2024, 11 30, 02:37:21
Samsung F.A.Q.

Szerző Téma: 2.2 upgrade (CyanogenMod)  (Megtekintve 419308 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető g.janosh

• TOPIKGAZDA
  • Nem: Férfi
  • Drs.
    • Twitter
  • Navigáció / Navigation: Google Maps
  • PDA: Galaxy S8| iPhone 6
Re: 2.2 upgrade (CyanogenMod)
« Reply #3700 Dátum: 2011, 04 13, 22:31:02 »
Sziasztok!
Sikerült már valakinek a spicát Kiessel összeházasítani???
Mert nem akarja....
You are not allowed to view links. Register or Login

Nem elérhető gross76

• Navigáció / Navigation: iGo My Way 8.4.2 - Google Navigáció
  • PDA: Samsung I9100 S2
  • PDA ROM: Omega 19.1 XWLS8 - Dorimanx 7.44
« Reply #3701 Dátum: 2011, 04 13, 23:11:01 »
Szóljatok, ha megy már a Compass a v13-al, nekem kell a Google gyalogos navigáció miatt, na meg a Street View is ütősebb iránytűvel.

Sikerült már valakinek a spicát Kiessel összeházasítani???
Mert nem akarja....
Tudtommal nem is ment sohasem a Kiessel, és egyetlen Samsung PC szoftverrel sem a Spica.

Nem elérhető Sir Tremor

• Navigáció / Navigation: IGO+Sygic Aura
  • PDA: Samsung S4 Active
  • PDA ROM: CM11 4.4
« Reply #3702 Dátum: 2011, 04 14, 09:59:16 »
Sziasztok!
Naponta követem a forumot várva a fejleményeket. Elég nagy csend van az új "32-es" kernelt illetöen ezért szeretném megkérdezni, hogy valaki használja a v13A-t? tapasztalatok vélemény?
valamint az új sgm-es mod+x -et?
A jelenlegi konfigommal nagyon megvagyok elégedve szóval azért kérdezösködöm, mert feleslegesen nem szeretnék gyalulni.
Esetleg van valami új bizalom gerjesztö hír valami várható csodáról??

Más: class6-os sdvel kinek mennyi a sebessége?

Köszi a válaszokat elöre is!
Üdv.

Bár az enyém class4-es 8GB-s, de azért itt egy nem annyira xar mérési eredmény a ssscfg konfigurálása után:
(rendesen leakasztotta a tesztprogit :D)

Nem elérhető Sir Tremor

« Reply #3703 Dátum: 2011, 04 14, 10:05:18 »
Tudtommal nem is ment sohasem a Kiessel, és egyetlen Samsung PC szoftverrel sem a Spica.

Alátámasztom. :ok:

Még anno a gyári rommal is minden alkalommal szívtam, ha a KIES-el akartam megszólítani a cuccot. :-X

Nem elérhető Sir Tremor

« Reply #3704 Dátum: 2011, 04 14, 10:17:50 »
Nálam a Mod-X+Banjo v13 brutál jó gyors és hibátlanul megy. :) Annyi bajom van, hogy gyorsabban merül, bár mostanában annyira nem használom, meg kicsit mintha halkabb lenne zenehallgatás közben.

Én LG optimus 2X-t veszek 1 hónapon belül. :)

Én az SGM Mod-X-et használom alap Pixie kernellel, de eddig jól teljesít.
Viszont a YONIP v12 BFS-el az előző konfig (UpdatePack v1.9) hozott 807-es quadrantot is (és a sebesség is kompatibilis volt a méréssel), úgyhogy lehet, hogy nemsokára azzal tesztelek.

Amúgy pont tegnap néztem az Optimus 2X árát és ahhoz képest, hogy két magos procival operál, nagyon baráti a 60+ előfizus ára(Telenornál a plafon előfizuval, de a 150-essel is 80-90 között van :)).
Majd meglátom, mik a felhasználói tapasztalatok és ha pozitív, akkor Én is meggondolom a cserét, de a Spica-t akkor is megtartom...olyan jó fejlesztgetni :D...hiányozna. :)

Nem elérhető Sir Tremor

« Reply #3705 Dátum: 2011, 04 14, 10:39:37 »
Nah...
Kijött a Mod-X v2.4-es update, de még nincs changelog-ja.
Még jó, hogy a minap frissítettem v2.3-ra... :kuss:

