2024, 12 18, 15:23:26

Szerző Téma: HTC Trinity - Problémák - megoldások  (Megtekintve 83407 alkalommal)

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában

Nem elérhető atravel

• Nem: Férfi
  • PDA: SGS2
  • PDA ROM: CM10.1
Re: HTC Trinity - Problémák - megoldások
« Reply #200 Dátum: 2011, 05 12, 19:43:38 »
You are not allowed to view links. Register or Login
Sziasztok!

Lenne egy olyan kérdésem azokhoz a felhasználókhoz, akik 6.5-ös ROM-ot használnak ezzel a készülékkel, hogy van olyan közületek, akinek működött valaha is a WM6.5 saját lockscreen-je? Nem a klasszikus, amelyiknél csak az "Unlock"-gombra kell nyomni...
Én napok óta főzőcskézek 6.5-ös ROM-ot a masinához, de ez az egyetlen dolog, amit képtelen vagyok működésre bírni. DLL, CPR, PNG fájlok elvileg mind megvannak, de a start menüben a "Lock"-ra nyomva csak annyi történik, hogy lezárja a hardvergombokat, de a képernyőn ugyanúgy lehet tapizni bármire. Ha ki, majd visszakapcsolom, akkor is ez a helyzet áll fent, csak a Start menüre nem lehet tapizni. Soft reset után szintén ez a probléma. Hard resetnek nincs értelme, mert frissen telepített ROM-ról beszélünk. Volt, hogy eljutottam odáig, hogy lezárja az egész telefont, de akkor meg csak a háttérkép és a felső ikonok ("G", térerő, hangerő, akku) látszanak, de bárhova tapizok/nyomok, nem történik semmi. Elvileg iPhone-féle "Slide to unlock"-féleségnek kellene lennie... Ezen kívül minden gyönyörűségesen működik a készüléken.
Nem biztos, hogy jól értelek... ha lezárni szeretnéd a képernyő megbökésével, akkor ajánlom figyelmedbe az aprócska programot: Power Off. ha nem található, akkor előkeresem neked. én régen a bal soft keyre hackeltem és úgy kapcsoltam ki a készüléket. Ha ennél szofisztikáltabb a kérdés, akkor sajna nincs ötletem

Nem elérhető Tyulamvezer

• PDA: HTC Trinity
  • PDA ROM: 6.5.20504
« Reply #201 Dátum: 2011, 05 12, 20:59:05 »
Szia!

A Windows Mobile 6.5 default lockscreen-jére gondoltam.
Start->Settings->Personal->Lock beállítás Display fülén "Windows Default" beállítva. Amikor a Start menüben megnyomom a "Lock" gombot (rátapizok, vagy hw-gombbal, teljesen mindegy), az alábbi képnek (vagy hasonlónak) kellene megjelennie.

visitors can't see pics , please You are not allowed to view links. Register or Login or You are not allowed to view links. Register or Login

Ehhez képest annyi történik, hogy a Power gomb kivételével semelyik gombra nem reagál, a kijelző viszont ugyanúgy aktív marad...

Nem elérhető wphantom

• Navigáció / Navigation: beépített
  • PDA: HTC P3600 Trinity
  • PDA ROM: 1.23.405.2
« Reply #202 Dátum: 2011, 05 20, 21:52:34 »
Üdvözlöm a Trinity Fanokat!

Egy kis segítség kellene nekem, voltam olyan bátor és magam cseréltem ki a Tirinity-m fekete ruházatát fehérre, de sajnos szétszedés közben kiesett egy fehér kis pöcök, amit összerakáskor nem tudtam hová tenni. Viszont azóta ha a hátlapot felteszem, nem működik az érintőképernyő. Tudtok ebben nekem segíteni?

Előre is köszönöm!

