvasgatok,csak leszedek egy Samdroidot,felteszem az sd-re és Recovery-ből felteszem?

Nem elérhető mersich

• Navigáció / Navigation: iGO
  • PDA: Samsung Galaxy Spica
  • PDA ROM: CM-6.1.1-Spica-a8.2_update
« Reply #3931 Dátum: 2011, 05 01, 10:21:33 »
Felraktam Norbosz BETA2 romját mellé meg egy yonipv17-et eddig nagyon jó igen gyors :D
Kamerát is megpróbáltam de akkor csak bootolásig jutottam .s Pedig jó lenne a camera vki tudja melyikre jó vagy erre mért nem jó?(Nekem nem baj hogy nem megy a 3G ha esetleg ennek a rovására megy a cam mert nicns net még a telómon)

Nem elérhető Pracli

• Pracli Ubuntu
  • Navigáció / Navigation: Igo
  • PDA: Samsung Galaxy S
  • PDA ROM: Bezke Innovation 5.1 + DarkCore 4.0
« Reply #3932 Dátum: 2011, 05 01, 12:39:17 »
Hmm háát Voku már hasznosította Lukiqq forrásait.

Én felraktam a v0.7-et eddig amit észrevettem, az az hogy picit akad a widget lista. Quadrantban nem valmai nagyszám, de az utóbbi időben nem érdekel a quadrant egyáltalán.

Gyorsnak gyors, gyorsan tölti be a dolgokat, memóriakezelése is nagyon jó. És mintha böngészni is jobban tudtam volna(gyorsabban).
Egyelőre tesztelem:), az az egy biztos, hogy már 2-3 napja voku kernelt használok és nem telepítgettem össze vissza, jól tolja a srác:).

Nem elérhető Munez

• Navigáció / Navigation: Neverloss N627/IGO Primo
  • PDA: i9505
« Reply #3933 Dátum: 2011, 05 01, 19:03:04 »
Halihó!

SGM-froyo-BETA_2.1-NextGeneration_3.2- Erről van már tapasztalat? Most bootol, de telepítésnél valami hibára hivatkozott!

Senki nem dobta még fel?

Nem elérhető Norbosz

• Navigáció / Navigation: iGO, Sygic
  • PDA: LG G2 mini
  • PDA ROM: 4.4.2
« Reply #3934 Dátum: 2011, 05 01, 20:56:03 »
Próbáltátok már az új voku kernelt? Mondom feldobom megnézem milyen. Lépek be a recoverybe, és négy felé ossza a képernyőt mind a négy ablakba a recovery jön be nagyon kicsi betűkkel. Másnál milyen?

Nem elérhető ghostpc

« Reply #3935 Dátum: 2011, 05 01, 21:20:27 »
Szia!
Igen ugynígy jártam,nekem is fura volt és vannak benne + dolgok is.
Ezt raktad fel?:VOKU-kernel_v0.7_(AIO+ssswitch)

Nem elérhető ghostpc

« Reply #3936 Dátum: 2011, 05 01, 21:48:04 »
Norbosz...most néztem,lehet véletlen,de 2. Recovery belépésnél már teljes képernyővel megy rendesen.

Nem elérhető Norbosz

« Reply #3937 Dátum: 2011, 05 01, 23:06:15 »
Norbosz...most néztem,lehet véletlen,de 2. Recovery belépésnél már teljes képernyővel megy rendesen.

Igen azt raktam fel. Fura, mert nekem akárhányszor wipe-oltam mindig 4 felé osztotta a képernyőt recoveryben. Nem értem miért, elég bugos ezek szerint még a voku kernel sajnos. :( Pedig teljesítményre már nem rossz. Egy kérdésem lenne még igy mindenkitől hátha valaki ért hozzá. Szóval ugye alapból ez a voku kernel kitörli az ssswitchet, betesz helyére egy nem konfigurálható fix ssswitchet így megszűnik az uv állítás meg mindenféle álíltási lehetőség ami eddig volt. Kérdésem az lenne hogy ez a kernel mivel voku gyártmánya, esetleg a kernelbe magába bele tette az ssswitchet? Tehát pl az appokat kilövöldözi rendesen ha a háttérben futnak? Mert eddig ssswitchben volt pl ilyen állítási lehetőség. Azért is kérdem mert ha nem akkor nem értem miért törli le és rak be egy fix ssswitchet, amivel megszűnik csomó állítási lehetőség.