Nem elérhető rtitusz

• PDA: OnePlus One
« Reply #3706 Dátum: 2011, 04 14, 11:26:02 »
kijött a yonip v14 is, bár sajnos az aksi még mindig nincs megoldva.
Motorola MicroTAC 5200 -> Mitsubishi Trium Astral -> Ericsson A1018s -> Siemens C25 -> Siemens ST60 -> Motorola V3 -> Samsung Galaxy Spica -> Samsung Galaxy S -> HTC One X -> Google Nexus 5 -> OnePlus One

Nem elérhető Pracli

• Pracli Ubuntu
  • Navigáció / Navigation: Igo
  • PDA: Samsung Galaxy S
  • PDA ROM: Bezke Innovation 5.1 + DarkCore 4.0
« Reply #3707 Dátum: 2011, 04 14, 11:44:18 »
Felraktam a write 6.2 MB/s a reading pedig 9.6MB/s
Köszi, hogy megnézted, egy picit lassúnak tartom.

Bár az enyém class4-es 8GB-s, de azért itt egy nem annyira xar mérési eredmény a ssscfg konfigurálása után:
(rendesen leakasztotta a tesztprogit :D)
Ez nem semmi eredmény! Egy class 4-essel! Esetleg tudnál valami útmutatót adni, hogy mi alapján állítgassam be?
Az én eredményem: Write 4.6 MB/s  Read: 15.2MB/s

Más: Szerintem én még egy kicsit várok a buherálással, megvárom amíg kiforrnak az új cuccok, addig nem rakom át a dolgokat, legutóbb mire megtaláltam ezt a mod+x-et 3 napig szinte folyamatosan buheráltam a telefont mert folyton behallt, szerintem érthető, ha most nincs kedvem hozzá:) :P XD.

Nem elérhető Sir Tremor

« Reply #3708 Dátum: 2011, 04 14, 12:39:12 »
Pracli!

Tessék:

A "settings(ssscfg)" ad útmutatót! ;)

Nem elérhető petikeke

• Support-ER
  • PDA: Samsung Galaxy S5; Galaxy S3; Lumia 532
  • PDA ROM: S5 stock, S3 Temasek CM12.1
« Reply #3709 Dátum: 2011, 04 14, 12:48:20 »
Hogyan kell flash előtt kernel-t cserélni? Csak simán felülírom a zImage-t és a busybox-t?
Csinálok magamnak egy mod-x 2.4 variáns, amiben minden benne van amit akarok, csak nem merek nagyon kísérletezni. Ha kész megosztom veletek, bár nem nagy szám.
Várható changelog:
-official cm MMS.apk, calculator.apk, filemanager.apk hozzáadva
-fölösleges fájlok törölve (app remover, go sms, realcalc, picotts, protips, voice search, stb)
-billentyűzet lecserélve a magyar javított 2.3-sra (zip név:LatinIME-2.3-fixed_hu_update)
-windowsmgr.max_events_per_sec=60 sor hozzáadva a build.prop-hoz
-webos betűtípus (prelude condensed fixed)
-banjo v14 kernel
-gps.conf beállításai magyarra állítottam

Amint kicseréltem a kernel-t, fel is töltötm valahova. :)
Nem értek hozzá, csak egy szakbarbár vagyok, aki sokat olvas :)
Kezdőknek: You are not allowed to view links. Register or Login

Nem elérhető Pracli

• Pracli Ubuntu
« Reply #3710 Dátum: 2011, 04 14, 13:07:44 »
Hogyan kell flash előtt kernel-t cserélni? Csak simán felülírom a zImage-t és a busybox-t?
Csinálok magamnak egy mod-x 2.4 variáns, amiben minden benne van amit akarok, csak nem merek nagyon kísérletezni. Ha kész megosztom veletek, bár nem nagy szám.
Várható changelog:
-fölösleges fájlok törölve (app remover, go sms, realcalc, picotts, protips, voice search, stb)
-billentyűzet lecserélve a magyar javított 2.3-sra (zip név:LatinIME-2.3-fixed_hu_update)
-banjo v14 kernel

Szia, én ahogy olvasgattam már volt szó erről a fórumon és akkor csak annyit írtak, hogy simán a zimage-t kicseréled aztán  kész is, az a busybox az nem tudom mire jó mire való mé gnem nagyonhallottam róla.