Nem elérhető frici

• ADMIN
  • Örökös tag
    • pdafanclub.com
  • Navigáció / Navigation: én, mint a denevér... :)
  • PDA: Poco F1, Asus ZF2, OV Yard, SGS2, SGT7.0, SO2, HTC P3600, Palm Zire71
« Reply #203 Dátum: 2011, 05 21, 11:20:02 »
Üdvözlöm a Trinity Fanokat!

Egy kis segítség kellene nekem, voltam olyan bátor és magam cseréltem ki a Tirinity-m fekete ruházatát fehérre, de sajnos szétszedés közben kiesett egy fehér kis pöcök, amit összerakáskor nem tudtam hová tenni. Viszont azóta ha a hátlapot felteszem, nem működik az érintőképernyő. Tudtok ebben nekem segíteni?

Előre is köszönöm!

Itt a szétszerelés leírása. Nézd át, hátha be tudod azonosítani az alkatrészt. És van az You are not allowed to view links. Register or Login is, azt is megnézheted hátha más is járt így.
Az élet olyan, mint a nádszál:
Ma még vidáman kacagsz,
De holnap jön Pipacs bácsi a konyhakéssel...
                                            /Rejtő Jenő/

Nem elérhető wphantom

« Reply #204 Dátum: 2011, 05 21, 18:08:06 »
Itt a szétszerelés leírása. Nézd át, hátha be tudod azonosítani az alkatrészt. És van az You are not allowed to view links. Register or Login is, azt is megnézheted hátha más is járt így.

Köszönöm szépen, de sikerült magamtól megoldani.
A tapasztalatom: a kis pöcök és a probléma nem függ össze. Sajnos nem csak az ajánlott szétszedési útmutatóban, de a HTC Trinity Service Manual-ban sincs benne. A pöcök az akku tartó részbe kell, fémlemeznél. A érintőképernyő gondomat is megfejtettem. Ott az új ruciban hiányzott a kijelző és a előlap között lévő "szigetelés". De most már profin szétszedem és összeteszem a trincsimet!

Azt nem tudjátok hogy honnan lehet szerezni "Diagnostic SD card"-ot Trinityhez?

Nem elérhető frici

• ADMIN
  • Örökös tag
    • pdafanclub.com
« Reply #205 Dátum: 2011, 05 22, 08:04:40 »
Köszönöm szépen, de sikerült magamtól megoldani.
A tapasztalatom: a kis pöcök és a probléma nem függ össze. Sajnos nem csak az ajánlott szétszedési útmutatóban, de a HTC Trinity Service Manual-ban sincs benne. A pöcök az akku tartó részbe kell, fémlemeznél. A érintőképernyő gondomat is megfejtettem. Ott az új ruciban hiányzott a kijelző és a előlap között lévő "szigetelés". De most már profin szétszedem és összeteszem a trincsimet!

Azt nem tudjátok hogy honnan lehet szerezni "Diagnostic SD card"-ot Trinityhez?

Gratula, örülök, hogy megjavult a trincsi :taps:

Erről az SD-ről még nem is hallottam.
Ma még vidáman kacagsz,
                                            /Rejtő Jenő/

Nem elérhető wphantom

« Reply #206 Dátum: 2011, 05 22, 09:21:38 »
Hát én is a szerviz leírásban olvastam, bár nem beszélek jól angolul, lehet rosszul értettem valamit.

Nem elérhető Jozz87

• PDA: HTC p3600
  • PDA ROM: 001 Tom STD
« Reply #207 Dátum: 2011, 06 29, 11:35:39 »
Hali!
Első hsz-em sajnos a problémák topicba kerül  :(
Pár napja lettem boldog tulajdonosa egy Trinitynek, de máris gondjaim vannak vele. Olvastam, hogy van hivatalos WM6 trinityre, amit le is töltöttem és próbáltam rá felvarázsolni a leírtak szerint. Frissítés közben először 246-os hiba, majd 286-os hiba jött. Azóta is bootloader van, semmi más, nem reagál a frissítő programra sem. A segédletben olvastam egy You are not allowed to view links. Register or Loginól, de már nem működik sajna  :(

Ennyi látszik a bootloaderen:
 TRIN100
IPL-1.00

TRIN100
SPL-9.99.CP

Remélem tudtok segíteni, hogyan tudnám működésre bírni a drágát.  :ima:

Köszi előre is!