Nem elérhető Pracli

• Pracli Ubuntu
« Reply #3938 Dátum: 2011, 05 02, 07:41:27 »
Igen azt raktam fel. Fura, mert nekem akárhányszor wipe-oltam mindig 4 felé osztotta a képernyőt recoveryben. Nem értem miért, elég bugos ezek szerint még a voku kernel sajnos. :( Pedig teljesítményre már nem rossz. Egy kérdésem lenne még igy mindenkitől hátha valaki ért hozzá. Szóval ugye alapból ez a voku kernel kitörli az ssswitchet, betesz helyére egy nem konfigurálható fix ssswitchet így megszűnik az uv állítás meg mindenféle álíltási lehetőség ami eddig volt. Kérdésem az lenne hogy ez a kernel mivel voku gyártmánya, esetleg a kernelbe magába bele tette az ssswitchet? Tehát pl az appokat kilövöldözi rendesen ha a háttérben futnak? Mert eddig ssswitchben volt pl ilyen állítási lehetőség. Azért is kérdem mert ha nem akkor nem értem miért törli le és rak be egy fix ssswitchet, amivel megszűnik csomó állítási lehetőség.

Szia, én ahogy észrevettem valóban megszűnik az ssscfg, viszont nem vettem észre olyat, hogy rosszabb lenne a teljesítmény, kilövöldözi az appokat, ahogy írtad. Nekem szépen muzsikál, a recovery menü is teljesen jól megy teljes képernyőn.

Nálam teljesen stabil, ami azt illeti még 1 fc-sem jött be, pedig frissítgettem a kernelt rendesen voku 04v-tő v07-ig.

Szerintem még a mai nap folyamán fel is dobom a v08-at:).

Nem elérhető gross76

« Reply #3939 Dátum: 2011, 05 02, 09:13:53 »
Tegnap felraktam én is a voku 0.7-et, nekem is négyfele osztja a recoveryt, ezenkívűl szépen muzsikál. Egyetlen hibája, hogy megint nem megy az iránytű... Azért hihetetlen, hogy mindig van valami gubanc. Pedig elvileg ez az iránytű dolog rég megoldódott, de nem merem a régi patchet ráengedni, mert végre működő, stabil rendszerem van.

Nem elérhető Norbosz

« Reply #3940 Dátum: 2011, 05 02, 11:02:07 »
Szia, én ahogy észrevettem valóban megszűnik az ssscfg, viszont nem vettem észre olyat, hogy rosszabb lenne a teljesítmény, kilövöldözi az appokat, ahogy írtad. Nekem szépen muzsikál, a recovery menü is teljesen jól megy teljes képernyőn.

Nálam teljesen stabil, ami azt illeti még 1 fc-sem jött be, pedig frissítgettem a kernelt rendesen voku 04v-tő v07-ig.

Szerintem még a mai nap folyamán fel is dobom a v08-at:).

Én is néztem a v6 még elég szépen megy, 707-es max quadrantal. A v7 csak rosszabb, négy felé osztja most is a képernyőt, miután másodszor is feltettem. Most jön a v8, ha az sem válik be akkor v6 lesz. Amúgy én azt vettem észre hogy nekem alvó módban most gyorsabban merül a telefonom mint rendes ssswitchel, mivel ott lejjebb vettem az uv-t és powersave módban használtam alvó módban így volt hogy két napig csak egy pár százalékot ment le a töltöttség, most azonban egy este alatt 6%-ot. Meglátjuk hogy mi lesz, egyelőre a v8-at megnézem.

Nem elérhető Sir Tremor

• Navigáció / Navigation: IGO+Sygic Aura
  • PDA: Samsung S4 Active
  • PDA ROM: CM11 4.4
« Reply #3941 Dátum: 2011, 05 02, 12:30:19 »
Hell!

