2024, 11 29, 17:44:31
Samsung F.A.Q.

Szerző Téma: 2.2 upgrade (CyanogenMod)  (Megtekintve 419298 alkalommal)

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában

Nem elérhető rtitusz

• Nem: Férfi
  • PDA: OnePlus One
Re: 2.2 upgrade (CyanogenMod)
« Reply #3900 Dátum: 2011, 04 28, 19:05:33 »
Nekem a Norbosz által főzött (mod-x-ből ugye) rommal van olyan gondom, hogy néha eldobja a térerőt. Tisztára, mintha iPhone lenne, csak  itt mindegy, hogy fogom-e, vagy sem. Ez előző beta1-es mod-x-es romnál is ezt csinálta. Nem gyakran jön elő, de azért feltűnő.
Motorola MicroTAC 5200 -> Mitsubishi Trium Astral -> Ericsson A1018s -> Siemens C25 -> Siemens ST60 -> Motorola V3 -> Samsung Galaxy Spica -> Samsung Galaxy S -> HTC One X -> Google Nexus 5 -> OnePlus One

Nem elérhető Sir Tremor

• Navigáció / Navigation: IGO+Sygic Aura
  • PDA: Samsung S4 Active
  • PDA ROM: CM11 4.4
« Reply #3901 Dátum: 2011, 04 28, 19:08:03 »
You are not allowed to view links. Register or Login
Nekem a Norbosz által főzött (mod-x-ből ugye) rommal van olyan gondom, hogy néha eldobja a térerőt. Tisztára, mintha iPhone lenne, csak  itt mindegy, hogy fogom-e, vagy sem. Ez előző beta1-es mod-x-es romnál is ezt csinálta. Nem gyakran jön elő, de azért feltűnő.

De most nagyobb gond, hogy be sem boot-ol a tella.
Arrgghhh...nyomhatom megint a CI-t...harmadszor. >:(

Nem elérhető Norbosz

• Navigáció / Navigation: iGO, Sygic
  • PDA: LG G2 mini
  • PDA ROM: 4.4.2
« Reply #3902 Dátum: 2011, 04 29, 00:17:42 »

Ezt a jelenséget mikor produkálja? 3g-t használsz, vagy 2g-n dobálja? Mert én 2g-n használom de még nem dobta el a térerőt.

Sir tremor: Mitől nem bootol be?

Amúgy az ilyen problémák zöme sajnos két dologból adódhat, egyik hogy béta verzió még mindig nem 100% kiforrott, másik meg az ssswitch. Bár ha meg kiveszem a romnál nem lehet uv-t állítani,meg nem annyira kíméletes az aksival mint ssswitchel.

Nem elérhető rtitusz

« Reply #3903 Dátum: 2011, 04 29, 00:28:26 »
Ezt a jelenséget mikor produkálja? 3g-t használsz, vagy 2g-n dobálja? Mert én 2g-n használom de még nem dobta el a térerőt.

nincs mobilnetem, mert a szolgáltatónál letiltattam. Amúgy ma este egy hívás után előjött egy SOD is.

Ez a térerődobálás csak kb 2-5 mp, és lehet, hogy csak rosszul írja ki a telefon a térerőt, mert telefonálás közben még sosem szakadt meg.
Motorola MicroTAC 5200 -> Mitsubishi Trium Astral -> Ericsson A1018s -> Siemens C25 -> Siemens ST60 -> Motorola V3 -> Samsung Galaxy Spica -> Samsung Galaxy S -> HTC One X -> Google Nexus 5 -> OnePlus One

Nem elérhető Náhó

• Portál szerkesztő
  • PDA: iPhone 7 Plüss
  • PDA ROM: iOS 11.3
« Reply #3904 Dátum: 2011, 04 29, 00:32:47 »
nincs mobilnetem, mert a szolgáltatónál letiltattam. Amúgy ma este egy hívás után előjött egy SOD is.