Egy kérdéssel is fordulnék hozzzád: Ezt a Titánium Backup pro-t hogyan kell használni? Tudtnál nekem valami kis útmutatót leírkálni? Úgy gondolom hoyg 1-es lépés 2-es lépés stb.
Nekem még sajnos sosem sikerült normálisan lementem a dolgaimat.
Valamint ez mit is ment le pontosan? apk-kat? beállításokat? Mit érdemes vele lementeni? Előre is köszi.

Nem elérhető Pracli

• Pracli Ubuntu
« Reply #3711 Dátum: 2011, 04 14, 14:07:26 »
Petikeke!

Megnéztem a kernel zipjében és a mod+x zipjében lévő installbusybox.sh tartalmát mind a kettő ugyan az, tehát szerintem csak a zimage-t ell kicserélni.

Nem elérhető rtitusz

« Reply #3712 Dátum: 2011, 04 14, 14:42:10 »
Pracli!

Tessék:

A "settings(ssscfg)" ad útmutatót! ;)

Próba képpen én is kipróbáltam, és nálam nem segített semmit, sőt! Az írás leesett 5 MB/s-ra, igaz az olvasás felszökkent 24,1-re, de az írás jó volna, ha több lenne.

A sebességben nem számít, hogy mekkora a kártya mérete nem?
Motorola MicroTAC 5200 -> Mitsubishi Trium Astral -> Ericsson A1018s -> Siemens C25 -> Siemens ST60 -> Motorola V3 -> Samsung Galaxy Spica -> Samsung Galaxy S -> HTC One X -> Google Nexus 5 -> OnePlus One

Nem elérhető Pracli

• Pracli Ubuntu
« Reply #3713 Dátum: 2011, 04 14, 15:33:53 »
Próba képpen én is kipróbáltam, és nálam nem segített semmit, sőt! Az írás leesett 5 MB/s-ra, igaz az olvasás felszökkent 24,1-re, de az írás jó volna, ha több lenne.

A sebességben nem számít, hogy mekkora a kártya mérete nem?
Őszintén szólva nem tudom... nekem 8GB-s van, de szerintem az befolyásolhatja, hogy mennyire van tele a kártya, tehát mennyi szabad hely van rajta.

Nem elérhető Gadfly

• PDA: Samsung I5700 Galaxy Spica
  • PDA ROM: JH7 + SpicagenMod BETA2.1 + UpdatePack v3 (MOD+X)
« Reply #3714 Dátum: 2011, 04 14, 16:41:27 »
Sziasztok

Bár régóta követem a fórumot, de hozzászólást tekintve újoncnak számítok. 2010.11 óta vagyok Spica tulaj mely kb. 2 hetet töltött anno a gyári állapotában.  :) Ahogy Ti, én is folyamat próbálgatom rajta a "cuccokat", hogy mi hogyan muzsikál rajta. A minap feltettem én is az SGM B2 + ModX v2.3-at és meg kell hagyjam idáig szerintem ez a legjobb cucc és igazán elegánssá teszi a kis Spicát. Korábban többféle 2.1-es (Elclair) modot is próbáltam, de kb. 2 hónapja váltottam Froyora kezdetben a CM8.3-ra. Megmondom őszintén (bár mennyire is jó a Froyo és ez a helyes irány), de sokszor visszasírom a 2.1-es rendszert. Bár sokkal lassabb és nem hozza ki a rejtett erőket a Spicából, de ott legalább rendesen működnek egyes alapvető dolgok mint pl.: a flash, divix stb. Persze az ember lemond ezekről a jobb teljesítmény érdekében, de engem nagyon zavar a jelenlegi kuszaság ami már a Samdroid fórumon is van, hogy mindenki mindenféle modot és kernelt fejlesztget Froyo alá a Spicához, de a lényegesebb dolgok fejlesztésével mint pl.: a 3D, DiviX, Flash stb. nagyon nem hallani. Anno még a CM8.3 bugreports topikjában kérdeztem, hogy miért nem működik még mindig Spica-n a 2.2-es Froyo alatt a Flash (ami tulajdonképpen a Froyo nagy újdonsága volt) és Cadavre tulajdonképpen egy olyan semmis választ adott, mint akit nagyon nem is érdekel és belenyugodván nyugtázta, hogy nagyon nem is várható, mivel a Spica gyenge hozzá. Persze egyből felhoztam neki, hogy ez nem teljesen igaz, mert LeshaK egy korábbi 2.1-es Samdroidos MOD-jában működött a Flash, de erre már válasz nem érkezett Cadavre-től. Ez még a SGM előtti megjelenés előtt volt és titkon reméltem, hogy ha nem is Ő, de valaki rááll erre a dologra, de úgy néz ki mindenkit csak a Quadrant eredmények érdekelnek és ehhez fejlesztenek mindent. Ez egy picit elszomorító, de reméljük ez csak egy jelenlegi állapot.
Ezért is írtam elsősorban, hogy valaki esetleg itt tud vmi infót, hogy ezek a hiányosságok mikor kerülnek pótlásra a Froyoban? Megmondom őszintén én max Criminal ill. LeshaK-tól várnék már vmit, de nagyon csendben vannak mostanában.