Nem elérhető atravel

« Reply #208 Dátum: 2011, 06 29, 23:58:11 »
Hali!
Első hsz-em sajnos a problémák topicba kerül  :(
Pár napja lettem boldog tulajdonosa egy Trinitynek, de máris gondjaim vannak vele. Olvastam, hogy van hivatalos WM6 trinityre, amit le is töltöttem és próbáltam rá felvarázsolni a leírtak szerint. Frissítés közben először 246-os hiba, majd 286-os hiba jött. Azóta is bootloader van, semmi más, nem reagál a frissítő programra sem. A segédletben olvastam egy You are not allowed to view links. Register or Loginól, de már nem működik sajna  :(

Ennyi látszik a bootloaderen:
 TRIN100
IPL-1.00

TRIN100
SPL-9.99.CP

Remélem tudtok segíteni, hogyan tudnám működésre bírni a drágát.  :ima:

Köszi előre is!
sajnos az én emlékeim már megkoptak a Trinitivel kapcsolatban, sőt mondhatom, hogy winmo val kapcsolatban is...
viszont a You are not allowed to view links. Register or Login
még releváns adatokat tartalmaz.
Remélem ott találsz segítséget...

Nem elérhető Jozz87

• PDA: HTC p3600
  • PDA ROM: 001 Tom STD
« Reply #209 Dátum: 2011, 06 30, 21:32:31 »
Köszi. Sikerült megcsinálni  :) bár az eoldal linkjei közül már 90% nem megy.
Jelenleg 001 Tom std rom van rajta és frissíteni szeretném a radio romot is a gps miatt, mert az még nem megy.
csak hogy 1.30as olipro hard-spl van és ahogy olvastam, ezzel nem lehet frissíteni, csak a DES-féle hard-spl-el. ezt meg nem találom sehol  :( megnéztem már az xda-developert is, ott sem működnek a linkek.

Nem elérhető frici

• ADMIN
  • Örökös tag
    • pdafanclub.com
« Reply #210 Dátum: 2011, 06 30, 22:38:20 »
Köszi. Sikerült megcsinálni  :) bár az eoldal linkjei közül már 90% nem megy.
Jelenleg 001 Tom std rom van rajta és frissíteni szeretném a radio romot is a gps miatt, mert az még nem megy.
csak hogy 1.30as olipro hard-spl van és ahogy olvastam, ezzel nem lehet frissíteni, csak a DES-féle hard-spl-el. ezt meg nem találom sehol  :( megnéztem már az xda-developert is, ott sem működnek a linkek.

Itt egy gyűjtemény You are not allowed to view links. Register or Login

Már én sem emlékszem pontosan, de szerintem DES "művét" nem Hard SPL-nek, hanem SSPL-nek hívták és meg is található itt You are not allowed to view links. Register or Login
Ma még vidáman kacagsz,
                                            /Rejtő Jenő/

Nem elérhető sabrynaah

• Nem: Nő
  • PFC Fan
  • PDA ROM: 1.23.800.2
« Reply #211 Dátum: 2011, 07 25, 11:12:42 »
Sziasztok! 3éve megvan már a Trinity-m, szinte soha nem volt vele semmi gondom, ezért nem is változtattam rajta nagyon semmit. Most viszont felmerült egy olyan problémám, hogyha az asztalon az E betűre kattintok ezt írja ki: There are no data sessions active. Programs connect automatically as needed. To change connection settings, tap Settings. Na már most ezzel semmi gondom nem lenne, ha közben volna rajta netem Activ Sync-el, de nincs. :( Win 7-em van és Win Mobile-eszköz Központot használok. A kapcsolat létrejön, meg minden, csak nincs net. Nem tudom ebben tudna nekem valaki segíteni? Ja és ébresztőhöz mp3-at hogy tudok állítani? Mert a csengőhang sikerül, csak az ébresztő nem. :) Köszönöm előre is! Üdv.