Ez a térerődobálás csak kb 2-5 mp, és lehet, hogy csak rosszul írja ki a telefon a térerőt, mert telefonálás közben még sosem szakadt meg.
az hogy 2g-n vagy 3g-n használod nem csak a netnél nyilvánul meg...a hívásnál épp olyan fontos és a térerőt is ez határozza meg
Aláírás

Nem elérhető rtitusz

« Reply #3905 Dátum: 2011, 04 29, 00:44:28 »
átpipáltam 2G-re meglátjuk, hogy most mit művel. (bár még sosem volt 3g-s ikonom fent, mindig wifit használok.)

Nem elérhető Norbosz

« Reply #3906 Dátum: 2011, 04 29, 09:34:07 »
átpipáltam 2G-re meglátjuk, hogy most mit művel. (bár még sosem volt 3g-s ikonom fent, mindig wifit használok.)

Szerintem úgy jó lesz. :) 3G lefedettség nem mindenhol van még az országban és 3g-n nekem is volt hogy akadozott meg gyengélkedett a térerőm. A 3G ugyanis teljesen más frekvenciát használ mint a 2G, hiába van vagy nincs mobilnet, nem az határozza meg. Szerintem így már jó lesz neked. SOD nem tudom mitől lehet, én ssswitchben -50 uv-t használok. Te mennyit? Mert SOD nekem eddig csak attol volt ha nagyon levettem az uv-t, de végülis akár egy feltelepített hibásan működő program is okozhatja, elég nehezen kideríthető.

Nem elérhető Sir Tremor

« Reply #3907 Dátum: 2011, 04 29, 10:50:17 »
Nnnna hosszas küszködés és néhány cifra mondat >:( után RÁJÖTTEM a megoldásra...
Érdekesen működik a dolog, de eddig bevált:
1:
Clean Install -> Wipe dalvic-cache ->Új ROM feltelepít.
Ezután nem talál szervizt 2 bootolás után sem.
2:
Ekkor ismét Recovery -> Factory Reset -> wipe dalvic-cache (erre hibát fog írni), ROM ISMÉT FELTELEPÍT :shock: (ilyenkor már nem fog látszani a telepítés aktuális állapotát jelző csík, de szépen felmegy a ROM)
3:
Boot és máris van hálózat, kéri a konfigurálást és MŰKÖDIK!!! :taps:

Fura egy megoldás, de aki esetleg hasonló gondba ütközött, annak javaslom ezt a módszert ;) (kiváltképp, ha el akarja kerülni azt az idegölő szenvedést, mire erre rájöttem :-X).

Most letesztelem a v3.1-es MOD-X-et Voku kernellel, meglátjuk mit mutat.  :ima:

Nem elérhető Nedyxy

• Navigáció / Navigation: IGO
  • PDA: Samsung Galaxy Spica i5700
  • PDA ROM: t-mobile 2.1 (az alap) ez legalább mindig stabil és minden működik.
« Reply #3908 Dátum: 2011, 04 29, 11:14:53 »
Na felraktam norbosz 2.9 es romját.. így első "érzésre" nekem megint csak tetszik : ) mint az előző.
annyi apró hibát találtam hogy amikor raknám be a contact-okat a névjegyekhez ugye import/export és 2 importálás sim kártyáról lehetőség van de megnéztem még a jh7be hogy az egyik az importálás sd kártyáról kéne hogy legyen így hát ráböktem a 2.ra és el is kezdte keresni sd-n szóval igazából működik csak más van kiírva.. (bár lehet csak nálam van ez a "hiba")
de ennek ellenére szép munka köszönöm :taps:

Nem elérhető Pracli

• Pracli Ubuntu
  • Navigáció / Navigation: Igo
  • PDA: Samsung Galaxy S
  • PDA ROM: Bezke Innovation 5.1 + DarkCore 4.0
« Reply #3909 Dátum: 2011, 04 29, 11:27:29 »
Én most mod+x legújabbat és voku v0.4-t használok, lemondtam yonipról mostanában sajnos nekem nem jöttek be a kernelei.
quadrant (ha valakit érdekel): ~700+

Remélem bírni fogja ez már hosszabb ideig is...
Utoljára amire azt mondtam,  hogy tényleg stabil az még cm 8.2-nél volt bfs Kernelekkel.