más:
A videólejátszásnál vannak olyan gondjaim, hogy nem sokat de egy picit csúszik a hang a képhez képest. Teljesen mind1, hogy milyen formátumot és felbontást próbálok. Próbáltam már 2.2 alatt sok mindent (kernel ill. mod cserélgetést (több lejátszó tesztelése)), de mindegyiknél hasonlóan viselkedett. Esetleg vkinek vmi gyógyszer erre?  :)

Bocs ha hosszú voltam!  :D

u.i.:
8GB Class 6: Quadrant: 251   SD Tools: write: 5  read: 15

Nem elérhető Sir Tremor

« Reply #3715 Dátum: 2011, 04 14, 16:42:13 »
Őszintén szólva nem tudom... nekem 8GB-s van, de szerintem az befolyásolhatja, hogy mennyire van tele a kártya, tehát mennyi szabad hely van rajta.

A mérés idején kb. 4,5 GB volt szabad a 8-ból.
Nem tudom mennyire befolyásolja, mert bár nem ismerem a program működési mechanizmusát, de szerintem úgy működik, hogy megszólít egy-egy partíciót és azon méri az írási/olvasási sebességet (ergo sokat nem számít a telítettség és méret).
De ez csak tipp...  ;)

Nem elérhető rtitusz

« Reply #3716 Dátum: 2011, 04 14, 16:49:33 »
jó, mert nekem 16GB-ból 10 szabad, úgyhogy nem értem, mért lett lassabb, és egyébként is mért ilyen lassú, ha Class6-os.

Nem elérhető Norbosz

• Navigáció / Navigation: iGO, Sygic
  • PDA: LG G2 mini
  • PDA ROM: 4.4.2
« Reply #3717 Dátum: 2011, 04 14, 18:21:18 »
Várható changelog:
-banjo v14 kernel

Simán csak behúzod a helyére a zImage fájlt, busybox mindegyikben ugyan az, azt nem kell változtatni.  A windowsmgr.max_events_per_sec=60 sort alapból tartalmazza a mod-x. :) Nekem is ebből van a romom,meg lesz is,csak annyira sűrűn frissítgetik hogy mire elkészülök az egyik rommal máris itt a következő.

Nem elérhető Pracli

• Pracli Ubuntu
« Reply #3718 Dátum: 2011, 04 14, 18:32:38 »
öszinten szólva a divx nekem is hiányzik szívesen nézném rajta a sorozataimat, vagy akár filmeket is. Tudom nem nagy kijelzö de én tudbám értékelni ha akadás nélkül menne. Majd most kipróbálom az új konfiggal hátha nem fog akadni.

Más: Petikeke belerakott a fülembe egy bogarat így én is csináltam magamnak egy mod+x-es romot v14-el. Egy két appot töröltem meg bele is raktam. szépen muzsikál eddig semmi gond nincs vele.

Nem elérhető gross76

• Navigáció / Navigation: iGo My Way 8.4.2 - Google Navigáció
  • PDA: Samsung I9100 S2
  • PDA ROM: Omega 19.1 XWLS8 - Dorimanx 7.44
« Reply #3719 Dátum: 2011, 04 14, 21:40:06 »
Anno még a CM8.3 bugreports topikjában kérdeztem, hogy miért nem működik még mindig Spica-n a 2.2-es Froyo alatt a Flash (ami tulajdonképpen a Froyo nagy újdonsága volt) és Cadavre tulajdonképpen egy olyan semmis választ adott, mint akit nagyon nem is érdekel és belenyugodván nyugtázta, hogy nagyon nem is várható, mivel a Spica gyenge hozzá.