Én most az SGM Beta 2.1 (Update-Pack v3.1)-et használom Yonip v.17A kernellel és eddig nagyon meggyőző.
Sem SOD(mint a sima v.17-nél), sem bugok, a rendszer gyors és eddig stabil is! :ok:

Módosítottam a ssswitch beállításokat (awake/sleep UV és CPU átállítva: 50/100, 1066/266, SD write/read belőve, stb...), 8.3-as write eredményeket hoz, quadrant 735-740 környéke és az UV állítás után az üzemidő is korrekt. ;)

Egyelőre marad a cucc így, de ez sem tűnik rossznak:

Akinek van kedve próbálkozni, raaajta! :D

Nem elérhető Norbosz

« Reply #3942 Dátum: 2011, 05 02, 13:31:57 »
Hell!

Én most az SGM Beta 2.1 (Update-Pack v3.1)-et használom Yonip v.17A kernellel és eddig nagyon meggyőző.
Sem SOD(mint a sima v.17-nél), sem bugok, a rendszer gyors és eddig stabil is! :ok:

Módosítottam a ssswitch beállításokat (awake/sleep UV és CPU átállítva: 50/100, 1066/266, SD write/read belőve, stb...), 8.3-as write eredményeket hoz, quadrant 735-740 környéke és az UV állítás után az üzemidő is korrekt. ;)

Egyelőre marad a cucc így, de ez sem tűnik rossznak:

Akinek van kedve próbálkozni, raaajta! :D

Én is azzal próbálkoztam az előbb. :D Eredményekben nekem is 740-et hoz ahogy a v12 is 740-et hoz. SOD nekem abban sincs, viszont nekem szúrja a szemem a v3.1-ben az a sok ikon módosítás, jobb szerintem ha a programoknak a jól megszokott eredeti ikonjuk van. :) Úgyhogy én még a 2.9-t használom, végülis a program frissítéseken és a kernel változtatáson kívül semmit nem csináltak azóta vele. Na jó talán a kamera 640*480 update, de azt bárki felteheti. :D Mondjuk jó hogy ennyien kezdtek neki kernelt írni, valami csak kifő belőle. :)

Nem elérhető Sir Tremor

« Reply #3943 Dátum: 2011, 05 02, 14:22:59 »
Én is azzal próbálkoztam az előbb. :D Eredményekben nekem is 740-et hoz ahogy a v12 is 740-et hoz. SOD nekem abban sincs, viszont nekem szúrja a szemem a v3.1-ben az a sok ikon módosítás, jobb szerintem ha a programoknak a jól megszokott eredeti ikonjuk van. :) Úgyhogy én még a 2.9-t használom, végülis a program frissítéseken és a kernel változtatáson kívül semmit nem csináltak azóta vele. Na jó talán a kamera 640*480 update, de azt bárki felteheti. :D Mondjuk jó hogy ennyien kezdtek neki kernelt írni, valami csak kifő belőle. :)

Igen, Nekem is tetszik, hogy pár új delikvens is rárabolt a Spica kernelek fejlesztésére. ;)
Néhányszor megfordult a fejemben (de csupán csak az Adreno chip miatt), hogy váltok Desire-re, vagy Samu Ace-ra, de mindig győz a Spica iránti szeretetem. :taps:
Mostanában igen gördülékeny a cucc az új ROM-okkal és kernelekkel, úgyhogy maradok tisztelettel. :D
Viszont jópár embernek ROOT-oltam az utóbbi pár hónapban X8-at, X10 Mini/Mini Pro-t és mindig rájövök, hogy mennyivel egyszerűbb a Spica "csinálása" és a rá fejlesztett ROM-ok is (néhány állandó, de elviselhető bug-tól eltekintve) mennyivel stabilabbak.

A minap csináltam egy x10 Mini Pro-t, megrootoltam, felpakoltam az xRecovery-t, felpakoltam az Apps2SD-t (hihetetlen, hogy mindent külön metódussal kell végezni, ráadásul az SD particionálása sem végezhető Recovery-ből, csak PC-n keresztül :-X) és mikor nagynehezen mindennel kész voltam, felraktam rá egy főzött 2.1-es romot...és ROTTY!!! >:(
ROM felment, el is indult a cucc, láthatóan működtek a funkciók, kivéve egyet:
Nem reagált a képernyőfeloldásra...és itt meg is halt a mutatvány. :hmm:
Nnnna senkinek nem kívánom az érzést, amit egy ilyen bagatell hiba miatt átéltem egy idegen telefonnal.
Sűrű gúúgli, meg fórumkurkászás után találtam egy Flash Tools-t, amivel bekapcsolás nélkül gyárivá tudtam tenni a kis Minit.