Nem elérhető Nedyxy

• Navigáció / Navigation: IGO
  • PDA: Samsung Galaxy Spica i5700
  • PDA ROM: t-mobile 2.1 (az alap) ez legalább mindig stabil és minden működik.
« Reply #3910 Dátum: 2011, 04 29, 12:04:55 »
na próbálgatom a romot sokszor lassulgat ez az fc-zik... de amikor gyors akkor nagyon gyors : )
de hogy mik lehetnek ezek az akadások meg hogy meg izzad néha néha programoknál.. nem értem : /

Nem elérhető Munez

• Navigáció / Navigation: Neverloss N627/IGO Primo
  • PDA: i9505
« Reply #3911 Dátum: 2011, 04 29, 13:34:24 »
Én most mod+x legújabbat és voku v0.4-t használok, lemondtam yonipról mostanában sajnos nekem nem jöttek be a kernelei.
quadrant (ha valakit érdekel): ~700+

Remélem bírni fogja ez már hosszabb ideig is...
Utoljára amire azt mondtam,  hogy tényleg stabil az még cm 8.2-nél volt bfs Kernelekkel.

Linket kaphatnánk? :)

Nem elérhető Norbosz

« Reply #3912 Dátum: 2011, 04 29, 14:15:54 »
Nnnna hosszas küszködés és néhány cifra mondat >:( után RÁJÖTTEM a megoldásra...
Érdekesen működik a dolog, de eddig bevált:
1:
Clean Install -> Wipe dalvic-cache ->Új ROM feltelepít.
Ezután nem talál szervizt 2 bootolás után sem.
2:
Ekkor ismét Recovery -> Factory Reset -> wipe dalvic-cache (erre hibát fog írni), ROM ISMÉT FELTELEPÍT :shock: (ilyenkor már nem fog látszani a telepítés aktuális állapotát jelző csík, de szépen felmegy a ROM)
3:
Boot és máris van hálózat, kéri a konfigurálást és MŰKÖDIK!!! :taps:

Fura egy megoldás, de aki esetleg hasonló gondba ütközött, annak javaslom ezt a módszert ;) (kiváltképp, ha el akarja kerülni azt az idegölő szenvedést, mire erre rájöttem :-X).

Most letesztelem a v3.1-es MOD-X-et Voku kernellel, meglátjuk mit mutat.  :ima:

Ezt uj rom telepítése előtt csináltad? Mert én mindig nyomok a dalvik mellé egy system/data wipe-ot is és akkor az uj romnál már ha feltelepült, nem jön elő hiba. :)

Na felraktam norbosz 2.9 es romját.. így első "érzésre" nekem megint csak tetszik : ) mint az előző.
annyi apró hibát találtam hogy amikor raknám be a contact-okat a névjegyekhez ugye import/export és 2 importálás sim kártyáról lehetőség van de megnéztem még a jh7be hogy az egyik az importálás sd kártyáról kéne hogy legyen így hát ráböktem a 2.ra és el is kezdte keresni sd-n szóval igazából működik csak más van kiírva.. (bár lehet csak nálam van ez a "hiba")
de ennek ellenére szép munka köszönöm :taps:

Sajnos ez a hiba minden beta 2 romnál ott van, legalábbis én mielőtt főztem már a mod-x romban is benne volt. Majd egyszer csak javítják... :D Lehet a fordításnál lett valami elszúrva.

Nem elérhető Sir Tremor

« Reply #3913 Dátum: 2011, 04 29, 15:13:08 »
Ezt uj rom telepítése előtt csináltad? Mert én mindig nyomok a dalvik mellé egy system/data wipe-ot is és akkor az uj romnál már ha feltelepült, nem jön elő hiba. :)

Jah...
De hidd el, megpróbáltam minden lehetőséget (többek között a system/data wipe-ot is), de csak az előbb leírt folyamat hozott működőképes rendszert, viszont nem zárom ki, hogy egyedi hiba...láttunk már pár ilyet. :D
Mindegy, a lényeg, hogy most szépen ketyeg... ;)

Nem elérhető Náhó

• Portál szerkesztő
  • PDA: iPhone 7 Plüss
  • PDA ROM: iOS 11.3
« Reply #3914 Dátum: 2011, 04 29, 18:43:51 »