A "rendes" flash nem is fog működni soha, egyszerűen azért, mert a v6 architektúrájú procik nincsenek támogatva az Adobe által. Ha működne is, sok köszönet nem lenne benne, mert sokszor a komolyabb Qualcomm procikat is megizzasztja böngészés közben. El kell fogadni, hogy ez nem a mi mobilunkra való játékszer. A régi mobil flash működhetett a Leshak féle Romban, de az nem nagy szám, a "buta" mobilokon is ment, kb. csak reklámokat tudsz vele nézni, sok értelme nincs. A 3D meg a Divx valóban hiányzik, ez igaz. Lassan le is cserélődik az a Spica-tulaj generáció, aki annak idején még úgy vette meg ezt a készüléket, hogy majd a közösség kifejleszti hozzá. Én még maradok, nem akarok évente mobilt cserélni. :)

Nem elérhető Szenya

• PDA: Samsung Galaxy Nexus, Nexus 4
  • PDA ROM: Stock Android 4.3
« Reply #3720 Dátum: 2011, 04 14, 22:48:59 »
Egy kérdéssel is fordulnék hozzzád: Ezt a Titánium Backup pro-t hogyan kell használni? Tudtnál nekem valami kis útmutatót leírkálni? Úgy gondolom hoyg 1-es lépés 2-es lépés stb.
Nekem még sajnos sosem sikerült normálisan lementem a dolgaimat.
Valamint ez mit is ment le pontosan? apk-kat? beállításokat? Mit érdemes vele lementeni? Előre is köszi.
Titanium Backup Használata:
Mentés készítése:
1. Ráböksz a  Backup/Restore fülre
2. Menügomb ott Batch
3. itt kiválasztod a megfelelő opciót (pl: Backup all user apps + system data ha eztválasztod kimenit az összes alkalmazást és az összes datafilet ez azt takarja hogy ha visszaállítod késöbb ezeket akkor visszakapod az összes beállításodat játékaidat és azok mentését szal komplett visszaállítja a telódat)
4. Vársz ....sokat vársz.... aztán késsz a mentés

Mentés visszaállítása:
2. Menügomb ott Batch
3. itt megint-csak kiválasztod a megfelelő opciót pl: Restore Missing apps- ez azokat az appokat rakja fel amikekről készült mentés de nincsen telepítve a telefonra
4. vársz ... sokat vársz késsz!! örülünk én restore után ujjra szoktam indítani a telót mert  van hogy csak ujraindítás után látszanak a progik vagy beállítások amiket feltelepítettél!

Remélem segítettem nem értesz valamit írjál!

Nem elérhető Gadfly

« Reply #3721 Dátum: 2011, 04 15, 09:14:17 »
A régi mobil flash működhetett a Leshak féle Romban, de az nem nagy szám, a "buta" mobilokon is ment, kb. csak reklámokat tudsz vele nézni, sok értelme nincs. A 3D meg a Divx valóban hiányzik, ez igaz. Lassan le is cserélődik az a Spica-tulaj generáció, aki annak idején még úgy vette meg ezt a készüléket, hogy majd a közösség kifejleszti hozzá. Én még maradok, nem akarok évente mobilt cserélni. :)

Mondjuk érthető, hogy kell a flashnek a vas, mert a régebbi PC-ket is eléggé meg tudja fogni egy flashes oldal. Nekem személy szerint az a Leshak féle flash megoldás is bőven elég lenne vmelyik Froyo MOD-ban, mert amire nekem kellett, arra bőven jó és hasznos volt. (internetbank felületem flashes rendszerű és tökéletesen tudtam anno használni Spica-n, a reklámok és stb. engem sem érdekelnek)

Megmondom őszintén én sem tervezem egy darabig lecserélni a Spica-t, mert szinte mindent tud, amire szükségem van jelenleg és még telefonálni is lehet vele!  :D
(jók lehetnek ezek a dualprocis cuccok és nyilván ez a jövő, de én inkább kivárok még ezekkel, mert egyelőre nem tudnám többre használni ezeket mint a Spica-t. aki meg játszani akar, az meg inkább vegyen a PSP-t  :) )

más:
Esetleg tud vki vmit arról, hogy ezekben a 2.2-es modokban mennyire van támogatva a proxy? Melóhelyen proxy van a wifi mögött és a telefon szépen csatlakozik is a routerre (a dhcp szerver (nem a router) ip-t is oszt neki), de internet kapcsolat nincs a telefonon. Telefonon a hálózati beállításoknál beállítottam a proxy paramétereit, de úgy se. Maga a hálózat működik, mert laptop és a konkurens almás telefonok is működnek rajta, csak az én Spica-m nem.  :( Tipp?