Egy szó, mint 100, egyszerűen nem értem, hogy dobhatnak ki nyugodt szívvel az éterbe egy ilyen ROM-ot, ami gyakorlatilag (hiába "élt" a telefon) téglát csinált a cuccból. :hmm:

No mindegy is, mert nagyon OFF a téma (sorry), legközelebb eme újabb tapasztalat birtokában esek neki az ilyen témának! :D

Nem elérhető Pracli

• Pracli Ubuntu
« Reply #3944 Dátum: 2011, 05 02, 20:10:48 »
én egy se Xperia x10i-t rootoltam és nálam is összefosta magát az egyik, de az votl a baj hogy rossz alap romot raktam fel a 2.2.1 előtt.
Amúgy nekem a SEUS (SE gyári szoftverfrissítő progija)simán letörölte a főzött romot és felrakta agyárit aztán arra építkeztem és "tökéletes" lett utána, kivéve pár apróságot, a delikvens éppen a minap kért meg hogy rakjunk fel neki egy másik cm-et.

Nem elérhető gross76

« Reply #3945 Dátum: 2011, 05 02, 22:25:07 »
Egy darabig nem buherálom a Spicát, már harmadik napja ugyanolyan gyors, ma félve felraktam a régi Compass drivert You are not allowed to view links. Register or Login, most már minden tökéletes, csak egy kávét kérnék. :D
A voku 0.7 nagyon ott van (láttam van 0.8 is, még nem sietem el a telepítést), szerintem az új tom3q framebuffer miatt elsősorban. Szóval a lényeg: 183 telepített app (Titanium szerint - ebbe beleszámítanak a rendszerappok is), ezek között több nagy méretű játék + iGo, minden zsírgyorsan megy és még van szabad 50 mega tárhelyem.
mod-x 2.9 + voku 0.7 + akmd_v.2

Nem elérhető Norbosz

« Reply #3946 Dátum: 2011, 05 03, 01:25:37 »
Egy darabig nem buherálom a Spicát, már harmadik napja ugyanolyan gyors, ma félve felraktam a régi Compass drivert You are not allowed to view links. Register or Login, most már minden tökéletes, csak egy kávét kérnék. :D
A voku 0.7 nagyon ott van (láttam van 0.8 is, még nem sietem el a telepítést), szerintem az új tom3q framebuffer miatt elsősorban. Szóval a lényeg: 183 telepített app (Titanium szerint - ebbe beleszámítanak a rendszerappok is), ezek között több nagy méretű játék + iGo, minden zsírgyorsan megy és még van szabad 50 mega tárhelyem.
mod-x 2.9 + voku 0.7 + akmd_v.2

Helló!

Neked nincs gond a voku v0.7-el? Mert nekem 4 felé osztja a recovery-t,meg a scrollozás néha beszaggat.

Nem elérhető g.janosh

• TOPIKGAZDA
  • Drs.
    • Twitter
  • Navigáció / Navigation: Google Maps
  • PDA: Galaxy S8| iPhone 6
« Reply #3947 Dátum: 2011, 05 03, 09:00:02 »
Hell!

Én most az SGM Beta 2.1 (Update-Pack v3.1)-et használom ....
Szia!
Honnan lehet letölteni ezt az update packet? Mert sehol sem találom  :(

Nem elérhető Sir Tremor

« Reply #3948 Dátum: 2011, 05 03, 11:16:12 »
Szia!
Honnan lehet letölteni ezt az update packet? Mert sehol sem találom  :(

Íme a link ;):

Jelenleg a v3.3-nál tartanak.

Nem elérhető gross76

« Reply #3949 Dátum: 2011, 05 03, 11:18:21 »
Helló!
Neked nincs gond a voku v0.7-el? Mert nekem 4 felé osztja a recovery-t,meg a scrollozás néha beszaggat.

De, a recovery valóban négyfelé oszlik (viszont remélhetőleg kevesebbet kell majd használni :)). Scrollozás nem szaggat be sokkal jobban mint máskor, de nincsenek belassulások és RAM fogyás cserébe. Nem tökéletes, de ha ezeket sikerül javítani, akkor lassan hátra lehet dőlni. A voku 0.9-ről valaki, valamit?