Sajnos ez a hiba minden beta 2 romnál ott van, legalábbis én mielőtt főztem már a mod-x romban is benne volt. Majd egyszer csak javítják... :D Lehet a fordításnál lett valami elszúrva.
igen, ez még egy régről, konkrétan a magyar fordítás keletkezése óta ismert hiba.
Aláírás

Nem elérhető macik

• Navigáció / Navigation: iGo Amigo, Wayteq x850 Igo Primo 2.0
  • PDA: Galaxy S
  • PDA ROM: cm 10 4.1.2 Sema 2.4.0
« Reply #3915 Dátum: 2011, 04 30, 05:47:34 »
Sziasztok
Egy kis segítséget szeretnék kérni.... Nem tudok csinálni Clean Installt :(
Illetve tudok, megy minden rendben, de mégsem az igazi valami..... pl nem jön be az új rendszernél
szokásos bejentkező képernyő, ahol ki kellene választani a nyelvet, google accuntot kell csinálni vagy bejelentkezni, android rendszert tanulni... (nem mintha kéne :)) de ebből gondolom, hogy ez bizony nem CI.
Sőt.... előtte Norbosz v.2.9-es rom volt fent, és mintha annak a rendszer beállításait őrizné... mintha.
Már többször próbáltam a CI-t, de volt, hogy be sem tudtam lépni a beállításokba :(
Szóval a kérdésem, hogy lehetne mindennek ellenér totál CI-t csinálni??
Android all over, forever.... :)

Nem elérhető Munez

• Navigáció / Navigation: Neverloss N627/IGO Primo
  • PDA: i9505
« Reply #3916 Dátum: 2011, 04 30, 07:03:14 »
SGM Beta 2-t raktad fel? Nálam ott volt ilyen.  Próbáld meg a Cyanogen 8.4-et.

Nem elérhető macik

« Reply #3917 Dátum: 2011, 04 30, 07:12:23 »
SGM Beta 2-t raktad fel? Nálam ott volt ilyen.  Próbáld meg a Cyanogen 8.4-et.

Norbosz v2.9-et raktam fel, és most meg felrakom, és nem tud betölteni....
Próbáltam 8.4-et, az megy.... csak nagyon jó volt a Norbosz féle rom..... de nem értem, mi van most.. :(

Nem elérhető macik

« Reply #3918 Dátum: 2011, 04 30, 07:57:10 »
Próbáltam 8.4-et, az megy.... csak nagyon jó volt a Norbosz féle rom..... de nem értem, mi van most.. :(
[/quote]
Nah.... valami nagy nehezen felment, de nem értem, mi volt a baj... mindegy is.
Norbosz, kérdezni szeretnék valamit..... felraktam a v2.9-et megint, de most valami pirosas háttér van rajta, olyan függöny féle...... előtte pedig olyan szép kék színű háttererm volt... én azt akarom vissza ám :) mi a megoldás.....??
Sőt, az egész olyan, mintha más téma lenne, a felső sor is teljesen más... :( mit csinálhattam rosszul??

Nem elérhető natec

• Navigáció / Navigation: iGO
  • PDA: Samsung Galaxy Spica
  • PDA ROM: All2Ext2 + CMa8.3 + Intercept3D + YONIP_Final-3D_Rev04_24Bpp#52 + CAMERA640x480_fixed
« Reply #3919 Dátum: 2011, 04 30, 09:04:08 »
Lukiqq közzétette az általa fejlesztett kernel forrásokat (kár, hogy nem 2 hónappal ezelőtt).

Nem elérhető Norbosz

« Reply #3920 Dátum: 2011, 04 30, 10:29:31 »

Nah.... valami nagy nehezen felment, de nem értem, mi volt a baj... mindegy is.
Norbosz, kérdezni szeretnék valamit..... felraktam a v2.9-et megint, de most valami pirosas háttér van rajta, olyan függöny féle...... előtte pedig olyan szép kék színű háttererm volt... én azt akarom vissza ám :) mi a megoldás.....??
Sőt, az egész olyan, mintha más téma lenne, a felső sor is teljesen más... :( mit csinálhattam rosszul??

Helló!