Nem elérhető nl32

• DOUBLE CLUB
  • PDA: SGS Plus, SGS Advance
  • PDA ROM: 2.3.6, 4.1.2
« Reply #212 Dátum: 2011, 07 25, 11:19:57 »
Sziasztok! 3éve megvan már a Trinity-m, szinte soha nem volt vele semmi gondom, ezért nem is változtattam rajta nagyon semmit. Most viszont felmerült egy olyan problémám, hogyha az asztalon az E betűre kattintok ezt írja ki: There are no data sessions active. Programs connect automatically as needed. To change connection settings, tap Settings. Na már most ezzel semmi gondom nem lenne, ha közben volna rajta netem Activ Sync-el, de nincs. :( Win 7-em van és Win Mobile-eszköz Központot használok. A kapcsolat létrejön, meg minden, csak nincs net. Nem tudom ebben tudna nekem valaki segíteni? Ja és ébresztőhöz mp3-at hogy tudok állítani? Mert a csengőhang sikerül, csak az ébresztő nem. :) Köszönöm előre is! Üdv.
Ébresztônek a galarm vagy az spb ébresztôjét ajánlom. A galarm ingyenes,ha jól emlékszem.

Nem elérhető sabrynaah

• PFC Fan
« Reply #213 Dátum: 2011, 07 25, 11:41:04 »
Ébresztônek a galarm vagy az spb ébresztôjét ajánlom. A galarm ingyenes,ha jól emlékszem.

Letöltöttem, köszi ez siekrült:)

Nem elérhető frici

• ADMIN
  • Örökös tag
    • pdafanclub.com
« Reply #214 Dátum: 2011, 07 25, 11:46:12 »

Van mobilnet előfizetésed? Ezt akkor írja, ha nincs mobil internet kapcsolat és ennek semmi köze az AS-hez. Ahhoz az eszközközpont beállításait nézd meg, de lehet, hogy újra kell telepíteni.
Ma még vidáman kacagsz,
                                            /Rejtő Jenő/

Nem elérhető sabrynaah

• PFC Fan
« Reply #215 Dátum: 2011, 07 25, 11:54:25 »
Van mobilnet előfizetésed? Ezt akkor írja, ha nincs mobil internet kapcsolat és ennek semmi köze az AS-hez. Ahhoz az eszközközpont beállításait nézd meg, de lehet, hogy újra kell telepíteni.

Szija! Nem nincs mobilnetem, nem is volt soha. Ha netezek akkor wifivel, vagy Activ Sync-en keresztül. Megnéztem az eszközközpont beállításait. Minden engedélyezve és csatlakoztatva van. Nem is értem mit állíthattam el... :(

Nem elérhető frici

• ADMIN
  • Örökös tag
    • pdafanclub.com
« Reply #216 Dátum: 2011, 07 25, 12:04:54 »
Szija! Nem nincs mobilnetem, nem is volt soha. Ha netezek akkor wifivel, vagy Activ Sync-en keresztül. Megnéztem az eszközközpont beállításait. Minden engedélyezve és csatlakoztatva van. Nem is értem mit állíthattam el... :(

Nézd meg a beállításokban a kapcsolatoknál az USB to PC-t. Pipa be vagy ki.
Ma még vidáman kacagsz,
                                            /Rejtő Jenő/

Nem elérhető sabrynaah

• PFC Fan
« Reply #217 Dátum: 2011, 07 25, 12:59:17 »
Nézd meg a beállításokban a kapcsolatoknál az USB to PC-t. Pipa be vagy ki.