Nem elérhető Pracli

• Pracli Ubuntu
« Reply #3722 Dátum: 2011, 04 15, 09:52:04 »
Titanium Backup Használata:
Mentés készítése:
2. Menügomb ott Batch
3. itt kiválasztod a megfelelő opciót (pl: Backup all user apps + system data ha eztválasztod kimenit az összes alkalmazást és az összes datafilet ez azt takarja hogy ha visszaállítod késöbb ezeket akkor visszakapod az összes beállításodat játékaidat és azok mentését szal komplett visszaállítja a telódat)
4. Vársz ....sokat vársz.... aztán késsz a mentés

Mentés visszaállítása:
2. Menügomb ott Batch
3. itt megint-csak kiválasztod a megfelelő opciót pl: Restore Missing apps- ez azokat az appokat rakja fel amikekről készült mentés de nincsen telepítve a telefonra
4. vársz ... sokat vársz késsz!! örülünk én restore után ujjra szoktam indítani a telót mert  van hogy csak ujraindítás után látszanak a progik vagy beállítások amiket feltelepítettél!

Remélem segítettem nem értesz valamit írjál!

Köszönöm szépen a segítséget, ezek szerint eddig az volt a baj, hogy mindig azt hittem, hogy le van fagyva, mostmár szépen cisnálja a dolgát. Mégegyszer köszönöm:).

Más: Ami a Proxy beállításokat illeti. Amennyiben jól tudom, akkor a a mostanában kijött yonip kernelekben van ez az új funkció, én is próbálkoztam vele. (beállítások->Wifi és hálózatok->Proxy-beállítások).
Én beállítottam, csatlakozott a hálózathoz, de csak annyit tudtam elérni, hogy a böngésző működjön. Másra nem volt jó ez a beállítás. Semmilyen más alkalmazás, Market, gmail, facebook stb nem működött proxyval.
Nálunk sima http proxy van, nem tudom nálatok milyen van.
Tehát a lényeg: Szép és jó, hogy van, de nincsen semmi értelme, mert nem úgy működik ahogy kéne.

Nem elérhető petikeke

• Support-ER
  • PDA: Samsung Galaxy S5; Galaxy S3; Lumia 532
  • PDA ROM: S5 stock, S3 Temasek CM12.1
« Reply #3723 Dátum: 2011, 04 15, 10:45:18 »
Simán csak behúzod a helyére a zImage fájlt, busybox mindegyikben ugyan az, azt nem kell változtatni.  A windowsmgr.max_events_per_sec=60 sort alapból tartalmazza a mod-x. :) Nekem is ebből van a romom,meg lesz is,csak annyira sűrűn frissítgetik hogy mire elkészülök az egyik rommal máris itt a következő.
Biztos nincs benne, mert átnéztem a build.prop-t. :)

Köszi a segítséget a kernellel kapcsolatban...már töltöm is. :)

Ui.: Ma megyek az LG Optimus 2X-ért. Egyelőre, még nem tudom mit csináljak a Spica-mmal, szal még amíg megvan biztos itt maradok a fórumon. :)
Nem értek hozzá, csak egy szakbarbár vagyok, aki sokat olvas :)
Kezdőknek: You are not allowed to view links. Register or Login

Nem elérhető Gadfly

« Reply #3724 Dátum: 2011, 04 15, 10:58:44 »
Nálunk sima http proxy van, nem tudom nálatok milyen van.
Tehát a lényeg: Szép és jó, hogy van, de nincsen semmi értelme, mert nem úgy működik ahogy kéne.

Akkor úgy néz ki, hogy nálunk "komplikáltabb" proxy van (egyébként Debian szerverről fut), mert pár napja próbáltam én is 12-es yonip-al, de sajna nem működött azzal se. Bár látom most már hirtelen felugrottak a 15-ös verzióig, de nem tudom változtatna e vmit... (lehet meglesem)