Az igazából a probléma hogy ez a rom úgy épül fel hogy van egy első és egy második boot telepítés után. Azaz először felrakja a romot magát,átkonvertálja ext2-re a rendszert, aztán második bootoláskor betölti a skint meg beállít egykét programot, majd törli a második bootoláskor szükséges fájlokat. Így ha nyomsz neki egy teljes visszaállítást azaz wipe data/systemet akkor visszaáll az első bootoláskor bejött képre a rendszer, és mivel a második bootoláskor szokásos fájlok már nincsenek rajta ezért nemtudja feltenni a skint. Sajnos erre csak azt tudom neked mondani hogy a romom másold rá sd-re, és menny be a recoverybe majd nyomj wipe dalvik és wipe data/systemet újra és rögtön ezután rakd fel a romomat recoveryből. Ezután ha feltelepült és elindult a rendszer, akkor indítsd újra, hagyd hogy betöltsön és ekkor már minden olyan lesz amilyennek lennie kell.

Nem elérhető Pracli

• Pracli Ubuntu
  • Navigáció / Navigation: Igo
  • PDA: Samsung Galaxy S
  • PDA ROM: Bezke Innovation 5.1 + DarkCore 4.0
« Reply #3921 Dátum: 2011, 04 30, 11:20:52 »
Lukiqq közzétette az általa fejlesztett kernel forrásokat (kár, hogy nem 2 hónappal ezelőtt).
Hmm ez nekünk miért lesz jó? Lukiqq bácsi tud valami olyat ami a mostani kernelekben nincs benne? Már elég régi a lukiqq kernel.

Nem elérhető gross76

• Navigáció / Navigation: iGo My Way 8.4.2 - Google Navigáció
  • PDA: Samsung I9100 S2
  • PDA ROM: Omega 19.1 XWLS8 - Dorimanx 7.44
« Reply #3922 Dátum: 2011, 04 30, 11:57:50 »
Ismét túl vagyok pár hét romtesztelésen, úgy néz ki, hogy bejön ez a mod-x a honeycomb témával. Kernelnek jelenleg a yonip v17 van fent, gyorsnak tűnik, kár hogy csak 2G alatt stabil. Maradnék hosszabb távon ennél az összeállításnál,  de jelenleg épp nem működik a lock a home és a phone gomb, ez valami bug vagy feature? :) Vagy én rontottam el valamit?

Nem elérhető macik

« Reply #3923 Dátum: 2011, 04 30, 15:16:22 »
Helló!

Az igazából a probléma hogy ez a rom úgy épül fel hogy van egy első és egy második boot telepítés után. Azaz először felrakja a romot magát,átkonvertálja ext2-re a rendszert, aztán második bootoláskor betölti a skint meg beállít egykét programot, majd törli a második bootoláskor szükséges fájlokat. Így ha nyomsz neki egy teljes visszaállítást azaz wipe data/systemet akkor visszaáll az első bootoláskor bejött képre a rendszer, és mivel a második bootoláskor szokásos fájlok már nincsenek rajta ezért nemtudja feltenni a skint. Sajnos erre csak azt tudom neked mondani hogy a romom másold rá sd-re, és menny be a recoverybe majd nyomj wipe dalvik és wipe data/systemet újra és rögtön ezután rakd fel a romomat recoveryből. Ezután ha feltelepült és elindult a rendszer, akkor indítsd újra, hagyd hogy betöltsön és ekkor már minden olyan lesz amilyennek lennie kell.

Köszönöm szépen, most már olyan :)
Nagyon jóóóóó :) ez a ROM :)

Nem elérhető natec

• Navigáció / Navigation: iGO
  • PDA: Samsung Galaxy Spica
  • PDA ROM: All2Ext2 + CMa8.3 + Intercept3D + YONIP_Final-3D_Rev04_24Bpp#52 + CAMERA640x480_fixed
« Reply #3924 Dátum: 2011, 04 30, 19:38:01 »
Hmm ez nekünk miért lesz jó? Lukiqq bácsi tud valami olyat ami a mostani kernelekben nincs benne? Már elég régi a lukiqq kernel.

Majd kiderül, hogy Banjo0917 mit tud belőle hasznosítani a YONIP -hoz.