Megcsináltam, de nem változott semmi :( Újra is telepítettem a Mobile Centert, de a probléma ugyanúgy fennáll. Lehet, hogy szervizbe kell vigyem?

Nem elérhető frici

• ADMIN
  • Örökös tag
    • pdafanclub.com
« Reply #218 Dátum: 2011, 07 25, 15:03:51 »
Megcsináltam, de nem változott semmi :( Újra is telepítettem a Mobile Centert, de a probléma ugyanúgy fennáll. Lehet, hogy szervizbe kell vigyem?

Az én trinimen a készülék miniUSB aljzata kopott ki, ami miatt folyton megszakadt az AS kapcsolat és ki kellett cseréltetni. De egy másik kábelt is ki lehetne próbálni, hátha az a rossz.
Ma még vidáman kacagsz,
                                            /Rejtő Jenő/

Nem elérhető gjoczi

• Navigáció / Navigation: Htc Triniti
  • PDA: HTC Triniti
  • PDA ROM: 43222gfd
« Reply #219 Dátum: 2011, 08 16, 14:50:32 »
Sziasztok !

Óriási a problémám.6.1 ROM-t tettem a Trinitire.Minden jól működik,de sajnos a WIFI megszünt.
Már több ROM-t is próbáltam,de a WIFI nem működik.Azelött jó volt.

aki tud segítsen.

kösz

Nem elérhető frici

• ADMIN
  • Örökös tag
    • pdafanclub.com
« Reply #220 Dátum: 2011, 08 16, 19:20:33 »
Sziasztok !

Óriási a problémám.6.1 ROM-t tettem a Trinitire.Minden jól működik,de sajnos a WIFI megszünt.
Már több ROM-t is próbáltam,de a WIFI nem működik.Azelött jó volt.

aki tud segítsen.

kösz

Rádió romot próbáltál már cserélni? Hardresetet nyomtál?
Ma még vidáman kacagsz,
                                            /Rejtő Jenő/

Nem elérhető gjoczi

• Navigáció / Navigation: Htc Triniti
  • PDA: HTC Triniti
  • PDA ROM: 43222gfd
« Reply #221 Dátum: 2011, 08 16, 21:05:45 »
Hardresetet nyomtam,de nem változott.Radioromot nem cseréltem.Kellene egy jó,amit kipróbálnék,bár Win 7 alatt nehéz a frissítés.A legtöbb esetben 260-as hibával kilép.

Nem elérhető frici

• ADMIN
  • Örökös tag
    • pdafanclub.com
« Reply #222 Dátum: 2011, 08 16, 22:48:30 »
Hardresetet nyomtam,de nem változott.Radioromot nem cseréltem.Kellene egy jó,amit kipróbálnék,bár Win 7 alatt nehéz a frissítés.A legtöbb esetben 260-as hibával kilép.

Itt vannak a rádió romok You are not allowed to view links. Register or Login Én az 1.46.30.11-t használtam, ment vele minden, Bt, GPS, WiFi, nem merült nagyon a teló és tiszta volt a hangja.
Ma még vidáman kacagsz,
                                            /Rejtő Jenő/

Nem elérhető vaczij

• PDA: htc touch cruise
  • PDA ROM: 1.28.457.2 WWE
« Reply #223 Dátum: 2011, 08 17, 09:41:06 »
Köszönöm a segítséget.Rátettem az ajánlott RADIO-t,de sajnos a WIFI továbbra sem megy.Esetleg más oka is van.Nem tudok rájönni,-minden más működik.

Nem elérhető atravel

« Reply #224 Dátum: 2011, 08 17, 20:20:37 »
valószínűleg ha bootloaderben megnézed, kiírja, hogy wifi error. Én is így jártam Akkor vettem észre közvetlenül miután lejárt a garanciám :(
Találtam rá régen egy megoldást, de túl kockázatosnak találtam. Ha ráfutok gépen, akkor még írok.